|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Eithene - na allegro możesz znaleźć lekko używane, niezniszczone staniki po bardzo atrakcyjnych cenach. rozejrzyj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edycja- 30C to Twój rozmiar? Bo pisząc post byłam przekonana, że gdzieś mi wcześniej mignęło, a nie mam czasu teraz szukać ![]() ![]() Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2010-01-16 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.*********pl/products/167/.../?&Rozmiar=195& a może opium? wygląda fantastycznie i jest bardzo ciasny. No i cena znośna Hm nazwa sklepu się nie wyświetla. no tak sklep zakazany czy co? test: http://www.bradea.pl/ A bradea się wyświetla. Moderatorzy leczcie się. Edytowane przez error87 Czas edycji: 2010-01-16 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
postanowilam sie zainteresowac wreszcie tym jaki powinnam nosic rozmiar, na dwoch stronach wyszło mi 70B (czy to mozliwe? pod biustem mam 77, w biuscie 86). szukam teraz silikonowego stanika bo mam wiele bluzek do których inny się nie nadaje ale własnie nie wiem jakiego rozmiaru powinnam szukac (bo boje wrazenie ze miseczka B bedzie na mnie za duza) i jakiej firmy, bo chyba w stacjonarnych sklepach ciezko dostac. czy gdy sie uda, mozna je w ogole w sklepie mierzyc?
#3847 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() sorry, ale on wyglada jak sutkozaslaniacz; przypominaja mi sie czasy sprzed uswiadomienia - choc nawet wtedy nie lubilam tego typu stanikow... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() tak ze mozesz takowy sprobowac nabyc, zeby cos nosic obecnie, a potem, po wyplacie, poszalejesz, bo za 100 zl to naprawde duzo modeli dostaniesz, ja w zasadzie nie daje wiecej za stanik, a mam szereg Maskaradek i nowe Freyki ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() szukasz calego sylikonowego stanika, dobrze zrozumialam? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Zakorzenienie
|
no i wlasnie korzystalam z kalkulatorow do mierzenia podanych w pierwszym poście. z tą miseczką B, pytam wyłącznie w kontekście całego silikonowego stanika. bo chyba w nim nie ma podnego innego wymiaru niz ta miseczka? czy się myle?
#3849 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
czyzbym cos pokrecila?
![]()
#3851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale te "staniki" bo wg mnie to ciężko stanikiem nazwać (wiem, bo dałam się kiedyś nabrać) to nie mają normalnej rozmiarówki. Tam jest chyba do miseczki C lub D nie pamiętam teraz, która jest tak mała, że mi się to w ogóle nie trzymało ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 |
Raczkowanie
|
A czy są staniki w rozmiarach f-ff z twardymi miseczkami?? Bo do mi ękkich się jakoś przekonać nie umiem... Nie sądzę by kształtnie (nieobwiśle) wyglądały
![]()
#3853 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama mam 76 cm pod biustem i spokojnie noszę 70tki ![]() Cytat:
A odnośnie silikonowego "stanika" to niestety pic na wodę. Ani to biustu nie trzyma, ani nic. Równie dobrze możesz nie zakładać nic - na to samo wyjdzie, a zaoszczędzisz pieniądze i unikniesz stresu związanego z ciągłym sprawdzaniem czy stanik się jeszcze trzyma czy już się odlepia. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() Tak, są staniki z miseczką FF usztywniane - np. cała seria Masquerade ![]() A miękkie wcale nie wyglądają obwiśle - mogą wyglądać równie dobrze albo i lepiej niż usztywniane, grunt to dobrać odpowiedni rozmiar i fason. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ale matkoswinta, nie kupuj tego ustrojstwa, toc to ani nie trzyma nalezycie, ani chyba szczegolnie zdrowe nie jest (wyobrazilam sobie, jak mi sie piersi przyklejaja do tego sylikonu ![]() jesli bluzki masz bez plecow, to proponuje uzyc obnizacza obwodu. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po drugie co to są 'twarde' miseczki? po trzecie mylisz się.. http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28fF http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30ff http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32ff http://www.balkonetka.pl/katalog/size/34f http://www.balkonetka.pl/katalog/size/34ff itd.. jeśli uważasz że biusty prezentowane na tych zdjęciach w miękkich stanikach są obwisłe to ja bym chciała mieć takie obwisłe piersi ![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Raczkowanie
|
Proszę o szybką poradę, kupiłam biustonosz Pour Moi Provence T-shirt Bra i obwód wydaje się być ok, chociaż przy wdechu fiszbiny boleśnie wbijają się w żebra pod biustem.
Natomiast mam kłopot z miską zalamuje się pod piersią, tuż nad fiszbiną, no i od góry tak dziwnie się układa (lekko odstaje), ale podobno w tym modelu to norma. Mam 73 pod biustem i 94 w biuście aktualnie wzięłam 30 FF. Na co ewentualnie wymienić, a może tak juz będzie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Raczkowanie
|
miska załamuje się pod piersią??
może za nisko założyłaś??? najlepiej wklej zdjęcie
#3858 |
Rozeznanie
|
Carla to załamanie wygląda podobnie do tego tutaj ? Jeśli tak, to może to być kwestia niekompatybilności - fiszbiny nie są dla ciebie odpowiednie (za głębokie U) i stąd to puste miejsce. Fiszbiny nie powinny wbijać się boleśnie w żebra - jeśli tak jest, najczęściej świadczy to o niedopasowaniu fiszbinowym.
Przyczyną może jeszcze być za mała miska - stanika nie da się założyć wyżej, bo biust nie mieści się w miseczce. Zdjęcie by nam pomogło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
BAN stały
|
Może też zwyczajnie obwód być zaciasny, przy usztywnianych miski potem się łamią..
Ja kupiłam sobie nową fifi za 69 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z takimi tekstami dziewczynko, to na kafeterię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
Bardzo cieszę się, że znalazłam ten wątek.
![]() Jakoś nie przepadam za swoim biustem i tak samo do tego doszło, że wpisałam w google 'jak dobrać stanik' i wyskoczyło mi kilka stronek. Przeczytałam, zmierzyłam i używałam kalkulatora i otrzymałam wynik 65D. Jutro wybiorę się do sklepu z bielizna, ale obawiam się, że nie znajdę takiego rozmiaru. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzuć okiem na pierwszą stronę wątku, może kiedyś będziesz w Poznaniu (widzę, że jesteś z okolic) - tam są 'uświadomione' sklepy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapraszam do Poznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że tam ceny są dość wysokie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Wtajemniczenie
|
Ze względu na coraz większą ilość sklepów, ograniczoną długość postów na wizażu i brak czasu usunęłam listę sklepów stacjonarnych z pierwszego postu. Większość sklepów, które zasługiwały na bycie na niej można znaleźć na stanikowej mapie świata, której towarzyszy teraz nowy blog: http://stanikowamapa.blox.pl/html
Za wynikłe z tego niedogodności przepraszam ![]() ![]() Poniżej lista, którą usunęłam. Cytat:
Edytowane przez agta85 Czas edycji: 2010-01-17 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Pour%20Moi ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() a ja w czwartek kupiłam stanik w rozmiarze 30D nowy w sklepie (internetowym) za 49zł, więc prosze mi nie mówić, że uświadomione staniki są drogie! na Twoje wymiary to ja bym radziła jednak 70C/32C, ewentualnie z rozciągliwców 65E/30DD |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za radę z rozmiarem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3869 |
Zadomowienie
|
Skoro o La Senzie mowa dziewczyny, które je noszą, podpowiedzcie w co celować mając 30F z anglików, wiem że w La Senzie ta rozmiarówka się troszkę różni.
#3870 |
Zakorzenienie
|
na mnie ok była portia 30F a z La senzy mam 32DD z kolekcji Girly&Gorgeous i 32E z kolekcji Love/Lullaby Lace; z tych gładkich T-shirt bra to mam 32F (znaczy nie mam ale 32E bułkuje)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.