|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Witam mamusie
mamy termin na 11 sierpnia ale jak znam życie to pewnie wyjdzie inaczej ![]() Co myślicie o zabraniu tatusia na usg ? na razie miałam jedno i tatuś był przygnębiony że nie dostał chociaż wydruku wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo" ![]() pozdrowienia dla wszystkich mam Lipcowo - Sierpniowych i brzuszków |
|
|
|
#3512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
rozmawialam z mama i siostra i one mowia ze takiej malej dzidzi nie mozna az za bardzo rozebrac bo w brzuszku przeciez miala 37C najlepiej sprawdza sie to na karku dzidzi za mokry znaczy sie ze jej goraco chlodny to za zimno Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na dniach jedziemy po plytki poza tym wszystko juz kupione a chce ten braz bo drzwi mamy w kolorze wenge wiec zeby sie zgrywalo Cytat:
a my na 16.15 idziemy na USG ciekawe czy nasz "ktosiek" sie ukaze generalnie to ta wizyta nie cieszy mnie juz tak jak cieszyla mnie jeszcze w piatek... moj brat lezy od soboty w stanie bardzo ciezkim na intensywnej terapi i walczy o zycie a ja juz nie wiem co mam z soba robic nie dosc ze caly czas boje sie o niego to teraz boje dzie o ktośka ze te nerwy moga mu zaszkodzic...
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa22 mam nadzieje, że to nic poważnego, ale dziewczyny w pracy napewno niezle cie nastraszyly
![]() Jeżeli się okaże, że to nic takiego to już bym nie słuchała ich" dobrych rad" Ja z miesiąc temu też miała,m ból brzucha kilka dni i twardy i takie kłucie jakby,ale przyjrzałam się w lusterku i wydaje mi się, że w tym miejscu co mnie bolało, prześwituje mi trochę żyłka.Nasze organizmy przechodzą teraz rewolucję, zwiększa się objętość krwi itp...stąd te dziwne objawy, tak to sobie tłumaczę...ech... Ja mam wizyte dopiero 3.02 a też już bym z chęcią pobiegła. Dziewczyny pocieszyłyście mnie z tym kichaniem basienkaw po pracy herbatka z miodem i cytryną i ciepłe wyrko!!! |
|
|
|
#3515 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój był na usg dopochwowym, lekarz nie miał nic przeciwko... a mnie też to nie krępowało, w końcu to tatuś mojego bąbelka. A co do spodni to też muszę się rozejrzeć, cisną mnie takie zwykłe że zapiąć się nie mogę. |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą zdjęcie to nie to samo co zobaczenie na żywo My mamy zamiar chodzic razem na każde usg aby mąż mógł razem ze mną śledzić jak dzidzia rośnie i się rozwija![]() Ja jak byłam na wizycie to weszłam sama, mąż był na korytarzu, a jak powiedziała że będzie usg to się zapytałam czy mogę zawołać męża no i powiedziała że nie ma problemu.. Myślę że każdy lekarz powinien się zgodzić.. A dla faceta to naprawdę niesamowite przeżycie Mój mąż się prawie rozpłakał
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak byłam i lekarz mnie badał zapytałam grzecznościowo czy może wejść TŻ .Oczywiście się zgodził. Najpierw sprawdził na USG czy wszystko ok i zaraz zawołał mojego .To było w 13 tc, (a w 10 tc udało się już przez brzuch).
anoxa współczuję z powodu brata Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-18 o 10:56 |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje sie
|
|
|
|
|
#3519 |
|
BAN stały
|
chodzicie do prywatnych lekarzy czy państwowych?
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
JA dopochwowe miałam wcześnie, więc była to plamka z serduszkiem. Ale teraz bardzo bym chciała iść z mężem. Myślę, że jak poproszę gina to się zgodzi. Zresztą chyba nie może sie nie zgodzic prawda? JA bym chciała żeby mąż uczestniczył we wszystkim, wydaje mi się, że to tworzy taka piękną więź między nami i maleństwem.
anoxa tak mi przykro z powodu brata. Nawet sobie nie umiem wyobrazić jaki to musi być ból. Ja w takich sytuacjach potrafię sie tylko modlić. Bądź silna dla dziecka. |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa22 oczywiście jeżeli masz się zamartwiać to leć do gina wcześniej, ale najgorzej jest czytać takie rzeczy i porównywać do siebie, każdy przypadek jest inny, a to człowieka nakręca i stres gotowy.Gdy ponad miesiąc musiałam leżeć(dobrze, że mam laptopa przy łóżku) wyszukiwałam różne artykuły o objawach poronień i martwych ciążach o masakra to była do wszystkiego mi moje objawy pasowały a zestresowana byłam maksymalnie.Nadal się boję, ale staram się omijać takie tematy szerokim łukiem choć nieraz mnie korci poczytać jak gdzieś boli
Nawet wpadłam na pomysł, że sobie kupię słuchawki i będe sprawdzać tętno dziecka Czy to jest jeszcze normalne???Zuziunia ja chodzę prywatnie do tego samego od 6 lat, ale wcześniej chodziłam co pół roku a teraz wiadomo.Fajnie, że wszystko ma na miejscu łącznie z usg 4d. Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-18 o 11:07 |
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
ja chodzę do państwowego
|
#3523 |
|
BAN stały
|
bo tak się zastanawiam... wkrótce mam wizytę.
Podobno badania przepisane przez państwowego są bezpłatne? Nie wiem czy to prawda, wcześniej chodziłam do prywatnego ale jeszcze nie zrobiłam badań. Mam je mieć już na wizytę teraz jak pójdę. Więc gdyby badania przepisał mi państwowy to nic nie płacę? Nigdy do państwowego nie chodziłam. |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonilam do gin. kazala brac nospe 3x2 a jak nie przejdzie to jechac na izbe przyjec
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aniaa22 Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-18 o 11:23 |
|
|
|
|
#3526 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najczesciej w okolicykości biodrowej bądź pachwiny:/jeśliu chodzi o ubranka to ja ogladam zestawy na llegro ładny niezniszczine i te dla dziewczyneks ą typowo różowe a te dla chłopców są błękitne ALE dużo w nich neutralnych kolorów- białych zielonych pomarańczowych waniliowych i szarych![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A tak poza tym DZIEŃ DOBRY dziewczyny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() na następnej wizycie był już i moja gin go zawołała mimoi że miałam dopochwowe- usłyszeliśmy serduszko pierwszy raz![]() kolejne usg przez brzuszek i też był. moja gin jest kochana zanim właczy usg to krzyczy tata![]() i dopiero pokazuje zawsze razem a nie najpierw ja sama a potem z nim no i zawsze foto dostaje![]() no ale to zależy od lekarza
|
||
|
|
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, że prywatnie lekarz nie może wypisać skierowania refundowanego przez NFZ. |
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tej mojej całej przygodzie z izba przyjec to przy badaniu usg pokazalo sie to co moj ma miedzy nogami bedzie chłopczykoczywiscie gwarancji nie dostalam, ale sama widziałam taki miły akcent zeszłotygodniowej nerwówki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobietki
![]() mnie juz totalnie rozlozylo :/ chyba zatoki mi trzasnely bo glowa mnie boli i nos zapchany dzisiaj nie poszlam do pracy i chyba do konca tygodnia bede w domu, a w tym tygodniu mam same zaliczenia mnie tez brzuch boli przy kichaniu. papeteria co do nerwow odnosnie poronien i ciaz obumarlych mialam to samo co ty, bo tez mialam plamienia do 10 tc. i tez mam zamiar zakupic detektor tetna plodu, wiec nie jestes jedyna. i racja artykuly o jakichs ciazowych komplikacjach trzeba omijac szerokim lukiem, bo ja jak to czytalam zaraz sobie wkrecalam rozne fazy i chodzilam zestresowana :/ co do lekarza, to ja chodze prywatnie i nie zaluje, mimo ze musze za wszystko placic. nie moge sie doczekac srody i usg przesiewowego ... anoxa.... wiem co czujesz, moj brat tez lezal na oiom-ie pod respiratorem. byl po przeszczepie szpiku, zlapal zapalenie pluc, pozniej niby mu wynalezli sepse, krew w pecherzu ... zmarl na stole operacyjnym majac 25 lat nie zycze tego nikomu, dlatego trzymam kochana kciuki za brata, napewno wszystko bedzie dobrze, bo nie ma innej opcji!
|
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chodzę do państwowego i jak na razie to płaciłam tylko za toxo resztę badań podstawowych miałam za darmo w tym usg. 15 lutego idę na usg genetyczne i też mam za darmo tylko muszę mieć skierowanie od mojego lekarza
|
|
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
bajka to jednak idziesz po mnie
ja idę jutro na przesiewowe, już nie mogę się doczekać jak znowu zobaczę moją kruszynkę![]() anoxa, Wiem że gadanie "głowa do góry, nie martw się" itp nie ma sensu bo sama wiem że jakby którejś z moich sióstr coś się stało to pewnie też żadne słowa otuchy by nie działały, ale tyle wizażanek trzyma kciuki za Ciebie i Twojego brata że musi się wszystko dobrze skończyć
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
kabimba to też trochę przeszłaś, ale dobrze, że wszystko ok i gratuluję podejrzenia płci
![]() bajka kuruj się ,wyrazy współczucia z powodu brata Pocieszyłaś mnie, że miałaś podobne reakcje do mojej a ten detektor co to? idę szukać w sieci info... |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
no mialam do wyboru, isc dzisiaj, w srode albo w piatek
zobacze zreszta jeszcze, moze dzisiaj tam dotre jak sie wyrobie chociaz watpie.papeteria, detektor to urzadzenie dopplerowskie, przykladasz do brzuszka, sluchawki na uszy i slyszysz tetno plodu on jest od 12 tc. dzieki za wspolczucie, powoli sie oswajam, mimo ze minie w tym roku 3 lata...
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa
Bajka bardzo mi przykro Kaimba zazdroszcze chlopaka i gratuluje A ja za godzine ide sie zrelaksowac u fryzjera i kosmetyczki moj tz sie postaral i nie dosc, ze zaplaci to i jeszcze sam mnie umowil i tylko powiedzial poniedzialek 14 tu i tu Jak chce to potrafi.Ja chodze prywatnie do Lim-u, ale mi firma placi za pakiet tam wiec mam luz i za nic nie place. Marto d11 zreszta moja imienniczko naprawde nie chce sie z Toba klocic, ale pisanie: "Wiadomo, że przy USG dopochwowym to raczej tata nie jest potrzebny. " jaki ma sens jesli wiekszosc tatusiow byla przy takim wlasnie usg. Moj byl nawet 2 razy bo zawsze go zabieram na wszystkie badania nawet jak mi krew pobieraja, mnie kluja a on sie meczy bo musi jechac ze mna ja sama w ciazy nie jestem i nie zaszlam w nia sama tez i przy porodzie tez bedzie jesli mi nie zemdleje najpierw ;P Tak, wiec Marto proponuje zakopac topor i wiecej do jalowej dyskusji nie wracac.
|
|
|
|
#3539 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze co do usg w towrzystwie męża zgadzam się z Tobą w 100%, mój mąż tak samo od początku na wszytskie badania skrupulatnie ze mną chodzi
To jest takie fajne, my mamy naturalną więź z maluszkiem bo jest u nas w brzuszku, a mężczyzna właśnie dzięki takim rzeczom bardziej się angażuje Apropos Twojego dzisiejszego "dnia piękności" to ja też z chęcią bym się wybrała do fryzjera bo odrosty już do połowy głowy prawie mam, ale niestety muszę poczekać do końca miesiąca na wypłatę
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo" 

Nawet wpadłam na pomysł, że sobie kupię słuchawki i będe sprawdzać tętno dziecka
Czy to jest jeszcze normalne???

ja idę jutro na przesiewowe, już nie mogę się doczekać jak znowu zobaczę moją kruszynkę