Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 15:02   #181
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Aldii, GRATULACJE!! Ale bym chciała zobaczyć tę maleńką Lu

Lindsley, to dobrze to załatwiłaś, moja siostra dała sobie w takiej sytuacji wmówić że nie ma racji i została w ciąży bez pracy!!! do tej pory nie rozumie, że ją ta szefowa oszukała:/
Stary 2010-01-18, 15:09   #182
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
lindsley strasznie przykra sprawa z tym szefem Jak to ludzie próbują wykorzystać niewiedze innych, bo jakby ktoś nie wiedział to by sie nie "wykłócał" o dalszą umowę.
Nadal będzie ci brakowało 2 dni do zasiłku?
Tak... Tzn jak urodzę po terminie to już zapowiedziałam szefowi, że zgłoszę się po umowę przedłużającą do faktycznego dnia porodu... A jeśli wcześniej to szef powiedział, że dla niego nie ma znaczenia... W sumie szef nie chciał źle, on się nie zna (jest rolnikiem z wykształcenia) i zaufał księgowej a ta stara *** (bo faktycznie udaje mądrzejszą niż jest) się nie douczyła, bo raczej nie powinno jej zależeć na tym, bo żadnych profitów z tego nie ma...
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
lindsley podejrzewam, że faktycznie księgowa chciała Cię zbyć, bo większość ludzi nie wie jakie ma prawa. Dobrze, że przygotowana byłaś A szef już mógł sobie darować umoralniające pogadanki....
Aha i zaliczyłam sobotnie koło I to chyba na maxa, mąż też :O A to było najgorsze koło z całego semestru Tzn najbardziej się go bałam
za koło i to na max
Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Lindsley - nieżle ich załatwilaś. Dobrze że bylas przygotowana na ta rozmowę. A co do szefa to pracodawcy nie mogą się zapytać kobietom czy są w ciąży. Nie maja takiego prawa. Wię tym wieksze za Twój sukces
Ja to wiem, że nie mają prawa, nawet o plany ciążowe... A mój zapytał na rozmowie i wywiązała się dyskusją No i w końcu mu powiedziałam, że owszem, planuję i to nie jedno
Miał też pretensje że mu późno powiedziałam o tym... To go uświadomiłam, że kobieta w ciąży ma prawo podjąć pracę i nie musi o ciąży informować pracodawcy tak długo aż uzna to za stosowne, równie dobrze mogłam czekać aż będzie widać i sam się domyśli...
Gdybym wiedziała, że takie jaja będą to bym się lepiej przygotowała- wzięłabym fragmenty kodeksu pracy i księgowej zacytowała konkretne przepisy jak sama nie umie znaleźć
A i po 3 tel od/do księgowej szefowi powiedziałam, że jak się księgowa nie przekona to ja będę o to walczyć bo dla mnie to ważne...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Lindsley, to dobrze to załatwiłaś, moja siostra dała sobie w takiej sytuacji wmówić że nie ma racji i została w ciąży bez pracy!!! do tej pory nie rozumie, że ją ta szefowa oszukała:/
Zawsze może udać się do sądu pracy i żądać przywrócenia do pracy. Nawet jeśli będzie miała tylko orzeczenie że została zwolniona wbrew prawu to coś tam jej się należy z zusu... Dawno to było?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:10   #183
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Pokazuję kociaja

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:18   #184
marthinisa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Marthinisa masz urodziny we wtorek ???? Ja tez I dlatego chce zeby Lu sie urodzila w poniedzialek
Mówisz i masz!!!

Gratuluję kochana, życzę zdrówka i powodzenia!

Wystarczy nie umierać.

Woody Allen
marthinisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:25   #185
lindsley
Zakorzenienie

Fajny kociak

Dziewczyny na początku ciąży załatwiajcie sobie takie rzeczy jak darmowa szkoła rodzenia jeśli u Was jest... Ja dziś się wreszcie dodzwoniłam i nie ma już miejsc Kurs się zaczyna 27.01 i trwa 12tygodni więc nawet jak na ten bym się załapała to bym skończyła w 37tc... A szkoda że się nie udało

Michaś
Stary 2010-01-18, 15:34   #186
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy maleńką Lu na świecie!!!!! Gratuluję dzielnym rodzicom Bardzo się cieszę Mam nadzieję, że się aldii szybko zagoi brzuszek i szybko do nas wrócisz z opowieściami o swoim małym serduszku

Pamela, takie plamienie, może właściwie wszystko oznaczać. Albo szczęśliwie to plamienie implantacyjne, chociaż trochę to długo trwa...Albo problem z hormonami. Ja też mam usg dobre, a plamię już tydzień...właściwie to bardziej brudzenie niż plamienie, no i niestety dostałam luteinę do łykania. Krwawienie może też bym spowodowane obecnością torbieli (tfu, tfu) Idź do lekarza. A brzuch Cię nie boli?

gimiks kurczę, może idź do innego laryngologa....Nie chorujesz na anginy i migdały wycinać każe? Dziwne trochę. Chociaż ja się nie znam, ale jakie to musiałoby być zapalenie, żeby serce zaatakowało :O Eh...no my chorowitki tak mamy, że ciężko nam zajść w ciążę. Zawsze coś przeszkodzi.
kretecja 120 zł za USG Padaka....może gdzieś w okolicy robią taniej prywatnie? Ja za USG prywatnie płacę 50 zł....co prawda w małej mieścinie mieszkam, no ale usługa ta sama...

Haha, no chyba będzie trzeba
jasiulek to, że kotka fuka na młodą, to normalne, wszystkie koty tak mają. To mija w ciągu miesiąca, także jeśli to główny problem to bym miała opory przed oddaniem kotka Przerabiałam to już kilkanaście razy, wiem co mówię
Poza tym dzisiaj u weterynarza też słyszałam, jak jakiś debil wyrzucił w największe mrozy małego pieska z samochodu....ten biedny jak płakał i biegł za tym samochodem.....ludzie to ostatnie potwory i bezmózgi, najpierw biorą sobie zwierzę, żeby zapokoić swój egoizm, a potem jak jakikolwiek problem jest to wywalają, na pewną śmierć nie mogę....niedobrze mi się robi na myśl o tych ludziach.
A u weterynarza byłam z mamą, z kotem...już trzeci raz ma zapalenie jamy ustnej.Nie może jeść, boli go...najprawdopodobniej ma raka jamy ustnej Miał dzisiaj zabieg i dostał zastrzyki, jak to nie pomoże będzie trzeba go uśpić
A przed chwilą zrobiłam rybę duszoną z warzywami w sosiku pomidorowo śmietanwym.....
No właśnie ja tak myslę że to będzie problem z hormonami, brzuch mnie nie boli, u mnie to tez bardziej brudzenie niz plamienie, zobaczymy dziś 31dc może @ w końcu przyjdzie, w środe sie okaże jak pójde do gina, jesli ten nie skieruje mnie na badania zrobie to z własnej kieszeni

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:45   #187
Tity
Zakorzenienie

jasiulek fajna kociczka, podobna do mojej jednej kotki Takie same kolorki ma
Pamela na wszelki wypadek zrób sobie test, jak nie wyjdzie to przynajmniej będziesz wiedziała, na czym możesz stać.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:52   #188
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
jasiulek fajna kociczka, podobna do mojej jednej kotki Takie same kolorki ma
Pamela na wszelki wypadek zrób sobie test, jak nie wyjdzie to przynajmniej będziesz wiedziała, na czym możesz stać.
Właśnie zamówiłam sobie testy ciążowe z all jak @ nie przyjdzie to zatestuje

Stary 2010-01-18, 15:55   #189
Ollliwka
Zakorzenienie

ALDII GRATULACJE DLA WAS ciotki czekają na fotki

a długo teraz w szpitalu trzymają po porodzie ? ze 2 dni ?

jasiulek ooo z Włocławka do Łodzi nie jest daleko może kotek powędruje do kretencji

Mam takie pytanie do Was dziewczynki , nie w temacie
przed ślubem chodziłyście na jakieś zabiegi kosmetyczne?
solarium?

Stary 2010-01-18, 15:57   #190
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość

jasiulek ooo z Włocławka do Łodzi nie jest daleko może kotek powędruje do kretencji

solarium?
Do kosmetyczki nie chodziłam przed ślubem ale solarium jak najbardziej, nawet dzien przed slubem byłam sie jeszcze wygrzać a na nastepny dzien- murzynek

Stary 2010-01-18, 16:03   #191
Tity
Zakorzenienie

Ollliwko po cc to chyba do 10 dni nawet trzymają. Szwagierka leżała tydzień. A po normalnym chyba 2-3 dni.
A u kosmetyczki nie byłam przed ślubem, nie mówiąc o solarium bo na tym nigdy nie byłam i nie będę Sama też się malowałam na ślub. Fryzurę po fyzjerce mama mi poprawiała, bo mi zrobiła pupę z głowy...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 16:54   #192
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Zawsze może udać się do sądu pracy i żądać przywrócenia do pracy. Nawet jeśli będzie miała tylko orzeczenie że została zwolniona wbrew prawu to coś tam jej się należy z zusu... Dawno to było?
W zeszłym roku, chyba w marcu przestała pracować. Ona nam cały czas mówi, że mieli prawo ją zwolnić, bo nie powiedziała że jest w ciąży Ja doskonale wiem, że nie mieli prawa jej zwolnić, ale nie ma z nią tematu. Może już sama to zrozumiała i jej teraz głupio:/

Cytat:
Fajny kociak

Dziewczyny na początku ciąży załatwiajcie sobie takie rzeczy jak darmowa szkoła rodzenia jeśli u Was jest... Ja dziś się wreszcie dodzwoniłam i nie ma już miejsc Kurs się zaczyna 27.01 i trwa 12tygodni więc nawet jak na ten bym się załapała to bym skończyła w 37tc... A szkoda że się nie udało
A gdzie indziej się zapisujesz? A tak w ogóle to warto?? Bo nigdy o tym nie myślałam...
Stary 2010-01-18, 17:24   #193
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
...
solarium?
Aldii pisała kiedyś że ok 8-9dni (tak mi się wydaje) będzie w szpitalu... A Lu faktycznie malutka...

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
W zeszłym roku, chyba w marcu przestała pracować. Ona nam cały czas mówi, że mieli prawo ją zwolnić, bo nie powiedziała że jest w ciąży Ja doskonale wiem, że nie mieli prawa jej zwolnić, ale nie ma z nią tematu. Może już sama to zrozumiała i jej teraz głupio:/

A gdzie indziej się zapisujesz? A tak w ogóle to warto?? Bo nigdy o tym nie myślałam...
To sama sobie winna...

Gdzie indziej się nie zapisuje bo nie mam na to teraz kasy... Tamta była za darmo. Nie wiem czy warto ale chciałam spróbować. Na mamusiach z mojego miasta jedna z dziewczyn pisała, że jej poród odbierał lekarz prowadzący SR, fajnie tak znać lekarza W programie była też wycieczka po oddziale... Człowiek nie jest potem taki zagubiony - wie gdzie co i jak...

Michaś
Stary 2010-01-18, 17:27   #194
Ollliwka
Zakorzenienie

pamela podziwiam ja też nie przepadam za solarium , jak tity z tym ,że byłam kilka razy.. ciężko się opalam.. mam strasznie jasną karnację.
tity ja sama nie dam rady się umalować , tzn. niby teraz sama się maluje choć nie tak dużo , ale mam kłopoty z buzią ostatnio i niestety muszę do kosmetyczki i na makijaż później iść do salonu , nie da rady inaczej.
Zapomniałam ,że to tylko po normalnym porodzie po 2 -3 dniach wypuszczają już a z tym cc to masz rację o wiele dłużej , łuuu to poczekamy na nasze kobietki

TŻ zaraz podjedzie i jadę do Teściów p. pogadać i na siatkówkę później idziemy

lindsley a ja różne opinie słyszałam na temat szkół rodzenia, niektóre w ogóle nie żałują ,że nie chodziły bo jak przyszło co do czego to radziły sobie super i to bez szkoły więc to chyba zależy od kobiety..

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-01-18 o 17:30
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 17:28   #195
lindsley
Zakorzenienie

Jeszcze się pochwalę, że kupiliśmy farbę do pokoju
Wiosenny liść ze śnieżki

Michaś
Stary 2010-01-18, 18:04   #196
bela14
Rozeznanie

Aldii-wielkie Gratulacje dla Was.
Witamy Lu serdecznie.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:31   #197
gimikis
Rozeznanie

Ja byłam 2 razy na oczyszczaniu twarzy. Dzień przed na regulacji brwi no i w dzień ślubu n makijażu. Z zadnego solarium nie korzystałam, nie korzystam i nie będę korzystać.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:38   #198
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ja na zabiegi tez nie chodzilam tylko dwa dni przed bylam tak jak Gimikis na regulacji brwi i w dzien slubu na makijazu sama wolalam sie nie malowac i bylam mega zadowolona z tego jaki makijaz mi zrobila
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:46   #199
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:

solarium?
Acha jeszcze oprocz solarki, byłam na regulacj brwi u kosmetyczki i robic make up ale z zabiegów kosmetycznych nie korzystałam, teraz o opalaniu nawet nie mysle po tym jak sie nasłuchałam o szkodliwosci i w ogole, zreszta takie opalone laski wcale nie sa ładne, za 5-10 lat beda miec skore 40latki, to bylo tylko takie "jednorazowe" opalanko przed slubem

Edytowane przez Pamela86
Czas edycji: 2010-01-18 o 18:47
Stary 2010-01-18, 19:09   #200
Awenturyn
Rozeznanie

witajcie

no i juz po wizycie u dermatologa,była bardzo zdziwona,że moja skóra jest tak bardzo sucha no i że balsam który mi dała mnie uczulił stwierdziła,że jestem "nietypowym pacjentem" i dała mi kolejne próbki żelu,kremu i balsamu - dzisiaj wypróbuje albo bedzie ok albo mnie wysypie na nowo hihi
zrobiłam tez komplet badań wyniki pod koniec tygodnia

Aldii gratuluje kochana ślicznej zdrowej córci

abz no mój TZ był niezastąpiony jako grzejniczek i było mi cieplutko i miło
choroba już powoli mija i mam nadzieje,że to paskudztwo nie wróci -zaczynam zdrowiej się odżywiać i brać witaminki

Tity

weruczek ja przyzwyczajona do zimna ale mój urwis nie więc jego mi było najbardziej szkoda no ale jakoś przetrzymaliśmy,
super randka
a co do dzidzi to trzymam kciuki aby wasze plany sie spełniły

Starlett najważniejszy jest optymizm

Kretencja ja robiłam kapitalny remont i tez niestety mieszkanko nie wyglada tak jak bym chciała - finase ograniczyły mnie ale mam nadzieje że z czasem bedzi etakie jak trzeba
więc nie martw się powolutku i wam się uda
a w przesądy czasem warto wierzyć i mimo wszystko współczuje z powodu śmierci babci

gimikis

jasiulek kociak śliczny
Awenturyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:51   #201
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ja już zmęczona jestem

Oliwko ja nie robiłam żadnych specjalnych zabiegów.
A na solariu w życiu nie byłam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:57   #202
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A na solariu w życiu nie byłam
To tylko ja jakaś dziwna jestem??
Na solarium byłam kilka razy w życiu - głównie przed weselem brata, przed swoim i przed przyjaciółki... To dlatego że ja wyglądam jak córka młynarza i na własnym ślubie bym się od sukienki nie odróżniała... A najgorsze, że sprawiało mi to przyjemność, raz poszłam zimą bo miałam już taką "zimową depresję" po rozstaniu z byłym, od razu mi lepiej było
Innych zabiegów przed ślubem nie robiłam...

Michaś
Stary 2010-01-18, 19:58   #203
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Aha i zaliczyłam sobotnie koło I to chyba na maxa, mąż też :O A to było najgorsze koło z całego semestru Tzn najbardziej się go bałam
no brawo!! zdolniacha

Cytat:
Tak... Tzn jak urodzę po terminie to już zapowiedziałam szefowi, że zgłoszę się po umowę przedłużającą do faktycznego dnia porodu... A jeśli wcześniej to szef powiedział, że dla niego nie ma znaczenia...
aaa, no tak, bo to chodziło o termin porodu, także obyś jak najdłużej chodziła w ciąży

Cytat:
nie wiedziałam, że są darmowe szkoły rodzenia. Do tej pory nie myślałam żeby chodzić do SR, ale jak już będę w ciąży to się zastanowię.

Cytat:

solarium?
po cesarce to moja koleżanka była 5 dni, a po zwykłym to już na drugą dobę wywalają do domu.
Przed ślubem chodziłam tylko na solarium, bo nie lubię być blada, czekoladowa nie byłam, ale taka w sam raz. Innych zabiegów nie robiłam, w ogóle nie chodzę do kosmetyczki, byłam chyba tylko raz, szczerze mówiac to dla mnie za dużo pieniędzy. No i jeszcze paznokcie żelowe sobie zrobiłam na ślub, bo lubie takie, ale teraz też zrezygnowałam ze wzgledu na finanse.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:01   #204
gabisun
Zakorzenienie

Olliwka ja nie byłam u kosmetyczki tylko w solarium dwa razy, mam ciemną karnację więc efekt już był. Na pewno nie zaryzykowałabym tak jak Pamela żeby pójść na solarium dzień przed
Zrobiłam sobie tylko taki domowy salon piękności makijaż robiła mi koleżanka, najpierw jej powiedziałam jaki lubie i jaki ma być, zrobiłyśmy chyba z 20 próbnych chodziłyśmy po sklepach i szukałyśmy odpowiedniego cienia miło to wspominam
A jakiś plan na makijaż masz?
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:05   #205
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiedziałam, że są darmowe szkoły rodzenia. Do tej pory nie myślałam żeby chodzić do SR, ale jak już będę w ciąży to się zastanowię.
Nie wszędzie są, u nas przy szpitalu zrobili darmową bo dostali jakieś dofinansowanie...
Cytat:
No i jeszcze paznokcie żelowe sobie zrobiłam na ślub, bo lubie takie, ale teraz też zrezygnowałam ze wzgledu na finanse.
O ja też paznokcie zrobiłam, jedyny raz w życiu i się poważnie zastanowię jak mnie znów najdzie bo się potem długo męczyłam aż paznokcie wróciły do poprzedniego stanu...

Michaś
Stary 2010-01-18, 20:10   #206
gimikis
Rozeznanie

Ja tak samo chciałam mieć ładne paznokcie i na swoje naturalne nałożono mi żel. Do dzisiaj łamią mi się paznokcie. Nie mogę ich zapuścić. Rozdwajają się. Masakra żadne odżywki nie pomagają. Może muszę jeszcze trochę poczekać.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:11   #207
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, ja na żadne zabiegi nie chodziłam. Na solarium w życiu nie byłam i się nie wybieram, na paznokciach też nie. Do ślubu normalnie dbałam o cerę (nie była idealna, ale mówi się trudno). Brwi skubałam sama, sama zrobiłam sobie lekki makijaż i paznokcie. O fryzurze nie mówię, bo to był lekko postawiony jeżyk

Tity, 120zł to normalna cena za usg w Łodzi. Wiem, że w centrum jest przychodnia, gdzie robią za 100, ale muszę doliczyć 2,40zł za przejazd w jedną stronę, potem tyle samo w drugą, więc różnica już pomijalna

Jasiulek, kot cudny, ale mój mąż to się raczej nie zgodzi wziąć tak tylko zdjęcie obejrzawszy. Poza tym z Włocławka wcale nie jest tak bliziutko. Chciałoby Ci się jechać z kotem? Bo nas to na taką podróż ani chwilowo nie stać, ani nie mamy czasu.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:46   #208
jasiulek
Raczkowanie

GG do jasiulek Send a message via Skype™ to jasiulek

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olliwka, ja na żadne zabiegi nie chodziłam. Na solarium w życiu nie byłam i się nie wybieram, na paznokciach też nie. Do ślubu normalnie dbałam o cerę (nie była idealna, ale mówi się trudno). Brwi skubałam sama, sama zrobiłam sobie lekki makijaż i paznokcie. O fryzurze nie mówię, bo to był lekko postawiony jeżyk

Tity, 120zł to normalna cena za usg w Łodzi. Wiem, że w centrum jest przychodnia, gdzie robią za 100, ale muszę doliczyć 2,40zł za przejazd w jedną stronę, potem tyle samo w drugą, więc różnica już pomijalna

Jasiulek, kot cudny, ale mój mąż to się raczej nie zgodzi wziąć tak tylko zdjęcie obejrzawszy. Poza tym z Włocławka wcale nie jest tak bliziutko. Chciałoby Ci się jechać z kotem? Bo nas to na taką podróż ani chwilowo nie stać, ani nie mamy czasu.
Kretencjo, jakby trzeba było, to i do Łodzi byśmy dojechali i przy okazji zajrzeli do Manufaktury Kotka jest cudowna, dlatego chcę, żeby trafiła w bardzo dobre ręce. Jeśli nikt chętny się nie znajdzie, to pewnie zostanie u mamy, więc w bloku będą dwa koty i pies A mała dziś zasnęła mi na ręku jak dziecko, przytulając się do cyca Rozczula mnie ten kociak, nie ma co

7 cs...
39/40 -czekamy, kruszynko!
jasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:31   #209
Starlett
Wtajemniczenie

Jasiulek - kotka jest przesłodziutka
Oliwko - ja zamiast do solarium poszłam do kosmetyczki na opalanie natryskowe (miałam wcześniej wypróbowane), poza tym malowałam u kosmetyczki paznokcie (własne, długie), resztę przygotowań: pilingi, mikrodermabrazję, nawilżanie oraz makijaż ślubny robiłam sama, bo też jestem kosmetyczką a swoje włosy oddałam w ręce ulubionej fryzjerki.
Aldii - serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2010-01-18 o 21:32
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 21:33   #210
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Ja tak samo chciałam mieć ładne paznokcie i na swoje naturalne nałożono mi żel. Do dzisiaj łamią mi się paznokcie. Nie mogę ich zapuścić. Rozdwajają się. Masakra żadne odżywki nie pomagają. Może muszę jeszcze trochę poczekać.
Ja czekałam dobre pół roku od całkowitego zdjęcia paznokci...ciągle malowałam odżywką i lakierem bezbarwnym bo wyglądały strasznie

Michaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości