|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
No u mnie 2 tyg temu tez nie bylo widac serduszka ale w pon sie pokazało
|
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Dra super , ze sie udalo..
Dziewczyny powiedzcie mi co jecie? Ja na nic nie mam ochoty, a jak juz sobie cos wymysle to oczywiscie zawsze znajde na internecie: "...nie zaleca sie..." Co proponujecie? Glownie chodzi mi o cos na kanapki.. szynka, ser zolty i bialy odpada No i jakie obiadki? Macie jakies pomysly? Na razie jem tylko zupy, bo nic innego mi nie podchodzi..
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Artykuł o żywieniu https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ul,4979,0.html |
|
|
|
|
#634 |
|
BAN stały
|
Moja koleżanka z rocznym szkrabem mawia:
Jedz na co masz ochotę, jak będziesz karmić, to prawie nic nie wolno, o może dziecko uczulić ![]() Lekarz tez powiedział, że mam jeść to, na co mam ochotę. Oczywiście w granicy zdrowego rozsądku ![]() Kasia, namiary na PW,
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Nie no
wlasnie mi chodzi o to, ze mi nic nie podchodzi, na nic nie mam ochoty.. i juz nie wiem co wymyslic, a co myslicie o rybach w puszce? Chyba mozna nie?
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się zastanowić, ale kolory bardzo mi się podobają Idę pisać protokół do szkoły - niby na zwolnieniu, a ciągle coś do roboty ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#637 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak to ze mną jest Od dzisiaj biorę )Cytat:
![]() Cytat:
![]() PS A co do jedzenia do zapytam o jeszcze inną rzecz: ja do tej pory piłam wyłącznie białą, zieloną i czerwoną herbatę, czarnej w ogóle.. A naczytałam się że czerwonej i zielonej nie wolno.. Dlaczego??? To co ja mam teraz pić??? Tylko wodę?
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-01-14 o 20:10 |
|||
|
|
|
#638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A serek Danio wlasnie sobie zjadlam
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepis:
ryz, kukurydza, papryka, ananas, majonez, pokrojona piers z kurczaka. Salatka jest naprawde dobra
|
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do serów pleśniowych to zajadam się nimi cały czas bo jak na nic nie miałam ochoty to tylko tym się ratowałam.W pierwszej ciąży też zajadałam bo bardzo je lubię Życzę Wam wspaniałych przyszłych miesięcy, jak najmniej dolegliwości ciążowych no i ślicznych maluszków!!!Pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
#642 |
|
BAN stały
|
No właśnie z tymi serami trza uważać, ale ja i tak nie będę jadła sałatki... Dla mnie istnieją tylko suche bułki (normalnie jadam tylko ciemne pieczywo, na które teraz patrzeć nie mogę) z jogurtem, kefirem. Ewentualnie jakieś serki topione...
Lenka heh mój też świruje, ech ;D a dzisiaj to się czuję jak bym miała z pięćdziesiąt lat ![]() Kasia ja wzięłam wszystko jeansowe i w sumie fajnie, o to taki cieniutki jeans. Do rybaczek też nie byłam przekonana, a okazało się, że najlepiej leżą. Dziewczyny dzięki za przepisy raz jeszcze, jutro wieczorem szaleję
|
|
|
|
#643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Z góry dziękujeA tak poza tym _ DZIEŃ DOBRY_ mam już dość tych mdłośći... i tego wstawania po nocy kilka razy siusiu Byłam wczoraj jeszcze u ortodonty i tak mi docisnął aparat, że pół nocy spać nie mogłam z bólu Coś ostatnio moje ząbki nie chcą się prostować i musiał je przykręcić
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry drogie panie
Oby był to dla wszystkich dzień bez mdłości i przykrych dolegliwości Mpik, pamiętam ten ból zębów po dokręceniu aparatu Obyś ty nie musiała takiego obnosić po świecie ![]() Monika, to ja rzeczywiście pomyślę nad tym zestawem, jak cienki ten jeans. ![]() Anilkardo, a ty gdzie się podziewasz? Wpadła, wypadła i nie napisała nawet, co u niej Lenka, ja piję teraz tylko czarną herbatę, bo zielona mi się skończyła. Ale jak mi dziś mężu kupi, to wracam do zielonej - jest zdrowa i nie wiem, dlaczego miałabym z niej rezygnować ![]() Wiecie co, w środę na wizycie u lekarza po prostu go spytam o żywienie, o te wszystkie historyjki, którymi jesteśmy karmione, co jeść a czego nie, bo to niedługo paranoja będzie. A tak będzie wytłumaczone przez lekarza i tyle Ja dziś przespałam całą noc, bo tylko 3 razy wstawałam siusiu Miłego dnia |
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do siusiania to ja tak z 5 razy musze wstawać i ciągle mi zimno przez to w nocy eh
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie myślałam, że się popłaczę. Mi pomogły przytulanki przed snem Ciekawe, czy jednorazowo czy na dłużej ![]() Kochana, nie wiem już jak ci pomóc na te mdłości. Mi na moje niewielkie na razie pomaga jedzenie małych porcji częściej. A ty... musisz to biedaku przetrwać, w końcu przejdzie i będziesz mogła w pełni cieszyć się ciążą |
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
No to widac mam duze szczesci - w nocy wstawac nie musze, ale w ciagu dnia to ciagle...
![]() Zanim pojde spac tez sie zdarza nawet i z 6 razy pojsc, zwyczajnie nie moge przez to zasnac
|
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja leżę, mężusia wysyłam w poniedziałek do ginki po leki bo mam tylko na tydzień, mam nadzieję że go babki nie zjedzą jak wejdzie po receptę
|
||
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
cześć laski
![]() ja nie sikam az tak często, w nocy jeśli wstaję, to 1 raz. Ale za to jestem chronicznie wręcz zmęczona. Tylko bym spała... Przychodzę z pracy - padam. Wczoraj wstałam o 21, zakręciłam sie trochę po domu i o 22:30 znowu padłam... I nie mogłam dzisiaj wstać! Mam tak od jakichś 2 tygodni już. nic mi się nie chce. Jak pomyślałam wczoraj, zę mam głowę jeszcze myć, to mi się płakać zachciało... Nie umyłam
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#651 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dopiero od września więc jeszcze długa droga przede mną.. Do tego mam expander na podniebieniu i od kiedy jestem w ciąży ogromnie mi przeszkadza i rani język ![]() Cytat:
za to w ogóle nie wstaje w nocy do kibelka ![]() Cytat:
wieczorem po całym dniu z mdłościami marzę tylko o tym, żeby jak najszybciej zasnąć więc mycie i suszenie ograniczam do minimum
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||||
|
|
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
mam pytanie do dziewczyn, które są juz szcęściarami i widzialy bijące serduszko W którym tyg ciąży je zobaczylyście? Milego dnia |
|
|
|
#654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dawajcie dziewczyny jeszcze Takie niby proste a sama nie moge nic wymyslec.. wiekszosc rzeczy mi nie podchodziCytat:
![]() A dzisiaj mi sie snilo, ze urodzilam coreczke.. Karmilam ja piersia i bylam bardzo szczesliwa
|
||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
ja widziałam w 7 tyg. to było moje pierwsze usg
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie!!!
Od kilku dni Was podczytuję, a dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. W sobotę 09.01. były dwie krechy na teście
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
dziękuję za miłe powitanie ![]() Pomidora jak bede juz po lekarzu to wtedy wskocze na liste teraz za bardzo się boję dziś w nocy tak brzuch bolał,ze sie strasznie bałam,ale teraz ok... ale jestem strasznie słaba a papieryska łatwiłam w UP i od 1 lutego na kurs 3 tyg jak ja dam rade masakra,a coś czuję,że będzie jeszcze gorzej.... pozdrawiam
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Czyli że jak ja 18-go będę miała 6 tyg i 6 dni od ostatniej miesiączki to teoretycznie powinnam już usłyszeć bicie serduszka, tak?
![]() dobra, przyznam się, zaczynam panikować...
|
#660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam w 5t i 6d i jeszcze nie było, teraz wizyte mam w środę i to będzie 8 tydzień więc serce musi już być. Wszystko zależy od długości cykli. Serce pojawia się najwcześniej 21 dnia od implantacji zarodka
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Co proponujecie? Glownie chodzi mi o cos na kanapki.. szynka, ser zolty i bialy odpada
No i jakie obiadki? Macie jakies pomysly? Na razie jem tylko zupy, bo nic innego mi nie podchodzi..

wlasnie mi chodzi o to, ze mi nic nie podchodzi, na nic nie mam ochoty.. i juz nie wiem co wymyslic, a co myslicie o rybach w puszce? Chyba mozna nie?
Muszę się zastanowić, ale kolory bardzo mi się podobają 
Taka mała kropeczka na czarno-białym zdjęciu a tyle radości potrafi przynieść 

Obyś ty nie musiała takiego obnosić po świecie 
normalnie myślałam, że się popłaczę. Mi pomogły przytulanki przed snem
wieczorem po całym dniu z mdłościami marzę tylko o tym, żeby jak najszybciej zasnąć więc mycie i suszenie ograniczam do minimum