|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
ja tez
![]() jak udala sie imprezka? ![]() Cytat:
![]() dzieki za poprawe humoru Cytat:
my tu bedziemy wspierac zebys nie poddala sie Cass Kubus jak zwykle mayaha ja bym wziela chyba niebieskie ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Chryzolit witaj mam nadzieje ze z Boniem bedzie wszystko dobrze trzymam ![]() Eleeri gdzie jestes??? hop hop odezwij sie Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-01-18 o 13:13 |
||
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
magi77 dobre
Poszłam zarejestrować Kingę do dermatologa a tu Pani doktor na urlopie do 28. Trudno, muszę poczekać. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:14 |
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
witaj syla
![]() mi sie podoba rozowo-szare ide cos wrzucic na ruszt-spacer mnie wyglodzil ![]() wstawilam chleb dla meza, ja nie bede jesc bo to bialy ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- czy jakis nasz dzieciaczek samodzielnie siedzi i sie bawi bez zahwian? mloda bawi sie tylko na siedzaco ale czasem sie zachwieje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3574 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nie Cytat:
![]() słodziak, w galerii też zdjęcia cudne Cytat:
Cytat:
Mariolu, trzymaj się dzielnie ![]() Chryzolit, dobrze cię czytać trzymam kciuki za psiunia Ja też martwię się o Miramej...i o Svineckę, o tej porze zazwyczaj już była, prawda? My z Martynka już po spacerku i po obiadku, to znaczy ona po obiadku bo ja sobie zakupów nie zrobiłam chcecie usłyszeć kolejną z serii poradę babci aannuullii?
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie
![]() dziewczyny
|
#3576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc baby
![]() bylam dzisiaj w urzedzie pracy i tak zasilek mam przyznany od 29 grudnia do 29 czerwca na kwote 422zł netto wiec nie jest zle ![]() mala dzisiaj duzo ulewa i juz 2 razy musialam ja przebrac bo jak gichnela po obiadku to masakra wszystko pomaranczowe, ona, tapczan i moja bluzka ![]() teraz spi a ja zaraz biore sie za cwiczenia........ Cytat:
![]() gratulacje dla Kubcia za 1 slowo ![]() Cytat:
dzieki hehe to teraz bedzie ci uciekal ![]() Cytat:
ad. 2 to wiem , chodzilo mi rzeczywista wielkosc ale ponoc sa takie same tylko te 4+ maja wiekszy wklad chlonny ad. 3 jak dalej tak bedzie miec to zapytam pediatre o te zmiany Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- aa i mialam jeszcze zapytac co to za rozpusta na watku rano byla???kawusia, ciasteczka ![]() a ja na diecie dzis!! brzuch mam okropny jak zawsze podczas@.....czuje sie cala spuchnieta
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc proszę notować młode mamy:
![]() -jeżeli dziecko ma zimne raczki, nawet w domu, należy założyć mu rękawiczki bądź skarpetki na ręce...nie dyskutowałam... -powinnam zaczać już sadzać małą na nocnik na moje zapewnienie, ze nie mogę jej sadzać bo ona nawet siedzieć nie umie babcia powiedziała że i tak powinnam spróbować, żeby Martynka się przyzwyczajała...no to mi wytłumaczcie...mam ją położyć na tym nocniku czy co? trzymać nad nim? ![]() -dziecko powinno się nosić i jeszcze raz nosić, na moją sugestię ze mała się przyzwyczai i potem będziemy mieć problem bo jest coraz cięższa padło: trudno, zrobimy dyzury po pół godziny każdy ![]() no zastrzelcie mnie
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham Twoja babcie ![]() oczywiscie wszystko zanotowane juz |
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
buehe he he rozhustalas moje sadełko
babcia rulez
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze kobietki ja za wami nie nadążam
![]() Moje bobaski chorują, chyba Marcin z przedszkola załapał, Milena od niego. My też przechodzimy obecnie ząbkowanie Co do tych pigułek-mam nadzieję że działają, bo jeszcze nigdy nie dostawałam takiego świra przy owulacji jak teraz Wasze dzidziolki tez tak wędrują na plecach??? Ja nie mam porównania bo Marcin rozwijał się zupełnie inaczej niż Mila
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
aannuullaa chcialabym zobaczyc jak caly dzien trzymasz mala na rekach nad nocnikiem i celujesz
przy okazji mala by byla wciaz na raczkach ![]() no babcia jest niesamowita :d |
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
aannuullaa pożycz babcię
![]() Zapomniałam napisać, że kupiłam sobie koszulę Za całe 29 zł przecenione z 59 zł. Ale cicho bo małż się dowie
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-18 o 15:30 |
|
|
|
#3584 |
|
Raczkowanie
|
He he
![]() To niby tak ogólnie, ale 90% należy się babci aannuullii Dzięki za ciepłe słowa o Boniu Koło południa tkwię w domu, maleńki śpi, więc myślę (powtarzam: myślę) o sprzątaniu, bo po wyjeździe, a raczej po tym, jak po powrocie, w ramach rozpakowywania, TZ niedbale rozrzucił po domu części garderoby: swoje, moje, Staśka, pewnie i Bonia by się znalazły, całość uzupełnił opakowaniem po popcornie, okruchami z szykowanych do pracy kanapek i wsypywanej do mleka kaszki, itd. itp., etc., jednym słowem: bajzel. I właśnie wtedy ktoś zaczął dobijać się do drzwi. Położna środowiskowa z niezapowiedzianą wizytą. Myślałam, że umrę ze wstydu po jej wyjściu wypucowałam nawet szybki w drzwiczakch szafek
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
no całkiem całkim
![]() Siostra wyszperała mi w szafie sukienkę i w niej poszłam ... oczywiscie dancing się skończył o północy i pojechalismy na następną impreze ... powrót do domu o 2,45 ... Bartosz był nawet grzeczny, oudził się o 1 i pół godziny popłakiwał, ale mama go uśpiła na rękach /pić oczywiscie nie chciał z butelki/ Cytat:
![]() Kasiu, cieszę sie ze nie dałas sie wyrolowac z tym automatem do chlebka ... uśmiałam się z tej historii ![]() No i duuupa! Glinki z odciskami dłoni mi popękały ... juz sie zastanawiałam czy nie kupic w jakimś sklepie z art. plastycznymi takiej gliny w pudełeczku
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
rozmowy w toku...ogladajcie....
|
|
|
#3587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bartek wędruje ale raczej na brzuchu ... teraz strasznie zadkoleży na plecach - tylko kiedy musi, np przy zmianie pampersa /chociaż zawsze próbuje się odwrócić na brzuch/ Cytat:
ja to zawsze mam takie szczęście, że jak mam bajzel to ktoś wpadnie z wizytą a jak błysk to nikt nie przyjdzie ![]() aaaa Kasiu, zapomniałam Ci napisać, ze nie zazdroszczę "koleżanki" ... mam taką sama i własnie mi napisała smsa, ze wczoraj ejj nie odpisałam na wiadomosć i pyta czy sie obraziłam ... no chya, ze już musi /
|
|||
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
chyba tez sie na niebieskie zdecyduje
Cytat:
Cytat:
myslalam ze pękne ze śioechu
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
aannuullaa kocham twoja babcie
Cytat:
Trzymam kciuki, aby dzieciaczki szybko wyzdrowialy! Antonio tez wedruje na plecach Cytat:
Dla mnie jest oczywiste, ze zawsze na pierwszym miejscu jest dom (Tosiek, maz, koty... itp), potem praca, a potem cala reszta. Chociaz zdarzalo sie, ze musialam to pare razy dobitnie powiedziec, jak i to, ze nie lubie niezapowiedzianych wizyt, szczegolnie, gdy pracuje i jestem przed noca, po nocy itp ![]() Czesto jednak mam wrazenie, ze w moim otoczeniu panuje inna hierarchia... ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Chryzolit nie zazdroszcze takiej wizyty
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
nadrobiłam po łebkach i zanim mały mi się obudzi, a nastąpi to pewnie za chwilkę to napiszę co u Miramejka no więc mam Wam podziękować za ciepłe myśli i kciuki, w moczu Kubusia nie ma już bakterii, ale martwią Ją wyniki krwi ![]() nie wszystko wyszło w normie ![]() a ja tak na szybko od siebie wizyta znajomych męża to była porażka ![]() gość przyjechał jeszcze z fazą z dnia poprzedniego ![]() a jest to typowy chłop od pługa oderwany, totalny prostak i chamidło oczywiście flaszka musiała być, sam się o nią upomniał na wszystkim się zna, wszystko wie, jakie mamy malutkie mieszkanko, jak można tak mieszkać ... no ja nie wiem jak mozna? no jak ? ![]() cholera mnie bierze jak sobie przypomnę ![]() a sam mieszka z żoną i dwoma synami w dwóch pokojach z kuchnią i łazienką - tyle, że w domu a nie w bloku hahaha, rodzice na dole, oni na górze, ogrodu nie mają i będzie mi tu prostak mówił, że oni maja lepiej wrrr pouczał mnie jak mam dziecko trzymać o ludzie a swoich dzieci nawet nie widywał, bo za granicą był ![]() więcej nie piszę, bo w miarę pisania wzrasta mi ciśnienie ![]() aannuullaa masz boską babcię Cass Kubuś słodziutki Czekoladka gratuluję @ ![]() Gorgulek i coś miałam jeszcze napisać ale zapomniałam ![]() lecę z psem do weta, a jak moje dziecko pozwoli to wpadnę później ach chciałam się pochwalić, że drugi ząbek będzie lada dzień ![]() i że młody bardzo nie lubi krzesełka dalej prowadzi strajk głodowy i zjada tylko cycusia, np dzisiaj budził mnie standardowo co godzinkę ale plus krzesełka jest taki, że młody jak na nim siedzie to zgina się do przodu (jakby chciał usiąść sam) pewnie żeby z niego zejść dałam mu dzisiaj samo mięsko kurczaka to myślałam że pawia puści ![]() rano zjadł troszkę kaszki, w południe troszkę jarzynek z królikiem ale większość roztarł sobie po całej buzi, po raz pierwszy miał obiadek nawet we włosach i na kolanach ![]() idę ja już z tym psem narka
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miramej, trzymamy kciuki Babcia dziękuje za wszystkie akty uwielbienia skierowane w jej stronę Jak się jeszcze czegoś dowiem to dam wam znać ![]() Unholly dzisiaj nie było?
|
|
#3593 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaaaaaaaa trzeci raz pisze posta i mi go wcina
wiec w skrocie ![]() witam dziewczyny ![]() dziekuje, ze sie o mnie martwilyscie, jestescie kochane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj nie wchodzilam bo caly dzien wylam i mialam podly nastroj wiec nie chcialam smecic dziekuje wszystkim za mile slowa ![]() no wiec wczoraj wieczorem porozmawialam z TZ i chyba zrozumial w koncu, zapewnil, ze bardzo kocha i w tym tyg ma byc wiecej w domu dzis rano nie wchodzilam bo byl TZ, potem pojechalam do ginki, potem po Eryka, obiad, dzieci, Tz.... wiec nie mialam czasu no i za namowa ginki nie bedziemy chyba jednak szczepic na te pneumokiki....rozpisalam sie na ten temat ale mi wcielo moze napisze potemAniu mi sie te odciski w koncu udaly, ale trzeba robic je po odpakowaniu gliny, nie ugniatac jej od nowa bo wtedy bedzie pekac, no i wazne jest zeby jak troche podeschnie to oddzielic ja od szybki bo przez ta szybke wlasnie glina sie wygina, ja oddzielilam i sie nie wygiela mariolu chcialas odciski, prosze: http://baby.shop.ebay.co.uk/?_from=R...nt&_sacat=2984 Chryzolku trzymam kciuki za piesia ![]() no i nie pamietam co jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- halo co taka cisza sie zrobila jak przyszlam? obgadywalyscie mnie?
|
|
#3594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moj i tak by dojrzal ze mam cos nowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miramejku za poprawe wynikow i przytulam mocno Eleeri wspolczuje takich gosci wrrr normalnie bym im cos niemilego powiedziala a co oni rady przyszli udzielac? domyslam sie jaka bylas "szczesliwa" nie nie nie kochana :nonono: najpierw pierwszy zabek u nas a dopiero pozniej u Was drugi ![]() kurcze nie wiem co z Matim ![]() ale moze przez zabki stracil apetyt? no bo ukochanego cycia nigdy nie odmowi ![]() Cytat:
koniecznie nas informuj ![]() Svinecko ja wierze ze teraz bedzie juz tylko lepiej miedzy Wami chyba od 1,5 godz probuje napisac tego posta i strona mi "wisiala" zdarzylam obiad zjesc, posprzatac
|
|||||
|
|
|
#3595 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oj nie doczytalam o Miramej - mam nadzieje, ze z tymi wynikami to nic takiego i Kubie nic nie jest
a zapomnialam napisac, ze moje dziecko ostatnio tez strajkuje chyba bo przy jedzeniu jest jedno wielkie plucie i marudzenie - moze tez zeby hmm nie wiem
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
i u mnie mleka nie sa konczone, a sloiki tak
wzielam sie za przepisywanie mixtur na chleb, no i jem kolacje dziewczyny poradzily mi urozmaicac, ale to bym musiala jesc pol jaja,pol tuniola,pół wiesniaka bo na raz nie dalabym rady. Niebawem bede miec przerwe i nie wiem co zjesc, bo na nic nie mam chętki Dzis skonczylam zapas wiesniakow
|
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miałam gości i nie mogłam obejrzeć. O czym było?
Cytat:
![]() Mój dojrzy za około pół roku i wtedy mu powiem "Przecież ona jest już stara" - Zawsze tak jest ![]() Cytat:
![]() Byli u nas dzisiaj goście i tak się złożyło, że miałam jeść swój ostatni posiłek. Więc zrobiłam dla wszystkich Ale się zajadali zwykłą sałatką z sałaty, pomidora, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy (ja miałam trochę okrojoną wersję)
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2010-01-18 o 20:16 |
||
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, ciesze sie bardzo, ze juz lepiej i dzieki za odciski
Miramej, sciskam mocno Eleeri, wspolczuje takich gosci. Jesli o mnie chodzi, to odwiedziliby mnie ostatni raz ![]() Chryzolit trzymam kciuki za pieska. Dzisiaj przerwa, wiec zjadlam granole z mlekiem na sniadanie, 1 kromke chleba z zoltym serem, potem 6 pierogow na obiad i 6 pierogow na kolacje, woda, cola diet. Myslalam, ze sie rzuce na jedzenie, a wcale nie mialam ochoty , ale obiecalam, ze dopoki nie zobacze 6 z przodu nie ma mowy o slodyczach nawet w przerwach.Katarzynko, ty naprawde malutko jesz pol tego, pol owego ![]() Przyjrzalam sie dzisiaj diecie turbo i dla mnei wcale nie jest bogatsza. W ONZ tez sa warzywa, ktore jem i to duzo, poza tym jest wlasnorecznie upieczony chleb . Nie wyrobilabym sie z 6 posilkami dziennie...
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym co odkryli rodzice po zainstalowaniu kamerki... mnie na nic nie kreci ani nęci moze na jogurty, sama nie wiem,moze jakis sok,moze lody ale wymyslam na sile napewno wiem co wprowadze od nowej serii.Bedzie to alli czy cos podobnego.Cass drogie to? bo ty to chyba lykasz. Przed jedzeniem,po, jak to jest?na jakiej zasadzie dziala? Cytat:
jakis czas temu panstwo prawnikow-od ktorego kupilismy nasze m zapytalo mnie jak nam sie mieszka w tylu na takim metrazu... NO QU.....A!!!ZYCIE TO NIE***AJKA co? Mariolko nie zrozumialas mnie.Mialam na mysli ze bardziej zroznicowana dieta polegala by u mnie na zjedzeniu albo calej puszki tunczyka i jajka, albo pol puszki tunczyka,pol jajka i pol wiesniaka, bo nie zmiescilabym wiecej ja jakos mega zdżarta nie jestem.Mnie gubilo jedzenie pozno w nocy, tudzież na nocce,no i jakis batonik, ciasteczko,lodzik no i picie wody z syropem,coli, no i praktycznie przelezana ciąża Cikawe ile by mi przybylo gdybym nie musiala tyle lezec.Nigdy sie tego nie dowiem ![]() Ooooo a moze upieke sobie slodki chlebek, o tak to jest mysl!!!
||
|
|
|
#3600 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zgrzeszylam
![]() zjadlam pizze ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- dobra ide pocwiczyc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

... zaczynam sie martwic 

.
. Plodne jestescie...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jak błysk to nikt nie przyjdzie