|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
czesc
lain super ze masz kiecke
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
|
|
|
|
#3333 |
|
BAN stały
|
Cześć Panny jeszcze Młode.
![]() Ja właśnie oglądam 39 i pół. |
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba raczej: czesc mlode jeszcze panny No chyba, ze do gospelli to bylo![]() |
|
|
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) czekam z niecierpliwością (pewnie tak jak inne PM) na zdradzenie tej wielkiej tajemnicy co to za suknia ![]() no i gratuluje zakupu garnituru pokażesz nam jaki wybraliście? ja też jeszcze nie mam sukni... i jak na razie nie mam w planach nawet wizyt w salonach
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jakas mało czjąca jestem dziś?że ja niby nie mloda
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nie czytaj moich glupot![]() Dobry mam dzisiaj humor przez to, ze te date cywilnego udalo nam sie wczoraj ustalic i jeszcze maly sobie drzemie na kanapie i chichocze przez sen, pewnie mu sie cos ladnego sni
|
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to się człowiek potrafi zmienić![]() Ja na suknię zdecydowałam się w mniej niż 1 godzinę Ciekawe ile czasu zejdzie z garniakiem tż
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
szyja
Cytat:
i jeszcze dodala, ze ona sie ze mna nie bedzie bujala po krawcowych, bo zadnej porzadnej od przerobek sukni nie zna, a suknie trzeba dopasowac na ostatnia chwile i wtedy jest ryzyko, ze jakas niesprawdzona krawcowa ja zniszczy i ona nie chce go podejmowac. wiec na zadanie mojej mamy zostala zakupiona w salonie. oddam ja jej po slubie i niech z nia robi co dusza zapragnie nie Lorne - choc tez mierzylam Cytat:
to byla noc i bylam pod wplywem %. teraz sie poprawie no wiec:Znalazłam tę wymarzoną... and the winner is PRONOVIAS INDIA okazuje sie, ze te suknie sie tak szybko mierzy, ze zdazylismy byc we wszystkich salonach, w ktorych chcialam oprocz jednego (darowalismy sobie Lisa Ferrera, bo tam by trzeba bylo troche dalej podjechac, a juz po tych wszystkich salonach bylismy pewni, ze nic tej sukni nie pobije) w pierwszym salonie (Madonna) pani od razu zdiagnozowala, ze dla mnie sa koronki. najpierw zmierzylam suknie Manuel Mota Silaba. bardzo ladna, ale straszliwie ciezka i koronka taka jakas hmm mamie cos nie podeszla. pozniej byla Pronovias Lorna. tu juz duzo lepiej, bo lzej i mamie sie nawet spodobalo. choc TZ stwierdzil, ze ladna, ale wygladam jakbym sie wybierala pobiegac na lake no wiec numerem trzy byla Pronovias India i tu juz byl u wszystkich opad szczeny - super jest w ogole smiesznie sie to mierzy za tymi zaslonkami, ktore sie odslania jak w teatrzyku. w pewnym momencie pani odslania zaslone, a tam widownia ok. 15 osob i wszyscy oczy na mnie ![]() jeszcze na zyczenie mamy, bo byla ciekawa, a jej sie takie suknie podobaja, przymierzylam jakas pizamowke, ale rzeczywiscie wygladalam jak w koszuli nocnej. TZ stwierdzil, ze taka suknia to zbrodnia na moich ksztaltach, bo kompletnie ukrywa to co trzeba eksponowac, a mama przyznala, ze rzeczywiscie porazka. pani odradzila tez od razu falbanki, bo stwierdzila, ze to na wysokie osoby, a w ogole to juz wychodza z mody ( wiec suknia juz wlasciwie w pierwszej Madonnie zostala wybrana, ale zeby podelektowac sie jeszcze mierzeniem(w koncu do tego tyle dojrzewalam) i zobaczyc jakie jeszcze sa opcje poszlismy do drugiej Madonny. tam mierzylam La Sposa Frontera, La Sposa Fukien i Tres Chic PU_142. Stwierdzilismy, ze gdyby jednak Indii mi nie uszyli bedziemy brac Fukien, bo jest na prawde sliczna. a przy tej Tres Chic utwierdzilismy sie tylko w przekonaniu, ze nie dla mnie proste atlasy tylko zdecydowanie koronki. po historiach o chamskich ekspedientkach z Madonny szlam tam z dziwnym nastawieniem, ale na prawde byly baaardzo mile. szczegolnie w tej pierwszej. w tej drugiej troche na poczatku przy mierzeniu czulam sie jak na musztrze, ale ja bylam mila i usmiechnieta, wiec i panie zeszly na wlasnie taki ton - wiec tez sympatycznie widocznie maja problem z pierwszym kontaktem z klientem no a potem jeszcze obskoczylismy reszte salonow z mojej listy (wszystkie sa jeden przy drugim na jednej ulicy). wielu sukni z mojej listy nie bylo, ale zmierzylam tez sporo znalezionych na wieszakach albo takich ktore mi panie doradzaly no ale zadna nie byla tak piekna, a moi doradcy wszystkie porownywali do Indii w jednym salonie pani ze smiechem stwierdzila, ze ja juz mam suknie wybrana ![]() jeszcze tylko w Cymbeline obczailismy ten garniak, ktory Wam tu kiedys wklejalam (Tziacco by Wilvorst) i na zywo jest sliczny jeszcze pani troche ponamawiala TZa na pas i muszke, albo kamizelke z krawatem (to zdecydowanie odpada), ale nad detalami sie jeszcze zastanowimy. mi by sie najbardziej podobal pas z krawatem podobno tak tez sie nosi tylko krawat musi miec wtedy fakture pasa. no nic, pomyslimy. garniak w kazdym badz razie zamowiony. az 8 tygodni sie na niego czeka.a potem wrocilismy do pierwszej Madonny, jeszcze raz wskoczylam w suknie, wplacilismy zaliczke i ja zamowilismy kto kupil szybciej? a w ogole to polecam wszystkim niedowartosciowanym pod wzgledem figury pomierzenie sukni w hiszpanskiej rozmiarowce mi zamawiaja 34-ke ufff ale sie naprodukowalam w ogole chyba jestem kolejna PMka, ktora kupila suknie z poza swojej listy ale te zdjecia w katalogach na prawde klamia. czesto suknia w katalogu piekna na zywo nie powala i na odwrot. ja ogladalam zdjecia Indii z tego nowszego katalogu (w tym starszym okazuje sie sa ladniejsze) i w gole nie zwrocila mojej uwagi.to teraz zdjecia mojej sukni, welonu (ostatnie zdjecie). TZ garniak dla przypomnienia tu http://www.wilvorst.pl/uploads/image...01_Bild_01.jpg (aha, zeby nie bylo - nie ma mnie na zadnym z tych zdjec, bo jednak solidnie pilnuja nazwy modelu tez sie dowiedzialam dopiero przy kupnie )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-01-16 o 15:01 |
||
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie lain wybrala cos ze starszej kolekcji, tylko co to moze byc...
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suknia piękna I widzisz - mówiłam Ci, że dobrze Ci będzie w opiętej to nie i nie, bo Nalon i inne dzwony i co HA! Miałam rację![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Lain czyli tez będziesz miała welon od Nalon? Ja nie mówiłam, że babki z Madonny sa nie miłe - wręcz przeciwnie i wg mnie dobrze doradzają i mja oko, bo jk zobazyły jaka mam figurę od rzu przyniosły mi opięte suknie![]() I jaki kolor wzięłaś? NA tej focie z przymierzalni jesteś Ty czy to z netu?
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2010-01-16 o 14:43 |
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
lain suknia bardzo ładna chociaz kompletnie nie moj styl,
a kto mi powie co sie robi z tym długalasnym ogonem sukni? np na sali, podpina sie jakos czy co?
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
podpina się, z reguły jest ok.5 guziczków i przypinasz i jak tren jest koronkowy to własnie ładnie się zlewa z suknią i jest lekki i nie przeszkadza.
|
#3344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnosci co do opietej nabralam po kupieniu sukienki koktajlowej, wiec na liscie mialam sporo takich (m.in. wspomniana Lorne czy Silabe )tez bede miala welon od Nalon Ty nie mowilas, ale ogolnie sporo takich opinii bylo ![]() wzielam biel naturalna nie ja juz dopisalam do tamtego posta zeby nie bylo niedomowien panie pilnie pilnowaly ![]() Cytat:
![]() moj tren jest podpinany na 8 guziczkach i zrobi to mama albo swiadkowa. pani w salonie mowi, ze banalnie proste i wszystko nam pokaza. a podpiety wyglada jak na zdjeciu nr 6
|
||
|
|
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do sukni, to lain wiesz, ze ja i samoa jestesmy na tak W sumie moglabym sie zamienic z wami na lorne albo india i mysle, ze bylabym tak samo zadowolona ze swojego wygladu w dniu slubu |
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieli welon od Nalon w salonie?Bo jak ja kupowałam to nie było i babka mi zamówiła, bo powiedziała, że pasuje i ma taka koronke jak opisałam W którym salonie kupiłaś?Bo ja sie wybieram w marcu z przyjaciółkami, żeby się im pokazać w Lornie to jakby od razu był welon taki jak mój to bym im pokazała cały komplet![]() No pilnują strasznie, żeby nie robic fotek, ale sama widzisz, że jak się znajdzie ta jedyną to nawet człowiek ni emyśli, żeby kombinowac i robić foty ![]() A co do widowni ja też tak miałam, że laska obok mierzyła i przyprowadziła pół rodziny i najlepsze jest to, że jak u mnie pani odsłoniły zasłonke to ta jej widownia zrobiła WOW i mówili, że pięknie o mnie a nie o niej A tż jak mnie widział to był dumny, że sexi wygladam hehe Fajnie sie to wspomina![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() A wiesz, że ja tez tak myślę - Wasze suknie mi się podobają tak samo jak moja Tylko moja bardziej
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
lain fantastyczna suknia
aicila my to jeszcze trochę czasu mamy Chociaż dziś z mamą obgadałyśmy że w lutym trzeba bedzie jakiś jeden wolny dzień wziąć i zrobić rundkę po salonach
|
|
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wszystkie ekspedientki przyszly mnie ogladac i nikt sie nie zajal ta laska, a ona biedna stala tam w gaciach i staniku i tylko od czasu do czasu wygladala zza zaslonki zniecierpliwionaTak w ogole to super, ze juz ta suknia kupiona i baaardzo mi sie podoba Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-01-16 o 15:10 |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mierzyłam te piżamowe i sie w ogóle nie czułam ślubnie
|
|
#3350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do wszystkiego bylo jakies ale ![]() mieli welon od Nalon i wlasnie z nim mierzylam ![]() kupilam w tej Madonnie na Florianskiej ![]() a w marcu juz Twoja Lorna bedzie w salonie? bo np. Nalon juz nie bylo, bo podobno wlasnie sie wykupila i ta Lorne chyba tez cudem zmierzylam, bo pani cos wspominala, ze ktos ja kupil salonowa, ale jeszcze jest przed czyszczeniem moja mama myslala zeby robic foty, ale nie bylo momentu zeby nikogo przy nas nie bylo. pan tam chyba z 4 bylo ale w sumie tlumy ogladaczy, wiec sie nie dziwie![]() u mnie jest te 8 guziczkow, bo jednak tren pokazny i musi miec dobre mocowanie zeby to ladnie wygladalo chyba lepiej zeby bylo troche wiecej niz za malo (jakby sie mial ktorys urwa/odpruc) ![]() w ogole moja mama z pierwszej linii skreslala wszystkie suknie bez trenu albo z za malym sama w swojej sukni slubnej nie miala, wiec jak zobaczyla przy tej sukni tren to sie mocno napalila ![]() dziekuje Cytat:
|
||
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
lain suknia przepiękna
jeszcze raz gratuluje udanego zakupu ![]() Aaś no my mamy jeszcze trochę czasu, więc nie ma co się spieszyć ale też tak jak ty pewnie w lutym z mamą pochodzę po salonach żeby się zorientować co i jak i gdzie
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko prosze sie nie smiac z tego grubasa, bo mu jeszcze wtedy ciazowe kilogramy gdzieniegdzie wystawaly. No i moja suknia jest zwezona, ladnie opina biodra i uda, ogolnie jest bardziej rybkowata |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos mi sie ostatnio chrzandoli i nie dolacza mi posta do poprzedniego...jak mnie to moze wkurzac
Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-01-16 o 15:25 |
|
|
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie mialam sie tylko przejsc po salonach (bo wlasnie nabralam weny - wczesniej jakos nie mialam ochoty ), popatrzec co jest i jak w czym wygladam, poszukac na necie uzywanych itp. a tu wyszlam z suknia ![]() Cytat:
dzwon to byl w La Sposa Frontera )ja tam nie widze zadnych ciazowych kilogramow ![]() mi tez sie bardziej India podoba dlatego moj numer 1 Fukien byla na drugim miejscu, bo na zywo tez jest sliczna i fajnie sie w niej czulam
|
||
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde to musze chyba szybciej iśc ja zmierzyć, bo dzwoniłam w zeszłym tygodniu i sie pytałam kiedy moja będzie i babka powiedziała, że w maju i że mogę zmierzyć salonową tylko nie dodała, że ją już komuś opchnęli Moze będzie jakas nowa salonowa Kurde a ucieszyłam się już, że mnie dziewczyny zobaczą![]() A z tym welonem to tez tak myślę A dali Ci kolczyki?Ja też na Floriańskiej kupiłam![]() MOi rodzice też jak tylko zobaczyli tren to Ale jak maja mój welonik to koniecznie musze tam wpaśc na mierzenie ![]() Cytat:
A bez ciążowych kilosów to w ogóle No i właśnie koniecznie musi być zwężona, bo wtedy robi sie sexi i mrrrrau![]() Zaraz jedziemy z tżcikiem na zakupy. A ja śpiąca jestem
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba, ze ja zle pania zrozumialam no ale jak Nalona salonowego wlasnie sprzedali to moze rzeczywiscie sie pozbywaja![]() mi sie tam nie podobala bizuteria za bardzo (a buty to juz w ogole fuj i ble ). z reszta ja nadal jeszcze w uszach nie zmienilam tych tytanowych kolczykow na wygojenie na inne, bo cos sie nie moge zebrac wiec wole jeszcze tak byle czego do uszu nie wkladac a oni tam dezynfekuja jakos te kolczyki czy kazdy wklada jak leci
|
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Suknia musi byc opieta i pokazywac wszystko co jest do pokazania, bo jak jest luzna jak na tym zdjeciu, to wyglada jakbym zamiast ud miala dwa wielkie balerony do ukrycia. Teraz przez lain tak normalnie sie podniecilam tym przymierzaniem, ze az nie moge sie doczekac az znowu swoja zaloze ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Samciu, a twoja suknia jaki ma kolor? Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-01-16 o 15:40 |
||
|
|
|
#3358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolczyków nie wkładaja do uszu tylko zahaczają o kolczyka, którego masz w uchu - mi pani zahaczyła o to takie zapięcie co jest z tyłu kolczyka nie wkładałam tego do ucha i nawet mi nikt nie proponwoał. Także kolczyk o kolczyka i jakos to tam wisi.Cytat:
Dokładnie musi być pokazane wszystko co ma byc do pokazania![]() Dobra ja spadam, bo tz sie niecierpliwi Papa---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- śnieżna biel
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ogolnie jak na okres po ciazy to masz super figure. jak ja patrze jak dziewczyny strasznie tyja po ciazy, no czasem to przerazajaco (szczegolnie jedna moja sasiadka jak na nia patrze to sie boje ciazy Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wy dziewczynki to dwie czarnulki jestescie(?) A ja nie dosc, ze blondas, to jeszcze buzke mam jasna jak porcelanowa lala i w ecru piekniej wygladam
Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-01-16 o 15:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

Super
Ale miało się zaczynać " Znalazłam tę wymarzoną ...." 

a niedlugo (w sumie to rano 
No chyba, ze do gospelli to bylo

żeby zadzwonili z dobrymi wieściami