Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-17, 03:01   #721
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Dziewczyny , ja tak sobie z sympatii zaglądam czasem jeszcze na ten wątek... i widze, że bardzo duza wage przywiązujecie do tego terminu porodu, a przecież to jest tylko przyblizony, teoretyczny termin, a tak naprawdę za termin porodu przyjmuje się od 2 tygodni przed i do 2 tygodni po tym terminie, więc naprawde nie ma co sie przywiązywac do tej daty i zastanawiac się, czy to jest 3 dni w tą, czy 6 dni w tamtą. Niewiele kobiet rodzi w tym konkretnym terminie i potem sa tylko niepotrzebne niepokoje "jak to juz po terminie..." albo zaskoczenie " miało byc za tydzień..."

fajnie, ze wasze maluszki rosną
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 10:20   #722
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mpik to fajnie że apetyt masz mi też wraca na wieczór
Lenka to teraz już rozumiem bo myślałam ,że ty masz już 8 tydzień, to znaczy że wczoraj miałaś 7 tydzień+6dni, ale już wszystko wiem ,nie wiedziałam, że to się tak podaje
Chyba tak aldii to tłumaczyła, ale nawet na logikę, jak 7 tc skończony, to 8 tc się zaczął na pewno To masz w końcu termin na 31.08. czy 01.09 ?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja już się pogubiłam z tymi kalkulatorami. Skoro Agnyska ma tydzień po mnie termin, to ja powinnam mieć chyba 10tdz?
Lenka obadaj mi proszę jak to wychodzi, skoro termin mam na 23.08???

Pobolewa mnie gardło :/
i to mnie trochę zmartwiło.
NIka, ale to wszystko zależy, kiedy miałaś ostatnią @??
A jak zaczyna Cię boleć gardło, a nie ma jeszcze żadnego zapalnego stanu to polecam lody, albo colę, cokolwiek zimnego Babka nam na wykładzie mówiła, żeby nie pić żadnych herbatek ciepłych z miodem itd bo tylko pomożemy bakteriom się rozwinąć.
A pracą też się nie martw, najważniejszy Twój maluszek. Mnie nie obchodzi co sobie inni myślą, bo u mnie w pracy każda dziewczyna w ciąży zanim jeszcze się brzuszek pojawi to już znika na L4, dlaczego ja mam się męczyć (a praca bardzo stresująca)... Myśl o sobie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ja tak sobie z sympatii zaglądam czasem jeszcze na ten wątek... i widze, że bardzo duza wage przywiązujecie do tego terminu porodu, a przecież to jest tylko przyblizony, teoretyczny termin, a tak naprawdę za termin porodu przyjmuje się od 2 tygodni przed i do 2 tygodni po tym terminie, więc naprawde nie ma co sie przywiązywac do tej daty i zastanawiac się, czy to jest 3 dni w tą, czy 6 dni w tamtą. Niewiele kobiet rodzi w tym konkretnym terminie i potem sa tylko niepotrzebne niepokoje "jak to juz po terminie..." albo zaskoczenie " miało byc za tydzień..."

fajnie, ze wasze maluszki rosną
niutka, dla nas to chyba wielka frajda o tym tp rozmawiać Na pewno każda wie, że to tylko naprawdę zbliżony termin

Ja próbuję psychicznie nastawić się na zjedzenie śniadania, ale nie wiem czy zdążę.. Boję się do kuchni wejść:/
Stary 2010-01-17, 10:43   #723
olbka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny...
znowu ledwo zwlokłam się z łóżka najchętniej bym do niego wróciła, ale już mnie głowa od tego spania boli... pewnie zrobię śniadanie i pójdę spać

u mnie na tej stronie wychodzi 34 dzień od zapłodnienia,
Ostatnią @ miałam 1 grudnia, czyli teraz jest 47 dzień ciąży 6 tydzień i 5 dzień...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 10:52   #724
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...
u mnie na tej stronie wychodzi 34 dzień od zapłodnienia,
Ostatnią @ miałam 1 grudnia, czyli teraz jest 47 dzień ciąży 6 tydzień i 5 dzień...
Hej NIunia ja ost @ miałam 2-go i gin wyliczył mi termin na 09.09, z moich obserwacji wiem, że owu była 14/15grudnia
u mnie dziś 6tc i 4d

Ja już po śniadanku- mąż mi zaserwował mleko z płatkami Wielkie gratulacje dla Niego, ponieważ on w kuchni nic nie potrafi zrobić hehhehehe

A na obiadek do teściów! Będzie KARPATKA na deser MNIAMMM
Stary 2010-01-17, 11:00   #725
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hej NIunia ja ost @ miałam 2-go i gin wyliczył mi termin na 09.09, z moich obserwacji wiem, że owu była 14/15grudnia
u mnie dziś 6tc i 4d

Ja już po śniadanku- mąż mi zaserwował mleko z płatkami Wielkie gratulacje dla Niego, ponieważ on w kuchni nic nie potrafi zrobić hehhehehe

Ja też miałam owu 14-15, więc jedziemy na tym samym wózku

Kasia
Stary 2010-01-17, 11:22   #726
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Witam kochane
Czytałam ze zdziwieniem jakie macie dokuczliwe dolegliwości i jak musicie się męczyć np. ciągłe wstawanie w nocy do wc!
Myślałam ,że mi nic nie dolega ale jem bez przerwy prawie
Od świąt(zapłodnienia) przytyłam już 3 kilo!!!
Jak zawsze miałam "parę" teraz najdrobniejszy wysiłek powoduje zawroty głowy i duchoty. Wracam z pracy (tam też jem) prysznic jedzenie i spać. Budzę się o 4 wyspana biorę prysznic , gotuję obiad i znowu jem!
Nie wiem jak z tym walczyć od wielu lat jadłam 1 raz dziennie przez mój długi dzień pracy. Teraz jak jem tak często i nic nie robię bo po pracy padam na pysk to tyję bo nie przywykłam do takiego sposobu odżywiania. Próbowałam zapychać się warzywami ale to pomaga na krótko po 2-3 h znowu telepią mi się ręce z głodu nie mogę strzyc w pracy
Może macie jakieś sposoby jak najeść się na dłużej ,czym
Błagam o pomoc bo to za wcześnie na taki przyrost wagi jak tak dalej pójdzie to ja w futrynę się nie zmieszczę. Boję się ,że będzie mi bardzo ciężko stać w pracy(i tak mam już delikatne żylaki na stopach i łydce) jak dzidziuś zacznie coś ważyć + upasiona mama to ja będę się toczyć.

Spokojnej niedzieli bez nudności i częstego siusiania

Edytowane przez NoWaJa85
Czas edycji: 2010-01-17 o 11:29
NoWaJa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 11:23   #727
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Ja też miałam owu 14-15, więc jedziemy na tym samym wózku
FAJNIEEEEE
Stary 2010-01-17, 11:44   #728
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja też mam 9 tydzień ale dokładniej oczywiście nie umiem obliczyć. Już po imieninkach, wszystko ok, się naobżerałam jak już dawno nie

Ja już się pogubiłam z tymi kalkulatorami. Skoro Agnyska ma tydzień po mnie termin, to ja powinnam mieć chyba 10tdz?
Lenka
obadaj mi proszę jak to wychodzi, skoro termin mam na 23.08???

Mpik lody...mhhhmmmm ;D

Pyszny placek mi wyszedł. Miałam zamrożone śliweczki jeszcze zeszłoroczne i zostały 2 kawałki ;P
Do tego mama zrobiła sernik na zimno, ja sałatkę owocową i były... Michałki

Na kolację przekładana sałatka ryżowa, mozarella z pomidorkami i bazylią, kiełbaska na ciepło (dla jedzących mięso) i zapiekanka makaronowa z mięsem.

Objadłam się, ale po wczorajszej nocy ( o 1 rigoletto- pierwszy raz ;o) to nawet się cieszę, że coś mi smakowało.

Co do staników... błagam, nie załamujcie mnie ;( nosiłam D. Teraz już się nie mieszczą i nie mam odwagi iść na zakupy

Limeta witaj w naszych progach

Pobolewa mnie gardło :/
i to mnie trochę zmartwiło.

Gabisunku, a jak Twoje zdrówko? Leżysz, odpoczywasz?

Kasia ja chyba Agnyskę przegonię z tymi ciążowymi ciuchami. Mam już okrąglutki brzuch, widać ciążę ;o

Jeszcze się Wam pożalę... Kumpela z pracy, z którą się wczoraj widziałam, przekazała mi od mojej naczelniczki, żebym się określiła, czy wracam, czy nie. Mam teraz zwolnienie do 21 stycznia, ale mdłości się potęgują...
Kumpela powiedziała Jej, że przecież ja chcę wrócić, ale sama nie wiem, czy mdłości się skończą i kiedy, to jak mam się określić.
Wiecie jak to odebrałam? Jakby myśleli w pracy tak: no jasne, zaszła w ciążę- to buch na zwolnienie. Ale przecież tak nie jest...
A dziękuję, czuję się dobrze, tylko nie mogę się doczekać aż wyjdę na dwór
a pracą się nie przejmuj, babka poświruje i jej przejdzie bo niby jak masz przewidzieć kiedy będziesz się lepiej czuła? ja uwielbiam pomidorki z mozzarella i bazylią i jeszcze do tego ocet balsamiczny
Lenka nie denerwuj się że tak to drążę ale dla mnie to trochę dziwne, że początek 7 tygodnia określa się jako 8 tydzień bo jakby tak wszystko liczyć to jesteśmy rok starsze aj wszystko się okaże na naszych wizytach, bo może fasolki mają całkiem inne plany jeśli chodzi o termin porodu a umnie jedne kalkulatory pokazują 31 a inne 1, tylko jeszcze nie mam pojęcia kiedy było zapłodnienie bo według kalkulatorów było to 9 grudnia a wiem że wtedy nie było przytulanek, dopiero 11 więc u mnie chyba owu się na moje szczęście przesunęła

ja już po śniadaniu i teraz muszę leki łyknąć, a ta nospa jest obrzydliwa i jeszcze tabletka duża i zawsze gdzieś się przykleji
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 12:08   #729
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Wyjątkowo nie zazdroszczę, ale smacznego

Cytat:
Lenka nie denerwuj się że tak to drążę ale dla mnie to trochę dziwne, że początek 7 tygodnia określa się jako 8 tydzień bo jakby tak wszystko liczyć to jesteśmy rok starsze aj wszystko się okaże na naszych wizytach, bo może fasolki mają całkiem inne plany jeśli chodzi o termin porodu a umnie jedne kalkulatory pokazują 31 a inne 1, tylko jeszcze nie mam pojęcia kiedy było zapłodnienie bo według kalkulatorów było to 9 grudnia a wiem że wtedy nie było przytulanek, dopiero 11 więc u mnie chyba owu się na moje szczęście przesunęła
Gabisun, teraz ja nie rozumiem czemu początek siódmego tygodnia?? 50 dni to jest skończone PEŁNE 7 tygodni, a zaczęty 8 tydzień.
Stary 2010-01-17, 12:38   #730
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Wyjątkowo nie zazdroszczę, ale smacznego

Gabisun, teraz ja nie rozumiem czemu początek siódmego tygodnia?? 50 dni to jest skończone PEŁNE 7 tygodni, a zaczęty 8 tydzień.
a tam nie ważne tylko po prostu jak dla mnie 7 tydzień plus 1 dzień to jest początek 7, i że 7 tydzień trwa od 7+1dzień do 7+6 dzień, a potem zaczyna się 8, ale zagmatwałam chyba nie znam się jeszcze na tym, ja po prostu liczę co do dnia czyli jak mam 7 tydzień+5 dni to dla mnie jest to jeszcze 7 tydzień, a za parę dni dopiero 8. Dobra już nie męczę

Każdy liczy jak chce, moja koleżanka była z chłopakiem 4 lata, tydzien wcześniej miała rocznicę (czwartą) i jak ktoś się spytał ile lat są razem to mówiła że 5 a ja w szoku jak pięć, przecież 4? a ona że 4 skończone, ale leci 5 więc są razem 5 lat

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

teraz już rozumiem o co Ci chodziło, spowalnia mnie ta ciąża

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

a jeszcze tak dla wyjaśnienia, 7 tydzień trwa od 6 tydzień+1d do 7 tydz. a
8 tydzień zaczyna się od 7 tydz +1d do 8 tydz. tak?
ale mam zajęcie
Stary 2010-01-17, 13:08   #731
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
a jeszcze tak dla wyjaśnienia, 7 tydzień trwa od 6 tydzień+1d do 7 tydz. a
8 tydzień zaczyna się od 7 tydz +1d do 8 tydz. tak?
ale mam zajęcie
No tak mi się zdaje, jak 7 tygodni + 1 dzień, to wiadomo, że 7 jest skończonych, a ósmy już się zaczął Jesteś w ósmym, ale skończyłaś 7 pełnych tygodni.

Jak byłam u lekarza i potem w tym szpitalu, to był mój 6 tydz + 3 dzień chyba albo 4, i lekarz mówił, że 6 skończonych, a więc byłam juz w połowie siódmego
Nie wiem, może niech się inne dziewczyny wypowiedzą
Stary 2010-01-17, 13:17   #732
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja miałam wczoraj paskudny dzień. Znowu brzuch bolał, jak leżałam, to lepiej, a jak tylko na chwile poszłam z mężem na zakupy, to znowu ból paskudny i ciągły. Do tego stopnia, że pierwszy raz wzięłam no-spę Poza tym znalazłam sobie cammemberta z pasteryzowanego mleka i zrobiłam zapiekanego w borowinie, a potem żałowałam, bo cała noc zastanawiałam się czy czy też może nie... Rano zaw2sze mi lepiej, mam nadzieję, że brzuch nie bedzie bolał i że wszystko mimo wszystko w porządku. Za 3 dni wizyta, to się okaże. Plamień nie mam żadnych. Przepraszam, ze marudzę, ale naprawdę wczoraj się przestraszyłam.

Olbka, jak samopoczucie przed jutrem? Pomyśl, że jutro już będziesz spokojna, na pewno A co do stanika - mąż pewnie zadowolony

Ddosiek, ja pamiętam twoje testowanie na weterankach w sylwestra

Martucha, jak samopoczucie? Mi o tej wit. B6 gin mówił, ja nie sprawdziłam, bo jeszcze (odpukać) nie muszę

Mszu, każda dyskusja jest potrzebna, żeby wyrazić swoje zdanie i rozwiać wątpliwości. My sobie podyskutowałyśmy, a ty teraz nam tu nie uciekaj, bo zabraniam

Limeta, witaj i gratuluję Tylko nie wiem jak cię wisać na listę bez imienia i lat chyba wpiszę
Monika, u mnie w pracy ta sama sytuacja - jakby zajście w ciąże oznaczało automatycznie, że chce się mieć wolne Ja też tłumaczę, że chciałabym wrócić, ale nie wiem jak będzie. Ale przecież ani ty, ani ja nie przetłumaczymy - mają swoją teorię i my jej niestety nie zmienimy Nie martw się

Niutka, dziewczyny mają rację, to przyjemne gadać sobie o terminach porodu Chociaż ja znając historię mojej rodziny mogę w połowie sierpnia urodzić

Lenka, i jak ze śniadaniem? Udało się zjeść?

Mpik, u mnie ten sam zestaw na śniadanie A na obiad kluski śląskie i gulasz
NoWaJa, nie pomogę ci, niestety Pocieszę tylko tym, że razem nie będziemy się mieściły we framugach, bo ja też jem ogromne ilości, wiecznie głodna jestem, a mdłości niewielkie to mi nie przeszkadzają - po prostu będziemy wielkimi mamuśkami

Gabisun, dobrze, że lepiej się czujesz Jeszcze na dwór nie wychodź, jeszcze odpoczywaj. A co do obliczeń, to w ostatnim poście dobrze napisałaś. Jak jest 7tc + 1 dzień, to leci już 8 tc. Ale lekarze najczęściej wpisują tygodnie skończone. Czyli w tym wypadku wpisaliby 7 tc

Idę obiad zrobić, jak zjemy to do rodziców na ploteczki pójdziemy Miłego dnia

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 27

NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
Limeta (?,?).................... ......................... ....tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Michel82 (Aga, 27l.).................... ..............tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..................tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
Kma1982 (Kinga, 27l.).................... ......... tp. 11.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ...........tp. ?
Naked21 (Ewa, 25l.).................... .............tp. ?

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:44   #733
gabisun
Zakorzenienie

aha czyli ja będę liczyć tak jak lekarz, jestem w 7 tygodniu a we wtorek już 8
Pomidora mam nadzieję, że to przejęzyczenie i nie jadłaś serka z BOROWINĄ? a jaką nospę bierzesz? tą zwykła? bo ja mam taką na receptę nospa forte, może zadzwoń do gina, powiedz co i jak i pójdziesz jutro po receptę? chyba że wytrzymasz do środy mój ból brzucha przed krwawieniem był taki dziwny, tak jak na okres ale był bardziej ostry niż tępy, taki mocny skurcz, od rzu się zaniepokoiłam,ale zaraz przeszedł, a rano to już wiecie bierz nospę i jak najwięcej odpoczywaj do środy a na pewno będzie wszystko dobrze.
Kurcze tak się zastanowić to teraz prawie każda kobieta w ciąży musi brać leki luteine, nospa czy duphaston, skąd to się bierze? może lekarze teraz bardziej uważają i dają częściej tak w razie czego...
Stary 2010-01-17, 14:04   #734
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
aha czyli ja będę liczyć tak jak lekarz, jestem w 7 tygodniu a we wtorek już 8
Pomidora mam nadzieję, że to przejęzyczenie i nie jadłaś serka z BOROWINĄ? a jaką nospę bierzesz? tą zwykła? bo ja mam taką na receptę nospa forte, może zadzwoń do gina, powiedz co i jak i pójdziesz jutro po receptę? chyba że wytrzymasz do środy mój ból brzucha przed krwawieniem był taki dziwny, tak jak na okres ale był bardziej ostry niż tępy, taki mocny skurcz, od rzu się zaniepokoiłam,ale zaraz przeszedł, a rano to już wiecie bierz nospę i jak najwięcej odpoczywaj do środy a na pewno będzie wszystko dobrze.
Kurcze tak się zastanowić to teraz prawie każda kobieta w ciąży musi brać leki luteine, nospa czy duphaston, skąd to się bierze? może lekarze teraz bardziej uważają i dają częściej tak w razie czego...
Dziękuję Biorę no-spę forte, bo tylko taką mam Już dziś lepiej, odpoczywam sobie, nawet na spacer nie idziemy, tylko do rodziców autem podjedziemy sobie. Tylko przestraszyłam się jak jasny gwint. Plamień na szczęście nie mam, a w środę wszystko lekarzowi opowiem.
A co do jedzeia, to nie przejęzyczenie - ja robię zapiekane cammemberty z takim dżemem borowinowym i chlebkiem czosnkowym - uwielbiam! Tylko wczoraj za bardzo się objadłam i potem cierpiałam
Kochana, to jak liczysz jak lekarz to nie jesteś w 7 tc tylko skończyłaś
7 tc Bo oni mówią o skończonych tygodniach

28.09.2014

Stary 2010-01-17, 14:49   #735
jaga_2001
Zakorzenienie

Pozdrawiam przyszłe mamusie.

Pozwolę sobie od czasu do czasu Was podczytywać. Mam nadzieję, że się za to nie obrazicie.

AV by jaga_2001

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-01-17 o 15:00
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 14:57   #736
Limeta
Raczkowanie

Pomidora, dziękuję za dopisanie mnie do listy.

NoWaJa, łączę się w bólu. Ja od początku ciąży przytyłam już 2 kilo. No ale niestety tak to jest jak co 2 h jestem głodna. Do pracy zabieram zawsze 2 banany, 6 mandarynek i 2 kanapki (wychodzi, że średnio co 1,5 h w pracy coś przekąszam). To pomaga mi jakoś dotrwać do obiadu, który zaraz po przyjściu do domu serwuje mi mój małżonek. Po obiedzie idę spać i do rana mam spokój. Bardziej i na dłużej najadam się kanapkami, a w ich składzie są węglowodany, które zapychają żołądek. Niestety to węgle są główną przyczyną wzrosty wagi, dlatego trzeba je jeść z głową.

Moja mama na pocieszenie mówi, że to dziecko jest głodne i domaga się jedzenia, dlatego ciągle coś żuję.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 15:23   #737
gabisun
Zakorzenienie

oj to nie wiedziałam nawet że borowina jest jadalna bo to przecież takie zgniłe roślinki z błotkiem o niezbyt miłym zapachu ale skórka po tym jak u niemowlaka

ja już po obiadku i dalej leżę
Stary 2010-01-17, 15:54   #738
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam przyszłe mamusie.

Pozwolę sobie od czasu do czasu Was podczytywać. Mam nadzieję, że się za to nie obrazicie.
Oczywiście, że nie mamy nic przeciwko

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Moja mama na pocieszenie mówi, że to dziecko jest głodne i domaga się jedzenia, dlatego ciągle coś żuję.
Pewnie, że to dziecko, tego się trzymajmy Ja mam to samo i pocieszam się, ze zrzucę jak maleństwo już będzie na świecie

Cytat:
oj to nie wiedziałam nawet że borowina jest jadalna bo to przecież takie zgniłe roślinki z błotkiem o niezbyt miłym zapachu ale skórka po tym jak u niemowlaka
A ja z kolei nigdy nie robiłam zabiegów z borowiną, tylko sobie jadłam

Ja też po obiedzie, póki co brzuszek nie boli

28.09.2014

Stary 2010-01-17, 16:56   #739
olbka
Zadomowienie

Pomidora, a nie chodzi przypadkiem o żurawinę?

ja się oczywiście stresuję przed jutrem, ale w granicach normy. Wizytę mam o 17:45, więc wieczorkiem napiszę Wam co i jak wszyscy mówią, że będzie dobrze, to co ma nie być

Kasia
Stary 2010-01-17, 17:07   #740
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:

ja się oczywiście stresuję przed jutrem, ale w granicach normy. Wizytę mam o 17:45, więc wieczorkiem napiszę Wam co i jak wszyscy mówią, że będzie dobrze, to co ma nie być
oczywiscie ze bedzie dobrze
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 17:11   #741
NIKaP-n
BAN stały

Lenka właśnie u mnie ten problem polega na tym, że nie zapisałam ostatnich miesiączek taka gapa jestem no, a wszędzie pytają o ostatnią
Ale w czwartek mam wizytę i może gin coś mi na to pomoże

Kasiu moja naczelniczka jest fałszywa, bo mi zapewne powie- nie martw się, dbaj o siebie, a za plecami coś innego. Ale ja pracuję tam 10lat i myślę, że nawet gdyby się okazało, iż będę musiała już na zwolnieniu zostać to do cholerci mam do tego prawo ;D
Nie lubię tylko zakłamania ja zawsze mówię, co myślę, choć to nie zawsze fajne...
A jak się Kochana czujesz? mam nadzieję, że brzuszek już nie boli? Mąż mnie pociesza, że jak boli, tzn. że Fasol rośnie to i mieszkanko musi sobie powiększać, o przecież komputer tam musi wstawić... i łóżko i w ogóle
A ostatnio wyczytałam, że na naszym etapie ciąży to wręcz powinnyśmy takie bóle odczuwać, zwłaszcza o czasie miesiączkowym, to naturalne rozciąganie macicy. Sądziłam do niedawna, że tylko na początku tak będzie. Mama mi mówiła, że po porodzie też podobnie pobolewa, bo wszystko w środku wraca do normy.

NoWaJa myślę, że musiałabyś przyzwyczaić organizm do regularnych por jadania. Np. jadaj mniej, ale co 3 godziny. Wtedy organizm Twój i Malucha będzie wiedział, że za 3 h dostanie nowe paliwko. Ja jem jak mogę- może nie na siłę, ale się nie ograniczam, bo nie wiem kiedy znowu będę mogła zajadać. I zauważyłam, że niezależnie ile zjem to za 3 h czuję ssanie...

Gabisun olewam wszystko, co mnie denerwuje i już.
Teraz będę tylko szczęśliwa.
Swoją drogą dziwię się, bo nic mi lekarz nie mówil o no-spie... a mówiłam mu, że czasem bardzo boli. Chyba czasem mnie nie słucha...

A dzisiaj przyszła do mnie... ochota na migdolenie
tak nieśmiało zapukała, haha i teraz jesteśmy z mężem tacy... wyciszeni ;D

Niutka ja nie przywiązuję tak bardzo wagi do terminu, wiem, że się wszystko pozmienia jeszcze. Tylko zazdroszczę Dziewczynom gdy piszą: któryś tydzień, któryś dzień

Mpik smaaaaaaaaaacznej karpatki
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 17:11   #742
evullka
Rozeznanie

Cytat:

Bardzo dobre nastawienie Na pewno wszystko jest ok A to pierwsza wizyta?
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 17:24   #743
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Niutka ja nie przywiązuję tak bardzo wagi do terminu, wiem, że się wszystko pozmienia jeszcze. Tylko zazdroszczę Dziewczynom gdy piszą: któryś tydzień, któryś dzień
no ale ty przeciez tez masz swój tydzien i dzień

dla Was

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-01-20 o 04:54
Stary 2010-01-17, 17:33   #744
gabisun
Zakorzenienie

Nika masz rację olewaj takie zachowanie a twój tż mnie rozbawił, musi komputer zmieścić i łóżko
A Twoja mama ma rację, później boli jak macica się obkurcza i trochę bardziej po cesarce, bo rana jest.

pomidora
zaintrygowałaś mnie tą borowiną jadalną a co na niej jest napisane i jak smakuje? ja miałam do czynienia z tą zabiegową i dla tego tak ciężko mi sobie wyobrazić że można ją zjeść, bo czuć ją ze sporej odległości i jeszcze na necie nic nie znalazłam o tym dżemiku, więc jestem ciekawa co to za niespotykany smakołyk
Olbka fajnie że już się tak nie denerwujesz, jutro nam jak najszybciej napisz jak było
Niutka a ile trwala ta @? na wszelki wypadek umów się do ginki, ale każdy cykl może być inny, ja cykl przed tym jak udało się to miał @ bardzo skąpą, praktycznie wkładka by wystarczyła a w nocy całkiem nic i tylko 3 dni. A zawsze miałaś nieregularne?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

pomidora a może to borówki a nie borowina?

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-01-17 o 17:30
Stary 2010-01-17, 17:40   #745
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Niutka a ile trwala ta @
w sensie ta wczorajsza ? trwała jakieś 3 godziny

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-01-20 o 04:55
Stary 2010-01-17, 17:43   #746
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenka, i jak ze śniadaniem? Udało się zjeść?
Udało się, obiadek mały też, ale mnie mdli non stop, bez chwili przerwy:/ nie mogę się uczyć

Cytat:
ja już po obiadku i dalej leżę
to odpoczywaj

Cytat:
To czekamy, na pewno będzie ok

Cytat:
Lenka właśnie u mnie ten problem polega na tym, że nie zapisałam ostatnich miesiączek taka gapa jestem no, a wszędzie pytają o ostatnią
Ale w czwartek mam wizytę i może gin coś mi na to pomoże
Ojej, to szkoda, ale może Ci się jeszcze przypomni, skojarzy kiedy to było

niutka, to dziwne trochę, lepiej idź do gina szybko, będziesz spokojniejsza!

Cytat:
pomidora a może to borówki a nie borowina?
Też mi się tak skojarzyło z borówkami I z żurawiną
Stary 2010-01-17, 17:49   #747
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

Też mi się tak skojarzyło z borówkami I z żurawiną
mi też bo dżemy to raczej z owoców są a nie ze zgniłych roślinek leżących w torfie chyba że Pomidorka jest smakoszem bardzo oryginalnej kuchni
Stary 2010-01-17, 17:55   #748
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Bardzo dobre nastawienie Na pewno wszystko jest ok A to pierwsza wizyta?
nie, druga. Pierwsza była 4 stycznia i była sama kropka No, za 24h będę już siedziała na fotelu

Ale powiem Wam, że staniki C bardzo mi się podobają mam nadzieję, że nie będe już musiała schodzić do B...

Niutka, idż do ginki nawet jak dostaniesz @, może Cię nie zbada, ale zleci jakieś badania czy coś...

Kasia
Stary 2010-01-17, 18:41   #749
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Ale powiem Wam, że staniki C bardzo mi się podobają mam nadzieję, że nie będe już musiała schodzić do B...

dobre
W sumie mi moje dawne c tysz odpowiadało, więcej nie kcem
Bo potem się garbię ;D
Olbka dawaj jutro fotę Maleństwa

Niutka może to tylko jakieś drobne zaburzenia hormonalne? Moja siostra miała tak jakiś czas, nawet była w szpitalu na obserwacji, ale wszystko się unormowało. Idź do lekarza, nie bacząc na @.
Zobaczysz, wkrótce będziesz odliczać tygodnie...

Ja znowu zjadłam chlebek z serkiem topionym, taki pyszzzznyyy kupiłam w Lidlu- śmietankowy light(na inne mam długie zęby) w opakowaniu są 3 kostki takie większe polecam
Jeszcze polecam dżemy z tegoż sklepu, koszt. ok 5-6zł na bazie fruktozy (bez cukru) i są smaczniutkie.

Dziś mnie naszło na marynowane grzybki, muszę się do Mamci wybrać, Ona ma zawsze zapasik

Lenka
nie mam siły wybrać się po lody, a mój mężczyzna też się coś dzisiaj kiepskawo czuje, więc nie będę Go wypędzać ale apetyta na nie mam!!!

Gabi no mój mężuch to maniak komputerowy, więc pewnie Mały(a) też będzie się w tym kierunku pchać ;D Już widzę Fasolka z
laptopkiem haha w brzuchu...

w sumie ja też nie wyobrażam sobie życia bez kompa, podobnie jak Lenka i Jej Love my także poznaliśmy się przez neta...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 19:36   #750
Doroteczka75
Raczkowanie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Doroteczka75(Dorotka 28l) 16.09 2010
Doroteczka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości