Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 12:50   #2911
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Sukienka piękna!!! Ile kosztuje? Gdzie ją można dostać?

A co do okglądania sukienek, to..ten..tego.. weź mnie ze sobą! U mnie jest takie przekonanie, że jak ktoś ogląda suknie z przyszłą PM, to rok po niej weźmie ślub
To idziemy wszystkie! Motylku weź nas, weź. Prosimy
Ja tylko znam historię, jak była mojego TŻ-ta idąc szukać sukni ślubnej dla siostry kazała mu iść razem z nimi. Przeciągnęły biedaka po wszystkich salonach w nadziei, że najdzie go ochota na 'żeniaczkę'. Na szczęście nie podziałało. Rozstali się. I teraz jest mój

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:55   #2912
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Mnie się strasznie wesela w plenerze podobają (chyba za dużo filmów amerykańskich się naoglądałam ). Problem tylko, że ciężko przewidzieć pogodę a jak leje i wieje to kicha.
Też mi się podobają...zielona trawa...drzewka, świeże powietrze Ale fakt, u nas kiepsko z pogodą a jak trzeba planować weselisko przynajmniej rok wcześniej to w ogóle kicha...
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
toś Ty taka ? Najpierw mi doradzacie książkę a później żadna się nie stosuje ? Prawdziwa zołza wcale nie zaprasza faceta do siebie bo unika na początku sytuacji seksualnych przynajmniej przez miesiąc, o ! Niech zdobędzie szacunek przez czekanie na Ciebie, bardziej się szanuje zabawkę, na którą się odkładało samemu niż taką co Ci mama podrzuci po pracy.
O przepraszam Cię bardzo, ja Ci tej książki nie polecałam. Ja się do niej nie stosuję i nikomu nie polecam, żeby ją traktował jako poradnik życiowy więc... hellooooo
Nikt nie mówi, że ze spotkania ma od razu wyniknąć "sytuacja seksualna". Nie wiem, może jestem jakaś dziwna ale nie bzykam się z nim za każdym razem jak się spotykamy.

Cytat:
dj na weselu nie miksuje itd tylko puszcza muzykę z płyt. może grać to samo co zespoły typu polskie przeboje z lat '80 albo bardziej rockowo, jazzowo czy co tam młodzi sobie życzą. Żeby to było techno to nie widziałam a byłam na kilku weselach gdzie był dj. I mnie się podobało. Ma dużo większe możliwości bo wiadomo, że zespół to 3 -5 osób a niektóre kawałki wymagają więcej instrumentów albo mega głosu. Nie ma więc fałszowania i kaleczenia piosenek. Poza tym orkiestra częściej robi przerwy bo się męczy. Ogólnie mnie się podoba. I jakbym miała robić wesele to postawiłabym na dj. Taniej wyjdzie niż zespół.
Ja byłam na jednym weselu gdzie był DJ i całkiem miło je wspominam. Zgadzam się w zupełności
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Noo, podziwiam Na położnictwo sama bym poszła, do takich maleńkich dzieci Ale poza uwielbieniem takich maluszków nie mam zdolności do kierunków związanych z medycyną Też musiałaś przechodzić jakieś testy sprawnościowe?
A ja bym w ogóle nie poszła na kierunek, po którym musiałabym więcej czasu z ludźmi spędzać... Ot taki ze mnie niesympatyczny i nietowarzyski człowiek
Stary 2010-01-18, 12:56   #2913
crozee
Zakorzenienie

to juz wiemy CZEGO NIE ROBIC bo uciekna
co do sukienki to sliczna! tylko długa troche.
Stary 2010-01-18, 13:01   #2914
Gwizdak
Zakorzenienie

też bym wolała dj na weselu niż zespół....

Zostaliśmy zaproszeni na wesele jak się okazuje - w kwietniu. Narzeczeni zaręczyli się w grudniu. To tak piszę, apropos tego, że trzeba mieć rok na organizację. A to już kolejny taki "przypadek"
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:04   #2915
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Aaaaa... jak pięknie Ci powiedział Czekam kiedy mój mi coś takiego powie o dzieciach i wogóle.
Hehe no ja się już od swojego nasłuchałam jak nasze dziecko będzie wyglądało, jakie będzie oglądało bajki i jak będzie miało pokój urządzony

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

Zostaliśmy zaproszeni na wesele jak się okazuje - w kwietniu. Narzeczeni zaręczyli się w grudniu. To tak piszę, apropos tego, że trzeba mieć rok na organizację. A to już kolejny taki "przypadek"
O proszę wiesz, ja nie mówię, że MUSI być rok na organizację, ale tak zazwyczaj jest, że sobie para zostawia rok, żeby wszystko było na spokojnie, żeby ze wszystkim zdążyć.
Ja osobiście wolałabym tak właśnie 3-4 miesiące po zaręczynach... a co!
Stary 2010-01-18, 13:05   #2916
aleksandrettaa
Zakorzenienie

A ja sobie właśnie oglądam suknie i podoba mi się ta http://www.slubnesuknie.pl/a,3,037_alexis.html Jak ja lubię takie dekolty

Ja myślę, że główny problem w organizacji w 3 miesiące to kasa. Wiadomo, że zwykle trzeba odłożyć na wesele a jak się nie jest zaręczonym to się nie zbiera na ten cel tylko np. kupuje samochód czy jedzie na wakacje. Poza tym zależy czy wesele czy uroczysty obiad.

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:08
Stary 2010-01-18, 13:10   #2917
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość

O proszę wiesz, ja nie mówię, że MUSI być rok na organizację, ale tak zazwyczaj jest, że sobie para zostawia rok, żeby wszystko było na spokojnie, żeby ze wszystkim zdążyć.
Ja osobiście wolałabym tak właśnie 3-4 miesiące po zaręczynach... a co!
no ja wiem, nie mówiłam do Ciebie personalnie, tylko ogólnie taki pogląd jest na sprawę, że czy się chce czy nie, na salę trzeba czekać minimum rok. A tak właśnie jest nie do końca. Zdaję sobie sprawę, że mieszkam w dużym mieście, gdzie sal jest dużo, ale myślę też że ten szum związany z salami też jest jakoś napędzany. Z resztą, jak ludzie rezerwują sale nawet nie mając nikogo na za 3 lata to potem rezygnują (znam taką agentkę ). A latem byliśmy na ślubie pary, która na salę czekała 3 lata..... matko, no rozumiem czekać na faceta 3 lata, ale na salę? chyba, że ktoś chce tak jak Motylek - mieć dużo czasu na przemyślenia, organizację załatwianie Ja tak jak ty - maks 4 m-ce po pierdzionku chcę go zamienić na obrączkę A jak będzie - zobaczymy

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Ja myślę, że główny problem w organizacji w 3 miesiące to kasa. Wiadomo, że zwykle trzeba odłożyć na wesele a jak się nie jest zaręczonym to się nie zbiera na ten cel tylko np. kupuje samochód czy jedzie na wakacje. Poza tym zależy czy wesele czy uroczysty obiad.
Może tak być. O tym nie pomyślałam
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 13:11   #2918
crozee
Zakorzenienie

Cytat:

az nie moge uwierzyc jakim cudem zalatwili fajan sale, fotografa, zespoł..? ???
kiedys tak było przeciez ze pol roku przed slubem byly zareczyny. i jakos wszystko sie dało zorganizowac. teraz to jakas paranoja po prostu...
wczoraj mi TZ opowiadał o takiej dziewczynie (brzydkiej podobno),ktora nie ma faceta, ale rodzice juz jej zamowili sale, kosciol orkiestre.... :O i podobno sie z niej wszyscy smieja, ze jak idzie na impreze, to bierze tabletki gwałtu, co by faceta sobie złapac
Stary 2010-01-18, 13:12   #2919
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
A ja sobie właśnie oglądam suknie i podoba mi się ta http://www.slubnesuknie.pl/a,3,037_alexis.html Jak ja lubię takie dekolty
sliczna - tez lubie takie dekolty
Stary 2010-01-18, 13:15   #2920
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

OOO piekna suknia Tez by mi taki dekolt pasowal, bo mam dluuuga szyje i troche wystajace kosci od obojczyka....
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:17   #2921
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
sliczna - tez lubie takie dekolty
ładny, tylko nie kazdemu pasuje ale podoba mi sie taka roznorodnosc niz wszystkie panny młode w sukniach bez ramion/ z gorsetami. tak na jedno kopyto, a nie kazdemu pasuje. ja jestem zakochana w sukniach z rekawami długimi albo krotkimi (rekawami) nie za bardzo lubie sukienki bez ramion, a rekawy to jakas alternatywa dla bolerka lub szala.
Stary 2010-01-18, 13:19   #2922
carmelova
Zakorzenienie

aleks fajna suknia, ale dla mnie odpada, bo ostatnio odkryłam że mam szerokie ramiona

A ja wiem, że chcę tylko w jednej sali, inne nie wchodzą w grę (u mnie w mieścinie są 3, więc wiadomo...) Piękna okolica i sensowny wystrój. Stronka jest w budowie, więc nie ma zbyt wielu zdjęć, ale mają być od tego roku okrągłe stoliki http://duojanow.pl/new/
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:20   #2923
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem, nie mówiłam do Ciebie personalnie, tylko ogólnie taki pogląd jest na sprawę, że czy się chce czy nie, na salę trzeba czekać minimum rok. A tak właśnie jest nie do końca. Zdaję sobie sprawę, że mieszkam w dużym mieście, gdzie sal jest dużo, ale myślę też że ten szum związany z salami też jest jakoś napędzany. Z resztą, jak ludzie rezerwują sale nawet nie mając nikogo na za 3 lata to potem rezygnują (znam taką agentkę ). A latem byliśmy na ślubie pary, która na salę czekała 3 lata..... matko, no rozumiem czekać na faceta 3 lata, ale na salę? chyba, że ktoś chce tak jak Motylek - mieć dużo czasu na przemyślenia, organizację załatwianie Ja tak jak ty - maks 4 m-ce po pierdzionku chcę go zamienić na obrączkę A jak będzie - zobaczymy
Stary 2010-01-18, 13:23   #2924
aleksandrettaa
Zakorzenienie

To może i jakaś salę zarezerwuję w terminie za 3 lata. Akurat jak się TŻ wreszcie namyśli to sala będzie

Carmi bardzo fajnie położony ten hotel. Podoba mi się.

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:26
Stary 2010-01-18, 13:24   #2925
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
frezyjko, super, ze juz ustalone
a co z tym cyklem? ostatnio sobie o Tobie myslałam... chodzisz jeszcze do ginekologa na badania tego cyklu??
dziękuję
chodzę... ale przy ostatniej już mi powiedziała że nic się nie zmienia.
i ze od następnego spotkania zaczynam terapię hormonalną

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Zgadzam się

Została mi jeszcze jedna walka z kotem i tabletkami i wyprawa do weta.
ale już z górki, wlaśnie wcisnęłam mojej Kici 5 tabletkę, następną mam dać z 12 godzin i już nie będę jej męczyć. Tylko muszę iść z nią na badanie hormonów, bo mi łysieje. Wet powiedziała, że to albo przez tarczycę, albo silny stres, w tv mówili, że tak może wyglądać kocia depresja. Psychikę gorzej wyleczyć, tymbardziej, że ewentualny powód zmartwień prześladuje mojego kota od końca sierpnia (nowy, upierdliwy, mały mieszkaniec domu, który jak cień chodzi za starszą kotką, nam też czasem działa na nerwy np. jak wtyka swoją głowę do śniadania, włazi w każdy otwór itd.)
taki ryjek w śniadanku to wisienka na deserze
słodkie są kociaki!

Cytat:
Nie zabija ale wystawia na próbę. Pojawiają się nowe powody do kłótni, okazuje się, że partner nie zawsze jest ładny i pachnący ale czasem ma grypę i rozrzuca skarpety. Pojawia się rutyna i codzienność, siedzenie na kanapie zamiast romantycznych spacerów po parku. To duża próba dla związku. Jasne, że tak. Tylko niech nikt mi nie mówi, że jak się ma ślub to takich problemów nie ma. Bo jakoś na to skarżą się mężatki. Zamieszkanie razem jest takim samym doświadczeniem ze swoim złymi i dobrymi stronami czy robi się to mając ślub czy nie.

Gratuluję daty. Szybko zleci i niebawem będziesz żonką

A o ciążę cię nie podejrzewam. Skoro pisałaś, że masz problemy z owulacją to nic dziwnego, że masz tak długie cykle. Pójdziesz do lekarza to znajdzie sposób na to. Choć wiem jak to stresuje (sama mam takie).
oby szybko zleciało... chociaż.... podobno to piękny okres takie przygotowania (poza kłótniami z TŻtem bo podobno w pewnym momencie jest jakaś masakra...ludzie nawet się rozchodzić chcą...)

no tak tylko mnie się juz to jakoś normowało... nie przekraczały 45 dni - a teraz nagle 58 i na nic się nie zapowiada....

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Frezyjka gratuluję!! Bierz sie za organizację,bo będziesz żonką wcześniej niz ja.

A ja się tak orkopnie cieszę,że mamy NASZĄ datę

A co do tego czekania z seksem to mój nie był bardzo niecierpliwy.Może to jest tak,jak któraś wczoraj pisała-jak się czegoś nie zna to nie jest to takie dokuczliwe

A mój TŻ też jest wspaniały

Tej nocy znowu u mnie nocował (Teściowa powiedziała moim Rodzicom,żeby go może adpotowali-na to moja Mama,że super pomysł bo wyjdzie taniej niż slub.... no oczywiście to były zarty).
I tak mnie obudził w nocy buziaczkiem i mi nagle wyparował " A.- chcę mieć z Tobą dzieci"Nie wiem co go tak nagle wzięło. Powiedział mi rano,że patrzył jak śpię i go naszło,że mnie tak bardzo kocha Och och och.
hmmm no to będziemy się wspierać - jest jeszcze któraś zazdrośnica na tym wątku na 2011?? przepraszam ale nie mogę skojarzyć...

Kochany facet! mój też lubi często powiedzieć coś co ścina z nóg i ma się ochotę go wycałować... tzn cały czas mam taką ochotę

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
ehhh pasowało by się wykąpać, może trochę poćwiczyć, posprzątać i jeszcze pranie nastawić, no i jeszcze do banku skoczyć.................. ... a mam ochotę walnąć się na łóżko
łooo.. zdążysz z tym wszystkim??

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość

wiem,że znasz się na paznokciach bo masz talent
suuuper tydzień dla siebie będziecie mieli ale fajnie non stop razem

nie martw sie napewno to nie ciąża może ze stresu okres Ci się przedłużył?
dziękuję to wszystko wynika z zamiłowania... bez zawahania mogę powiedzieć że kocham robić pazurki i sprawia mi to satysfakcję!

może stres faktycznie... dowiem się w piątek

Cytat:
Czytałam właśnie o cenach mieszkań w naszej pięknej stolicy. Średnia cena za metr na rynku wtórnym to 7793zł http://snajp.pl/raporty/mieszkania2/ceny-warszawa O nowych mieszkaniach nie wspominając. Ja nie wiem co by się musiało stać, żebyśmy mogli myśleć o swoich 4 kątach.
jej mieszkania są straszne drogie.... w krakowie z cenami wcale nie jest lepiej. a mój TŻ kupił mieszkanko nowiutkie z położoną gładzią za 4 z czymś.... no to jest różnica

Cytat:

frezyjko masz ślub tego samego dnia co moja siostra

ja zmykam na uczelnie .. a potem przyjeżdża Tż
Paa
będziemy w tym samym czasie się bawić więc mam nadzieję że wspomnisz o mnie wtedy

miłego dnia na uczelni!

Cytat:
Frezyjko super masz datę Podoba mi się czerwiec No i pisz częściej, stęskniłam sie za Tobą
Słodka pobudkę miałaś Baterflajku Ja mam takco wieczór Bo z reguły ja wcześniej zasypiam, a Tż później wstaje Nie wyobrażam sobie mieszkania osobno.

Powiem Wam co mi się wczoraj przytrafiło... Siedzimy z B. przy kolacji, wcinamy pyszne faszerowane bakłażany i Tż rozanielonym głosem mówi: "jesteś idealną kandydatka na żonę". Wtedy się zadławiłam po raz pierwszy. Na to on: "bo jak sama mówisz na razie jesteś moją konkubiną. A chciałabyś być moją żoną?". Wtedy zakrztusiłam się po raz 2 i wydukałam: "a jak myslisz?". On (po raz pierwszy w życiu tak poważnie): "To co, zostaniesz moją żoną?". W tym momencie zaczęłam się histerycznie smiać i płakać jednocześnie. Nie mogłam się uspokoić przez 15 minut. On też się ze mnie śmiał. Kurcze. Poczułam jakby naprawdę mi się oświadczył. Przy bakłażanie! W końcu powiedział: "Przecież to było na żarty. Ale już zaplanowałem sobie kiedy i jak Ci się oświadczę!". Ja już nie miałam siły ciągnąć tematu. Masakra jakaś. Jest kochany, ale takie żarty mnie nie bawią...
kochana jesteś zaglądam najczęściej jak mogę i postaram się nawet częściej!
a Twój TŻ no to faktycznie wybrał sobie sposób na przymiarki
ale może on też to przeżywa i nie wie jak i chce badać Twoje reakcje?
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:30   #2926
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
łooo.. zdążysz z tym wszystkim??
a czemu by nie
mam/miałam na to cały dzień
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:41   #2927
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

Przecież po ślubie będzie trzeba przejść przez taką samą adaptację wspólnego życia co przed.
A brak okresu to może cykl bezowulacyjny ? Podobno gdy się zdarza raz-dwa razy w roku to nie jest groźny.
no właśnie badam te zjawiska...

Cytat:
moje tłumaczenie na nic Ci sie nie zda, bo mamy inne poglądy. Ja sobie np nie wyobrażam niedzieli bez mszy sw. i ciezko mi z tym, ze na kazdej mszy nie moge isc do komunii. trudno zrozumieć komus, kto nie ma takich przekonan jak ja, ze seks jest zły. z reszta ja nie twierdze, ze seks jest zły, tylko czuje sie nie w porzadku robiąc to przed slubem, bo cierpi na tym moja wiara.
wiele razy poruszałyscie tez to, ze postapiłam niedojrzale decydujac sie na seks, a teraz chcac sie z niego wycofac. i macie racje. żałuję, ze zrobiłam to przed slubem, nie zdajac sobie sprawy z tego, jakie (Obecnie) ma to skutki na mnie. i gdybym mogla cofnac czas to napewno bym czekała, bo najważniejsze to życ w zgodzie z sobą i własnym sumieniem.
podziwiam Cie kochana
i szanuję taki pogląd choć mam nieco inny- jak był teraz u mnie TŻ to tak na żarty zapytałam go co by było gdybym zmieniła swoje poglądy i seks dopiero po ślubie? odpowiedział mi że: za dobrze mnie zna - bo już 4 lata i nie dałabym rady

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z Mamą o sukienkach.Bo generalnie jak oglądałam stronki różnyc projektantów to mało co mi się podoba. Podobała mi się kolekcja La Sposy i Pronovias na stronce Madonny na 2009 r... ale na 2010 nie mają żadnej z tych,co mnie urzekły,bo podobno jak się chce inne to trzeba specjalnie sprowadzać-a przecież jak ma sprowadzać jak nawet wczesniej nie mierzyłam?
Uznałyśmy z Mamą,że pojedziemy do Krakowa końcem roku i zobaczymy co tam w wyprzedażach,ale z nastawieniem,że mogę nic nie znaleźć skoro teraz tak mało mi się podoba. Jak znajdę to super. A jak nie to pojedziemy znowu patrzeć na kolekcje 2011.

Tak więc póki co z tego co dostępne w sklepach podoba mi się jedynie ta (i to nie Pronovias ani La Sposa).

http://www.justinalexanderbridal.com...nder/8471.html -cenę ma fajną,także można pomyśleć.Ale bardziej mi się podobają kiecki,które są całe koronkowe

Tak Wam popisałam,bo właśnie o tym gadałam z koleżanką to z Wami się też podzielę przemyśleniami
śliczna!
faktycznie wybierz się do krk tak około listopada grudnia
rozmawiałam z kobitką w jednym salonie (jak teraz byłam z koleżanką mierzyć jej suknię) to powiedziała że w tym okresie jest jeszcze szansa zamówić starą kolecję, a też wchodzi już nowa
może razem skoczymy z zazdrośnicami?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Frezyjko - gratuluje ustalonej daty..... coz, zazdraszczam no bo jakze inaczej
dziękuję Gwiazdeczko

Cytat:
Sukienka piękna!!! Ile kosztuje? Gdzie ją można dostać?

A co do okglądania sukienek, to..ten..tego.. weź mnie ze sobą! U mnie jest takie przekonanie, że jak ktoś ogląda suknie z przyszłą PM, to rok po niej weźmie ślub
ciastko carmel czekoladko a może będziesz też miała ochotę wybrać się ze mną? i zgadzam się z Twoją teorią! ja teraz byłam z kumpelą, która bierze ślub w lipcu tego roku i rok po niej ja więc coś z tym chodzenie po salonach musi być

Cytat:

siostra mojego TŻta też zaręczyła w listopadzie a w kwietniu brała ślub
da się!!!! tylko pytanie jak wtedy z organizacją... nie wszystko jest na tip top moim zdaniem

Cytat:

też bardzo ładna...ale ja wolę jednak odkrytą szyję bo nie lubię jak coś za blisko niej mam

Cytat:
aleks fajna suknia, ale dla mnie odpada, bo ostatnio odkryłam że mam szerokie ramiona

A ja wiem, że chcę tylko w jednej sali, inne nie wchodzą w grę (u mnie w mieścinie są 3, więc wiadomo...) Piękna okolica i sensowny wystrój. Stronka jest w budowie, więc nie ma zbyt wielu zdjęć, ale mają być od tego roku okrągłe stoliki http://duojanow.pl/new/
super miejsce tak nad wodą..hmmmm marzenie mojego TŻta... on by tam łódkę podstawił i robił wycieczki gościom
Stary 2010-01-18, 13:46   #2928
butterfly20
Zakorzenienie

Aaaa nooo pewnie- MOŻECIE IŚĆ ZE MNĄ JAK BĘDĘ W KRAKOWIE!!!

Carmi Justin Alexander jst gdzieś w Krakowie,ale w tej chwili nie mam gazety,a tam było wypisane gdzie. Suknia kosztuje 4200

Co do tych przygotowań to pewnie,że można szaybko.Siostra TŻa miała szybko i złapali pierwszy wolny termin i się dało
Ale ja wolę na spokojnie i mieć wszystko zapięte na ostatni guzik (pomimo,że wiadomo-czasem jakas sytuacja awaryjna może się zdarzyć). Poza tym ja się chcę nacieszyć narzeczeństwem

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Aleks fajna kiecuszka Aczkolwiek jedyne co bym zmieniła to dekolt Ja lubię raczej cos bardziej wyciętego,a poza tym tak jak Carmi-mam za szerokie ramiona do takich dekoltów

Carmi ale piekna sala I to otoczenie...czasem żałuję,że moja sala takiego nie ma. No ale nic za darmo-za to inne sale w Naszym rejonie z pieknymi widokami nie mogą się równać wnętrzem z moją

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:46   #2929
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
a czemu by nie
mam/miałam na to cały dzień
znając mój zapał może zrobiłabym jedną...no dwie z tych rzeczy
a wyjście do banku byłoby ostatecznościa bo zimnooooooooo brrrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 13:57   #2930
Gleniusia
Zakorzenienie

Hejka! muszę nadrobić, ale stopniowo

Cytat:
znowu mam kaca moralnego odnosnie seksu. po całym miłym weekendzie z tztem bylismy dzisiaj na 20.00 w kosciele. jak ksiadz (btw nasz znjamomy, fenomenalny ksiadz;-)) walnał kazanie to tak glupio mi sie zrobiło.... ehhhh... bo gdzies tam gleboko w srodku serca wiem, ze robie zle i mam wyrzuty sumienia........ Nie chce zyc w takim zaklamaniu, czuje sie nie w porzadku...... no ale moje przemyslenia tu na forum sie chyba nie nadaja.. Nie prosciej byłoby wziac slub i byc małzenstwem??? nie wiem dlaczego on zwleka.... ehhhhh... musze isc pogadac sobie z tym naszym ksiedzem, moze to bedzie lepsze rozwiazanie niz taka anonimowa spowiedz, w koncu on zna i mnie, i tzta wiec bedzie mogl cos mi doradzic w tej sytuacji...
Mamy podobną sytuację widzę. Też mam takie dylematy, tak samo Tż... udało nam się przed świętami spróbować abstynencji i wytrzymaliśmy ponad miesiąc a jak szłam do Komunii to cieszyłam się, jakbym prezent dostała myślę, że warto spróbować, my znowu chcemy się postarać, może uda nam się dłużej troszkę
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:58   #2931
butterfly20
Zakorzenienie

Frezyjka a czemu się nie udzielasz na PM 2011?:P

Stary 2010-01-18, 14:04   #2932
carmelova
Zakorzenienie

Frezyjko naprawdę mogłabym pójść szukać sukni z Tobą

Motylku sala ma faktycznie piękne otoczenie, ale... to też może być minus, bo gdy będzie gorąco, to ludzie mogą zacząć uciekać z sali na spacery na wyspę lub na pobliską plażę.
Stary 2010-01-18, 14:05   #2933
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Frezyjka a czemu się nie udzielasz na PM 2011?:P
a nie miałam jeszcze okazji zaglądnąć... możesz podać linka to się przywitam?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 14:09   #2934
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:

A tak totalnie bardziej solo (chociaż to były drużyny i byłam z dwoma kolegami) to na TVP 2 było kiedyś kilka edycji takiego teleturnieju wiedzy o Unii Europejskiej.Takie tam różne. I tam było kilka etapów i my doszliśmy do finału...czyli to było 5 odcinków. Najpierw były eliminacje wśród gimnazjów w mieście-przeszliśmy. Potem wojewódzkie w Katowicach: było kilkadziesiąt szkół ze śląska,pisaliśmy takie testy-drużynowo,ale oddzielnie i potem Nam po prostu sumowali za odpowiedzi i wyglądało to w ogóle jak matura łącznie z losowaniem numerków. Przechodził 3 drużyny i w tym My. Więc chyba potem na tym etapie telewizyjnym było 16 x 3 drużyny. W każdym razie wykosiliśmy i doszliśmy do finału (dwie drużyny). Nooo i byliśmy bardzo sławni bo jedyna drużyna ze śląska. U Nas w mieście to ciągle mieliśmy jakieś spotkania,bo niby tacy medialni

Ale muszę przyznać,że nagrody były bardzo fajne
Pamiętam ten teleturniej.

A jakie były nagrody?
Cytat:

u nas rektor początkowo chciał nam dać 2 tyygodnie ferii ale powiedział,że za to,że mamy tyle egzaminów to należy nam się odpoczynek i przedłużył do miesiąca
No to wspaniałomyślny.

Cytat:
nie marudźcie, ja nie mam wcale ferii Ba! Ja nawet wakacji nie mam z wyjątkiem 1 tyg. urlopu, kiedy i tak non stop mi dzwoni komórka służbowa :/
To się wyłącza komórkę.

Dziwię się mu, że chce dziecko, skoro jeszcze nie planujecie ślubu, chyba, że już zamierza się oświadczyć niedługo
Cytat:
W szoku jestem. TŻ właśnie ogląda stronkę jakiegoś fotografa ślubnego.
Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
słyszałam o jednych znajomych Tż, którzy zrobili dla rodziny uroczysty obiad a dla wszystkich znajomych weselną "dyskotekę" w Uchu w Gdyni, czyli na rockowo
Myślę, że lepszym rozwiązaniem są dwie sale (tak miała moja siostra), w jednej rodzina, a w drugiej znajomi i nikt nie musiał się krępować.

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

Sprawdziliśmy właśnie ceny wesela w plenerze - wcale nie wychodzi tak mega drogo
Tylko, że jest ryzyko brzydkiej pogody.

Dziś nam mija 4 miesiące razem
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:09   #2935
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
az nie moge uwierzyc jakim cudem zalatwili fajan sale, fotografa, zespoł..? ???
pewnie podzwonili, popytali, zarezerwowali i mają A jak będzie, to się przekonamy w kwietniu. Ale byłam na weselu ludzi, którzy zaręczyli się w końcówce czerwca a ślub mięli na początku listopada. I powiem szczerze, że było to najfajniesze wesele na jakim byłam Nie wiem czy mieli wszystko dopięte na ostatni guzik, ale ta radość, która z nich była, luz po prostu chęć db zabawy powodowała, że była super impreza
Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
no serio, serio

Lecę - myć samochód po podróży i na salse a potem z tż do kina
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-18, 14:09   #2936
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Frezyjko naprawdę mogłabym pójść szukać sukni z Tobą
carmelku... naprawdę zgodziłabyś się pójść ze mną szukać suknię ślubną?

tylko nieco później oczywiście, a wcześniej to na jakąś kawkę trzeba się wybrać podejście nr 3
Stary 2010-01-18, 14:13   #2937
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
carmelku... naprawdę zgodziłabyś się pójść ze mną szukać suknię ślubną?

tylko nieco później oczywiście, a wcześniej to na jakąś kawkę trzeba się wybrać podejście nr 3

Tak, Tak, Tak (wiesz, muszę ćwiczyć te słowo)

Tylko pod koniec lutego ta kawka, kiedy mi się sesja skończy, ok ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 14:17   #2938
frezyjka85
Zakorzenienie

jasne carmelek! poczekam aż zdasz wszystko ładnie
Stary 2010-01-18, 14:21   #2939
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
znając mój zapał może zrobiłabym jedną...no dwie z tych rzeczy
a wyjście do banku byłoby ostatecznościa bo zimnooooooooo brrrr
u mnie pogoda ładna, słonko świeci a mimo to nie chce mi się nosa z domu wystawiać a muszę iść bo muszę sprawdzić w końcu ile mi kasy na koncie zostało co by na czynsz nie brakło
pranie zrobione, kąpiel zaliczona i sprzątanie w toku
no i jeszcze może sobie skoczę się dogrzać wszak do urlopu tylko 3 tygodnie zostały
a za równiutki miesiąc będziemy już wracać
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:26   #2940
butterfly20
Zakorzenienie

Łeee a kto ze mną pójdzieeee???

Frezyjka tam wejdź na " Na ślubnym kobiercu" i tam w tematach ogólnych są wszystkie PM 2010,2011 i 2012

Hajja oprócz aparatów,kamer, kasy za każdy odcinek (każdy mial swoje konto w banku zakładane) i jakichś tam róznych pierdół to 8 drużyn półfinałowych jechało do Hiszpanii na 2 tygodnie,a drużyny finałowe dodatkowo na wycieczkę- kraje Beneluxu na tydzien I drużyny finałowe wygrywały pracownie komputerowe dla szkól i dostawaly kasę ( 3 tys. to były o ile pamiętam).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości