Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 14:24   #1351
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
Planując swój ślub zawsze myślłam, że będę miała cudowny idealnie dopracowany pierwszy taniec-ale w miarę upływu czasu jak patrzę na inne, znajome młode pary jak strasznie denerwują się czy nie pomylą kroków czy nie zapomną układu to stwierdzam, że ja osobiście nie chcę tego dodatkowego stresu.
Dokąldnie Już sobei wyobrażam mojego Tż na głos liczącego kroki
Stary 2010-01-14, 17:45   #1352
molly18
Raczkowanie

A my chcemy miec jakis maly uklad, nie musi to byc nic trudnego, raczej chcemy wymyslic sobie troche krokow, zeby ewentualnie zmieniac sobie w trakcie a nie martwic sie ze nam sie pomyli. Tylko chcemy, zeby to bylo cos przyjemnego w ogladaniu, a nie jakies wymuszone na sile trudne pozycje, ktore tylko wygladaja smiesznie dla widzow. Poza tym nasza piosenka na pierwszy taniec jest dosyc szybka i nie pasowaloby tylko takie kiwanie sie z nogi na noge

a wracajac jeszcze do tych wierszykow wkladanych do zaproszen, to tez sie zastanawialismy nad jakimis, zeby goscie przyniesli ksiazki zamiast kwiatow. Chac pomysl z winkiem tez mi sie podoba co do pieniedzy, to nie bedziemy dawac wierszyka, jak sie ktos zapyta to powiemy, ze wolimy pieniadze, ale tak oficjalnie to nie bedziemy o tym informowac, bo boje sie ze goscie sie obraza.
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 07:48   #1353
chilanes
Zakorzenienie

molly tak samo obrazić by się mogli za książki, czy wino zamiast kwiatów
A jaką piosenkę macie na 1 taniec?
Stary 2010-01-15, 14:05   #1354
miziol
Raczkowanie

Witam piękne narzeczone !
dawno nie zaglądałam, ale teraz przekopałam się aż tu i zamierzam zdać relację z naszych przygotowań

dekoracja : dekorację będzie nam robić siostra mojego TŻ, bo ma do tego smykałkę. Będzie prosto i elegancko : białe obrusy, jasnofioletowa organdyna, białe tulipany. Sala jest ładna więc skupimy się raczej na stole

suknia : w przyszłym tygodniu idę zamówić moją wymarzona suknię ślubną znalazłam sponsora i mało mnie obchodzi, że mojemu narzeczonemu sie nie podoba jemu ostatnio się nic nie podoba !

zaproszenia : już wybrane, w kolorze fioletu bądź ewentualnie różu
http://www.studiodaisy.pl/index.php?...ng=pl&prod=849
być może potem domówimy winietki albo zrobimy sami, zależy jak z finansami

kościół : kurcze jeszcze nie zaklepany ale jakoś nie możemy się wybrać razem do domu (tzn szczecinka), żeby iść do księdza we dwoje

foto i kamera : już upatrzone ale jeszcze nie zaklepane

Cytat:
Napisane przez Sysiaa77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co kupujecie rodzicom na podziękowanie??
my zdecydowaliśmy zrobić na weselu symboliczne podziękowania z kwiatami, a potem dać rodzicom zaproszenia na weekend nad morzem

Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
Planując swój ślub zawsze myślłam, że będę miała cudowny idealnie dopracowany pierwszy taniec-ale w miarę upływu czasu jak patrzę na inne, znajome młode pary jak strasznie denerwują się czy nie pomylą kroków czy nie zapomną układu to stwierdzam, że ja osobiście nie chcę tego dodatkowego stresu.
tez tak zawsze myślałam, ale nie wiem czy nie spanikujemy i nie pójdziemy jednak na kurs ! w ogóle mój chce zatańczyć salsę ! rozumiecie to ?! salsę w księżniczkowej sukni

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
tez nie możemy dojść do porozumienia bo on chce coś jay-z

w ogóle ostatnio nie mogę się z tą łajzą dogadać w żadnej sprawie ...

to się wyprodukowałam
Stary 2010-01-15, 22:43   #1355
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
A my chcemy miec jakis maly uklad, nie musi to byc nic trudnego, raczej chcemy wymyslic sobie troche krokow, zeby ewentualnie zmieniac sobie w trakcie a nie martwic sie ze nam sie pomyli. Tylko chcemy, zeby to bylo cos przyjemnego w ogladaniu, a nie jakies wymuszone na sile trudne pozycje, ktore tylko wygladaja smiesznie dla widzow. Poza tym nasza piosenka na pierwszy taniec jest dosyc szybka i nie pasowaloby tylko takie kiwanie sie z nogi na noge

a wracajac jeszcze do tych wierszykow wkladanych do zaproszen, to tez sie zastanawialismy nad jakimis, zeby goscie przyniesli ksiazki zamiast kwiatow. Chac pomysl z winkiem tez mi sie podoba co do pieniedzy, to nie bedziemy dawac wierszyka, jak sie ktos zapyta to powiemy, ze wolimy pieniadze, ale tak oficjalnie to nie bedziemy o tym informowac, bo boje sie ze goscie sie obraza.
My też nie chcemy jakiegoś układu dopracowanego co do jednego kroku... bardziej chodzi nam właśnie aby w miare to wyglądało a my abyśmy się tak nie stresowali

a co do obrażania się to ja nie zamierzam się przejmować czy ktoś się obrazi czy nie... już słyszę, że pare osób krytykuje mój termin ślubu bo to bo tamto... ale jakby to powiedzieć to "nasz dzień" i jak komuś się coś nie podoba niech nie przychodzi
Stary 2010-01-17, 16:47   #1356
chilanes
Zakorzenienie

wciąż poszukuję bielizny i butów do tego zastanawiam się co by tu ewentualnie ubrać na poprawiny, jesli będą i nie mam kompletnie pomysłu, koncepcji
Stary 2010-01-17, 18:29   #1357
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
wciąż poszukuję bielizny i butów do tego zastanawiam się co by tu ewentualnie ubrać na poprawiny, jesli będą i nie mam kompletnie pomysłu, koncepcji
A nie chcecie poprawin?? My robimy z , dlatego że to ,świetne rozwiązanie, gości dużo przyjezdnych więc nie trzeba się martwić o zajęcie się nimi dzień po

co do butów to jakoś nie panikuję, ani o bielizne się nie martwię... za tą ostatnią będę biegać pewnie z 2 tygodnie przed przymiarką ...
dzisiaj oglądałam winietki na allegro... ale póki co muszę zaproszenia zamówić
Stary 2010-01-17, 18:38   #1358
201701300931
Konto usunięte

Ja strasznie panikuję z butami Bo powinnam już kupić do przymiarki, a nie mam koncepcji gdzie, co i jak... A przez neta boję się kupować
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 19:09   #1359
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
A nie chcecie poprawin?? My robimy z , dlatego że to ,świetne rozwiązanie, gości dużo przyjezdnych więc nie trzeba się martwić o zajęcie się nimi dzień po

co do butów to jakoś nie panikuję, ani o bielizne się nie martwię... za tą ostatnią będę biegać pewnie z 2 tygodnie przed przymiarką ...
dzisiaj oglądałam winietki na allegro... ale póki co muszę zaproszenia zamówić
My niby poprawiny mamy, ale ostatnio się wachaliśmy czy je robić, tyle tylko, że śniadania gściom się nie opłaca kupować, bo kosztuje 10 zł i pewnie podadzą to co na weselu było, czyli i tak nasze. A za poprawiny, kilka godzin dodatkwoej imprezy 15 zł ;/

Jak się ma "standardowy" rozmiar bielizny, to można nie panikowac i kupić na tydzień przed, ale bisutonsoz 85F/G i gacie xxl to nie jest stantardowy zestawik
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja strasznie panikuję z butami Bo powinnam już kupić do przymiarki, a nie mam koncepcji gdzie, co i jak... A przez neta boję się kupować
Właśnie dlategos zukam już teraz, by potem nie panikować na ostatnią chwilę, bo u mnei z butamiz awsze problem. Albos ię nei podobają buty, albo cena, obcas nie taki,w zór nie taki .... Wybredziocha jestem No a z netems ie zgadzam, bo potem bawic sie w odsyłanie, zamianę... eeee

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-17 o 19:59
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 20:32   #1360
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
nie nie net to już ostateczność

[QUOTE=chilanes;16524821]My niby poprawiny mamy, ale ostatnio się wachaliśmy czy je robić, tyle tylko, że śniadania gściom się nie opłaca kupować, bo kosztuje 10 zł i pewnie podadzą to co na weselu było, czyli i tak nasze. A za poprawiny, kilka godzin dodatkwoej imprezy 15 zł ;/

ale Ty chyba robisz wesele tam gdzie ja , i co dodatkowo musicie płacić za poprawiny ?? my jak rezerwowaliśmy to cena była podana od razu z poprawinami a rezerwowaliśmy równo rok temu
Stary 2010-01-17, 21:02   #1361
chilanes
Zakorzenienie

Oliwia owszem, ale bez poprawin chcą 145 zł od osoby, za śniadanie 10 zł, a z poprawinami jest 160zł. Nie ma się przecież obwoiązku ich chcieć, z prostych obliczeń wynika, ze poprawiny kosztują 15 zł os.
Stary 2010-01-17, 22:01   #1362
dragmara1
Przyczajenie

Potrzebuję materiałów na nauki przedmałżeńskie...może któraś z Was je posiada??
dragmara1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 08:59   #1363
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dragmara1 Pokaż wiadomość
Potrzebuję materiałów na nauki przedmałżeńskie...może któraś z Was je posiada??
jakiech "materiałów na nauki przedmałżeńskie"?

Chodzi Ci o kalendarzyk? www.google.pl
Stary 2010-01-18, 10:01   #1364
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Oliwia owszem, ale bez poprawin chcą 145 zł od osoby, za śniadanie 10 zł, a z poprawinami jest 160zł. Nie ma się przecież obwoiązku ich chcieć, z prostych obliczeń wynika, ze poprawiny kosztują 15 zł os.

acha ja porostu nawet się nie pytałam o wesele bez poprawin , dlatego nie doinformowana jestem
Stary 2010-01-18, 10:42   #1365
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
acha ja porostu nawet się nie pytałam o wesele bez poprawin , dlatego nie doinformowana jestem
Nie no spoko My sie tak ostatnio zastanawialiśmy, ale jednak te poprawiny chyba będą, bo mamy prawie samych przyjezdnych, a w domu ich na śniadanie nie pomieścimy, trudno..
Stary 2010-01-18, 11:40   #1366
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Nie no spoko My sie tak ostatnio zastanawialiśmy, ale jednak te poprawiny chyba będą, bo mamy prawie samych przyjezdnych, a w domu ich na śniadanie nie pomieścimy, trudno..

no własnie poprostu problem"dnia po "rozwiązują jednak te poprawiny, każdy coś zje i dopiero pojedzie nie trzba się zajmowaćośćmi i szykowac coś w domu
Stary 2010-01-18, 11:49   #1367
chilanes
Zakorzenienie

Dlatego jednak ja jestem za poprawinami, chociaż pewnie wolelibyśmy pospać i odpocząć Ale po opowieściach znajomych, że z własnego wesela pamięta się poprawiny, to trzeba mieć co wspominać
Stary 2010-01-18, 11:57   #1368
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego jednak ja jestem za poprawinami, chociaż pewnie wolelibyśmy pospać i odpocząć Ale po opowieściach znajomych, że z własnego wesela pamięta się poprawiny, to trzeba mieć co wspominać
pewnie
Ja właśnie szukam inspiracji do dekoracji stołów jakiś zaryz zaczynam mieć więc mam nadzieje, że do czasu wesela będę już miała pełen obraz hech tyle rzeczy jeszcze a czas leci i leci
Stary 2010-01-18, 12:01   #1369
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie
Ja właśnie szukam inspiracji do dekoracji stołów jakiś zaryz zaczynam mieć więc mam nadzieje, że do czasu wesela będę już miała pełen obraz hech tyle rzeczy jeszcze a czas leci i leci
A sami chcecie dekorować, czy zostawiacie to im?
Ja chyba się wyborę zobaczyć salę przed czyimś weselem, by zobaczyć, jakie oni mają pomysły. Bo teraz podobno sieę zmieniło, wcześniej była bieda
Mi w sumie na stołach wystarczą wazoniki z kwiatkiem, świece gdzieniegdzie, ładnie złożone chusteczki i czysta zastawa, ale chciałabym coś ładnego za nami, tyle, ze nie mam pomysłu
Stary 2010-01-18, 16:05   #1370
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
A sami chcecie dekorować, czy zostawiacie to im?
Ja chyba się wyborę zobaczyć salę przed czyimś weselem, by zobaczyć, jakie oni mają pomysły. Bo teraz podobno sieę zmieniło, wcześniej była bieda
Mi w sumie na stołach wystarczą wazoniki z kwiatkiem, świece gdzieniegdzie, ładnie złożone chusteczki i czysta zastawa, ale chciałabym coś ładnego za nami, tyle, ze nie mam pomysłu
Podejrzewam, że oni tak nie zrobią ślicznie jak mi się widzi mi tez chodzi o kwiatki i świece głównie
Stary 2010-01-18, 18:35   #1371
justynaw1982
Zadomowienie

Ja z salą nie mam problemów...mam już pełną koncepcję sali, cała sala będzie w bialutkich materiałach no a reszta czyli kompozycje na stoły to tak około 12 kompozycji jak widać na zdjęciach..tylko będą wyższe i trochę większe no i przewaga będzie fioletu, świece dla kontrastu też fioletowe, za nami będą pod tiulem dwa świecące serca no i przed nami jakiś ładny stroik w naczyniu za to nie mam żadnego pomysłu na kościół.......ale jeszcze trochę czasu mam... A wy dziewczynki jakie kolorki sobie wymyśliłyście na salę??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 07:58   #1372
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że oni tak nie zrobią ślicznie jak mi się widzi mi tez chodzi o kwiatki i świece głównie
wiesz mi się sala na tyle podoba, ze nie muszą niczego specjalnego robić Byleby coś za Parą Młodą wymyśleć

justynaw1982 u nas (mnie i Oliwii) szkoda by było zasłaniać ścian materiałami, bo sala jest ładna i nie widziałabym potrzeby ukrywania tego dla mnie może być biel z dodatkiem delikatnej pomarańczy/brzoskwini i zieleni (chociaż nei wiem jak teraz jest sala odmalowana i msuzę to sprawdzić)
Stary 2010-01-19, 13:20   #1373
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
wiesz mi się sala na tyle podoba, ze nie muszą niczego specjalnego robić Byleby coś za Parą Młodą wymyśleć

justynaw1982 u nas (mnie i Oliwii) szkoda by było zasłaniać ścian materiałami, bo sala jest ładna i nie widziałabym potrzeby ukrywania tego dla mnie może być biel z dodatkiem delikatnej pomarańczy/brzoskwini i zieleni (chociaż nei wiem jak teraz jest sala odmalowana i msuzę to sprawdzić)
tak tak sala jest super mam nadzieje, że po odnowieniu będzie jej urok jeszcze bardziej widoczny
Stary 2010-01-19, 13:40   #1374
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak sala jest super mam nadzieje, że po odnowieniu będzie jej urok jeszcze bardziej widoczny
Też mam taką nadzieję, własnie nei widziałam odnowionej, ale mam zamiar pojechac i pobejżeć w lutym
Stary 2010-01-19, 20:03   #1375
justynaw1982
Zadomowienie

Sala jest sliczna i nowiutka i biło bedzie za nami i gdzieniegdzie podwieszony też bialutki materiał z resztą tam są śliczne okna i nie muszę nic zakrywać...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-20, 12:35   #1376
molly18
Raczkowanie

Cytat:
molly tak samo obrazić by się mogli za książki, czy wino zamiast kwiatów
moze i racja, no juz sama nie wiem, bedziemy musieli to przemyslec.

A nasza piosenka to "Happy together" The Turtles

A co do naszej sali, to tez moze jakos w lutym albo w marcu sie tam wybiore. Wiecie, w ogole sie nie zastanawialam nad tym co za para mloda ma byc, bo na tych fotkach teraz widze, ze oni taki luk mieli z kwiatow. Ciekawe czy teraz cos nowego wymyslili. A nad czym Ty myslalas Chilanes? Bo poza tym, to mi sie podoba tak jak jest, co za duzo to tez nie zdrowo a swiece i zywe kwiaty to chyba wystarczy, nie wiem co jeszcze by mialo byc na tych stolach, przeciez musi byc jeszcze miejsce na jedzenie hihihi
Aha, a tak sie ostatnio zastanawialam, czy tam jest taki oddzielny "slodki" stol? z ciastem i kawa itp? bo ja sie nie spytalam, a chcialabym zeby taki byl

Edytowane przez molly18
Czas edycji: 2010-01-20 o 12:49
Stary 2010-01-20, 14:26   #1377
OliwiaAnita
Raczkowanie

Z tego co ja wiem to tam jest właśnie taki oddzielny stół z gorącymi napojami i ciastem
Stary 2010-01-20, 14:43   #1378
chilanes
Zakorzenienie

Ale tego łuku już nie dają podobno, filar jest z jakiegoś marmurka, więc też nie owijają, jak wcześniej pazłotkiem. Myślię, że taki oddzielny stół to mogą ustawić, jak ktoś chce.
A co ja bym chciała? Ja bym nic nie chciała poza "czymś" za parą młodą, bez tego łuku nieszczęsnego Ogólnie to świeca raz na jakiś zcas i kwiatek gdzieniegdzie mi wystarczą. A za PM no właśnie nei wiem, szukam pomysłu, coś delikatnego, ale by było widać, tylko co... Podobał mis ię kawałek materiału i lampki za nim, ale znów jak to tam umocować... nie wiem naprawdę! pojadę, popytam ich
Stary 2010-01-21, 13:46   #1379
molly18
Raczkowanie

No wlasnie, ja tez nie wiem. Zebyba nie bylo wiejsko ale zeby jednak to miejsce sie jakos odznaczalo!

W ogole dziewczyny, to juz chyba mam "moja" sukienke Tzn. na razie bylam w 3 salonach, no i w tym trzecim jedna mi sie tak spodobala ze teraz caly czas o niej mysle
Tylko, ze chcialabym jeszcze pochodzic po innych salonach i zobaczyc, co jeszcze maja fajnego. W poniedzialek mam wolne to moze sie gdzies wybiore z mama ale ta "moja" i tak juz mi w glowie siedzi ciesze sie, bo wczesniej kilka sukienek mi sie podobalo i fajne byly, ale to ciegle nie bylo to. Szkoda tylko ze nie mam w niej zdjecia :/
Stary 2010-01-21, 14:41   #1380
teram
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
No wlasnie, ja tez nie wiem. Zebyba nie bylo wiejsko ale zeby jednak to miejsce sie jakos odznaczalo!

W ogole dziewczyny, to juz chyba mam "moja" sukienke Tzn. na razie bylam w 3 salonach, no i w tym trzecim jedna mi sie tak spodobala ze teraz caly czas o niej mysle
Tylko, ze chcialabym jeszcze pochodzic po innych salonach i zobaczyc, co jeszcze maja fajnego. W poniedzialek mam wolne to moze sie gdzies wybiore z mama ale ta "moja" i tak juz mi w glowie siedzi ciesze sie, bo wczesniej kilka sukienek mi sie podobalo i fajne byly, ale to ciegle nie bylo to. Szkoda tylko ze nie mam w niej zdjecia :/
ale Ci zazdroszczę ze juz masz cos upatrzonego Ja BYŁAM DOPIERO W 2 SALONACH I NIC MI SIĘ NIE PODOBA, CIEKAWOŚĆ MNIE ZŻERA WIĘC MOŻE WKLEJ CHOC ZDJĘCIE MODELKI ZE STRONY PRODUCENTA

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości