|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Dziewczyny a propos ciuszków to z tymi rozmiarami 56 to bym za dużo nie kupywała nie wiadomo jak długa dzidzia się urodzi, mój Bastuś np miał 58 więc szybko zaczęłam używać większych
To samo z pampersami te jedynki "żółte" dla noworodków zużyłam tylko pół paczki i później już dwójki leciałam.
|
#3362 |
|
Rozeznanie
|
Farminko, słodkie te body. Buteleczki też fajne.
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam już dzidzię ale w jakimś dzikim kraju, gdzi enie było sklepów, nie miałam pokarmu w piersiach i nie miałam jak nakarmić dziecka w nocy! Straszny koszmar!!!! Agravka, ja już kupiłam sobie nowy stanik, o rozmiar większy, bo piersi zaczęły wyjewać mi się bokami ze starego
|
|
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
A ja przed chwilą musiałam gnać do łazienki bo momentalnie mnie wzielo na
myślalam ze mam wymioty juz za soba bo juz ponad dwa tygodnie nic a tu nagle mnie dzisiaj zakoczylo. :/Ja jak na razie mieszczę sie jeszcze normalnie w staniki. Edytowane przez kociamborek Czas edycji: 2010-01-15 o 15:24 |
|
|
|
#3364 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W takim razie zafarbuję ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Ja mam nadzieję, że u mnie już koniec haftowania, ale jak widać na waszych przykładach jeszcze moze się wszystko zdarzyć. |
||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
a moja urodzila sie kruszynka... niby 53cm wpisane miala, ale mialam jeden komplet na 50 i byl taki w miare, nawte troche za duzy... w 56 plywala
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie widzi mojego zaokrąglającego się brzuszka tylko , że piersi mi urosły. Jeden biustonosz mam jeszcze dobry z dużego 75 c mam teraz duże 80 d , a to dopiero czwarty miesiąc. |
|
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam 70B a teraz 70D ;/ strasznie boję się, że mi się rozstępy porobią znowu (już mam ich sporo na piersiach po głupim odchudzaniu x lat temu, ale są teraz mlecznobiałe i tak ich nie widać)
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale 1500 to dużo więcej niż 1000 więc myśle że warto posiedzieć w pracy troszke a mi wcale nie urosły ;/ urosły mi przed wakacjami jak brałam tabletki anty to wtedy konkretny rozmiar większe miałam, odstawiłam tabletki biust zmalał i to dużo- jest mniejszy niż przed braniem tabletek i teraz wcale nie rośnie a raczej wygląda jakby opadł i tylko strasznie sutki mnie swędzą ;/ |
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
jestem juz w domku moj kochany maz robi mi obiadek
ale on jest mowie wam. rano o 6 wstal zeby mi samochod zagrzac zebym nie zmarzla jadac do pracy wracam a tu obiadek sie robi. no normalnie skarb mam w domu ![]() mi piersi urosly ale jeszcze sie mieszcze w staniki ciekawe jak dlugo
|
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maz mowi teraz na nie silikonki
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że wszystkie jesteście w dobrej sytuacji bo macie pracę, ja straciłam swoją w listopadzie po 3 miesięcznym okresie wypowiedzenia, a w grudniu się okazało, ze jestem w ciąży.I powiem wam, że w tym naszym chorym kraju bezrobotne kobiety w ciąży nie maja żadnych praw. Zasiłek mam do maja a poród mam mieć w sierpniu więc zostaję bez pieniędzy. Przedłużenie zasiłku nie wchodzi w grę bo musiałabym urodzić w maju albo do 30 dni i wtedy by mi przedłużyli tak jak na okres macierzyńskiego. Pan w urzędzie powiedział, że jedynie mogę się zgłosić do opieki to może coś dostanę. Gdyby nie rodzice i mój facet to chyba bym pod mostem wylądowała. Ale cóż nie ma się co przejmować bo teraz dzidzia jest najważniejsza.
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Co do piersi to mi jeszcze nie urosły i na szczęście bo i tak mam spore 80D, ale na początku strasznie mnie bolały, teraz już jest lepiej |
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
A moje nadal wcale nie urosły i bez problemu mieszczę się w stare staniki.Tylko się boję,że pokarmu nie będę miała skoro takie niewzruszone ciążą zostały
Umówiłam się w końcu z koleżanką na usg na 5 lutego.Strasznie mnie boli,że muszę 3 tygodnie jeszcze zaczekać,ale mam nadzieje,że chociaż po znajomości wszystko będzie dokładnie sprawdzone i z tego co się zorientowałam w rozmowie to i nie zabulę tych 250zł No iw gruncie rzeczy to wtedy będzie 20 tydzień czyli najlepszy czas na usg połówkowe.A i cieszę się,że moje zakupy się Wam spodobały
|
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Mi piersi urosły, zaczynają wypływać mi z moich staników
Mojemu mężowi się to podoba a mi srednio bo są nabrzmiałe i bolą...Za chwilkę kończę pracę i od razu do szkoły lecę i do 21 dzisiaj-masakra!! A jutro od 8 razno do 21.30 jeszcze jakby tego było mało dziś po szkole mam 2 prace do napisania z psychologii pracy na zaliczenie na jutro!! Oczywiście jestem leń śmierdzący i wszystko na ostatni moment zostawiam i dzis czeka mnie zarwana nocka buuuuuu;(
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
o to przynajmniej z tym nie mialam problemu bo mnie ani razu nie bolaly piersi w czasie ciazy. to chyba nagroda za te mdlosci i wymioty
![]() uciekam, jedziemy do tesco to przy okazji tez spojze na dzieciaczkowe rzeczy
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja staniki ciazowe juz musialam miesiac temu kupic, niestety przed ciaza moj rozmiar byl i tak duzy 75 e a teraz w g sie mieszcze i naprawde ciazowe staniki sa super wygodne rosna razem z biustem, nie maja fiszbin ani zadnych drutow co naciskalyby na kanaliki mleczn poprostu super, ja nie moglabym kupic po prostu wiekszego stanika normalnego bo to bez sensu kupowac nonstop nowy bo i tak piersi rosna caly czas.
Triumph robi takie staniki, super miekkie, wygodne a jednoczesnie trzymajace biust, tylko ze do rozmiaru DD chyba a ja mam jakies innej firmy, ale ile ja sie najezdzilam za nimi bo nigdzie nie mieli takich rozmiarow |
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba coś w tym jest,bo ja też wymiotów nie miałam,a piersi pobolewają
Tylko czemu przy okazji nie urosną? Nie obraziłabym się,bo są wielkości raczej znikomej
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakieś c z tego może będzie Ale generalnie cała ostatnio trochę"urosłam" więc nie dało to jakiegoś uderzającego efektu
|
|
#3379 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy to jest ta poduszka ciażowa?
http://www.allegro.pl/item872185181_...90cm_prod.html Bo jest tańsza niż w tamtym sklepie internetowym. Niezawsze, czy wgląda jak Twoja, czy jakoś "marniej'? |
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
anoxa i farminka swietne ciuszki
bassienkaw a jednak sa pozytywne aspekty Twojego pojscia do pracy. Masz troche wiecej zl, a przy okazji czas na wizaz ![]() serduszkoiz gratulacje! roztrzepaniec 15 tyg to na pewno za pozno na przesiewowe Apropos ruchow dziecka, to wlasnie mowilyscie, ze 20 tyg po pierwszych ruchach powinno sie urodzic. Ale to ciezko okreslic, bo co uznac za pierwsze ruchy? Ta bablowanie w brzuchu czy dopiero silny kopniak? Niektore kobiety nawet nie mysla, ze jak cos im tam 'jezdzi' w brzuchu, ze to juz moze byc dzieciatko. to kto ma teraz najblizsze wizyty i usg? |
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Moja wizyta już w poniedziałek o 17:20. Nie wiem, czy mi zrobi usg, ale możliwe, że tak, bo to będzie 10 tyg i 3 dni, więc może zrobi usg genetyczne
|
|
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3383 |
|
BAN stały
|
Ja czuje się dobrze
![]() zaczynam lubić słodkie... mam apetyt ![]() i brzuszek powoli widać ![]() nie piszę bo nic ciekawego sie nie dzieje... jutro mam zjazd w szkole, ale dop w niedziele idę, jutro robie sobie wolne. Zmieniam lekarza i będzie nim ordynator oddziału w którym zamierzam rodzić. |
|
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ta jest określana jako fasolka a tamta jako kojec ale poprawcie mnie jeśli się mylę
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
wkleje Wam moje pierwsze zakupy ciuszkowe
1. Body z mikolajkiem, bedzie akurat na pierwsze swieta 2. Do spania, nie wiem jak to sie w pl nazywa, z polaru 3. Sztruksowe grubsze nieco spodnie, H&M |
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się ostatnio zaokrągliłam.Wcięcie mi zniknęło i jakaś taka pulchniejsza z przodu jestem Wczoraj odkryłam,że nie dopinam się w moim fartuchu i latałam po laboratorium jak matrix w bieli z tylko jedną napą zapiętą u góry,a dół latał na wietrze |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
roztrzepaniec, licz wg tego, co Ci doktor ustalil, czyli u Ciebie od zaplodnienia. Jesli Ci powiedzial, ze np jestes w 10 tyg, to tego sie trzymaj
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja pokaze nasze dzisiejsze zakupy tak wiem ze dla dziewczynki
|
|
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne zakupy
Te na środkowym zdjęciach mogą byc też dla chłopczyka U mnie tych fioletowych i tych w paseczki nie widziałam.Ale wybór jest,nie?
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
matko chyba bym wszystkie kupila
nie powinni nas wpuszczac na takie dzialy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

To samo z pampersami te jedynki "żółte" dla noworodków zużyłam tylko pół paczki i później już dwójki leciałam.

myślalam ze mam wymioty juz za soba bo juz ponad dwa tygodnie nic a tu nagle mnie dzisiaj zakoczylo. :/

maz mowi teraz na nie silikonki 
jakieś c z tego może będzie