|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
dziękować
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- [QUOTE=Amel;16469647]nuudzi mi się, więc pozwolę sobie na ocenę. ![]() pozdrawiam
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2102 |
|
Raczkowanie
|
U..
I owsianka II 2 kromki orkiszowe z masłem, almette, szynką z indyka i ogórkiem, dwa jabłka, 6 tic tacków III 1/2 woreczka kaszy gryczanej, dwa pulpety, sos grzybowy, surówka z pekinki i jakiegoś sosu, troche ćwikły.. potem kawa z mlekiem i połowa prince polo IV jogurt pitny twist..około 3/4 opakowania, jabłuszko V dwie kromki orkiszowego, jedna z szynką z indyka, pomidorem i szczypiorkiem, druga z almette i ogórkiem..
Soul of the woman was created below Edytowane przez freakkiki Czas edycji: 2010-01-15 o 17:47 |
|
|
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
UTRZYMANIE
pt. "Może ktoś dzisiaj mnie oceni??" ![]()
bardzo,ale to BARDZO proszę o ocenkę |
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
U
![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Up
|
|
|
#2106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma zadego owocka, bardzo malo warzyw, oprocz kromki razowca nie ma zadnych wegli zlozonych. to na pewno U? nie chudniesz na tym?
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
U MNIE DZIŚ BEZNADZIEJA
![]() oczywiście rano: mocna kawa z mlekiem (gorzka )1.bułka z ziarnami, poledwica sopocka swojska - 3 plasterki, sałata lodowa, pomidor, ogórek, druga kawa, 2.miska zupy pieczarkowej z kromka chleba 3. kisiel błyskawiczny z torebki i pół paczki ( 5-6 szt) herbatników Petit Beurre ![]() 4. sok pomaranczowy tymbark 200ml ![]() 5.pyszna sałątka: usmażona bez tłuszczu pierś z kury, na sałacie lodowej, z ogórkami i papryką, sos czosnkowy (z jogo i majonezu), 4 sztuki bułeczek panini właśnie skonczyłam sałątke i dalej jestem głodna wszystko dlatego, że nie miałam czasu zjeść normalnie ani śniadania ani obiadu. Zauważyłam, że jak rano się najem tzn. oba śniadanka i normalny obiad to wieczorem mniej jem, a tak to dzis pewnie jeszcze zjem albo serek wiejski albo coś
|
#2108 |
|
Rozeznanie
|
wczorajsze Uu:
I: owsiana-5łych płatków, łycha suszonego ananasa, łycha pestek słonecznika, 2 kiwi zalane jogo nat. 180g.+herbata zielona II: bułka żytnia z masłem! szynką z indyka, pomidorem i sałatą III: kanapka z 2 kromek razowca z masłem, sałatą i twarogiem póltłustym wymieszanym z jogo nat. i szczypiorkiem IV: baton snikers ![]() V: ok. 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, bitka z indyka na parze, marchewka z chrzanem+herbata zielona i dzisiejsze I: plauch pszenny 75g. z masłem! jajem na twardo , papryką i sałatą,+jogo brzoskwiniowy "polskie smaki" z łyżeczką otrąb gran.+herbata zielona II: kanpaka z 2 małych kromek żytniego z masłem, łososiem wędzonym, rzodkiewką i sałatą+jabłko III: wieśniak 200g. z 1/2 szkl. musli tropikalnych (made in biedronka )IV: ok. 1/2 paczki 'warzyw na patelnie' (z ziemniakami) na parze z filetem z mintaja+herbata zielona V: i tu zaraz wpadną zapewne-2 kromki razowca z masłem! serem zółtym, pomidorkiem i sałatą+herbata zielona ![]() proszę o ocenę
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
U
kurde.....to jest jeszcze U???
|
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Podobno R, ale sama już nie wiem XDD
I śniadanko: owsianka z jabłkiem i cynamonem + resztka orzechów z mieszanki studenckiej. Obiad: Jakiś chiński makaron z brokułem, kalafiorem, kurczakiem, kiełkami, jajkiem i Bóg jeden raczy wiedzieć co tam było jeszcze, ale to chyba wszystko. Poobiedzie: Kanapka z sałatą, ogórkiem. Poza tym pomiędzy posiłkami moje ukochane pomarańcze, chyba rąbnęłam kilka pierników z rozebranej choinki i wtrąbiłam ze cztery cukierki, bo kumpela częstowała z okazji urodzin >D A teraz idę spac, wykończona jestem. Zdaję sobie sprawę, że posiłków mało, ale dzisiaj wyjątkowo wstałam późno, poprzestawiały mi się wszystkie godziny posiłków, II śniadania to w sumie nie miałam nawet jak zjeść i gdzie ._.
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj stwierdziłam, ze wygladam tragicznie i musze cos ze soba zrobic. No a przeciez p to czas folgowania sobie cieszenia sie jedzonkiem.
Moje P pt."Pełna mobilizacja. Co se nie moge, jak se moge" Sn; owsianka na szklance mleka 3,2%: 4 lyzki mieszanki platkow, 2 lyzki otrebow, lyzka Puchatka, garsc rodzynek, garsc nerkowcow, garsc zurawiny, pasek czekolady z orzechami laskowymi /cappuccino czekoladowe z lyzeczka cukru i lyzeczka Puchatka, jablo 2 sn; 2 kromki chleba pszennego zapieczone z: majonezem, szynka z indyka, pomidorem, ogorkiem, serem zoltym, pieczarkami, ketchupem i musztarda, znow cappuccino jw., garsc chipsow koperkowych i pietka chleba z maslem czosnkowym (nowy nabytek, probowalam) ob; talerz spagetti z sosem miesno-warzywnym, serem i ketchupem d; 2 paski czekolady jw, kilka zelkow po; jakis deser budyniiowy z bita smietana wymieszany z lychami lodow toffi, rdzynkami, pomarancza big ko; puszka lososia po grecku, duza grahamka, jedna polowa z maslem czosnkowym i pomidorem, druga z serkiem smietankow0- szczypiorkowym po; cappuccino jw, garsc chipsow jw, garsc nerkowcow, pomarancza big numer 2 wlasnie zdalam sobie sprawe z tego ze dzisiaj piatek;/ no ale prosze o ocene |
|
|
|
#2112 |
|
Przyczajenie
|
R
śn: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów pszennych), jogurt naturalny IIśn: kromka grahama, twarożek wiejski (100g), szczypiorek, ogórek zielony, jabłko ob: ryż brązowy (50g), fasola czerwona (pół puszki) - w piątek nie jem mięsa, sos słodko-kwaśny (mało, ok 3 łyżek), trochę warzyw na patelnię na łyżeczce oleju p: 5 orzechów włoskich k: sałatka (papryka, pomidor, ogórki kiszone, fasola czerwona, ser żółty-mało, kilka kosteczek dosłownie, troszkę oliwy z oliwek) Proszę o ocenę
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
R:
śn: 2kromki razowego+ polędwica sopocka sałata, musztarda 2śn: 2 kromki razowego+ serek żółty ogórek, chrzan jabłko, 2kiwi ob: 180 gram ugotowanego makaronu z sosem pomidorowym+ pieczarki, łyżka śmietany 9% trochę cebulki pod: pomarańcza, 4łyżki muesli kol: puszka tuńczyka+jedno jajo+ seler+ cebula poźniej połówka grapefruta a i dzięki wielkie za wcześniejszą ocenę |
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
R
I śn - bułka zwyka, serek wiejski (cały kubeczek) II śn - batonik zbożowy obiad - ryba (porcja) - sandacz, z 4 ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej podwieczorek - 5 herbatników, garść orzechów |
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytaj wątki podwieszone, Twój jadłospis jest tragiczny... |
|
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Redukcja
I śniadanie: woreczek kaszy gryczanej z brokułami i pieczarkami polane oliwą z oliwek II śniadanie: grahamka posmarowana masłem z cebulą, ogórkiem i sałatą III śniadanie: to samo, ale bez jajka obiad: tuńczyk wsw z oliwą z oliwek, cebulką, brokułami, szparagami i selerem naciowym kolacja: wiejski z warzywami I mam takie pytanie. Do tej pory smarowałam grahamki serkiem homo, ale już mi strasznie obrzydł, poza tym nawet, gdy go przyprawię i tak jest bez smaku. Stwierdziłam zatem, że wolę masło. Od razu inaczej ta bułka smakują Ale czy masło, w sumie w niewielkiej ilości, nadaje się na r? Tak czy siak proszę o ocenę jadłospisu![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Aaaaaaaaaa zapomniałam dodać, że do pierwszej grahamki jest jajko
|
|
|
|
#2117 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do masła, ekspertem nie jestem, sama nie lubie, ale mysle, ze jeżeli w rozsądnych ilościach to jak najbardziej ok. moje dzisiejsze U o zwiekszonej ilości białka specjalnie dla WYRAKA sniadanie - owsianka z 4 łych z 2 bananami,pomarancza i 4 kiwi posypana ogromna iloscia sezamu,pestek dyni, słonecznika i cynamonu+serek wiejski 150 g z marchewka startą i macadamia 2 sniadanie - grahamka taka szkolna z pekinka, grubym plastrem sera białego (jakis tlustawy, z eko sklepu.), pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i pietruchą+jabłko ogromne 3 sniadanie - ogromna kromka żytniego również szkolna z sałata, awocado,pietruchą i pomidorkiem. obiadek - 'zapiekanka piętrowa/warstwowa' (z kus kusa, cukini, pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy) polana oliwa z oliwek,kapusta kiszona +pomarańczka kolacja - omlet z 2 jajek z chińskimi warzywami na patelnie jakimis super ostrymi |
|
|
|
|
#2118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Było parę mandarynek A Twoje jadło mega smaczne mniam
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
U
Podbijam moje jadło wczorajsze![]()
|
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze U:
ŚNIADANIE (10.00) Miska musli z jogurtem naturalnym. Herbata. IIŚNIADANIE (13.00) Bułka pszenna: pół z masłem i dzemem morelowym, pół z serkiem wiejskim i ogórkiem zielonym. Pomaranczka. Woda z sokiem malinowym (domowym, na ciepło). OBIAD(17.00) 8 pierogow z truskawkami polanych śmietanką. Znowu woda z soczkiem malinowym. KOLACJA (20.00) 2 kromy razowca kazda z masłem i plastrem sera zółtego z pomidorkiem i papryka. Szklanka maślanki truskawkowej. PO (22?) Kubek kakao Jadlospis bezmiesny bo piatkowy. |
|
|
|
#2121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dodawaj dodawaj zacie |
|
|
|
|
#2122 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Amel Czas edycji: 2010-01-16 o 09:16 |
|||||
|
|
|
#2123 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R/U czyli wychodzenia z diety ciąg dalszy
Plan na dziś wklejony z rana więc będzie można go jeszcze zmodyfikować ![]() Śniadanie: owsianka na 4 łychach płatków owsianych, jednej otrębów pszennych na mleko 1,5% z jabłuszkiem i dwoma łychami migdałów 2Śniadanie: pół dużej (90g) grahamki z camembertem, jogurt jogobella pieczone jabłka Obiad( nie krzyczcie że mało ale mam straszną ochotę na taki obiadek) ziemniaczki, jajko sadzone i mizeria( 2homo, dwie łychy śmietany, przyprawy pewnie z łyżeczka cukru lubię taką na słodko i dużo ogórka)Podwieczorek: placuszki twarogowe czyli twarożek domowy plus 2 białka i jedno żółtko i na patelkę Kolacja: twaróg chudy ze 130g (chudy bo mi półtłusty jakoś mniej smakuje jest taki mokry) i jakieś warzywa pomidor, ogórek Dzisiaj kolejne 100kcal do przodu
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
NASZE P:
Przed sniadaniem; garść suszonych śliwek + jabłko z cynamonem podprażone na patelni śniadanie; -deserek; serek homo naturalny [jakies 3/4 duzego kubka] zmiksowane z bananem i 1,5 łyżk masła orzechowego + 3 wkruszone herbatniki, garść pąłtków chockapic, 5 łyżek owsianki z kakaem, po 2 garści; orzechów, rodzynek, wiórków kokosowych + cynamon - bułka pszenna z; -1/2 masłem, camembertem z chili, pomidorem -1/2 z masłem, sałatą, serem żółtym i kremem paprykowym do wyciskania;D II śniadanie; - 2 kromki chleba pszennego wytostowane, posmarowane miodem i masełkiem orzechowym + kakao na mleku 3.2 %. jabłko. Obiad; 8 pierogów ze szpinakiem z jogurtem i masełkiem + 1/2 paczki warzyw na patelnię wymieszanej z 1/2 kostki tofu. deser; 2 kawałki placka drożdżowego ; 1 z miodem i masłem. 2 z masłem i twarogiem wymieszanym z cukrem waniliowym i rodzynkami. podwieczorek; -miseczka mieszanki bakaliowej ; rodzynek, daktyli, orzechow, migdałów, moreli , żurawiny, wiórek kokosowych polana lekko jogurtem naturalnym wymieszanym z łyżeczką kakao. - 500 ml. soku marchewkowego. kolacja; wiejski z jajecznicą z 3 jaj z pieczarkami, sczypiorem i papryką. bułka z kiri, camembertem z chili again, kukurydzą i pomidorem lekko zapieczona. po; * 2 ryżowe ; - 1 z miodem. -2 z masłem i żółtym serem posypane curry. * szklanka soku pomidorowego. Iiiii..... mamy 0.5 kg na plusie! ![]()
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-16 o 10:21 |
|
|
|
#2125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#2126 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że w owsiance były ;-)
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U:
I Śn.: dwie kromki razowca z masłem, jedna z polędwicą sopocką i sałatą, druga z twarogiem i dużą ilością miodu, herbata i mały wafelek czekoladowy. (ostatnio miewam ochotę na bardzo słodkie śniadania) II Śn.: kanapka z masłem, sporą ilością żółtego sera, plastrem polędwicy drobiowej, sałatą, papryką, ogórkiem. banan Obiad: (dość późny) ok. 3/4 woreczka kaszy gryczanej z gulaszem z kawałkami mięska (chyba szynka) i groszkiem zielonym z puszki i marchewką + 4 ogórki konserwowe. Deser: ciastko w czekoladzie, herbatka Kolacja: ok. 100 g twarogu z jogurtem naturalnym, większą niż zwykle ilością szczypiorka i papryką, dwie kromki chleba: jedna wieloziarnistego, druga żytni razowy z masłem śmietankowym. (taka kolacja staje się juz u mnie jakąś tradycją, dlatego od dziś postaram się zmienić repertuar :P ) jakiś czas po kolacji znowu ochota na słodkie, więc ciastko w czekoladzie i herbata + pomarańcza. Podwieczorka brak, bo źle się czułam i po obiedzie poszłam spać. I już wiem, co było tego przyczyną - mianowicie jest @! A już się zamartwiałam. ![]() Proszę o ocenę
|
#2129 |
|
Raczkowanie
|
Izuś liliput jestem
Mam 158cm i to jak się porządnie wyprostuje . Odchudzanie skończyłam na 50kg z groszami, dodając kalorie mi spadło poniżej 50. Sumiennie dodaję kalorie i włączam różnorodne produkty i ostatnio na szczęście wagowo już nie lecę w dół tylko się trzymam A jak jadłospis ujdzie ???
Dbanie o ciałko a więc: *zbilansowana dietka: bez słodyczy bez badziewnego jedzenia *siłownia 3 x tyg *interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a) Edytowane przez viline1988 Czas edycji: 2010-01-16 o 11:22 |
|
|
|
#2130 |
|
BAN stały
|
U.
Śniadanie: (11.00) homo waniliowy 200 g + wkrojone: kiwi i kawałki melona+ dwie garście orzechów włoskich, łyżka pestek słonecznika duża grahamka z masłem mandarynka zielona herbata. Obiad (14.30): pol woreczka kaszy gryczanej, porcja wątróbki drobiowej smażonej/duszonej w ziołach, z jabłkiem, cebulą + sałatka (cykoria, kukurydza, groszek, koper) Deser (15.00): pasek wedla truskawkowej, herbata z cytryną Podwieczorek (17.30): 2x kawał strucli serowej, garść migdałów, kawa z mlekiem, bounty Kolacja (20.00): 2x duża kromka razowca z : - masłem, almette chrzanowym, pasztetem z pieca, chrzanem, ogórkiem, koprem. - masłem, almette ziołowym, pomidorem PO: (21?) mandarynka, 2x ciastko owsiane, szklanka soku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

nie chudniesz na tym?

, poza tym dorsz=białko.
nie krzyczcie że mało ale mam straszną ochotę na taki obiadek) ziemniaczki, jajko sadzone i mizeria( 2homo, dwie łychy śmietany, przyprawy pewnie z łyżeczka cukru lubię taką na słodko i dużo ogórka)