|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
bo teraz do tego doszłam![]() Więc bierz i się już nie martw w poprzedniej ciąży brałam no-spe od 4 miesiąca do końca urodziłam w terminie, w 7 miesiącu było rozwarcie ale przy lekach dotrwałam do końca nie musiałam leżeć ale się oszczędzać.
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy nową mamusię!!
Cytat:
więc generalnie jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to sm tego napewno nie zauważy. Ale ja nie mieszczę sie już w żadne moje spodnie, teraz (od jakichś kilku dni) widzę codziennie jakąś małą różnicę w objętości brzuszka, także myślę że szybko mnie teraz "wywali" A ponoć od 12 tyg tak książkowo brzusio zaczyna rosnąć więc może i u mnie tak będzie... A ja chcę już brzuszek!!!!
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jdnak dzisiaj ide na przesiewowe
tz sie wyrobi wiec jedziemy, nie doczekalabym srody kurcze tez chcialabym plytke z filmikiem z usg, wiesz cos o tym pszczolka jak to jest u czajkowskiego ?
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
on standartowo drukuje 2 zdjęcia i opis do zdjęć, więc pewnie musisz mu powiedzieć na początku że taki filmik bys chciała no i napewno będzie dodatkowo płatne za płytkę
|
|
#3605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zajadam. Jest pyszne. Troszkę ostre, bo dodałam węgierski sos, ale mi smakuje. Proste i dość szybkie do przygotowania więc polecam. Ciekawe czy mojemu mężowi będzie smakować?
|
|
|
|
#3607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ochotę na coś innego do jedzenia niż zwykle i powoli mi się pomysły wyczerpują a bardzo lubię eksperymentowac w kuchni
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
to ze platne extra to wiem napewno hehe
ale fajnie ze jest mozliwosc, juz sie nie moge doczekac ![]() zmykam juz wiec do wieczorka |
|
|
|
#3609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=8T6H_WjnlfA - to jest np. link do tego co dzisiaj robiła i polecała Marta Edytowane przez kociamborek Czas edycji: 2010-01-18 o 16:24 |
||
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
hey
szkoda, ze zadna nie jest w stanie mi pomoc ![]() Co do uniwersalnych ciuszkow, to nie wiem jak w pl, ale tutaj nawet dzial dla niemowlat jest podzielony na chlopiec/dziewczynka. I naprawde z cudem graniczy kupowanie neutralnych ciuszkow. Nie mowie juz o kolorach, bo to rzecz drugorzedna, ale albo maja aplikacje czy hafty typowo pod plec, albo kroj np sweterka jest typowo dziewczecy... anoxa strasznie mi przykro z powodu brata, trzymam mocno kciuki za niego. Musi byc dobrze! A co sie wlasciwie stalo? (jesli nie chcesz o tym pisac, to rozumiem) I trzymam kciuki za usg, bo chyba wlasnie jestes na wizycie.
|
|
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przepisy?? ja tez lubie eksperymenty ale nie wiem co cie interesuje...moze swojskie hot dogi? zupa wloska? ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- [QUOTE=Alguien;16543169]hey szkoda, ze zadna nie jest w stanie mi pomoc ![]() QUOTE] chetnie bym ci pomogla ale sama nie wiem jak to jest...widzis zu nas w 12 godzin z corki syn sie zrobil wiec nie mam pojecia... |
|
|
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
matko dziewczyny nie było mnie przez weekend i dopiero teraz udało mi sie skonczyc czytac tyle produkujecie
witam nowe mamuśki ide leżeć bo tak mnie studia wymęczyły przez te 2 dni że mam dość ;/ |
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona dopiero zaczyna z gotowaniem, ale dania ma ciekawe i łatwe!! |
|
|
|
|
#3614 |
|
Zadomowienie
|
ups a ja myslalam ze to o filmiki z usg biega :P
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn. brzuch mam duży ale wygladam jakbym po prostu przytyła dla kogoś kto nie wie i nie mieszcze sie w zadne spodnie- dzis przyszly nowe zamowione sa ładnie wykończone i jestem z nich zadowolona
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka tak widziałam twoje cudne fotki, ale to było jeszcze zanim dołączyłam na forum dlatego nie komentowałam
![]() I wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się nie martwić na zapas hexa i ja bym chciała obejrzeć galerię ja moje też wrzucę wkrótce a z napisem na koszulce i listonoszem dobre muminek no prosze już ładny brzuszek ania leż i odpoczywaj justynacz, bajka , anoxa ![]() ![]() i prosimy o relacje po powrocie !!!martix dobrze, że wracasz do zdrowia pixie witaj i gratulacje.Co do brzuszków to u każdego inaczej. U mnie jutro równy 15 tydzień a wczoraj już było widać, bo kilka osób pytało. |
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hot dogi z resztą tez mogą być dawaj przepisy!! Ja od siebie moge Wam np polecić ten przepis na sos słodko kwaśny http://www.gotujmy.pl/sos-slodko-kwa...isy,31908.html jest naprawdę fajny i co najważniejsze nie ma niczego z proszku!! Tylko niektóre proporcje są zawyżone, np octu łyżka a nie szklanka, cukru tak samo(ja za pierwszym razem wsypałam szklankę cukru a potem musiałam dodatkowo 3 kg pomidorów wkrajać bo było takiej słodkie że się jeść tego nie dało).. A sosik wypas!!! Ja dodaję kurczaka do sosiku.. tam jest niby napisane że to jest taka spora porcja aby do słoików załadować, ale ja z mężem zjadamy wszystko zazwyczaj w ciągu 2 dni
|
|
#3618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łączę się z Tobą w cierpieniu,bo mam to samo Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził,że mam bardzo napiętą macicę i kazał brać dużą dawkę magnezu.Pogorszyło mi się wczoraj wieczorem,w nocy nie mogłam spać i rano jak wstałam czułam się kiepsko-brzuch napięty,pobolewanie i jakoś tak słabo mi było Nie odważyłam się pójść na zajęcia,zostałam w domu i spałam do 12.30 Martwię się,żeby nic złego się dzidzi nie stało.Domyślam się,że to przez nerwy,bo mam straszne stresy na studiach,ale nie potrafię sobie przetłumaczyć tego na tyle żeby się całkowicie uspokoić i nie przejmować... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sweterki z kwiatuszkami albo bluzki z traktorami - i jak tu mowic o neutralnych ubrankach Mi tez sie wydawalo, ze tak bede kupowac, dopoki nie poszlam do kilku sklepow i nie przekonalam sie, jak to w rzeczywistosci wyglada...Odpoczywaj farminko, a najwazniejsze wlasnie to jesli dasz rade, to zminimalizuj stres. To niedobre dla naszych dzidzi. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gotujemy biała kapuste na bulionie , jak jest juz w miare miekka to wrzucamy do tego makaron np spiralki a na koniec zaczepujemy przecierem pomidorowym i śmietaną hot dogi pieczemy nalesniki wg.przepisu, do srodka wkladamy parowke, pieczarki, ogorek konserowy i ser...zawijamy i do mikroweli placki z kurczaka ubic piane z 3 jaj, do niej dać żóltka i kolejno.... 2 piesi pociąc na kostke, 10 dk pieczarek, 1 cebula, cos zielonego np szczypiorek, 2 łużki majonezu, 2 łyżki maki pszennej i 2 ziemniaczanej, łyzka wegety.Wszystko wymieszac i piec na patelni |
|
|
|
|
#3621 |
|
Raczkowanie
|
kurcze nie wiem co jest z tym albumem niby mam zaznaczone ze ma byc publiczny a Wy nie widzicie:/ tylko jeden album mam w tej chwili ukryty:/ no nie wiem nie wiem nie znam sie na tym
farminka trzymam kciuki zeby szybko przeszlo ![]()
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie dziś ustaliliśmy termin w urzędzie stanu cywilnego termin... na 13 marca ![]() Rodzice panikują bo chcą jakies przyjęcie wyprawiać
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
farminka odpoczywaj !!!
Wy tu gotujecie a ja już 3 kilo na plusie Tłumacze sobie, że kilo poszło na piersi no ale brzuch się zaokrąglił a i chyba buzia mi się robi pyzata ![]() Dziś wsunełam paczkę pianek marshmallow |
|
|
|
#3624 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Czytam Was na bieżąco ale mam jakąś blokadę. Nie potrafię się wdrożyć w to myślenie, rozmawianie o wózkach, ubrankach, badaniach, rosnących brzuszkach. Nie wiem dlaczego. Pogodziłam się już z tym, że jestem w ciąży więc nie mam pojęcia skąd ten opór. anoxa ja również trzymam kciuki za Twojego brata i po cichu modlę się o zdrowie dla Niego. |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja sie chcialam zapytac jak to jest ze ślubem, czy facet musi miec 21 lat czy teraz wystarczy 18 ?? TŻ jeszcze nie skonczyl 21 wiec niewiemy czy mamy sądownie sie ubiegać.
|
#3626 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tym, że 16 tydzień.Muminek niezły brzuch, pewnie będę musiała poczekać z miesiąc, żeby mój taki był, chociaż nie jestem zbyt szczupła, raczej przeciętna - w normie BMI. Co do kichania to może mnie nie boli, ale bardziej czuję brzuch jak kicham i obowiązkowo muszę się za niego złapać w tym momencie.Cytat:
na początku, było mi strasznie trudno, bo wśród moich znajomych nie było nigdy takich tematów, i żyłam w zupełnie innym świecie (no może jedna koleżanka z małymi dziećmi i tyle) i czułam duży dystans. W pewnym momencie samo mi przyszło przełamanie, no może nie udzielam sie super często. Nadal czuję dystans do ciąży i nowej roli, ale to chyba już tak z charakteru wynika. Czasem się nabijamy z mężem z naszego przyszłego dziecka, że będzie takie i owakie, często też z przyjaciółmi żartuję (albo to oni żartują z "cudu narodzin" jak to określają), no ale że nie chcę ich zanudzać tematem to jednak wchodzę tu. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-01-18 o 17:55 |
||
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po co takie parcie na ślub? Nie chcecie/możecie poczekać? A co do pytania: Osoba pragnąca zawrzeć małżeństwo jest obowiązana:
Ograniczenia wiekowe.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-01-18 o 17:50 |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Nie było mnie kilka dni, ciężko za Wami nadążyć.
Cieszę się, że nas przybywa ![]() Ja dalej mam tylko smaki i niestety humory co odbija się na moich najbliższych. Łapię doła, nie umiem sobie z tym poradzić :-( Wiem, że łykać "paprochów" żadnych nie mogę... ale nic mi nie pomaga... Dodatkowo zaczynam się dołować, że nie myślę o dziecku, że się stresuję, a to może mu zaszkodzić, zaczynam sobie nie radzić sama z sobą. Lazurowa nie jesteś sama, ja też nie umiem się wdrążyć w pisanie o wózkach, ciuszkach etc... Mam nadzieję, że niedługo i na nas przyjdzie pora...
|
|
#3629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z dołami też czasem nie potrafię sobie poradzić. Nie wiem ile już łez wylałam. A jak tam sprawy z Twoim byłym? Masz jakiś pomysł jak to wszystko rozwiązać? Chodzi mi o uznanie ojcostwa i o alimenty, bo mi to ostatnio nie daje spokoju...
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja leze caly czas ale nic narazie nie przechodzi. wezme jeszcze ten magnez moze to pomoze. boje sie jutro isc do pracy bo znowu siedzenie i gniecenie brzucha
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

bo teraz do tego doszłam
w pierwszej ciąży dopiero koło 20 tygodnia było coś widać.U każdej z nas całkiem inaczej 
więc generalnie jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to sm tego napewno nie zauważy. Ale ja nie mieszczę sie już w żadne moje spodnie, teraz (od jakichś kilku dni) widzę codziennie jakąś małą różnicę w objętości brzuszka, także myślę że szybko mnie teraz "wywali"
A ponoć od 12 tyg tak książkowo brzusio zaczyna rosnąć

Martwię się,żeby nic złego się dzidzi nie stało.Domyślam się,że to przez nerwy,bo mam straszne stresy na studiach,ale nie potrafię sobie przetłumaczyć tego na tyle żeby się całkowicie uspokoić i nie przejmować...
Własnie dziś ustaliliśmy termin w urzędzie stanu cywilnego termin... na 13 marca
a ja już 3 kilo na plusie