|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
Cytat:
![]() Ja Ci proponuję dietkę ONZ...lub ONZ turbo...ja stosuję ją i tylko na niej mam najlepsze wyniki i co najlepsze nie rzucam się na jedzenie ![]() Bo jeść można ciągle, a po troszeczku ![]() Jak tylko masz możliwość częstego jedzenia to proponuję Ci turbo...ja ze względu na pracę niestety nie mam tak dobrze, ale te 4 posiłki dziennie zjadam ![]() Jeżeli jesz gotowane to lepiej dla Ciebie ![]() Jeżeli musisz już jeść coś smażonego to jedz go na oliwie z oliwek ![]() Nie jem w ogóle ziemniaków...ryżu...mąki. ..makaronów...chleba...i jakoś żyję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Meridianki
![]() ![]() ![]() Za mną drugi tydzień na meridi10 i 4 kilo mniej ![]() ![]() ![]() Zobaczę ile spadnie przez następne 2tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Dziś 14 dzień z M10 iiiii... ---> 94,4 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chudniesz w bardzo szybkim tempie coś podobnie do mnie jak byłam na meridii ![]() Ale uważaj na skórę rób sobie naprzemiennie prysznice raz ciepły raz zimny aby ujędrnić sobie skórę ![]() Mnie bardzo pomagało, powinnaś już czuć po garderobie swoje efekty ![]() Ja po miesiącu musiałam wymieniać całą garderobę, bo wszystko wisiało na mnie jak na worku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak po garderobie już widać jestem zadowolona ![]() Dzisiaj 16 tabletka i 5kilo mniej ![]() ![]() ![]() Zobaczę ile spadnie przez następne 2tygodnie ![]() Do tego dużo skacze na skakance a po tym szybko widać efekty ![]() Pozdrawiam Miłego dzionka Kobietki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 5 kilo w dwa tygodnie to zdrowy spadek, super, trzymam kciuki za dalsze sukcesy ![]() Ja miałam tak,że najpierw schudłam później zastój prawie dwa tygodnie i później znowu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
Dziękuje Blondynko spadające kilogramy motywują
![]() Miłego dnia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
Ojj czuję czuję ...
![]() Dzisiaj wyciagnełam spodnie które nosilam dawno temu...i hmmm mile zaskoczenie <szok> heheh ![]() Oby tak dalej...az mi sie humorek poprawia z dnia na dzień :P
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Oj tak coś o tym wiem
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wagi ja też teraz walczę ale dietkami ![]() Jak zaczynałam brać merkę to ważyłam 68 kilo przy wzroście 156cm.. Schudłam na niej w miesiąc 10 kilo do 58 ![]() Później rok później sama zrzuciłam jeszcze 10 kilo do 48 ![]() Ale od września praca zmieniła mój tryb życia i utyłam do 54kg ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
Stosowałam dietkę ONZ 4 lata temu tez schudłam na niej z 60kg do 48kg
![]() Po meridzie zamierzam znowu ją zastosować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potem zaszłam w ciążę i w czasie ciąży utyłam z 56kg do 73kg ![]() Po ciąży schudłam do 63kg ta waga długo mi sie utrzymywała ![]() ![]() ![]() Ale teraz postanowiłam spróbować najpierw z meridią lekarka rodzinna mi przepisała meridię10 ![]() I teraz na meridi10 dzisiaj 16 dzień i 5 kilo mniej z 70kg spadło na 65kg ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Obecnie ważę 65 przy wzroście 1.55
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
czy czuje sie ktos zle na meridii ?
biore 15 , dzis moj 7 dzien i mi jest strasznie niedobrze ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie do mnie ![]() Ja w sumie zawsze myślałam,że mam 158 cm wzrostu ale ostatnio się mierzyłam i wychodziło 156cm ![]() ![]() Tak czy siak moja waga na dzień dzisiejszy to 52,1 kg...a wzrost 156 cm więc coś jak Ty ![]() Ale ja chciałabym mieć wagę 45 kilo ![]() ![]() ![]() W takim razie walczymy razem ![]() Ja od jutra jadę znowu z ONZ ![]() Miałam podobnie, najwyraźniej bardzo mocno na Ciebie działa, może po prostu powinnaś mieć mniejszą dawkę? Zaczynałaś od Meridii 10 czy od razu dostałaś m15? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Witaj Blondynko
![]() Ja tez jak ważyłam 48kg ,to wcale nie byłam chuda ,u mnie wszystko idzie w pupę i w nogi , w piersiach jestem szczupła ![]() ![]() ![]() ![]() Jak skończę meridię za 2tygodnie przechodzę na ONZ mam tylko nadzieję że jak odstawię meridię to nie będzie efektu jo-jo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będziesz miała na pewno, jedz tylko racjonalnie i o stałych porach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj 16 dzień na M10 i czuję się rewelacyjnie, niestety aktualnie nie mam wagi i nie mam jak sprawdzić o ile znowu jestem mniejsza hehe
![]() ![]() Ale czuję po sobie że waga spada...mam nadzieję, że miło się zaskocze kiedy w sobote będę się ważyć ![]() A jak tm u Was dziewczyny?? Jak samopoczucie?? Jakie wyniki??
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
U mnie waga na razie stoi, czasami bywa i tak ,mam nadzieję że znów zacznie w końcu spadać w dół
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Nadiia24 Czy to twoje pierwsze opakowanie meridi 10 Bierzesz od 16 dni ,czy wcześniej juć brałaś??? ![]() Pytam bo ja dzisiaj wzięłam 17 tabletkę i tylko 5 kilo w dół ,a chciałabym po 10 wziąść jedno opakowanie 15 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
ewcia 27
Tak pierwsze opakowanie ale jak widzialas mam dosyc duza nadwage i sporo kg do zrzucenia wiec moze dlatego teraz waga spada w takim tempie, licze sie z tym ze bedzie taki moment ze stanie ...i bede czekala tak jak Ty teraz ![]() Ja tez chcialam wziac kolejne opakowanie z wieksza dawka czyli M15 ale slyszalam i czytalam ze jak zaczynalo sie na 10 to 15 moze juz nie dzialac dlatego zdecydowalam sie wziac jeszcze jedno opakowanie 10. Ryzk Fizyk - zobaczymy co z tego bedzie :P
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
Może ja tez wezmę następne opakowanie 10 jeszcze zobaczę
![]() Zamierzam zrobic tydzień przerwy po 10 i dopiero zacząć brać 15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Nadii...Organizm tak czy siak zacznie się przyzwyczajać, więc najlepsze efekty są tylko po 1 miesiącu
![]() A jeżeli działa na Ciebie ta m10 tak świetnie to po cóż zwiększać dawkę ![]() Lekarz zwiększa dawkę wtedy, kiedy widzi,że dana osoba schudła mało albo prawie wcale na tych słabszych ![]() Czasami może być tak,że jak zwiększysz to ona już nie podziała tak dobrze na Ciebie jak ta pierwsza, a jak wrócisz do 10...to też już niedobrze, bo z większej na mniejszą to tym bardziej nie zrobisz wrażenia na organizmie ![]() Jeśli mogę Ci coś poradzić, oczywiście jeżeli lekarz inaczej nie zdecyduje to polecam Ci brać nadal M10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do częstotliwości posiłków powinny być w odstępach czasowych 3-4 godzin. Serek naturalny - lepiej zapomnijcie o takim czymś to jest w większości sama chemia. Niestety. Też o tym nie wiedziałam dopóki nie zaczęłam studiować dietetyki. Nie dajcie się nabrać na "naturalny" "fit" "wiejski" Meridia - osoby które są otyłe dostaną ten specyfik ale powinny być przeprowadzone odpowiednie badania, osoby które chcą zrzucić powiedzmy 10kg zapomnijcie o tym, chyba, że chciecie mieć problemy zdrowotne które niekoniecznie wyjdą od razu ale po kilku laTACH. trzymajcie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4524 |
Rozeznanie
|
A mnie się wydaje, że każdy z Nas tutaj jest dorosły i sam decyduje o sobie, o tym co zażywa aa czego nie i jaką stosuje dietę...
Póki co studiujesz ta dietetykę więc studiuj ją dalej a jak bedziesz miała dyplom w ręku i jakieś pojęcie w temacie to zapraszamy do Nas z pomocą aa nie z radami które możemy że tak powiem o kant dupy rozbić... Pozdrawiam Ciocię "Dobra Rada" Blondynko ja się jednak zdecydowałam na 10, receptę już mam ![]() ![]() Dziś jest 17 dzień, widzę że brzusio coraz mniejszy... ![]() Przyznajcie mi rację, że dieta odchudzanie ćwiczenia --> kosztują nas wiele wyrzeczeń, wysiłku itd ale kiedy wchodzimy na wagę a wskazówka jest coraz niżej i same po sobie widzimy że już jest inaczej to chyba jest to największa rekompensata i radość jakiej nie da się opisać za te wszystkie wysiłki, wyrzeczenia itd. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki !!!!!
U mnie na razie zastój w wadze Dzisiaj wzięłam 18 tabletkę,i nadal tylko 5 kilo ![]() Mam nadzieję że do końca miesiąca waga ruszy i zacznie spadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
dyplom juz jakis czas mam moze niedlugo ale jednak, nie wiem skąd wywnioskowalas ze dopiero zaczynam
![]() jak uwazasz.... jesli wolisz sluchac rad innych Ciotek to sluchaj przeciez nikt ci nie broni ale forum jest po to zeby napisac to co się myśli i tak tez zrobilam! pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
Cześć . Tez chciałabym zacząć brac meridię, bo ostatnio zmiana trybu życia, a wiec brak czasu na diete. Czy wystarczy isc do rodzinnego i powiedziec ze sie chce meridie i napisze mi recepte? czy wy od kogos to "załatwiałyscie" sobie " ? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4528 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Czesc dziewczyny, mnie ciekawi na jakies zasadzie działa ten lek, tzn gdzie sie podziewają te znikające kg? Przyznaje że sie troszke boje o moje zdrowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Radzę doczytać bo ja właśnie stosuję dietę i je się co 2,5-3 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie marchewki bo tak zacięcie się jej uczepiłaś...oczywiście ,że na różnych dietach jest różnie spostrzegana, ja miałam taką co nie była wskazana, więc też za specjalnie nie obaliłaś mojego zdania ![]() Po trzecie...tak podkreślasz że studiujesz...i? Każdy może w dzisiejszych czasach studiować ![]() Ja studiowałam farmację, też miałam zakres z dietetyki , ale absolutnie nie opieram się na suchej wiedzy ![]() Gdyby wszystko miało takie działanie jak piszą to dzisiaj nie było by chorób ani osób otyłych ![]() Ty może studiujesz dietetykę ale ja za to odchudzam się od kilku lat i mam praktykę ![]() Sprawdziłam wiele diet i wiem co nie co już na ten temat ![]() Dlatego dzielę się swoimi spostrzeżeniami, a Ty zanim kogoś skrytykujesz to najpierw poczytaj. Po czwarte doczepiłaś się,że serek wiejski jest beee...a można wiedzieć co nie jest beee? Frytki i hamburgery są lepsze? No proszę Cię, w dzisiejszych czasach jest sama chemia, spośród tego trzeba wybrać mniejsze zło. A Ty mówisz tak jakbyśmy mieli za chwilę poumierać od serka wiejskiego, najlepiej to nie jeść nic w takim razie, bo wszystko szkodzi jak już mam się tak przyglądnąć ![]() Po piąte..wiesz jak ciężko znaleźć dobrego dietetyka? Jest ich mnóstwo, a jak poczytasz sobie opinię na forum, to się dowiesz,że nikt nie chce do nich chodzić, bo takiego naprawdę dobrego znaleźć to graniczy z cudem. Tak więc to ,że masz papier to naprawdę jeszcze o niczym nie świadczy. Gdyby Ci naprawdę zależało na tym aby się podzielić spostrzeżeniami to byś powiedziała swoje i tyle, a ta niepotrzebna krytyka niewiele wnosi a tylko irytuje jak widzisz nie tylko mnie ![]() I na koniec co do meridii...ten lek nie jest bez recepty, więc o jego zażywaniu decyduje lekarz, fakt ma swoje skutki uboczne i każdy o tym wie i jest informowany. Tak naprawdę każdy lek jest szkodliwy, a weź pod uwagę,że osoby biorące ten lek nie biorą go dla własnego widzimisię...ale dlatego,że jest to dla nich ostania szansa. Oczywiście mówię o osobach które mają wskazania do brania tego leku. Cytat:
![]() ![]() Na pewno waga Ci ruszy ![]() ![]() Cytat:
![]() Pomyśl teraz przez jaki czas Ci się ten tłuszczyk zrobił, aby go spalić potrzeba mniej więcej taką samą ilość czasu ![]() Cierpliwości Kochana a zobaczysz ,że schudniesz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jakbyś non stop ćwiczyła, wtedy spala Ci się dodatkowo tłuszcz ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 |
Raczkowanie
|
Blondyna20
Masz rację kochana, przyjdzie czas to waga znowu zacznie spadać Pozdrawiam Cieplutko W te zimne dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.