Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 21:03   #2071
Cristin@
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Moje dzisiejsze (słodkie bo przed @) U:

ŚNIADANIE(8.00)
Jogurt naturalny z musli (2 garstki), pomarancza.

IIŚNIADANIE(12.00)
2 małe sandwiche kazdy z 1,5 plastra sera zótlego, 1 plater szynki, ketchup. Naleśnik (w srodku pół łyżeczki cukru). Pół szklanki maślanki. Mała muffinka.

W miedzyczasie wpadło: 3 paski gorzkiej z orzechami, 2 pralinki.
2 gałki lodów bakaliowych.

OBIAD (17.00)
Chochelka fasolki po bretonsku.
Cristin@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:16   #2072
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Moje P (możecie wierzyć lub nie, ale ja na tym tyje... a metabolizm mam bardzo dobry)
Bzdura, ja wiem więcej od Ciebie, i to sporo więcej... a chudnę
Proponuję jeść więcej, sporo więcej, wtedy go w końcu rozkręcisz, i będziesz mogła jeść normalnie bez tycia.

Cristin@
Tragedia jak zwykle.

Edytowane przez Kalakiria
Czas edycji: 2010-01-14 o 21:19
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:18   #2073
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Moje P (możecie wierzyć lub nie, ale ja na tym tyje... a metabolizm mam bardzo dobry)

ŚN: owsianka standardowo (3 łyżki na wodzie, pół jogurtu naturalnego, pół banana, 4 orzechy brazylijskie, garść musli, garść mieszanki studenckiej, cynamon)
OB: tortilla pełnoziarnista, posmarowana łyżką jogurtu naturalnego z wciśniętym czosnkiem, połowa pomidora, trochę pekińskiej, mięska drobiowego z piekarnika, ogórka zielonego
POD: twarożek domowy z piątnicy
KOL: bułka ciemna musli (60g) z masłem, plasterkiem drobiowej szynki, turkiem ziołowym, pomidorem i ogórkiem zapieczona w tosterze

Jeżeli tak ma wyglądać jadłospis na którym tyję, to już nie wiem co ja będę jadła na utrzymaniu...
Skoro na tym tyjesz to znaczy,ze nie masz dobrego metabolizmu. Zapewne mylisz z przemianą materii.

Musisz go jakos rozchulac, jesc wiecej i cwiczyc-potem się waga unormuje sama.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:21   #2074
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • jajecznica z 4 jajek,z pomidorkami,cebulą,szczyp iorem,2 kanapki orkiszowego z szynką chudą i ogórkiem
  • kakao + jogurt naturalny + pomidor,jabłko
  • jajko niespodzianka + garść mieszanki studenckiej
  • skrzydełko kurczaka grillowane,450 g warzyw na patelnię smażonych na oleju roslinnym, potem szpinak z czosnkiem + podsmażane pieczarki,2 piwka
  • parówka z keczupem (na ciepło),grahamka z indykiem i jajkiem
  • 1/2 wędzonej makreli + sałatka: twaróg półtłusty,kiełki,ogórek,c ebula czerwona

bardzo proszę o komentarze
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:25   #2075
SweetAboutMe
Zakorzenienie

GG do SweetAboutMe

U. (wegetariańskie, wychodzenie z ED)

Śniadanie: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z masłem, pomidorem, ogórkiem zielonym i kiszonym ; 3 małe koreczki śledziowe
II śniadanie: duże jabłko, mandarynka
Obiad: 4 krokiety z kapustą i grzybami
Podwieczorek: serek homo naturalny (150g) z 3 łyżkami słonecznika
Kolacja: 2 wafle ryżowe posmarowane twarożkiem ze szczypiorkiem President, ogórkiem zielonym i cebulą
Proszę o ocenę.

'Komm und hilf mir fliegen.'
SweetAboutMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:30   #2076
nuska111
Raczkowanie

dzisiaj
R:
ś: 250 ml mleka 0.5% 20 gram płatków kukurydzianych
2śn: 2 kromki razowego z serkiem topionych light i sałatą jabłko
obiad: 200 g ryby pieczonej (dorsz to chyba był;p) + taki farsz: marchew, sok pomidorowy, cebulka, por seler i troche ryżu zwykłego duuzo tego zjadłam
podwieczorek: kroma razowca z topionycm i ogóras, 2 kiwi
kolacja: szklanka mleka + truskawki+łyżka otręb+ łyżka muesli

potem pół grapefruta
nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:37   #2077
mpati86
Zadomowienie

U Śniadanko: bułka grahamka(obie połówki z masłem i serkiem almette śmietankowym), 2 jajka gotowane z łyżeczką majonezu, mandarynka, kawa inka z mlekiem
II Śniadanko: cały twarożek lekki+ w to łyżka masła orzechowego, kawa z mlekiem
Obiadek: zupka pomidorowa z ryżem i mięskiem, 4knedle ze śliwkami z połową jogurtu naturalnego
Podwieczorek: deser kremowy dr oetcera- o smaku"sernik z bakaliami", kawa z mlekiem
Kolacja: bułeczka sojowa( obie połowki z masłem, sałatą, serkiem typu włoskiego- camprsi, wędliną) pomidor, herbata miętowa z cukrem

prosić o ocenkę
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:38   #2078
pyskatka89
Rozeznanie

Py.

Sn. owsianka z 6 łyżek ze szklanką mleka + 3/4 serka homo naturalnego z orzechami włoskimi, prażonym słonecznikiem, rodzynkami, tartym jabłkiem i miodem; 2 kawałki chałki z kruszonką z osełką - jedna z domowymi powidłami śliwkowymi, druga z resztą serka homo i miodem;
II Śn. puszka tuńczyka wsw z ogórkiem kiszonym i posiekaną cebulą, kromka razowca
50 min ćwiczeń siłowych
Ob. woreczek kaszy gryczanej z ugotowaną w ziołach piersią z kurczaka (200g), kilkoma łyżkami kukurydzy i musztardy
D.? 2 mandarynki, zielona herbata
Pod: 100g orzechów włoskich... całe opakowanie , kawa z mlekiem
2 kawałki chałki z kruszonką z osełką, jedna z białym tłustym serem zmiksowanym z łyżką śmietany z dużą łychą miodu, druga ze skrojonym jabłkiem i cynamonem
Kol. jako, że mało warzyw wyszło w ciągu dnia... sałatka ze wszystkiego - sałata lodowa, pomidor, papryka, rzodkiewka, ogórek kiszony, cebula dymka, szczypior i jajko, skropiona delikatnie octem jabłkowym i oliwą; kromka razowca z masłem; herbata
po: 2 marchewki
i w sumie ponad 2l wody.

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:38   #2079
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość

ŚNIADANIE(8.00)
Jogurt naturalny z musli (2 garstki), pomarancza.

IIŚNIADANIE(12.00)
2 małe sandwiche kazdy z 1,5 plastra sera zótlego, 1 plater szynki, ketchup. Naleśnik (w srodku pół łyżeczki cukru). Pół szklanki maślanki. Mała muffinka.

OBIAD (17.00)
Chochelka fasolki po bretonsku.
chyba chcialas powiedziec przed sztucznym czymś wywołanym tabletkami, bo normalnego to ty w życiu nie dostaniesz. no chyba, że się w końcu ogarniesz, a narazie to chyba trzeba cię po prostu ignorować, bo do lalki barbie by więcej dotarło niż co ciebie.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:42   #2080
lovelykate
Rozeznanie

Ach tak może mylę z przemianą materii. Ale ubikację odwiedzam codziennie, czasem nawet po dwa razy.
Być może to przez taki wielki skok między kaloriami. Wcześniej jadłam mniej niż 500 kcal - tak, tak jestem pod opieką psychologa i psychiatry, groził mi szpital. W sumie grozi nadal, ale strasznie boję się jeść więcej. Bo jeżeli można tyć na takim "czymś" to ja już nie wiem... A ćwiczyć nie mogę, bo niestety moja waga na to nie pozwala ( mam zakazane przez psychiatre i rodzice pilnują ). Ale dziękuję za rady

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:47   #2081
mpati86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
Py.

Sn. owsianka z 6 łyżek ze szklanką mleka + 3/4 serka homo naturalnego z orzechami włoskimi, prażonym słonecznikiem, rodzynkami, tartym jabłkiem i miodem; 2 kawałki chałki z kruszonką z osełką - jedna z domowymi powidłami śliwkowymi, druga z resztą serka homo i miodem; pysznie pięknie narobiłaś mi ochoty słodko
II Śn. puszka tuńczyka wsw z ogórkiem kiszonym i posiekaną cebulą, kromka razowca ładnie
50 min ćwiczeń siłowych ćwiczysz, a gin. pozwolił? bo ja nie wiem czy wskazane na odzyskanie @
Ob. woreczek kaszy gryczanej z ugotowaną w ziołach piersią z kurczaka (200g), kilkoma łyżkami kukurydzy i musztardy mniam, zdrowe pyszności no i ta musztardka
D.? 2 mandarynki, zielona herbataładnie mogło wpaść coś słodkiego batonik, cukierek pralinka albo wafelek, ale ogólnie ładnie, że deserek
Pod: 100g orzechów włoskich... całe opakowanie , kawa z mlekiem nnkt super
2 kawałki chałki z kruszonką z osełką, jedna z białym tłustym serem zmiksowanym z łyżką śmietany z dużą łychą miodu, druga ze skrojonym jabłkiem i cynamonem mniam no to tak coś dla mnie
Kol. jako, że mało warzyw wyszło w ciągu dnia... sałatka ze wszystkiego - sałata lodowa, pomidor, papryka, rzodkiewka, ogórek kiszony, cebula dymka, szczypior i jajko, skropiona delikatnie octem jabłkowym i oliwą; kromka razowca z masłem; herbata mogłybyć 2 kromy z wędliną na przykład, ale i tak zdrowo i odżywczo
po: 2 marchewki malusio jesteś na p także możesz wszystko
i w sumie ponad 2l wody.
jestem na tak, ale to mi wygląda bardziej mimo wszystko na bardzo dobre, nie lękające czy przytyję lużne i takie normalne UUU jak większość ludzi bez problemów z ed. ludzie tak po prostu jedzą na codzień. tak mi się bynajmniej wydaję. ale mi si podoba. trzymam kciuki za dalsze postępki
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:47   #2082
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Ach tak może mylę z przemianą materii. Ale ubikację odwiedzam codziennie, czasem nawet po dwa razy.
Być może to przez taki wielki skok między kaloriami. Wcześniej jadłam mniej niż 500 kcal - tak, tak jestem pod opieką psychologa i psychiatry, groził mi szpital. W sumie grozi nadal, ale strasznie boję się jeść więcej. Bo jeżeli można tyć na takim "czymś" to ja już nie wiem... A ćwiczyć nie mogę, bo niestety moja waga na to nie pozwala ( mam zakazane przez psychiatre i rodzice pilnują ). Ale dziękuję za rady
Jeśli ważysz 35, to naprawdę się nie dziwimy,z e masz zakaz cwiczen;[ Moze zacznij dodawac powoli jakies przekaski do menu co np. tydzien? Najpierw dodatkowe jabłko, potem jakąłś kanapkę... i tak małymi kroczkami by dojść do normalnego menu. A metabolizm się rozchula;]

Poza tym cale zycie nie ebdziesz tak mało wazyc i musisz się z tym pogodzić. Wiemy, łątwo nam mówić, ale taka jest prawda

Zacznij działać, kiedy masz na to czas, bo potem moze być za późno i będziesz załować, ze nie wykorzystałaś szansy, którą miałaś.

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-14, 21:55   #2083
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

R/U pt: Faza na twarożek
Śniadanie: 4 łych płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, z przesmażony na patelce jabłkiem z cynamonem i dwoma łyżeczkami dżemu truskawkowego niskosłodzonego na mleczku 1,5%
2 Śniadanie: placuszki twarogowe (125twarogu, 2 białka, jedno żółtko smażone na teflonie) polane jogobella panacotta jagodowa
Obiad: zapiekana papryka z nadzieniem z ryżu brązowego, piersi z kurczaka, pieczarek i tony przypraw
Podwieczorek: twarożek wiejski z dwoma łychami płatków migdałowych
Kolacja: 125g twarogu chudego z 2 ogóreczkami kiszonymi
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:04   #2084
boulangerie
Raczkowanie

dawno nie dodawałam, więc dzisiaj poddam moje Uuuu Waszej ocenie
śniadanie: muesli tropikalne z Biedronki z ciepłym mlekiem sojowym, pomarańczą, nerkowcami, rodzynkami, suszonymi morelami, siemieniem lnianym, otrębami żytnimi
II śniadanie: 2 kromki chleba żytniego z masłem duńskim, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem
III śniadanie : 2 kromki żytniego z pastą z zielonego groszku, sałatą i rzodkiewką
późny obiad: makaron z czerwonym pesto, tuńczykiem, oliwkami, cebulką i czosnkiem
kolacja: jabłko podprażone z cynamonem z jogurtem naturalnym, siemieniem lnianym, otrębami, słonecznikiem, pestkami dyni, 2 kostki gorzkiej czeko 70%

w międzyczasie gdzieś podjedzone 3 pistacje i trochę jogurtu kawowego spróbowałam od współlokatorki
taki rozkład posiłków, bo dopiero po 5 wróciłam do domu i mogłam zjeść obiad... normalnie III śniadanie byłoby kolacją a kolacja - podwieczorkiem

Edytowane przez boulangerie
Czas edycji: 2010-01-14 o 22:18
boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:12   #2085
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuu
  1. płatki musli tropikalne,zalane mlekiem 0,5%,kanapka razowca z serem topionym,pomidorem,szynką ,cebulą
  2. 120 g twarogu chudego + bułka z pestkami dyni
  3. kubek fasolówki z mięsem,kabanos,zapiekanka na bułce z serem+pieczarki+keczup
  4. jajko na twardo faszerowane pieczarkami i czosnkiem
ocenicie to????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:19   #2086
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
im więcej będziesz ważyć, tym naturalnie więcej kalorii będziesz potrzebować. Zauważ, że w obliczaniu dziennego zapotrzebowania na energię, wyższa waga oznacza większą ilość kcal.

no i właśnie. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale jakbyś kiedyś chciała policzyć, ile kalorii powinnaś przyjmować, w okienku 'wagi' wpisuj zawsze wagę docelową, a nie 35kg, bo wyjdzie Ci śmiesznie mało.

o ćwiczeniach nawet nie myśl i żadne niestety. Poczytaj książkę albo zadzwoń do koleżanki, wyjdzie Ci to na psychofizyczne zdrowie, uwierz.

Pyskatko, fajnie. A jak waga, do przodu, choćby wizualnie wyglądasz na więcej?

mpati - ślicznie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:26   #2087
Alina_S
Raczkowanie

P

7.00, przed pracą
-Owsianka (szklanka płatków ze szklanką mleka 3,2%, kilka łyżek otrąb pszennych i owsianych; duże garści: rodzynek, orzechów włoskich, słonecznika, siemienia lnianego, żurawiny, suszonych owoców, pszenicy w miodzie);
-kanapka z chleba wiejskiego z masłem, żółtym serem, sałatą, pomidorem i szynką;
-6 delicji; cappucino z czekoladą i bitą śmietaną

11.00 w pracy
-Opakowanie 300g twarożku waniliowego z rodzynkami +dorzucone nerkowce;
-Bułka ciabatka z zawartością j.w.
2 banany

16.00
-Zupa jarzynowa (marchewka, groszek, brokuły, kalafior, pomidor, pietruszka na wywarze z kurczaka i kawałkami tegoż ) z makaronem durum;
-Woreczek ryżu brązowego; czerwona soczewica (1/2 szklanki); duży sznycel rybny w panierce z otrąb, smażony na oliwie
-kakao

19.00
-Omlet na słodko (4 jajka; 3 łyżki otrąb, migdały, rodzynki, żurawina, a w środek rozgnieciony banan)
-miseczka sałatki greckiej z kurczakiem i oliwą
-kitkat masło orzechowe

21.30
-Sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka, kukurydza, ser żółty, pomidor, papryka, cebula, por, majonez)
-2 kanapka: 1 z masłem, ogórkiem, sałatą i serem żółtym, 2 z kilkoma plastrami pieczeni drobiowej w ziołach
-gorąca czekolada na mleku

I proszę państwa... 45! . Może mi ktoś doradzić jakie dołożyć (jeszcze nie w tej chwili, tylko za jakieś 3 kg) delikatne ćwiczenia żeby się utrzymać w formie a nie chudnąć?
Alina_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:31   #2088
Amel
Zadomowienie

nuudzi mi się, więc pozwolę sobie na ocenę.

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość

U Śniadanko: bułka grahamka(obie połówki z masłem i serkiem almette śmietankowym), 2 jajka gotowane z łyżeczką majonezu, mandarynka, kawa inka z mlekiem ładnie, tylko warzywek brak, daj coś na grahamkę
II Śniadanko: cały twarożek lekki+ w to łyżka masła orzechowego, kawa z mlekiem czemu lekki? Jakaś kromeczka by się tu zdała i na nią to masełko. Albo owocek chociażby.
Obiadek: zupka pomidorowa z ryżem i mięskiem, 4knedle ze śliwkami z połową jogurtu naturalnego fajnie, że są i dwa dania, w zupce były chociaż warzywka? Zazdroszczę knedli.
Podwieczorek: deser kremowy dr oetcera- o smaku"sernik z bakaliami", kawa z mlekiem yhm, tak maławo troszkę, mogłaś dorzucić jakiegoś orzeszka/pestki, bo nnkt to tu nie widać
Kolacja: bułeczka sojowa( obie połowki z masłem, sałatą, serkiem typu włoskiego- camprsi, wędliną) pomidor, herbata miętowa z cukrem
tu ok.
prosić o ocenkę
j.w.

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
R/U pt: Faza na twarożek
Śniadanie: 4 łych płatków owsianych, jedna otrębów pszennych, z przesmażony na patelce jabłkiem z cynamonem i dwoma łyżeczkami dżemu truskawkowego niskosłodzonego na mleczku 1,5% ładne śniadanko, owsianka była chociaż na mleku? Jak nie to dorzuć może jogurcik?
2 Śniadanie: placuszki twarogowe (125twarogu, 2 białka, jedno żółtko smażone na teflonie) polane jogobella panacotta jagodowa yummy
Obiad: zapiekana papryka z nadzieniem z ryżu brązowego, piersi z kurczaka, pieczarek i tony przypraw ok, o ile porcja była spora. Może jakaś sałatka warzywna/surówka do tego?
Podwieczorek: twarożek wiejski z dwoma łychami płatków migdałowych jak na U to malutko, ale fajnie, że są chociaż nnkt.
Kolacja: 125g twarogu chudego z 2 ogóreczkami kiszonymi i tu też maało. Twaróg półtłusty i 150g, jakaś kromeczka przynajmniej z wędliną może, rybką?
Cytat:
Napisane przez boulangerie Pokaż wiadomość
dawno nie dodawałam, więc dzisiaj poddam moje Uuuu Waszej ocenie
śniadanie: muesli tropikalne z Biedronki z ciepłym mlekiem sojowym, pomarańczą, nerkowcami, rodzynkami, suszonymi morelami, siemieniem lnianym, otrębami żytnimi pyycha, acz białka ni ma, ale to śniadanko, więc ok.
II śniadanie: 2 kromki chleba żytniego z masłem duńskim, polędwicą sopocką, sałatą i ogórkiem ładnie
III śniadanie : 2 kromki żytniego z pastą z zielonego groszku, sałatą i rzodkiewką pasty groszkowej nie jadłam, muszę wypróbować w przyszłości. ale smacznie
późny obiad: makaron z czerwonym pesto, tuńczykiem, oliwkami, cebulką i czosnkiem to też musiało być smacznisteee, super!
kolacja: jabłko podprażone z cynamonem z jogurtem naturalnym, siemieniem lnianym, otrębami, słonecznikiem, pestkami dyni dziwna kolacyjka. Podwieczorkowa trochę, ale rozumiem, że późna i miałaś ochotę. Fajnie, że nnkt wpadły

w międzyczasie gdzieś podjedzone 3 pistacje i trochę jogurtu kawowego spróbowałam od współlokatorki
taki rozkład posiłków, bo dopiero po 5 wróciłam do domu i mogłam zjeść obiad...
ogólnie fajnie.

Edytowane przez Amel
Czas edycji: 2010-01-14 o 22:32
Amel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:33   #2089
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
jestem na tak, ale to mi wygląda bardziej mimo wszystko na bardzo dobre, nie lękające czy przytyję lużne i takie normalne UUU jak większość ludzi bez problemów z ed. ludzie tak po prostu jedzą na codzień. tak mi się bynajmniej wydaję. ale mi si podoba. trzymam kciuki za dalsze postępki
dziękuję za ocenę
nie no, U to raczej nie jest, powolutku tyję... ćwiczenia konsultowałam zarówno z gin. jak i z lekarzem rodzinnym, dostałam szczegółowe wytyczne, z którymi poszłam do zaprzyjaźnionego trenera, nie jest to raczej groźne, przy moich próbach odzyskania okresu

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Pyskatko, fajnie. A jak waga, do przodu, choćby wizualnie wyglądasz na więcej?
jest mnie więcej o nieco ponad 2kg, więc jakos idzie do przodu
wizualnie to na pewno ręce i biodra, na co nie narzekam. Niektóre spodnie nie potrzebują już paska

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:34   #2090
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez Cristin@ Pokaż wiadomość

ŚNIADANIE(8.00)
Jogurt naturalny z musli (2 garstki), pomarancza. no tak... jogurt z taką il. płatków na pewno zapewni Ci energię na cały dzień zresztą zapewne małe opakowanie, co?

IIŚNIADANIE(12.00)
2 małe sandwiche kazdy z 1,5 plastra sera zótlego, 1 plater szynki, ketchup. Naleśnik (w srodku pół łyżeczki cukru). Pół szklanki maślanki. Mała muffinka. pewnie byłaś jeszcze zapchana po I śn, co? no tak, nie zmieściłabyś 2 plastrów sera i większej il. cukru/maślanki.itd.? zresztą 'bogate' nadzienie, olaboga

OBIAD (17.00)
Chochelka fasolki po bretonsku. rozumiem, że byłaś tak pełna, że więcej zjeść się nie dało
ee, ręce opadają jeśli masz okres (czym jestem zszokowana), to zapewne przy takim odżywianiu z pewnością szybciutko go stracisz; przykre jest patrzeć na to, jaką krzywdę sobie wyrządzasz, ale najwidoczniej najpierw musisz przekonać się na własnej skórze, do czego prowadzi takie postępowanie. no cóż... krzyż na drogę z takim metabolizmem, jeśli na tym nie chudniesz (choć w sumie, to przy takim stosunku słodyczy do czegokolwiek normalnego w Twoim jadło...). aloha!
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:41   #2091
_Angie
Raczkowanie

uuuuuuuuuu

1. owsianka: pół szklanki musli (owsiane, rodzynki, słonecznik, suszone owoce)+ pół szklanki płatków jaglanych+ pół szklanki otrębów granulowanych śliwkowych+ pół szklanki otrębów pszennych+jabłko+ jogo nat
- kanapka z razowca z twarogiem półtłustym i papryką

2. 2 kanapki z razowca 1.- twaróg półtłusty+rzodkiewka+sała ta+pomidor 2. szynka dr.+rzodkiewka+sałata+ pomidor, + jabłko

3. duży jogurt naturalny + łycha siemienia lnianego+ łycha maku + 3 łychy otrębów+ łycha wiórków kokosowych, + jabłko

4. duży kawałek ryby pieczonej (nie wiem jakiej:P) + surówka z: papryki, pomidora, pekinki, ogórków z dressingiem jakimś

5. wiejski + 1,5 pomidora + ogórek + papryka

przegryzki: 3 marchewki i jeszcze troche wędzonej makrelii mi gdzieś wpadło

spojrzy ktoś? Bo się już doprosić nie mogę... pllooooseee

Edytowane przez _Angie
Czas edycji: 2010-01-14 o 22:53
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 22:48   #2092
Irish lady 28
Zadomowienie

a ja??????

please....: prosi:
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 02:18   #2093
Anarchia
Rozeznanie

Dawnooo nie byłam, ciągle jestem raz na R raz na U, tereaz na U bo sie ruszam

1. dwie kromki chleba razowego jedna z almette i wiesniakiem druga z pasztetem sojowym plus fura warzyw, jablko
2. mieszanka chinska z sosem sojowym, 1O prawdziwych wigilijnych uszek z barszczykiem instant z majerankiem
3. kromka razowca z almette i linessą, pół klinka twarogu z warzywami i kefirem, siemie lniane
4. jablko, 100g jogurtu nat i jog owocowego z otrebami i zdrowym błonnikiem , dwa piwa z sokiem i lampka wina garść mieszanki orzechów i sok pomarańczowy

dzisiaj dość mało jak na mnie wczoraj i przedwczoraj to tak żem sobie rozpustę zrobiła że uuu ;d
wczoraj śledzik na kolacjon i w nocy szarlotka mmm
Anarchia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 09:09   #2094
twinsy21
Raczkowanie

NASZE P ;

przed sniadaniem;

gruszka z cynamonem podprażona na palelni i posypana wiórkami
- twaróg wymieszany z masłem orzechowym [1/4 kostki] + 3 herbatniki.

śniadanie ;

kromka razowca z warzywami gotowanymi, plastrem żółtego sera i kiri.
- owsianka [platki BF, chockapic, ZB, cheerious, owsiane, bakalie; rozechy, migdały, rodzyny, wiórki, daktyle, banan, naturalny pol na pol z jogobellą sliwa-daktyle]

II śniadanie;

bułka jakas skleja;p [szkoda na wyrzucic] z ; masłem orzechowym,miodem i cynamonem + sok marchewkowy 500 z ml. [uczepilysmy się;D] + jabłko.

po;

biszkopty....duuuuuużo. + kakao na mleku 3,2 %.

obiad;

woreczek kaszy gryczanej wymieszany z 1/2 opakowania mrożonego szpinaku + 1/2 kostki tofu + miseczka gulaszu warzywnego.

deser;

2 kawałki ciasta drożdżowego z miodem.

podwieczorek;

2 garści orzechow, paczka daktyli;D + szklanka mleka sojowego waniliowego

kolacja;

jajecznica z 2,5 jajka z pieczarkami, na mleku + 2 kromki razowca ; masłem, camembertem, sałatą i pomidorkiem + szklanka soku pomidorowego

po;

migdały + jeszcze jedno kakao

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-15, 11:38   #2095
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cristina kiedyś już Ci pisałam, żebyś nie wklejała tutaj swoich jadłospisów, dopóki nie będzie widocznej poprawy, bo mam dość zdenerwowanych wizażanek i wlepiania punktów karnych za nieco obraźliwe ale prawdziwe niestety słowa dotyczące Twojej osoby.

rozum masz, myśleć potrafisz, wyciągać wnioski także, kalkulator również nie jest w XXI wieku urządzeniem używanym jedynie przez elitę , więc wklej swoje menu, gdy przestanie balansować na krawędzi regulaminu.
Okej?

a punkty karne są przyznawane rowniez za ignorowanie polecen moderatora, wiesz?

jezeli marzysz o ocenie swoich jadl. (choc sa ciagle takie same, wiec po co oceny?) mozesz mi je wysylac na pw gdyby Ci sie nudzilo, napisze to samo co dziewczyny tutaj czyli np "nie widac poprawy" i wszyscy beda zadowoleni. ale bardzo Cie prosze. nie na forum. na wizazu jest wiele ciekawych watkow, zagleb sie w ich lekture, napisz cos od siebie. ale za jadlospisy dziekujemy na razie.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 11:59   #2096
_Novotna_
Wtajemniczenie

Moje wczorajsze:
kawa z mlekiem
1. - miseczka owsianki +otręb na mleku 2%, starte jabłko, łyżka miodu, herbata,

2. bułka grahamka ze swojską szynką ogórkiem, pomidorem itp., sok marchewkowy 1 dniowy

3. kiwi, banan

4.pół kotleta mielonego, ziemniaczki puree, dużo surówki z buraczków i dużo z kiszonej kapusty, kompot z jabłek

5. jakby sałatka z pomidora, 2 kiszonych ogórków, pół małej cebulki, pieprz, 3 kromki chlebka wasa cienko posmarowane śmietankowym serkiem kanapkowym, herbata owocowa z cukrem, cały serek wiejski :/

potem dojadłam jeszcze jogurt jogobella malinowy i 2 chlebki schrupałam - do filmu
Stary 2010-01-15, 15:20   #2097
malenka17
Zadomowienie

Moje U:

Ś: bułka duża z przedziałkiem, sałatą, szynką wiejską, pomidorem,cebulką,ogórem i szczypiorkiem + jajco na miękko + kilka konserwowych, herbata&cytryna

po: pół pomarańczy

ŚII: kiwi,big manadarynka, kawałek pomelo + połowa jogo nat

Przekąska podczas nauki: 2 kostki czeko z orzechami, 2 miętusy, jeden nimm2,ok 2 garsci suszonych sliwek.

O: 2 pałki z kurczaka ziołowo-czosnkowe pieczone bez tłuszczu, 150g warzyw na patelnie + miseczka buraczków

Po 2h : 1,5h siłowni + 1lwody

K: homo ze startym jabłkiem + łycha cynamonu

Możliwe,że wpadnie alko, dobre jakieś np. pina colada ;D

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:26   #2098
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez malenka17 Pokaż wiadomość
Moje U:

Ś: bułka duża z przedziałkiem, sałatą, szynką wiejską, pomidorem,cebulką,ogórem i szczypiorkiem + jajco na miękko + kilka konserwowych, herbata&cytryna

po: pół pomarańczy

ŚII: kiwi,big manadarynka, kawałek pomelo + połowa jogo nat

Przekąska podczas nauki: 2 kostki czeko z orzechami, 2 miętusy, jeden nimm2,ok 2 garsci suszonych sliwek.

O: 2 pałki z kurczaka ziołowo-czosnkowe pieczone bez tłuszczu, 150g warzyw na patelnie + miseczka buraczków

Po 2h : 1,5h siłowni + 1lwody

K: homo ze startym jabłkiem + łycha cynamonu

Możliwe,że wpadnie alko, dobre jakieś np. pina colada ;D
Posilki okolotreningowe = porazka na calej linii.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:41   #2099
malenka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Posilki okolotreningowe = porazka na calej linii.
To nie posiłek okołotreningowy- to obiad.
Chodzę na siłownie,żeby biega,ruszac się i pomęczyc.
Nie mam potrzeby budowania masy, spalania tluszczu czy czego tam kolwiek, żebym musiała pilnowac tego co zjem przed a co po silowni.
Bez jaj.
Dla mnie to aktywnosc ruchowa, ktora ma sprawic,ze bede czula sie lepiej, a nie kolejna schiza zwiazana z jakimis zakazami tudzież nakazami.
Chce czlowiek zrobic cos pozytecznego, a i tak znajdzie się powod do narzekania..

63-61-59-57-55-53-52-50
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:15   #2100
paszka016
Raczkowanie

U:

sn: grahamka z serkiem topionym ziolowym pomidorkiem i szczypiorkiem (300)

2sn: dwa big jabluszka , dwie duze mandarynki (300 )

O: 7 kopytek (300) , gołabek bez kapusty ( najpierw obtoczony w bulce tartej i smazony na oleju a nastepnie duszony w garnku z sosem pomidorowym z koncetratu 500 )

P : serek wiejski 200 g , 2 marchewki ( 200 )

K: dwie kromki razowca z pasztetem drobiowym i szczypiorkiem ( 300 )

1900

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości