Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 08:52   #3841
Puma13
Zadomowienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Basiak, on mnie sam nie straszył, wręcz przeciwnie. Mówił to samo co ty, żeby się na razie nie stresować, ale ja to wyciągnęłam z niego siłą, wolę wiedzieć już teraz co mnie czeka i przygotowć się psychicznie niż później na ostatnią chwilę.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:59   #3842
basiak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Basiak, on mnie sam nie straszył, wręcz przeciwnie. Mówił to samo co ty, żeby się na razie nie stresować, ale ja to wyciągnęłam z niego siłą, wolę wiedzieć już teraz co mnie czeka i przygotowć się psychicznie niż później na ostatnią chwilę.
No wiem, wiem doczytałam w kolejnym poście.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:03   #3843
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka, lekarz nie komentował tego w żaden sposób, tylko powiedział co będzie, gdy się nie odwróci
No i o to właśnie mi chodzi. O komentarz o porodzie pośladkowym, w dobie CC.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:11   #3844
Silpe
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny po weekendzie
Wczoraj wieczorkiem bylam juz z powrotem w Monachium na mieszkaniu , wiec zdazylam sie wyspac . Droge mielismy w miare tzn w polsce super w w niemczech caly czas niesamowita ulewa wiec droda troszke sie dluzyla ale nie bylo zle , biorac pod uwage ze mam do przejechania w jedna strone 1000km . Natomiast w w piatek podczas drogi do domku przezylam koszmar ! Zawsze do kraju jezdziemy na noc i tym razem tez , mniejszy ruch na autostradzie i spimy sobie na zmiane wiec jest ok. Ale nie tym razem -zmienilismy sie na katowiczance , nie chcialo mi sie spac ogolnie luzik , moj szykowal sie do kimania i wszystko byloby super gdyby nie cholerny zajac ktory niewiadomo w jaki sposob nagle stanal mi przed maska auta . Mialam juz , lub widzalam rozne przypadki na autostradzie ale nigdy sie tak nie wystraszylam , pojawil sie z nikad zobaczylam tylko jego oczy przed maska u uslyszala oraz poczulam uderzenie .Wiecie to jest jak na thilerach jak jedziesz w nocy pusta droga i nagle cos ci sie pojawia przed maska . normalnie rozryczalam sie ze strachu i dostalam drgawek , to bylo jak duch . Na szczescie nie zachamowalam przy tej predkosci to bylo by samobojstwo , wystarczy ze zwiezak zginalNo i niestety moj sliczny Mondeo ucierpial - stracil czesc zdezaka !!! I moje nerwy w sumie to byl cholerny pech i dzieki , ze to nie byla sarna !
Apeluje do Grenpeace zeby wszystkie zajace mialy odblaski na uszach !!!!

Po za tym moje dziecko szalalo przez cale 3 dni , pieknie go juz czuc jak sie rusza , wczoraj w czasie jazdy uparl sie zeby mi dokuczyc i pakowal mnie w pecherz wiec musielismy stawac czesciej niz zwykle .
A u pana doktora zacisnal nozki i nie pokazal co tam ma , my juz wiemy oczywiscie ale fajnie by bylo sie jeszcze upewnic .Za to pokatzal jak slicznie ssie paluszaka A po pomiarach doktor stwierdzil , ze bedzie duzy chlopak juz wszystko na to wskazuje , duza glowa , dlugie nogi i tulow - jak ja go urodzedobrze ze kupilam tylko kilka zeczy na 56 bo sie wlanie dowiedzialam , ze dzieciaczki w rodzinie meza rodza sie juz w rozmiaze 56
Ok spadam do pracy bede pozniej pa

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-01-18 o 09:14
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:04   #3845
Puma13
Zadomowienie

Kropka, myślałam, że chodzi ci o to, że coś mówił, że uparcie siedzi na tyłku, a to było moje zdanie Ale oczywiście zgadzam się z tobą, ja nie mam zamiaru ryzykować i rodzić sn jeśli mała się nie przekręci. Jak lekarz pod koniec ciąży będzie się upierał, to jadę rodzić na mazury do cioci ale mam nadzieję, że jednak nie będę musiała.

Silpe, dobrze, że nic poważnego wam się nie stało.

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:04   #3846
ona1981
Zakorzenienie

Szerokie pieluchowanie- ja mojego syna nie pieluchowałai i drugiego dzidziusia też nie będę jeśli nie będzie takiej potrzeby.Dla mnie to paranoja usztywniac dziecko tylkoma warstwami tak profilaktycznie... Zgadzam się z panem Zawitkowskim, że bardzo to ogranicza ruchy dziecka, spowalnia jego rozwój. Koleżanki syn byl pieluchowany i w ogóle sie nie turlał, bardzo długo leżal jak placek.

Puma13- no właśnie dziwne, że lekarz tak stwierdził. A on jest ze szpitala w którym będziesz rodziła?? U mnie w szpitalu to tylko czekają na jakikolwiek powód do cc i od razu dają na stół. Mi to tam odpowiada szczerze mówiąc
Stary 2010-01-18, 10:10   #3847
kardashi
Zakorzenienie

Slipe biednaś . Musiałaś przeżyć niezły szok. Ale ważne że Wam nic się nie stało Mi wiele razy jak jadę do Tża to wyskakują sarny, zające, lisy.. Strasznie sie boje tam jechac ale inna droga to centralnie przez las, gdzie kiedys spotkałam oko w oko sarnę, ktora stala przed moim samochodem z metr i się na mnie patrzyła. Stałam tak z 15 minut, bałam sie ze na mnie zaraz się rzuci

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:15   #3848
annLee
Zakorzenienie

ja też jestem zwolenniczką metod pana Zawitkowskiego i nie będę pieluchowała podwójnie bez wyraźnej potrzeby
lekarz ortopeda w bodajże 6tż sprawdza poprzez USG jak bioderka się rozwijają i wówczas moze dać takowe zalecenia

Zuza spała na brzuszku i dużo na nim przebywała,więc naturalnie w pozycji żabki była
taka pozycja bardzo dobrze wpływa na ogólny rozwój dziecka fizyczny i psychiczny-warto o tym pamiętać

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:17   #3849
araczki
Zadomowienie

Dzien dobry poniedzialkowo

Margo, gratulacje dziwuszki albo tych 80%
Yustyna, Tobie takze 99% dziewczynki gratuluje
Sza, pochwal sie wydzierganym sweterkiem
Kropka, fajne malenkie koszulki dla synia i pyszne drozdzowki

Ellai, ja na kazda wizyte do poloznej zabieram meza, tzn on chce chodzic i nie bylo go tylko raz. Podobnie jak na usg, nie byloby sily aby nie poszedl.
Co do porodu to pozostawil wybor mi. Oczywiscie bedzie gdzies tam przy mnie ale nie wiem czy bedzie przy samym porodzie. Ale chyba nie bedzie.

Silpe, podroz przerazajaca i wspolczuje przygody. Cale szczescie, ze nic Wam sie nie stalo. Mnie zawsze mrozi taka sytuacja..i to jak ja bym sie zachowala...bo najczesciej, odruchowo, zaczynamy chamowac... ale ja jestem z tych co wspolczuja tez zajacowi...albo losiowi albo sarnie itp...

A ja mialam fajny weekend. Wczoraj byly imienieny mojego meza wiec poszlismy do knajoy cos zjesc. Maz zamowil sobie pizze a ja wielkiego steka. Kelner, ktory przynosil nam jedzenie mojego steka zaczal stawiac przed mezem i zdziwil sie kiedy okazalo sie, ze to dla mnie

No i ruszyla machina. Kupilam troche ciuchow. Na 56 cm. Te na 50 cm sa tak okrutnie male, ze trudno uwiezyc, iz sa dla dziecka Zdjecie ciemne ale telefon tylko na to stac

Na ostatnim zdjeciu cos dla siebie Mimo brzucha i tych 7 kg na plusie, pasuje idealnie.

körö körö kirkkoon

Edytowane przez araczki
Czas edycji: 2010-01-18 o 10:19
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:17   #3850
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
To ja jednak mimo strachu wolę urodzić normalnie, a tę kasę wydać na większe auto... Porażająca suma.

A ja jakoś nigdy nie rozumiałam dlaczego baba w takiej chwili na tego chłopa krzyczy... Nie było jej przy TYM 9 mcy wcześniej?

A co poza tymi 7 dyżurami nocnymi i 5 dziennymi? Bo to chyba nie cała jej praca.
rzeczywiście, kasa za cc kosmiczna. Ja bym musiała kredyt zabrać, żeby móc za to zapłacić. Ale jeśli kogoś stać, to nie potępiam.

No nie koniecznie była przy TYM.
Pamiętam jak mama była w ciąży z moją młodsza siostrą- 4 dziecko, stała przed lustrem z takim pokaźnym już bębenkiem, i gada: "Ja bym tego chłopa udusić umiała", ja jej na to: "a co? nie byłaś przy tym?", a ona na to: "no, właśnie, że nie". Ciekawe...

A z tymi pielęgniarskimi dyżurami, to chyba jakoś tak jest, kuzynka TŻ też jest pielęgniarką na oddziale dziecięcym , robi w systemie 12-godzinnym,- mniej więcej pół na pół- dniówki i nocki, zarabia jakoś tak jak szaja pisała, i pracuje kilkanaście razy w miesiącu- 12-14 takich 12-godzinnych zmian.

Cytat:
Mam do was takie pytanie, czy słyszałyście o porodach nóżkami, albo pupą dziecka do przodu?, a nie główką? Bo zostałam na ostatniej wizycie postraszona, że jak mi się mała nie okręci, to mnie taki czeka, a ona uparcie siedzi na tyłku. Ciocia pielęgniarka mi mówiła, że dziwny ten lekarz, bo powinno być cc. Co o tym sądzicie?
na razie nie powinnaś się stresować. Dzidek może jeszcze w 36 tc się obrócić. U nas jest podobnie, tyle, że mój maluszek leży poprzecznie, i jeszcze ani razu się nie odwrócił, na każdym usg tak lezy i ja go tak non stop czuję, bo kopie non stop w jednym meijscu. Ale pocieszam się, że jeszcze ma czas na zmaine pozycji.
A o różnych ułożeniach do porodu tutaj:
http://ciazaporod.pl/porod_porod_nat...ykul,4856.html

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
t
pora późna, ale przypomniało mi się ważne pytanie:

podwójne pieluchowanie

co wiecie i gdzie mogę o tym sobie poczytać? bo na razie słyszałam tyle, że właściwie zaleca się wszystkim dziewczynkom, a chłopcom nie.
powiem tak: nie pieluchowałam Maksia profilaktycznie, jak pojechałam na pierwsze usg bioderek, to coś było nie tak, lekarz przepisał poduszke frejki. Raz ją tylko Maksiowi założyłam, bo on miał już wtedy 4,5 miesiaca i większość czasu turlał się po podłodze, frejka mu przeszkadzała, więc nie miałam serca go dręczyć. Pojechaliśmy po miesiacu na kontrolę, lekarz gada: "Cudnie, piękne odwiedzenie w stawach biodrowych, widać, że mama frejkę zakładała".
Więc nie wiem, jak to jest.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:25   #3851
annLee
Zakorzenienie

Araczki-cudne ciuszki
a dzieciaki w pasiakach są boskie!

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:28   #3852
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
No i ruszyla machina. Kupilam troche ciuchow. Na 56 cm. Te na 50 cm sa tak okrutnie male, ze trudno uwiezyc, iz sa dla dziecka Zdjecie ciemne ale telefon tylko na to stac
super zakupy! te body z rocznikiem są świetne. w ogóle wszystkie fajne.

Od rana strasznie mi brzuch nawala, - tak bardzo nisko po prawej stronie, nie wiem, czy to jajnik czy dzidek gdzieś mnie uciska.

kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową.
Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej i wyobraźcie sobie, że dzwonię do babki, że zaraz wyjeżdżamy, że za godzinę powinniśmy być, a ona mi gada, że mam nie przyjeżdżać, bo ona ten wózek sprzedała komu innemu, bo 100zł więcej dostała. No żesz... Ale mnie wkurzyła nieziemsko. Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak?
Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:30   #3853
kardashi
Zakorzenienie

Araczki boskie ubranka
I komplecik dla Ciebie piękny

Stary 2010-01-18, 10:43   #3854
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi, ja się jednak troszkę zaczynam martwić, bo mała conajmniej od 17 tyg właśnie tak siedzi, a teraz kończymy 24 (czuję to po kopaniu i każde usg to potwierdza). Mam nadzieję, że jednak się jeszcze odwróci.

Kropka, lekarz nie komentował tego w żaden sposób, tylko powiedział co będzie, gdy się nie odwróci
Witam wszystkie mamusie
U mnie też dzidzia siedzi na pupci i gin powiedział ze okrecać i przemieszczać będzie się dopiero tak w 26-28 tc a na razie jak tak siedzi tzn że mu dobrze
Ja juz miałam nie kupować nic na małego ale jak weszłam wczoraj do H&M to aż mi oczy wywróciło musiałam zakupić te 2 kpl
Cena 1 kpl to 30 zł przecenione z 49,9
2 kpl 20 zł przecena z 69,9 zł I jak tu sie oprzeć ???
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:48   #3855
kardashi
Zakorzenienie

Ten komplecik pierwszy jest boski sama zawsze mam na niego chrapkę, ale że nie wiem co mi siedzi w brzuszku to nie kupuje tego Ale jak bedzie chłopczyk to lece i kupuje, a jak dziewczynka to taki boski komplecik w panterkę

Stary 2010-01-18, 11:01   #3856
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Ja juz miałam nie kupować nic na małego ale jak weszłam wczoraj do H&M to aż mi oczy wywróciło musiałam zakupić te 2 kpl
no, nie można się opierać.
oba komplety super.
a to takie całkiem maleństwa czy troszkę większe?
Stary 2010-01-18, 11:04   #3857
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Araczki-cudne ciuszki
a dzieciaki w pasiakach są boskie!
dziekuje.
Ja tez uwielbiam paskowe rzeczy. A, ze nie wiem co w brzuchu siedzi to biore takie cudenka paskowe

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]super zakupy! te body z rocznikiem są świetne. w ogóle wszystkie fajne.

Od rana strasznie mi brzuch nawala, - tak bardzo nisko po prawej stronie, nie wiem, czy to jajnik czy dzidek gdzieś mnie uciska.

Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej i wyobraźcie sobie, że dzwonię do babki, że zaraz wyjeżdżamy, że za godzinę powinniśmy być, a ona mi gada, że mam nie przyjeżdżać, bo ona ten wózek sprzedała komu innemu, bo 100zł więcej dostała. No żesz... Ale mnie wkurzyła nieziemsko. Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak?
Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.[/QUOTE]

Dziekuje

Moze dzidzius uciska. mam nadzieje, chociaz mnie czasami zaboli jajnik tylko lewy.
Aby przestalo juz bolec

Co do kobiety i wozka...brak slow na skomentowanie. Idiotyzm i tyle.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Araczki boskie ubranka
I komplecik dla Ciebie piękny
dziekuje

Cytat:
Witam wszystkie mamusie
U mnie też dzidzia siedzi na pupci i gin powiedział ze okrecać i przemieszczać będzie się dopiero tak w 26-28 tc a na razie jak tak siedzi tzn że mu dobrze
sliczne ubranka dla malego dzentelmena

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:14   #3858
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Cześć Mamusie,

trochę was nadrobiłam, ale jeszcze mi zostało.

Mam do was takie pytanie, czy słyszałyście o porodach nóżkami, albo pupą dziecka do przodu?, a nie główką? Bo zostałam na ostatniej wizycie postraszona, że jak mi się mała nie okręci, to mnie taki czeka, a ona uparcie siedzi na tyłku. Ciocia pielęgniarka mi mówiła, że dziwny ten lekarz, bo powinno być cc. Co o tym sądzicie?
mój leży poprzecznie, a w zasadzie tak troszkę ukosem, tak czy tak dupkę ma na dole... ale w sumie maluchy czasem późno sie przekręcają więc ma jeszcze sporo czasu. tylko, że ja myślę, że może być tak jak moją Olką, ona się w ogóle nie przekręciła zostałą poprzecznie bo już nie miałą miejsca... zobaczymy

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. U mnie maleństwo fika non stop tylko w nocy chwilkę przerwy miało. I o dziwo ale ból nerki już minął jak na razie. Już nawet nie biorę leków przeciwbólowych, tylko muszę uważać żeby na lewym boku leżeć. Kiedyś była mowa o chustach. mam tą stronkę gdzie można wypożyczyć chustę na próbę za niewielkie pieniądze. vombati.eu
dobrze, ze już się lepiej czujesz

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]super zakupy! te body z rocznikiem są świetne. w ogóle wszystkie fajne.

co za babok wspólczuję Kochana

Araczku, przepiękne ubranka i komplecik dla mamusi też niczego sobie :

Silpe, współczuję nadprogramowych wrażeń w podróży

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:24   #3859
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535705]no, nie można się opierać.
oba komplety super.
a to takie całkiem maleństwa czy troszkę większe?[/QUOTE]
1 kpl jest na 2-4 m-ce bodajże a może mniejszy nie pamiętam ale specjalnie go kupiłam bo siostra ma wesele w lipcu więc jej chrześniak będzie ładnie się prezentować
2 kpl to juz wiekszy 6-9 m-cy będzie miał na święta (jeszcze się zobaczy które)
Stary 2010-01-18, 11:27   #3860
Konto usunięte

Cytat:
1 kpl jest na 2-4 m-ce bodajże a może mniejszy nie pamiętam ale specjalnie go kupiłam bo siostra ma wesele w lipcu więc jej chrześniak będzie ładnie się prezentować
2 kpl to juz wiekszy 6-9 m-cy będzie miał na święta (jeszcze się zobaczy które)
a ten drugi komplet był w ciut mniejszym rozmiarze? było tych kompletów więcej u Was? W naszym h&m ani jednego takiego cudeńka nie było.
u nas wesele w październiku się szykuje, jakbym taki komplet w rozm. 4-6 miesięcy upolowała to byłbym w siódmym niebie.
Może byś mi zakupiła?
Stary 2010-01-18, 11:30   #3861
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]
Też niezłe cwaniactwo.
Zobaczyła większy zarobek i skorzystała... A Ty jeszcze chcesz, żeby wydała na tel. do Ciebie...

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Jakiś mały elegancik nam się tu kroi.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:

Na ostatnim zdjeciu cos dla siebie Mimo brzucha i tych 7 kg na plusie, pasuje idealnie.
Mnie się te trzecie najbardziej podobają. Zabawne takie.

Komplecik dla mamusi niezły. Mnie nawet nie w głowie takie zakupy teraz. Odbiję sobie po porodzie. O ile wrócę do wagi.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:36   #3862
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

idę do biura, znów jakieś pożary gasić
będę popołudniowym wieczorkiem, miłego dnia mamusie

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:36   #3863
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową.
ehh... pech wózkowy...
trzymam kciuki, żeby szybko udało się znaleźć jeszcze lepszy niż ten, który właśnie Wam ktoś podkupił
Cytat:
fajne, nie dziwię się, że się skusiłaś

Kropko - dzięki za tekst o pieluchowaniu
Zawitkowski to chyba ten co w DDTVN się też udziela. dobrze kojarzę?

wstawiam wczoraj kupione gatki. nawet udało mi się złapać cenę na fotce [choć teraz widzę, że jest właściwie niewidoczna po zmniejszeniu zdjęcia... :P)

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2010-01-18 o 11:39
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:45   #3864
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16536215]a ten drugi komplet był w ciut mniejszym rozmiarze? było tych kompletów więcej u Was? W naszym h&m ani jednego takiego cudeńka nie było.
u nas wesele w październiku się szykuje, jakbym taki komplet w rozm. 4-6 miesięcy upolowała to byłbym w siódmym niebie.
Może byś mi zakupiła? [/QUOTE]

Był mniejszy ale nie daję głowy sobie odciąć czy w takim rozm jak Ci pasuje Bo brałam specjalnie większy rozm To dziś podjadę mam akurat po drodze z pracy wiec nie ma problemu i jak cos to kupić??? Był jeszcze taki kpl z czarnego sztruksu i chyba też po 20 zł

Cytat:

Jakiś mały elegancik nam się tu kroi.
A co niech i on poszaleje
Stary 2010-01-18, 11:46   #3865
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16499864]Dzisiaj na ćwiczeniach kobieta z socjologii zdrowia opowiadała nam, bo pracuje z uzależnionymi, że jest test na uzależnienie od alkoholu zawierający kilkadziesiąt pytań, m.in: czy kiedykolwiek piłaś z butelki? Stwierdziła, że wg tego testu 90% ludzi jest alkoholikami.[/QUOTE]
No ładnie, dziecka jeszcze na świecie nie ma a już alkoholik
Cytat:

Nie ma aż tak źle, na pewno nie.
Hormony chyba szaleją, bo od kilku dni czuję sie gruba i brzydka
Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla mamuś, które w ostatnim czasie dowiedziały się kogo noszą w brzuszkach
Ja od czwartku też należę do tych szczęśliwców i na 99% to będzie dziewczynka Ja się bardzo cieszę, a jeszcze bardziej mój mąż Mam nadzieję, że na następnym usg nie zmieni cudownie płci Ale najważniejsz, że jest zdrowa, tzn. nie ma żadnych wad, które możnaby stwiedzić za pomocą usg. Mierzy 17 cm i waży 200 g.
Zaraz też wyruszyłam na zakupy i trochę się przeraziłam cenami. Do tej pory myślałam, że spokojnie się zmieszczę ze wszystkim w 3 tysiącach, ale teraz po podliczeniu wszystkiego to nie wiem...
Gratuluję dziewczynki
Cytat:
A zna?

Większość ludzi nie lubiących kotów zupełnie ich nie zna. Mój mąż jest psiarz, odkąd mamy koty kocha te stwory bardzo. A kocura ogromnie.
Kiedyś słyszałam: kot ma słuchać, kot ma wiedzieć gdzie jego miejsce, żaden kot mi na głowę nie wejdzie... A teraz mu wchodzi. I to dosłownie. I nie tylko na głowę.

Nie zna, większość ludzi nie zna kotów a mimo wszystko ich nie lubi
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1650197 2]

zawsze myślałam, że ludzie dobierają się na zasadzie psiarze z psiarzami, kociarze z kociarzami

oj, znam takich na pęczki. a potem siądzie takie stworzenie, spojrzy "od miski", wskoczy na kolana, zacznie mruczeć, i wpadłeś człowieku [/QUOTE]
Psy też lubię tak jak mój Tż, no i psa mamy, mieliśmy dwa ale jednego musiałam oddać
Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Ja często miewam takie sny, że nagle mam już dziecko i okazuje się, że nic dla niego nie mam. I w panice biegam po sklepach, aptekach i innych. A raz śniło mi się, że urodziłam i okazało się, że nie mam wogóle pokarmu i nagle nigdzie nie było mleka modyfikowanego... i takie różne podobne historie.
Myślę, że zbliżający sie dzień porodu tak na nas działa
Cytat:
Nową, nową, w dwa dni po zakończeniu starej. Już ponad tydzień tam pracuje.
Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Ja bylam dzis u ginekologa ktory przeprowadzi mi cesarke- juz wszystko dograne, termin który wybraliśmy to 20-21 maj) czyli jakiś 38 tydz.
Na nastepnej wizycie spotkanie z pediatrą i anestezjologiem ktorzy beda przy mojej cesarce
Mam nadzieję że wszystko bedzie ok, wrazenia mega pozytywne, bardzo komfotowe jest to, że wszystko bedzie przygotowane wczesniej, to daje poczucie bezpieczenstwa
Fajnie ze tatus bedzie mogl byc przy cesarce, i caly czas podczas pobytu
Na pewno wszystko będzie dobrze
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:51   #3866
Konto usunięte

Cytat:
Był mniejszy ale nie daję głowy sobie odciąć czy w takim rozm jak Ci pasuje Bo brałam specjalnie większy rozm To dziś podjadę mam akurat po drodze z pracy wiec nie ma problemu i jak cos to kupić??? Był jeszcze taki kpl z czarnego sztruksu i chyba też po 20 zł
jeśi to nie problem dla Ciebie, to prosze bardzo. Będę bardzo wdzięczna, bo straszliwie mi sie podoba ten zestaw.
Rozm. 3-6 miesięcy lub taki jak Ty zakupiłaś- najwyżej też będzie na święta. Tylko identyczny jak ten Twój z drugiej fotki, sztruksu nie lubię.
Stary 2010-01-18, 12:13   #3867
Konto usunięte

wreszcie wklejam Wam fotki tych dresowych spodni z Allegro- przepraszam, że tak długo z tym zwlekałam.

na fotce nr 3 strzałka wskazuje miejsce, gdzie przydałoby się, żeby była wszyta gumka, bo spodnie są w 100% z bawełny, bez dodatku lycry i ten pas po kilku dniach noszenia spodni już tak ładnie nie przylega. Dlatego myślę, że przeszyję tak, żeby powstał tunel i wciągnę cienką gumkę.
Stary 2010-01-18, 12:32   #3868
velluto
Zadomowienie

lea - niezły brzusio ja jestem 2 dni za Tobą z terminem porodu, ale mojemu brzuszkowi daleko do Twojego moze dzis zrobie fotke i wkleje
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:36   #3869
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
lea - niezły brzusio ja jestem 2 dni za Tobą z terminem porodu, ale mojemu brzuszkowi daleko do Twojego moze dzis zrobie fotke i wkleje
hihi, spory jest.
mam teraz w pasie 95cm, to już jest 30cm więcej niż przed ciążą.
Stary 2010-01-18, 12:37   #3870
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Nową, nową, w dwa dni po zakończeniu starej. Już ponad tydzień tam pracuje.
Gratulacje dla zaradnego męża
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

obudziłam się dziś rozbita, z zatkanym nosem, podziębiona jakaś... co mogę brać? rutinoscorbin? cerutin? jeszcze coś? czy siedzieć pod kocykiem i pić herbatki?
Dbaj o Siebie
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no to naprawde zdolne ciekawe po kim to miało po mamusi czy po tatusiu
I po mamusi i po tatusiu
Cytat:

Cytat:
Cytat:
Napisane przez margo80;16536427

wstawiam wczoraj kupione gatki. nawet udało mi się złapać cenę na fotce :)[choć teraz widzę, że jest właściwie niewidoczna po zmniejszeniu zdjęcia... :P)[/QUOTE
Śliczne macie te ciuszki
Jutro lub pojutrze jadę wózek wybierać to nie ma opcji bym czegoś nie kupiła
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16537158]wreszcie wklejam Wam fotki tych dresowych spodni z Allegro- przepraszam, że tak długo z tym zwlekałam.

na fotce nr 3 strzałka wskazuje miejsce, gdzie przydałoby się, żeby była wszyta gumka, bo spodnie są w 100% z bawełny, bez dodatku lycry i ten pas po kilku dniach noszenia spodni już tak ładnie nie przylega. Dlatego myślę, że przeszyję tak, żeby powstał tunel i wciągnę cienką gumkę.
Brzuszek śliczny a przeżyć z wózkiem nie zazdroszczę. Na pewno znajdziesz fajniejszy
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości