|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Witam Mamusie
![]() Mysmy wczoraj przyjechali z Krzysiem do domku ![]() ![]() apropo porodu ktory musial zakonczyc sie cesarka , bylo to traumatyczne przezycie, wogole wszytsko sie dzialo bardzo szybko...kolo 12 zglosilam sie do szpitala bo bylam 7 dni po terminie, zrobiono mi ktg i wyszly skurcze, podano mi jakis zastrzyk ktory przygotowuje szyjke i dwa czopki...skurcze zaczely sie nasilac i staly sie regularne, rozwarcie mialam jednak tylko na 2 cm..polozna zdecydowala sie jednak przebic pecherz , dostalam znowu jakis zastrzyc , zrobila lewatywe i zaczal sie hardcore....dostalam tak silnych skurczy jeden po drugim ze prawie zemdlalam z bolu pod prysznicem, po 3h takich boli rozwarcie na 3.5cm polozna zaproponowala mi znieczulenie..po 10min od podania znieczulenia zaniklo tetno dziecko i zdecydowano o cesarce, mialam wtedy 6cm rozwarcia braklo 1cm zeby probowali "wypchnac dziecko"...po podaniu znieczulenia rozmawialam z mezem przez tel , czekalam na niego i cieszylam sie ze skurcze slabna jak przyjechal akurat wywozili mie na cesarkew trybie naglym...powiedzial mi potem ze myslal ze dostanie zawalu jak zobaczyl jak mie wywoza bo nie wiedzial co sie dzieje... wkazdym razie Krzysiu jest sliczny i zdrowy, dostal najpierw 8 pkt a potem 10 ...przyczyny spadku tetna nie znalezli domyslaja sie ze lozysko bylo niewydolne albo za stare. wklejam fotki syneczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
agusia sliczniutki Krzysiu jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Agusia sliczny Krzys az mi sie mojego Krzysia zachciało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że Krzysiu jest cały i zdrowy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Rozeznanie
|
Agusia Krzysiu jest przesliczny.
![]()
#1716 |
Zakorzenienie
|
#1717 |
Zakorzenienie
|
Uwaga! Uwaga! Mamy nową rozpakowaną mamusię
![]() Wieści od Aldii: "URODZIŁAM!!! ![]() ![]() ![]() Gratulujemy ![]() ![]()
#1718 |
Zakorzenienie
|
agusiamatyldka no własnie dlatego przeraza mnie poród naturalny
![]() ![]() dlatego podświadomie licze na to, ze coś mi wynajda do tej cesarki a jak nie to zeby chociaz nie trzeba było ciąz po takiej katordze ![]() synus sliczny ![]() aldi ale kruszynka gratki ![]() ![]() cos czuje, ze mój Tomus tez bedzie takie maluszek ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-18 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
aldii gratulacje kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() _____ A ja zbieram się na wizytę i może skoczę do Nexta jak pysia polecała ![]()
![]() |
#1721 |
Zadomowienie
|
Aldii gartulacje!!!!!
Ja tez juz bym wolala miec cc, mimo i wczesniej nie bralam tego pod uwage. Ale skoro moj krzys jest taki duzy a lekarz przy badaniu ciagle powtarza ze jestem waska to ja sie juz boje wlasnie ze beda mnie meczyc a i tak skonczy sie cieciem.Wiec ja bym chciala zeby od razu stwierdzili ze jest za duzy i bylo cc. Dlatego sie boje rodzic i nie chce zeby sie zaczelo... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja oglądam własnie na Polsat Cafe program o Haidi Klum i ona w ciąży przytyła 20 kg i zrzuciła to w 6 c zy 8 tygodni do pokazu... Tylko fakt, że trenowała codziennie... Ale to, że ona tyle przytyła to normalnie mam rozgrzeszenie że nie tylko ja utyłam jak słonik ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Rozeznanie
|
agusia i aldi gratulacje przeogromne!!!
![]() dziewczyny nadrobiłam was tylko troszkę. zaglądam codziennie ale co do pisania to różnie bywa... adaś pochłania mnie całkowicie, a jak śpi to mam czas na szybki prysznic, jedzenie, czy sen. TŻ codziennie po przyjściu z pracy siedzi z nim od karmienia do karmienia a ja próbuje odpocząć. w domu mamy syf masakryczny i nie wiem kiedy się za to zabierzemy ![]() mamuśki czy tylko ja tak mam??? ech..!
#1724 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale synek wynagrodził Ci , śliczny jest... cudeńko ![]() Cytat:
![]() ![]() ale kruszynka ![]() przyznam sie ze nie mam jakoś czasu na wizaz , najpierw małe zakupy , byłam w biedronce ale parowarów wogule nie dostali ![]() ![]() ojej... ale tego nawypisywałam , chyba zdążę sie wyrobić do wieczora ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie!!!!!!!!!
W końcu mam internet...cały tydzień walczyłam z nowym - zepsutym modemem, a potem jeszcze nam router padł......i mam teraz ze 30 stron nadrabiania ![]() ![]() Patinka kochana istoto dzięki za zainteresowanie!!!! I przepraszam, że tak późno wczoraj odpisałam, mam nadzieję, że nie obudziłam Cię ![]() Oficjalnie jestem jeszcze w dwupaku ![]() Miałam się oszczędzać, ale jakoś nie dało radę.....a to zakupy, a to gdzies trzeba jechać, a to po schodach na 3 pietro, a to z psem.....ech no i czekam na jakieś znaki, już bym chciała rodzić ![]() GRATULACJE DLA WSZYSTKICH DZIELNYCH MAM I ICH PRZEPIĘKNYCH BOBASKÓW!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Załączam swój mega gigantyczny brzuchol na potwierdzenie, że jeszcze tam siedzi Mały Pasożytek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Zadomowienie
|
Oj tak
![]() Cytat:
Brzoskwinko, Aldii gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
No i dopatrzyłam się, że mi rozstepy na brzuchu wyszły
![]() a poza tym...... Chodzę napięta jak struna w gitarze.....TŻ to biedny co chwilę dostaje serię moich humorków.... ![]() Wszystkie sasiadki pytają teściów i TZta czy już urodziłam....moi rodzice też codziennie wydzwaniają " i pytają jak samopoczucie"? ![]() Dobra teraz was nadrabiam......ech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
![]() Aldii! GRATULACJE I DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS OBU!!!
#1729 |
Rozeznanie
|
Agape Olcia to już spora pannica
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To żadna nowośc-to hormony więc Ci wybaczą ![]() A co do tego dopytywania to zawsze dziwi mnie jedno:przecież WSZYSTKIM naokoło(rodzina,znajomi itd)mówi się DAMY ZNAĆ JAK COŚ SIE ZMIENI a niektórzy i tak dopytuja się codziennie CZY TO JUZ? ![]() Dla mnie najgorsza ta końcówka właśnie... Ledwo się człowiek turla,trzeba co nieco zrobić a tu zewsząd bombardowanie pytaniami... Rozumiem że to z dobrego serca,z troski ale dla mnie to trochę dużo ![]() A oto moje Słonce Karolek ![]()
![]() |
#1732 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę dalej się uczyć, bo za dwa dni obrona mgr. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też znalazłam rozstępy pod pępkiem, dwa maluśkie..ale coś czuję że na tym się nie skończy więc tym bardziej chciałabym już urodzić... ![]()
![]() |
#1734 |
Raczkowanie
|
Jeszcze wracając do tematu usg bioderz wczoraj:mielismy to usg w 8tyg bo taki był wolny termin w poradni.
Nie wiem dlaczego ale wiem że WSZYSTKIE dzieciaki po CC mają odgórnie zlecone usg bioder(przynajmniej u nas...) Z dwoma pieluchami tetrowymi było Karolowi B.NIEWYGODNIE ale cóż było robić?Jak kazali to zakładałam... Tyłek miał jak szafe 3kę ![]() Zauważyłam że u nas jeśli chłopiec ma zlecone usg bioderek po CC to raczej sie nie zdarza żeby potem coś miał dodatkowo. Za to jeśli trafi siędziewczynka to najczęściej ląduje w poduszce Freiki... Po SN nie spotkałam sie u nas z usg bioderek. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Jeszcze wracając do tematu usg bioderz wczoraj:mielismy to usg w 8tyg bo taki był wolny termin w poradni. Nie wiem dlaczego ale wiem że WSZYSTKIE dzieciaki po CC mają odgórnie zlecone usg bioder(przynajmniej u nas...) Z dwoma pieluchami tetrowymi było Karolowi B.NIEWYGODNIE ale cóż było robić?Jak kazali to zakładałam... Tyłek miał jak szafe 3kę ![]() Zauważyłam że u nas jeśli chłopiec ma zlecone usg bioderek po CC to raczej sie nie zdarza żeby potem coś miał dodatkowo. Za to jeśli trafi się dziewczynka to najczęściej ląduje w poduszce Freiki... Po SN nie spotkałam sie u nas z usg bioderek.
#1735 | |
Zadomowienie
|
agusiamatyldka witaj
![]() Przeżycia miałaś nie do pozazdroszczenia, ale najważniejsze, że twoje kochane maleństwo jest już na świecie. A Krzysiu przepiękny ![]() A propos cesarek to podziwiam, że Olivia urodziła SN, bo leżałam na sali z dziewczyną, której dziecko miało bodajże 4050 g i kazali jej rodzić SN, a w końcu i tak miała cesarkę. W ogóle na sali trafiły mi się cesarkowe dziewczyny - nawet mamusia bliźniaków, jak karmiła dwa naraz to ![]() Cytat:
![]() ![]() BubiGirl zgadzam sie, że masz brzuchol, ale ładniutki ![]() Kacha śliczna fotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Rozeznanie
|
Kacha ja się najbardziej nie mogę uporać z tą nieporadnością, i cięzarem....ubieranie się to cały rytuał....pójście gdziekolwiek wiąże się z takimi dylematami jak czy będzie łazienka ( bo ja co 40 minut prawie siku robię), czy bedzie gdzie usiąść ( bo spacerowanie dłuższe kończy się bólem pleców i skurczami drobnymi) itp.....najgorsze jest jednak to, że trzeba innych prosić o pomoc, na przykład TŻ musi mi pomagac buty włożyć i zdejmować.....a rozdraznienie to mi już nawet przeszkadza, bo ja zazwyczaj jestem pogodną osobą....i nic mi się nie chce, normalnie mogłabym spać i spać i leżeć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było tego na szczęście dużo, ale zawsze to coś... A tu już termin się zbliża nieubłagalnie i pewnie będzie więcej pytań...
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Zakorzenienie
|
WIELKIE GRATULACJE DLA ALDII I LU !!!!!!!!
![]() ![]() Ja mialam tzn mam powtorrke z rozrywki.. bylam znowu u chirurga z ta torbiela i ona oznajmila mi sie to strasznie gleboko jest jakies 3 cm i musi mi dren zalozyc zeby to sie oczyszczalo i mnie znow znieczulila a potem wlozyla dren co okrponie bolalo i musiala mi to zaszyc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
ja mam to samo-kolezanka z pracy codziennie pisze maila CZY JUŻ,znajomi na gg,,oszaleć można bo przecież nie będę codziennie rano niczym rytuał wszystkich informować że JESZCZE NIE....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.