Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic. - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 18:10   #1021
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.
Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie generalizujmy. Moj nawet jednego smsa dziennie nie napisze, a jak zadzwoni to gadamy 2 min, nie dluzej i wcale nie twierdze, ze jego nie interesuje co robie. Po prostu wolimy pogadac o tym jak sie spotkamy.

A ilu znasz takich kochajacych, dojrzalych facetow? Bo ja niewielu. Nie chce uogolniac, ale tak robia zwykle kobiety - rozmawiaja, probuja dojsc do porozumienia, mowia co im nie pasuje. A faceci? Zwykle tlumia to w sobie, mecza sie, ale powaznych tematow raczej nie ruszaja. Niejednemu latwiej jest zdradzic niz spokojnie porozmawiac.

Co do zdrady - od zawsze jestem zdania, ze to nie tylko wina faceta. Normalny facet (poza tymi, ktorzy lubia przygody) nie idzie do innej kobiety, gdy jego wlasna partnerka zaspokaja jego potrzeby. Zadna zdrada nie bierze sie bez przyczyny. Nie chce usprawiedliwiac zdradzajacych - potepiam to, ale wiem tez, ze gdy facet jest szczesliwy w takim zwiazku, jaki ma to za nic w swiecie nie zdradzi.
Zgadzam się prawie ze wszystkim co napisałaś, jest tylko jedno małe "ale" - niektórzy faceci za powód do zdrady uważają to, że ich partnera nie zawsze była chętna i gotowa do seksu dla mnie to żaden powód.
E.J. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:15   #1022
cholernarejestracja
Copyraptor

Nafiyqa - bo ja jestem bardzo zazdrosna o jego czas. Potrafię się irracjonalnie wściec dlatego, że on wyjdzie do naszych znajomych, kiedy ja jestem w Tychach (!). Po prostu głowa mała. I staram się z tym walczyć.

A poszło o głupią sprawę. Ja byłam w Tychach, a on został w Krakowie. I rozmawialiśmy wieczorem, i ja go wypytuję co u niego. Najpierw twierdził, że niiic, że nudno, potem powiedział, że był z bratem na ściance wspinaczkowej, i kilka godzin tam siedzieli. Ok, opowiedział mi jak było, fajnie. Po kilku dniach on mnie namawia, żebym z nim poszła na ściankę, ja niechętnie ale się zgadzam. A on mówi, że tak w sumie, to wolałby iść jeszcze sam z bratem ze dwa razy, żeby później móc mnie asekurować. To mu mówię, że przecież możemy iść we trójkę, albo czwórkę - jego brat może zabrać swoją dziewczynę. I on już lekko spanikował, w końcu mówi, że w zasadzie to brat by nie brał swojej dziewczyny, tylko drugą swoją współlokatorkę, bo zazwyczaj z nią chodzi. No więc ja się wkurzyłam, bo oczywiście okazało się, że wtedy z nimi też była, i nic mi o tym nie powiedział. A to jest dziewczyna, o której pisałam w poprzedniej części wątku - po mieszkaniu chodzi w samych majtkach i koszulce, chociaż jest 19 stopni, i goście w domu i mój TŻ po pijaku kiedyś mi mówił, jaki to ona ma świetny ten tyłek. A mój TŻ dość często tam do brata jeździ, więc mnie to lekko irytowało, ale nic nie mówiłam.

No i w sumie jakoś mnie nie martwiła, bo i czemu, ale jak on zaczyna nagle zatajać że ona z nimi była, i przyznaje się dopiero wtedy jak wie, że to by wyszło na jaw - to już mnie wkuźwiło. Bo już raz mnie tak mój eks kiwał, i okazało się zupełnie co innego. Więc na tym punkcie jestem wyczulona, i mój TŻ o tym doskonale wie.

Jak się tłumaczył? Standardowa wymóweczka - "bo nie chciałem, żebyś się zirytowała". Więc mu mówię, że teraz jestem dużo bardziej zirytowana, że mnie okłamał. "Ale ja się bałem, że rzucisz słuchawką, albo stwierdzisz, że masz mnie już dość.". No cóż, TERAZ tak właśnie jest. Nie powiedział mi też o tym, że wziął kredyt (a chyba powinien, bo litości, MIESZKAMY razem), też to z niego wyciągnęłam - sam by mi nie powiedział. Więc później spokojnie mu powiedziałam, że nie podoba mi się to, że tak muszę wyciągać z niego fakty. Odrzekł, że cieszy się, że mu to mówię tak na spokojnie, i że będzie mi mówił takie rzeczy bez wyciągania. I co? I godzinę później się okazuje to, o czym napisałam powyżej

Koszka
- mogłaś zdecydować za niego, że ma NIE przychodzić

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
koszka moze faktycznie okresu dostal

cholerko tak pozno masz jeszcze zajecia??? kciuki beda, ale ja poprosze jutro o kciuki
Normalnie nie mam zajęć, ale wieczorowym nie pasował żaden inny termin, i teraz i dzienni i wieczorowi muszą przyjść na 20 :/ strasznie nas to denerwuje, bo normalnie kończymy zajęcia o 13, no i wiadomo - część osób by już chciało jechać do domów, część by chciała iść pobalować jak to w piątek, a ja na ten przykład - chciałabym mieć już święty spokój
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:23   #1023
Rebelious
Zakorzenienie

Cholerko, przybij piątkę. mnie też dziś czeka poważna rozmowa z TŻtem

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
A ilu znasz takich kochajacych, dojrzalych facetow? Bo ja niewielu. Nie chce uogolniac, ale tak robia zwykle kobiety - rozmawiaja, probuja dojsc do porozumienia, mowia co im nie pasuje. A faceci? Zwykle tlumia to w sobie, mecza sie, ale powaznych tematow raczej nie ruszaja. Niejednemu latwiej jest zdradzic niz spokojnie porozmawiac.

Co do zdrady - od zawsze jestem zdania, ze to nie tylko wina faceta. Normalny facet (poza tymi, ktorzy lubia przygody) nie idzie do innej kobiety, gdy jego wlasna partnerka zaspokaja jego potrzeby. Zadna zdrada nie bierze sie bez przyczyny. Nie chce usprawiedliwiac zdradzajacych - potepiam to, ale wiem tez, ze gdy facet jest szczesliwy w takim zwiazku, jaki ma to za nic w swiecie nie zdradzi.
zgadzam się.
o to mi właśnie chodziło.
nie raz było tak, że dowiadywałam się od TŻta, że coś go dręczy, coś mu nie pasuje, dopiero w momencie gdy już się porządnie kłóciliśmy. wtedy dopiero mi wygarniał.
gdzieś kiedyś czytałam jakieś psychologiczne mądrości odnośnie tego, że faceci nie lubią poważnych rozmów.
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:25   #1024
cholernarejestracja
Copyraptor

A, no i w sumie kluczowa sprawa - ja go nie podejrzewam, że on coś z tą panienką chce kręcić, czy że ona mu się podoba (nie w sensie "jest atrakcyjna", tylko "chciałbym z nią być"). Ale jestem STRASZNIE wściekła o to, że mi o tym nie powiedział i liczył na to, że się nie dowiem. No i trochę mi przykro, że się tak świetnie bawił z jakąśtam znajomą swojego brata
Stary 2010-01-15, 18:26   #1025
garfieldek
Zakorzenienie

rebe a kto lubi powazne rozmowy

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:27   #1026
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nafiyqa - bo ja jestem bardzo zazdrosna o jego czas. Potrafię się irracjonalnie wściec dlatego, że on wyjdzie do naszych znajomych, kiedy ja jestem w Tychach (!). Po prostu głowa mała. I staram się z tym walczyć.

A poszło o głupią sprawę. Ja byłam w Tychach, a on został w Krakowie. I rozmawialiśmy wieczorem, i ja go wypytuję co u niego. Najpierw twierdził, że niiic, że nudno, potem powiedział, że był z bratem na ściance wspinaczkowej, i kilka godzin tam siedzieli. Ok, opowiedział mi jak było, fajnie. Po kilku dniach on mnie namawia, żebym z nim poszła na ściankę, ja niechętnie ale się zgadzam. A on mówi, że tak w sumie, to wolałby iść jeszcze sam z bratem ze dwa razy, żeby później móc mnie asekurować. To mu mówię, że przecież możemy iść we trójkę, albo czwórkę - jego brat może zabrać swoją dziewczynę. I on już lekko spanikował, w końcu mówi, że w zasadzie to brat by nie brał swojej dziewczyny, tylko drugą swoją współlokatorkę, bo zazwyczaj z nią chodzi. No więc ja się wkurzyłam, bo oczywiście okazało się, że wtedy z nimi też była, i nic mi o tym nie powiedział. A to jest dziewczyna, o której pisałam w poprzedniej części wątku - po mieszkaniu chodzi w samych majtkach i koszulce, chociaż jest 19 stopni, i goście w domu i mój TŻ po pijaku kiedyś mi mówił, jaki to ona ma świetny ten tyłek. A mój TŻ dość często tam do brata jeździ, więc mnie to lekko irytowało, ale nic nie mówiłam.

No i w sumie jakoś mnie nie martwiła, bo i czemu, ale jak on zaczyna nagle zatajać że ona z nimi była, i przyznaje się dopiero wtedy jak wie, że to by wyszło na jaw - to już mnie wkuźwiło. Bo już raz mnie tak mój eks kiwał, i okazało się zupełnie co innego. Więc na tym punkcie jestem wyczulona, i mój TŻ o tym doskonale wie.

Jak się tłumaczył? Standardowa wymóweczka - "bo nie chciałem, żebyś się zirytowała". Więc mu mówię, że teraz jestem dużo bardziej zirytowana, że mnie okłamał. "Ale ja się bałem, że rzucisz słuchawką, albo stwierdzisz, że masz mnie już dość.". No cóż, TERAZ tak właśnie jest. Nie powiedział mi też o tym, że wziął kredyt (a chyba powinien, bo litości, MIESZKAMY razem), też to z niego wyciągnęłam - sam by mi nie powiedział. Więc później spokojnie mu powiedziałam, że nie podoba mi się to, że tak muszę wyciągać z niego fakty. Odrzekł, że cieszy się, że mu to mówię tak na spokojnie, i że będzie mi mówił takie rzeczy bez wyciągania. I co? I godzinę później się okazuje to, o czym napisałam powyżej

Koszka
- mogłaś zdecydować za niego, że ma NIE przychodzić

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Normalnie nie mam zajęć, ale wieczorowym nie pasował żaden inny termin, i teraz i dzienni i wieczorowi muszą przyjść na 20 :/ strasznie nas to denerwuje, bo normalnie kończymy zajęcia o 13, no i wiadomo - część osób by już chciało jechać do domów, część by chciała iść pobalować jak to w piątek, a ja na ten przykład - chciałabym mieć już święty spokój
Masz rację, pewnie tak byłoby lepiej, tylko wtedy pewnie bym nie mogła się uczyć, ehhh tak już mam, lubię wszystko na gorąco wyjaśniać
Chociaż teraz już się sama zastanawiam.
Może napiszę mu smsa, że jednak mi coś wypadło i żeby nie przychodził?
Będzie to jakiś krok w przód?
Jest teraz coś co bym mogła zrobić, żeby ,,dać mu popalić", za te jego humorki?
Po tym spacerze już mi przeszło ciśnienie i dałabym radę zrobić to. Tylko nie wiem czy jest sens.
Cholerko mój guru ratuj
Stary 2010-01-15, 18:30   #1027
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
Masz rację, pewnie tak byłoby lepiej, tylko wtedy pewnie bym nie mogła się uczyć, ehhh tak już mam, lubię wszystko na gorąco wyjaśniać
Chociaż teraz już się sama zastanawiam.
Może napiszę mu smsa, że jednak mi coś wypadło i żeby nie przychodził?
Będzie to jakiś krok w przód?
Jest teraz coś co bym mogła zrobić, żeby ,,dać mu popalić", za te jego humorki?
Po tym spacerze już mi przeszło ciśnienie i dałabym radę zrobić to. Tylko nie wiem czy jest sens.
Cholerko mój guru ratuj

Rób jak Ci serce podpowiada. Może akurat ma zły dzień, i nie ma się co bawić w takie przepychanki? Niech przyjdzie, może się okaże, że spędzicie bardzo miły wieczór

(ech, ja się napisałam żeby się podzielić moją sytuacją, a tu nic Od trzech dni to trzymam w sobie, jakoś tak głupio mi się było wywnętrzać )
Stary 2010-01-15, 18:30   #1028
garfieldek
Zakorzenienie

koszka ja wczoraj odmowilam TZ-towi, a chcial tez przeyjechac.. No nie wiem, jesli ma miec dalej taki humorek to chyba lepiej zeby nie przyjezdzal... Po co sie macie klocic, ale moze byc tez fajnie i milo

Wymianka

Edytowane przez garfieldek
Czas edycji: 2010-01-15 o 18:32
Stary 2010-01-15, 18:31   #1029
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
A, no i w sumie kluczowa sprawa - ja go nie podejrzewam, że on coś z tą panienką chce kręcić, czy że ona mu się podoba (nie w sensie "jest atrakcyjna", tylko "chciałbym z nią być"). Ale jestem STRASZNIE wściekła o to, że mi o tym nie powiedział i liczył na to, że się nie dowiem. No i trochę mi przykro, że się tak świetnie bawił z jakąśtam znajomą swojego brata
Taaa zatajanie spraw, żebym się nie wkurzyła. Skąd ja to znam Kiedyś to więcej rzeczy od jego kolegów się dowiadywałam, bo on twierdził, że po co miał mi o takich bzdurach mówić. Fakt, nie były to jakieś istotne sprawy, ale kolegom jakoś powiedział.
Najbardziej prozaiczną sprawą było jak kiedyś rozmawiam z naszym wspólnym kolegą i on mi mówi, a Twój był tam i tam, bo chce sobie takie i takie buty kupić. Taaaak? A jakie to buty, heh Dlatego mówię, że głupstwa, ale koledzy wiedzą a ja nie.
Kiedyś mu powiedziałam, że sprzeda nasze mieszkanie, a ja się o tym dowiem od jego kolegów
Stary 2010-01-15, 18:35   #1030
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurde, cholera, w sumie sklamal, tzn ukryl cos przed Toba...Jesli chodzi o kredyt, to faktycznie wypadaloby, zebys wiedziala od razu. Ale suma sumarum nic takiego strasznego sie nie stalo, zeby od razu konczyc zwiazek, o ile faktycznie zacznie mowic Ci o tak istotnych sprawach.
A tak w ogole to madra z Ciebie kobita i na pewno sama wiesz co dalej chcesz zrobic

E.J., dla mnie zdrady niczym nie da sie usprawiedliwic. Mozna jedynie starac sie zrozumiec powody. Faceci czesto podaja, tak jak napisalas, niedostateczna dla nich czestoliwosc seksu. W sumie jesli sa to jakies sporadyczne przypadki to ok, ale jesli dziewczyna calkowicie tego odmawia albo chce to robic raz na miesiac to wcale im sie nie dziwie...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:36   #1031
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Rób jak Ci serce podpowiada. Może akurat ma zły dzień, i nie ma się co bawić w takie przepychanki? Niech przyjdzie, może się okaże, że spędzicie bardzo miły wieczór

(ech, ja się napisałam żeby się podzielić moją sytuacją, a tu nic Od trzech dni to trzymam w sobie, jakoś tak głupio mi się było wywnętrzać )
Cytat:
koszka ja wczoraj odmowilam TZ-towi, a chcial tez przeyjechac.. No nie wiem, jesli ma miec dalej taki humorek to chyba lepiej zeby nie przyjezdzal... Po co sie macie klocic, albo bedzie fajnie i milo
Dobra narazie czekam, nie będę już kombinować. A jak przyjedzie w złym humorze to mu powiem, żeby już lepiej do domu poszedł.
Ale poszedł na trening, wyżyje się, więc na pewno humor już będzie miał lepszy. Zawsze tak jest.
Mi się musiało oberwać, bo trzeci dzień z rzędu je taki sam obiad

Cholerka ja Tobie się boję cokolwiek radzić, bo Ty tutaj jesteś naszym guru Ale jeśli liczy się nasze zdanie to mogę je wyrazić. Myślę, że rozmowa jest potrzebna obowiązkowo. Ale nie sądzę, żeby był to powód do zrywania. Z tym chyba troszkę przesadzasz. Wydaje mi się, że rozmowa powinna pomóc. O ile zrozumie o co Ci chodzi.
Stary 2010-01-15, 18:37   #1032
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dobry wieczór
oglądam Pierwszą miłość i Was nadrabiam

u mnie w miarę, chociaż wczoraj dowiedziałam się, że jeśli chcę mieć wpis z seminarki muszę do końca semestru oddać cały rozdział teoretyczny bo mojej promotorce wykryli zmiany na mózgu i nie wie jak to dalej będzie a buuu

z tego też powodu, że muszę się uczyć do zaliczeń, jutro nie zobaczę się z TŻtem

Cytat:
Napisane przez KochajMniie Pokaż wiadomość
biednaa, ale tak bez powodu płakałaś czy smutno Ci się zrobiło?
eh nie wiem sama, chyba bez powodu konkretnego, ja się ciągle boję, że między nami coś jest nie tak, że on chce inną, bardziej wesołą, spontaniczną, z jego miasta, by częściej się spotykać
wczoraj mi mówił, że nie, że chce być ze mną do końca życia, że mam jakieś jazdy chore hyh
niech okres przyjdzie, co zejdzie ze mnie wszystko...

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:38   #1033
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Kurde, cholera, w sumie sklamal, tzn ukryl cos przed Toba...Jesli chodzi o kredyt, to faktycznie wypadaloby, zebys wiedziala od razu. Ale suma sumarum nic takiego strasznego sie nie stalo, zeby od razu konczyc zwiazek, o ile faktycznie zacznie mowic Ci o tak istotnych sprawach.
A tak w ogole to madra z Ciebie kobita i na pewno sama wiesz co dalej chcesz zrobic

E.J., dla mnie zdrady niczym nie da sie usprawiedliwic. Mozna jedynie starac sie zrozumiec powody. Faceci czesto podaja, tak jak napisalas, niedostateczna dla nich czestoliwosc seksu. W sumie jesli sa to jakies sporadyczne przypadki to ok, ale jesli dziewczyna calkowicie tego odmawia albo chce to robic raz na miesiac to wcale im sie nie dziwie...

Nafiyqo, oczywiście nie chcę kończyć związku przez to, że nie powiedział mi, że wziął jednak kredyt..(rozmawialiśmy o tym wcześniej, i ja byłam temu bardzo przeciwna). Ale nakłada się bardzo dużo rzeczy które przeszkadzają mi coraz bardziej. Ja jestem dużo mniej zaangażowana w ten związek niż on, i wyznaję zasadę, że w związku jest się dla obopólnej przyjemności, a nie żeby się ze sobą męczyć. Więc o ile on się nie zacznie starać, to z mojej strony to by było na tyle, bo nic mnie nie trzyma. A jak on ma mnie okłamywać i się spotykać z koleżaneczkami brata..to ja dziękuję.
Stary 2010-01-15, 18:40   #1034
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
KochajMnie, NIE WIEM, jak ty jestes w stanie w ogole byc w takim chorym zwiazku? Po co jestes z facetem, ktory kreci za twoimi plecami z panienka, ktora mu sie podoba i sam sie do tego przyznaje? Wybacz, ale moim zdaniem sama dajesz przyzwolenie na takie zachowanie. On w tej chwili zjadl ciastko i ma ciastko - czegóż mozna chciec wiecej? Nie zdziwilabym sie, gdyby wciaz robil cos za twoimi plecami....Takich rzeczy sie moim zdaniem nie wybacza.

Kochane, odezwe sie pozniej bo mama woło o kompa
Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Kochana ostrzegałam Cię...zastanów się jeszcze czy chcesz jeszcze w takim czymś tkwić???
ale to nie jest chory związek chyba, to nie jest tak, ja go sama wypytałam na ile mu się podoba, i wgl najpierw powiedział że na 4 a poźniej na 8 /10. ale ja i tak bardziej tak powiedział. mimo wszystko źle mi z tym niby błahostka powinnam już zapomnieć ale nie potrafię
no ale racja trochę kręcił z nimi .. ale on sie teraz poprawil troche i co najważniejsze przyznał się do błędu.. to siedzi chyba w mojej psychice nie?
Edit: Cholerko ciekawi mnie Twoje zdanie, nawet bardzo. Dziewczyny tak Cię tu chwalą.

Reb w takim razie powodzenia w rozmowie i nie denerwuj sie przypadkiem!

Cytat:
widzisz widocznie to co chcesz widzieć....może potrzebujesz się z kimś pokłócić skoro z TŻ jest dobrze bo na pewno nie ma nic agresywnego w tym co ja napisałam, zresztą niech wypowiedzą się inne dziewczyny i zobaczymy która ma racje
Ja też nie widzę nic agresywnego w Twojej poprzedniej wypowiedzi, raczej wyraziłaś swoje zdanie
Bez nerwów dziewczyny

Cholerko mój tż też mnie oklamał w taki sposób i nie wiem co robić tylko ja jestem jeszcze zazdrosna o te dziewczyny, dobrze że Ty o tamtą nie chociaż na nią to i tak brak słów..
czy ma coś do ukrycia że Ci nie powiedział? może wie że jesteś zazdrosna i nie chciał Cię denerwować, no ale to nie można raczej uznać za wytłumaczenie.: rolleyes: i co z tym zrobisz? pogadasz z nim czy zapomnisz?

Edytowane przez KochajMniie
Czas edycji: 2010-01-15 o 18:43
KochajMniie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:40   #1035
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
A co jeśli dziewczyna nie ma potrzeby częściej, no bo ma taki temperament a nie inny?
Stary 2010-01-15, 18:41   #1036
nafiyqa
Zakorzenienie

Koszka, a moze Ty za czesto chcesz organizowac Wasze spotkania i nie dajesz jemu do tego okazji? Na drugi raz moze poczekaj az to on wyjdzie z inicjatywa. Niech on tez sie postara - w obecnej sytuacji widzi, ze nie musi nic robic, bo Ty i tak bedziesz miec ochote, zeby sie z nim zobaczyc.
Nie wiem - zgaduje

Stary 2010-01-15, 18:42   #1037
garfieldek
Zakorzenienie

cholerko i tak po prostu jestes w stanie zakonczyc ten zwiazek?? A uczucie, ktore was laczy to tez nic nie znaczy??

Wymianka
Stary 2010-01-15, 18:43   #1038
Fenrira
Raczkowanie

Kurcze tak siedzę i czytam i jak się to wszystko jakoś dziwnie... sypie. Nie ma dnia żeby TŻ nie wkurzył / doprowadził do płaczu chodź jednej z nas...
takie to przykre...

Mój też mnie dzisiaj zdenerwował. O jak bardzo. I oberwał za nic przez to, ale gdybym mu powiedziała o co mi chodzi naprawdę to by wyśmiał, ja sama siebie też, bo jestem zazdrosna o tą studniówkę (wiem nie powinnam) ale jak sobie pomyśle, że jakaś inna dziewczyna będzie go oglądać w garniturze (kiedy on w nim tak seksownie i pociągająco wygląda) to mnie po prostu krew zalewa, ale ok. To są moje bezpodstawne bzdury niech sobie idzie, ja się ze sobą pomęczę.

Ale potem mnie do szału doprowadził, idzie dzisiaj na tą 100 dniówkę chociaż go gardło boli i źle się czuje, ale dla mnie jutro nawet godzinki nie będzie miał "bo ja się muszę wyleczyć".
No kurde jak tak się źle czuje to powinien i dzisiaj i jutro w domu zostać a nie...
W zeszłym tygodniu się widzieliśmy chwilkę, a teraz, co? za dwa tygodnie? więcej...?

Mam ochotę siedzieć i przeklinać, dobrze, że nie wolno na wizażu :P

EDIT:

Cytat:
cholerko i tak po prostu jestes w stanie zakonczyc ten zwiazek?? A uczucie, ktore was laczy to tez nic nie znaczy??
Uczucie może być jak Wielki Kanion, ale jeżeli jedna strona się nie stara, to druga nie potrafi starać się za dwoje i ciągnąć tego w nieskończoność...

takie jest przynajmniej moje zdanie <sorki za wtrącenie>

Edytowane przez Fenrira
Czas edycji: 2010-01-15 o 18:46
Fenrira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 18:45   #1039
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
ale to nie jest chory związek chyba, to nie jest tak, ja go sama wypytałam na ile mu się podoba, i wgl najpierw powiedział że na 4 a poźniej na 8 /10. ale ja i tak bardziej tak powiedział. mimo wszystko źle mi z tym niby błahostka powinnam już zapomnieć ale nie potrafię
no ale racja trochę kręcił z nimi .. ale on sie teraz poprawil troche i co najważniejsze przyznał się do błędu.. to siedzi chyba w mojej psychice nie?
Jak przeczytałam te słowa to mój były mi się przypomniał - na początku jakaś laska mogła mieć w skali do 10 np. 3 punkty by potem skoczyć do np. 8 i to oznaczało, jak się później okazało, ze jest nia zauroczony i już do niej kręci ech, mam nadzieje, że tego nie będzie u Ciebie
Stary 2010-01-15, 18:46   #1040
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A co jeśli dziewczyna nie ma potrzeby częściej, no bo ma taki temperament a nie inny?
To znaczy, ze sa zle dobrani i nie beda ze soba szczesliwi. On - bo bedzie musial opanowywac swoj temperament, ona - bo bedzie musiala mu ciagle odmawiac. Dla mnie taki zwiazek nie ma szans na przetrwanie.

cholera, piszesz tak rzeczowo, chlodno, bez zadnych emocji, ze az mi sie nie chce wierzyc, ze kochajaca osoba moze tak latwo skonczyc zwiazek. U Ciebie to jest jeszcze bardziej skomplikowana sytuacja, bo przeciez mieszkacie razem. Nie sadze bys rzucala slowa na wiatr, ale i tak przemysl jeszcze raz, czy faktycznie chcesz to zrobic.. Poza tym sadze, ze nalezysz do tego typu osob, ktore latwo wcielaja swe pomysly w zycie. Tzn mam na mysli to, ze u Ciebie nie bedzie zapewne sytuacji: "chce to zrobic, ale nie potrafie".
trzymam kciuki za kolo i uciekam do wlasnej nauki

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2010-01-15 o 18:51
Stary 2010-01-15, 18:49   #1041
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Ja też nie widzę nic agresywnego w Twojej poprzedniej wypowiedzi, raczej wyraziłaś swoje zdanie
Bez nerwów dziewczyny
No ja wiedziałam szkoda, że niektórzy nie są tak odważni w rzeczywistości wtedy gdy tego potrzeba

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
To znaczy, ze sa zle dobrani i nie beda ze soba szczesliwi. On - bo bedzie musial opanowywac swoj temperament, ona - bo bedzie musiala mu ciagle odmawiac. Dla mnie taki zwiazek nie ma szans na przetrwanie.
Dokładnie nie to, żebym się czepiała ale była ciekawa Twojego zdania
Stary 2010-01-15, 18:49   #1042
garfieldek
Zakorzenienie

yy... co wy z tymi skalami?? Ja nie pytam sie TZ-ta czy mu sie ta laska podoba, czy tamta, bo mnie to po porstu nie interesuje (albo raczej wole tego nie wiedziec)... Zreszta czlowiek to nie towar, zeby go oceniac w jakiejkolwiek skali

Wymianka
Stary 2010-01-15, 18:50   #1043
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
Jak przeczytałam te słowa to mój były mi się przypomniał - na początku jakaś laska mogła mieć w skali do 10 np. 3 punkty by potem skoczyć do np. 8 i to oznaczało, jak się później okazało, ze jest nia zauroczony i już do niej kręci ech, mam nadzieje, że tego nie będzie u Ciebie
Ojj ;| nawet mi nie mów mam nadzieje, że tak nie będzie..
mój mi powiedział że 4 bo nie chciał żebyś się tym przejmowała i smuciła.. no litoości
ale dzisiaj też tak stara się mnie pisać i wgl może jednak nie będzie..
Stary 2010-01-15, 18:50   #1044
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Już mówiłam - on jest dużo bardziej zaangażowany w ten związek. To on mi mówi, że mnie kocha, że planuje ze mną przyszłość, że uwielbia mój charakter, że mu ze mną fantastycznie. Ja w nim nie jestem aż tak bardzo zakochana - podchodzę do tego z dużym dystansem, bo tak się nauczyłam, bazując na poprzednich związkach. Więc jasne, będzie mi przykro, i popłaczę kilka dni, ale mi przejdzie szybciutko. Gorzej, że ze sobą mieszkamy Ale prawdopodobnie się nie rozstaniemy jeszcze. Natomiast on wie, że jeżeli spotkam kogoś, kto mnie zauroczy, to go zostawię. Świetnie sobie z tego zdaje sprawę.

Cytat:
Edit: Cholerko ciekawi mnie Twoje zdanie, nawet bardzo. Dziewczyny tak Cię tu chwalą.

Reb w takim razie powodzenia w rozmowie i nie denerwuj sie przypadkiem!

Bez nerwów dziewczyny

Cholerko mój tż też mnie oklamał w taki sposób i nie wiem co robić tylko ja jestem jeszcze zazdrosna o te dziewczyny, dobrze że Ty o tamtą nie chociaż na nią to i tak brak słów..
czy ma coś do ukrycia że Ci nie powiedział? może wie że jesteś zazdrosna i nie chciał Cię denerwować, no ale to nie można raczej uznać za wytłumaczenie.: rolleyes: i co z tym zrobisz? pogadasz z nim czy zapomnisz?
Mój mnie nie okłamał tak, jak Twój - on do niej nie pisze, nie kontaktuje się z nią, tylko ją czasem widzi jak jedzie do brata. A że ona z bratem chodzi na ściankę wspinaczkową, i on też tym razem szedł - cóż. Mówię, wściekło mnie to, że mi o tym nie powiedział. Pogadałam z nim już, ale nie czuję, żeby widział, co mnie tak wkurzyło. Dziś będzie kolejna rozmowa, i pewnie kolejne wielkie deklaracje z jego strony

A o Twojej sytuacji się nie wypowiadałam, bo by Ci się to nie spodobało...ja uważam, że facet flirtujący z innymi dziewczynami (bo inaczej tego nazwać nie można), otwarcie przyznający, że mu się podobają, to zwykły palant, nie wart nawet kopnięcia w dupę. Na Twoim miejscu bym się go brzydziła, i zostawiła natychmiast.

Teraz się będzie starał, i płakał, i udawał, że mu zależy. Ale zobacz - to TY się czujesz winna, że go wypytujesz i jesteś zazdrosna, a on ma to co chciał. Wymógł na Tobie, że nie będziesz się czepiać, że on z innymi dziewczynami pisze o zapraszaniu na herbatkę (), i ty go jeszcze chwalisz, że on się stara...

Zobaczysz, że wkrótce Ci odwali jakiś numer.
Stary 2010-01-15, 18:51   #1045
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Koszka, a moze Ty za czesto chcesz organizowac Wasze spotkania i nie dajesz jemu do tego okazji? Na drugi raz moze poczekaj az to on wyjdzie z inicjatywa. Niech on tez sie postara - w obecnej sytuacji widzi, ze nie musi nic robic, bo Ty i tak bedziesz miec ochote, zeby sie z nim zobaczyc.
Nie wiem - zgaduje
No tak masz rację. Chodzi tylko o to, że on mi napisze przykładowo ,,za 15 min się spotkamy". I jak ja mam sobie cokolwiek zorganizować? Nagle rzucić wszystko, bo jemu się o spotkaniu przypomniało? I tak się teraz mało co spotykamy, wiem że źle robie, powinnam zlać na to i jak mi napisze w ostatniej chwili to powiedzieć, że mam inne plany. Jutro nie będę proponować spotkania i zobaczymy jak to wyjdzie. Jak zaproponuje w ostatniej chwili to mu odmówię.
To będzie wyzwanie Właśnie to jest jedyna rzecz, której mi najciężej się wyzbyć. Ja się pytam o spotkania i jemu nie umiem odmówić.

A następnym razem jak mnie wkurzy od razu się ubieram i idę się przejść z pół godz. Normalnie super terapia. Dzisiaj tak zrobiłam, wróciłam i naprawdę czuję się o niebo lepiej. Już nie mam ciśnienia nawet, żeby koniecznie się z nim spotykać.
Stary 2010-01-15, 18:52   #1046
KochajMniie
Zadomowienie

Cytat:
yy... co wy z tymi skalami?? Ja nie pytam sie TZ-ta czy mu sie ta laska podoba, czy tamta, bo mnie to po porstu nie interesuje (albo raczej wole tego nie wiedziec)... Zreszta czlowiek to nie towar, zeby go oceniac w jakiejkolwiek skali
no nie wiem ciekawi mnie na ile, ciekawi mnie jaki typ dziewczyn mu się podoba i wgl.. wkurzam się tylko przez to ale to jest silniejsze i nie wytrzymuje jak widzę jakaś przed nami laske ładną i wgl a on na nią patrzy ale wdech wydech i staram się zapomnieć..
A jak to Cię może nie interesować? no ale to dobrze, nie zmieniaj tego
Stary 2010-01-15, 18:53   #1047
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ojj ;| nawet mi nie mów mam nadzieje, że tak nie będzie..
mój mi powiedział że 4 bo nie chciał żebyś się tym przejmowała i smuciła.. no litoości
ale dzisiaj też tak stara się mnie pisać i wgl może jednak nie będzie..
A te skale to jest już w ogóle kretyński masochizm sama się prosisz o spieprzenie humoru.

Powie, że 4 - będziesz wiedziała, że ściemnia (bo chyba oczyska masz, i widzisz, że dziewczyna ładna) = smutek
Powie, że 8 - będziesz widziała, że to prawda = smutek.

Po co w ogóle coś takiego?
Stary 2010-01-15, 18:53   #1048
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Też tak uważam i mnie to wkurza, to mój były miał taką chorą potrzebe
Stary 2010-01-15, 18:58   #1049
nafiyqa
Zakorzenienie

Cholera, myslisz, ze on wie, ze moglabys go zostawic dla kogos, kim sie zauroczysz? Wie i tak spokojnie moze sobie z tym zyc?
Biedaczek...

Koszka, widzisz - Ty doskonale wiesz co powinnas zrobic. Dokladnie tak, jak mowisz - gdy znow bedzie pisal Ci takie smsy, to odmow kilka razy, a gwarantuje Ci, ze to go nauczy wczesniejszego umwiania sie z Toba.
Teraz tylko jeszcze trzeba wcielic to w zycie

Stary 2010-01-15, 18:59   #1050
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholera, myslisz, ze on wie, ze moglabys go zostawic dla kogos, kim sie zauroczysz? Wie i tak spokojnie moze sobie z tym zyc?
Biedaczek...

Koszka, widzisz - Ty doskonale wiesz co powinnas zrobic. Dokladnie tak, jak mowisz - gdy znow bedzie pisal Ci takie smsy, to odmow kilka razy, a gwarantuje Ci, ze to go nauczy wczesniejszego umwiania sie z Toba.
Teraz tylko jeszcze trzeba wcielic to w zycie

Nie wiem, czy spokojnie. Ale mówi, że jest to dla niego motywacją, żeby się starać. Żebym nie chciała odejść.

Tylko czasem kiepsko mu to idzie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości