Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 19:34   #631
justinak25
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

No u mnie 2 tyg temu tez nie bylo widac serduszka ale w pon sie pokazało
justinak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:48   #632
evullka
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Dra super , ze sie udalo.. Ja Cie troszke kojarze, pare miesecy temu zajrzalam pare razy na Wasz watek I wlasnie pamietam, ze tak dlugo sie staralas.. Ale w koncu udalo sie, super

Dziewczyny powiedzcie mi co jecie? Ja na nic nie mam ochoty, a jak juz sobie cos wymysle to oczywiscie zawsze znajde na internecie: "...nie zaleca sie..." Co proponujecie? Glownie chodzi mi o cos na kanapki.. szynka, ser zolty i bialy odpada No i jakie obiadki? Macie jakies pomysly? Na razie jem tylko zupy, bo nic innego mi nie podchodzi..
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:57   #633
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Dra super , ze sie udalo.. Ja Cie troszke kojarze, pare miesecy temu zajrzalam pare razy na Wasz watek I wlasnie pamietam, ze tak dlugo sie staralas.. Ale w koncu udalo sie, super

Dziewczyny powiedzcie mi co jecie? Ja na nic nie mam ochoty, a jak juz sobie cos wymysle to oczywiscie zawsze znajde na internecie: "...nie zaleca sie..." Co proponujecie? Glownie chodzi mi o cos na kanapki.. szynka, ser zolty i bialy odpada No i jakie obiadki? Macie jakies pomysly? Na razie jem tylko zupy, bo nic innego mi nie podchodzi..
A niby czemu ser żółty i biały i szynka odpadają?(no chyba, ze ci nie wchodzą). Jedyne czego nie możesz jeść to sery pleśniowe, surowe mięso i jajka na miękko. Ostatnio słyszałam, że pasztetów nie wolno jeść, ale skonsultowałam z położną i nie wolno tylko z nimi przesadzać. W necie znalazłam fajny tekst: niedługo kobiety w ciąży będą w inkubatorach chodziły i kiełkami się żywiły, bo niczego nie wolno Jak będziesz karmić piersią to jest full ograniczeń, ale w ciąży tylko kilka. Jak znajdę super artykuł na ten temat, to tu wkleję.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Artykuł o żywieniu https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ul,4979,0.html

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:58   #634
NIKaP-n
BAN stały

Moja koleżanka z rocznym szkrabem mawia:

Jedz na co masz ochotę, jak będziesz karmić, to prawie nic nie wolno, o może dziecko uczulić

Lekarz tez powiedział, że mam jeść to, na co mam ochotę. Oczywiście w granicy zdrowego rozsądku

Kasia, namiary na PW,
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:00   #635
evullka
Rozeznanie

Nie no wlasnie mi chodzi o to, ze mi nic nie podchodzi, na nic nie mam ochoty.. i juz nie wiem co wymyslic, a co myslicie o rybach w puszce? Chyba mozna nie?
Stary 2010-01-14, 20:03   #636
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z rocznym szkrabem mawia:

Jedz na co masz ochotę, jak będziesz karmić, to prawie nic nie wolno, o może dziecko uczulić

Lekarz tez powiedział, że mam jeść to, na co mam ochotę. Oczywiście w granicy zdrowego rozsądku

Kasia, namiary na PW,
Dziękuję, bardzo fajny zestaw Tylko rybaczki nie mają takiego materiału, jakbym chciała na lato, a wtedy najbardziej się przydadzą Muszę się zastanowić, ale kolory bardzo mi się podobają

Idę pisać protokół do szkoły - niby na zwolnieniu, a ciągle coś do roboty

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Nie no wlasnie mi chodzi o to, ze mi nic nie podchodzi, na nic nie mam ochoty.. i juz nie wiem co wymyslic, a co myslicie o rybach w puszce? Chyba mozna nie?
Jak jedną puszkę zjesz to nie zaszkodzi. A jak tam z jogurtami, serkami itd? Ja to zupy ostatnio preferuję. A chleb tylko z pasztetową i serem żółtym i ketchupem - nic innego nie tknę

28.09.2014

Stary 2010-01-14, 20:07   #637
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenka na kolejnym zdjęciu na pewno już będzie więcej, ja mam 28 stycznia, oby sąsiada już nie było Taka mała kropeczka na czarno-białym zdjęciu a tyle radości potrafi przynieść mąż już w telefonie nosi
Ja też chcę dziewczynkę, ale też podświadomie jakoś mówie o nim jak o chłopcu
Gabisun, nie martw się kochana, ja wierzę, że wszystko będzie super

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Ty już miałaś tę witaminę dawno brać a nie się męczyć
I tak to ze mną jest Od dzisiaj biorę)

Cytat:
Cześć Dziewczynki Dziewczyny jeśli chodzi o komputer, kobieta w ciąży nie może pracować przy nim więcej niż 4h dziennie, mówią o tym nawet przepisy BHP. Chodzi o dobro Wasze i Maluszka!!! Niby jakieś tam promieniowanie, mimo filtrów i tak może być szkodliwe, więc po co ryzykować?
Ja też pracuję 8h dziennie przy kompie, ale jest u nas zwyczaj, że jeśli ktoś chce, to trza tak zorganizować pracę, żeby się w tym mieściła.
U mnie to też trochę małowykonalne, ale wszystko się da zorganizować, także pomyślcie o Maluchach Pracoholiczki ;D
Ja się cieszę, że mam L4, pracuję wyłącznie przykomputerze i to zazwyczaj w godzinach nocnych. Tylko w domu też większość czasu przed kompem, muszę to jakoś ograniczyć

Cytat:
Jezu Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę nic a nic mi się seksić nie chce!!!
Bolą mnie piersi i tylko mi męża żal...
Nika, u mnie to samo.. Przez ten ból piersi i mdłości ani mi w głowie przytulanki... A mój mąż jak na złość uważa, że jestem teraz bardziej seksowna I co ja mam z nim zrobić

PS A co do jedzenia do zapytam o jeszcze inną rzecz: ja do tej pory piłam wyłącznie białą, zieloną i czerwoną herbatę, czarnej w ogóle.. A naczytałam się że czerwonej i zielonej nie wolno.. Dlaczego??? To co ja mam teraz pić??? Tylko wodę?

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-01-14 o 20:10
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:10   #638
evullka
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Jak jedną puszkę zjesz to nie zaszkodzi. A jak tam z jogurtami, serkami itd? Ja to zupy ostatnio preferuję. A chleb tylko z pasztetową i serem żółtym i ketchupem - nic innego nie tknę
Pasztetowa... dobry pomysl Jeszcze paprykarz mi teraz przyszedl na mysl A serek Danio wlasnie sobie zjadlam No nic.. trzeba kombinowac
Stary 2010-01-14, 21:18   #639
anilkadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość

NIKaPko mam dwie popisowe salatki:
1- pokroic na wieksze kawaly pol podgotowanego brokula, pomidora, kilka rzodkiewek, pol swiezego ogorka, szczypiorek, 4 jajka na twardo +sos: pol jogurtu naturalnego, 2 lyzki majonezu, sol i duzo pieprzu.
2- porwac salate lodowa, dodac kisc pokrojonych na pol winogron, garsc orzechow wloskich i ok 20dk roznych serow pokrojonych w spore kostki (zolty, rokpol, brie,mozzarella-do wyboru)+ sos i przyprawy jw.
Z tymi serami to bym uważała, rokpol i brie to sery pleśniowe których nie powinnyśmy jeść!
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:42   #640
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Przepis:
ryz, kukurydza, papryka, ananas, majonez, pokrojona piers z kurczaka. Salatka jest naprawde dobra
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:19   #641
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Z tymi serami to bym uważała, rokpol i brie to sery pleśniowe których nie powinnyśmy jeść!
Witam Was wszystkie kochane mamusie!!! Zajrzałam do Was z ciekawości, sama jestem z mamuś lipcowo-sierpniowych 2010 i termin mam na 17.07.Miałam zaszczyt na PW poznać jedną milutką osóbkę z Was Co do serów pleśniowych to zajadam się nimi cały czas bo jak na nic nie miałam ochoty to tylko tym się ratowałam.W pierwszej ciąży też zajadałam bo bardzo je lubię Życzę Wam wspaniałych przyszłych miesięcy, jak najmniej dolegliwości ciążowych no i ślicznych maluszków!!!Pozdrawiam!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:45   #642
NIKaP-n
BAN stały

No właśnie z tymi serami trza uważać, ale ja i tak nie będę jadła sałatki... Dla mnie istnieją tylko suche bułki (normalnie jadam tylko ciemne pieczywo, na które teraz patrzeć nie mogę) z jogurtem, kefirem. Ewentualnie jakieś serki topione...

Lenka heh mój też świruje, ech ;D a dzisiaj to się czuję jak bym miała z pięćdziesiąt lat

Kasia ja wzięłam wszystko jeansowe i w sumie fajnie, o to taki cieniutki jeans. Do rybaczek też nie byłam przekonana, a okazało się, że najlepiej leżą.

Dziewczyny dzięki za przepisy raz jeszcze, jutro wieczorem szaleję
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:08   #643
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Kasia ja wzięłam wszystko jeansowe i w sumie fajnie, o to taki cieniutki jeans. Do rybaczek też nie byłam przekonana, a okazało się, że najlepiej leżą.
Monika możesz mi przesłać na PW linka? Z góry dziękuje

A tak poza tym _ DZIEŃ DOBRY_
mam już dość tych mdłośći... i tego wstawania po nocy kilka razy siusiu
Byłam wczoraj jeszcze u ortodonty i tak mi docisnął aparat, że pół nocy spać nie mogłam z bólu Coś ostatnio moje ząbki nie chcą się prostować i musiał je przykręcić
Stary 2010-01-15, 09:38   #644
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry drogie panie
Oby był to dla wszystkich dzień bez mdłości i przykrych dolegliwości

Mpik, pamiętam ten ból zębów po dokręceniu aparatu Ale noś kochana, mi się wszystkich nie udało wyprostować i został mi jeden "otwieracz do piwa" Obyś ty nie musiała takiego obnosić po świecie

Monika, to ja rzeczywiście pomyślę nad tym zestawem, jak cienki ten jeans. Ja serów pleśniowych jako takich nie jem, ale w tygodniu obżarłam się sałatką z fetą - i jakoś nie mam wyrzutów sumienia

Anilkardo, a ty gdzie się podziewasz? Wpadła, wypadła i nie napisała nawet, co u niej

Lenka, ja piję teraz tylko czarną herbatę, bo zielona mi się skończyła. Ale jak mi dziś mężu kupi, to wracam do zielonej - jest zdrowa i nie wiem, dlaczego miałabym z niej rezygnować

Wiecie co, w środę na wizycie u lekarza po prostu go spytam o żywienie, o te wszystkie historyjki, którymi jesteśmy karmione, co jeść a czego nie, bo to niedługo paranoja będzie. A tak będzie wytłumaczone przez lekarza i tyle
Ja dziś przespałam całą noc, bo tylko 3 razy wstawałam siusiu Normalnie luksus.
Miłego dnia

28.09.2014

Stary 2010-01-15, 09:54   #645
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Dzień dobry drogie panie
Oby był to dla wszystkich dzień bez mdłości i przykrych dolegliwości
Ja dziś przespałam całą noc, bo tylko 3 razy wstawałam siusiu Normalnie luksus.
Miłego dnia
Witaj Pomidorko- niestety ja obudziłam się z mdłościami.. jem magnez z wit B6 i niestety nie pomaga
A co do siusiania to ja tak z 5 razy musze wstawać i ciągle mi zimno przez to w nocy eh
Stary 2010-01-15, 10:00   #646
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Witaj Pomidorko- niestety ja obudziłam się z mdłościami.. jem magnez z wit B6 i niestety nie pomaga
A co do siusiania to ja tak z 5 razy musze wstawać i ciągle mi zimno przez to w nocy eh
Ja wczoraj 6 razy wstawałam, liczyłam normalnie myślałam, że się popłaczę. Mi pomogły przytulanki przed snem Ciekawe, czy jednorazowo czy na dłużej
Kochana, nie wiem już jak ci pomóc na te mdłości. Mi na moje niewielkie na razie pomaga jedzenie małych porcji częściej. A ty... musisz to biedaku przetrwać, w końcu przejdzie i będziesz mogła w pełni cieszyć się ciążą

28.09.2014

Stary 2010-01-15, 10:02   #647
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

No to widac mam duze szczesci - w nocy wstawac nie musze, ale w ciagu dnia to ciagle...
Zanim pojde spac tez sie zdarza nawet i z 6 razy pojsc, zwyczajnie nie moge przez to zasnac
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:34   #648
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie kochane mamusie!!! Zajrzałam do Was z ciekawości, sama jestem z mamuś lipcowo-sierpniowych 2010 i termin mam na 17.07.Miałam zaszczyt na PW poznać jedną milutką osóbkę z Was Co do serów pleśniowych to zajadam się nimi cały czas bo jak na nic nie miałam ochoty to tylko tym się ratowałam.W pierwszej ciąży też zajadałam bo bardzo je lubię Życzę Wam wspaniałych przyszłych miesięcy, jak najmniej dolegliwości ciążowych no i ślicznych maluszków!!!Pozdrawiam!!!
witam serdecznie dziekujemy za cenne rady "starszych" koleżanek ( także te prywatne ) Szczęśliwego czasu oczekiwania

Cytat:
ta witaminka tak od razu nie pomoże, stopniowo będziesz czuła,że możesz więcej zjeść. Ja na przykład miałam mdłości od rana do wieczora, a teraz wieczorem mogę zjeść więcej i nawet jakieś mięsko co wcześniej było nie do pomyslenia. Musimy to jakoś przetrwać

A ja leżę, mężusia wysyłam w poniedziałek do ginki po leki bo mam tylko na tydzień, mam nadzieję że go babki nie zjedzą jak wejdzie po receptę
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 10:42   #649
olbka
Zadomowienie

cześć laski
ja nie sikam az tak często, w nocy jeśli wstaję, to 1 raz.
Ale za to jestem chronicznie wręcz zmęczona. Tylko bym spała... Przychodzę z pracy - padam. Wczoraj wstałam o 21, zakręciłam sie trochę po domu i o 22:30 znowu padłam... I nie mogłam dzisiaj wstać! Mam tak od jakichś 2 tygodni już.
nic mi się nie chce. Jak pomyślałam wczoraj, zę mam głowę jeszcze myć, to mi się płakać zachciało... Nie umyłam

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:00   #650
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
nic mi się nie chce. Jak pomyślałam wczoraj, zę mam głowę jeszcze myć, to mi się płakać zachciało... Nie umyłam
hehe miałam wczoraj tak samo
Stary 2010-01-15, 11:14   #651
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka ma długie spodnie z tego zestawu i faktycznie to taki oszukany jeans
Cytat:
Byłam wczoraj jeszcze u ortodonty i tak mi docisnął aparat, że pół nocy spać nie mogłam z bólu Coś ostatnio moje ząbki nie chcą się prostować i musiał je przykręcić
Ja też noszę aparat ale dopiero od września więc jeszcze długa droga przede mną.. Do tego mam expander na podniebieniu i od kiedy jestem w ciąży ogromnie mi przeszkadza i rani język
Cytat:
Muszę w środę zapytać ginki o tą wit B6, bo te mdłości to jakiś koszmar jest za to w ogóle nie wstaje w nocy do kibelka
Cytat:
Mam taki sam problem wieczorem po całym dniu z mdłościami marzę tylko o tym, żeby jak najszybciej zasnąć więc mycie i suszenie ograniczam do minimum

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:06   #652
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Ja też noszę aparat ale dopiero od września więc jeszcze długa droga przede mną.. Do tego mam expander na podniebieniu i od kiedy jestem w ciąży ogromnie mi przeszkadza i rani język
ja aparat noszę od października 2008 -najpierw dół i też miałam expander na podniebieniu. teraz już nie mam. W sierpniu 2009 założył mi góre i mam nosić do sierpnia może do wrzesnia
Stary 2010-01-15, 13:12   #653
kasiasiar
Zakorzenienie

Hej hej

mam pytanie do dziewczyn, które są juz szcęściarami i widzialy bijące serduszko W którym tyg ciąży je zobaczylyście?

Milego dnia
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 13:55   #654
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Hej hej

mam pytanie do dziewczyn, które są juz szcęściarami i widzialy bijące serduszko W którym tyg ciąży je zobaczylyście?

Milego dnia
hej ja widziałam serducho w 5tc i 5 dniu
Stary 2010-01-15, 13:59   #655
evullka
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie z tymi serami trza uważać, ale ja i tak nie będę jadła sałatki... Dla mnie istnieją tylko suche bułki (normalnie jadam tylko ciemne pieczywo, na które teraz patrzeć nie mogę) z jogurtem, kefirem. Ewentualnie jakieś serki topione...

Serki topione.... tez dobry pomysl Dawajcie dziewczyny jeszcze Takie niby proste a sama nie moge nic wymyslec.. wiekszosc rzeczy mi nie podchodzi

Cytat:
cześć laski
ja nie sikam az tak często, w nocy jeśli wstaję, to 1 raz.
Ale za to jestem chronicznie wręcz zmęczona. Tylko bym spała... Przychodzę z pracy - padam. Wczoraj wstałam o 21, zakręciłam sie trochę po domu i o 22:30 znowu padłam... I nie mogłam dzisiaj wstać! Mam tak od jakichś 2 tygodni już.
Ja to nawet tak mam z wieczornym prysznicem.. jak przychodzi ta godzina, a ja sobie przed tv leze, to normalnie.. najchetniej bym brudna spac poszla

A dzisiaj mi sie snilo, ze urodzilam coreczke.. Karmilam ja piersia i bylam bardzo szczesliwa
Stary 2010-01-15, 14:08   #656
gabisun
Zakorzenienie

ja widziałam w 7 tyg. to było moje pierwsze usg
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:16   #657
michel82
Wtajemniczenie

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!!
Od kilku dni Was podczytuję, a dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. W sobotę 09.01. były dwie krechy na teście Pierwsza wizyta dopiero przede mną, ale najgorsze jest to, że pierwszy wolny termin u tej pani doktor (bardzo dobrej zresztą) to 12.02. Może uda mi się wcisnąć do niej wcześniej prywatnie.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:27   #658
dra
Zakorzenienie

witajcie
dziękuję za miłe powitanie
Pomidora jak bede juz po lekarzu to wtedy wskocze na liste teraz za bardzo się boję

dziś w nocy tak brzuch bolał,ze sie strasznie bałam,ale teraz ok...
ale jestem strasznie słaba a papieryska łatwiłam w UP i od 1 lutego na kurs 3 tyg jak ja dam rade masakra,a coś czuję,że będzie jeszcze gorzej....

pozdrawiam
Stary 2010-01-15, 15:28   #659
olbka
Zadomowienie

Czyli że jak ja 18-go będę miała 6 tyg i 6 dni od ostatniej miesiączki to teoretycznie powinnam już usłyszeć bicie serduszka, tak?

dobra, przyznam się, zaczynam panikować...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:33   #660
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Czyli że jak ja 18-go będę miała 6 tyg i 6 dni od ostatniej miesiączki to teoretycznie powinnam już usłyszeć bicie serduszka, tak?

dobra, przyznam się, zaczynam panikować...
Nie ma co panikować
Ja byłam w 5t i 6d i jeszcze nie było, teraz wizyte mam w środę i to będzie 8 tydzień więc serce musi już być.
Wszystko zależy od długości cykli. Serce pojawia się najwcześniej 21 dnia od implantacji zarodka

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości