|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Basiak, on mnie sam nie straszył, wręcz przeciwnie. Mówił to samo co ty, żeby się na razie nie stresować, ale ja to wyciągnęłam z niego siłą
, wolę wiedzieć już teraz co mnie czeka i przygotowć się psychicznie niż później na ostatnią chwilę.
|
#3842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
doczytałam w kolejnym poście.
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
No i o to właśnie mi chodzi. O komentarz o porodzie pośladkowym, w dobie CC.
|
|
|
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny po weekendzie
![]() Wczoraj wieczorkiem bylam juz z powrotem w Monachium na mieszkaniu , wiec zdazylam sie wyspac . Droge mielismy w miare tzn w polsce super w w niemczech caly czas niesamowita ulewa wiec droda troszke sie dluzyla ale nie bylo zle , biorac pod uwage ze mam do przejechania w jedna strone 1000km . Natomiast w w piatek podczas drogi do domku przezylam koszmar ! Zawsze do kraju jezdziemy na noc i tym razem tez , mniejszy ruch na autostradzie i spimy sobie na zmiane wiec jest ok. Ale nie tym razem -zmienilismy sie na katowiczance , nie chcialo mi sie spac ogolnie luzik , moj szykowal sie do kimania i wszystko byloby super gdyby nie cholerny zajac ktory niewiadomo w jaki sposob nagle stanal mi przed maska auta . Mialam juz , lub widzalam rozne przypadki na autostradzie ale nigdy sie tak nie wystraszylam , pojawil sie z nikad zobaczylam tylko jego oczy przed maska u uslyszala oraz poczulam uderzenie .Wiecie to jest jak na thilerach jak jedziesz w nocy pusta droga i nagle cos ci sie pojawia przed maska . normalnie rozryczalam sie ze strachu i dostalam drgawek , to bylo jak duch . Na szczescie nie zachamowalam przy tej predkosci to bylo by samobojstwo , wystarczy ze zwiezak zginal No i niestety moj sliczny Mondeo ucierpial - stracil czesc zdezaka !!! I moje nerwy w sumie to byl cholerny pech i dzieki , ze to nie byla sarna ! Apeluje do Grenpeace zeby wszystkie zajace mialy odblaski na uszach !!!! Po za tym moje dziecko szalalo przez cale 3 dni , pieknie go juz czuc jak sie rusza , wczoraj w czasie jazdy uparl sie zeby mi dokuczyc i pakowal mnie w pecherz wiec musielismy stawac czesciej niz zwykle . A u pana doktora zacisnal nozki i nie pokazal co tam ma , my juz wiemy oczywiscie ale fajnie by bylo sie jeszcze upewnic .Za to pokatzal jak slicznie ssie paluszaka A po pomiarach doktor stwierdzil , ze bedzie duzy chlopak juz wszystko na to wskazuje , duza glowa , dlugie nogi i tulow - jak ja go urodze dobrze ze kupilam tylko kilka zeczy na 56 bo sie wlanie dowiedzialam , ze dzieciaczki w rodzinie meza rodza sie juz w rozmiaze 56 ![]() Ok spadam do pracy bede pozniej pa
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-01-18 o 09:14 |
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, myślałam, że chodzi ci o to, że coś mówił, że uparcie siedzi na tyłku, a to było moje zdanie
Ale oczywiście zgadzam się z tobą, ja nie mam zamiaru ryzykować i rodzić sn jeśli mała się nie przekręci. Jak lekarz pod koniec ciąży będzie się upierał, to jadę rodzić na mazury do cioci ale mam nadzieję, że jednak nie będę musiała.Silpe, dobrze, że nic poważnego wam się nie stało.
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Szerokie pieluchowanie- ja mojego syna nie pieluchowałai i drugiego dzidziusia też nie będę jeśli nie będzie takiej potrzeby.Dla mnie to paranoja usztywniac dziecko tylkoma warstwami tak profilaktycznie... Zgadzam się z panem Zawitkowskim, że bardzo to ogranicza ruchy dziecka, spowalnia jego rozwój. Koleżanki syn byl pieluchowany i w ogóle sie nie turlał, bardzo długo leżal jak placek.
Puma13- no właśnie dziwne, że lekarz tak stwierdził. A on jest ze szpitala w którym będziesz rodziła?? U mnie w szpitalu to tylko czekają na jakikolwiek powód do cc i od razu dają na stół. Mi to tam odpowiada szczerze mówiąc
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Slipe biednaś
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem zwolenniczką metod pana Zawitkowskiego i nie będę pieluchowała podwójnie bez wyraźnej potrzeby
lekarz ortopeda w bodajże 6tż sprawdza poprzez USG jak bioderka się rozwijają i wówczas moze dać takowe zalecenia Zuza spała na brzuszku i dużo na nim przebywała,więc naturalnie w pozycji żabki była taka pozycja bardzo dobrze wpływa na ogólny rozwój dziecka fizyczny i psychiczny-warto o tym pamiętać |
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry poniedzialkowo
![]() Margo, gratulacje dziwuszki albo tych 80% ![]() Yustyna, Tobie takze 99% dziewczynki gratuluje ![]() Sza, pochwal sie wydzierganym sweterkiem ![]() Kropka, fajne malenkie koszulki dla synia i pyszne drozdzowki ![]() Ellai, ja na kazda wizyte do poloznej zabieram meza, tzn on chce chodzic i nie bylo go tylko raz. Podobnie jak na usg, nie byloby sily aby nie poszedl. Co do porodu to pozostawil wybor mi. Oczywiscie bedzie gdzies tam przy mnie ale nie wiem czy bedzie przy samym porodzie. Ale chyba nie bedzie. Silpe, podroz przerazajaca i wspolczuje przygody. Cale szczescie, ze nic Wam sie nie stalo. Mnie zawsze mrozi taka sytuacja..i to jak ja bym sie zachowala...bo najczesciej, odruchowo, zaczynamy chamowac... ale ja jestem z tych co wspolczuja tez zajacowi...albo losiowi albo sarnie itp... A ja mialam fajny weekend. Wczoraj byly imienieny mojego meza wiec poszlismy do knajoy cos zjesc. Maz zamowil sobie pizze a ja wielkiego steka. Kelner, ktory przynosil nam jedzenie mojego steka zaczal stawiac przed mezem i zdziwil sie kiedy okazalo sie, ze to dla mnie ![]() No i ruszyla machina. Kupilam troche ciuchow. Na 56 cm. Te na 50 cm sa tak okrutnie male, ze trudno uwiezyc, iz sa dla dziecka Zdjecie ciemne ale telefon tylko na to stac ![]() Na ostatnim zdjeciu cos dla siebie Mimo brzucha i tych 7 kg na plusie, pasuje idealnie.
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2010-01-18 o 10:19 |
|
|
|
#3850 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym musiała kredyt zabrać, żeby móc za to zapłacić. Ale jeśli kogoś stać, to nie potępiam. No nie koniecznie była przy TYM. Pamiętam jak mama była w ciąży z moją młodsza siostrą- 4 dziecko, stała przed lustrem z takim pokaźnym już bębenkiem, i gada: "Ja bym tego chłopa udusić umiała", ja jej na to: "a co? nie byłaś przy tym?", a ona na to: "no, właśnie, że nie". A z tymi pielęgniarskimi dyżurami, to chyba jakoś tak jest, kuzynka TŻ też jest pielęgniarką na oddziale dziecięcym , robi w systemie 12-godzinnym,- mniej więcej pół na pół- dniówki i nocki, zarabia jakoś tak jak szaja pisała, i pracuje kilkanaście razy w miesiącu- 12-14 takich 12-godzinnych zmian. Cytat:
A o różnych ułożeniach do porodu tutaj: http://ciazaporod.pl/porod_porod_nat...ykul,4856.html Cytat:
![]() Więc nie wiem, jak to jest.
|
|||
|
|
|
#3852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Od rana strasznie mi brzuch nawala, - tak bardzo nisko po prawej stronie, nie wiem, czy to jajnik czy dzidek gdzieś mnie uciska. kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową. ![]() Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak? ![]() Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi. |
|
|
|
|
#3854 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
U mnie też dzidzia siedzi na pupci i gin powiedział ze okrecać i przemieszczać będzie się dopiero tak w 26-28 tc a na razie jak tak siedzi tzn że mu dobrze ![]() Ja juz miałam nie kupować nic na małego ale jak weszłam wczoraj do H&M to aż mi oczy wywróciło musiałam zakupić te 2 kpl Cena 1 kpl to 30 zł przecenione z 49,9 2 kpl 20 zł przecena z 69,9 zł I jak tu sie oprzeć ??? |
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Ten komplecik pierwszy jest boski
sama zawsze mam na niego chrapkę, ale że nie wiem co mi siedzi w brzuszku to nie kupuje tego Ale jak bedzie chłopczyk to lece i kupuje, a jak dziewczynka to taki boski komplecik w panterkę
|
|
|
|
#3856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() oba komplety super. a to takie całkiem maleństwa czy troszkę większe? |
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Ja tez uwielbiam paskowe rzeczy. A, ze nie wiem co w brzuchu siedzi to biore takie cudenka paskowe ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]super zakupy! te body z rocznikiem są świetne. Od rana strasznie mi brzuch nawala, - tak bardzo nisko po prawej stronie, nie wiem, czy to jajnik czy dzidek gdzieś mnie uciska. kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową. ![]() Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak? ![]() Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.[/QUOTE] Dziekuje Moze dzidzius uciska. mam nadzieje, chociaz mnie czasami zaboli jajnik tylko lewy. Aby przestalo juz bolec Co do kobiety i wozka...brak slow na skomentowanie. Idiotyzm i tyle. Cytat:
|
|
#3858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]super zakupy! te body z rocznikiem są świetne. Od rana strasznie mi brzuch nawala, - tak bardzo nisko po prawej stronie, nie wiem, czy to jajnik czy dzidek gdzieś mnie uciska. kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową. ![]() Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak? ![]() Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.[/QUOTE] co za babok wspólczuję KochanaAraczku, przepiękne ubranka Silpe, współczuję nadprogramowych wrażeń w podróży
|
|
#3859 |
|
Organizatorka
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535705]no, nie można się opierać.
![]() oba komplety super. a to takie całkiem maleństwa czy troszkę większe?[/QUOTE] 1 kpl jest na 2-4 m-ce bodajże a może mniejszy nie pamiętam ale specjalnie go kupiłam bo siostra ma wesele w lipcu więc jej chrześniak będzie ładnie się prezentować ![]() 2 kpl to juz wiekszy 6-9 m-cy będzie miał na święta (jeszcze się zobaczy które) |
|
|
|
#3860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas wesele w październiku się szykuje, ![]() Może byś mi zakupiła?
|
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]
kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową. ![]() Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak? ![]() Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.[/QUOTE] Też niezłe cwaniactwo. Zobaczyła większy zarobek i skorzystała... A Ty jeszcze chcesz, żeby wydała na tel. do Ciebie... ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Komplecik dla mamusi niezły. Mnie nawet nie w głowie takie zakupy teraz. Odbiję sobie po porodzie. O ile wrócę do wagi.
|
||
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
idę do biura, znów jakieś pożary gasić
będę popołudniowym wieczorkiem, miłego dnia mamusie
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową.
![]() Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak? ![]() Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.[/QUOTE] ehh... pech wózkowy... trzymam kciuki, żeby szybko udało się znaleźć jeszcze lepszy niż ten, który właśnie Wam ktoś podkupił ![]() Cytat:
![]() Kropko - dzięki za tekst o pieluchowaniu ![]() Zawitkowski to chyba ten co w DDTVN się też udziela. dobrze kojarzę? wstawiam wczoraj kupione gatki. nawet udało mi się złapać cenę na fotce [choć teraz widzę, że jest właściwie niewidoczna po zmniejszeniu zdjęcia... :P)
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-01-18 o 11:39 |
|
|
|
|
#3864 |
|
Organizatorka
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16536215]a ten drugi komplet był w ciut mniejszym rozmiarze? było tych kompletów więcej u Was? W naszym h&m ani jednego takiego cudeńka nie było.
u nas wesele w październiku się szykuje, ![]() Może byś mi zakupiła? [/QUOTE]Był mniejszy ale nie daję głowy sobie odciąć czy w takim rozm jak Ci pasuje Bo brałam specjalnie większy rozm To dziś podjadę mam akurat po drodze z pracy wiec nie ma problemu i jak cos to kupić??? Był jeszcze taki kpl z czarnego sztruksu i chyba też po 20 zł ![]() A co niech i on poszaleje
|
|
|
|
#3865 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16499864]Dzisiaj na ćwiczeniach kobieta z socjologii zdrowia opowiadała nam, bo pracuje z uzależnionymi, że jest test na uzależnienie od alkoholu zawierający kilkadziesiąt pytań, m.in: czy kiedykolwiek piłaś z butelki? Stwierdziła, że wg tego testu 90% ludzi jest alkoholikami.[/QUOTE]No ładnie, dziecka jeszcze na świecie nie ma a już alkoholik Hormony chyba szaleją, bo od kilku dni czuję sie gruba i brzydka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1650197 2] zawsze myślałam, że ludzie dobierają się na zasadzie psiarze z psiarzami, kociarze z kociarzami ![]() oj, znam takich na pęczki. a potem siądzie takie stworzenie, spojrzy "od miski", wskoczy na kolana, zacznie mruczeć, i wpadłeś człowieku [/QUOTE]Psy też lubię tak jak mój Tż, no i psa mamy, mieliśmy dwa ale jednego musiałam oddać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będę bardzo wdzięczna, bo straszliwie mi sie podoba ten zestaw.Rozm. 3-6 miesięcy lub taki jak Ty zakupiłaś- najwyżej też będzie na święta. Tylko identyczny jak ten Twój z drugiej fotki, sztruksu nie lubię.
|
|
|
|
|
#3867 |
|
Konto usunięte
|
wreszcie wklejam Wam fotki tych dresowych spodni z Allegro- przepraszam, że tak długo z tym zwlekałam.
na fotce nr 3 strzałka wskazuje miejsce, gdzie przydałoby się, żeby była wszyta gumka, |
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
lea - niezły brzusio
moze dzis zrobie fotke i wkleje
|
|
|
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3870 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

, wolę wiedzieć już teraz co mnie czeka i przygotowć się psychicznie niż później na ostatnią chwilę.

doczytałam w kolejnym poście.

. Mialam juz , lub widzalam rozne przypadki na autostradzie ale nigdy sie tak nie wystraszylam , pojawil sie z nikad zobaczylam tylko jego oczy przed maska u uslyszala oraz poczulam uderzenie .Wiecie to jest jak na thilerach jak jedziesz w nocy pusta droga i nagle cos ci sie pojawia przed maska . normalnie rozryczalam sie ze strachu i dostalam drgawek , to bylo jak duch . Na szczescie nie zachamowalam przy tej predkosci to bylo by samobojstwo , wystarczy ze zwiezak zginal
wiec musielismy stawac czesciej niz zwykle . 

Zdjecie ciemne ale telefon tylko na to stac 

Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak?