|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
z drugiej strony nie wiem czy mam sie pakowac w hormony bo my sie kochamy najwyzej 3-4 razy z miesiacu wiec nie wiem czy to ma sens
![]() moze wyprobuje te globulki+gumka a jak rzeczywiscie piana nas bedzie wkurzac to wtedy pojde po jakies hormony
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-16 o 22:42 |
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam juz bo mnie oczy bola......
tż jeszcze nie ma ![]() swoja droga ciekawe jak zareaguje na wiesc o @......bo juz sie tak cieszyl rano jak powiedzialam ze nie mam @
|
#3484 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
pojechal
![]() bo akurat przyjechal tesc i przywiozl mi chalke mniaaam i wzial gatki dla Eryka na jutro (zabrali go w piatek i nie chca mi go oddac Cytat:
ale jakos smiem watpic w ich dzialanie ![]() Cytat:
nieeee
|
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chyba nie brała przy takiej częstotliwości my ostatnio się trochę opuściliśmy, bo jestem zmęczona po pracy, ale jest to częściej niż 3-4 razy w miesiącu i mi się wydaje to strasznie rzadko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() ja tam jestem ostra i honorowa babka i pojechałabym w czapce (na wilgotne włosy) i bez makijażu ![]() a Ty nie wychodzisz "do ludzi" bez makijażu ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- gizmiątko, a mozesz napisać o co chodzi z tymi tabletkami - jak zachodzisz w ciążę "na tabletkach"
|
|
|
#3486 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie wiem po co ja te tabsy biore ale my w gumie nie lubichaha gizmimy dobre no tak, tylko, ze najpierw trzeba umyc ta glowe poza tym jak piszesz - ja bez makijazu nicht wychodzic ![]() dooobra ide sie w koncu kapac bo jeszcze tego nie zrobilam
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak mam ze jak wiem ze bede siedziec w domu to tak na luzaka chodze np. dzis tez- wlosy nieumyte, twarz goła i oczywiscie dres ![]() Cytat:
i mi jest z tym dobrze i tż tez nie narzeka![]() teraz juz na serio ide- DOBRANOC
|
|
#3488 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
poza tym jak chce sie "svinic"
to niech zapieprza po tabsy
|
|
#3489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się staram zawsze mieć umyte włosy, bo się czuje taka zapyziała wtedy ![]() jak wiem, że będę w domu to też chodzę w dresie, ale zwykle mam bardziej wystrzałowy makijaż niż jak wychodzę, bo eksperymentuję na twarzy ja też się powoli oddalam - dobranoc ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- co do tego nie ma wątpliwości
|
|
|
#3490 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
z tego wszystkiego pomylilam sie i zamiast tabletke sobotnia wzielam niedzielna
![]() ale to chyba nic sie nie stanie nie? bo te dni tyg sa tylko dla przypomnienia a tabsy wszystkie takie same co? aaaa mialam pytac - dziewczyny, ktore uzywaja depilatora, po ostatnim uzyciu zauwazylam, ze zaczely mi sie wrastac wloski, da sie tego jakos uniknac? to nie fajne jest, poza tym mozna dostac zapalenia mieszkow wlosowych ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- ok juz przeczytalam na necie, ze dni tyg sa tylko dla ulatwienia tak jak myslalam ahhh co ja bym zrobila bez tego netu
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie pomogę w sprawie depilatora, bo mam i nie używam z powodu wrastających włosków właśnie - próbowałam robić peelingi, masaże, szorowanie ręcznikiem i nic z tego cały czas ten sam problem ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- a napisz jeszcze jak suszyłaś tą nieszczęsną glinę?
|
|
|
#3492 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
lezy na podlodze na gazecie ![]() tylko jak troche podeschnie to trzeba ja oddzielic od tej szybki co na niej jest bo sie bedzie wyginac ide spac w zasadzie to nie wiem co ja tu jeszcze robie ![]() hmmm marioli dzis nie bylo w ogole to kupe dziewczyn dzis nie bylo
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dzieki za pamiec Mariola pracuje w weekend i ma nocki, dlatego jej nie ma ![]() Teraz tez klika z pracy w oczekiwaniu na pacjentke ![]() Jesli chodzi o depilator, to wlosy mi nie wrastaja, ale przynajmniej 2-3 razy w tygodniu robie mocny peeling, pomaga mi Ide poczytac do tylu, bo mam chwile ![]() ---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Jesli z Antonio bedzie w miare w porzadku, to planujemy rozpoczac starania za 3 lata, tzn planowalismy, bo ostatnio maz wspominal, ze jedno dziecko wystarczy... ![]() Gizmiatko nie martw sie , a corka kolezanki zaczela siedziec jakmiala 9 miesiecy, obydwoje urodzeni w terminie i bez problemow.Antonio rwie sie na razie do siadania, do stania jeszcze nie, o raczkowaniu nawet nie mysle jeszcze , w sumie ma korygowanych prawie 5,5 miesiaca, wiec ma czas.---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ---------- Fajne te odciski A ja nie wiem, gdzie u nei mozna kupic taka gline , a tez chcialabym ![]() Na dzien dziadka i babci zamowilam im po kubku ze zdjeciami Antosia ![]() Cytat:
Ja zrobilabym tak, jak juz radzono - odstawilabym slodkie na jakis czas i podawala sloiki warzywne. Cytat:
![]() Na szczescie moj maz juz zrozumial, jak to jest czasami, gdy opiekuje sie dzieckiem i nie ma zali i pretensji, ze cos nie jest zrobone. Szczegolnie teraz, gdy obydwoje pracujemy i obowiazki domowe trzeba dzielic, jak i opieke na synem. co do godzenia sie w lozku, to jestem wielkim przeciwnikiem i nigdy tego nie robie, bo to ie rozwiazuje problemow.
|
|
#3494 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to mozna łączyc?tzn z gumka sie nic nie dzieje? Cytat:
obowiazki powiadasz... a dasz wiare ze nie ty jedna?dobrze ze wiem o co chodzi bo musialabym dlugo kminić oooo fujjj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do pracy-nigdy znowu... ![]() Cytat:
ale zdarza mi sie miec jakis wieczorowy, smokey albo cóś Cytat:
moge ci powiedziec ze mi wrósł włosek i rósł pod skóra, zrobila mi sie górka i wyladowalam z tym u chirurga na wycięciu w znieczuleniu miejscowym+2 czy 3 szwy ja poszlam szybko do łózka, tak jak mialam w planach i sie udalo jestem wyspana i mialam co czytac Mariolko- w tej turze prawie nic mi nie zjechalo -nie zgubilam kg ![]() wczoraj sie warzyłam i sie zdziwilam, mimo to nie jestem zniechecona, a wczoraj pomylilam dni i jadlam inaczej niz powinnam-wszystko przez to ze maz posiał gdzies tą kartke
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gizmiątko co do raczkowania to moja siostrzenica zaczęła raczkować dopiero wtedy jak nauczyła się chodzić. A wcześniej to nie miała zamiaru raczkować. Dzień dobry. Boszzzz jeszcze dwie niedziele i idę do pracy Oglądałam wczoraj Monachium i się poryczałam. Teraz w o wiele lepszym humorze biorę się za śniadanko. ![]() Dzisiaj 4 dzień turbo. Zauważyłam że na ostatni posiłek najlepiej mi zjeść same warzywa, więc tak ustawiam rodzaje posiłków, żeby na śniadanko były owocki a na kolację warzywka. No i muszę wam zdradzić przed jutrzejszym ważeniem że waga drgnęła ![]() Czekoladko wyobrażam sobie jak się cieszysz tym wyczekiwanym okresem. Co do tabletek - ja teraz biorę ostatnie opakowanie Cerazette a potem przechodzę na normalne tabsy. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Aannuullaa pijemy poranną kawkę?
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-17 o 08:06 |
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
gizmimy - posikałam sie ze śmiechu i obudzialam dzidzia od razu !!!
TAK - wiem z enie tylko ja pracuje i w ogole zajmuje sie domem i dzieckiem ;> ale poanrzekac mozna ;p Co do zachodzenia w ciąże przez tabletki antykoncepcyjne to : Ja żeby mieć dziecko musiałam oczyścić jajniki me z pęcherzyków które nie pękały (u zdrowej kobiety pekaja same i jajo sie uwalnia i fruuuu) wiec musiałam brac 6 miechow antyki i OD RAZY po zaprzestaniu brania sie bzykolic i tak w pierwszym cyklu sie nie udaneło ;p a w drugim sie udaneło ;] . A wszystkiemu winne PCO (zespól policystycznych jajników) - jeśli do 6 miesięcy po odstawce antykow nie udało by sie to, musialabym isc na laparoskopie (mechaniczne a nie chemiczne czyszczenie jajnikow i całej reszty w srodku sie znajdującej) dlatego tez z początku miałam problem z utrzymaniem ciazy i musiałam brac duphaston !!!! lekarz i tak był w sozku ze udalo nam sie tak szybko zajsc - inne PCOsowiczki staraja sie po pare lat i nic nie wychodzi ![]() Nie wiem czy pamiętacie ale Roxi (ze staran) tez ma PCO i utraciła ciąże mnoga z tym ze ona jeszcze w inny sposób leczyła się ......... dopiero druga ciąże pojedyncza udało sie utrzymać ! ogólnie oznaki PCO to : nadmierne owłosienie (wąsiki, pod pępkiem ścieżka włosów tam gdzie pojawia kresa czarna w ciazy, OTYŁOŚĆ, czasem idzie również problemy z tarczyca w parze) ja musiałam schudnąć zanim zaczęłam brac antyki, no i wyregulować moja tarczyce !!! i udało sie zasc w ciaze i utrzymac ! Po porodzie gdzies czytalam ze PCOsowiczki najczęściej rodzą wcześniaki bo ich organizm nie jest w stanie tak dlugo utrzymać dziecko - chyba ze jest "średniakiem" wtedy jest duza szansa urodzić po 36 -38 tygodniu. U nas wyglądało na to ze natan byłby duży bo miał w dniu kiedy miał sie urodzić jelsi dobrze pamiętam 61 cm i ponad 4,5 kilo . marisol - no wlasnie natak ma 6 miechow dopiero korygowanych a ona (lekarka) chce od niego żeby tańczył i do szkoły chodził . Wiem ze duzo dzieci nie raczkuje ale dr jest mądrzejsza - tym bardziej ze nataniel przybiera pozycje prosta do stania nie pochyla sie do przodu , czasem nawet jakies kroczki robi . wiec sama nie wiem co myśleć . U nas problem jest taki ze pediatra i pani dr z kliniki patologi noworodka mówi ze natanka trzeba karmić tak według schematu z dnia urodzenia (maja) anie z korygowanego (lipca) nataniel cześć rzeczy robi juz to co 8 miesięczniaki a niekotrych czynnosci nie robi nawet jako dziecko uradzone w lipcu. więc cholera wie ! Dzis nieślubny wstawał do nataniela w nocy dawać herbatę (dzis sama herbata bez mleka) lub smoczek efekt taki ze zanim ten usłyszał natka to juz wszyscy rozespani byli i nataniel budził sie 2 godziny !!!!!!! a wcześniej bylo tak ze raz dwa na nockę dostał smoka lub herbatę !! co do odchudzania to ja mam kilo mniej niz sprzed ciaz y jednak brzuch mi zostal wykonuje ćwiczenia na brzuch na mięśnie brzucha - wszelakie i widzę postępy już nie mam takiego wora wiszącego ! Ćwicze je w pracy bo mam tam sale gimnastyczna no i zajmuje mi to 30-60 minut z tym ze kładę duzy nacisk na mięśnie dolne brucha. a dieta no coz staram sie nie jest tłusto i duco słodkiego cukier ograniczyłam do pracy biegam po sałatkę z mc donalds i jasiek ciemne pieczywko czy graham i tyle. a wiem ze dużo udało mi sie zrzucić jedzac płatki owsiane na mleku z jabłkiem , bede musiala powrocic do tego sposobu ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2010-01-17 o 08:58 Powód: skleroza |
|
|
|
#3497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() nie wyspalam sie za bardzo bo zasnelam dopiero po 2.00 gadalismy z malzem i nie moglismy zasnac.......a mala obudzila nas wrzaskiem o 6.00![]() tż stwierdzil ze Weronika jak tak krzyczy to jest" małym pyskatym ninja"! ide zrobic owsianke Cytat:
czyzby malza przerosly obowiazki?? Cytat:
tylko gumka+globulka daje zabezpiecznie , sama globulka nie bardzo bo ta globulka jest w razie jakby gumka pekla bo widzisz najpierw kg leca szybko bo schodzi woda, a potem juz trudniej jak tluszcz ma spadac ![]() Cytat:
powiedzialam juz wczoraj malzowi ze biore sie za diete !! powiem Tobie ze tyle stresu co sie najadlam przez ten tydzien to juz dawno nie mialam........
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wskazowke na wadzemoje sadlo musi sie niezle bronic ze nie drgnęła, a przeciez ładnie jem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobry mamuski ![]() dzis znow dzien poza domem srednio wyspalam sie bo Zuzia znow z placzem obudzila sie w nocy wiercila sie, krecila, poplakiwala a zabka nadal nie ma ![]() Eleeri tez wczoraj nie bylo... Unholy tez mayaha przpraszam ale ciagle umyka mi ze mialam odpowiedziec Tobie chodzilo mi o to krzeselko bez stolika |
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec ja po sniadanku, mala wlasnie zasnela
ale musze wreszcie isc wlosy umyc-wysuszyc bo jak mala zje obiadek potem to jedziemy na zakupy oczywiscie z nia bo mama do pracy idzie![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- mam pytanie o pampki: jest duza roznica miedzy rozm. 4 a 4+ ????wiem ze roznia sie przeznaczeniem wg wagi ale jaki jest rozmiar tych majciolow?uzywa ktoras? ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- hehe i sama sobie odpowiem bo znalazlam w necie ze te pamki roznia sie jedynie chlonnoscia a rozmiar maja ten sam
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, pewnie zadne pocieszenie, ale nie sadze, aby waga drgnela u mnie
![]() Ja z kolei wole na kolacje bialko, bo dlugo siedze i po weglach jestem bardzo szybko glodna. Nie, maz sobie naprawde dobrze radzi. Chodzi raczej o ewentualne problemy z Antonio i o to, czy damy sobe rade jak sie cos sypnie. Gizmiatko, czasami jestem zla na lajtowe podejscie lekarzy do pewnych spraw, ale w tym przypadku jestem zadowolona, ze rozumieja, ze wczesniak ma prawo do wlasnego tempa rozwoju i nie nalezy oczekiwac tyle od niego.
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo w koncu siostrzyczka za pare latek by mu sie przydala do zabawy
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, przeczytalam wlasnie twoja historie z automatem do chleba i usmialam sie jak norka
![]() Cytat:
Miramej, jesli czytasz, to wiedz, ze mysle o tobie i mam nadzieje, ze wszystko ok ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
My tez mamy nadzieje, ale pewnosci nam nikt nie zagwarantuje, a ja juz taka mam nature, ze wole sie nastawic na cos zlego, a pozniej milo sie rozczarowac, niz odwrotnie ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Katarzynko, ja uzywam mojej zagramanicznej maki i do takich mam przepisy na kompie. Svinecko, mam nadzieje, ze dzis juz lepeij z TZ. Ide sie chyba polozyc, bo napracowalam sie dzisiaj Do pozniej
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czeko? bo jak skoncze 3 ture i nic to dalej nie vede sie stosowac do tych zasad Wczoraj uslyszalam bardzo smutna historie... znam to dziewczyne, nie bardzo dobrze,ale lubimy sie i pozdrawiamy, o zyczeniach sms pamietamy wyjechala za granice,potem zaszla w ciaze i nie wiem czy tam rodzila czy tu w Pl dziecko jej wciaz plakalo a lekrza mowil ze to kolki i trzeba to przeczekac wszytskie krople,specyfiki uzywali a dziecko nadal plakalo... ktorys z koleji lekarz zalecil badanie moczu i krwi i okazalo sie ze caly ukladzatakowany jest e.coli doszly problemy z nerami i zatrzymuje sie tam mocz dziecko mialo mnostwo bolesnych badan...
|
|
|
|
#3505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przy okazji mojej dziecię jest rozświetlone Meteorytami Cytat:
dobrze, ze Wam się szybko udało Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem mala ma kolory cieni na policzku, czole ![]() No to obrobilam sie z zakupami, pomrozilam co chcialam i czekam do wyplaty oprozniajac komory. Mąż kupil dzis kilka pęczków dymki ![]() ja tylko do kanapek lub jajecznicy, a wy do czegos jeszcze? podpowiedzcie bo mam jej sporo ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- aaaa obudzilam sie dzis z mokra bluzka zapomnialam sie pochwaliczaraz pol roku minie a tu takie akcje moje piersiczki niezla produkcje by chyba mialy gdybym tylko chciala ![]() Eleeri wstap i opowiedz jak bylo wczoraj Swoja droga wczoraj nieswiadomie mnie rozbawilas na innym watku ,piszac o sprzecie kuchennym i suszarka do grzybkow Sama szukam krajalnicy do chleba za przystepna cene, do swierzego chlebka. Podzielilam wczoraj wypieki i wszyscy zachwycieni.Mama,siora,sz wagier,koledzy z pracy.Naprawde jest bardzo dobry i ogromny plus ze swierzy i mieciutki
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję koleżance Kindze jakiś czas temu wyszły suche plamki na ciele, co kilka zniknie to pojawiają się nowe. Najwięcej na rękach , klatce piersiowej i kilka w okolicy kolan. Od czego to może być? Od piątku natłuszczam ją balsamem Oillan. Może on coś da? |
||
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak czytalam o tej lekarce to ponoc lubi pieniądze - jelsi wiecie o co chodzi ! My sie także cieszymy !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja wierze ze synus bedzie zdrowy!!! Cytat:
![]() Kasiu mozesz polecic jakas dobra gume do wlosow?? jesli uzywasz oczywiscie(pomyslalam o tobie bo mialas krotkie wlosyy) bo mialam fajna od brata kupil ja u fryzjera, nie sklejala wlosow i fajnie utrwalala i patrze w lazience dzis jej nie ma, brat dal ja koledze i teraz mam lecace wlosy, spryskalam lakierem ale to nie to samo......musze kupic cos ![]() dzieki ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- wiesz moja mala tez ma pare szorstkich miejsc na cialku-lokcie, ostatnio cos jej sie robi tez ba prawym boku i na nozce przy stopce w zgieciu ma takie suche......smaruje bepanthenem narazie
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
nie robilam zadnej przerwy, po 9dniach wystartowalam od nowa.
Ja mialam tak krotkie wlosy ze nie uzywalam nawet grzebienia, zero odzywkek, wystarczaly mi palce, a jak nie bylo po drodze mi do fryzjera to ratowalam sie najzwyklejsza guma Joanny bo zapach mi odpowiadal.Kupowalam w rossmanie.Wlasciwie ulubionej nie mialam bo zadko korzystalam. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- acha i tak zadko jej uzywalam ze zdazyla mi wyschnac w sloiczku ![]() Czy mamy butelkowe tez maja jeszcze takie moczenia jak ja?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

to niech zapieprza po tabsy 
, a tez chcialabym 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
powiedzialam juz wczoraj malzowi ze biore sie za diete !!
za wskazowke na wadze