Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 10:39   #3511
Olenka91
Przyczajenie

GG do Olenka91
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Witam mamusie
mamy termin na 11 sierpnia ale jak znam życie to pewnie wyjdzie inaczej
Co myślicie o zabraniu tatusia na usg ? na razie miałam jedno i tatuś był przygnębiony że nie dostał chociaż wydruku wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo"
pozdrowienia dla wszystkich mam Lipcowo - Sierpniowych i brzuszków
Olenka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:42   #3512
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
cześć,
a ja tak wyskoczę z pytaniem, tylko się nie śmiejcie, bo tak sobie skopiowałam przykładową wyprawkę sprzed parunastu stron i tak się zastanawiam, kaftanik a koszulka - czym się różni? czy śpioszki to bez rękawków a pajacyki z? (tak mi wychodzi z porównania zdjęć z netu)

i jak to jest z dziećmi, czy jak urodzimy latem to więcej ubrań z długim rękawkiem czy krótkie też spoko, czy to za malutkie dziecko będzie?
kaftanik to bluzeczka z dlugim rekawkiem zawiazywana z boku na sznureczek badz zapinana na guziczki a koszulka zazwyczaj tylko przy szyjce ma guziczki a spioszki to takie bez rekawkow tzn z szelkami a pajacyki to z rekawkami rozmawialam z mama i siostra i one mowia ze takiej malej dzidzi nie mozna az za bardzo rozebrac bo w brzuszku przeciez miala 37C najlepiej sprawdza sie to na karku dzidzi za mokry znaczy sie ze jej goraco chlodny to za zimno

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Jakby ktos pytal to jestem. Po prostu od paru dni jestem na "feriach zimowych" z małą, u moich rodziców.
No bardziej z powodu tej guli w gardle. Mama-pielegniarka sie martwila, ja tez. Tzn mama zapewnila mi "opieke", tzn miala mnie na oku, a dodatkowo zapewnila rozrywke by nie myslec ciagle o stresie i wszystkich sprawach ktorych mam natłok. A ja przynajmniej sie nie bałam, ze udusze sie w nocy.

Zaliczylam m.in. normalnego lekarza. Melisa hernatka 2x dziennie, krople Nervosol 2-3 razy po 30 kropli. Herbatke pije. Krople wzielam dwa dni 1x po 10 kropli. Teraz staram sie nie brac. Jak przycisnie to wiem przyjamniej co moge wciac.
Mama pytala miejscowego gina. Powiedzial ze moge to brac co lekarz kazal.

Dzis wieczorem wracam do domu. Jutro znow zalatwianie wiele spraw poza domem. Wiec znow podroz..
A we wtorek ginek..
Zdawalo mi sie ze 2-3 dni nie czuje ruchow.. tych smeran, gilań.. mama mowi ze to moze byc od tej melisy i kropli, ze dzidzia sie po prostu uspokoila. No ale ja bede spokojna po wizycie we wtorek..

Wpadne moze wieczorem. Jak sobie wszystko w domku poukladam co mam jutro pozalatwiac, papiery i papiery... I nie bedzie jeszcze nocy pozniej

Pozdrawiam was!
czyli mialam racje z ta gula i to na tle nerwowym ciesze sie ze juz lepiej

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z Was miala plamienia po usg dopochwowym? Czy to normalne? Bo mialam usg w piatek i wtedy troche plamilam, a wczoraj jak sie wieczorem rozbieralam to zobaczylam ze tez... Nie jest tego duzo, taka brazowa wydzielina.
dzidzia sliczna a odnosnie plamienia to nie wiem ja tak nie mialam ale kojarze ze ktoras z dziewczyn miala

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Polecam juz na wysuszenie nie by zapobiec, wiec mam nadzieje, ze zovirax Ci juz zastopowal i nie bedzie Ci potrzebne
Wkleje Ci swoja łazienke, ja lubilam przy urzadzaniu na inne patrzec
sliczna lazienka my tez chcemy braz z kremem na dniach jedziemy po plytki poza tym wszystko juz kupione a chce ten braz bo drzwi mamy w kolorze wenge wiec zeby sie zgrywalo

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Mam pytanie do juz obecnych mam... A wlasciwie tych, co maja coreczki...jak wygladaly Wasze zdjecia usg, na ktorych bylo wg lekarza widac, ze to dziewczynka? Ogladajac w necie zdjecia dziewczynek, prawie wszystkie maja te 3 kreseczki widoczne, co ewidentnie swiadczy o zenskich narzadach. A moze ktoras z Was ma takie zdjecie i moglaby wkleic? Bo ogladam to moje (niby dziewczynka) i na nim tak szczerze mowiac nic nie widac. A juz na pewno nie ma tych 3 kresek. Jakby co, to moglabym zalaczyc zdj, jesli chcecie same ocenic (rowniez te dziewczyny, ktore jeszcze nie maja dzieci)
ja nie mam pojecia ale chetnie zobacze zdjecie

a my na 16.15 idziemy na USG ciekawe czy nasz "ktosiek" sie ukaze generalnie to ta wizyta nie cieszy mnie juz tak jak cieszyla mnie jeszcze w piatek... moj brat lezy od soboty w stanie bardzo ciezkim na intensywnej terapi i walczy o zycie a ja juz nie wiem co mam z soba robic nie dosc ze caly czas boje sie o niego to teraz boje dzie o ktośka ze te nerwy moga mu zaszkodzic...
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:43   #3513
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Co myślicie o zabraniu tatusia na usg ? na razie miałam jedno i tatuś był przygnębiony że nie dostał chociaż wydruku wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo"
JA właśnie nie wiem jak to jest. Wiadomo, że przy USG dopochwowym to raczej tata nie jest potrzebny. Ale jak już takie normalne to czemu nie. JA bym tez chciała TŻ zabrać ze sobą. Czy muszę się najpierw zapytać gina?
Stary 2010-01-18, 10:46   #3514
papeteria
Zakorzenienie

aniaa22 mam nadzieje, że to nic poważnego, ale dziewczyny w pracy napewno niezle cie nastraszyly
Jeżeli się okaże, że to nic takiego to już bym nie słuchała ich" dobrych rad"
Ja z miesiąc temu też miała,m ból brzucha kilka dni i twardy i takie kłucie jakby,ale przyjrzałam się w lusterku i wydaje mi się, że w tym miejscu co mnie bolało, prześwituje mi trochę żyłka.Nasze organizmy przechodzą teraz rewolucję, zwiększa się objętość krwi itp...stąd te dziwne objawy, tak to sobie tłumaczę...ech...
Ja mam wizyte dopiero 3.02 a też już bym z chęcią pobiegła.

Dziewczyny pocieszyłyście mnie z tym kichaniem

basienkaw po pracy herbatka z miodem i cytryną i ciepłe wyrko!!!
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:49   #3515
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
JA właśnie nie wiem jak to jest. Wiadomo, że przy USG dopochwowym to raczej tata nie jest potrzebny. Ale jak już takie normalne to czemu nie. JA bym tez chciała TŻ zabrać ze sobą. Czy muszę się najpierw zapytać gina?
Moim zdaniem to Ty decydujesz nie ginekolog.
Mój był na usg dopochwowym, lekarz nie miał nic przeciwko...
a mnie też to nie krępowało, w końcu to tatuś mojego bąbelka.

A co do spodni to też muszę się rozejrzeć, cisną mnie takie zwykłe że zapiąć się nie mogę.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:49   #3516
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
a ja na usg dopochwowe zabrałam męża. Dzidzia jeszcze wtedy tak fajnie fikała nóżkami i rączkami, wzruszył się strasznie Z resztą zdjęcie to nie to samo co zobaczenie na żywo My mamy zamiar chodzic razem na każde usg aby mąż mógł razem ze mną śledzić jak dzidzia rośnie i się rozwija

Ja jak byłam na wizycie to weszłam sama, mąż był na korytarzu, a jak powiedziała że będzie usg to się zapytałam czy mogę zawołać męża no i powiedziała że nie ma problemu.. Myślę że każdy lekarz powinien się zgodzić.. A dla faceta to naprawdę niesamowite przeżycie Mój mąż się prawie rozpłakał
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:49   #3517
papeteria
Zakorzenienie

Ja jak byłam i lekarz mnie badał zapytałam grzecznościowo czy może wejść TŻ .Oczywiście się zgodził. Najpierw sprawdził na USG czy wszystko ok i zaraz zawołał mojego .To było w 13 tc, (a w 10 tc udało się już przez brzuch).

anoxa współczuję z powodu brata

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-18 o 10:56
Stary 2010-01-18, 10:56   #3518
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
aniaa22 mam nadzieje, że to nic poważnego, ale dziewczyny w pracy napewno niezle cie nastraszyly
Jeżeli się okaże, że to nic takiego to już bym nie słuchała ich" dobrych rad"
Ja z miesiąc temu też miała,m ból brzucha kilka dni i twardy i takie kłucie jakby,ale przyjrzałam się w lusterku i wydaje mi się, że w tym miejscu co mnie bolało, prześwituje mi trochę żyłka.Nasze organizmy przechodzą teraz rewolucję, zwiększa się objętość krwi itp...stąd te dziwne objawy, tak to sobie tłumaczę...ech...
Ja mam wizyte dopiero 3.02 a też już bym z chęcią pobiegła.

Dziewczyny pocieszyłyście mnie z tym kichaniem

basienkaw po pracy herbatka z miodem i cytryną i ciepłe wyrko!!!
nie chodzilo o straszenie bo ta dziewczyna jedna straszyc mnie nie chciala ale poczytalam wypowiedzi na roznych forach i duzo dziewczyn tak ma i wszystkim lekarz kazal lezec i braly leki. najgorzej zalamala mnie jedna wypowiedz. dziewczynie w 20 tc pojawily sie takie objawy a w 27 tc urodzila boje sie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:57   #3519
Zuziunia
BAN stały

chodzicie do prywatnych lekarzy czy państwowych?
Stary 2010-01-18, 11:02   #3520
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

JA dopochwowe miałam wcześnie, więc była to plamka z serduszkiem. Ale teraz bardzo bym chciała iść z mężem. Myślę, że jak poproszę gina to się zgodzi. Zresztą chyba nie może sie nie zgodzic prawda? JA bym chciała żeby mąż uczestniczył we wszystkim, wydaje mi się, że to tworzy taka piękną więź między nami i maleństwem.

anoxa tak mi przykro z powodu brata. Nawet sobie nie umiem wyobrazić jaki to musi być ból. Ja w takich sytuacjach potrafię sie tylko modlić. Bądź silna dla dziecka.
Stary 2010-01-18, 11:03   #3521
papeteria
Zakorzenienie

aniaa22 oczywiście jeżeli masz się zamartwiać to leć do gina wcześniej, ale najgorzej jest czytać takie rzeczy i porównywać do siebie, każdy przypadek jest inny, a to człowieka nakręca i stres gotowy.Gdy ponad miesiąc musiałam leżeć(dobrze, że mam laptopa przy łóżku) wyszukiwałam różne artykuły o objawach poronień i martwych ciążach o masakra to była do wszystkiego mi moje objawy pasowały a zestresowana byłam maksymalnie.Nadal się boję, ale staram się omijać takie tematy szerokim łukiem choć nieraz mnie korci poczytać jak gdzieś boli Nawet wpadłam na pomysł, że sobie kupię słuchawki i będe sprawdzać tętno dziecka Czy to jest jeszcze normalne???
Zuziunia ja chodzę prywatnie do tego samego od 6 lat, ale wcześniej chodziłam co pół roku a teraz wiadomo.Fajnie, że wszystko ma na miejscu łącznie z usg 4d.

Czas edycji: 2010-01-18 o 11:07
Stary 2010-01-18, 11:12   #3522
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
ja chodzę do państwowego
Stary 2010-01-18, 11:18   #3523
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
ja chodzę do państwowego
bo tak się zastanawiam... wkrótce mam wizytę.
Podobno badania przepisane przez państwowego są bezpłatne? Nie wiem czy to prawda, wcześniej chodziłam do prywatnego ale jeszcze nie zrobiłam badań. Mam je mieć już na wizytę teraz jak pójdę.
Więc gdyby badania przepisał mi państwowy to nic nie płacę?
Nigdy do państwowego nie chodziłam.
Stary 2010-01-18, 11:19   #3524
aniaa22
Zakorzenienie

dzwonilam do gin. kazala brac nospe 3x2 a jak nie przejdzie to jechac na izbe przyjec
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:20   #3525
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno badania przepisane przez państwowego są bezpłatne? Nie wiem czy to prawda, wcześniej chodziłam do prywatnego ale jeszcze nie zrobiłam badań. Mam je mieć już na wizytę teraz jak pójdę.
Wydaje mi się, że nie wszystkie badania są refundowane tu mam na myśli te najdroższe np. toxo ale pewności nie mam.
aniaa22 ja dłuuugo brałam nospę, bo też musiałam.Jedz na tą izbę to przynajmniej nie będziesz w niepewności.Musi być dobrze.

Czas edycji: 2010-01-18 o 11:23
Stary 2010-01-18, 11:21   #3526
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Wydaje mi się, że nie wszystkie badania są bezpłatne tu mam na myśli te najdroższe np. toxo ale pewności nie mam.
też mi się coś tak zdaje...

ech kaszel mam mokry....
Stary 2010-01-18, 11:23   #3527
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
prywatnie - Lux Med
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:37   #3528
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Ja też będę starała się ubierać w neutralnych kolorach ( jeżeli to będzie dziewczynka ).
A do wizyty jeszcze ponad dwa tygodnie
Dziewczyny , czy macie tak, że boli was brzuch przy kichaniu. Ja tak mam choć nie zawsze i to jest jakby taki krótki mocny ból.
Gdzieś wyczytałam,że to te więzadła, że jak się napina brzuch przy kichaniu to tak boli, ale mimo wszystko troche się boję.
O widze ze nie jestem sama jesli chodzi o ból po kichaniunajczesciej w okolicykości biodrowej bądź pachwiny:/
jeśliu chodzi o ubranka to ja ogladam zestawy na llegro ładny niezniszczine i te dla dziewczyneks ą typowo różowe a te dla chłopców są błękitne ALE dużo w nich neutralnych kolorów- białych zielonych pomarańczowych waniliowych i szarych

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A tak poza tym DZIEŃ DOBRY dziewczyny

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
mój M nie był tylko przy pierwszym usg dlatego że byłam sama a poza tym to była tylko jeszcze wtedy kropka-nawet nie fasolka na następnej wizycie był już i moja gin go zawołała mimoi że miałam dopochwowe- usłyszeliśmy serduszko pierwszy raz kolejne usg przez brzuszek i też był. moja gin jest kochana zanim właczy usg to krzyczy tata i dopiero pokazuje zawsze razem a nie najpierw ja sama a potem z nim no i zawsze foto dostaje
no ale to zależy od lekarza

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:38   #3529
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ja za darmo miałam morfologię, badanie moczu, badanie na grupę krwi, usg w gabinecie mam za darmo... płacić musiałam za toxo i teraz idę prywatnie na usg przesiewowe bo w gabinecie moja gin nie ma takiego sprzętu
Stary 2010-01-18, 11:48   #3530
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja chodzę prywatnie. Wiadomo, że za badania musiałabym płacić. NAwet te podstawowe jak morfologia, mocz. Ale po skierowanie idę do lekarza rodzinnego i wtedy nie płace nic. Nie wiem czy każdy lekarz sie na to zgodzi. Moja lekarka jest bardzo fajna i nie robiła problemów. Nie wiem jak to będzie z badaniami bardziej specjalistycznymi. Teraz mi wypisała jakie mam zrobic, znowu pójde do lekarza to sie okaże.
Wydaje mi sie, że prywatnie lekarz nie może wypisać skierowania refundowanego przez NFZ.
Stary 2010-01-18, 11:50   #3531
kabimba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
(...)
wogole dziewczyny w pracy powiedzialy ze mam natychmiast isc do lekarza bo brzuch mnie dalej kluje i mam twardy. nie wiem juz co robic moja ginka dopiero w czwartek przyjmuje
ja Ci nie poradze, bo ja miałam to samo jakies kilka dni temu. [jestem 17 tydzien]Bbolało mnie i bolało, po 2 dniach poszłam do lekarza, ktory to polecił mi udac sie do szpitala na sprawdzenie co sie tam dzieje. Na szczescie okazało sie ze nic strasznego sie kroi, mam lezec plasko tydzien, nospa 3x2, zwolnienie do pracy dostalam do konca miesiaca i teraz siedze i wypoczywam. Brzuch dalej mi twardnieje ale tak na ok 30 sekund, glownie na dole. Mimo iz brzuch dalej mnie pobolewa to juz jestem spokojniejsza. Jedno co wiem i moge doradzac to jakby sie pojawilo tajemnicze plamienie to z marszu trzeba isc do szpitala.
W tej mojej całej przygodzie z izba przyjec to przy badaniu usg pokazalo sie to co moj ma miedzy nogami bedzie chłopczyk
oczywiscie gwarancji nie dostalam, ale sama widziałam
taki miły akcent zeszłotygodniowej nerwówki

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a my na 16.15 idziemy na USG ciekawe czy nasz "ktosiek" sie ukaze generalnie to ta wizyta nie cieszy mnie juz tak jak cieszyla mnie jeszcze w piatek... moj brat lezy od soboty w stanie bardzo ciezkim na intensywnej terapi i walczy o zycie a ja juz nie wiem co mam z soba robic nie dosc ze caly czas boje sie o niego to teraz boje dzie o ktośka ze te nerwy moga mu zaszkodzic...
napewno nerwy nie zaszkodza dziecku, jasne ze lepiej by bylo gdyby matka zawsze chodzila zadowolona, ale wiemy ze tak pieknie w zyciu nie jest... i tak masz dosc zmartwien na glowie to juz o szkodzenie dziecku sie nie zamarwiaj bardzo Ci wspolczujemy i jestesmy z Tobą!
kabimba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:50   #3532
bajka1807
Zakorzenienie

czesc kobietki

mnie juz totalnie rozlozylo :/ chyba zatoki mi trzasnely bo glowa mnie boli i nos zapchany dzisiaj nie poszlam do pracy i chyba do konca tygodnia bede w domu, a w tym tygodniu mam same zaliczenia

mnie tez brzuch boli przy kichaniu.

papeteria co do nerwow odnosnie poronien i ciaz obumarlych mialam to samo co ty, bo tez mialam plamienia do 10 tc. i tez mam zamiar zakupic detektor tetna plodu, wiec nie jestes jedyna. i racja artykuly o jakichs ciazowych komplikacjach trzeba omijac szerokim lukiem, bo ja jak to czytalam zaraz sobie wkrecalam rozne fazy i chodzilam zestresowana :/

co do lekarza, to ja chodze prywatnie i nie zaluje, mimo ze musze za wszystko placic. nie moge sie doczekac srody i usg przesiewowego ...

anoxa.... wiem co czujesz, moj brat tez lezal na oiom-ie pod respiratorem. byl po przeszczepie szpiku, zlapal zapalenie pluc, pozniej niby mu wynalezli sepse, krew w pecherzu ... zmarl na stole operacyjnym majac 25 lat najgorsze bylo to ze nie bylo mnie przy nim bo lezal w katowicach a ja bylam w szczecinie nie zycze tego nikomu, dlatego trzymam kochana kciuki za brata, napewno wszystko bedzie dobrze, bo nie ma innej opcji!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:51   #3533
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Ja też chodzę do państwowego i jak na razie to płaciłam tylko za toxo resztę badań podstawowych miałam za darmo w tym usg. 15 lutego idę na usg genetyczne i też mam za darmo tylko muszę mieć skierowanie od mojego lekarza
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:52   #3534
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

anoxa współczuje Tobie i Twojej rodzinie i bardzo mocno trzymam kciuki żeby z bratem było wszytsko dobrze

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:00   #3535
pszczolka87
Zadomowienie

bajka to jednak idziesz po mnie ja idę jutro na przesiewowe, już nie mogę się doczekać jak znowu zobaczę moją kruszynkę

anoxa, Wiem że gadanie "głowa do góry, nie martw się" itp nie ma sensu bo sama wiem że jakby którejś z moich sióstr coś się stało to pewnie też żadne słowa otuchy by nie działały, ale tyle wizażanek trzyma kciuki za Ciebie i Twojego brata że musi się wszystko dobrze skończyć
Stary 2010-01-18, 12:01   #3536
papeteria
Zakorzenienie

kabimba to też trochę przeszłaś, ale dobrze, że wszystko ok i gratuluję podejrzenia płci

bajka kuruj się ,wyrazy współczucia z powodu brata
Pocieszyłaś mnie, że miałaś podobne reakcje do mojej a ten detektor co to? idę szukać w sieci info...
Stary 2010-01-18, 12:12   #3537
bajka1807
Zakorzenienie

no mialam do wyboru, isc dzisiaj, w srode albo w piatek zobacze zreszta jeszcze, moze dzisiaj tam dotre jak sie wyrobie chociaz watpie.

papeteria, detektor to urzadzenie dopplerowskie, przykladasz do brzuszka, sluchawki na uszy i slyszysz tetno plodu on jest od 12 tc. dzieki za wspolczucie, powoli sie oswajam, mimo ze minie w tym roku 3 lata...
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:21   #3538
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa
Bajka bardzo mi przykro
Kaimba zazdroszcze chlopaka i gratuluje

A ja za godzine ide sie zrelaksowac u fryzjera i kosmetyczki moj tz sie postaral i nie dosc, ze zaplaci to i jeszcze sam mnie umowil i tylko powiedzial poniedzialek 14 tu i tu Jak chce to potrafi.

Ja chodze prywatnie do Lim-u, ale mi firma placi za pakiet tam wiec mam luz i za nic nie place.

Marto d11 zreszta moja imienniczko naprawde nie chce sie z Toba klocic, ale pisanie: "Wiadomo, że przy USG dopochwowym to raczej tata nie jest potrzebny. " jaki ma sens jesli wiekszosc tatusiow byla przy takim wlasnie usg. Moj byl nawet 2 razy bo zawsze go zabieram na wszystkie badania nawet jak mi krew pobieraja, mnie kluja a on sie meczy bo musi jechac ze mna ja sama w ciazy nie jestem i nie zaszlam w nia sama tez i przy porodzie tez bedzie jesli mi nie zemdleje najpierw ;P Tak, wiec Marto proponuje zakopac topor i wiecej do jalowej dyskusji nie wracac.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:28   #3539
pszczolka87
Zadomowienie

niezawsze co do usg w towrzystwie męża zgadzam się z Tobą w 100%, mój mąż tak samo od początku na wszytskie badania skrupulatnie ze mną chodzi To jest takie fajne, my mamy naturalną więź z maluszkiem bo jest u nas w brzuszku, a mężczyzna właśnie dzięki takim rzeczom bardziej się angażuje

Apropos Twojego dzisiejszego "dnia piękności" to ja też z chęcią bym się wybrała do fryzjera bo odrosty już do połowy głowy prawie mam, ale niestety muszę poczekać do końca miesiąca na wypłatę
Stary 2010-01-18, 12:32   #3540
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
O widze ze nie jestem sama jesli chodzi o ból po kichaniunajczesciej w okolicykości biodrowej bądź pachwiny:/
jeśliu chodzi o ubranka to ja ogladam zestawy na llegro ładny niezniszczine i te dla dziewczyneks ą typowo różowe a te dla chłopców są błękitne ALE dużo w nich neutralnych kolorów- białych zielonych pomarańczowych waniliowych i szarych-
Kilka dziewczyn w wątku potwierdzilo, że też je boli przy kichaniu co mnie nieco pocieszyło.Mnie boli bardziej sam brzuch.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości