Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 14:24   #3721
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

dobra kochane zostawiam was na razie ale jeszcze tu zajrzę tylko nie wiem o której
tera ide sie zrobić na bóstwo i mykam zobaczyć małego od koleżanki a wieczorkiem postaram sie jeszcze kuknąć co tu u was sie porobiło
buzzzzzzzziiiioleee
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:34   #3722
kasiula1208
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

witam was kochane...pózno bo miałam mase roboty w pracy ale nareszcie oklapłam

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

[QUOTE=Edzia400;16479940]
Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
kochanie mój tz nie chce dziecka ale nie chce tez zebym sie zabezpieczała...bo uwaza ze stosunek przerywany w zupełnosci nam wystarczy..(.bo tez o tym gadalismy)w sumie tez tak mysle...4 lata juz sie tak przytulamy i nic...wiec u nas ta metoda jest niezawodna... juz nawet podejrzewałam ze któres z nas jest bezpłodne...ale ostatnio gadałam z kolezanka i powiedziała mi ze ona tak kochała sie z mezem przez 11 lat.. czujecie??? i nie wpadli..po jedenastu latach tam gdzies mały plemniczek sie zaplatał i urodziła im sie córka.. PO 11 LATACH!!!!! MASAKRA.. ona nawet nie podejrzewała ze jest w ciazy bo miała normwlny okres dopiero w 3 miesiacu poszła do lekarza bo zle sie czuła...była w szoku ... tez bym była jak po 11 latach stosunku przerywanego bym wpadła...ale to nic bo moja mama stosowała taka metode 20 lat z moim tata i tez nic...wiec jak widac ta metoda jest skuteczna.. wiec nawet sie łudze....

ja jestem ze swoim 12
11 lat sypiamy ze soba a widzisz nie wpadlismy
i nie stosowalismy zadnych zabezieczen
o jejku skarbie... tak długo???to moge pomarzyc o jakiejkolwiek wpadce a wy sie skarbie teraz staracie czy jak to jest???

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
jeju jak ja bym chciała żeby ktoś wynalazł metodę sprawdzenia tego czy jest się już w ciąży zaraz po przytulankach bo inaczej to można się załamać tym wolno płynącym czasem... ech... wiem, miałam nie liczyć (ale to się tyczy raczej tego okresu przedowulacyjnego) ale jeśli jakieś powiedzmy 5 dni temu była owulka to za jakieś max 10 dni powinna przyjść @... cała wieczność normalnie...

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

heh pisałam to jak jeszcze nie było twojego postu
skarbie a moze tescik tak na próbe??? bo o ile pamietam to sie zaopatrzyłas
5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18
zaczynam od nowa
17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage)
dieta od poniedziałku
21.luty -
kasiula1208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 14:38   #3723
kasiula1208
Zadomowienie

[QUOTE=Edzia400;16479105][QUOTE=Maggie1983;16436826]ja od mojej przyjaciolki z podstawowki nauczylam sie jesc frytki z moajonezem i teraz bez majonezu nie tkne a tak swoja droga to frytki baaaaardzo za mna chodza i juz obwiescilam wszem i wobec, ze beda na obiadek w piatek juz sie nie moge doczekac

frytki z majonezem czasem to se je sypie vegetą a do majonezu dodaje ketchapu i troszke musztardy wychodzi taki sos albo frycie z kwasna gesta smietana

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

super klask i:

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
ojojo... takie tam babsko ze mnie:P

Teściki te tanie z allegro- dziwne, same malutkie paseczki. Ale dobry był, bo wynik pokazał, kreska kontrolna się pokazała. Choć chyba jakoś przekonania do nich nie mam.

moge prosic o hasło i uzytkownika do drzewka staraczek ?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

jesiooooo jestes NARESZCIE my tu tesknimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale mysle ze juz u ciebie dobrze i ze dajesz sobie jakos rade trzymam kciuki zeby u ciebie bylo jak ty sobie marzysz i czego se zyczysz
ach dziekuje kochanie:cmok :

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj mialam taki tepy bol podbrzusza no moze nie do konca to byl taki fizyczny bol-tak po prostu tepo czulam ze je mam-w sensie podbrzusze
a z ta ciasnoscia to ja od tamtego momentu az sie troche boje przytulac, a tz chory i tez nie wykazuje aktywnosci, wiec nie wiem, jakby teraz bylo

moze moze

a tam niewidzialna-kuku widze Cie

Dziewczyny, a ja dzis z mezem ide do kina na avatarka i ladnie sie ubralam, bo to w koncu randka nie zalozylam nawet spodniczke i wlasnie zadzwnilam do fryzjerki i chyba do niej polece prostu po pracy a co, jak szalec to szalec musze sie doprowadzic do porzadku, bo od poniedzialku znowu nos w ksiazki i nie bedzie kiedy
a kiedy ty skarbie spodziewasz sie @????
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-01-15, 14:45   #3724
kasiula1208
Zadomowienie

Cytat:
jejku to już ponad 3 miesiące i on stwierdził, że wszystko jest ok? dziwne to jakieś... no i gratuluję jeszcze nie oficjalnych ale staranek

Kasiula słonko, z taką buziulką wesolutką sobie ciebie wyobrażałam normalnie cud miód i malina ty nasz dobry duszku i córa taka, że ho ho a brzuszkiem się nie ma co martwić, ja też mam jak chcesz to możemy się razem mobilizować do ćwiczeń ja wczoraj zrobiłam całe 10 brzuszków i dziś powtórka

ok kochana nie krzycz już na mnie i pokazuj swoje foteczki
hmmm??? brzuszki mówisz?no ja jakos nie mam zapału do tego... wiec mozemy robic...razem razniej no i jest mobilizacja ale ty skarbie moze najpierw zrób test przed tymi brzuszkami
zaczynam od nowa
dieta od poniedziałku
21.luty -
Stary 2010-01-15, 17:01   #3725
Linka24
Wtajemniczenie

cześć Laseczki! Ja to już wcale się nie udzielam...

mam nadzieję ze pamiętacie zabłąkana Linkę, której został tydzień do ślubu. Praktycznie wszystko jest juz pozałatwiane. Dziś byłam u fryzjera pofarbować trochę włoski. i tak zastanawiałam się nad fryzurka ślubną i zachciało mi się jakichś loczków. Mam drobną twarz więc myślę ze one troszkę mnie ożywią. co myślicie?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:34   #3726
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
cześć Laseczki! Ja to już wcale się nie udzielam...

mam nadzieję ze pamiętacie zabłąkana Linkę, której został tydzień do ślubu. Praktycznie wszystko jest juz pozałatwiane. Dziś byłam u fryzjera pofarbować trochę włoski. i tak zastanawiałam się nad fryzurka ślubną i zachciało mi się jakichś loczków. Mam drobną twarz więc myślę ze one troszkę mnie ożywią. co myślicie?
Linus wg mnie loczki sa teraz zupelnie niemodne. Jesli masz drobna buzie to wlasnie sie ciesz i jej nie pwiekszaj bo i tak do welonu wlosy sie z tylu kekko podnosi a jak pojdziesz do fajnej fryzjerki to ona bedzie w stanie ci duzo doradzic. Jak ogladamy z kolezankami zdjecia ze studniowki to one tylko mowia e po co my te loczki robilysmy, to wyglada masakrycznie. I maja racje, ja mialam wlosy ladnie upiete z tylu a przod byl super ulozony i gladki i zdjecia sa ponadczasowe...

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:15   #3727
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja nie wiem co napisać
Nie mam weny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 19:54   #3728
aa2
Zakorzenienie

no nie wierze tyle mnie nie było a tu taka cisza...
Linuś mi się loczki podobaja, zależy jeszcze czy chcesz je jakoś podpiąć czy zostawić rozpuszczone): ale kasie dobrze radzi najlepiej pogadać z fryzjerką choć one też czasem są beznadziejne, ale zwróc uwagę jakie fryzury do tej pory robiłaś i czy dobrze sie w nich czułaś i jakl ci sie podobało bo wiesz jak nigdy np nie miałaś loczków to później może ci się nie podobać i wtedy dopiero problem
Stary 2010-01-15, 20:05   #3729
Linka24
Wtajemniczenie

właśnie będę je miała podpięte A loczków jeszcze nie miałam więc może być zonk ale podejrzewam że może być ładnie, bo czasem po kąpieli mi sie zakręcą i nawet ladnie wyglądam :0
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:18   #3730
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
właśnie będę je miała podpięte A loczków jeszcze nie miałam więc może być zonk ale podejrzewam że może być ładnie, bo czasem po kąpieli mi sie zakręcą i nawet ladnie wyglądam :0
Lepiej zrobić sobie próbną fryzurkę wtedy masz rozeznanie. Jak nigdy nie miałaś fal to nie wiem co ci doradzić. Pamiętaj, że loczki skracają włosy.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:28   #3731
aa2
Zakorzenienie

w sumie jak nie będzie ci się podobać to nie jest dużą sztuką żeby je później podpiąć całe oczywiście jak dobra fryzjerka
ale ty się nie musisz martwić w końcu ładnemu we wszystkim ładnie
Stary 2010-01-15, 21:50   #3732
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
A jak podpiete to co innego. Czyli bardziej takie fale a nie loczki. Bedziesz musiala poszukac pomyslow na internecie i tak jak mowia dziewczyny najlepiej zrobic sobie fryzure probna zeby potem nie bylo niemilych niespodzianek i lez. Mnie sie podobaja fale mniej wiecej w tym stylu: http://blackdress.pl/g-fryzury-slubne/3847296.jpg

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 08:02   #3733
motylek85
Zakorzenienie

tak, tak, takie fale są super a fajne fryzurki znajdziesz tutaj: http://ikf.styl.fm/
sama miałam fryzurkę ściągniętą z tej stronki w sumie nie wyszła tak jak na fotce bo miałam za krótkie włoski ale i tak byłam zadowolona i wszystkim też się podobało

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 08:12   #3734
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cześć

O tak fryzura ślubna to jest to, będziesz wiedzieć jak będziesz wyglądać.
Chociaż ja nie miałam próbnej, mało tego w dniu ślubu było mi już wszystko jedno i powiedziaam fryzjerce, żeby zrobiła tak, zeby było dobrze i byłam mega zadowolona.
Tak więc Linko nie martw się będzie dobrze, a Ty będziesz najpiękniejszą PM

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-16, 09:00   #3735
motylek85
Zakorzenienie

moja była wzorowana na tej: http://ikf.styl.fm/fryzury-wieczorowe/fryzura41843.htm
ale tak jak mówiłam, nie wyszła ona taka... ale też było ładnie, moim zdaniem jak znajdę swoją to też wam pokaże hihi

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Linka a może pokaż mniej więcej o jaką tobie fryzurkę chodzi wtedy łatwiej będzie sobie wyobrazić ciebie w niej

a to moja fryzurka, słabo widoczna i kolor za mocny wyszedł ( w rzeczywistości był ciemniejszy i mniej intensywny)
http://ikf.styl.fm/fryzury-slubne/fryzura68473.htm

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2010-01-16 o 09:17
Stary 2010-01-16, 09:28   #3736
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane!
Ja wczoraj nie miałam kiedy wejść, wieczorkiem jeszcze moja przyjaciółka wpadła, potem z drugą z godzinę gadałam i czas zleciał jak nei wiem co U lekarza wszystko ok znowu widziałam bączka na monitorku i woecie co, urósł 2 cm w ciągu tygodnia!!!!!!!!!!!!! Ma 7 cm i na zdjęciu juz nogi mu sie nie zmieściły wkleję jak zeskanujęJestem w szoku,a jak fikał, jak szalony piszę "On" bo lekarz podejrzał co ma miedzy nóżkami i chyba będzie Majek hehehheheheh( a raczej Samuel) tydzień czasu to dużo dla takiego maluszka i narządy sa już dużo większe, byliśmy w szoku, zobaczymy następna wizyta 8 lutego. Polip jak to zwykle jest nie krwawil jak mnie badał, no ale on juz tak ma, lekarz powiedział, ze jest spokojny o moja ciążę, a to mnie bardzo uspokoiło. Muszę zrobić teraz odczyn Coombsa czy nie wytwarzam przeciwciał , ach ten konflikt i musze do kardiologa iść, bo to serducho mi troszkę daje popalić, telepie sie jak głupie nic tylko trzymać się za kieszeń na wizytę z nfz 4 miesiące sie czeka,a ja muszę juz w przyszłym tyg iść. I powiem Wam, że maluszek się wypinał wczoraj wieczorem jak nei wiem upodobał sobie prawą stronę brzusia nawet mężuś Go poczuł jestem w szoku, ze tak wcześnie
A jak Wasze staranka i samopoczucia???i miłego dzionka!

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Fryzurki piękne!!! Ja miałam włosy prostownica wyprostowane-totalna prostota i bez welonuw ogóle mój strój odbiegał od wszystkich

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 09:31   #3737
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!
Ja wczoraj nie miałam kiedy wejść, wieczorkiem jeszcze moja przyjaciółka wpadła, potem z drugą z godzinę gadałam i czas zleciał jak nei wiem co U lekarza wszystko ok znowu widziałam bączka na monitorku i woecie co, urósł 2 cm w ciągu tygodnia!!!!!!!!!!!!! Ma 7 cm i na zdjęciu juz nogi mu sie nie zmieściły wkleję jak zeskanujęJestem w szoku,a jak fikał, jak szalony piszę "On" bo lekarz podejrzał co ma miedzy nóżkami i chyba będzie Majek hehehheheheh( a raczej Samuel) tydzień czasu to dużo dla takiego maluszka i narządy sa już dużo większe, byliśmy w szoku, zobaczymy następna wizyta 8 lutego. Polip jak to zwykle jest nie krwawil jak mnie badał, no ale on juz tak ma, lekarz powiedział, ze jest spokojny o moja ciążę, a to mnie bardzo uspokoiło. Muszę zrobić teraz odczyn Coombsa czy nie wytwarzam przeciwciał , ach ten konflikt i musze do kardiologa iść, bo to serducho mi troszkę daje popalić, telepie sie jak głupie nic tylko trzymać się za kieszeń na wizytę z nfz 4 miesiące sie czeka,a ja muszę juz w przyszłym tyg iść. I powiem Wam, że maluszek się wypinał wczoraj wieczorem jak nei wiem upodobał sobie prawą stronę brzusia nawet mężuś Go poczuł jestem w szoku, ze tak wcześnie
A jak Wasze staranka i samopoczucia???i miłego dzionka!
no to super, że synuś tak szybko rośnie a nie możesz iść do swojego kardiologa i powiedzieć, że jesteś w ciąży i takie rzeczy ci się z sercem dzieją? mi babeczka w rejestracji na echo serca powiedziała, że jakbym zaszłą w ciąże to mogę się skontaktować z lekarzem i on może zlecić natychmiastowe badanie (ja z moim kardiologiem jestem w sumie na telefon i to na nfz), zapisana jestem na 10 września dopiero na to badanie dlatego dopytałam co jeśli zaciążyłabym bo przecież to masa czasu. Powinnaś do swojego zadzwonić, zwłaszcza jeśli miałaś problemy z sercem wcześniej.

to pokaż jakąś foteczkę ślubną

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2010-01-16 o 09:34
Stary 2010-01-16, 09:36   #3738
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
EJJJJJJJJJJJ NO CO TY KOCHANA NIE JEST MI SMUTNO...A NAKRECAJ MNIE ILE WLEZIE.....LUBIE TAK SIE Z WAMI NAKRECAC...BEDE JEDYNA NA TYM FORUM KTÓRA SIE NAKRECA A WCALE SIE NIE STARA.... FAJNIE TAK BYC TAKIM "RODZYNKIEM"...W KAZDEGO TEGO SŁOWA ZNACZENIU...HIHIHI:hahaha :JA SIE MOIM TZ JUZ NAPRAWDE NIE PRZEJMUJE.. TO ZNACZY TYM CO MÓWI NA TEMAT DZIECKA....PRZYJEŁA M TO Z GODNOSCIA

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

DZIEWCZYNKI COS WAM POWIEM PO DŁUZSZYM PRZEMYSLENIU... NIE WYDAJE WAM SIE ZE MOZNA NIE ZAJSC W CIAZE PRZEZ CIAGŁE NAKRECANIE SIE??? TZN. PRZEZ TO ZE TAK BARDZO TEGO CHCEMY MAMY PROBLEM Z ZAJSCIEM W CIAZE....?A MY SIE WŁASNIE TU NAKRECAMY...PRAWDA???:rol leyes:MYSLICIE ZE TO MA JAKIS WPŁYW???

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

DOBRA DZIEWCZYNKI ZOSTAWIAM WAS Z PRZEMYSLENIAMI NA TEMAT MOJEGO PYTANI...ZARTUJE.. SPADAM BO KONIEC PRACY.. Z DOMKU BEDE PISAC PÓZNIEJ.. I SPECJALNIE DLA MOTYLKA (I DLA WAS TEZ OCZYWISCIE)POSZUKAM JAKIS ZDJEC Z ARCHIWUM MOJEGO KOMPA...PS. TYLKO SIE NIE WYSTRASZCIE....HIHIHI:cmo k:

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

DZIEWCZYNY...HELP... JAK JA MAM WOGÓLE TE ZDJECIE WSTAWIC TU NP.Z KOMPA???/

: hahaha: nie no tego mi tu brakowało masz szczescie ze wróciłas bo ja bym cie w tych katowicach w tym sklepie znalazła i kazała posty pisac na forum

ale cos w tym jest im bardziej sie nakrecasz tym trudniej potem sie pogodzić i trudniej zajśc

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
hej Kochane

Byłam dziisaj u gina!! i okazało sie ze w ciąży nie jestem szkoda
po drugie, niestety nie dowiedzialam sie od czego @ sie zatrzymala, najprawdopodobniej stres
po trzecie, nic mi groźnego nie jest mialam badanie ginekologiczne, cytologie i usg, wszytko na swoim miejscu, chociaz delikatne pecherzyki na jajnikach ale narazie nie ma sie czym martwic. chyba
Dostałam leki na wywołanie @ i na ustabilizowanie cyklu, no i badania na poziom hormonów moge zrobic ale na swoj koszt bo moj gin niestety nie mogł mi wypisac skierowania bo jak twierdzil moze jedynie endokrynogol. lekarz mi powiedzial ze jesli chcemy sie starac o dzicko to mamy sie nie nastawiac na "robienie dzieci" tylko ze spokojem i miloscią "korzystać" i jakby po 4 miesiacach staran nic z tego nie wyniklo to mam przyjsc na wizyte troche sie zdziwilam ze tak szybko, bo zawsze czytalam ze do lekarza nalerzy sie wybrac po roku bezowocnych staran

to se ciesze ze wszystko jest wporzadku i ze mozecie smiało sie starać o fasolinke

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:04   #3739
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
uwaggggggggggga same tego chciałyscie to ja moja roksana i mój tz....ps. zwróccie uwage na mój brzuszek

oczy figlarne z diabelskimi iskierkami no inaczej bym sobie ciebie nie wyobrazała cała Kasiula : hahaha: powiem ci ze pasujesz do swojego charakteru jak nie wiem oczywiscie jak najbardziej pozytyw super bomba czad

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

[QUOTE=kasiula1208;1648038 6]witam was kochane...pózno bo miałam mase roboty w pracy ale nareszcie oklapłam

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

[QUOTE=Edzia400;16479940]
o jejku skarbie... tak długo???to moge pomarzyc o jakiejkolwiek wpadce a wy sie skarbie teraz staracie czy jak to jest??

postanowislismy ze bedziemy sie starac mam @ co 28 dni wiec wyliczyłam ze 19 to ten dzien i sie udało za 1 razem

teraz jestem w 24 tyg ciazy i mam pod serduszkiem Amelke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 10:10   #3740
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=Carol77;16494320]Witajcie kochane!
A jak Wasze staranka i samopoczucia???i miłego dzionka

o czyli Majce urosły orzeszki ??

ciesze sie ze wszystko jest ok a to jest najwazniejsze mi tez jakos serducho szybko nawala ale to czasem
moja mała ba mała to juz wieka laska ma 22 cm i wazy 700 gram i tez tak jak twoje dzidzi upodobała sobie prawa strone czasem zrobi mi sie taka buła na brzuchi i sie zastanawiałam czy to głowa czy pupa okazało sie ze to Amelka wystawia nam tyłek : hahaha: jest juz skierowana głową w dół lekarz powiedział ze narazie ksiażkowo sie zachowuje

wyniki ok tylko mocz musze zrobic no wiecej ejsc zdowej zywnosci bogatej w zelazo

nastepna wizyta 12 lutego

dzieki za trzymanie kciuków

Stary 2010-01-16, 10:44   #3741
motylek85
Zakorzenienie

jejciu, Edziu to ta twoja córcia to faktycznie już duża i jeszcze tylko cosik ponad 3 miesiące ci zostały wow normalnie leci ten czas jak szalony

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

ale dzisiaj dziewczynki cichutko siedzą:P
ja siedzę w domku (znowu) i się nudzę... mężuś pojechał do stolicy się edukować a ja taka samiusia... i nawet nie ma z kim popisać

♥37/40♥
Stary 2010-01-16, 11:07   #3742
Edzia400
Zakorzenienie

no ostatnio w weekend cos tu cichawo ja zarz muszem lecieć obiadek zrobic bo potem lece napad na hipermarkiet zrobic i kupic prezent na jurzejszy chrzest wiec potem jak znajde czas wpadne tutaj

ps mała od rana jakies fikołki mi robi aaii jestesmy w 6 miesiacu i to w połowie niego jeszcze troche i bedziemy na porodówce sie drzec

Stary 2010-01-16, 11:18   #3743
motylek85
Zakorzenienie

heh no to cosik pomyliłam no ale ja już teraz życzę si szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu kochana

♥37/40♥
Stary 2010-01-16, 11:46   #3744
Carol77
Zakorzenienie

Motylku to widze, ze dużo z nas ma delikatne problemiki z serduszkiemwiesz, ja własnie nie mam swojego kardiologa 8 lat temu byłam ostatnio wtedy dostałam leki na to telepanie serducha, mam wypadanie płatka w zastawce, u nas w rodzinie to kobieca przypadłość, jej sie nie leczy, tylko doraźnie daje sie leki na powstrzymanie tego telepania, ja jestem nerwus i u mnie strasznie mocno się telepie, a szczególnie teraz jak układ krążenia jest obciążony. Nie pamiętam nawet nazwiska tej pani do której chodziłam, ale teraz mam namiar do lekarza od mojej przyjaciółki która jest w 6 miesiącu i dał jej leki i ma święty spokój, tyle, ze będzie miała cesarkę, możliwe, ze ja tez bedę miała, jak Ole rodziąłm, nie miałam tego jeszcze, możliwe, ze się to ujawniło właśnie przy porodzie i stresznym wysiłku. Nie martwię się, najwyzej mnie potną, to nic strasznego, mialam już tyle badań i operacji,że sie nei boje, ajk mam tak się nacierpiec jak przy Oli, wolę ten ból po cesarce. Z reszta kazda kobieta inaczej ten ból odczuwa, i ma innny próg bólu więc tym bardziej nic a nic mnie to nie przeraża w poniedziałek zadzwonię i na piątek się umówię, meżuś teraz właśnie pojechał do mamy, bo jego ojczym umarł wczoraj i mam załamana i musi jej pomóc w firmie, wróci pewnie koło czwartku, więc muszę sobie dac radę, na szczęście mogę dane na leżąco obrabiac a Olcię zawiozę o odbiore ze szkólki, nie mogę tylko łazić za dużo, bo wtedy serducho daje popalić najbardziej i sie mecze starsznie szybko no i plamię, ehhh te moje kochane uroki ciąży ale byle do lipca no już nie marudzę

Edziu kochana Ty to sie też oszczędzaj!! Kurcze ale rośnie ta Twoja Amelcia!!! Mój to mikrus w porównaniu z nią, ale dogoni ją wkrótce jak już sie wypina, co to bedzie później teraz chyba śpi, bo jest cisza tylko jelita bulkają

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Motylku mam tylko jedną ze ślubu, która wstawiłam na nk,bo dysk na którym mieliśmy całe archiwum sie schrzanił i odzyskanie danych kosztuje około4 tys i na razie niestety nie stac nas na taki wydatek, musze ojca poprosić żeby mi porzyczył płytke, to przegram i wkleje inne, a na razie to co jest na nk prawie nic na niej nie widać i dodam, ze nie mam żadnych profesjonalnych i tak pięknych jak Wy tylko amatorskie, nie chcieliśmy fotografa.

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-01-16 o 11:48
Stary 2010-01-16, 12:05   #3745
motylek85
Zakorzenienie

ale radość widać od razu ślicznie a czy mam problemy z sercem to nie wiem jeszcze bo od jednych do drugich badań mija tyle czasu, że lekarz sam nie wie... a zaczęło się przed ślubem tak na poważnie i od tej pory nie wiem co mi jest... juz miałam dwa razy Holtera i nie wiadomo co mi jest bo są jakieś dziwne skoki ale nie wiadomo skąd się biorą... a na echo czekam już 8 miesięcy a będę jeszcze 9 czekać... no chyba, że zaciążę to od razu do mojego lekarza telefon o przyspieszenie

♥37/40♥
Stary 2010-01-16, 12:21   #3746
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Motylku to widze, ze dużo z nas ma delikatne problemiki z serduszkiemwiesz, ja własnie nie mam swojego kardiologa 8 lat temu byłam ostatnio wtedy dostałam leki na to telepanie serducha, mam wypadanie płatka w zastawce, u nas w rodzinie to kobieca przypadłość, jej sie nie leczy, tylko doraźnie daje sie leki na powstrzymanie tego telepania, ja jestem nerwus i u mnie strasznie mocno się telepie, a szczególnie teraz jak układ krążenia jest obciążony. Nie pamiętam nawet nazwiska tej pani do której chodziłam, ale teraz mam namiar do lekarza od mojej przyjaciółki która jest w 6 miesiącu i dał jej leki i ma święty spokój, tyle, ze będzie miała cesarkę, możliwe, ze ja tez bedę miała, jak Ole rodziąłm, nie miałam tego jeszcze, możliwe, ze się to ujawniło właśnie przy porodzie i stresznym wysiłku. Nie martwię się, najwyzej mnie potną, to nic strasznego, mialam już tyle badań i operacji,że sie nei boje, ajk mam tak się nacierpiec jak przy Oli, wolę ten ból po cesarce. Z reszta kazda kobieta inaczej ten ból odczuwa, i ma innny próg bólu więc tym bardziej nic a nic mnie to nie przeraża w poniedziałek zadzwonię i na piątek się umówię, meżuś teraz właśnie pojechał do mamy, bo jego ojczym umarł wczoraj i mam załamana i musi jej pomóc w firmie, wróci pewnie koło czwartku, więc muszę sobie dac radę, na szczęście mogę dane na leżąco obrabiac a Olcię zawiozę o odbiore ze szkólki, nie mogę tylko łazić za dużo, bo wtedy serducho daje popalić najbardziej i sie mecze starsznie szybko no i plamię, ehhh te moje kochane uroki ciąży ale byle do lipca no już nie marudzę

Edziu kochana Ty to sie też oszczędzaj!! Kurcze ale rośnie ta Twoja Amelcia!!! Mój to mikrus w porównaniu z nią, ale dogoni ją wkrótce jak już sie wypina, co to bedzie później teraz chyba śpi, bo jest cisza tylko jelita bulkają

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Motylku mam tylko jedną ze ślubu, która wstawiłam na nk,bo dysk na którym mieliśmy całe archiwum sie schrzanił i odzyskanie danych kosztuje około4 tys i na razie niestety nie stac nas na taki wydatek, musze ojca poprosić żeby mi porzyczył płytke, to przegram i wkleje inne, a na razie to co jest na nk prawie nic na niej nie widać i dodam, ze nie mam żadnych profesjonalnych i tak pięknych jak Wy tylko amatorskie, nie chcieliśmy fotografa.
Ślicznie

O Majeczka nie może się zdecydować

Agatka jest już z nami
Stary 2010-01-16, 12:41   #3747
motylek85
Zakorzenienie

ale tu dzisiaj mała aktywność a ja mam taką wielką potrzebę pogadania bo jakaś taka spięta się czuję, może to dlatego, że weszłam w drugą fazę cyklu i zastanawiam się czy się udało czy nie... to napięcie nie daje mi spokoju i znów jak co miesiąc wertuję internet w poszukiwaniu potwierdzenia na moje przypuszczenia... wiem, głupio robię bo znów się nakręcam ale jak tego nie robić kiedy to siedzi w środku i nie ma ochoty mnie opuścić... stwierdzam nawet u siebie jakieś "upośledzenie" bo to już nie jest normalne... to prawie obsesja chcę nie myśleć o tym wszystkim a tu jak na złość odwrotnie

♥37/40♥
Stary 2010-01-16, 13:01   #3748
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
ale radość widać od razu ślicznie a czy mam problemy z sercem to nie wiem jeszcze bo od jednych do drugich badań mija tyle czasu, że lekarz sam nie wie... a zaczęło się przed ślubem tak na poważnie i od tej pory nie wiem co mi jest... juz miałam dwa razy Holtera i nie wiadomo co mi jest bo są jakieś dziwne skoki ale nie wiadomo skąd się biorą... a na echo czekam już 8 miesięcy a będę jeszcze 9 czekać... no chyba, że zaciążę to od razu do mojego lekarza telefon o przyspieszenie
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ślicznie

O Majeczka nie może się zdecydować
Motylku na pewno nic powaznego to nie będzie,ale przebadaj sie dokładnie. Mnie to serducho martwi,bo te telepania się nasilają, ale wiem,że lekami można to powstrzymac, a na cesarkę juz sie nastawiłam i wcale sie nie boję. Jakoś mam taki spokój, że chyba tak ma włąśnie być, ja mam jeszcze drugie przeciwskazanie do naturalnego porodu-wada wzroku i niezbyt ładne ciśnienie w oczkach, chcę bobaska wychowac jeszcze więc niech mnie tna byle nic z wysiłku sie nie stało. Jak urodziłam Olcię serducho zaczeło nawalać, ten wysiłek to spowodował i męczarnia 12 godzinna. Ja jestem udana, juz myślę o porodzie, a w sumie to jeszcze pół roku i mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze,ale ja jak zawsze na zapas mysle i sie martwie A Ty kochana sie nie stresuj, na pewno sie uda i neidługo będziesz wklejała zdjęcia bobaska, pamiętasz jak ja miałam???? Na 100% myślałam, że znowu nic i sie martwiłam a tu popatrz 14 tydzień leci. Wiem,że łatwo sie mówi i że jest Ci ciężko, ale przytulam Cię mocno i jestem z Tobą bedzie dobrze

Scio normalnie my sie śmiejemy, że bobas nam psikusy robi i co chwilę zmienia płeć ale te narządziki sa malutkie i tydzień temu mogły jajeczka jeszcze nie być takie widoczne będzie Majekmnie jest wszystko jedno, nawet jak Wam pisałam, jakoś intuicja bardziej idzie w stronę synka chociaż takiej pewności jak z Olcia nei mam

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-01-16, 14:06   #3749
motylek85
Zakorzenienie

czy synek czy córka to bez różnicy jedno czy drugie wyczekane, wychuchane a mi te skoki w wynikach holtera to z jakiegoś wysiłku też wychodziły... nawet tak głupio, bo jedyne co w tym czasie zaobserwowałam to szybszy chód... czyli też nie wiadomo czy nie dostanę jakichś przeciwwskazań od kardiologa na poród naturalny... ale o czym ja pisze:P jeszcze do tego daleko... no ale jak już pisałam nie mogę się pozbyć tego uczucia napięcia i te bóle w podbrzuszu... albo faktycznie coś świadczą albo znów moje autosugestie tak działają...

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

widzę, że dziś się nie wygadam z wami uciekam bo jakoś tak smutno mi jak odświeżam stronkę i nic

♥37/40♥
Stary 2010-01-16, 14:18   #3750
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Witam
My wlasnie po treningu, TZ cwiczyl moje miesnie brzucha, kazdy i w kazda strone Teraz czuje sie jakbym miala tam rewolucje, jutro pewnie beda zakwasy

Szukalam, szukalam i jeszcze raz szukalam pieknych jedynych i niepowtarzalnych (lubie miec cos czego nikt nie ma ) kozakow- sniezakow i znalazlam!! W poniedzialek ide je kupic, nie ma na co czekac pieknie beda pasowac do kurtki, ktora juz upatrzylam sobie w PL hihi

Ach nie wiem czy wspomnialam, pojedziemy jednak na urlop Austria, Sölden, swietny hotel z wellnes ale to dopiero za miesiac, najpierw szkola i egzaminy

Wczoraj mielismy swietny wieczor na urodzinach Chrisa. Tylko hm dziwnie mi sie ''kumpluje'' z niemcami .... Widac odrazu ze jest to zupelnie inna mentalnosc niz polska...

Motylku, nie martw sie, pamietaj ze gorsze dni sa po to by potem przyszly lepsze Zawsze trzeba na cos czekac, trzeba wykazac sie cierpliwoscia, mimo ze jest nam ciezko badz nam sie zwyczajnie nie chce! Mam nadzieje, ze minie Ci dolek i dotrwasz to terminu @ i co najwazniejsze ze ona nie orzyjdzie!!!

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

I chce sie jeszcze pochwalic - mam 2,5 kg mniej
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości