Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 14:24   #4831
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Widze ponownie KWASY !!!!!! Skakanie do oczu nic nikomu nie pomoze i na pewno nie jest wspierajace !!!!

Klania sie czytanie ze zrozumieniem !!!
Stary 2010-01-15, 14:28   #4832
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdalenkak Pokaż wiadomość
hej!!1

szybko sie poprawie i dzisiaj juz cos zrobie,bo 1 faze chce 7 dni prowadzic.
Jedyne na co narzekam to czasmi jest mi niedobrze i nie moge wmusic w siebei jedzenia-moze stresuje sie ze nie schudne-straszna panikara jestem.No i takie smak w ustach niefajny...

Ech nei moge doczekac sie poniedzialku i pomidorkow omodorkow i pomidorkow.

pozdrawiam i milego weekendu zycze

nie ma sie co stresować !! tak jak wiolqn już kiedys pisała ... na lajcie to weź

a ile chcesz schudnać ze az 7 dni uderzeniówki robisz?

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:30   #4833
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

ZuziannaG -- nikt Cie nie wygania !!!

Witaj w gronie dukajacych ...... Ja jestem tu piaty miesiac i tylko dzieki temu watkowi przetrwalam i schudlam juz 19 kg ..... To dla mnie bardzo wazna czesc dnia -- czytanie watku i konsultacje ... Wiec nie zniechecaj sie do nas . Nie wszyscy reaguja tak impulsywnie.... damy rade .. Wiekszosc z nas ma rodzina i musi sie gimnastykowac przy kuchni zeby wszyscy byli zadowoleni . Pozdrawiam Cie i glowa do gory ....
Stary 2010-01-15, 14:32   #4834
Marta 33
Rozeznanie

na niefajny smak to guma do żucia

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez blanx Pokaż wiadomość
No nic, od jutra zaczynam dietkę...przeraża mnie trochę to przestrzeganie produktów, mam nadzieję że połapię się w tym a już mistrzostwem świata będzie, gdy sama zacznę wymyślać jakieś potrawy z dozwolonych produktów mój cel - 6 kg

Boczki i cellulit PRECZ!
witaj dasz radę na pewno. Ja dałam to Ty nie dasz?
powodzenia

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:36   #4835
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość

Witaj w gronie dukajacych ...... Ja jestem tu piaty miesiac i tylko dzieki temu watkowi przetrwalam i schudlam juz 19 kg ..... To dla mnie bardzo wazna czesc dnia -- czytanie watku i konsultacje ... Wiec nie zniechecaj sie do nas . Nie wszyscy reaguja tak impulsywnie.... damy rade .. Wiekszosc z nas ma rodzina i musi sie gimnastykowac przy kuchni zeby wszyscy byli zadowoleni . Pozdrawiam Cie i glowa do gory ....
Dzięki wielkie. Widzę, że chyba jesteś mistrzynią taj diety! Niesamowicie schudłaś, musisz się już teraz wspaniale czuć, a co dopiero, gdy osiągniesz swój wymarzony cel . Będę Ci kibicować . I bardzo Ci dziękuję za wsparcie .
Stary 2010-01-15, 14:43   #4836
Oliwkaaa
Raczkowanie

Z góry przepraszam za błędy ale klawiatura nie chce ze mna wspÓŁpracowac
Leszczesiu u mnie dzis waga łaskawie pokazała 87 kg z rozmiaru 52 w biodrach zroiLo mi sie 44. Boszzzzz jaka ja jestem szczęśliwa 10 lutek orzylatuje moja tesciowa któa nie widzia mnie od połowy lipca i jestem ciekawa jej reakcji. bardzo budujace sa pochwały znajomych

Upiekłam własnie bardzooooooo czekoladowe ciasto jak wyjdzie dobre to podam przepis

Zuzanko a mi sie bardzo podobał twój "chaoryczny'' post bo może my podobne jestesmy. Jedyne zastrzeżenia jakie mam to nam nie wolno ani fet ani mozarelli bo mimi, iz sa Light to maja jednak za duza zawartość tłuszczu. Tak mi się przynajmiej wydaje
ja tez raczej pracuje w domu i cię rozumiem a co do dtepera chodzisz na takim skretnym czy zwykLym? ja chce sobie zakupić i nie moge się zdecydowac

ja tez gotuje dla rodziny oddzielne obiady i nie robi to na mnie wrazenia. Mojaj mama która tez jest na diecie smazy racuchy albo pączki czy faworki. Są dla nas zakazane,więc napewno nie są dobre

JA nie czuje po kieszeni aby ta dieta była droższa niż moje wczesniejsze jedzenie. W nabiały zaopatruje sie głównie w LIDLU.Z mięsa jem głownie drób czyl;i tak jak wczesniej a ryby od wielkiego dzwonu, więc może dlatego nie czuje różnicy.Otreby kuPuje paczkowane z jakiś tam mynów kosztuja okoo 2,5 zł za 0,5 kg. Ach wogóle od poniedziałku jest tydzień z LINESSA w LIDL i będzie duzo fajnych produktów dla nas
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:46   #4837
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

[QUOTE=Monia_35;16474371]
Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Witam!!!Ja dzisiaj zaczynam pierwszy dzień II fazy podobnie jak Mo_Nika i również podobnie jak "w cytacie" nie schudłam ni gramamimo picia i biegania 3razy w tyg.
miesnie waza wiecej niz tluszcz. jak biegasz to spalasz tluszczyk a miesnie staja sie silniejsze. Ja mam to samo, waga stoi a konsystencja ciala sie zmienia
mierz sie zamiast wazyc
Cytat:
Napisane przez ZuziannaG Pokaż wiadomość
To żadna tajemnica, że nie czytałam .
.
po tych wszystkich bojach jakie tu mialy miejsce takie bezposrednie przyznanie? powalilo mnie hehe. poczytaj, naprawde warto

Cytat:
Napisane przez blanx Pokaż wiadomość
przeraża mnie trochę to przestrzeganie produktów,
yo jest akurat najprostsze w tym wszystkim. Wierz mi gdy na III fazie ta list aproduktow nei jest tak zawezona jest o wiele trudniej

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 14:48   #4838
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość

Rany Leszczesia jakoś wcześniej ominęłam fakt, że schudłaś juz tak pięknie! Cóż za faux pas z mojej strony! Kochana gratuluję i....boże ja żeś tego dokonała? Piękny wynik , piękny.......ehhhhh

ZuziannaG nie fochaj, odpuść i.....witaj wśród nas
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:49   #4839
Berlinianka
Zadomowienie

A wczoraj mój G. szukał w Lidu czegokolwiek z Linessy i nie znalazł NIC.

Albo mam wybrakowanego Lidla w mieście, albo sama muszę się przejść...

A co do jedzenia dla innych, ostatnio robiłam spaghetti G. i chyba mu nie smakowało, a zawsze zjadał do czysta... Jakoś nie mam weny gotować dla kogoś, bo żeby to było smaczne trzeba ciągle próbować, a ja staram się tego unikać

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:54   #4840
Oliwkaaa
Raczkowanie

Berlinianka dopiero od poniedziłku jest ten tydzień z linesssa a na stałe sa serki topione light, i jogurty

Fero_monka ja tez mam 19,5 kg mnijej, ale to nie jest wynik w porównaniu do jednej dziewczyny która udziela sie tu rylko raz na jakis czas. Już mam niej 40 kilo i jeszcze jej 30 do zrzucenia zostało
Będzie 68 ( a jak zjadę do 62 to będę zimą w bikini biegać )

Edytowane przez Oliwkaaa
Czas edycji: 2010-01-15 o 14:56
Oliwkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:01   #4841
cocci
Zakorzenienie

ja wtrącę swoje 3 grosze

Zuzia - ja czytałam Twojego 1 posta 3 razy, zeby zrozumieć dokłądnei, bo - jak koleżanki zauważyły - niestety chaotyczny był. Nie dziwię, się, ze taką realcję wywołął.

w sumie wszytsko już zostało powiedziane. Od siebie chicałabym tylko Ci powiedziec, że gdybyś przeczytała książkę uspokoiłabyś się już na tak pi razy oko 50str, ze wszystko jest ok.
Swoją drogą - koleżanka, czy ten ktoś, kto Ci mówił o tych 6-8kg na uderzeniówce: wprowadziła Cię celowo w błąd, bo są osoby, które na uderzeniówce schudły 0,2kg!!! i nie panikują, bo rozumeiją zasady działania diety.
Jednym słowem - książka. ściągnij choćby z podpisu wiolqn. Dwie godz i wszystko wiesz

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:03   #4842
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Dziś jestem na 1 dniu II fazy, na I schudłam ok 2 kg ale mam inne pytanie, czy znacie może jakiś fajny przepis na krewetki, bo do samych jakoś nie umiem się przekonać. Pozdrawiam.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:04   #4843
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
j
w sumie wszytsko już zostało powiedziane. Od siebie chicałabym tylko Ci powiedziec, że gdybyś przeczytała książkę uspokoiłabyś się już na tak pi razy oko 50str, ze wszystko jest ok.
Swoją drogą - koleżanka, czy ten ktoś, kto Ci mówił o tych 6-8kg na uderzeniówce: wprowadziła Cię celowo w błąd, bo są osoby, które na uderzeniówce schudły 0,2kg!!! i nie panikują, bo rozumeiją zasady działania diety.
Jednym słowem - książka. ściągnij choćby z podpisu wiolqn. Dwie godz i wszystko wiesz
dobrze prawi!!! Polać jej!

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:10   #4844
ciemka367
Raczkowanie

huni - dzięki za odpowiedź, już wiem, że można

marta33 - to dobra propozycja, też o tym myślałam, jest to baaaardzo męczące - można przecież skopiować tylko dany kawałek i się do niego odnieść!

A propos gotowania dla rodziny - mam to szczęście,że "dietujemy" jak już pisałam z moją córką. natomiast mąż je dokładnie to samo co my - nie gotuję specjalnie dla niego, po pierwsze żeby nie mieć pokus, po drugie, bo jestem leń. Też ma nadwagę, więc nie marudzi a stwierdził, że wszelkie nakazy działają na niego jak płachta na byka.Nie zmuszałam i jak widać dobrze zrobiłam.Jest też inna przyczyna - nie potrafi zrezygnować z cukru do hebaty/kupiłam mu owocowy/ a nie toleruje wszelkich słodzików/objawia się to bólem żołądka i zgagą/.I tu napiszę ciekawostkę - mimo, że wcina cukier i czasem podjada u mamy to ...chudnie!pewnie dlatego,że jak tu któras napisała - nie pożera w domu chleba,makaronów i ziemniaków.A deserów na aspartamie po prostu nie je.Wiem, że nie każdy facet taki wyrozumiały, poza tym jeśli ma na coś ochotę to zawsze może zajrzeć do mamy lub knajpy,prawda? To tylko kilka miesięcy, więc nie tragedia.
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...

Edytowane przez ciemka367
Czas edycji: 2010-01-15 o 15:11
ciemka367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:11   #4845
cocci
Zakorzenienie

stożynka - to przyjeżdżaj.. mam barek zaopatrzony

jenny - ja je zwyczajnie rumieniłam na złoto na patelni i zjadąłam z sosem czosnkowym albo robiłam sobie szwedzki talerz: jajko, wędlinka, krewetki, serek na słono (np ze szczypiorkiem), na PW jakieś warzywko do tego i koniecznie chlebek. Im więcej składników, tym łatwiej krwetki z czymś połączyć.

Stary 2010-01-15, 15:11   #4846
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
dobrze prawi!!! Polać jej!
Mleka 0,5%
Stary 2010-01-15, 15:13   #4847
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość
Berlinianka dopiero od poniedziłku jest ten tydzień z linesssa a na stałe sa serki topione light, i jogurty
Właśnie wiem, a nic nie znalazł, zależało mi na galaretkach i nie ma
W poniedziałek sama pójdę i tak lecę na uczelnię do promotora - z niczym, to przy okazji... Albo wiem, wydrukuję kilka stron forum i powiem, że zwyczajnie nie mogłam się oderwać i magisterka musiała zaczekać

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Krewetki też można wrzucić na sałatę z innymi warzywkami i nawet bez dresingu wszamać
koktajlowe sprzedają już obgotowane w słonej wodzie, trza tylko opłukać i chwilę na patelni potrzymać

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:14   #4848
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
huni - dzięki za odpowiedź, już wiem, że można

marta33 - to dobra propozycja, też o tym myślałam, jest to baaaardzo męczące - można przecież skopiować tylko dany kawałek i się do niego odnieść!

A propos gotowania dla rodziny - mam to szczęście,że "dietujemy" jak już pisałam z moją córką. natomiast mąż je dokładnie to samo co my - nie gotuję specjalnie dla niego, po pierwsze żeby nie mieć pokus, po drugie, bo jestem leń. Też ma nadwagę, więc nie marudzi a stwierdził, że wszelkie nakazy działają na niego jak płachta na byka.Nie zmuszałam i jak widać dobrze zrobiłam.Jest też inna przyczyna - nie potrafi zrezygnować z cukru do hebaty/kupiłam mu owocowy/ a nie toleruje wszelkich słodzików/objawia się to bólem żołądka i zgagą/.I tu napiszę ciekawostkę - mimo, że wcina cukier i czasem podjada u mamy to ...chudnie!pewnie dlatego,że jak tu któras napisała - nie pożera w domu chleba,makaronów i ziemniaków.A deserów na aspartamie po prostu nie je.Wiem, że nie każdy facet taki wyrozumiały, poza tym jeśli ma na coś ochotę to zawsze może zajrzeć do mamy lub knajpy,prawda? To tylko kilka miesięcy, więc nie tragedia.
wiesz, bo to nie jest powiedziane, że jak będzies zjeść poza dukanem jeszcze kartofle i makarony, ze nei schudniesz. Nie, zebym namawiała, do łamania diety, ale jeśli dostarczasz węgli, to tempo chudnięcia słabnie. I dlatego TŻ Twój chudnie, tyle, że wolniej, niż gdyby odstawił tłuszcze i węglowodany całkowicie.

Stary 2010-01-15, 15:15   #4849
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez Oliwkaaa Pokaż wiadomość

Fero_monka ja tez mam 19,5 kg mnijej, ale to nie jest wynik w porównaniu do jednej dziewczyny która udziela sie tu rylko raz na jakis czas. Już mam niej 40 kilo i jeszcze jej 30 do zrzucenia zostało

Dziewczyny zatem wieeeeeeeeeeeeelki szacun Napawa mnie to optymizmem, że dam radę z moją 17- kilową nadwyżką (4, 5 już mniej)
Stary 2010-01-15, 15:16   #4850
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Mleka 0,5%
blebleble bleble, , ja juz na diecie nie jestem, nie zapominaj

Stary 2010-01-15, 15:18   #4851
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Oliwka, dzięki za miłe słowa . Oczywiście Tobie też życzę powodzenia, tak jak wszystkim innym.

Cocci, dzięki za tą informację, bardzo mnie uspokoiła i zmotywowała do dalszego odchudzania . Będę cierpliwie czekać na efekty i nie będę wchodzić na wagę codziennie, bo to na pewno tez zgubne dla mojej motywacji .

Ściągnę książkę, choć teraz boję się ja przeczytać, bo jak się okaże, że te 12 dni robiłam jakieś straszne głupoty, to mi ręce opadną . No ale twardym trzeba być, nie miętkim, przeczytam - lepiej stracić te 12 dni niż dalej odchudzać się dietą "połamaną" .

Fero_monka - nie focham się, tylko mnie dziwią niektóre reakcje , a jeśli ktoś ma być niesprawiedliwy wobec mnie tutaj, to po co dokładać sobie stresów? Dlatego chciałam uciekać, ale myślę, że jednak się dogadamy . I witam .

wiolqn: a ta uwaga, czemu miała służyć? Mogłabyś wyjaśnić jej cel?

Pozdrawiam.
Stary 2010-01-15, 15:23   #4852
nulqa
Raczkowanie

Berlinianka to może my zrobimy burzę mózgów i pomożemy Ci napisac ?, a tak swoją drogą to moja pracca też powinna się już pisać ...

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Planuje dzisiaj zrobić te kotleciki jajeczne Therci, bo mówiłyście, że takie dobre, więc się skuszę. Obawiam się tylko, że mi mogą się rozlecieć..
nulqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:24   #4853
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko może być taka okrutna
Stary 2010-01-15, 15:27   #4854
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZuziannaG Pokaż wiadomość
Cocci, dzięki za tą informację, bardzo mnie uspokoiła i zmotywowała do dalszego odchudzania . Będę cierpliwie czekać na efekty i nie będę wchodzić na wagę codziennie, bo to na pewno tez zgubne dla mojej motywacji .

Ściągnę książkę, choć teraz boję się ja przeczytać, bo jak się okaże, że te 12 dni robiłam jakieś straszne głupoty, to mi ręce opadną . No ale twardym trzeba być, nie miętkim, przeczytam - lepiej stracić te 12 dni niż dalej odchudzać się dietą "połamaną" .
co było jużnie nadrobisz, ale mozesz uniknac błędów na zaś.

eliza - eee tam, zdaje Ci się. do kwadratu potrafi być okrutniejsza

Stary 2010-01-15, 15:31   #4855
ciemka367
Raczkowanie

cocci - tak,wiem - od początku lata tak robiam - odstawiłam "tuczniki" i po4m-cach było 5kilo mniej.Co z tego, skoro wróciło właściwie już po dwóch miesiącach wcinania spaghetti, ryżu i gotowanych ziemniaków?!
feromonka - czyli mamy podobnie do zrzucenia,od jakiej wagi zaczynasz,przypomnij proszę?
ZuziannaG, napisałaś:"Ściągnę książkę, choć teraz boję się ja przeczytać, bo jak się okaże, że te 12 dni robiłam jakieś straszne głupoty, to mi ręce opadną . No ale twardym trzeba być, nie miętkim, przeczytam - lepiej stracić te 12 dni niż dalej odchudzać się dietą "połamaną" ." - to wg.jakich wskazówek teraz dietowałaś???!!!
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...
ciemka367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:34   #4856
ZuziannaG
Przyczajenie

GG do ZuziannaG

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
ZuziannaG, napisałaś:"Ściągnę książkę, choć teraz boję się ja przeczytać, bo jak się okaże, że te 12 dni robiłam jakieś straszne głupoty, to mi ręce opadną . No ale twardym trzeba być, nie miętkim, przeczytam - lepiej stracić te 12 dni niż dalej odchudzać się dietą "połamaną" ." - to wg.jakich wskazówek teraz dietowałaś???!!!
Według wskazówek ze strony o tej diecie.
http://www.dietaproteinowa.eu/

Edytowane przez ZuziannaG
Czas edycji: 2010-01-15 o 15:36
ZuziannaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:35   #4857
stozynka44
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Już lecę na swojej miotle (beż prawka ) haha ja też mam III fazę

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:37   #4858
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

feromonka - czyli mamy podobnie do zrzucenia,od jakiej wagi zaczynasz,przypomnij proszę?
W zaokrągleniu 72 (przy wzroście 164). Po 11 dniach z dukanem- 4, 5 mniej czyli 67,5. Do pełni szczęścia (czyli upragnionych 55) jeszcze "troszeczkę" mi zostało, ale damy radę....musimy dać
Stary 2010-01-15, 15:38   #4859
cocci
Zakorzenienie

ciemka - no i to jest dodatkowy minus - nie wiadomo, jak się organizm potem zachowa. jednym słowem: trzymajmy się zaleceń doktorka.

stozynka - przylatuj, uważaj na druty wysokiego napięcia.
i wiatrzaki, bo w de ich pełno..

musze soebi podpis zmienić

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2010-01-15 o 15:40
Stary 2010-01-15, 15:41   #4860
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

stozynka Już lecę na swojej miotle (beż prawka ) haha ja też mam III fazę
Każda z nas tu jest na jakiejś fazie (I, II, III...) czyli jesteśmy sfazowane

W związku z fazami przypomniał mi sie kawał o otyłości męskiej (dla odmiany)
Trzy fazy otylosci męskiej:
a) nie widać, jak wisi;
b) nie widać, jak stoi;
c) nie widać kto ciągnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości