|
|
#151 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4
Witam wszystkich!
Przez kilka ostatnich dni nieźle się naślęczałam przed monitorem, żeby przeczytać wszystkie części wątku! Dzieki temu, chyba wiem już na tyle dużo, żeby zacząć dietkę... Książki doktorka przeczytałam i psychicznie chyba dojrzałam do diety!Jestem nowa, więc chyba wypadałoby się przedstawić... Mam na imię Anka, niedługo skończę 25 lat. Chciałabym wreszcie skończyc puste gadanie i wziąć sprawy w swoje ręce i po prostu - schudnąć... Jutro zaczynam I fazę... zważę sie rano, myślę że moja waga jest aktualnie na poziomie 66-67 kg. Mam ok 160- 161 cm wzrostu (nie wiem dokładnie) i zamierzam schudnąć do 51 kg. Wiem, że mogę to zrobić, ale wiem też, że wymaga to cierpliwości i wytrwałości. Zdarzało mi się schudnąć już nawet do 58 kg (niestety zawsze z efektem jojo). Mam nadzieję, że mój metabolizm nie jest totalnie rozwalony i pozwoli mi na chudnięcie na tej diecie. Wy jesteście dla mnie przykładem na to, że jeżeli się chce, to można! Dzięki dziewczyny za taki wspaniały wzór... Będę Was gonić i mam nadzieję, że niebawem będę cieszyć się IV fazą w pełni zadowolona ze swojego wyglądu. Pozdrawiam i dziękuje Wam, że tworzycie ten wątek, dzięki niemu nie czuję się sama!
|
#152 |
|
Przyczajenie
|
Witam "dukanowe weteranki" od wczoraj czytam i czytam o tej diecie i po rozmowie z koleżanką , która po 2 miesiącach schudła 12 kg na tej diecie postanowiłam od jutra spróbować. jestem nowa na tej stornie , jeszcze się uczę ale chlałabym tu pozostac bo i może dzieki Wam i mi sie uda a mam sporo do zrzucenia (niestety)
|
|
|
|
#153 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Samo czytanie motywuje do walki o sylwetkę Skoro książki przeczytałaś i prześledziłaś wcześniejsze wątki, to Ci się uda A z tą IV fazą, to ze spokojem... Jeszcze długa droga przed Tobą Lepiej wolno, ale do celu Zrób sobie KONIECZNIE test Dukana - wszystko znajdziesz na pierwszej stronie tego i poprzedniego wątku. Przynajmniej dowiesz się, czy Twoje oczekiwnia nie są zbyt wygórowane. Życzę powodzenia i trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
![]() A czy, oprócz przykładu koleżanki i pobieżnego przeglądania forum, przeczytałaś również KSIĄŻKĘ? Jeśli nie, to wstrzymaj się chwilę (kilka dni Cię przecież nie zbawi), przeczytaj ją i dopiero wtedy zacznij dietę. Dla własnego dobra. Forum jest kopalnią wiedzy, ale książka to podstawa. Życzę powodzenia i wytrwałości
Start: 15.11. 2009 - 75 kg I faza 6 dni (test) - mniej o 5 kg II faza: 21.11.2009 - start z 70 kg III faza: 1.05.2010 - 55, 3 kg Mój cel - 55 kg - osiągnięty Test Dukana - 52,8 kg - dla mnie "za chudo"! Jest (03.09.2010) III faza - 52,5 kg - Dukan górą ...ale to jest zmienne Edytowane przez YettaV Czas edycji: 2010-01-18 o 00:17 |
||
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Jeszcze bym sobie pospała ![]() Dziś +0,1
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Moja waga dziś mnie zaskoczyła i po fazie PW pokazała spadaek o 0,2 kg Oby tak dalej bo już nie mogę doczekać się III fazy
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
W sobotę rozpoczęłam 1. fazę - jak na razie 1 kg mniej. W pierwszy dzień czułam się ociężała a jak zasypiałam to miałam wrażenie że mam w żołądku worek cementu
jem gotowane/grillowane piersi kurczaka, łososia, paluszki krabowe, twarożki i jogurty 0%, chlebek Dukana i jestem strasznie najedzona ![]() Od jutra faza II i w związku z tym mam pytanie: waham się między 2P+5PW lub 1P+1PW - czy ma to jakiś wpływ na spadek wagi? Dukan opisuje też 2 dni P + 5 dni normalnego odżywiania dla kobiet chcących pozbyć się cellulitu i dla typowych gruszek ale dziwne mi się to wydaje aby przez 2 dni jeść proteiny a przez 5 dni "normalnie" - tylko co w tym przypadku oznacza normalnie? WIem, że nie będę wchrzaniać chipsów i frytek, ale np. co z pieczywem, oliwą,margaryną?
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
LoL moja czwarta czesc! az sie lezka w oku zakrecila
![]() nooo gratuluje spadkow, tak sie wylaszczycie z doktorkiem ze hoho ![]() Cytat:
![]() witam nowe dukajace serdecznie no i milego dnia |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !!!! przez cały wekend ważyłam 55,5 a dziś rano 56,1 załamka !!!!
wiecie że ja jestem już 5 miesięcy na 2 fazie |
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie łam się kochana!!! Ja jestem na PW i też przytyłam 0,5 kg - co prawda nie jestem tak długo na diecie jak TY - ale pewnie im dłużej tym bardziej organizm się broni przed utratą wagi. Tak więc trzymajmy się i nie załamujmy. Pa
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
magdalenkak - w twoim przepisie jest bodajze skrobia ziemniaczana, ktorej NIE WOLNO
a co do tygodnia z Linessa w Lidlu - raczej niewiele tam dla nas... moze ketchup sie nadaje i twarozek do smarowania 0,2% bo jest ok
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zrobiłam ketchup tak samo jak włoski sos się robi tylko zmieliłam wszystko ale dobry wyszedł może dziś melone zrobie w sam raz będą
|
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Nie chciałabym Tobie sugerować zmiany systemu - za małe mam doświadczenie - na pewno wolniej chudniesz niż na 5/5 - ale też zdrowiej. Im wolniej tym mniejsze ryzyko jojo. Może poproś o konsultacje weteranki.
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana!
Gratuluje sukcesow! ![]() Oliwkaa - wow! jestem pod wrazeniem! Gosiaika - co za zmiana! bardzo pozytywnie ![]() Ja dzisiaj cos sie nie tak czuje - slaba jestem i w glowie mi sie kreci, na wymioty cos mnie zbiera... mam nadzieje ze to przejdzie... ...ale... szczesliwa jestem bo stanelam dzisiaj na wadze i po 10 dniach diety pokazala mi 3.6 kg mniej Tylko cos czuje ze ciezko mi bedzie wytrzymac 5 dni znowu na samych proteinach - ale postaram sie to pociagnac i najwyzej przejde na 1/1 - latwiej mi bedzie wytrzymac a to najwazniejsze - najwyzej wolniej bede chudla...ale wazne zeby w ogole, zebym sie nie poddala... mam jakis maly kryzys - twarozek dzisiaj wciskalam na sile i nie mam ochoty na nic proteinowego...ale nie poddam sie... mysl ze niedlugo moge zobaczyc 7 z przodu mnie napedza...
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Parvati- dzieki za rade, badania zrobie na pewno, bo i tak zlecil mi je przedtem moj ginekolog. Musze sie tylko zarejestrowac jako bezrobotna, ze miec znow ubewzpieczenie zdrowotne w Polsce, bo ostatnio jestem na zyciowym rozdrozu
![]() Lastchance - witamy na forum, ja rowniez zaczelam pare dni temu, wiec mozemy sie wspierac. Powodzenia w wykorzystywaniu swojej ostatniej szansy !Blanx- ja jestem na systemie 1 PP/1 PW, ale dopiero co zaczelam, wiec nie mam jeszcze zadnych spostrzezen, ale mam nadzieje, ze bedzie mniej nuzacy i bezpieczniejszy od 5/5. Edytowane przez szarlott1983 Czas edycji: 2010-01-18 o 10:38 |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ja musiałam zmienić system 5/5 na 1/5 ponieważ zanik piersi totalny !!!! góra bardzo chuda, aż żebra wystają a jak się śmieje to jak szkeletor wyglądam ale pupa i biodra duże własnie zrobiłam dla was zdjęcie tylko znajdę z wakacji i wkleje
|
|
|
|
#167 |
|
Rozeznanie
|
|
#168 |
|
Przyczajenie
|
Leana1 a ile masz wzrostu? Skoro piszesz, ze w gornej czesci ciala jestes juz szkieletorem, ale dol masz pelniejszy, moze po protu taka Twoja uroda i tyle. Moze walczysz ze soba niepotrzebnie i tylko meczysz organizm. Moze po prtostu przejdz na 3 faze, a dol ciala sobie ksztaltuj cwiczeniami...
JEszcze nie widzialam Twojego zdjecia, ale jestem pewna ze jestes szczuplutka Ja nie pamietam kiedy wazylam ostatnio 56. Pewnie w 8 klasie podstawowki
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Cinodbry, zdobyłam serek homo! w Lidlu
![]() Z tej Linessy to tylko keczup mi się podobał, ale jakiś blady był i nie wzięłam :P Kurdę moja waga durna jest jakaś. Czasem cały czas pokazuje tę samą wagę, a czasem co chwilę inną, zależy jak stanę ![]() na śniadanie mój pyszniasty omlecik na słodko z wieśniakiem, od 6 rano ciągle nie jestem głodna wzięłam na uczelnie kotlety jajeczne i koleżanka, co powiedziała o moich ciastkach, że jak psia...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Wedlug niejaki Cliffa Arnalla dzis jest najbardziej depresyjny dzien w roku, tzw Blue Monday. Pan Cliff wyliczyl to sobie z tego prostego wzoru
gdzie W to pogoda, d- dlugi, T - czas jaki uplynal od swiat, Q - czas jaki uplynal od porzucenia noworocznych obietnic, M - niski poziom motywacji a Na to potrzeba wziecia sie do roboty. Niestety autor sam nei jest pewien co mialo oznaczac D. To ja juz wiem czemu tak trudno bylo sie dzis dobudzic i sciagac z lozka. I na pewno nie mialo to nic wspolnego z ukladaniem puzzli i jedzeniem sushi o 1 nad ranem .
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj zrobiłam już z 3 łyżek otrębów, normalnie boskie, musicie spróbować!
p.s. kto może moderować przepisownie, bo dużo tam śmieci i jakieś przepisy co się nie nadają też są...??
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Blanx napisała cytuje:
Od jutra faza II i w związku z tym mam pytanie: waham się między 2P+5PW lub 1P+1PW - czy ma to jakiś wpływ na spadek wagi? Dukan opisuje też 2 dni P + 5 dni normalnego odżywiania dla kobiet chcących pozbyć się cellulitu i dla typowych gruszek ale dziwne mi się to wydaje aby przez 2 dni jeść proteiny a przez 5 dni "normalnie" - tylko co w tym przypadku oznacza normalnie? WIem, że nie będę wchrzaniać chipsów i frytek, ale np. co z pieczywem, oliwą,margaryną? [/QUOTE]Jestem nowa tak jak Ty...tylko zaczeęłam tydzień temu ale z tego co piszesz nie przeczytałaś książki uwaznie...jeszcze raz musisz ją przestudiować albo PIERWSZA strona tego wątku odp. na wszystkie Twoje pytania a co do systemu poczytaj watek bo dziewczyny piszą o tym w każdym poście...pozdrawiam
wzrost 168 26.04.2010 62 kg 26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca) mniej mnie o -8.0kg obecnie IV faza od 26.07.2010 Edytowane przez Monia_35 Czas edycji: 2010-01-18 o 10:56 |
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny!!
nowe bo widze ze was sporo i zycze powodzenia ![]() a nasze staruszeczki forumowe rowniez witam ![]() ja sie rozchorowalam wiec od wczoraj jade na lekach i pije herbate z cytyrna wiec niezbyt dukanowo no ale musze.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#175 |
|
Raczkowanie
|
to nie pytałam tylko Blanx ...sorki ale cos mnie sie źle skopiowało
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Ale my stare nie?
![]() Berlinianka - moderować może tylko moderator Dietetycznego Musisz wysłać do niego prośbę ze wskazaniem jakie posty winny byc usunięte/zedytowane i dlaczego Też uważam, że przydałby nam się Dukanowy modek Poza tym dzieńdobry
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
napisz do marzeniatko, zdaje sie ze wpisala sie napierwszej albo drugiej stronie tej czesci watku
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za gratulacje , ale nie tylko mnie nalezy sa te gratulacje a przedewszytskim DUKANOWI
Leszcesiu ja tez ciągle z czegoś wyrastam ja nosiłam 52 a teraz 44 buty sa oki bo ja zazwyczaj w adidassach biegam, gatki zrobiy się mniej opiete i mi sie bebzon nie wylewa, kurtka bya w zeszym roku bardzo opieta więc teraz jest taka jak powinna być w zasadzie ja górę miałam nienajgorszą brzuch był spory więc teraz mnie bluzki tak nie opinaja i tyl;e, chociać sporo ich odsprzedałam
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- słuchajcie, jest jakieś ćwiczenie na wyszczuplenie łydek? od dziecka mam masywne, teraz pewnie troszkę schudną, ale dalej takie wielkie będą. Macie coś sprawdzonego?
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Berlinianka ja je sprzaedałam bo nie zamierzam wracac juz do tego rozmiaru. ZostawiŁam sobie 2 pary spodni na terapię wstrzasową
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

Dzieki temu, chyba wiem już na tyle dużo, żeby zacząć dietkę... Książki doktorka przeczytałam i psychicznie chyba dojrzałam do diety!

moze ketchup sie nadaje i twarozek do smarowania 0,2% bo jest ok