|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
hej witam w 4 części.. dopiero co odespałam studniówkowy szał a tu trzeba znowu iść spać
3 faza mi służy i waga stoi
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
szarlott1983 ja tez zemdlalam,ale na 2 fazie wstalam w nocy i padłam walnelam o szafke na buty i padlam na podloge. tylko ze to bylo dawno juz gadalysmy o tym z dziewczynami czy to przez diete czy moze ze wtedy palec rozwalilam duzo krwi bylo ( do dzis nie wiadomo
któras kolezanka pisala ze miala 10 dni fazy uderzeniowej(przy tylu dniach kosultacja lekarza),troche za duzo..no ale ten temat pominmy. Dilka70 witaj kolezanko szczenianko ja nie wiem po ile u mnie jest skrobia ale w poniedzialek pojde do siebie do sklepu to obadam i ci powiem. ![]() ide juz spac bo zmeczona jakas jestem ![]() milej nocy
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Witam porannie.
U mnie 4 dzień PW - waga raz w górę raz w dół o 0,5 kg. Nie wiem czy to normalne na PW? Poza tym czuję się dobrze mało grzeszę . Pozdrawiam.
|
#65 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Mi też wyszła większa waga niż bym chciała... zobaczymy co z tego wyjdzie, kto ma rację ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A tak poza tym witam U mnie dziś 3. dzień PW. Co ciekawe jakoś czułam się bardziej najedzona na samych proteinach niż jak dodałam warzywa... wiem, dziwna jestem czasem
Edytowane przez Mo_Nika Czas edycji: 2010-01-17 o 10:00 |
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Witam ,
na diecie od 4 stycznia , dziś 2 dzień II fazy , już po warzywkach , od nowa białeczka. Właśnie zajadam się jajecznymi kotlecikami , dorobiłam sobie do nich sos czosnkowy smakują wyśmienicie. Co do efektów diety brzuszek na mojeoko tyroche mniejszy , ważyłam sie po I fazie niby było % kg mniej ale pierwsze ważenie wykonałąm przed @ więc tak naparwdę nie wiem ile ubyło . Jak to moja "kochana" współlokatorka mówi - narazie nic nie widać ... i sama zajada sie różnego rodzaju pysznościamy , ale jakoś mnie już to nie beirze, pokaże jej na co mnie stac !!!!![]() |
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Ok to ja też się melduję na IV części
ranek zaczęłam od jajeczek na miękko A teraz nauka mam problem z piciem... woda mi nie wchodzi...
|
|
#68 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie wielki spadek od wczoraj 0,2 kg Dopiero nie dawno wstałam zjadłam owsianeczkę.
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek!
kurcze nawet nic nie mowcie o wadze...dobrze ze dzisiaj kupuje nowa elektroniczna bo ta moja stara pokazuje 1kg wiecej niz wczoraj ![]() Zaraz bede miala gimnastyke w postaci sprzatania - odkuzranie pod sofami, w sofach (pod poduchami) przekladanie zabawek mlodego, mycie podlog itp... taaa... chce mi sie strasznie ![]() Milego dnia!
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
no mam grube kości
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Ja przy 172 cm chce wazyc 68 kg
czyli ja przy tobie z moja upragniona waga będe spasiona ja dzis kupiłam sobie jeansy rurki troche za małe ,wiec mam znowu motywator
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
a ja ostanio zauważyłam, że na warzywkach też jestem bardziej głodna, i tak się zastanawiam czy może zrobić 7 P i 4 PW, jak myślicie ? czy to można tak ?
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=szarlott1983;165076 39]
Cytat:
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
witaj MałgosiaOH
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
witam Was kochane jak dodac zdjecia ??
|
|
|
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Oliwkaaa - hihi ja tez mam przyciasne w pasie rurki... nosze je czasami do luzniejszych tunik bo zapinam sie ale wtedy sadelko mi gora wyplywa... i tez do nich chudne
( i tak juz sukces bo ich nie zapinalam - ale tak to jest jak ktos kupuje bez przymierzania i zle na rozmiar spojrzy )
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
mi mama kupiła spodenki, z dwa rozmiary za małe, tez mam spodniową motywację
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
.
![]() Edytowane przez Amell Czas edycji: 2010-01-17 o 20:32 |
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga ktora ci wyliczyl jest ta ktora bedzie ci latwo utrzymac po zakonczeniu diety. Mozesz oczywiscie doazyc do nizszej ale wtedy jej utrzymanie bedzie wymagalo o wiele wiecej wysilku niz tylko jeden proteinowy dzien. masz 2 mozliwosci: 1. Gdy piszesz posta to pod spodem masz opcje "zazrzadzaj zalacznikami" - po kliknieciu otwiera ci sie dodatkowe okno, - wybierz plik (tu wybierasz zdjecie z komputera, upewnij sie ze nie jest za duze) - zaladuj - zamknij okno - wyslij odpowiedz Fotka dolaczy sie jako dodatkowyt plik pod twoja wypowiedzia 2. w swoim profilu utworz album - dodaj do niego zdjecie - gdy otworzysz zdjecie pod spodem wyswietli ci sie kod "BB code" - skopiuj go - w swojej odpowiedzi kliknij na zolta ikonke z gorami "wstaw obrazek" - wklej ten kod - wyslij odpowiedz Fotka bedzie sie wyswietlala w twojej odpowiedzi
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ta książka? jak tak to kupię bo tania jest http://merlin.pl/Nie-potrafie-schudn.../1,589186.html
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-01-17 o 12:40 |
|
|
|
|
#82 | |
|
Raczkowanie
|
Agus30 i ruda_niunia odpowiadając na Wasze pytanie mam 161 cm wzrostu więc niezły ze mnie pulpecik ale to się zmieni niedługo jak wiecie
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zadomowienie
|
Robię bakłażany, z mięsem i papryką oraz z twarożkiem wg przepisu z przepisowni. Ten twarożek, to...
Mam nadzieję, że będzie lepszy po upieczeniu... ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
Kup sobie zieloną, jest nowsza i ma kilka rzeczy, których w białej nie ma. Cena na książce to 39,90, ale ja kupiłam nową na necie, za 25 zł - z przesyłką już. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- O jezu, jak Wy możecie to jeść. Ten twaróg to jakieś obrzydlistwo Już leży w śmietniku i została pusta połówka bakłażana. Dobrze, że ten drugi nie może być niesmaczny, bo jest z mięsem i papryką
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-17 o 13:15 |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
.Pozdrawiam
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
a mogłybyście mi odpowiedzieć na moje pytanko ? może ktoś wie ? chodziło mi o ten system 7P i 4 W, bo nie wiem, czy tak można, a wy takie doświadczone
bitte ...
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Nuqa nie wiem czy tak ktoś próbował.
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Bakłażan spałaszowany. Całe szczęście nie zrobiłam dwóch z tym ohydnym czosnkowym twarogiem
1 średni bakłażan Pierś kurczaka kotlet wołowy 1 cebula 1 papryka - ja dałam pół Mięsko kroimy w drobną kosteczkę, (można użyć mielonego - nie chciało mi się robić i też super wyszło), z posiekaną cebulą wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać ziarenek smaku, papryki, czosnku - 1 ząbek dałam, pieprzu i co jeszcze lubimy. Gotujemy aż wołowina zmięknie i woda nie wyparuje, ja kilka razy podlewałam, póki nie zmiękła. W tym czasie oczyszczamy bakłażany z pestek, solimy leciutko połówki i zostawiamy na ok. 10 minut, żeby puściły goryczkę. Jak już zrobią się duże brązowe kropelki, wycieramy papierowym ręcznikiem, ja dodatkowo opłukałam wodą i jeszcze raz wytarłam, by się pozbyć soli. Skrapiamy cytryną i do piekarnika. Nie mam grilla, więc dałam nad sam palnik i imitowałam grilla. Podpiekały się ok. 20 minut w 190 stopniach. Kiedy z mięsa wyparuje woda, a wołowina będzie miękka dodajemy paprykę i chwilę niech się duszą pod przykrywką, aż papryka delikatnie zmięknie. Jak to się stanie, farsz gotowy, nakładamy do bakłażana, po wierzchu posypałam bazylią. I sru do piekarnika na jakieś 30 minut, piekłam to w metalowej formie z kratką na dnie, pod koniec dolałam kilka łyżek wody i zakryłam folią, by przeparowało - ciągle w wysokiej temp. W porównaniu z bakłażanem nadziewanym twarogiem to jest niebo w gębie. Dziewczyny pisały, że się tym zajadały... no nie wiem, czy macie wypalone kubki smakowe, czy co ...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-17 o 14:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

3 faza mi służy i waga stoi 
ja nie wiem po ile u mnie jest skrobia ale w poniedzialek pojde do siebie do sklepu to obadam i ci powiem. 
zobaczymy co z tego wyjdzie, kto ma rację 

Mam nadzieję, że będzie lepszy po upieczeniu...