|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
Mi sie nie udalo przekazac jakos niezwykle wiadomosci nikomu bo bylam 3 dni w Poznaniu jak robilam testy i 2 wyszly a 1 nie wiec nie bylam pewna i musialam komus sie wyzalic ze nie wiem i przeztelefon powiedzialam mamie i mojemu tz bo nie wytrzymalam bedac sama z ta niepewnoscia, a mialam plan aby zapakowac jakis ciuszek dla dzidzi w mnostwo gazet i torem aby tz sie meczyl z rozpakowaniem niespodzianki.
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() A mnie dziś kilka osób powiedziało, że już brzuszek widać, a ci co nie wiedzieli pytali czy jestem w ciazy W sumie to już prawie 15 tydz. a jak pojem to już wogóle brzuch wywali i chodzę już w ciążówkach ,które sobie kupiłam na all(jeansy h&m) super wygodne i maja takie gumki w pasie do ściągania w nogawkach troszkę za luzne ale czuje ze niedługo bedą za małe.kasandra super, że wszystko ok i super zdjęcie, ja któregoś dnia musze przysiąść i wkleic moje, ale to moze po nastepnej wizycie .I ja na ostatnim usg byłam z mężem i widziałam, że też się wzruszył. Limeta , Renatka witajcie !!! basienkaw ty to wyczaisz okazje w tych ciuchach
|
|
|
|
#3483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zgadzam sie z Toba powinni choćby jeden dzień poczuć się jak kobieta w ciąży-oczywiście ich kobieta wtedy może byliby bardzije wyrozumiali a nie sądzili że dziwnie się zachowujemy my dziś byliśmy kupić płytki bo catorama castoramie nie równa i nie wszędzie jest to samo-aż się zdziwiłam.dziś wybraliśmy płytki lazienka miała być z brązem i z czymś jasnym i jakimiś dekorkami, a jest grafitowa ciemna podłoga i grafitowo białe(złamana biela) ściany bez dekorów,nad wyborem płytek prawie się poryczałam i prawie nawrzeszczałam(czyt. wychowawczym tonem w tym przypadku) na mojego M że nic nie potrafi wymyślić jak fajnie położyć te płytki:/ no ale wybór dokonany zapłacone i już leżą w piwnicy![]() do tego febra zaczęła mi wychodzić znowu ![]() katar mija febra się pokazuje![]() ![]() wczoraj byliśmy an urodzinach babci i byłą moja kuzynka która po 2 ciążach baaaaaaaaardzo schudła zawsze była ładnie szczupła a teraz jest przeraźliwie chuda i niestety to odbiło się na twarzy i staro wygląda no ale mniejsza oo jej wygląd- dawno się nie widziałyśmy i jak mnie zobaczyła to zanim powiedziała że widać mi już okrągły brzuszek to musiała powiedziec ale utyłaś z grymasem na twarzy no kurcze wiadomo że biodra się rozachodzą w ciąży nic sie na to nie poradzi ale ona musiała mi dowalić i popsuć humor;(babcia od razu chciała mnie pocieszyć bo widziała że mi się przykro zrobiło i powiedziała że ślicznie wygladam ale to juz nie bardzo pomogło![]() ![]() Witam nowe koleżanki ![]() ![]() i oczywiście gratuluje!!---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- niezawsze prześliczna kołyska i słodkie ubranka ![]() już nie mogę sie doczekać 21 żeby po wizycie móc już coś kupić tak uzgodniliśmy z tz |
|
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Hexa kuzynka sie nie przejmuj jak ktos wredny i chce sobie samopoczucie poprawic to tak mowi ja nie wiem wogole jak kobiecie w ciazy mozna powiedziec cos takiego to oczywiste, ze tyjemy i wogole bo mamy dzidzi w brzuchu
Na "pocieszenie" mi zimno tez na ustach wyskoczylo dzis w nocy!!! Nie cierpie tego juz mi polowe ust zajelo, ale mam nadzieje, ze przystopuje troche ja uzywam plynu sonol za 3zl ok wysusza super.Grafitowy to super kolor tez bym pewnie miala w lazience, ale mam braz ze smietankowo-waniliowym kolorze , ktory jest w co drugiej lazience
|
|
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Ja ją używałam w poprzedniej ciąży i było ok rozstepów w sumie nie miałam. Teraz jeszcze jej nie mam ale zamierzam ją kupić.
|
#3486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja posmrowalam zoviraxem bo akurat na zakupach zaczelam czuc to charakterystyczne swedzenie:/ale pojde jutro do apteki po to co polecasz ![]()
|
|
|
|
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też tak kłuje zwłaszcza wieczorem, teraz też , gin w sumie nic mi nie powiedziała na ten temat tylko na razie dała mi tydzień zwolnienia żebym odpoczęła a jak nie przejdzie to chyba mi jakieś tabletki hormonalne chce zapisać.
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
tez uzywalam sonol jest dobry i cena bez porownania z zoviraxem
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkleje Ci swoja łazienke, ja lubilam przy urzadzaniu na inne patrzec
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślub braliśmy 23 czerwca 29 mieliśmy już być nad morzem, pokój zarezerwowany, kaucja zapłacona a 28 wylądowałam w szpitalu w 7 miesiącu w tedy byłam .
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() klaski : moj M sie zapytal czy to z gazety jakas przykladowa jest.napradwe super![]()
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny akurat cala lazienke sama urzadzilam wtedy jeszcze nie znalam swojego tz, ale inspiracje czerpalam z magazynow roznych. Bylo ciezko samej ogarnac wszystko, ale juz mi brakuje tego lazenia po sklepach wybierania, dobierania drobiazgow itp juz bym znow cos pourzadzala zazdroszcze
|
|
|
|
#3495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czyli super. Jak zrobie foty, to wam wkleje co mi sie udalo Łucji kupic. Cytat:
![]() Cytat:
i dali podwyzke, i umowe na dalsze miesiace.Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3497 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny coś mnie przeziebienie łapie, mozna brac rutinoscorbin?
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
mi gin mowil ze mozna. ale to byl ten glupi ktory w 5 tc stwierdzil ze za wczesnie zeby ciaze potwierdzic wiec nie wiem czy mu mozna ufac
|
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
Z tego, co wiem, to można.
Niezawsze naprawdę bardzo ładna łazienka ![]() I jaka czyściutka ![]() Hexa, nie przejmuj się kuzynką. Niektórzy to nie mają za grosz wyczucia. Już wiesz, czego się można po niej spodziewać i olej to |
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
można, spokojnie, vit C, wapno, rutinoscorbin
u mnie już 16 Tydzień dzisiaj postanowiłam kupić sobie wreszcie portki ciążowe.Jeansy w H&M w rozmiarze 38 i 40 były bardzo wąskie w nogawkach, czułam się jak w getrach, nie lubię takich przylegających spodni, a fajne sztruksy mięli tylko w rozmiarze 34 i 48. W końcu kupiłam jeansy w C&A po 159, masakryczne te ceny, ale nie pójdę do pracy w leginsach. Jeszcze dopnę moje normalne spodnie, ale jak siedzę przy biurku w pracy przez te 8h to brzuszek nie wytrzymuje i mi puchnie, muszę chodzić w rozpiętych spodniach i przykrywać swetrem. Najlepsza byłaby sukienka, ale przy takich mrozach to się boję. Mam dość tej zimy i tego śniegu, a teraz znowu pada! |
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do juz obecnych mam... A wlasciwie tych, co maja coreczki...jak wygladaly Wasze zdjecia usg, na ktorych bylo wg lekarza widac, ze to dziewczynka? Ogladajac w necie zdjecia dziewczynek, prawie wszystkie maja te 3 kreseczki widoczne, co ewidentnie swiadczy o zenskich narzadach. A moze ktoras z Was ma takie zdjecie i moglaby wkleic? Bo ogladam to moje (niby dziewczynka) i na nim tak szczerze mowiac nic nie widac. A juz na pewno nie ma tych 3 kresek. Jakby co, to moglabym zalaczyc zdj, jesli chcecie same ocenic
(rowniez te dziewczyny, ktore jeszcze nie maja dzieci )
|
|
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Alguien a patrzylas tutaj? http://www.4dultrasound.co.za/ Ja za duzo nie pomoge, bo nie mam doswiadczenia, z opowiesci siostry wiem jedynie ze chlopcom dobrze widac ta chlopieca czesc ciala, co do dziewczynek to nie mam pojecia jak to jest.
Napewno Ci doswiadczone mamusie jutro odpowiedza bo pewnie juz spia ![]() Jak jestes jeszcze na wizazu to napisz mi prosze na co mialas zachcianki, czy czesto mialas wymioty, bole glowy, sennosc? Ja dzisiaj spedzilam caly dzien w toalecie, nie z powodu mdlosci ale problemow zoladkowych :-( A i jeszcze jedno,w ktorym tc mialas robione ultrasound? Bo z rozmow ze znajomymi stad z usa wiem ze nie powinno sie zgadywac plci przed ukonczeniem 20 tc, bo jest to czesto niemiarodajne i moze sie zmienic, mi lekarz dopiero powie w 20 tc, bo wczesniej to loteria i nie jest pewne na 100%.
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Kasandra te stronke tez przegladalam i jak zauwazysz, dziewczynki na usg maja takie 3 kreseczki, nie da rady tego pomylic z niczym innym
u mnie na zdj nie widac nic, a przeciez nic nie oznacza, jakie tam sa narzady. Bylam na usg w 18 tyg, wiem ze najlepiej w 20 tyg, ale tak mi ustalili, no i nie zamierzaja juz wiecej robic. Co do moich odczuc ciazowych, to nie mialam ani razu nudnosci, nie mowiac o wymiotach. Caly czas czuje sie dobrze, specjalnych zachcianek jedzeniowych tez nie mialam. Na poczatku moze troche na slone. Jedynie senna bylam, ale to chyba powszechne. Wiesz...mi wlasnie chodzi o to, zeby nie okazalo sie potem przy porodzie, ze jest chlopiec, a ja bede miec sukienki, rozowe ubranka, itd. |
|
|
|
#3504 |
|
Rozeznanie
|
A czy któraś z Was nie zamierza ubierać dziewczynki prawie, że tylko na różowo? Ja lubię ładny róż, ale wkurza mnie jak idę do sklepu i to, co dla dziewczyn to w większości różowe.
Ostatnio kupiłam w końcu pierwsze ubranko z myślą o dziewczynce na dziale męskim - było po prostu czerwone, ale z tyłu tam gdzie jest rozmiar jest napisane baby boy. |
|
|
|
#3505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak mozna z tego co wiem. Kilka stron wczesniej, w piatek w godzinach porannych chyba wklejalam info o roznych dolegliwosciach, co mozna, a czego nie.... zerknij sobie
![]() Cytat:
Nie ma co sie na 100% nastawiac ze chlopczyk albo dziewczynka, bo potem moze byc niemile rozczarowanieCytat:
|
||
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę starała się ubierać w neutralnych kolorach ( jeżeli to będzie dziewczynka
).A do wizyty jeszcze ponad dwa tygodnie ![]() Dziewczyny , czy macie tak, że boli was brzuch przy kichaniu. Ja tak mam choć nie zawsze i to jest jakby taki krótki mocny ból. Gdzieś wyczytałam,że to te więzadła, że jak się napina brzuch przy kichaniu to tak boli, ale mimo wszystko troche się boję. |
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole dziewczyny w pracy powiedzialy ze mam natychmiast isc do lekarza bo brzuch mnie dalej kluje i mam twardy. nie wiem juz co robic moja ginka dopiero w czwartek przyjmuje
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie traktuj mnie prosze jak głupiej gąski która ślepo wierzy we wszystko co jest napisane na forum. LOgiczne jest to , że jak przeczytam 100 pozytywnych opinii na temat kremu, to go wypróbuje a jak mi nie będzie pasował to go wyżucę. Tak samo było z biustonoszami. Pisałam o tym bo sie przekonałam na sobie a nie tylko dlatego, że o tym poczytałam. ALe tak jak już pisałam. Twoje piersi Twój wybór. Nie przypuszczałam tylko, że rada może wywołać taką reakcję z Twojej strony. papeteria ja mam dokładnie to samo. Szczególnie jak leżę. Kicham a w brzuchu ból jakby ktoś mi igłę wbijał. Staram się podkurczać nogi przy kichaniu albo zginam się bo w tedy mniej boli. Tez boli przy naciąganiu się albo jak sie gwałtownie obrócę na drugi bok. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-01-18 o 09:27 |
|
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
papeteria ja też tak mam przy kichaniu więc się nie martw. Zuziunia co do rutinoscorbinu to można brać, można też witaminę C, ja akurat ją biorę bo mam niby jakieś bakterie w moczu i lekarz kazał mi brać żeby zakwasić.
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Jak piszecie o tym kichaniu, to przypomnial mi sie okres po porodzie... rodzilam naturalnie, bylam nacinana i szyta... i pamietam co przezywalam gdy chcialo mi sie kichnac albo zakaszlec.... aaaa
to dopiero bylo. Ja cos czuje,ze bede chora... normalnie dzis w pracy jak przyszlismy 15 stopni, teraz coraz to cieplej... przez weekend ogrzewanie bylo wylaczone i masakra. Teraz juz chyba z 18 jest, ale i tak jestem przemarznieta... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

Mi sie nie udalo przekazac jakos niezwykle wiadomosci nikomu
bo bylam 3 dni w Poznaniu jak robilam testy i 2 wyszly a 1 nie wiec nie bylam pewna i musialam komus sie wyzalic ze nie wiem i przeztelefon powiedzialam mamie i mojemu tz bo nie wytrzymalam bedac sama z ta niepewnoscia, a mialam plan aby zapakowac jakis ciuszek dla dzidzi w mnostwo gazet i torem aby tz sie meczyl z rozpakowaniem niespodzianki.

no ale wybór dokonany zapłacone i już leżą w piwnicy
Nie cierpie tego juz mi polowe ust zajelo, ale mam nadzieje, ze przystopuje troche ja uzywam plynu sonol za 3zl ok wysusza super.
, ktory jest w co drugiej lazience

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...
Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
klaski :