2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 14:46   #3781
lain
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja nie jestem obiektywna bo zawsze i wszędzie będę za perełkami (chociaż podobno na ślub przynoszą pecha )
a te co wkleiłaś to już w ogóle ach
i też mi się wydaje że do bez naszyjnika będzie lepiej
TZ wlasnie tez za perlami jest szczegolnie, ze by bardzo pasowaly, bo na gorsecie oprocz krysztalkow Svarowskiego mam sporo perelek, tren jest podpinany na guziczki-perelki i jeszcze na koronce na welonie sa male perelki
heh jak TZowi powiedzialam jakie sa przesady zwiazane z perlami na slubie to sie smial w sumie juz tyle tych przesadow olalismy (slub w lipcu - bez r, TZ jak najbardziej mnie w sukni widzial itp.), ze nam takie male perelki bardzo nie zaszkodza

cholerka, mialam dzis dalej pisac prace, a ja tu kolczyki po necie ogladam
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:47   #3782
Ellin_ak
Rozeznanie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Ja za o 17 zaczynam zajęcia i prowadzę warsztaty a zaraz po tym na 19:00 mam pierwsze kolokwium zaliczeniowe w sesji...zamiast się jeszcze uczyć to ja zabrałam się za wypróbowywanie nowej lokówki do włosów
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:49   #3783
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam czy nie ograniczyc sie tylko do kolczykow, bo naszyjnik przy tak bogato zdobionym gorsecie jaki jest w Indii to juz mogloby byc za wiele
tylko teraz: perelki czy krysztalki?
jak przegladalam strony jubilerow to te perelkowe kolczyki jakos tak bardziej mi sie podobaly. pozadniej wygladaly hmmm
o np. takie http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,3,299
wygladaja na dosc dlugie, ale nie za dlugie... tylko ciekawe jak to w rzeczywistosci, bo na zdjeciach to wszystko zawsze pieknie wyglada
ja się ograniczam tylko do długich kolczykow i masywnej bransoletki. U Ciebie jeszcze uszłoby cos na szyję, bo masz prosto odcięty dekolt, ale wg mnie suknia broni się sama, po co jeszcze jakimis błyskotkami sie obwieszaćU mnie absolutnie nic na szyje nie ma racji bytu, bo brzeg dekoltu ma kształt fali i jest zdobiony, cały dekolt jest tez zdobiony i ta wstążeczka z kokardką i wyglądałabym jak choinka. A Twoja suknia ma więcej tych błyskotek na sobie niz moja? Bo jak ma tyle samo albo więcej to nic nie ładuj na szyję.
Tez zwróciłam uwage na te kolczyki, które wkleiłaś, bo sa ładniejsze od tych z Madonny,ale ich już prawie nie pamiętam także nie wiem co wybiorę, ale te z Madonny sa chyba za długie i by mi w tańcu dyndały jak popieprzone Boję się, że te apartowe będa za krótkie. Mam takie http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,3,2431
i własnei je przymeirzyłam do upiętych włosów i jeśli długośc tych wklejonych przez Ciebie będzie co najmniej taka jak tych to chyba na nie sę zdecyduję, bo jednak perełki sa ładniejsze od kryształków i warto tez postawić na jakis mocniejszy bizuteryjny akcent w kolczykach jak się nie ma nic na szyi.
Stary 2010-01-18, 14:55   #3784
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
A Twoja suknia ma więcej tych błyskotek na sobie niz moja? Bo jak ma tyle samo albo więcej to nic nie ładuj na szyję.
no wlasnie ma wiecej dlatego sklaniam sie tylko ku kolczykom

Cytat:
Tez zwróciłam uwage na te kolczyki, które wkleiłaś, bo sa ładniejsze od tych z Madonny,ale ich już prawie nie pamiętam także nie wiem co wybiorę, ale te z Madonny sa chyba za długie i by mi w tańcu dyndały jak popieprzone Boję się, że te apartowe będa za krótkie. Mam takie http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,3,2431
i własnei je przymeirzyłam do upiętych włosów i jeśli długośc tych wklejonych przez Ciebie będzie co najmniej taka jak tych to chyba na nie sę zdecyduję, bo jednak perełki sa ładniejsze od kryształków i warto tez postawić na jakis mocniejszy bizuteryjny akcent w kolczykach jak się nie ma nic na szyi.
ja wlasnie nie chcialabym za dlugich kolczykow bo by mnie krew zalala gdyby mnie w tancu uderzaly po szyji perelki wlasnie duzo fajniej wygladaja od krysztalkow, bo te wszystkie krysztalkowe kolczyki troche takie tandetne i rekodzielnicze mi sie wydaja (choc na co dzien do rekodzielniczych kolczykow nic nie mam ) a perelki to jednak klasa i jakie tanie te kolczyki a jakie ladne i nawet moglabym je pozniej nosic na wieksze wyjscia, bo beda pasowaly do mojej malej czarnej koniecznie musze je isc obczaic na zywo
Stary 2010-01-18, 14:56   #3785
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Ja za o 17 zaczynam zajęcia i prowadzę warsztaty a zaraz po tym na 19:00 mam pierwsze kolokwium zaliczeniowe w sesji...zamiast się jeszcze uczyć to ja zabrałam się za wypróbowywanie nowej lokówki do włosów
aaa a jakie warsztaty ??
dziś ogarnął mnie szczyt wredniości urzędniczej.. dzwoniłam do wupu do mojej pani od wniosku i mowie ze dziś się u niej zjawie.. a ta do mnie: zapraszam.. przyjechałam i co się okazało że pani wraz ze wszystkimi koleżankami z pokoju i z połowy piętra pojechała na jakiś pogrzeb... kurna.. nie żebym specjalnie dla niej jechała bo właśnie zawiozłam jej kolejny wniosek do sprawdzania ale kurna mogłaby powiedzieć że noooo ona będzie do np 12:30 czy coś no do cholery
a nie żebym ja musiała specjalnie paradowaćw ciepłej czapie przez pół urzędu
i wbrew wtemu co samoa wredniaczym tonem zasugerowała.. wzięłam się za siebie.. tyle tylko, że wczoraj była niedziela i wszystko co chciałam było pozamykane... iiiiii
w czwartek umówiłam się wreszcie z moją świadkową na ogladanie mojej sukienuni ))))))
no i dziś po raz kolejny chcę zrobić maseczkę jajecznie ryconową
CHoć czytałam ostatnio że samą naftą kosmetyczną też można zdziałać cuda ))))
Stary 2010-01-18, 15:00   #3786
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ma wiecej dlatego sklaniam sie tylko ku kolczykom

ja wlasnie nie chcialabym za dlugich kolczykow bo by mnie krew zalala gdyby mnie w tancu uderzaly po szyji perelki wlasnie duzo fajniej wygladaja od krysztalkow, bo te wszystkie krysztalkowe kolczyki troche takie tandetne i rekodzielnicze mi sie wydaja (choc na co dzien do rekodzielniczych kolczykow nic nie mam ) a perelki to jednak klasa i jakie tanie te kolczyki a jakie ladne i nawet moglabym je pozniej nosic na wieksze wyjscia, bo beda pasowaly do mojej malej czarnej koniecznie musze je isc obczaic na zywo
no to proste - tez musisz sobie darowac obwieszanie szyi
O własnie rękodzielnicze to dobre słowo - te z Madonny własnie takie wrażenie robia a kosztuja dwie stówyNo i sa chyba za długie i dośc ciężkie a ja nie chce miec naciągniętych uszu jak Murzynka z jakiegos afrykańskiego plemienia
Perełki to klasaJa nawet tych, które mam nie zakładam do byle jakich ciuchów tylko do takiego ładniejszego stroju W razie czego mam mój "stary" zestaw biżu z aparta może by pasował do sukni ślubnej
Stary 2010-01-18, 15:09   #3787
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
aaa a jakie warsztaty ??
Z uczenia się optymizmu-ciekawe ale dziś mam zaliczenie i denerwuję się bardziej przez to.
Ładne mi te loki wyszły lokówka pierwsza klasa. Jeszcze za taką kasę!!
Co myślicie o takich fryzurkach?
Załącznik 2794471

Załącznik 2794472

mam włosy tej długości i też takiego koloru, a teraz mam jeszcze grzywkę...myślicie że pasuje mieć loki i prosta grzywkę? w sumie staram się ją zapuścić,żeby na bok się układała bardziej...
Stary 2010-01-18, 15:11   #3788
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
TZ wlasnie tez za perlami jest szczegolnie, ze by bardzo pasowaly, bo na gorsecie oprocz krysztalkow Svarowskiego mam sporo perelek, tren jest podpinany na guziczki-perelki i jeszcze na koronce na welonie sa male perelki
heh jak TZowi powiedzialam jakie sa przesady zwiazane z perlami na slubie to sie smial w sumie juz tyle tych przesadow olalismy (slub w lipcu - bez r, TZ jak najbardziej mnie w sukni widzial itp.), ze nam takie male perelki bardzo nie zaszkodza

Ja nic na szyje napewno nie zakladam, bo to by juz bylo za duzo szczescia naraz. Bransoletka i kolczyki perelkowe tylko wchodza w gre. Takie mi sie podobaja, ale strasznie drogie, wiec musze szukac dalej http://www.goldsmiths.co.uk/product.asp?cid=5&pid=12279

A takie juz dawno temu znalazlam na etsy
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=28905832
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=28804724
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=28815265
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=32687958
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=29693982
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=32589594
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=32587025
http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=29635489

Musze leciec, bo TZ zaraz wraca, wiec moze jakas zupe mu na szybko zmontuje.

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-01-18 o 15:20
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:19   #3789
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Z uczenia się optymizmu-ciekawe ale dziś mam zaliczenie i denerwuję się bardziej przez to.
Załącznik 2794471

Załącznik 2794472

mam włosy tej długości i też takiego koloru, a teraz mam jeszcze grzywkę...myślicie że pasuje mieć loki i prosta grzywkę? w sumie staram się ją zapuścić,żeby na bok się układała bardziej...
mi sie z prosta grzywka takie nie podobają.

Cytat:
i wbrew wtemu co samoa wredniaczym tonem zasugerowała.. wzięłam się za siebie..

no i dziś po raz kolejny chcę zrobić maseczkę jajecznie ryconową
CHoć czytałam ostatnio że samą naftą kosmetyczną też można zdziałać cuda ))))
haha wredniaczym tonemAkurat nie byłam wredniacza pisząc to tylko rozbawiona
A nafta jest superCzęsto sobie robię takie mazidła z nafty, zółtka, oelju rycynowego/oliwy z oliwek/oleju z migdałów i innych specyfików
Stary 2010-01-18, 15:24   #3790
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie z prosta grzywka takie nie podobają.

haha wredniaczym tonemAkurat nie byłam wredniacza pisząc to tylko rozbawiona
A nafta jest superCzęsto sobie robię takie mazidła z nafty, zółtka, oelju rycynowego/oliwy z oliwek/oleju z migdałów i innych specyfików
masz extra włosy a na co te pozostałe (z oliwą z oliwek czy migdałowego)
No i powiedz czy jak zrobić żeby włosy się tak mega nie strzępiły
żeby mieć takie jak Ty masz musiałabym chyba spać do góry nogami
nie związywać niczym i w ogóle.. odwieszaćna wieszak po użyciu Jestem zrozpaczona bo chciałam zapuścić sobie na wesele długie piękne włosy i ciągle nie dość że nie rosną a ja je nacieram wszelakimi specyfikami na suche zniszczone.. one i tka są ciągle suche i zniszczone....
Stary 2010-01-18, 15:27   #3791
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci że nawet biżuterię trzeba zmierzyć tak samo jak suknię żeby dopasować ją do siebie- ja w necie upatrzyłam sobie kolię w aparcie i jak poszłam po nia już z pieniędzmi to się okazało że mnie przytłacza i w końcu kupiłam inną- zupełnie jak z suknią. Dlatego nie jestem zwolenniczką np zamawiania na ślub wszystkiego przez neta, wybierania przez neta fryzury, biżuterii, makijażu i całego tego swojego imageu. co innego jak ktoś wybierze w necie i skonfrintuje to z rzeczywistością a co innego jak ktoś tylko na necie konczy-->patrz moja szwagierka... pozamawiała w necie wszystko a potem płacz że głupio w tym wygląda...
ale ta biżuteria co wkleiłaś jest śliczna i bardzo elegancka a na szyję już nic nie wieszaj- kolczyki i ewentualnie bransoletka wystarcza

Cytat:
Załącznik 2794471

Załącznik 2794472
ta pierwsza fryzura wygląda jakbyś mi zdjęcie zrobiła kiedy mam ładnie ułożone loki kiedyś tak chodziłam z włosami upiętymi u góry i lokami ale na studiach się rozleniwiłam i teraz tylko koński ogon i nara...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:41   #3792
mariiasia
Zadomowienie

po raz kolejny cześć po weekendzie
po raz kolejny, bo wcześniej napisałam posta i mi go wsysło gdzieś
bardzo proszę o streszczenie co tu się działo podczas mej nieobecności:prosi : bo pełna szczerych chęci chciałam Was nadrobić, ale to jest nie możliwe żeby nadrabiać i być jednocześnie na bieżąco gadułki

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:41   #3793
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 2794471

Załącznik 2794472

Ta druga jest bardzo ładna. Chciałam właśnie coś na ten styl sobie zrobić
A grzywka lepiej jak będzie dłuższa i wtedy na bok, albo może nawet lepiej do tyłu zaczesana (tylko nie wiem czy Ci tyle zdąży urosnąć)
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:42   #3794
Ellin_ak
Rozeznanie

Biegnę zaraz na uczelnie- miłego dnia dziewczyny. Wpadnę zobaczyć co słychać koło 22:00.
Stary 2010-01-18, 15:48   #3795
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
masz extra włosy a na co te pozostałe (z oliwą z oliwek czy migdałowego)
No i powiedz czy jak zrobić żeby włosy się tak mega nie strzępiły
żeby mieć takie jak Ty masz musiałabym chyba spać do góry nogami
nie związywać niczym i w ogóle.. odwieszaćna wieszak po użyciu Jestem zrozpaczona bo chciałam zapuścić sobie na wesele długie piękne włosy i ciągle nie dość że nie rosną a ja je nacieram wszelakimi specyfikami na suche zniszczone.. one i tka są ciągle suche i zniszczone....
Ty masz ten puszący sie rodzaj włosów, wiec może dobre byłyby dla Ciebie kosmetyki wygładzające?
Ja prawie nie używam kosmetyków ze sklepów tylko sama robie jakies mazidła. Jak masz suche końce to możesz w nie wcierać pare kropel olejku z migdałów lub jojoba i nawet nie będziesz musiała myc. Ja robię tak, że nakładam na włosy olejek migdałowy czy oliwę tak po prostu, że mam tłuste od tego włosy i w tym śpię lub trzymam na głowie z godzinę, czasem sobei to nakładam do sauny i myje włosy i sa po tym mega błyszczące i nawilżonePróbowałas Wax?
A wcinasz jakies witaminki? Może spróbuj pic drożdże?I zdrowo się odżywiaj, bo to tez na pewno ma wpływ na wloski. I nie używaj suszarki, nie idź spac z mokrymi włosami. Podcinaj końcówki co jakis czas.
Ja w zasadzie cały czas chodze w rozpuszcoznych także to chyba tez dobrze.
A mazidła robie takie wersje:
dwa żółtka, oliwa z oliwek, sok z cytryny, dwie kaspułki capivitu a+e(przekłuwam igłą i wyciskam)
żółtko, łyżka oleju rycynowego, nafta, oliwa, capivit
Czasem robie samą naftę

Zamiennie możesz dawac olejejk migdalowy lub jakis inny np. jojoba, ale ja wolę go nie dodawać do mazideł tylko nakładac sam, bo jest dośc drogi - za mała buteleczkę 12-20 zł ale ona starcza na kilka razy przy mojej dlugosci. Ja robię te mazidła z taką czestotliwością - oóglnie myje włosy co drugi dzień i robię tak - mazidło, samo mycie, olejek, samo mycie, mazidło. NIe, żebym jakis harmonogram miała ale tak to mneij więcej wychodzi.

Aha i jeszcze wazne jest jakiego szamponu się używa, ja ostatnio od dłuższego czasu używam Dove hair fall control i juz iwdzę, że źle działa na moje włosy przy dłuższym używaniu i dlatego wróce do NIvea do farbowanych.
Stary 2010-01-18, 15:51   #3796
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
powiem ci że nawet biżuterię trzeba zmierzyć tak samo jak suknię żeby dopasować ją do siebie- ja w necie upatrzyłam sobie kolię w aparcie i jak poszłam po nia już z pieniędzmi to się okazało że mnie przytłacza i w końcu kupiłam inną- zupełnie jak z suknią. Dlatego nie jestem zwolenniczką np zamawiania na ślub wszystkiego przez neta, wybierania przez neta fryzury, biżuterii, makijażu i całego tego swojego imageu. co innego jak ktoś wybierze w necie i skonfrintuje to z rzeczywistością a co innego jak ktoś tylko na necie konczy-->patrz moja szwagierka... pozamawiała w necie wszystko a potem płacz że głupio w tym wygląda...
ale ta biżuteria co wkleiłaś jest śliczna i bardzo elegancka a na szyję już nic nie wieszaj- kolczyki i ewentualnie bransoletka wystarcza
oj ja bron boze bizuterii przez neta zamawiac nie bede juz widzialam jak pieknie w necie wygladala Apartowa bizuteria z ametystami i jakie bylo rozczarowanie na zywo
ja sobie tak w necie obczajam fryzurki, makijaze i bukiety, ale i tak jak juz cos sobie upatrze to mam zamiar wydrukowac (razem ze zdjeciem sukni), isc z tym do stylisty czy kwiaciarki i zapytac co oni sadza i co by radzili dlatego wybralam sobie takie osoby, ktore wiem ze beda mi umialy doradzic i krzywdy mi nie zrobia
probki zaproszen tez zamowilam (i czekam ) bo tak w ciemno bym nie wziela

moze dzis z TZem przed aero podjedziemy do Aparta i zobaczymy jak te kolczyki w rzeczywistosci wygladaja i chyba nawet sobie bransoletke daruje, bo ta suknie jest na prawde bardzo bogato zdobiona (az sie dziwie, ze przez to nie jest jakos strasznie ciezka )
Stary 2010-01-18, 16:00   #3797
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
probki zaproszen tez zamowilam (i czekam ) bo tak w ciemno bym nie wziela
A ja wlasnie wzielam zaproszenia w ciemno (dla irlandzkich gosci, bo dla polskich juz mam dawno).TZ przed chwila zadzwonil, ze sa zaproszenia takie a takie, cos nam na linii siedzialo i nie moglam nic zrozumiec, wiec tylko powiedzialam mu, zeby wzial takie jakie mu sie podobaja, bo chce to juz miec z glowy. Ciekawe co wybral Pewnie bede wredna kwoka i znowu cos mi sie nie bedzie podobalo...
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:12   #3798
Samoa
Zakorzenienie

Ja sie wyleczyłam z zaproszeń z allegro po tym jak dostałam kilka próbek.
Stary 2010-01-18, 16:17   #3799
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Takie brzydkie?:-D ja jutro ide na badaniai do lekarki w koncu z moja okropna dolegliwościąboje sie troche ale musze pojsc przy okazji zrobie sobie badanie na grupę krwi bo nie znam swojej...

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:18   #3800
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć Melduję się po weekendzie. Byliśmy w Bieszczadach, wczoraj była cudna pogoda, pochodziliśmy po górkach Poza tym u mnie po staremu W sobotę jedziemy z TŻtem podpisać umowę na wynajem sali
Stary 2010-01-18, 16:20   #3801
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz ten puszący sie rodzaj włosów, wiec może dobre byłyby dla Ciebie kosmetyki wygładzające?
Ja prawie nie używam kosmetyków ze sklepów tylko sama robie jakies mazidła. Jak masz suche końce to możesz w nie wcierać pare kropel olejku z migdałów lub jojoba i nawet nie będziesz musiała myc. Ja robię tak, że nakładam na włosy olejek migdałowy czy oliwę tak po prostu, że mam tłuste od tego włosy i w tym śpię lub trzymam na głowie z godzinę, czasem sobei to nakładam do sauny i myje włosy i sa po tym mega błyszczące i nawilżonePróbowałas Wax?
A wcinasz jakies witaminki? Może spróbuj pic drożdże?I zdrowo się odżywiaj, bo to tez na pewno ma wpływ na wloski. I nie używaj suszarki, nie idź spac z mokrymi włosami. Podcinaj końcówki co jakis czas.
Ja w zasadzie cały czas chodze w rozpuszcoznych także to chyba tez dobrze.
A mazidła robie takie wersje:
dwa żółtka, oliwa z oliwek, sok z cytryny, dwie kaspułki capivitu a+e(przekłuwam igłą i wyciskam)
żółtko, łyżka oleju rycynowego, nafta, oliwa, capivit
Czasem robie samą naftę

Zamiennie możesz dawac olejejk migdalowy lub jakis inny np. jojoba, ale ja wolę go nie dodawać do mazideł tylko nakładac sam, bo jest dośc drogi - za mała buteleczkę 12-20 zł ale ona starcza na kilka razy przy mojej dlugosci. Ja robię te mazidła z taką czestotliwością - oóglnie myje włosy co drugi dzień i robię tak - mazidło, samo mycie, olejek, samo mycie, mazidło. NIe, żebym jakis harmonogram miała ale tak to mneij więcej wychodzi.

Aha i jeszcze wazne jest jakiego szamponu się używa, ja ostatnio od dłuższego czasu używam Dove hair fall control i juz iwdzę, że źle działa na moje włosy przy dłuższym używaniu i dlatego wróce do NIvea do farbowanych.
Próbowałam wax no i ok pomaga.. ale w sumie to jednak po pewnym czasie finansowo nie wyrobiłam
Suszarkę używam tylko jak na prawdę mega mi się spieszy (myte włosy przed wyjściem na imprezke albo coś
Staram się nie spać w mokrych włosach..choćby dlatego, że poduszka nasiąka i się kurczy
Szampony.. hmmm
używałam gliskur, timotey, a ostatnio duuużo pantene jak pisałam poprzednio często wybieram do włosów suchych i zniszczonych.. Po tym jak widziałam u lain piękne długie włosy postanowiłam podcinać co 3 miesiące i staram się teog trzymać
Witaminki.. piję capivit, revalid i belissę.. (te dwa w zasadzie zamiennie)
ale ponieważ jestem roztrzepaniec no to biorę tydzień a potem muszę sobie pisać przypomnienia żeby brać.. Ja to chyba będę musiała przyzwyczaićsię do rozpuszczonych włosów .. mimo, że lubie pleść warkocze, albo spinać włosy grzebykiem...
Mama jak mi ostatnio podcinała powiedziała, że mam zmaltretowane włosy od miejsca gdzie zakładam gumkę po końcówki.. czyli wynika, że w jakimś sensie duszę włosy (usychająz braku nawilżenia od skóry.. nie wiem.. nio tak to wygląda) a ja nie umiem inaczej.. jak sobie np zawijam gumkę na 2 razy to obrócę głową dwa razy i mi spada.. jak wezmę na 3 to właśnie taki skutek jest, że mi się strzępią od gumki w dół
Dzięki za te porady.. a tą jojobę to kupię normalnie w aptece ??
Dobrze, że TZ nie ma to może zrobie sobie plan dnia taki rozpisany na tablicy i zacznę w nim odhaczać co już zrobiłam ... Muszę się zdyscyplinować bo też i moja skóra na tym cierpi.. obiecałam sobie aerobik, gimnatyke a ciągle jestem tak zajęta czy to w domu czy w pracy, ze jakaś masakra... jak przychodzę do domu to albo padam na twarz albo gotuję obiadki.. dobra nie będę już traciłą czasu bo mam mega plan działania na dziś do wykonania a piszę tu corazdłuzsze posty..
samoa dzięki za porady raz jeszcze
idę ogarnąć dom a poem w rammach samozadbania witaminki i maska rycynowa z naftą na włoski
Stary 2010-01-18, 16:22   #3802
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć Melduję się po weekendzie. Byliśmy w Bieszczadach, wczoraj była cudna pogoda, pochodziliśmy po górkach Poza tym u mnie po staremu W sobotę jedziemy z TŻtem podpisać umowę na wynajem sali

Oo a często jeździcie w bieszczady? bo my mamy z tżtem taki chytry plan urządzić sobie 3 dniowe wakacje koło czerwca i namawiam go właśnie na bieszczady... tylko że on średnio chce:/ tylko tatry i tary... gdzie dokładnie byliście?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:22   #3803
lain
Zakorzenienie

Cytat:
no ja jestem ciekawa co to mi przysla w sumie duzo bylo na nie zamowien, wiec moze takie zle nie sa. choc kto wie co to ludzie zamawiaja

Cytat:
Byliśmy w Bieszczadach, wczoraj była cudna pogoda, pochodziliśmy po górkach
zazdraszczam

dobra, zebralam mniej wiecej wizje siebie w jedna calosc. co sadzicie?
suknia wiadomo, welon hiszpanski Nalonowy, wlosy mniej wiecej tak spiete z wpietym bialym storczykiem (bez tego welonu na dole), make up smokey, kolczyki perelki, kwiatki ktores z tych (ewentualnie ten drugi bukiet wzmocniony ciemnorozowymi gerberami). do tego wzielabym zabudowane z przodu satynowe butki w kolorze kwiatow moglo by byc?
Stary 2010-01-18, 16:25   #3804
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
no ja jestem ciekawa co to mi przysla w sumie duzo bylo na nie zamowien, wiec moze takie zle nie sa. choc kto wie co to ludzie zamawiaja

zazdraszczam

suknia wiadomo, welon hiszpanski Nalonowy, wlosy mniej wiecej tak spiete z wpietym bialym storczykiem (bez tego welonu na dole), make up smokey, kolczyki perelki, kwiatki ktores z tych (ewentualnie ten drugi bukiet wzmocniony ciemnorozowymi gerberami). do tego wzielabym zabudowane z przodu satynowe butki w kolorze kwiatow moglo by byc?
suknia piękna, drugi bukiet ale szczerze to nie widzę tych satynowych butków w kolorze kwiatów może gdybyś zamiast białego storczyka we włoski wpięła w kolorze bukietu, to by bardziej pasowało. ale to tylko moja opinia

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:32   #3805
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
suknia piękna, drugi bukiet ale szczerze to nie widzę tych satynowych butków w kolorze kwiatów może gdybyś zamiast białego storczyka we włoski wpięła w kolorze bukietu, to by bardziej pasowało. ale to tylko moja opinia
bialy storczyk ma takie rozowe w srodku o takie http://images2.layoutsparks.com/1/23...ely-flower.jpg
to wszystko jeszcze w toku wymyslania, wiec spokojnie - ja nie bedzie pasowalo i tak tez stwierdzi stylista to sobie daruje ale dziekuje za opinie
w sumie butow i tak nie widac wiec nie wiem czy cudowac intensywnie mysle
Stary 2010-01-18, 16:33   #3806
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 2794471

Załącznik 2794472

tą drugą fryzurkę też biore pod uwage jest śliczna

dziewczyny uciekam, może będę wieczorem. Miłego po południa życze

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:38   #3807
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Oo a często jeździcie w bieszczady? bo my mamy z tżtem taki chytry plan urządzić sobie 3 dniowe wakacje koło czerwca i namawiam go właśnie na bieszczady... tylko że on średnio chce:/ tylko tatry i tary... gdzie dokładnie byliście?
Zazwyczaj raz w miesiącu jesteśmy w Bieszczadach. Ja mam tam babcie, ciotkę, no w ogóle sporo bardzo bliskiej rodziny. Bieszczady mają swój urok, trzeba pojechać i się samemu przekonać Moja babcia mieszka Za Ustrzykami Dolnymi,mamy więc fajne miejsce wypadowe do wszystkich części Bieszczadów. Jeśli chcecie jechać to polecam np. Cisnę, Wetlinę, Ustrzyki Górne, ewentualnie Polańczyk lub Solinę - nad zalewem solińskim
Stary 2010-01-18, 16:42   #3808
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Tylko, żeby naturalnie wyglądały, to chyba muszą być żele a nie akryle, co? Nie znam się na tym w ogóle
Też się na tym nie znam, ale szybko będę musiała nadrobić
Przez ostatnie lata miałam swoje paznokcie dość długie i mocne. Nikt mi nie wierzył, że to nie jakieś tipsy.
A w momencie jak poszłam do pracy, w ciągu kilku dni wszystkie paznokcie mi się połamały i obecnie (mimo że troszkę odrosły) wyglądają po prostu kiepsko

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Ja większość rzeczy zamawiam/łam przez neta
A co u szwagierki? Jak przygotowania?
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:43   #3809
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ZJeśli chcecie jechać to polecam np. Cisnę, Wetlinę, Ustrzyki Górne, ewentualnie Polańczyk lub Solinę - nad zalewem solińskim
my bylismy w Ustrzykach Gornych i bylo super fajna baza wypadowa a jaki lokalny folklor godzina po 7 rano, przechodzimy sobie obok sklepu, a tam juz miejscowi siedza przy stoliku i piwko wala piwo z rana jak smietana
a obok nich jakis kowboj sie krecil (mial taki kapelusz i buty) z napisem na koszulce - OCHRONA

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-18 o 16:44
Stary 2010-01-18, 16:48   #3810
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Takie brzydkie?:-D ja jutro ide na badaniai do lekarki w koncu z moja okropna dolegliwościąboje sie troche ale musze pojsc przy okazji zrobie sobie badanie na grupę krwi bo nie znam swojej...
ładne były, ale niedopracowane i było w nich sporo niedociągnięc, który ja nie była w stanie zaakceptować.

Cytat:
Próbowałam wax no i ok pomaga.. ale w sumie to jednak po pewnym czasie finansowo nie wyrobiłam
Suszarkę używam tylko jak na prawdę mega mi się spieszy (myte włosy przed wyjściem na imprezke albo coś
Staram się nie spać w mokrych włosach..choćby dlatego, że poduszka nasiąka i się kurczy
Szampony.. hmmm
używałam gliskur, timotey, a ostatnio duuużo pantene jak pisałam poprzednio często wybieram do włosów suchych i zniszczonych.. Po tym jak widziałam u lain piękne długie włosy postanowiłam podcinać co 3 miesiące i staram się teog trzymać
Witaminki.. piję capivit, revalid i belissę.. (te dwa w zasadzie zamiennie)
ale ponieważ jestem roztrzepaniec no to biorę tydzień a potem muszę sobie pisać przypomnienia żeby brać.. Ja to chyba będę musiała przyzwyczaićsię do rozpuszczonych włosów .. mimo, że lubie pleść warkocze, albo spinać włosy grzebykiem...
Mama jak mi ostatnio podcinała powiedziała, że mam zmaltretowane włosy od miejsca gdzie zakładam gumkę po końcówki.. czyli wynika, że w jakimś sensie duszę włosy (usychająz braku nawilżenia od skóry.. nie wiem.. nio tak to wygląda) a ja nie umiem inaczej.. jak sobie np zawijam gumkę na 2 razy to obrócę głową dwa razy i mi spada.. jak wezmę na 3 to właśnie taki skutek jest, że mi się strzępią od gumki w dół
Dzięki za te porady.. a tą jojobę to kupię normalnie w aptece ??
Dobrze, że TZ nie ma to może zrobie sobie plan dnia taki rozpisany na tablicy i zacznę w nim odhaczać co już zrobiłam ... Muszę się zdyscyplinować bo też i moja skóra na tym cierpi.. obiecałam sobie aerobik, gimnatyke a ciągle jestem tak zajęta czy to w domu czy w pracy, ze jakaś masakra... jak przychodzę do domu to albo padam na twarz albo gotuję obiadki.. dobra nie będę już traciłą czasu bo mam mega plan działania na dziś do wykonania a piszę tu corazdłuzsze posty..
samoa dzięki za porady raz jeszcze
idę ogarnąć dom a poem w rammach samozadbania witaminki i maska rycynowa z naftą na włoski
włosy sie nie duzą od gumkiPo prostu sie wycierają o ubrania na przykład. A farbujesz włosy?Może Twoje tak reaguja na farbę?

Cytat:

no wlasnie nikt nie wiem i lepiej sie nie sugerowac tym co zamawiaja tłumyZ reszta przekonasz się sama. Mnie tez na all wkurzylo to, ze na durne próbki czekałam prawie dwa tygodnie to co dopiero na zaproszenia

Co do zestawu super Ja jestem ciekawa czy mi zrobia na próbnej koka, ktorego bede w stanie zaakceptować, bo nie chce głowy aliena a boję się, że zmojej ilośc włosów wyjdzie wielki kokon, dlatego dopóki tego nie wypróbuje stawiam asekuracyjnie na kucyka
Póki co u mnie pewna jest tylko suknia i welon, bo reszta się okaże po fryzurze i makijażu próbnym i po zakupie biżu
A jeszcze cod o mojego bukieciku to w czerwcu nie będzie do niego wrzosów jak którąs z was tu słusznie zauważyła i pani z kwiaciarni mi powiedziała, ze się ze mną umówi i pokaże mi substytuty wrzosa, ale w razie czego mam alernatywny bukiet - wrzucam oba do załacznika razem z suknią

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości