|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje dzisiejsze (słodkie bo przed @) U:
ŚNIADANIE(8.00) Jogurt naturalny z musli (2 garstki), pomarancza. IIŚNIADANIE(12.00) 2 małe sandwiche kazdy z 1,5 plastra sera zótlego, 1 plater szynki, ketchup. Naleśnik (w srodku pół łyżeczki cukru). Pół szklanki maślanki. Mała muffinka. W miedzyczasie wpadło: 3 paski gorzkiej z orzechami, 2 pralinki. 2 gałki lodów bakaliowych. OBIAD (17.00) Chochelka fasolki po bretonsku. |
|
|
|
#2072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Proponuję jeść więcej, sporo więcej, wtedy go w końcu rozkręcisz, i będziesz mogła jeść normalnie bez tycia. Cristin@ Tragedia jak zwykle. Edytowane przez Kalakiria Czas edycji: 2010-01-14 o 21:19 |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz go jakos rozchulac, jesc wiecej i cwiczyc-potem się waga unormuje sama.
|
|
|
#2074 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
bardzo proszę o komentarze |
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
U. (wegetariańskie, wychodzenie z ED)
Śniadanie: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, pomidorem, ogórkiem zielonym i kiszonym ; 3 małe koreczki śledziowe II śniadanie: duże jabłko, mandarynka Obiad: 4 krokiety z kapustą i grzybami Podwieczorek: serek homo naturalny (150g) z 3 łyżkami słonecznika Kolacja: 2 wafle ryżowe posmarowane twarożkiem ze szczypiorkiem President, ogórkiem zielonym i cebulą Proszę o ocenę.
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj
R: ś: 250 ml mleka 0.5% 20 gram płatków kukurydzianych 2śn: 2 kromki razowego z serkiem topionych light i sałatą jabłko obiad: 200 g ryby pieczonej (dorsz to chyba był;p) + taki farsz: marchew, sok pomidorowy, cebulka, por seler i troche ryżu zwykłego duuzo tego zjadłam podwieczorek: kroma razowca z topionycm i ogóras, 2 kiwi kolacja: szklanka mleka + truskawki+łyżka otręb+ łyżka muesli potem pół grapefruta |
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
U Śniadanko: bułka grahamka(obie połówki z masłem i serkiem almette śmietankowym), 2 jajka gotowane z łyżeczką majonezu, mandarynka, kawa inka z mlekiem II Śniadanko: cały twarożek lekki+ w to łyżka masła orzechowego, kawa z mlekiem Obiadek: zupka pomidorowa z ryżem i mięskiem, 4knedle ze śliwkami z połową jogurtu naturalnego ![]() Podwieczorek: deser kremowy dr oetcera- o smaku"sernik z bakaliami", kawa z mlekiem Kolacja: bułeczka sojowa( obie połowki z masłem, sałatą, serkiem typu włoskiego- camprsi, wędliną) pomidor, herbata miętowa z cukrem prosić o ocenkę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Py.
Sn. owsianka z 6 łyżek ze szklanką mleka + 3/4 serka homo naturalnego z orzechami włoskimi, prażonym słonecznikiem, rodzynkami, tartym jabłkiem i miodem; 2 kawałki chałki z kruszonką z osełką - jedna z domowymi powidłami śliwkowymi, druga z resztą serka homo i miodem; II Śn. puszka tuńczyka wsw z ogórkiem kiszonym i posiekaną cebulą, kromka razowca 50 min ćwiczeń siłowych Ob. woreczek kaszy gryczanej z ugotowaną w ziołach piersią z kurczaka (200g), kilkoma łyżkami kukurydzy i musztardy D.? 2 mandarynki, zielona herbata Pod: 100g orzechów włoskich... całe opakowanie , kawa z mlekiem2 kawałki chałki z kruszonką z osełką, jedna z białym tłustym serem zmiksowanym z łyżką śmietany z dużą łychą miodu, druga ze skrojonym jabłkiem i cynamonem Kol. jako, że mało warzyw wyszło w ciągu dnia... sałatka ze wszystkiego - sałata lodowa, pomidor, papryka, rzodkiewka, ogórek kiszony, cebula dymka, szczypior i jajko, skropiona delikatnie octem jabłkowym i oliwą; kromka razowca z masłem; herbata po: 2 marchewki i w sumie ponad 2l wody.
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
Ach tak może mylę z przemianą materii. Ale ubikację odwiedzam codziennie, czasem nawet po dwa razy.
Być może to przez taki wielki skok między kaloriami. Wcześniej jadłam mniej niż 500 kcal - tak, tak jestem pod opieką psychologa i psychiatry, groził mi szpital. W sumie grozi nadal, ale strasznie boję się jeść więcej. Bo jeżeli można tyć na takim "czymś" to ja już nie wiem... A ćwiczyć nie mogę, bo niestety moja waga na to nie pozwala ( mam zakazane przez psychiatre i rodzice pilnują ). Ale dziękuję za rady
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym cale zycie nie ebdziesz tak mało wazyc i musisz się z tym pogodzić. Wiemy, łątwo nam mówić, ale taka jest prawda ![]() Zacznij działać, kiedy masz na to czas, bo potem moze być za późno i będziesz załować, ze nie wykorzystałaś szansy, którą miałaś.
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
R/U pt: Faza na twarożek
Śniadanie: 4 łych płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, z przesmażony na patelce jabłkiem z cynamonem i dwoma łyżeczkami dżemu truskawkowego niskosłodzonego na mleczku 1,5% 2 Śniadanie: placuszki twarogowe (125twarogu, 2 białka, jedno żółtko smażone na teflonie) polane jogobella panacotta jagodowa Obiad: zapiekana papryka z nadzieniem z ryżu brązowego, piersi z kurczaka, pieczarek i tony przypraw Podwieczorek: twarożek wiejski z dwoma łychami płatków migdałowych Kolacja: 125g twarogu chudego z 2 ogóreczkami kiszonymi
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
dawno nie dodawałam, więc dzisiaj poddam moje Uuuu Waszej ocenie
![]() śniadanie: muesli tropikalne z Biedronki z ciepłym mlekiem sojowym, pomarańczą, nerkowcami, rodzynkami, suszonymi morelami, siemieniem lnianym, otrębami żytnimiII śniadanie: 2 kromki chleba żytniego z masłem duńskim, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem III śniadanie : 2 kromki żytniego z pastą z zielonego groszku, sałatą i rzodkiewkąpóźny obiad: makaron z czerwonym pesto, tuńczykiem, oliwkami, cebulką i czosnkiem ![]() kolacja: jabłko podprażone z cynamonem w międzyczasie gdzieś podjedzone 3 pistacje i trochę jogurtu kawowego spróbowałam od współlokatorki ![]() taki rozkład posiłków, bo dopiero po 5 wróciłam do domu i mogłam zjeść obiad... normalnie III śniadanie byłoby kolacją a kolacja - podwieczorkiem
Edytowane przez boulangerie Czas edycji: 2010-01-14 o 22:18 |
|
|
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Uuu
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale jakbyś kiedyś chciała policzyć, ile kalorii powinnaś przyjmować, w okienku 'wagi' wpisuj zawsze wagę docelową, a nie 35kg, bo wyjdzie Ci śmiesznie mało. o ćwiczeniach nawet nie myśl i żadne niestety. Poczytaj książkę albo zadzwoń do koleżanki, wyjdzie Ci to na psychofizyczne zdrowie, uwierz. Pyskatko, fajnie. A jak waga, do przodu, choćby wizualnie wyglądasz na więcej? mpati - ślicznie.
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
P
7.00, przed pracą -Owsianka (szklanka płatków ze szklanką mleka 3,2%, kilka łyżek otrąb pszennych i owsianych; duże garści: rodzynek, orzechów włoskich, słonecznika, siemienia lnianego, żurawiny, suszonych owoców, pszenicy w miodzie); -kanapka z chleba wiejskiego z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i szynką; -6 delicji; cappucino z czekoladą i bitą śmietaną 11.00 w pracy -Opakowanie 300g twarożku waniliowego z rodzynkami +dorzucone nerkowce; -Bułka ciabatka z zawartością j.w. 2 banany 16.00 -Zupa jarzynowa (marchewka, groszek, brokuły, kalafior, pomidor, pietruszka na wywarze z kurczaka i kawałkami tegoż ) z makaronem durum;-Woreczek ryżu brązowego; czerwona soczewica (1/2 szklanki); duży sznycel rybny w panierce z otrąb, smażony na oliwie -kakao 19.00 -Omlet na słodko (4 jajka; 3 łyżki otrąb, migdały, rodzynki, żurawina, a w środek rozgnieciony banan) -miseczka sałatki greckiej z kurczakiem i oliwą -kitkat masło orzechowe ![]() 21.30 -Sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka, kukurydza, ser żółty, pomidor, papryka, cebula, por, majonez) -2 kanapka: 1 z masłem, ogórkiem, sałatą i serem żółtym, 2 z kilkoma plastrami pieczeni drobiowej w ziołach -gorąca czekolada na mleku I proszę państwa... 45! . Może mi ktoś doradzić jakie dołożyć (jeszcze nie w tej chwili, tylko za jakieś 3 kg) delikatne ćwiczenia żeby się utrzymać w formie a nie chudnąć? |
|
|
|
#2088 | |||
|
Zadomowienie
|
nuudzi mi się, więc pozwolę sobie na ocenę.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez Amel Czas edycji: 2010-01-14 o 22:32 |
|||
|
|
|
#2089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie no, U to raczej nie jest, powolutku tyję... ćwiczenia konsultowałam zarówno z gin. jak i z lekarzem rodzinnym, dostałam szczegółowe wytyczne, z którymi poszłam do zaprzyjaźnionego trenera, nie jest to raczej groźne, przy moich próbach odzyskania okresu ![]() Cytat:
![]() wizualnie to na pewno ręce i biodra, na co nie narzekam. Niektóre spodnie nie potrzebują już paska
|
|
#2090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
uuuuuuuuuu
1. owsianka: pół szklanki musli (owsiane, rodzynki, słonecznik, suszone owoce)+ pół szklanki płatków jaglanych+ pół szklanki otrębów granulowanych śliwkowych+ pół szklanki otrębów pszennych+jabłko+ jogo nat - kanapka z razowca z twarogiem półtłustym i papryką 2. 2 kanapki z razowca 1.- twaróg półtłusty+rzodkiewka+sała ta+pomidor 2. szynka dr.+rzodkiewka+sałata+ pomidor, + jabłko 3. duży jogurt naturalny + łycha siemienia lnianego+ łycha maku + 3 łychy otrębów+ łycha wiórków kokosowych, + jabłko 4. duży kawałek ryby pieczonej (nie wiem jakiej:P) + surówka z: papryki, pomidora, pekinki, ogórków z dressingiem jakimś 5. wiejski + 1,5 pomidora + ogórek + papryka przegryzki: 3 marchewki i jeszcze troche wędzonej makrelii mi gdzieś wpadło spojrzy ktoś? Bo się już doprosić nie mogę... pllooooseee
Edytowane przez _Angie Czas edycji: 2010-01-14 o 22:53 |
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
a ja??????
please.... ![]() : prosi:
|
|
|
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
Dawnooo nie byłam, ciągle jestem raz na R raz na U, tereaz na U bo sie ruszam
![]() 1. dwie kromki chleba razowego jedna z almette i wiesniakiem druga z pasztetem sojowym plus fura warzyw, jablko 2. mieszanka chinska z sosem sojowym, 1O prawdziwych wigilijnych uszek z barszczykiem instant z majerankiem 3. kromka razowca z almette i linessą, pół klinka twarogu z warzywami i kefirem, siemie lniane 4. jablko, 100g jogurtu nat i jog owocowego z otrebami i zdrowym błonnikiem , dwa piwa z sokiem i lampka wina garść mieszanki orzechów i sok pomarańczowydzisiaj dość mało jak na mnie wczoraj i przedwczoraj to tak żem sobie rozpustę zrobiła że uuu ;d wczoraj śledzik na kolacjon i w nocy szarlotka mmm |
|
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
NASZE P ;
przed sniadaniem; gruszka z cynamonem podprażona na palelni i posypana wiórkami ![]() - twaróg wymieszany z masłem orzechowym śniadanie ; kromka razowca z warzywami gotowanymi, plastrem żółtego sera i kiri. - owsianka [platki BF, chockapic, ZB, cheerious, owsiane, bakalie; rozechy, migdały, rodzyny, wiórki, daktyle, banan, naturalny pol na pol z jogobellą sliwa-daktyle] II śniadanie; bułka jakas skleja;p [szkoda na wyrzucic ] z ; masłem orzechowym,miodem i cynamonem + sok marchewkowy 500 z ml. [uczepilysmy się;D] + jabłko. po; biszkopty....duuuuuużo. + kakao na mleku 3,2 %. obiad; woreczek kaszy gryczanej wymieszany z 1/2 opakowania mrożonego szpinaku + 1/2 kostki tofu + miseczka gulaszu warzywnego. deser; 2 kawałki ciasta drożdżowego z miodem. podwieczorek; 2 garści orzechow, paczka daktyli;D + szklanka mleka sojowego waniliowego kolacja; jajecznica z 2,5 jajka z pieczarkami, na mleku + 2 kromki razowca ; masłem, camembertem, sałatą i pomidorkiem + szklanka soku pomidorowego po; migdały + jeszcze jedno kakao
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Cristina kiedyś już Ci pisałam, żebyś nie wklejała tutaj swoich jadłospisów, dopóki nie będzie widocznej poprawy, bo mam dość zdenerwowanych wizażanek i wlepiania punktów karnych za nieco obraźliwe ale prawdziwe niestety słowa dotyczące Twojej osoby.
rozum masz, myśleć potrafisz, wyciągać wnioski także, kalkulator również nie jest w XXI wieku urządzeniem używanym jedynie przez elitę , więc wklej swoje menu, gdy przestanie balansować na krawędzi regulaminu. Okej? a punkty karne są przyznawane rowniez za ignorowanie polecen moderatora, wiesz? jezeli marzysz o ocenie swoich jadl. (choc sa ciagle takie same, wiec po co oceny?) mozesz mi je wysylac na pw gdyby Ci sie nudzilo, napisze to samo co dziewczyny tutaj czyli np "nie widac poprawy" i wszyscy beda zadowoleni. ale bardzo Cie prosze. nie na forum. na wizazu jest wiele ciekawych watkow, zagleb sie w ich lekture, napisz cos od siebie. ale za jadlospisy dziekujemy na razie.
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze:
kawa z mlekiem 1. - miseczka owsianki +otręb na mleku 2%, starte jabłko, łyżka miodu, herbata, 2. bułka grahamka ze swojską szynką ogórkiem, pomidorem itp., sok marchewkowy 1 dniowy 3. kiwi, banan 4.pół kotleta mielonego, ziemniaczki puree, dużo surówki z buraczków i dużo z kiszonej kapusty, kompot z jabłek 5. jakby sałatka z pomidora, 2 kiszonych ogórków, pół małej cebulki, pieprz, 3 kromki chlebka wasa cienko posmarowane śmietankowym serkiem kanapkowym, herbata owocowa z cukrem, cały serek wiejski :/ potem dojadłam jeszcze jogurt jogobella malinowy i 2 chlebki schrupałam - do filmu
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: bułka duża z przedziałkiem, sałatą, szynką wiejską, pomidorem,cebulką,ogórem i szczypiorkiem + jajco na miękko + kilka konserwowych, herbata&cytryna po: pół pomarańczy ŚII: kiwi,big manadarynka, kawałek pomelo + połowa jogo nat Przekąska podczas nauki: 2 kostki czeko z orzechami, 2 miętusy, jeden nimm2,ok 2 garsci suszonych sliwek. O: 2 pałki z kurczaka ziołowo-czosnkowe pieczone bez tłuszczu, 150g warzyw na patelnie + miseczka buraczków Po 2h : 1,5h siłowni + 1lwody K: homo ze startym jabłkiem + łycha cynamonu Możliwe,że wpadnie alko, dobre jakieś np. pina colada ;D
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
To nie posiłek okołotreningowy- to obiad.
Chodzę na siłownie,żeby biega,ruszac się i pomęczyc. Nie mam potrzeby budowania masy, spalania tluszczu czy czego tam kolwiek, żebym musiała pilnowac tego co zjem przed a co po silowni. Bez jaj. Dla mnie to aktywnosc ruchowa, ktora ma sprawic,ze bede czula sie lepiej, a nie kolejna schiza zwiazana z jakimis zakazami tudzież nakazami. Chce czlowiek zrobic cos pozytecznego, a i tak znajdzie się powod do narzekania..
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
U:
sn: grahamka z serkiem topionym ziolowym pomidorkiem i szczypiorkiem (300) 2sn: dwa big jabluszka , dwie duze mandarynki (300 ) O: 7 kopytek (300) , gołabek bez kapusty ( najpierw obtoczony w bulce tartej i smazony na oleju a nastepnie duszony w garnku z sosem pomidorowym z koncetratu 500 ) P : serek wiejski 200 g , 2 marchewki ( 200 ) K: dwie kromki razowca z pasztetem drobiowym i szczypiorkiem ( 300 ) 1900
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

"

, kawa z mlekiem

: 2 kromki żytniego z pastą z zielonego groszku, sałatą i rzodkiewką
ale smacznie