|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
A ja jutro idę ostatni dzień do pracy i będę się byczyć jak Wy
![]() Muszę jeszcze porobić trochę rzeczy do pracy, ale tak mi się nie chce, że... ![]() No dobra spadam, bo nie chcę, ale muszę popisać trochę rzeczy na jutro ![]() Pa! ![]() Może jeszcze dzisiaj zajrzę, jak mi się znudzi pisać w papierach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
A to mój mały przed kapiela
![]() Wogóle ma już tyle zdjęć a ile jeszcze będzie miał ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-17 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziękujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje gratulacje kochana czekam na relację z porodu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a my dzisiaj z mężem poskładaliśmy łóżeczko , jutro je umyje i dokonczę robotę z pościelą ![]() mąż jak założył kółka do łóżeczka to jezdził z nim po domu pokazywał i mówił " o tu z nią podjadę i pokażę kuchnię... o a tu łazienkę gdzie będzie robić kąpu kąpu" ![]() ![]() ależ to był fajny widok ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
zeberko no sliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a Ty masz cuuudeńko ![]() dzięki ![]() no, ale w końcu widoczny ![]() całe szczęście ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a maluszek cuuuudny Cytat:
Strippi ( Marta 24,l.) - 31.01.2010 Julia ![]() ![]() kurcze a bierze któraś z was kapsułki wiesiołka, bo ja dzisiaj kupiłam
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2010-01-17 o 20:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ************************* ******** Mam pytanko,na ile przed porodem słałyście już łóżeczka maluchów??
![]() |
#1657 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam już pranie i prasowanie ciuszków - dziewczyny, czy wy odcinacie metki?
![]()
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Elcia dziękować
![]() Strippi zobaczysz jak zleci i za chwilę wszytskie już będziecie miały maluszki przy sobie ![]() Sensuel ![]() ![]() ![]() Pliwa ja nie odcinam, i na uzywanych od znajomej też były metki... nie widze żeby przeszkazdzały małemu... zreszta po sobie wiem, że metki bardzo mi pomogły posegregować ciuszki wg. rozmiarów, bo tak na oko to nie umiałam Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-17 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie stosuję pościeli, tylko kocyk i śpiworek. Teraz mam prześcieradło tylko i kocyk w łóżeczku małego i zabawkę, a to wszystko raczej dla dekoracji, bo i tak zmienię na czyste jeszcze ... Zebra - dzięki! no właśnie z tym segregowaniem ! to jest myśl... haha! ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2010-01-17 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
Pliwa nie ma za co:d wiem poprostu jak to bez nich ejst, bo dostałam też takie z poucinanymi i ich za cholere nie posegregowałam porzadnie tylko mniej więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja też nie mam ani baldachimu ustawionego, ani nawet materacyk nie wypakowany
jedynie łóżeczko złożone i wszystko luzem leży Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2010-01-17 o 20:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam zamiar jutro ![]() dam prześcieradło i kołderke a na wierch przykryję dużym prześcieradłem żeby sie nie zakurzyło ![]() będę też miała baldachim , na początku nie byłam przekonana do tego pomysłu , ale przeważył fakt że w przedpokoju mam strasznie zimno i jak ktoś przyjdzie do domu i otworzy drzwi wchodząc do pokoju to troszkę zawiewa zimnem ![]() puki zima będzie to baldachim też Cytat:
ale na pozostałych mam zmykam bo mąż mnie zaprasza do łóżeczka ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Ja zaraz padnę na katar... Radzą w necie, żeby nie kichać na maluszka i ograniczyć kontakty, ale równocześnie karmić nadal piersią... No ciekawe jak to mam robić... Jak ja w ciągu 10 min. kicham 5 razy... Piję właśnie herbatę z sokiem z malin, wzięłam Rutinoscorbin, bo skoro w ciąży można to teraz też i się zastanawiam co dalej... Dodałąbym sobie cytryny i miodu, ale się boję... Chociaż z drugiej strony Kropka i tak ciągle ma kolki, to nawet nie zauważę, czy jej gorzej...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-01-17 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Zebciu jaka on ma minke
![]() Sensuel ja poscielilam tydzien temu Kamyczku zdrowiej ![]() Dzieki jeszcze raz za kciouki i trzymajcie dalej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Raczkowanie
|
Karmazynowy Kamyk - na katar bardzo dobrze jest przed pójściem spać moczyć nogi np w misce z gorącąwodą z solą. Wiem, że to prehistoryczny sposób ale mnie zawsze bardzo pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zadomowienie
|
Zeberka śliczności twoj Piotrus
![]() Kamyk duzo zdrowka ![]() Ja zmykam bo mamy dzis z mezem seans filmowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Zaslona sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() Rybcia - śliczny maluszek ![]() Ja też metki przy bodach poodcinałam, reszta została... Pytanie do doświadczonych już mamusiek - ile dziennie schodzi wam ubranek? Bo niby mam sporo, ale nie chciałabym codziennie prać... A mogę jeszcze dokupić ![]() Cytat:
![]() Może są jakieś krople dozwolone dla karmiących ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Raczkowanie
|
Heej
![]() No to po kolei.... hehe i nie wiem od czego zaczc bo mialam 5 stron do ndrobienia i nie cytowalam tylko teraz z pamieci ![]() Najbardziej utkwily wasze pysznosci P - normalnie litosci nie macie, ale ja tez jutro zrobie strucle jablkowa w ciescie francuskim - "zrobie" wloze do piekarnika zamrozona i v'ola ![]() Brzoskwinko - gratulacjeeee , sciskam mocno ![]() Adicted - normalnie mi sie poryczalo jak pisalas o porodzie i o tz ![]() Zaslona - 100 latek , zdrowka i czego sobie zyczysz ![]() Aldii - jutro Twoj wielki dzien, kciukalki trzymam - a wogole to na ktora masz to cc??? ![]() Kamyczku - zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka ![]() ![]() Zeberka - niunius Twoj to poprostu ![]() ![]() Rybciu - Twoj niunius tez cudo ![]() Agape - niech je i rosnie ![]() ****************** Ja teraz padam na twarzyczke, mowilam Wam wczoraj ze kumpel przyjedzie i przywiezie mi paczuszke od tesciowej i szwagierki - no jestem w szoku. Mam sliczny kombinezonik dla szkraba, ubranka, chyba z 15 czapeczek roznych i cieplych i bawelnianych i mniejsze i wieksze no i troszke kosmetkow i *******ek dla malego normalnie oczoplasu dostalam. I tak wczoraj przyjechal ten kumpel - a to mojego tz kuzyn i okazalo sie ze przyjechal ze swoim tata i tak posiedzielismy do 5 rano. Myslalam ze pekne ze smiechu. No tak dawali czadu ze nie pamietam kiedy sie tak usmialam. wiec tez zaprosilam ich dzisiaj na niedzielny obiad ![]() ![]() No i pozniej oni przyszli na obiadek, posiedzielismy troszke i poszli - ale fajnie bylo, a teraz czuje ze mnie muli na spanko. Jeszcze doszedl bol plecow ale tak ziwnie usytuowanypowyzej nerkia nizej jak lopatka - tak jakby plucko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za komplementy
![]() ![]() ![]() Kamyk ja piję herbatki z miodem i troszeczke cytryny też daję i małemu nic nie dolega |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||||||
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słówka
![]() Zasłona - 100 lat ![]() nareszcie ![]() Cytat:
Cytat:
Tż złożył łóżeczko turystyczne w dniu kiedy wychodziłam ze szpitala, a pościel dla małego przygotowałam jakiś tydzień wcześniej i schowałam na półce w szafie Cytat:
życzę szybkiego powrotu do zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Rozeznanie
|
Zaslona wiem, że już po północy, ale składam szczerze spóźnione najpiękniejsze i najserdeczniejsze życzenia ciepła, miłości oraz sprawdzonych i wytrwałych przyjaźni, w miarę bezbolesnego i szybkiego porodu i cudownych chwil z dzieciątkiem
![]() Aldii mocno kciuki trzymam Zeberko poprostu napatrzeć się nie mogę na Twojego Piotrusia, jest prześliczny ![]() Kocurazab jeszcze tylko jutro i sobie odpoczniesz, będziesz się lenić i nie myśleć o pracy ![]() Karmazynowy Kamyk życzę szybkiego powrotu do zdrowia, zdrowiej Nam szybciutko ![]() syla2311 śmiech to zdrowie, super, że mogłaś się tak porządnie wyśmiać ![]() Rybcia maluszek przeuroczy, jeszcze raz gratulacje ![]() Pysiamn wielkie brawa za listę ![]() ![]() Już nie mogę się Majeczki doczekać. Wiem, że będą nie przespane noce, strach i ciągły niepokój czy wszystko robię dobrze, ale teraz jak tempo przygotowań na przyjście dzieciaczka jest już coraz większe to już bym chciała by maleństwo było już z Nami. Jak patrze na te ciuszki, łóżeczko to już nie mogę się doczekać bycia we trójkę ![]() Dziś wyprałam pościel (którą specjalnie kupiłam na przyjście Majeczki) do Naszego łóżka w płynie dla dzieci, jutro wyprasuję i odłożę by czekało na zmianę pościeli przez mojego Męża jak wrócę do domu ze szpitala z Naszym nowym domownikiem ![]() Dodatkowo w łazienkowej dużej szafie poukładaliśmy rzeczy tak by była jedna półka wolna na wanienkę dla Niuni ![]() Już zwolniłam szuflady w komodzie i półki w szafce na rzeczy Majki i oczywiście to co mogłam już powkładałam ![]() Tak pięknie już wszystko w mieszkaniu wygląda na przyjście Majki ![]() ![]() Buziolki
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-01-17 o 23:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() addicted to wizaz dziękuję ![]() aldii trzymam kciuki za jutrzejszy dzień ![]() zebra już pisałam Ci na innym wątku, że masz ślicznego synka ![]() ula dziękuję ![]() ![]() kasiorekzeta dziękuję za życzenia ![]() ------------------ Z TŻtem pogodzeni, ale i tak byłam dla niego oschła ![]() ![]() Zjadłabym frytki, ale po nich mnie zgaga piecze ![]() ![]()
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-01-17 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | ||
Zadomowienie
|
Proszę bardzo
![]() Mam nadzieję, że uda Ci się kupić, bo warto , tym bardziej, że cena też nieduża ![]() ********************* Zebra zdjęcie super, te oczyska takie duże wpatrzone ![]() ********************** A ja pisałam trochę papierów do pracy, ale jeszcze nie skończyłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- No ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-01-18 o 00:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Syla miedzy 8-9 mam byc na IP
Dziekuje Wam za kciuki, trzymajcie dalej ![]() I tak spac nie moge, wiec zaraz wyruszamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Rozeznanie
|
Aldii będzie wszystko dobrze
![]() Ja dziś poszłam spać ok 3 (w ogóle nie mogłam usnąć), a teraz wstałam jak Mąż do pracy się szykować i znowu nie mogę usnąć, ale pewnie niebawem mnie złapie sen i będę do południa spała ![]() Super jest ten program Mamo to ja na TVNStyle. Dziś oglądałam, była akurat powtórka o 1:40. Mówili właśnie o przeciwciałach, które dziecko otrzymuje wraz z mlekiem matki, gdy ona jest przeziębiona, o szkole rodzenia, o matach edukacyjnych, połogu, kiedy jakie pokarmy wprowadzać dziecku, naprawdę bardzo dużo informacji dla przyszłych i młodych Mam ![]() Dziś mam wizytę u ginekologa, ciekawe co się dowiem. Nie byłam 3 tyg, a on ostatnio zaskakiwał mnie np na poprzedniej wizycie :jutro proszę się pojawić w szpitalu zostanie tam Pani kilka dni". Dlatego dziś zastanawiam się, czy znowu czymś mnie zaskoczy czy będzie ok.
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-01-18 o 07:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aldii - trzymam kciuki !!!! ![]() ja od 5:00 nie śpię, a i w nocy mało spałam. Chce mi się spać, ale dziś pół roku od ślubu i muszę coś wyszykować pysznego dla mężusia jak przyjdzie z pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Zakorzenienie
|
hey wstalam i głowa mnie boli
![]() Właśnie Kubuś je sniadanie a ja przyszlam poczytać : Zebciu Piotruś śliczny ![]() ![]() strippi dodalam Cię do listy w 2 poście ...w 1wszym bedzie musiała edytować Brzoskwinka jak już wroci do nas ![]() Kamyczku zdrowiej ![]() My dziś zaczynamy 38 tydzień ![]() ____________ Dziewczynki dziś 18 stycznia .... Kto dziś pierwszy ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-18 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.