|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Cytat:
szczegolnie, ze by bardzo pasowaly, bo na gorsecie oprocz krysztalkow Svarowskiego mam sporo perelek, tren jest podpinany na guziczki-perelki i jeszcze na koronce na welonie sa male perelki heh jak TZowi powiedzialam jakie sa przesady zwiazane z perlami na slubie to sie smial w sumie juz tyle tych przesadow olalismy (slub w lipcu - bez r, TZ jak najbardziej mnie w sukni widzial itp.), ze nam takie male perelki bardzo nie zaszkodza cholerka, mialam dzis dalej pisac prace, a ja tu kolczyki po necie ogladam |
|
|
|
|
#3782 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają
Ja za o 17 zaczynam zajęcia i prowadzę warsztaty a zaraz po tym na 19:00 mam pierwsze kolokwium zaliczeniowe w sesji...zamiast się jeszcze uczyć to ja zabrałam się za wypróbowywanie nowej lokówki do włosów
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie absolutnie nic na szyje nie ma racji bytu, bo brzeg dekoltu ma kształt fali i jest zdobiony, cały dekolt jest tez zdobiony i ta wstążeczka z kokardką i wyglądałabym jak choinka. A Twoja suknia ma więcej tych błyskotek na sobie niz moja? Bo jak ma tyle samo albo więcej to nic nie ładuj na szyję.Tez zwróciłam uwage na te kolczyki, które wkleiłaś, bo sa ładniejsze od tych z Madonny,ale ich już prawie nie pamiętam także nie wiem co wybiorę, ale te z Madonny sa chyba za długie i by mi w tańcu dyndały jak popieprzone i własnei je przymeirzyłam do upiętych włosów i jeśli długośc tych wklejonych przez Ciebie będzie co najmniej taka jak tych to chyba na nie sę zdecyduję, bo jednak perełki sa ładniejsze od kryształków i warto tez postawić na jakis mocniejszy bizuteryjny akcent w kolczykach jak się nie ma nic na szyi.
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) a perelki to jednak klasa i jakie tanie te kolczyki a jakie ladne i nawet moglabym je pozniej nosic na wieksze wyjscia, bo beda pasowaly do mojej malej czarnej koniecznie musze je isc obczaic na zywo
|
||
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś ogarnął mnie szczyt wredniości urzędniczej.. dzwoniłam do wupu do mojej pani od wniosku i mowie ze dziś się u niej zjawie.. a ta do mnie: zapraszam.. przyjechałam i co się okazało że pani wraz ze wszystkimi koleżankami z pokoju i z połowy piętra pojechała na jakiś pogrzeb... kurna.. nie żebym specjalnie dla niej jechała bo właśnie zawiozłam jej kolejny wniosek do sprawdzania ale kurna mogłaby powiedzieć że noooo ona będzie do np 12:30 czy coś no do cholery a nie żebym ja musiała specjalnie paradowaćw ciepłej czapie przez pół urzędu i wbrew wtemu co samoa wredniaczym tonem zasugerowała.. wzięłam się za siebie.. tyle tylko, że wczoraj była niedziela i wszystko co chciałam było pozamykane... iiiiii w czwartek umówiłam się wreszcie z moją świadkową na ogladanie mojej sukienuni ))))))no i dziś po raz kolejny chcę zrobić maseczkę jajecznie ryconową ![]() CHoć czytałam ostatnio że samą naftą kosmetyczną też można zdziałać cuda ))))
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O własnie rękodzielnicze to dobre słowo - te z Madonny własnie takie wrażenie robia a kosztuja dwie stówy No i sa chyba za długie i dośc ciężkie a ja nie chce miec naciągniętych uszu jak Murzynka z jakiegos afrykańskiego plemieniaPerełki to klasa W razie czego mam mój "stary" zestaw biżu z aparta może by pasował do sukni ślubnej
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
Z uczenia się optymizmu-ciekawe ale dziś mam zaliczenie i denerwuję się bardziej przez to.
Ładne mi te loki wyszły lokówka pierwsza klasa. Jeszcze za taką kasę!!Co myślicie o takich fryzurkach? Załącznik 2794471 Załącznik 2794472 mam włosy tej długości i też takiego koloru, a teraz mam jeszcze grzywkę...myślicie że pasuje mieć loki i prosta grzywkę? w sumie staram się ją zapuścić,żeby na bok się układała bardziej... |
|
|
|
#3788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A takie juz dawno temu znalazlam na etsy http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=28905832 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=28804724 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=28815265 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=32687958 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=29693982 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=32589594 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=32587025 http://www.etsy.com/view_listing.php...ng_id=29635489 Musze leciec, bo TZ zaraz wraca, wiec moze jakas zupe mu na szybko zmontuje. Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-01-18 o 15:20 |
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nafta jest super
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i powiedz czy jak zrobić żeby włosy się tak mega nie strzępiły ![]() żeby mieć takie jak Ty masz musiałabym chyba spać do góry nogami nie związywać niczym i w ogóle.. odwieszaćna wieszak po użyciu Jestem zrozpaczona bo chciałam zapuścić sobie na wesele długie piękne włosy i ciągle nie dość że nie rosną a ja je nacieram wszelakimi specyfikami na suche zniszczone.. one i tka są ciągle suche i zniszczone.... |
|
|
|
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ta biżuteria co wkleiłaś jest śliczna i bardzo elegancka a na szyję już nic nie wieszaj- kolczyki i ewentualnie bransoletka wystarcza![]() Cytat:
kiedyś tak chodziłam z włosami upiętymi u góry i lokami ale na studiach się rozleniwiłam i teraz tylko koński ogon i nara...
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
po raz kolejny cześć
po weekendziepo raz kolejny, bo wcześniej napisałam posta i mi go wsysło gdzieś bardzo proszę o streszczenie co tu się działo podczas mej nieobecności :prosi : bo pełna szczerych chęci chciałam Was nadrobić, ale to jest nie możliwe żeby nadrabiać i być jednocześnie na bieżąco gadułki
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A grzywka lepiej jak będzie dłuższa i wtedy na bok, albo może nawet lepiej do tyłu zaczesana (tylko nie wiem czy Ci tyle zdąży urosnąć)
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Rozeznanie
|
Biegnę zaraz na uczelnie- miłego dnia dziewczyny. Wpadnę zobaczyć co słychać koło 22:00.
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prawie nie używam kosmetyków ze sklepów tylko sama robie jakies mazidła. Jak masz suche końce to możesz w nie wcierać pare kropel olejku z migdałów lub jojoba i nawet nie będziesz musiała myc. Ja robię tak, że nakładam na włosy olejek migdałowy czy oliwę tak po prostu, że mam tłuste od tego włosy i w tym śpię lub trzymam na głowie z godzinę, czasem sobei to nakładam do sauny i myje włosy i sa po tym mega błyszczące i nawilżone Próbowałas Wax?A wcinasz jakies witaminki? Może spróbuj pic drożdże?I zdrowo się odżywiaj, bo to tez na pewno ma wpływ na wloski. I nie używaj suszarki, nie idź spac z mokrymi włosami. Podcinaj końcówki co jakis czas. Ja w zasadzie cały czas chodze w rozpuszcoznych także to chyba tez dobrze. A mazidła robie takie wersje: dwa żółtka, oliwa z oliwek, sok z cytryny, dwie kaspułki capivitu a+e(przekłuwam igłą i wyciskam )żółtko, łyżka oleju rycynowego, nafta, oliwa, capivit Czasem robie samą naftę Zamiennie możesz dawac olejejk migdalowy lub jakis inny np. jojoba, ale ja wolę go nie dodawać do mazideł tylko nakładac sam, bo jest dośc drogi - za mała buteleczkę 12-20 zł ale ona starcza na kilka razy przy mojej dlugosci. Ja robię te mazidła z taką czestotliwością - oóglnie myje włosy co drugi dzień i robię tak - mazidło, samo mycie, olejek, samo mycie, mazidło. NIe, żebym jakis harmonogram miała ale tak to mneij więcej wychodzi. Aha i jeszcze wazne jest jakiego szamponu się używa, ja ostatnio od dłuższego czasu używam Dove hair fall control i juz iwdzę, że źle działa na moje włosy przy dłuższym używaniu i dlatego wróce do NIvea do farbowanych.
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie tak w necie obczajam fryzurki, makijaze i bukiety, ale i tak jak juz cos sobie upatrze to mam zamiar wydrukowac (razem ze zdjeciem sukni), isc z tym do stylisty czy kwiaciarki i zapytac co oni sadza i co by radzili ![]() probki zaproszen tez zamowilam (i czekam ) bo tak w ciemno bym nie wziela moze dzis z TZem przed aero podjedziemy do Aparta i zobaczymy jak te kolczyki w rzeczywistosci wygladaja i chyba nawet sobie bransoletke daruje, bo ta suknie jest na prawde bardzo bogato zdobiona |
|
|
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie bede wredna kwoka i znowu cos mi sie nie bedzie podobalo...
|
|
|
|
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i do lekarki w koncu z moja okropna dolegliwością boje sie troche ale musze pojsc przy okazji zrobie sobie badanie na grupę krwi bo nie znam swojej...
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Melduję się po weekendzie. Byliśmy w Bieszczadach, wczoraj była cudna pogoda, pochodziliśmy po górkach Poza tym u mnie po staremu W sobotę jedziemy z TŻtem podpisać umowę na wynajem sali
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suszarkę używam tylko jak na prawdę mega mi się spieszy (myte włosy przed wyjściem na imprezke albo coś Staram się nie spać w mokrych włosach..choćby dlatego, że poduszka nasiąka i się kurczy Szampony.. hmmm używałam gliskur, timotey, a ostatnio duuużo pantene jak pisałam poprzednio często wybieram do włosów suchych i zniszczonych.. Po tym jak widziałam u lain piękne długie włosy postanowiłam podcinać co 3 miesiące i staram się teog trzymać Witaminki.. piję capivit, revalid i belissę.. (te dwa w zasadzie zamiennie) ale ponieważ jestem roztrzepaniec no to biorę tydzień a potem muszę sobie pisać przypomnienia żeby brać.. Ja to chyba będę musiała przyzwyczaićsię do rozpuszczonych włosów .. mimo, że lubie pleść warkocze, albo spinać włosy grzebykiem... Mama jak mi ostatnio podcinała powiedziała, że mam zmaltretowane włosy od miejsca gdzie zakładam gumkę po końcówki.. czyli wynika, że w jakimś sensie duszę włosy (usychająz braku nawilżenia od skóry.. nie wiem.. nio tak to wygląda) a ja nie umiem inaczej.. jak sobie np zawijam gumkę na 2 razy to obrócę głową dwa razy i mi spada.. jak wezmę na 3 to właśnie taki skutek jest, że mi się strzępią od gumki w dół Dzięki za te porady.. a tą jojobę to kupię normalnie w aptece ?? Dobrze, że TZ nie ma to może zrobie sobie plan dnia taki rozpisany na tablicy i zacznę w nim odhaczać co już zrobiłam ... Muszę się zdyscyplinować bo też i moja skóra na tym cierpi.. obiecałam sobie aerobik, gimnatyke a ciągle jestem tak zajęta czy to w domu czy w pracy, ze jakaś masakra... jak przychodzę do domu to albo padam na twarz albo gotuję obiadki.. dobra nie będę już traciłą czasu bo mam mega plan działania na dziś do wykonania a piszę tu corazdłuzsze posty.. samoa dzięki za porady raz jeszcze idę ogarnąć dom a poem w rammach samozadbania witaminki i maska rycynowa z naftą na włoski |
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo a często jeździcie w bieszczady? bo my mamy z tżtem taki chytry plan urządzić sobie 3 dniowe wakacje koło czerwca i namawiam go właśnie na bieszczady... tylko że on średnio chce:/ tylko tatry i tary... gdzie dokładnie byliście?
|
|
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie duzo bylo na nie zamowien, wiec moze takie zle nie sa. choc kto wie co to ludzie zamawiaja ![]() Cytat:
![]() dobra, zebralam mniej wiecej wizje siebie w jedna calosc. co sadzicie? ![]() suknia wiadomo, welon hiszpanski Nalonowy, wlosy mniej wiecej tak spiete z wpietym bialym storczykiem (bez tego welonu na dole ), make up smokey, kolczyki perelki, kwiatki ktores z tych (ewentualnie ten drugi bukiet wzmocniony ciemnorozowymi gerberami ). do tego wzielabym zabudowane z przodu satynowe butki w kolorze kwiatow moglo by byc?
|
||
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wszystko jeszcze w toku wymyslania, wiec spokojnie - ja nie bedzie pasowalo i tak tez stwierdzi stylista to sobie daruje ale dziekuje za opinie w sumie butow i tak nie widac wiec nie wiem czy cudowac intensywnie mysle
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest śliczna dziewczyny uciekam, może będę wieczorem. Miłego po południa życze |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja babcia mieszka Za Ustrzykami Dolnymi,mamy więc fajne miejsce wypadowe do wszystkich części Bieszczadów. Jeśli chcecie jechać to polecam np. Cisnę, Wetlinę, Ustrzyki Górne, ewentualnie Polańczyk lub Solinę - nad zalewem solińskim
|
|
#3808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez ostatnie lata miałam swoje paznokcie dość długie i mocne. Nikt mi nie wierzył, że to nie jakieś tipsy. A w momencie jak poszłam do pracy, w ciągu kilku dni wszystkie paznokcie mi się połamały i obecnie (mimo że troszkę odrosły) wyglądają po prostu kiepsko ![]() Cytat:
![]() A co u szwagierki? Jak przygotowania?
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki lokalny folklor godzina po 7 rano, przechodzimy sobie obok sklepu, a tam juz miejscowi siedza przy stoliku i piwko wala a obok nich jakis kowboj sie krecil (mial taki kapelusz i buty) z napisem na koszulce - OCHRONA Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-01-18 o 16:44 |
|
|
|
|
#3810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu sie wycierają o ubrania na przykład. A farbujesz włosy?Może Twoje tak reaguja na farbę?Cytat:
Z reszta przekonasz się sama. Mnie tez na all wkurzylo to, ze na durne próbki czekałam prawie dwa tygodnie to co dopiero na zaproszenia![]() Co do zestawu super ![]() Póki co u mnie pewna jest tylko suknia i welon, bo reszta się okaże po fryzurze i makijażu próbnym i po zakupie biżu ![]() A jeszcze cod o mojego bukieciku to w czerwcu nie będzie do niego wrzosów jak którąs z was tu słusznie zauważyła i pani z kwiaciarni mi powiedziała, ze się ze mną umówi i pokaże mi substytuty wrzosa, ale w razie czego mam alernatywny bukiet - wrzucam oba do załacznika razem z suknią
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

szczegolnie, ze by bardzo pasowaly, bo na gorsecie oprocz krysztalkow Svarowskiego mam sporo perelek, tren jest podpinany na guziczki-perelki i jeszcze na koronce na welonie sa male perelki

) a perelki to jednak klasa
a jakie ladne

po weekendzie
:prosi : bo pełna szczerych chęci chciałam Was nadrobić, ale to jest nie możliwe żeby nadrabiać i być jednocześnie na bieżąco gadułki