Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 12:44   #3871
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Biedny... A co on taki nerwowy? Rozumiem, że bez jaj, ale mógłby się małpie postawić...
Ten tekst mnie tak rozbawił, że monitor oplułam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16518374]Swoją drogą gwarantuję wam, że nasi partnerzy prędziutko zmienią zdanie na temat potrzeba/nie potrzeba gdy tylko przyjdzie im samym zajmować się dzieckiem [/QUOTE]

Masz rację
Opiszę Wam pewną sytuację, jak nasz Łukasz był malutki. Otóż zawsze jak się uderzył, to przychodził do nas, żeby pocałować bolące miejsce ( mało płakał ). Kiedyś poszłam do fryzjera, mąż został z dzieckiem. Coś robił w pokoju, zaczytał się chyba i Łukasz podchodzi do niego i pokazuje paluszek. Mąż go pocałował nie patrząc i w tym momencie coś poczuł pod nosem. Okazało się, że mały zrobił kupkę ( nosił jeszcze pieluchy ), wsadził w nią rękę i poszedł pokazać, że brudna No to Krzysiek wpadł do łazienki i zaczął szorować swoją twarz Małego przebrał potem. Jak mi opowiedział po moim przyjscie, to prawie się zesikałam Czasami to jeszcze wspominamy.

Cytat:
A ja jakoś nigdy nie rozumiałam dlaczego baba w takiej chwili na tego chłopa krzyczy... Nie było jej przy TYM 9 mcy wcześniej?
.
No właśnie

Cytat:

Inna ciekawostka - przed dwoma czy trzema laty, gdy były te głośne strajki pielęgniarek, w szpitalu w Knurowie dyrekcja postanowiła podzielić kasę na podwyżki między... wszystkich. To co wywalczyły sobie zarabiające tam gówniane pieniądze kobiety z białego, średniego personelu, poszło do podziału na nie i całą administrację. Dostały sekretarki, kadry, bhp, wszyscy poniżej lekarzy i ludzi na stanowiskach kierowniczych. Fajnie nie?

.
Zawsze mnie takie coś wkurza Pielęgniarki odwalają całą brudną robotę za takie marne grosze.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

podwójne pieluchowanie

.
Ja pieluchowałam tak młodego, bo miał lekką dysplazję. Zawijałam go w 2 pieluchy przez jakieś 3 tygodnie, zaraz po porodzie. Pomogło.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
byloby super gdyby nie cholerny zajac
Dobrze, że Wam się nic nie stało.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

..
Na ostatnim zdjeciu cos dla siebie Mimo brzucha i tych 7 kg na plusie, pasuje idealnie.
Śliczne ciuszki. Te dla Ciebie, to na romantyczny wieczór

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Ja juz miałam nie kupować nic na małego ale jak weszłam wczoraj do H&M to aż mi oczy wywróciło musiałam zakupić te 2 kpl
Cena 1 kpl to 30 zł przecenione z 49,9
2 kpl 20 zł przecena z 69,9 zł I jak tu sie oprzeć ???
Wow, super!! Elegancika będziesz miała

kropko, super, że mąż znalazł nową pracę.
lea, bardzo ładnie leżą na Tobie te spodnie. Z wózkiem współczuję....co za s.... z tej baby.

Wczoraj prawie cały dzień się byczyłam w łóżku. Z imprezy wróciliśmy o 1.30 w nocy. Fajnie było.

Rodzić będę sama. Chcę tylko, żeby mąż był ze mną w pierwszych fazach porodu, ale zobaczymy jak to będzie.

Młody dzwonił z obozu i mówił, że stok narciarski jest zamknięty, bo śniegu jest za mało ... a u nas jest pod dostatkiem.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-18 o 12:48
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 12:49   #3872
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
T
Kiedyś poszłam do fryzjera, mąż został z dzieckiem. Coś robił w pokoju, zaczytał się chyba i Łukasz podchodzi do niego i pokazuje paluszek. Mąż go pocałował nie patrząc i w tym momencie coś poczuł pod nosem. Okazało się, że mały zrobił kupkę ( nosił jeszcze pieluchy ), wsadził w nią rękę i poszedł pokazać, że brudna No to Krzysiek wpadł do łazienki i zaczął szorować swoją twarz Małego przebrał potem. Jak mi opowiedział po moim przyjscie, to prawie się zesikałam Czasami to jeszcze wspominamy.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:45   #3873
kardashi
Zakorzenienie

Bydgos..
Wyobrażam sobie jego mine jak zobaczył/poczuł co Łukasz ma na rece

Lea ładny kolor tych dresków też mam dreski z takiego materiału i po paru praniach strasznie mi się wyciągnęły A moje ciążowe dreski jeszcze w szafie leżą, bo nie wiem na czym by mi się trzymały

za 3 godziny mamy wizyte a kruszynka mi sie wypina a Tz boi się dotknać brzucha bo coś zrobi bejbusiowi

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:48   #3874
kees26
Rozeznanie

Witajcie po weekendzie,

margo - 80% gratki i w związku z 20% niepewności za wyczekaną dziewczynkę

yustyna - gratuluję dziewczynki

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1650197 2]mi się poród nigdy nie śnił, ale parę razy śniło mi się że mam już dziecko malutkie - dziewczynkę, albo to moja obsesja, albo...
[/QUOTE]

Mnie poród też się nie śnił, ale zanim poznałam płeć maleństwa zawsze śniła mi się śliczna mała dziewczynka No i teraz mieszka sobie pod moim sercem.

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Ja bylam dzis u ginekologa ktory przeprowadzi mi cesarke- juz wszystko dograne, termin który wybraliśmy to 20-21 maj) czyli jakiś 38 tydz.
Na nastepnej wizycie spotkanie z pediatrą i anestezjologiem ktorzy beda przy mojej cesarce
Mam nadzieję że wszystko bedzie ok, wrazenia mega pozytywne, bardzo komfotowe jest to, że wszystko bedzie przygotowane wczesniej, to daje poczucie bezpieczenstwa
Fajnie ze tatus bedzie mogl byc przy cesarce, i caly czas podczas pobytu
Kwota zawrotna, ale gdyby było mnie stać, to też bym zapłaciła.

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość

Aha i jeszcze pytanko do Was...
Rodzicie ze swoimi mężami/partnerami, czy same? I czy chodzicie na każdą wzizytę u lekarza wspólnie? Dajcie znać.
Dobrego sobotniego wieczoru życzę
Mój mąż towarzyszy mi chętnie od początku na każdej wizycie. Trochę nosem kręci na szkołę rodzenia i nie wiem co z tego będzie. Przy porodzie będzie na 80%, ale jeśli się nie zdecyduje nie będę miała żalu - nie wolno zmuszać nikogo.

kropka - fajne zestawiki z bodziakami porobiłaś. Ja zdecydowanie pod wzorzysty śpioszek tylko gładki bodziak będę zakładać. Wogóle to mam plan śpiochy zakłdać tylko na noc do snu. W dzień od początku będę zakładać kaftaniki+spodenki czy półśpiochy lub sukienusie itp. Moja znajoma śpiochy zakładała tylko na noc od samego początku i dzidzia "załapała", że to znaczy, że noc i trzeba spać. Nie wiem czy u mnie poskutkuje, ale spróbować nie zaszkodzi

araczki - super ciuszki! A dla siebie też kupiłaś cuś fiu fiu Mąż się ucieszy Ja nie mam teraz ochoty, żeby kupować sobie takie cudeńka, patrzę raczę na koszule do karmienia i szlafroki do szpitala...

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16535105]
kropka, chyba zaczęłaś jakąś złą passę wózkową.
Wczoraj mieliśmy jechać po nasza brykę, która była telefonicznie zarezerwowana, której cenę dogadaliśmy ostatnio telefonicznie, laska nie chciała zaliczki, bo to rodzina znajomej i wyobraźcie sobie, że dzwonię do babki, że zaraz wyjeżdżamy, że za godzinę powinniśmy być, a ona mi gada, że mam nie przyjeżdżać, bo ona ten wózek sprzedała komu innemu, bo 100zł więcej dostała. No żesz... Ale mnie wkurzyła nieziemsko. Nawet nie raczyła zadzwonić wcześniej, jakbym sama nie zatelefonowała, to bym z darma 80km jechała w jedną stronę i bym klamkę pocałowała, tak?
Czyli wciąż jesteśmy bezwózkowi.[/QUOTE]

O kurcze, co za babsztyl Mam nadzieję, ze szybko znajdziecie coś innego - jeszcze lepszego.
Śliczny duży brzusio

Cytat:
Opiszę Wam pewną sytuację, jak nasz Łukasz był malutki. Otóż zawsze jak się uderzył......
Uśmiałam się do łez!

Kurcze moich żywieniowych wyrzutów sumienia ciag dalszy. Dziewczyny ja sie nie mogę opanować - pożeram sporo słodkiego
Macie jakiś pomysł co tu zrobić, żeby przestać

I mam jeszcze pytanko w kwestii L4 (może kropcia pomoże ) - od 2 tygodni czekam kaskę z ZUS-u i nic - zawsze dostaję przekazem pocztowym. Nie wiem czy dzwonić w tej sprawie do ZUS-u czy do księgowego z firmy? Zawsze dostawałam po ok. 7 dniach, może te 14 dni to jednak norma i muszę cierpliwie czekać?
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:49   #3875
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
Araczku, przepiękne ubranka i komplecik dla mamusi też niczego sobie

Cytat:
Też niezłe cwaniactwo.
Zobaczyła większy zarobek i skorzystała... A Ty jeszcze chcesz, żeby wydała na tel. do Ciebie...
Mnie się te trzecie najbardziej podobają. Zabawne takie.

Komplecik dla mamusi niezły. Mnie nawet nie w głowie takie zakupy teraz. Odbiję sobie po porodzie. O ile wrócę do wagi.
Komplecik dla siebie kupilam bo byla super gigantyczna obnizka. Musialam
Jestem zmarzluch okropny i zawsze jest mi zimno a w czyms takim szczegolnie ale dobrze sie uklada na brzuchu i mysle, ze jeszcze lepiej jak brzucha nie bedzie.

Przeciaz ja to zalozylam, pokazalam mezowi a on na to: o nowe, fajne...
i wsio

Cytat:
idę do biura, znów jakieś pożary gasić
będę popołudniowym wieczorkiem, miłego dnia mamusie
papa

Cytat:
wstawiam wczoraj kupione gatki. nawet udało mi się złapać cenę na fotce [choć teraz widzę, że jest właściwie niewidoczna po zmniejszeniu zdjęcia... :P)
fajne spodenki i faktycznie moga byc dla chlopaka i dla dziewczyny

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16537158]wreszcie wklejam Wam fotki tych dresowych spodni z Allegro- przepraszam, że tak długo z tym zwlekałam.

na fotce nr 3 strzałka wskazuje miejsce, gdzie przydałoby się, żeby była wszyta gumka, bo spodnie są w 100% z bawełny, bez dodatku lycry i ten pas po kilku dniach noszenia spodni już tak ładnie nie przylega. Dlatego myślę, że przeszyję tak, żeby powstał tunel i wciągnę cienką gumkę. [/QUOTE]

super kolor a ja sie nadziwic nie moge Twojemu brzuchowi. Jest super

Cytat:
Opiszę Wam pewną sytuację, jak nasz Łukasz był malutki. Otóż zawsze jak się uderzył, to przychodził do nas, żeby pocałować bolące miejsce ( mało płakał ). Kiedyś poszłam do fryzjera, mąż został z dzieckiem. Coś robił w pokoju, zaczytał się chyba i Łukasz podchodzi do niego i pokazuje paluszek. Mąż go pocałował nie patrząc i w tym momencie coś poczuł pod nosem. Okazało się, że mały zrobił kupkę ( nosił jeszcze pieluchy ), wsadził w nią rękę i poszedł pokazać, że brudna No to Krzysiek wpadł do łazienki i zaczął szorować swoją twarz Małego przebrał potem. Jak mi opowiedział po moim przyjscie, to prawie się zesikałam Czasami to jeszcze wspominamy.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:07   #3876
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Opiszę Wam pewną sytuację, jak nasz Łukasz był malutki. Otóż zawsze jak się uderzył, to przychodził do nas, żeby pocałować bolące miejsce ( mało płakał ). Kiedyś poszłam do fryzjera, mąż został z dzieckiem. Coś robił w pokoju, zaczytał się chyba i Łukasz podchodzi do niego i pokazuje paluszek. Mąż go pocałował nie patrząc i w tym momencie coś poczuł pod nosem. Okazało się, że mały zrobił kupkę ( nosił jeszcze pieluchy ), wsadził w nią rękę i poszedł pokazać, że brudna

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

i wsio

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Wogóle to mam plan śpiochy zakłdać tylko na noc do snu. W dzień od początku będę zakładać kaftaniki+spodenki czy półśpiochy lub sukienusie itp. Moja znajoma śpiochy zakładała tylko na noc od samego początku i dzidzia "załapała", że to znaczy, że noc i trzeba spać. Nie wiem czy u mnie poskutkuje, ale spróbować nie zaszkodzi
To ja sobie obmyśliłam taką funkcję dla pajacyków bawełnianych.

Cytat:
Kurcze moich żywieniowych wyrzutów sumienia ciag dalszy. Dziewczyny ja sie nie mogę opanować - pożeram sporo słodkiego
Magnez?
Na mnie działa. Pochłaniam połowę tego co bez magnezu.

Cytat:
I mam jeszcze pytanko w kwestii L4 (może kropcia pomoże ) - od 2 tygodni czekam kaskę z ZUS-u i nic - zawsze dostaję przekazem pocztowym. Nie wiem czy dzwonić w tej sprawie do ZUS-u czy do księgowego z firmy? Zawsze dostawałam po ok. 7 dniach, może te 14 dni to jednak norma i muszę cierpliwie czekać?
Jeśli płaci bezpośrednio ZUS, księgowość nic nie pomoże.

Ale trzeba pamiętać o jednym - kasa nie wychodzi ileś tam dni po końcu miesiąca, tylko do 30 dni od otrzymania przez ZUS pełnej dokumentacji. Może Twój zakład za późno przesłał L4.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16537158]wreszcie wklejam Wam fotki tych dresowych spodni z Allegro- przepraszam, że tak długo z tym zwlekałam.

na fotce nr 3 strzałka wskazuje miejsce, gdzie przydałoby się, żeby była wszyta gumka, bo spodnie są w 100% z bawełny, bez dodatku lycry i ten pas po kilku dniach noszenia spodni już tak ładnie nie przylega. Dlatego myślę, że przeszyję tak, żeby powstał tunel i wciągnę cienką gumkę. [/QUOTE]
Wiązania tam u góry też nie ma, jak rozumiem? Na fotce wydaje mi się, że widzę, ale niżej, pod tym pasem...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:12   #3877
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Lea ładny kolor tych dresków też mam dreski z takiego materiału i po paru praniach strasznie mi się wyciągnęły A moje ciążowe dreski jeszcze w szafie leżą, bo nie wiem na czym by mi się trzymały

za 3 godziny mamy wizyte a kruszynka mi sie wypina a Tz boi się dotknać brzucha bo coś zrobi bejbusiowi
ja je na razie raz prałam, i są oki, zobaczymy jak będzie po kilku cyklach.

to kciukasy za wizytę.

a w avatarku no "nowa Ty"?

Cytat:
Wogóle to mam plan śpiochy zakłdać tylko na noc do snu. W dzień od początku będę zakładać kaftaniki+spodenki czy półśpiochy lub sukienusie itp. Moja znajoma śpiochy zakładała tylko na noc od samego początku i dzidzia "załapała", że to znaczy, że noc i trzeba spać. Nie wiem czy u mnie poskutkuje, ale spróbować nie zaszkodzi

ja też starałam się na dzień Maksiowi zakładać ubranka typu: bluzki + spodnie/rajstopki, a śpiochy i pajace były do spania.
Ale że na początku dzidziuś prawie non stop śpi, to Maksiu non stop w pajacykach pomykał, bo nie opłacało się go na pół godziny "niespania" przebierać. A tak dopiero około 4-5 miesiąca się unormowało, że Maksiu miał dłuższy czas jednorazowej aktywności i 3 drzemki, to wtedy go przebierałam do zabawy w normalne ciuszki, do spania w pajacyki i śpiochy. Wydaje mi się, że on też od razu łapał o co chodzi, to przebieranie się w ciuszki do spania to była część rytuału.

A co się słodyczy tyczy: nie kupuj. Jak nie będziesz mieć pod ręką, to będziesz musiała się zadowolić czymś innym.

Cytat:
Magnez?
i tak późno się tą informacją dzielisz?
to może ja też spróbuję magnez łykać, ... co prawda słodkiego w nadmiarze nie jem, ale wszystko inne- tak.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:13   #3878
kees26
Rozeznanie

Cytat:

Magnez?
Dzięki - wypróbuję więc magnez Zdaje się, że sporo magnezu jest w.......czekoladzie

Cytat:
Jeśli płaci bezpośrednio ZUS, księgowość nic nie pomoże.

Ale trzeba pamiętać o jednym - kasa nie wychodzi ileś tam dni po końcu miesiąca, tylko do 30 dni od otrzymania przez ZUS pełnej dokumentacji. Może Twój zakład za późno przesłał L4.
Kropuś wielkie dzięki za info Trza uzbroić się w cierpliwość...
Stary 2010-01-18, 14:14   #3879
Konto usunięte

Cytat:
Wiązania tam u góry też nie ma, jak rozumiem? Na fotce wydaje mi się, że widzę, ale niżej, pod tym pasem...
ano, nie ma. Dlatego właśnie przydałaby się jakaś gumeczka, lub wiązanie.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Dzięki - wypróbuję więc magnez Zdaje się, że sporo magnezu jest w.......czekoladzie

i koło się zamyka.
Stary 2010-01-18, 14:15   #3880
kees26
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16539949]

A co się słodyczy tyczy: nie kupuj. Jak nie będziesz mieć pod ręką, to będziesz musiała się zadowolić czymś innym.

[/QUOTE]

Dobra metoda, tyle że ja mam ostatnio taką chcicę, że jestem w stanie iść w mróz do sklepu po batonik
Stary 2010-01-18, 14:19   #3881
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16539949]
to może ja też spróbuję magnez łykać, ... co prawda słodkiego w nadmiarze nie jem, ale wszystko inne- tak. [/QUOTE] Toć od początku krzyczę, że jeść magnez, że na skurcze, że potrzeba w ciąży aż ok. 300mg na dobę itd. itd.
Pobudka!

/Ja jem 4 razy po 62mg, w sumie 248 - w tabsach. Resztę w papu dostarczam./

Żeby nie było - krzyczałam też żeby jeść Ca.

Cytat:

Kropuś wielkie dzięki za info Trza uzbroić się w cierpliwość...
Nie tak dużo w tej czekoladzie, ale coś tam jest... Tyle że jak jemy czekoladę to się uruchamia taki mały głodek pt. uzależnienie i ledwie ją strawimy to mamy znowu ssanie.

Ano czasem trzeba.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-18 o 14:20
Stary 2010-01-18, 14:22   #3882
Konto usunięte

Cytat:
Toć od początku krzyczę, że jeść magnez, że na skurcze, że potrzeba w ciąży aż ok. 300mg na dobę itd. itd.
Pobudka!
ale nie krzyczałaś, że to ma zwalczać głoda.
Stary 2010-01-18, 14:32   #3883
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16540190]ale nie krzyczałaś, że to ma zwalczać głoda. [/QUOTE]

Ale też nikt nie płakał, że ma głoda do zwalczenia.

W sumie to nie zwalcza głoda, tylko uzupełnia niedobory Mg, dzięki czemu nie pochłaniamy całej czekolady na raz.

Ps. Chcicę na słodkie dobrze zaspokajają owoce - niezła alternatywa dla czekoladki. Ja właśnie wchłonęłam mega wielkie jabłko.

Stary 2010-01-18, 14:36   #3884
justin18061976
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

czesc Dziewczyny Ciesze sie, ze znalazlam wiecej mamus z terminem na maj 2010. Ja mam termin na 23.05. Mieszkam w Norwegii i brakuje mi zwyklego pogadania o zwyklych okoloporodowych sprawach.
Zaczynam wlasnie tydzien 23, bedziemy mieli chlopczyka: Stefanka. Nie moge sie juz doczekac kiedy bedzie z nami. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem i bez komplikacji. Pozdrawiam Was serdecznie
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 14:44   #3885
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny Ciesze sie, ze znalazlam wiecej mamus z terminem na maj 2010. Ja mam termin na 23.05. Mieszkam w Norwegii i brakuje mi zwyklego pogadania o zwyklych okoloporodowych sprawach.
Zaczynam wlasnie tydzien 23, bedziemy mieli chlopczyka: Stefanka. Nie moge sie juz doczekac kiedy bedzie z nami. Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie zgodnie z planem i bez komplikacji. Pozdrawiam Was serdecznie
witaj.
jeśli jeszce podasz mi swoją datę urodzenia (czyżby ta z nicka?), to zaraz dopiszę Was do listy.
Stary 2010-01-18, 14:47   #3886
justin18061976
Rozeznanie

tak jest, to ta 18.06.1976
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:06   #3887
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Witaj i gratuluję synka

Idę się położyć, zmogło mnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:12   #3888
Konto usunięte

Cytat:
tak jest, to ta 18.06.1976
dopisane do listy.
Stary 2010-01-18, 15:13   #3889
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Czesc
Fajnie, ze nas znalazlas
Chyba zimno macie tam w Norwegii co

Ja zmykam do domu juz a jutro rano na badanie krzywej.
Musze pamietac aby nie zjesc z rana niczego

Milego...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:18   #3890
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16539949]ja je na razie raz prałam, i są oki, zobaczymy jak będzie po kilku cyklach.

to kciukasy za wizytę.

a w avatarku no "nowa Ty"?

to może ja też spróbuję magnez łykać, ... co prawda słodkiego w nadmiarze nie jem, ale wszystko inne- tak. [/QUOTE]
Dziękuje A na av to stara ja. Tzn z okresu wakacji. Ale zamierzam wrócić do rudości i tak sie przygotowuje

Ja jak nie mam czegoś słodkiego to wariuje. I nic innego mi nie zaspokoju nagłej chcicy na czekolaadę
Ja magnez łykam od 2 miesiecy i nic nie zmniejszyło się napady chcicy na coś słodkiego Jak mi się chciało tak mi się chce..

Cytat:
Ale też nikt nie płakał, że ma głoda do zwalczenia.

W sumie to nie zwalcza głoda, tylko uzupełnia niedobory Mg, dzięki czemu nie pochłaniamy całej czekolady na raz.

Ps. Chcicę na słodkie dobrze zaspokajają owoce - niezła alternatywa dla czekoladki. Ja właśnie wchłonęłam mega wielkie jabłko.
Mi nie zaspokoją. Jak chce czekolady to muszę zjeść czekolade. Żadne jabłko, banan. Nic. Własnie teraz mi sie zachciało bounty.. i koniec. Tż poleciał do sklepu
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę

Dziękuje

Stary 2010-01-18, 15:27   #3891
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Slipe biednaś . Musiałaś przeżyć niezły szok. Ale ważne że Wam nic się nie stało Mi wiele razy jak jadę do Tża to wyskakują sarny, zające, lisy.. Strasznie sie boje tam jechac ale inna droga to centralnie przez las, gdzie kiedys spotkałam oko w oko sarnę, ktora stala przed moim samochodem z metr i się na mnie patrzyła. Stałam tak z 15 minut, bałam sie ze na mnie zaraz się rzuci
Szok to malo powiedziane , a ponoc kobiety w ciazy nie powinny sie stresowacSarna nigdy sie na ciebie nie zuci one tak jak zajace glupieja w swietle reflektorow , tylko , ze sarna ucieknie na bok a zajac bedzie biegl za swiatlem

Cytat:
Dzien dobry poniedzialkowo

Silpe, podroz przerazajaca i wspolczuje przygody. Cale szczescie, ze nic Wam sie nie stalo. Mnie zawsze mrozi taka sytuacja..i to jak ja bym sie zachowala...bo najczesciej, odruchowo, zaczynamy chamowac... ale ja jestem z tych co wspolczuja tez zajacowi...albo losiowi albo sarnie itp...

A ja mialam fajny weekend. Wczoraj byly imienieny mojego meza wiec poszlismy do knajoy cos zjesc. Maz zamowil sobie pizze a ja wielkiego steka. Kelner, ktory przynosil nam jedzenie mojego steka zaczal stawiac przed mezem i zdziwil sie kiedy okazalo sie, ze to dla mnie

No i ruszyla machina. Kupilam troche ciuchow. Na 56 cm. Te na 50 cm sa tak okrutnie male, ze trudno uwiezyc, iz sa dla dziecka Zdjecie ciemne ale telefon tylko na to stac

Na ostatnim zdjeciu cos dla siebie Mimo brzucha i tych 7 kg na plusie, pasuje idealnie.
Przygody nie polecam tak jak i hamowania chyba , ze w lesie gdzie sobie nie poszalejesz , na autostradzie jestem w swoim zywiole i zadko zwalniam do 150km/h chyba ze jestem zmeczona ale hamowanie z nienacka przy tej predkosci to samobojstwo, pewnie ze mi szkoda tego zajaca , co innego jak by byl martwy ale no byl jak najbardziej zywy i zjawil sie tak szybko , ze nie mielismy szans ani ja ani zajac .... teraz mam troche fobie na jazde noca , wczoraj jak wracalismy ja jechalam w dzien a moj juz wieczorkiem .

Tez nam sie zdazaly takie pomylki w restauracji , zawsze lubilam sobie podjesc , ze teraz nie wspomne i kelnerzy nie raz sie mylili komu co podac
Fajne ciuszki i haleczka tez sexi , ja jak na razie nie zawiele przytylam i to mi sie podoba , przed ciaza wazylam 59-60 kg , teraz jestem w polowie 5 miesiaca i waze 65 kg urosly mi tylko bardziej cycki no i mam wrazenie , ze brzuch rosnie z dnia na dzien na ostatnim usg wyszlo , ze maly to wcale nie taki maly i pasuje juz na 19 tydzien lub wiecej ostatnio ciagle trenuje na moim pecherzu az sie boje jak zacznie mocno kopac jak podrosnie

[/QUOTE]
Fajne portasy a brzuchol jeszcze fajniejszy

Cytat:

Masz rację
Dobre

Cytat:

Mnie poród też się nie śnił, ale zanim poznałam płeć maleństwa zawsze śniła mi się śliczna mała dziewczynka No i teraz mieszka sobie pod moim sercem.

Mój mąż towarzyszy mi chętnie od początku na każdej wizycie. Trochę nosem kręci na szkołę rodzenia i nie wiem co z tego będzie. Przy porodzie będzie na 80%, ale jeśli się nie zdecyduje nie będę miała żalu - nie wolno zmuszać nikogo.
A mnie sie w sobote cala noc snilo moje malenstwo siedzialo sobie tak grzecznie w nowym foteliku Maksi Cosi - ktory dopiero wczoraj przyszedl wiec znalam go tylko ze zdjec i tak sobie tylko spal - grzeczne dziecko od czasu do czasu dalam mu cyca i raz wykapalam Moj maz chodzi ze mna na kazde usg i dzieki mu za to bo powyjsciu okazuje sie , ze wiecej zapamietal z tego co gin mowil niz ja

Cytat:

Przez lata nie jadlam jablek chyba , ze w plackach ale odkad gin powiedzial mi , ze moge je jesc w ciazy tonami bo zdrowe i nie tucza i swietnie chamuja bol na slodkie to wcinam je jak glupia - to dziala ale nie zawsze ostatnio mi Twixy smakoja

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-01-18 o 15:31
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:29   #3892
ellai
Raczkowanie

Cytat:

Obejrzałam "Twierdzę" po raz nie wiem który , pochłonęłam kg pomarańczy (takie dobre ostatnio w Biedronce są, że nie mogę przestać jeść, porzuciłam nawet mandarynki ) i spadam nynać...
Oooo to widzę, że nie tylko ja maniakalnie wręcz pożeram kilogramami mandaryny i pomarańcze To najbardziej A do tego często jeszcze grejfruty, kiwi i banany... Ale te pierwsze to kilogramami dosłownie

Fajne te spodenki - na pewno bardzo wygodne no i... śliiicnzy brzusio

Cytat:
Heheheh Doooobre

Cytat:
Komplecik dla siebie kupilam bo byla super gigantyczna obnizka. Musialam
Jestem zmarzluch okropny i zawsze jest mi zimno a w czyms takim szczegolnie ale dobrze sie uklada na brzuchu i mysle, ze jeszcze lepiej jak brzucha nie bedzie.

i wsio
Oj...a myślałam, że takie wdzianko podziała na twojego męża

Cytat:
Witaj

Co do słodyczy to też czasem dopada mnie chcica i owoce tu nie pomagają Dzisiaj właśnie taką miałam i kupiłam paczkę jeżyków (pychota!!:love , no i prawie całą zjadłam sama... tzn. z Dzidzią Mniam

Od rana zaczęło mi się coś dzić z gardłem i nos jakiś taki zapchany - ale to pewnie od grzejników. Kupiłam sobie nawilżacz do nosa - wode morską, i płukam gardło rumiankiem... Mam nadzieję, że nie chce mnie dopaść jakieś przeziębienie. JAk dotąd udawało mi się jakoś uchronić Aha.. polecam wam miodek z cytryną. Trzeba zalać łyżeczkę miodu ciepłą wodą, zostawić na noc i wypić rano z cytryną. Piję prawie codziennie (czasem zapomnę zrobić) i chyba działa

Dobrego popoludnia
Stary 2010-01-18, 16:17   #3893
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Natomiast w w piatek podczas drogi do domku przezylam koszmar !
Oj współczuję Nam ostatnio w centrum Siemianowic wyskoczyły na pobocze.... dziki

Cytat:

Żyrafki świetne I komplecik dla Ciebie Myśmy w takim podobnym Agatkę robili

Cytat:
Napisane przez basiawlg Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
U mnie też dzidzia siedzi na pupci i gin powiedział ze okrecać i przemieszczać będzie się dopiero tak w 26-28 tc a na razie jak tak siedzi tzn że mu dobrze
Ja juz miałam nie kupować nic na małego ale jak weszłam wczoraj do H&M to aż mi oczy wywróciło musiałam zakupić te 2 kpl
Cena 1 kpl to 30 zł przecenione z 49,9
2 kpl 20 zł przecena z 69,9 zł I jak tu sie oprzeć ???
Moja na razie mnie nogami non stop po pęcherzu ugniata - no, albo czym innym A co do ciuszków - ładne, ale wg mnie maluszkowi musi być w czymś takim cholernie niewygodnie :/ Dlatego ja jestem na nie, nawet na uroczystości.

Cytat:
ehh... pech wózkowy...
trzymam kciuki, żeby szybko udało się znaleźć jeszcze lepszy niż ten, który właśnie Wam ktoś podkupił

fajne, nie dziwię się, że się skusiłaś

Kropko - dzięki za tekst o pieluchowaniu
Zawitkowski to chyba ten co w DDTVN się też udziela. dobrze kojarzę?

wstawiam wczoraj kupione gatki. nawet udało mi się złapać cenę na fotce [choć teraz widzę, że jest właściwie niewidoczna po zmniejszeniu zdjęcia... :P)

Sytuacja wózkowa - brak słów
Tekst pieluchowy super, ja jeszcze dorwę rehabilitantkę u nas w pracy i wykładowców na uczelni, pomolestuję ich No i w grupie mam rehabilitantki.

Masz śliczny, śliczny brzuszek Jak patrzę na niego, to mi się uświadamia, że my to już w takiej bardziej zaawansowanej ciąży jesteśmy

Cytat:

Masz rację

Ja pieluchowałam tak młodego, bo miał lekką dysplazję. Zawijałam go w 2 pieluchy przez jakieś 3 tygodnie, zaraz po porodzie. Pomogło.

.
Cudna przygoda mężowska
Co do pieluchowania - no właśnie, to ma sens, gdy jest zalecone z przyczyn medycznych, a nie bo tak się robi"

Cytat:

Kwota zawrotna, ale gdyby było mnie stać, to też bym zapłaciła.

Mnie dzisiaj się śniło, że podglądam córeczkę przez peryskop I taka śliczna była w tym śnie
A słodycze też pożeram, aktualnie mam fazę na kinder country
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:49   #3894
cate_
Zadomowienie

Cytat:

za wizytę.
Cytat:
Witaj Gratuluję Stefanka
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:04   #3895
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16543170]
A co do ciuszków - ładne, ale wg mnie maluszkowi musi być w czymś takim cholernie niewygodnie :/ Dlatego ja jestem na nie, nawet na uroczystości.
[/QUOTE]
co do 1 kpl to to sa zwykłe bodziaki z odczepianą muszką i welurkowe spodenki/dresiki
a 2 kpl to nie jakiś sztywny garniturek tylko delikatne i mięciutkie materiały. Aż taka szalona nie jestem żeby przedkładać wygląd nad wygodę synka
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:05   #3896
kardashi
Zakorzenienie

Dziękuje za kciukasski )
juz po wizycie.. iii na oko gina dziewczyyynkaaa!!!! Cieszę sie niesamowicie..! pierwszy raz intuicja mnie zawiodła..
Wszystko jest ok, malutka strasznie ruchliwa, na dzień dobry pokazała pupkę, ma dłuugie nózki, serduszko pięknie bije! Ahhh..
Lea, Słońce, możesz na głownej zmienić na Blankę

i juz pluje sobie w brode że nie kupiłam tej śliczniej lnianej koszuleczki dla dziewczynki..

Stary 2010-01-18, 18:14   #3897
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

jaki Ty masz brzusio fajowy

Cytat:

kciuki za wizytę
a powiedz Kochana co Ty masz za kolorek włosów na zdjęciu w avatarku??

Cytat:
witamy

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Dziękuje za kciukasski )
juz po wizycie.. iii na oko gina dziewczyyynkaaa!!!! Cieszę sie niesamowicie..! pierwszy raz intuicja mnie zawiodła..
Wszystko jest ok, malutka strasznie ruchliwa, na dzień dobry pokazała pupkę, ma dłuugie nózki, serduszko pięknie bije! Ahhh..

i juz pluje sobie w brode że nie kupiłam tej śliczniej lnianej koszuleczki dla dziewczynki..
gratki dziewczyneczki

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:14   #3898
annLee
Zakorzenienie

hehe,Kardashi-gratuluję!
z moich obserwacji intuicja kobiet w ciąży co do płci przeważnie zawodzi bo przeważnie jest zupełnie odwrotnie niż czują
ale oczywiście sa wyjątki
szanse w sumie 50/50
ale najważniejsze,że wszystko oki
koszuleczka na pewno gdzieś na Ciebie czeka
no i ślicznie Ci w rudościach

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:19   #3899
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

kciuki za wizytę
a powiedz Kochana co Ty masz za kolorek włosów na zdjęciu w avatarku??

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

gratki dziewczyneczki
Dziękuje
A kolorek to intensywna miedź Co prawda teraz mam brąz ale planuje zmienić niedługo znów na rudy i tak się przyzwyczajam

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
hehe,Kardashi-gratuluję!
z moich obserwacji intuicja kobiet w ciąży co do płci przeważnie zawodzi bo przeważnie jest zupełnie odwrotnie niż czują
ale oczywiście sa wyjątki
szanse w sumie 50/50
ale najważniejsze,że wszystko oki
koszuleczka na pewno gdzieś na Ciebie czeka
no i ślicznie Ci w rudościach
Dziękuje bardzo
Kurrdee.. ale jestem w szoku
Wybrałabym się na zakupy.. ale jakoś sie boje kupowac dziewczęcych ciuszkow Musze sie oswoić z tą myślą
I termin mi się przesunął wg usg na 30.05.

Stary 2010-01-18, 18:22   #3900
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje za kciukasski )

Gratulacje kochana ladne imie dla malej wybralas
moj chlopak tez ma dlugie nogi chyba po tatusiu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości