|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
A ja sie pochwale pysznym obiadkiem o ktorym pisalam wyzej
Kurczak w cieście francuskim włala![]() super latwy przepis, w sumie to sam sie robi
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wogole co sie dzieje z Rybcia? chyba nie przeoczylam... ale nie odzywala sie od czasu porodu?? wszystko z nia ok i z dzidzia?
![]() ja mam ochote na cos slodkiego ale nic dobrego nie mam ??
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak sugerowała Patinka za pomysła
Nasza Lista aktualna jest w poście nr 2 na 1 stronie gosbaj mniam wygląda smakowicie ...i jak samo się robi to ja poproszę przepis Asiuulka zapraszam ....bierz walizkę i Warszawa City ![]() Objemy sie jak baki i razem pojedziemy na porodówkę
|
#1624 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Addicted - witamy z powrotem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O kurcze to już... trzymam kciuki aby poszło wszystko sprawnie ![]() Cytat:
A co do krwiaków to pierwsze słysze ze może być coś takiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A TŻtowi należy się lanie że takie cyrki urządza swojej kobiecie w dniu urodzin Cytat:
|
|
#1625 |
|
Raczkowanie
|
Zasłona - wszystkiego co tylko najlepsze dla Ciebie w dniu urodzinek
Ula - promienna mamusia w różowej bluzeczce - fajna fotka
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Maciuś dziękuje za komplemenciki
Na szczęście weekned więc mogę nadążyć za bieżącymi wątkami, bo o zaległych to ![]() aldii ![]() :kci uki: za jutrzejszy wielki dzieńpysia dokładnie tak jak napisałaś - zdjęcia robione przez fotografa szpitalnego, Maciek tak ślicznie wyszedł, że żal było nie wziąć tych fotek. A czy Kubuś będzie zazdrosny o Pysiolinkę, to wyjdzie dopiero w praniu. Pewnie na początku trochę będzie, ale miejmy nadzieję, że szybko mu przejdzie No i świetna robota z listą ![]() Celka dla bobaska, a co do krwiakówkalka na każdego przyjdzie pora, pamiętaj że nie znasz dnia ani godziny ja pojechałam tylko tak kontrolnie na ktg i wróciłam juz rozpakowanakamyil za jutrzejszą wizytęKancia z tego co pamiętam to soraya miała problem z małą ilością wód i trafiła do szpitala, potem jak trochę ich przybyło to wróciła do domu Pysia, Kancia normalnie kusicie, chyba w końcu też muszę zrobić te drożdżówki (uwielbiam z makiem) jak znajdę trochę więcej czasu![]() zebra oj ja też skądś znam nieprzespane nocki, dzisiejsza też nie należała do różowych, ale i tam mam nadzieję, że Maciek będzie lepiej spał od starszego brata Sensuel tego samego dnia co ja mamuśka rodziła swoje 3 dziecko i w książeczce w ogóle nie miała wpisane I fazy, natomiast II trwała 1 minutę. Na IP miała 8 cm rozwarcia, a co najlepsze przyszła do szpitala na piechotę, bo skurcze jej zbyt mocno nie dokuczały Położne śmiały się z długości jej zapisu ktg do dokumentacjimamaidy w moim przypadku to jeszcze za wcześnie na myślenie o seksie ![]() .... ide karmic
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu prosze bardzo
![]() Kurczak w cieście francuskim Składniki (dla dwóch osób):
Na tak przygotowanym cieście położyć pierś kurczaka, na to podsmażone pieczarki, a na wierzch plasterek żółtego sera. inne przygotowane przeze mnie opcje to: pierś - plasterek szynki - plasterek sera oraz pierś - salami - plasterek sera. Po nałożeniu farszu należy zapleść ciasto. Paseczki przekładać na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy, trochę jak sznurówki w bucie Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia. Gotowe zawiniątka włożyć na 15 minut do lodówki, a po wyjęciu posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec przez około 25 - 30 minut. Ciasto powinno zrobić się złociste i chrupiące. Smacznego
|
|
|
|
#1628 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
powiem na szybko, że czuję się coraz lepiej jako mama, co ogromnie mnie cieszy ![]() A Bartuś dziś spał w wózku 25 minut na werandowaniu - zaliczyliśmy kilka minut na tarasie ![]() Ściskam i postaram się nadrobić ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Brzoskwinko ogromne gratulacje!!! |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiat Kalafiora,Youyou dzieki za poparcie odnosnie nieszczesnego posiewu
Sensuel udanej imprezki Zaslona wszystkiego najlepsiejszego Patinka tak sie robi dopiero w razie problemow.Profilaktycznie nie - 100 lat temu sie tak robilo, czy byly problemy, czy nie. Po SN w 6 tz idziesz do poradnii, na usg bioderek, a po CC w 3tz i pozniej jeszcze raz w 6 OOOOOOO to moze nam w nocy urodzisz ![]() Kacha strasznie pozno mieliscie to usg bioderek ![]() MadzikUK wyrzucilabym mu tego playa przez okno ![]() Addicted zabilas mnie opowiescia porodu tej babeczki ![]() ![]() Lila ![]() Dziekuje kochane za kciuki Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-17 o 17:18 |
|
|
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Kra kra kra kra
kalka KRA KRA Asiuulka śliczny brzuszek ![]() Ingrid80 pozazdrościć jeansów ![]() Ula śliczny duży brzuszek , dzięki za infoBrzoskwinia gratulacje Addicted fajnie że już w domku pozazdrościć szybkiego porodu , a synuś ślicznyStrippi ładna mamusia Pantee zrób na własną rękę w laboratorium, będziesz spokojniejsza ![]() Pysiamn bardzo dobry pomysł z tą listą ![]() Pola kciuki zaciśnięte ![]() Patka współczuję nocki ![]() celka2000 brawo dla Zuzi ![]() elcia na poprawę humorku patinka lekarka powiedziała, żeby wkładać młodemu profilaktycznie. Nie wiem po co bo sama chwaliła, że bioderka są ok. No ale ta lekarka ma chyba z 70 lat ![]() zaslona 100lat ![]() mamaidy ja tam jeszcze o seksie jeszcze nie myślę- (boję się jakby to miał być pierwszy raz ) za to widzę, ze tż nie może wytrzymać, ale biedak będzie musiał bo zostało nam jeszcze 4tyglila super, ze już lepiej się czujesz ![]() My dzisiaj też się werandowaliśmy, całe 10min przy otwartym oknie ![]() Aldii żebym nie zapomniała to już zaciskam kciuki za jutrzejszy dzień, szybko do nas wracajcieA Wy kusicielki ładnie to takie pyszności pokazywać mamom karmiącym ![]() ![]() ----------------------- Chłopaki moje smacznie śpią, chyba się i ja zdrzemnę. Trzeba zbierać siły na noc
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2010-01-17 o 17:38 |
|
|
|
#1631 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziekuję za życzenia
Cytat:
Po cichu marzę, żeby urodziło się 17 lutego, bo ja urodziłam się 17 stycznia, TŻ 27 października i tak jakoś fajnie by było gdyby Nasza córka tez miała siódemkę w dacie urodzenia ![]() A jak imprezka to wznieśmy toast soczkiem i częstuję Was moim plackiem ![]() pysiamn przepis już zapisany i będę próbować może w tygodniu jak dopadnę masę kajmakową ![]() patinka_ czyżby kolejna mamusia się szykowała na porodówkę? ![]() gosbaj tez podkradłam przepis i zapisałam. Ostatnio włączyło się u mnie gotowanie i pieczenie i wyszukuję na necie coraz to nowsze przepisy. Mama i TŻ się ze mnie śmieją, że mogę cały czas w ciąży być, bo dobre rzeczy wynajduję do jedzenia ![]() lila12 Gratulacje postępów "Wciągnęłaś" się w rolę mamy, więc teraz będzie tylko coraz lepiej
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy, jesteście kochane, że o nas pamiętacie, jutro jak będę w stanie napisze więcej, a jest co pisać, m. in to, że padam po praktycznie tygodniu braku snu w szpitalu i jestem przerażona jak sobie poradzę
ale oby do przodu, chyba najgorsze za mną---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- A to nasza dziecina, świeżo po porodzie praktycznie, jeszcze napuchnięta
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
coś mi sie blokuje :P
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka i jak rozkręciło się coś??
![]() Rybcia witamy przerażająco brzmisz z tym niewyspaniem itd... mam nadzieję że wszystko się uspokoi, a dac rade to na pewno dasz
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
A ja musze sie "pochwalic". Byłam w czwartek w przychodni, bo chcieliśmy zaszczepic Olę, no i przyszło do ważenia. Kto zgadnie ile przybrała w ciągu 15 dni?
![]() 850 g........... Czyli teraz waży 3600g ![]() Wiem, wiem, że to za duzo, ale co mam zrobic jak ona jest taka głodna, że wisi ze 2 godz. na cycusiu i potem dostanie jeszcze flachę - 40 lub 80 w zależności od tego jak wcześniej jadła z piersi. |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia chyba malemu nie podobalo sie fotografowanie, ale i tak jest uroczy
Agape no to niezly zarlok z tej Olenki Patinke wcielo,moze juz na porodowke pedzi ![]() Kalki i Malinki tez cos nie widac
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje wyglada smakowicie. Jesli nie masz wyraznego polecenia od lekarza -to sobie odpusc. Jesli nie ma problemow z odwodzeniem bioderek to nie ma sensu na zapas niczego robic. |
|
|
|
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Aldii trzymam mocno kciuki za Ciebie. Na pewno wszystko pójdzie sprawnie i już jutro będziesz miała swojego Skarba przy sobie.
Ja nie rodzę. Wróciliśmy od teściów i jestem zmęczona bardzo. Nadrobię jutro. Miłego wieczorku
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niezly wynik |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda że w tym roku tak marnie wypadają bo w środę popielcową ![]() a co do dat urodzin - my zmajstrowaliśmy naszą malutką na urodzinki TŻta (tak +/- 2 dni ale generalnie w czasie ich świętowania ) w okolicach moich urodzinek także sobie zrobiliśmy prezent jak się patrzy ![]() aldii - trzymam kciuki za jutro! agapee - no to Oleńka przybrała, wow!a swoją drogą niezły z niej żarłoczek!! malinka - czyżby teść był miły i nie wkurzył Cię żeby wysłać Cię na porodówkę ![]() a teraz chyba wreszcie zabiorę się za naukę bo jutro to już chyba tylko podróż na porodówkę może mnie zatrzymać przed pójściem na uczelnię |
|
|
|
|
#1641 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gosbaj ...dziekuje bardzo Bardzo z aprzepis i za objasniajacą fotkę
Pieknie sie prezentuje ... Z pewnością zrobięęęęę... Ja naprawdę uwielbiam gotować, piec...nawet bardziej niż jeść ![]() Cytat:
mamy prawo wyboru ![]() Wiadomo że chcemy najlepiej dla dziecka zawsze... Fajnie że wpadlaś Cytat:
![]() no i za werandowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tyle pysznosci dziś na wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie Cię rozumiem bo ja w szpitalu praktycznie nic nie przespalam.... Dlatego polecam w domu olej sprzatanie, gotowanie ...zajmuj się tylko małym...a jak będzie spał to spij razem z nim by odzyskac siły....bo jak nie to padniesz na nosekkkkkkkk Cytat:
![]() Malinko .....odpoczywaj
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-17 o 19:49 |
|||||||
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- CUDO Kalka się nie odzywa - może pojechała na porodówkę?
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia sliczny maluszek
Agape dobrze ze rosnie, a ze taki z niej zarloczek nadrabia straty i apetyt dopisuje ![]() Ja tez lubie gotowac ale potem nie lubie sprzatac
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia słodki ten Twój synuś
ale zobaczysz naprawdę z karzdym dniem jest lepiej i czuję się człowiek pewniej!!! Tylko to niewysypianie jest masakryczne![]() Agapee no pięknie Ja pod koniec tygodnia się wybieram z małym i aż mam stresa co powie pediatra i ile na wadze przybyło![]() I jak zwykle na wieczór mogłabym zjeść konia z kopytami |
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
nie
jeszcze nie pędzę-leżałam w wannie:P niby dalej coś pobolewa, ale na razie bez rewelacji-aktualnie wcinam pomarańczkę i czekam na Tż, bo kolejny weekend spędził na uczelni:/ żadna się nie rozpakowuje?dziewczynki, ruszyć się:P jeszcze tyle babeczek przede mną, nie dajcie się wyprzedzić![]() ............. aha..i w sumie kolejny raz się zastanawiam co z BubiGirl?? p.s napisałam do niej sms
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-01-17 o 20:13 |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
aldii pytałaś czy to to samo ciasto co z marmoladą
tak to jest to samo ciacho, mozna tam dawac rozne nadzienia i mak i marmolade, dziem, twaróg ![]() pysia teraz mam masę makową Helio ale moim zdaniem lepsza jest Bakalandu ![]() co do tego z czym lepsze to mój małz woli z marmolada ja wolę z makiem ![]() gosbaj wyglada pysznie ale ja nie przepadam za ciastem francuskim patinka czyzby ?rybcia, addicted sliczne zdjęcia ![]() zasłona sto lat addicted wiem, ze soraya była w szpitalu z powodu małej ilości wód, mi na razie leakrz mówił, ze sprawdzimy jak z wodami na nastepnej wizycie, czyli 27.1. Jak będzie mniej to pewnie każe mi się przejsc do szpitala. Na wypisie z badania mam AFI 8 norma jest od 5 do 20 także jeszcze się mieszczę ![]() lece dziś mamy seans filmowy Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-17 o 20:19 |
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zadziwiające jest tylko to że w tej samej kwestii specjaliści mają tak różne zdania ..i bądź tu człowieku mądry
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1650 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.A dziękuję było miło,bo już się skończyło .Duńczyki to jednak się nie przemęczają w robieniu imprez urodzinowych.Było kilka osób ok 10 i żeby nie powiedzieć że nic do jedzenia jak na przyzwyczajenia polskie W PL to stoły uginają się od jedzenia i ciast,a tutaj.....phiiiii,parówki w cieście,bułeczki z rodzynkami i torcik lodowy.Finito!!! Ja jak robiłam urodziny Oskarowi to kilka dni wcześniej zaczynałam i wymyślałam cuda na kiju,ale już nie będę skoro oni się nie przemęczają to ja też nie muszę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Kurczak w cieście francuskim
włala

??

,a w dodatku mi nie dobrze i plecy mnie bolą od całodziennego stania
.Kicam sobie na pisłce z nadzieją,że mi minie i nic 

).

normalnie kusicie, chyba w końcu też muszę zrobić te drożdżówki (uwielbiam z makiem) jak znajdę trochę więcej czasu

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

niech życie jak bajka płynie 
i częstuję Was moim plackiem 
ale oby do przodu, chyba najgorsze za mną

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...