|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
bysmy przy ognichu poplotkowaly ciazowo ;P Nie mamy jeszcze konkretnego miejsca moj tz w sumie nigdy nie bywal na mazurach a ja myslalam o okolicach Pasymia/Szczytna a wy w jakie strony?
|
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Uhh.. no to około 100km będzie nas dzielić
![]() Mój tz ma rodzinkę w Nowym Mieście Lubawskim ale że ja jestem jak taxi driver to pojadę wszędzie gdzie sie da, więc zwiedzimy pewnie więcej niż tylko to jedno miasto ![]() A tak poza tym.. chyba nie pisałam jeszcze o moim usg przesiewowym? Czy pisałam... kurde skleroza moja. Ahahaha pisałam! Miałam zdjęcia wkleić ale nie mam kabelka żeby podłączyc telefon do kompa. Ale już za max 2 tygodnie będe mieć internet w domu to będę tutaj czatować na każde wasze wieści a nie tak jak do tej pory tylko w pracy
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-01-16 o 20:32 |
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki!
dzis praktycznie pol dnia spedzilismy w ikei (choc mieszkamy na swoim juz od roku, sypialnia praktycznie nieumeblowana mielismy tylko szafe i lozko) dzis kupilismy szafeczki nocne i chcialam tez zyrandol jakis kupic, ale same badziewiackie byly![]() widzialam, ze pisalyscie o wyjazdach przed porodem- my wybieramy sie do rzymu na ok 5 dni jakos w lutym juz nie moge sie doczekaaaac!!!!
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
oooo Rzym tez bym pojechala. wogole wlochy bym chciala zwiedzic
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Siala to tak fakt troche daleko
Agravka super do Rzymu , mnie przeraza tylko podroz samolotem w ciazy, ale to krotka podroz niecale 2h wiec dasz rade, pamietaj tylko, ze stewardesy nie cierpia jak sie idzie siusiu tuz przed samym ladowaniem kiedy juz prawie podwozie jest wysuniete , ale wiem zee wtedy "sie najbardziej chce" jak na zlosc ;Pwklejam wam zdjecia kolyski i ubranek Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-01-16 o 21:55 |
|
|
|
#3456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wdzianko extra )) a kolyska....poprostu dech zapiera!!! sluchajcie, a czy do takiego klasycznego lozeczka mozna domontowac przewijak?taki nakladany?bo my nie mamy za duzo miejsca w mieszkaniu i wpadl mi do glowy taki pomysl. slyszalyscie o wiaderku do kapieli niemowlat? co o nim sadzicie? mi wydaje sie malo praktyczny, bo tylek dzieciaka chyba ciezku umyc w czyms takim, ale moze sie nie znam poza tym wyglada troche dziwnie, hm?
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajne rzeczy
A wszystko w porzadeczku Dzidek rozwija sie prawidlowo, cale badanie byl do nas obrocony pupka i w dodatku stal na glowie, maly akrobata bedzie Maz po raz pierwszy byl ze mna na usg, lekarz mu wszystko tlumaczyl i pokazywal - tu serduszko, tu glowka, a on tak sie rozczulil ze zlapal mnie za lapki i ciagle sie usmiechal. Ogolnie jestem bardzo zadowolona ![]() Wklejam fotke z wczoraj.
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o wiaderkach kilkadziesiat stron temu rozmawialysmy i my chyba przy wanience zwyklej zostaniemy aczkolwiek nurtuje mnie to wiaderko ciekawa sprawa, ja moze bym i kupila tylko tam kikut jest moczony a chyba nie powinien byc wiec jak dzidzi umyc w takim razie nie wiem
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Puk, puk. Można się do Was dopisać?
Dziś byłąm u gina, który powiedział, że jestem w 8 tygodniu i 1 dniu ciąży, a termin porodu mam na 27.08.
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
cześć,
a ja tak wyskoczę z pytaniem, tylko się nie śmiejcie, bo tak sobie skopiowałam przykładową wyprawkę sprzed parunastu stron i tak się zastanawiam, kaftanik a koszulka - czym się różni? czy śpioszki to bez rękawków a pajacyki z? (tak mi wychodzi z porównania zdjęć z netu) i jak to jest z dziećmi, czy jak urodzimy latem to więcej ubrań z długim rękawkiem czy krótkie też spoko, czy to za malutkie dziecko będzie? |
|
|
|
#3461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) mysle, ze to umacnia wiez- facet widzi, co "stworzyl" i wie, ze to jest prawdziwe!!!---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
okazuje sie ze na wizazu ))) sorki ze dupke zawracam
|
||
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy Limeta
![]() Entertete Yyyy chyba kaftanik to to co wkleilam a koszulka to z krotkim rekawkiem nie wiem , ale co do lata to moja sasiadka rodzila w lipcu 2009 i normalnie w krotkie ubierala ubranka tylko czapeczke do tego i skarpeteczki bo przy takich upalach to odparzyc sie skora moze maluszkowi |
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przywitanie.
![]() Czuję się całkiem nieźle. Szczerze mówiąc to nie wiem nawet co do ciągłe mdłości. O wymiotach to nawet nie wspomnę, bo ich ani razu nie miałam. Bardziej mi dokuczają czasowe ucuczie gniecenia w żołądku, lekka zgaga i senność. No i mąż też nie za bardzo może dotykać się moich piersi ani kłaść rąk ani nóg na mój brzuch.
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj gratulacjewidze ze nie mozesz sie zdecydowac czy dolaczyc do nas czy do mamus wrzesniowo-pazdziernikowych ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No z tymi mdłościami to nie jest tak źle. Czasem nawet się zastanawiała, czy oby ta moja ciąża nie jest urojona, a dwie kreski na tescie i wysoki wynik bety to przywidzenia. ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- niezawsze, kołyska godna pozazdroszczenia.
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwile tylko, mąż pojechał pokopać w piłkę przed 8 , wrcócić ma jakoś o 12... i jedziemy do moich na obiad
w każdym bądź razie wczoraj udało mi się wyhaczyć w ciuchlandzie dla Łucji przepiękną jeansową spódniczkę, jakby z białą falbanką pod spodem, spodnie bojówki, i dwie bluzeczki jakby z koszulą pod spodem... za wszystko dałam 8zł, i wszystko jest jak nowe, ale sie ciesze dla maleństw też strasznie dużo rzeczy było,w szystko po 2zł... ale najpierw przejrze co mam po Łucji, zobaczymy co wyjdzie na USG gdzies tam w przyszlosci... duzo osob mowi,ze bedzie chlopak, no zobaczymy... Poza tym cholernie mnie odrzuca wiele zapachow, czego w pierwszej ciazy nie mialam ![]() WIOLEK co do ochrony kobiet w ciazy, no to ponoc jest cos takiego,ze od 1 dnia, cos mi sie o uszy obilo,ale jak patryzlam na przepisy, to ponoc od 12 tygodnia dopiero, zreszta sama nie wiem... a roznica pomiedzy 1000 a 1500zl jak dla mnie jest bardzo duza... i mysle,ze po pracuje sobie do czasu az skonczy mi sie okres probny... chyba,ze cos po drodze zacznie sie dziac... 500zl dla mnie to bardzo duzo ![]() LILKA ja pracowalam do konca wrzesnia... i zostalam zwolniona, bo firma rodzinna i potrzebowali miejca dla zony jednego z braci - miło. W kazdym badz razie jak w grudniu dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy, to mialam zostac w domu... bo pierwsze co,ze bez sensu isc do prayc, ze probowac, jak wiem,ze jestem w ciazy i wogole... mialam nawet rozmowe w jednym miejscu kilak dni po tym jak sie dowiedzialam... mialam nie isc, ale duzo osob mnie namawialo by sprobowac... ze nie jeden pracodawca pokazal rogi, wiec mozna ich troche wykorzystac... no i mialam obawy, ale po rozmowie w tej firmie, jak okazlao sie,ze mnie chca... no coz, pomyslalam sobie,ze bede pracowac jak najdluzej mi sie uda..... a teraz popracuje pewnie do konca okresu probnego, dostane przedluzenie... i pojde na L4, bo jak mi stara pracownica mowi,ze nie warto nerwow sobie tracic... to chyba cos w tm jest... a moze bys tez cos sobie poszukala... chocby za 1000zl, telemarketing - tu latwo sie dostac, czy cokolwiek innego... byle by sie zaczepic ![]() AlGUIEN to prawda, dzieki pracy mam troche wiecej czasu na wizaz, bo w trakcie, gdy dzwonie, sluchawki mam na uszach, to moge pisac No i kasiorka, to tez prawda, a teraz na pewno sie przydaCO DO PIERWSZYCH RUCHOW DZIECKA to powiem Wam tak. Na pocatku wiele kobiet nie wie czy oby na pewno to pierwszy ruch, czy nie jakis bulgot czy cos... ja wiem jak wygladaja piersze ruchy, przynajmniej w moim przypadku po pierwszej ciazy, a teraz na pocatku nieraz mam takie odruchy w brzuchu,ze pomyslalabym ze to pierwsze ruchy, ale to nie to. W kazdym badz razie trzeba sobie zapisac to co nam sie wydaje jako pierwszy ruch i obserwowac co bedzie dalej... jak sie powtorzy, bedzie powtarzac i potwierdzi sie,ze to wtedy to byl pierwszy ruch... to do tego trzeba doliczyc ![]() Wasze zakupy dziewczyny suepr duzo fajnych rzecyz, ja mam sporo pochowanych
|
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
bassienkaw to tylko pozazdrościć, że znalazłaś pracę. Ja się rozglądałam i nawet do sklepu nic u mnie nie ma, mieszkam w małym miasteczku i z pracą kiepsko, chyba że ma się znajomości. Jakoś będę musiała sobie poradzić, na szczęście mam wspaniałego faceta i rodziców, którzy zawsze pomogą.
|
|
|
|
#3470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
LILKA ja pracowalam do konca wrzesnia... i zostalam zwolniona, bo firma rodzinna i potrzebowali miejca dla zony jednego z braci - miło. W kazdym badz razie jak w grudniu dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy, to mialam zostac w domu... bo pierwsze co,ze bez sensu isc do prayc, ze probowac, jak wiem,ze jestem w ciazy i wogole... mialam nawet rozmowe w jednym miejscu kilak dni po tym jak sie dowiedzialam... mialam nie isc, ale duzo osob mnie namawialo by sprobowac... ze nie jeden pracodawca pokazal rogi, wiec mozna ich troche wykorzystac... no i mialam obawy, ale po rozmowie w tej firmie, jak okazlao sie,ze mnie chca... no coz, pomyslalam sobie,ze bede pracowac jak najdluzej mi sie uda..... a teraz popracuje pewnie do konca okresu probnego, dostane przedluzenie... i pojde na L4, bo jak mi stara pracownica mowi,ze nie warto nerwow sobie tracic... to chyba cos w tm jest... a moze bys tez cos sobie poszukala... chocby za 1000zl, telemarketing - tu latwo sie dostac, czy cokolwiek innego... byle by sie zaczepic
![]() Gratuluje pracy! |
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Jakby ktos pytal to jestem
. Po prostu od paru dni jestem na "feriach zimowych" z małą, u moich rodziców. No bardziej z powodu tej guli w gardle. Mama-pielegniarka sie martwila, ja tez. Tzn mama zapewnila mi "opieke", tzn miala mnie na oku, a dodatkowo zapewnila rozrywke by nie myslec ciagle o stresie i wszystkich sprawach ktorych mam natłok. A ja przynajmniej sie nie bałam, ze udusze sie w nocy. Zaliczylam m.in. normalnego lekarza. Melisa hernatka 2x dziennie, krople Nervosol 2-3 razy po 30 kropli. Herbatke pije. Krople wzielam dwa dni 1x po 10 kropli. Teraz staram sie nie brac. Jak przycisnie to wiem przyjamniej co moge wciac. Mama pytala miejscowego gina. Powiedzial ze moge to brac co lekarz kazal. Dzis wieczorem wracam do domu. Jutro znow zalatwianie wiele spraw poza domem. Wiec znow podroz.. A we wtorek ginek.. Zdawalo mi sie ze 2-3 dni nie czuje ruchow.. tych smeran, gilań.. mama mowi ze to moze byc od tej melisy i kropli, ze dzidzia sie po prostu uspokoila. No ale ja bede spokojna po wizycie we wtorek.. Wpadne moze wieczorem. Jak sobie wszystko w domku poukladam co mam jutro pozalatwiac, papiery i papiery... I nie bedzie jeszcze nocy pozniej ![]() Pozdrawiam was! |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz do Was dziewczyny pisalam tylko pozniej mi sie komputer spalil ale juz jest dobrze
nie bylam pewna czy jestem w ciąży na 100% ale teraz juz jestem pewna, 9 tydzien W srode ide do gina to mi wszystko powie, date porodu itd bo osioł nic na 1 wizycie nie powiedział.. :/
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli rozumie ze juz jest lepiej. to ciesze sie. po twoim poscie widac ze jestes w lepszej formie czyli wyjazd do mamy byl dobrym pomyslem. |
|
|
|
|
#3475 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was miala plamienia po usg dopochwowym? Czy to normalne? Bo mialam usg w piatek i wtedy troche plamilam, a wczoraj jak sie wieczorem rozbieralam to zobaczylam ze tez... Nie jest tego duzo, taka brazowa wydzielina.
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
ja nie mialam ale dziewczyny pisaly ze tak, i czasem po cytologii bo wszystko jest bardziej ukrwione i moze sie cos zadrapalo
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja mialam po usg dopochwowym i podobno nawet to nie krew tylko sluz 10000 razy pytalam gina dla pewnosci wiec spokojnie
|
|
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
muminek, niezawsze dziekuje, troche mnie uspokoilyscie
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
witajcie niedzielnie
![]() Bardzo spokojnie tu dzisiaj. Mnie wczoraj glowa bolala prawie caly dzien, ale meza tez, wiec to chyba nie ciazowo ![]() kasandra82 super, ze u dzidzi wszystko dobrze ![]() renatka i limeta witajcie i opowiedzcie nam cos o sobie ![]() entertete nad tym samym sie zastanawialam - czy warto kupowac duzo letnich ciuszkow w ogole. Mysle, ze jesli ktos rodzi w sierpniu, to nie kupilabym juz zbyt wiele. Zawsze mozna zalozyc bodziaka i juz Ja rodze w czerwcu (taka zablakana owieczka jestem na tym watku ) i u mnie czerwiec, lipiec, sierpien i wrzesien to cieple miesiace, wiec chyba zaopatrze sie w letnie ubrankaMy dzisiaj konczymy 19 tygodni, a brzuszek tylko lekko widoczny Gdzie ta moja dzidzia tam sie miesci?
Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-01-17 o 16:23 |
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien też sobie ciągle zadaje to pytanie,gdzie ono się mieści ?
![]() niezawsze mamy takie same skarpetki,a dokładniej to teściowie,a moi rodzice w różowej wersji,bo dalismy je jak mówiliśmy im,że będą dziadkami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

bysmy przy ognichu poplotkowaly ciazowo ;P Nie mamy jeszcze konkretnego miejsca moj tz w sumie nigdy nie bywal na mazurach a ja myslalam o okolicach Pasymia/Szczytna a wy w jakie strony?

, ale wiem zee wtedy "sie najbardziej chce" jak na zlosc ;P

Dziś byłąm u gina, który powiedział, że jestem w 8 tygodniu i 1 dniu ciąży, a termin porodu mam na 27.08. 

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia