![]() |
#241 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
te¿ mam szczotkê z dzika, ale moje i tak t³uste w³osy s± jeszcze gorsze po tym jak je ni± czesze, dlatego u¿ywam jej tylko czasem przed myciem do jako takiego masa¿u g³owy- te¿ zauwa¿y³am, ¿e wiêcej mi w³osów wypada gdy siê ni± czesze ni¿ np. drewnianym grzebieniem. ta szczotka jest dobra jak siê komu¶ w³osy pusz±, s± suche i sianowate, a tak to nie wiem ale chyba od czasu do czasu nie zaszkodzi takie czesanko, zreszt± co ma wypa¶æ to i tak wypadnie, jak nie przy czesaniu, to przy myciu:/
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- ja stosowa³am, kupi³am ca³± butelkê i nic mi nie pomog³o, w³osy by³y tym posklejane (ale na szczêscie ³atwo siê je rozczesywa³o), trochê usztywnione. dobrze, ze siê przynajmniej szybciej nie przet³uszcza³y po tym. Ogólnie to nie widzia³am jakiego¶ super efektu, no ale na ka¿dego dzia³a co innego, mo¿na kupiæ pojedyncze ampu³ki i sprawdziæ dzia³anie a dopiero potem kupiæ tê ca³± butlê. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 404
|
Kawis1 Dziekuje bardzo za to ze wkleilas ten artykul, ja napewno przetestuje terapie masazem, ma to w sumie sens i napewno nie zaszkodzi.
#243 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() Bejjka jestes prawdziwa skarbnic± wiedzy ![]() monic840628 Widaæ ze chcesz naprawie pomóc wielki szacunek do Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 648
|
Hej dziewczyny
![]() Moje wypadanie w³osów zacze³o sie co prawda niedawno , bo 8 miesiêcy temu. Gwa³townie schud³am, du¿o stresu mi przyby³o ....i w³osy wyjmowa³am przy najmniejszym dotkniêciu rek±...przy myciu lecia³y...zapycha³am wanne ![]() Tak by³o dobre 3 miesi±ce.Mia³am wszystkie mo¿liwe badania i ka¿de wyniki w normie... Od jakiego¶ czasu wypada mi ich trochê mniej...jednak to nadal nie jest to co kiedy¶ ![]() Bojê sie pofarbowac w³osy, a niestety muszê bo strasze odrostami ![]() Jak narazie widzê poprawê...nowe w³osy stercz± mi wszêdzie..wyrastaja . Jak pofarbujê i znów powtórzy siê sytuacja to chyba ³ysa zostanê. Mam te¿ zamiar zastosowac siê do tej kuracji cebul±. Dam znac jak czy dzia³a na mnie czy nie i jakie wra¿enia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 640
|
Cytat:
![]()
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
BAN sta³y
|
Dziewczyny mam pytanie. By³am ostatnio u dermatologa (podobno ¶wietnego) ¿eby zapisa³ mi co¶ na wypadanie w³osów. No i zapisa³ Capitis Duo Szampon. U¶miechniêta wracam od niego, idê do apteki i robiê wielkie oczy bo to szampon przeciw³upiezowy, a ja nie mam ³upie¿u. Wiec nie bardzo wiem o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 404
|
Cytat:
Gosia, ja sie pod tym rowniez podpisuje. Niestety obudzilam sie po 15 latach balejazy i rozjasnian, lepiej pozno niz wcale. Tez doceniam naturalnosc, nie tylko wlosow ale brwi, paznokci,makijaz itp.
![]() |
#249 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
ja pyta³am kiedys dermatolog o farbowanie i stwierdzi³a, ze to raczej NIE WP£YWA NA W£OSY (sama mia³a sliczne w³oski) ale nie wiem czy to prawda, bo mi zawsze po pofarbowaniu wychodz± strasznie w³osy obojêtnie czym bym nie zafarbowa³a.
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje znowu zaczely wypadaæ jak szalone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 912
|
Cytat:
Moje wlosy po farbowaniu wygladaja swietnie, wydaja sie byc zdrowsze i grubsze i w ogole ladniejsze. Natomiast w momencie takim ja teraz, czyli ok 3 tyg po farbowaniu wygladaja masakrycznie- nie mowie o odrostach, ale sa matowe, kolor jest nierowny, mam wrazenie ze jest ich polowe mniej i ze zaraz bede calkiem lysa.... Jesli ma sie grube, mocne wlosy to farba niewiele zdziala na ich szkode, jesli natomiast wlosy ja slabe, kruche, delikatne to farba bedzie dla nich zabojcza. Poza tym nie zapominajmy ze skora glowy bedzie 'dotknieta' farba, a podrazniona skora to wiecej problemow... Kazdy organizm jest inny, niepowtarzalny i nie jest powiedziane ze jesli u jednego dzieje sie tak czy siak to identycznie bedzie u innych ![]() Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2010-01-16 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
BAN sta³y
|
ja w ogóle juz nie chodze do dermatologów, szkoda kasy i czasu. ta u której by³am co mi powiedzia³a, ¿e farbowanie nie wp³ywa na w³osy wziê³a 100 z³ i da³a mi do wcierania w skóre g³owy witamine b6 , szampon bioderma do wlosow delikatnych a doustnie Inneov(czerwone z soj±) aa i mówi³a ¿eby p³ukac w³osy po myciu wod± mineraln±, stosowa³am to co mi zapisa³a, a potem wrocilam do seboradinu bo jest skuteczniejszy, do niej sie juz nie wybra³am i do ¿adnego dermatologa sie na razie nie wybieram bo uwa¿am ¿e to nie ma sensu. co do farbowania jestem przekonana ¿e mi w³asnie od tego w³osy wypadaj±, ale problem w tym ze KOCHAM MIEC FARBOWANE W£OSY, czuje sie wtedy fajnie, pewna siebie, wiem g³upia jestem. próbowa³am oszukaæ nature i farbowa³am szamponetkami, henn± a ostatnio farba z apteki ale w³osy mi wypadaja po¿adnie po tym ostatnim farbowaniu,
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- zamówilam gelacet na allegro , na razie czekam na niego, mam nadziej(Bo¿e spraw ¿eby tak bylo) ¿eby mi pomóg³ i zebym przesta³a ³ysieæ. Tu na tym forum obiecuje ¿e jak przestane ³ysieæ to nie bêde juz farbowaæ w³osów(obiecywa³am sobie to sto razy) ale jak teraz to tu napisa³am to mnie zobowi±zuje. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
![]() |
#254 |
BAN sta³y
|
nie nowe, tylko inneov jedrnosc skóry, nie wiem dlaczego mi te poleci³a...mo¿e dlatego ¿e wspomina³am ¿e jad³am przez pó³ roku te zielone gestosc wlosow i pomog³y tyle co nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Witam.Do 2 lat wypadaja mi wlosy,mam lysienie plackowate,chodze po dermat.Teraz dostalam szam.dermene.stieprox.do smarowania dermovate i tabletki pabi-dexamethason.Przeczytalam o nich ze to sterydy.I nie wiem czy mam ich brac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Hej, ja skladam juz dtugi raport odnosnie cebulowej wcierki. Otóz wczoraj znowu nasmarowalam glowe miksturai trzymalam w cieple 15 minut. Podczas mycia wlosy wychodzily mi jak zawsze garsciami, a nawet bylo ich wiecej. Postanowilam sie im przyjrzec:wsrod nich byly male, slabe, ledwo widoczne wloski lub dlugie pasma juz starych wlsow. Ogolnie widok malo pocieszajacy, ale jeszcze sprobuje z ta wodeczka.monic840628 pisala, ze na poczatku moze byc wzmozone wypadanie poprzez cebule, ktora pobudza cebulki do wzrostu i nowy wlos weypycha stary, takze zyje nadzieja, bo nic innego mi juz nie pozostalo. Glowa jest wrazliwsza, ale nie mam zadnych podraznien, czy zaczerwienien po tej wodce. Spróbuje jeszcze z kilka razy, pozyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
kupilam dzis szampon pharmacerisa do w³osów wypadaj±cych za 2 tyg dam znaæ co i jak
![]()
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Bejjka, slyszalam, ze po nadmiernym wypadaniu wlosow czasami jest tak, ze odrastaja w poczatkowej fazie male, slabe wloski, ktore szybko wypadaja, a potem w ich miejsce rosna juz te normalne. Ogolnie ciezko mi powiedziec jak to wlasciwie jest. A ile czasu wypadaja Ci juz wlosy, jesli mozna spytac? Mnie wypadaja poltora roku i nie sa to niewielkie ilosci, bo prawie300-350 przy myciu, a przy czesaniu tylko do 30-40. Momentami bylo niewesolo, odznaczaly mi sie takie 'zajazdy' po bokach glowy, ale mi to powoli zarasta, mimo ze wlosy nadal leca jak szalne. Ja sie nie poddaje, bo po skorze glowy widac ze alkohol z cebula jej nie szkodzi, wrecz podoba mi sie ta wrazliwosc, miekkosc skory po zastosowaniu wcierki. Tonacy brzytwy sie chwyta, jak mawiaja.
PS No i moim wrogiem sa slodycze, ich nadmierne spozycie wplywa na nadprodukcje sebum, w trakcie swiat 'zaszalalam' ![]() ![]() Edytowane przez Flossy15 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
stosowalam juz chyba wszystko. Teraz zaciekawila mnie ta wcierka o ktorej mowisz, moglabys podac jakies szczegoly? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
To jest ta wcierka, o ktorej pisala pare stron wczesniej monic840628 : nalezy kupic cwiartke wodki, polowa cwiartki wodki zalac 2 duze pokrojone w plastry cebule, trzymac w zakreconym sloiku 2 dni, potem wetrzec to w skore glowy i trzymac w cieplym czepku ok15 min, nastepnie umyc glowe szamponem seboradin wlosy przetluszczajace sie i wypadajace9jakos tak sie to nazywa). Kuracje stosowac raz w tygodniu, tak zeby tej mikstury wystarczylo na 2 razy. To ma pomoc w oczyszczeniu skory z lojotoku. Ja jestem po 2-och probach, super efektow nie ma na razie, ale to poczatek dopiero, sprobuje jeszcze z 4 razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Poczekam na Twoje efekty i moze sie zdecyduje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
Cytat:
![]()
D³ugo¶æ w³osów obecnie: 65-67cm ![]() Upragniona: 75-80cm. ![]() Posiadam na wymianê: zestaw khadi szampon i odzywke wax zagraniczny odzywke fitomed i aussie, tigi melko i miód, i zestaw doliva z oliwa z oliwek Cece-med maska Gdyby kogo¶ co¶ interesowa³o to chetnie sie zamienie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Bejjka co obecnie uzywasz z tabletek i kosmetyków??
#270 |
BAN sta³y
|
U¿y³am Capitis Duo Szampon który dermatolog kaza³ mi stosowac co drugi dzieñ. Nie pieni siê to wcale a wcale, a na ulotce napisane jest ¿eby trzymaæ pianê 5minut :O Rozciêczy³am z wod± 1:1 i trochê siê uda³o jej zrobiæ ale sza³u nie by³o. Podobno wysusza w³osy ale moje s± po nim niesamowicie l¶ni±ce i miêkkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.