Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 18:04   #3631
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Anoxa jak tam wizyta??

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-01-18 o 18:06
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:08   #3632
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A jak tam sprawy z Twoim byłym? Masz jakiś pomysł jak to wszystko rozwiązać? Chodzi mi o uznanie ojcostwa i o alimenty, bo mi to ostatnio nie daje spokoju...

Widzę, że mamy bardzo podobnie, ja też cały czas o tym myślę, nie wiem, narazie mam taki etap, że chce mu odebrać prawa do dziecka, do opieki, do widywania się, zwłaszcza że jego zainteresowanie nami jest żadne, a jeśli chodzi o alimenty, to jak najbardziej, oczywiście będę chciała załatwić to sądownie, bo to nieodpowiedzialny człowiek, a pieniądze są potrzebne. Zastanawiam się też, czy nie spróbować powalczyć też o alimenty dla siebie, przynajmniej do momentu kiedy nie wrócę do pracy... Myślę, że będę musiała się za to zabrać w miarę szybko, nie wiem ile czasu zajmą mi formalności, a po za tym chce mieć to załatwione, ale lepiej się pilnować, narazie czuję się dobrze a jak będzie dalej tego nikt nie wie...

A co u Ciebie?? Jak tata maluszka? Jak Twój były? I jak Twój tata? Mój tato dalej nie wie ;/ odpisz tu albo na priva. Pozdrawiam Cię serdecznie

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:25   #3633
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Kassha odpisałam na priv.

Nie potrafię się odnaleźć w tej całej sytuacji...
Stary 2010-01-18, 18:55   #3634
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Witam! Nie było mnie kilka dni, ciężko za Wami nadążyć.
Cieszę się, że nas przybywa
Ja dalej mam tylko smaki i niestety humory co odbija się na moich najbliższych.
Łapię doła, nie umiem sobie z tym poradzić :-(
Wiem, że łykać "paprochów" żadnych nie mogę... ale nic mi nie pomaga...
Dodatkowo zaczynam się dołować, że nie myślę o dziecku, że się stresuję, a to może mu zaszkodzić, zaczynam sobie nie radzić sama z sobą.

Lazurowa nie jesteś sama, ja też nie umiem się wdrążyć w pisanie o wózkach, ciuszkach etc... Mam nadzieję, że niedługo i na nas przyjdzie pora...
dziewczyny a czym wy sie przejmujecie?? przeciez rozmawiamy o przeroznych rzeczach nawet o ubraniach dla siebie nikt nikomu nie kaze kupowac ciazowych ja np kupilam tunike nietoperz zeby po ciazy miec co nosic mowimy o lazienkach o slubach narzekamy na facetow na humorki na gorsze dni.dziewczyny ktore tez sa w ciazy swietnie sie rozumieja znaja te wszytskie doly i strachy.widzicie niektore nie kupuja jeszcze ubranek bo cos ja do nich naleze czekamy do czawrtku az moze pokaze co mawiec glowy do gory a jak macie dola i checie plakac to dawac tu postarmy sie pomoc

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
zupa wloska

gotujemy biała kapuste na bulionie , jak jest juz w miare miekka to wrzucamy do tego makaron np spiralki a na koniec zaczepujemy przecierem pomidorowym i śmietaną

hot dogi

pieczemy nalesniki wg.przepisu, do srodka wkladamy parowke, pieczarki, ogorek konserowy i ser...zawijamy i do mikroweli

placki z kurczaka

ubic piane z 3 jaj, do niej dać żóltka i kolejno....
2 piesi pociąc na kostke, 10 dk pieczarek, 1 cebula, cos zielonego np szczypiorek, 2 łużki majonezu, 2 łyżki maki pszennej i 2 ziemniaczanej, łyzka wegety.Wszystko wymieszac i piec na patelni

MMMMMMM bardzo apetyczny przepis musze wykorzystac

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:56   #3635
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czym wy sie przejmujecie?? przeciez rozmawiamy o przeroznych rzeczach nawet o ubraniach dla siebie nikt nikomu nie kaze kupowac ciazowych ja np kupilam tunike nietoperz zeby po ciazy miec co nosic mowimy o lazienkach o slubach narzekamy na facetow na humorki na gorsze dni.dziewczyny ktore tez sa w ciazy swietnie sie rozumieja znaja te wszytskie doly i strachy.widzicie niektore nie kupuja jeszcze ubranek bo cos ja do nich naleze czekamy do czawrtku az moze pokaze co mawiec glowy do gory a jak macie dola i checie plakac to dawac tu postarmy sie pomoc
Tutaj nie chodzi o to, że macie złe tematy. Też bym chciała o tym wszystkim rozmawiać, ale to wszystko przysłaniają inne sprawy, pytania o przyszłość, o to co mamy teraz robić, jakie decyzje podejmować. Te wszystkie kwestie ( alimenty, uznanie ojcostwa, świadomość samotnego macierzyństwa ) przysłaniają radość z bycia w ciąży.
Stary 2010-01-18, 19:02   #3636
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

lazurowa ja wiem ze nie tylko o to chodzi ale tu dziewczyny maja potezna iwedze na rozne tematy i zawsze moga jakos pomoc w kwestiach np prawnych no ale to tez kwestia charakteru czy chcecie mowic o swoich problemach glosno.jakby co sluze pomoca

Stary 2010-01-18, 19:10   #3637
bajka1807
Zakorzenienie

wlasnie wrocilam z przesiewowego kurcze ale ten moj szkrab sie majtał, nie chcial sie obrocic zeby przeziernosc zmierzyc hehe robil mi jeszcze dopochwowe. no ale w koncu sie udalo, ale jakos wydaje mi sie malo bo przeziernosc wyszla 0,5 mm. wiem ze im mniej tym lepiej no ale juz sama nie wiem hehe. gin mowi ze wszystko jest cacy, a to najwazniejsze baniaczek ma duzy bo 21 mm a kosc udowa 9 mm, niby tez wsio okej. nawet mi gosc powiedzial ze 15 marca powinnam poczuc pierwsze ruchy hehe i co najwazniejse moj olbrzymek ma 53 mm muke tylko walnelam, bo mozna bylo nagrac usg na plytke a ja ciemna masa plyty nie wzielam bo myslalam ze bedzie mial wrrrrr :/

obraczki tez juz odebralismy i jestem tez zadowolona. zdjecia bejbika wkleje pozniej, bo musze im jakos zdjecie zrobic, bo skaner w pracy a sie tam nie wybieram do poniedzialku hehe
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:17   #3638
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was nie zamierza ubierać dziewczynki prawie, że tylko na różowo? Ja lubię ładny róż, ale wkurza mnie jak idę do sklepu i to, co dla dziewczyn to w większości różowe.
Ostatnio kupiłam w końcu pierwsze ubranko z myślą o dziewczynce na dziale męskim - było po prostu czerwone, ale z tyłu tam gdzie jest rozmiar jest napisane baby boy.
Ja mam dość różowego, wiec bedzie dużo zieleni i zółtego, rozowy pewnie tez, ale z rozsądkiem
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ja też będę starała się ubierać w neutralnych kolorach ( jeżeli to będzie dziewczynka ).
A do wizyty jeszcze ponad dwa tygodnie
Dziewczyny , czy macie tak, że boli was brzuch przy kichaniu. Ja tak mam choć nie zawsze i to jest jakby taki krótki mocny ból.
Gdzieś wyczytałam,że to te więzadła, że jak się napina brzuch przy kichaniu to tak boli, ale mimo wszystko troche się boję.
Ja odczuwał bol jak kicham, takie ukucie...ale chyba to normalne...

Cytat:
Napisane przez Olenka91 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
mamy termin na 11 sierpnia ale jak znam życie to pewnie wyjdzie inaczej
Co myślicie o zabraniu tatusia na usg ? na razie miałam jedno i tatuś był przygnębiony że nie dostał chociaż wydruku wiec może ucieszył by się widząc naszego Skarba "na żywo"
pozdrowienia dla wszystkich mam Lipcowo - Sierpniowych i brzuszków
Moj TZ chodzila ze mna za 1 razem i zle sie skonczylo, teraz jest przesadny wiec narazie nie byl, ale widzi zdjecia, wybiera sie teraz lub nastepnym razem zobaczymy jak w pracy, ale bardzo chce i troche sie boi jak ja...no i przy porodzie bedzie ze mna
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
chodzicie do prywatnych lekarzy czy państwowych?
Prywatnie, wszystko bo niestety u mnie nie mam dobrych specjalistow
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
to my w 12 tyg
Ja jestem w 14 tc ale nie mam takiego brzusia...jakis mam ale lekko....chyba u mnie w srodku wszystko sie miesci...

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
umowa kończy mi się z końcem marca. Obecnie jestem w 8tyg. i 3 dniu ciąży, także gdy umowa mi się skończy będę w 19 t.c. A jakby przedłużyli to byłaby bajka.
Powiem tak, jak pojdziesz na zwolnienie, to nie moga cie zwolnic, bo ciezarnej sie nie zwalnia, na jaki okres masz ta umowa i jaka to umowa??

Ja dzis czuje sie troszke zmeczona, ale zjadalm obiadek i nie mam sily na nic od 15
Co do stanikow to mieszcze sie w swoje posrednie, mam twardsze zylaste i brodawki wieksze, ale nie sa jakies maxy, a ubrania, nosze luzniejsze, musze kupic tunike jeszcze i jakies dresy lub leginsy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:18   #3639
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

bajka1807 ciesze sie ze z dzidzia wszytsko w porzadku i czekamy na foto w takim razie

Stary 2010-01-18, 19:27   #3640
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa ja wiem ze nie tylko o to chodzi ale tu dziewczyny maja potezna iwedze na rozne tematy i zawsze moga jakos pomoc w kwestiach np prawnych no ale to tez kwestia charakteru czy chcecie mowic o swoich problemach glosno.jakby co sluze pomoca
Wiem, że dziewczyny mają dużą wiedzę i chętnie pomagają.
Na początku opisałam Wam całą moją sytuację, a teraz nie wiem jakaś blokada mi się włączyła czy co. Mam wrażenie, że każdy mój post może byś odebrany jako użalanie się nad sobą.

Męczy mnie dzisiaj okropny suchy kaszel. Nie umiem się go pozbyć. Czuję takie kilanie w gardle. Aż mnie mięśnie brzucha bolą.
Stary 2010-01-18, 19:32   #3641
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

nikt tak tego nie odbierze
na kaszel mozna brac yrop dla dzieci i ponoc leki homeopatyczne i pare stron wczesniej chyba w sobote ktoras z dziewczyn zamiescila liste lekow ktore kobiety w ciazy moga brac mi moja gin mimo wszytsko polecila syropy dla dzieci

Stary 2010-01-18, 19:36   #3642
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
nikt tak tego nie odbierze
na kaszel mozna brac yrop dla dzieci i ponoc leki homeopatyczne i pare stron wczesniej chyba w sobote ktoras z dziewczyn zamiescila liste lekow ktore kobiety w ciazy moga brac mi moja gin mimo wszytsko polecila syropy dla dzieci
Tylko to jest taki inny kaszel. Nie boli mnie gardło tylko tak kila jakby w środku. Nigdy jeszcze tak nie miałam. Jest to bardzo uciążliwe.

Jutro rano idę na badania i wampiry zabiorą mi trochę krwi. Nie przepadam za tym.
Stary 2010-01-18, 19:36   #3643
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Jestem dzisiaj po wizycie u gin.Pomijam już fakt że przedwczoraj i wczoraj umierałam z bólu głowy, jeszcze chyba nigdy tak potwornie nie bolała mnie głowa a nie chciałam brać żadnych leków, dziś na szczęście już lepiej.
Wracając do wizyty to lichutkie ciśnienie mam 90/50 może stąd te bóle głowy)...Zrobiła mi lekarka dzisiaj cytologię.Na badaniu wszystko ok.Na USG strasznie się ze mnie gin. uśmiała a raczej z mojego maleństwa bo nie mogła w żaden sposób go zmierzyć jak już sobie wszystko ustawiła do pomiaru to dzidzia fik i w drugą stronę i na nowo, powiedziała że i bez badania widac że zdrowe bo strasznie ruchliwe.Trzymało sobie jedną rączką drugą rękę za łokieć no a potem kciuka ssało ale wszystko robiło fikając, po długich trudach pani doktor powiedziała że spróbuje mi dalej USG przez brzuch zrobić bo albo dzidzia nie pozwala się zmierzyć albo pępowina zasłaniała, w końcu przez brzuch udało się jej zmierzyć a zależało jej bo to ostatni czas na przesiewowe. Przezierność karkowa wyszła mi 2 mm więc wszystko w porządku bo norma jest do 3.Poza tym ma dwie półkule mózgowe, serduszko pracuje, kość nosowa w porządku.Maleństwo ma 7,7 cm a z USG wyszło że to 13 tydzień i 6 dni a termin przesunął się na 20 lipca.

Opowiedziała mi też lekarka nieciekawą historię jaka ją dziś spotkała,Przyszła do niej dziewczyna 21 lat po raz pierwszy z tatusiem na usg żeby zobaczył, była tak jak ja 13-14 tydzień ciąży i też mierzyła jej przezierność, wyszła ogromna jak to ona powiedziała nawet gołym okiem było widać że coś nie tak, po czym podczas dalszego badania okazało się że serduszko nie pracuje.Mówi,że najgorsze to powiedzieć to takim szczęśliwym,wyczekującym rodzicom.Powiedziała że z badania ginekologicznego wszystko w porządku było,żadnych bóli brzucha nie miała ani nic, zresztą mówi że musiało się to stać w tym tygodniu bo dziecko normalnie urosło.Zdołowałam się nieźle tą historią, szok normalnie...nie mogę o tym przestać myśleć.
Muszę zaraz nadrobić zaległości bo nie wiem co się tu od wczoraj działo
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:52   #3644
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Anoxa jak tam wizyta??

po wizycie jestem zla na maxa ten lekarz jest psychiczny chyba jakis wedlug niego plec mozna okreslic najszybciej w 22tc w srode ide do swojego ginka wiec bede go blagala o usg i sprawdzenie robilismy trojwymiarowe dzidzia wyglada slodka a ten jak na zlosc nawet nie chcial galka zjechac zeby podejrzec plec a byla slicznie ulozona zeby zobaczyc ech... o bracie napisze pozniej bo teraz nie mam sily
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:55   #3645
itakasia
Zakorzenienie

jusdan
super ze dzidzia zdrowa a historia bardzo smutna
anoxa
co za idiota, placiliscie mu?

skonczyly mi sie mdlosci i mam wilczy apetyt, wlasnie Tz smazy nalesniki i beda z farszem jajecznym z papryka
Stary 2010-01-18, 19:58   #3646
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
po wizycie jestem zla na maxa ten lekarz jest psychiczny chyba jakis wedlug niego plec mozna okreslic najszybciej w 22tc w srode ide do swojego ginka wiec bede go blagala o usg i sprawdzenie robilismy trojwymiarowe dzidzia wyglada slodka a ten jak na zlosc nawet nie chcial galka zjechac zeby podejrzec plec a byla slicznie ulozona zeby zobaczyc ech... o bracie napisze pozniej bo teraz nie mam sily
Oj kochana, rozumiem Cie doskonale, bo tak samo bylam zla na kobiete w zeszlym tygodniu. Niektorzy nie nadaja sie do takiego zawodu po prostu...20 tc to moze tak, ale nie 22 na pewne podejrzenie plci.
Trzymaj sie mocno i nie przejmuj, jak mozesz isc w srode, to jestes w super sytuacji.
Daj znac, jak z bratem, jak bedziesz mogla
Stary 2010-01-18, 20:00   #3647
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Opowiedziała mi też lekarka nieciekawą historię jaka ją dziś spotkała,Przyszła do niej dziewczyna 21 lat po raz pierwszy z tatusiem na usg żeby zobaczył, była tak jak ja 13-14 tydzień ciąży i też mierzyła jej przezierność, wyszła ogromna jak to ona powiedziała nawet gołym okiem było widać że coś nie tak, po czym podczas dalszego badania okazało się że serduszko nie pracuje.Mówi,że najgorsze to powiedzieć to takim szczęśliwym,wyczekującym rodzicom.Powiedziała że z badania ginekologicznego wszystko w porządku było,żadnych bóli brzucha nie miała ani nic, zresztą mówi że musiało się to stać w tym tygodniu bo dziecko normalnie urosło.Zdołowałam się nieźle tą historią, szok normalnie...nie mogę o tym przestać myśleć.
Muszę zaraz nadrobić zaległości bo nie wiem co się tu od wczoraj działo
Powiem Ci, że Twój gin postąpił bardzo, bardzo głupio!! Po co Ci takie rzeczy mówi??!!! Przecież wie, że kobieta w ciąży zawsze sie boi o swoje maleństwo a takie historie wcale tego nie ułatwiają. Ja się tez zmartwiłam.

Alguien a TY nie miałaś w styczniu przylecieć do Polski. Tak mi sie jakoś przypomina, że Twój mąż nie dostał urlopu na świeta i w styczniu mieliście odwiedzić PL.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-01-18 o 20:08
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:21   #3648
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że Twój gin postąpił bardzo, bardzo głupio!! Po co Ci takie rzeczy mówi??!!! Przecież wie, że kobieta w ciąży zawsze sie boi o swoje maleństwo a takie historie wcale tego nie ułatwiają. Ja się tez zmartwiłam.
A może bardzo ludzko, jeśli to zdarzyło się jej dziś to rozumiem, że mogła chcieć komukolwiek o tym powiedzieć,
żeby nie czuć tego ciężaru. Smutna historia rzeczywiście, ale cóż nie ma co brać jej do siebie, przy chorobach genetycznych i tak nie mamy wpływu na to, co się dzieje, a przynajmniej nie taki jaki chciałoby się mieć. Mój gin mówił, że podwyższona wartość przeziernosci karkowej może prognozować wystąpienie chorób serca, może tu serduszko było za słabe już.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:24   #3649
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Lazurowa ja też się jeszcze nie potrafię wdrożyć, chyba dopiero jak urośnie mi brzuch to do mnie dotrze, że będę mamą tym bardziej, ze przeżyłam szok jak się dowiedziałam. Teraz już się troszkę oswoiłam, termin mam na 16 sierpnia więc jeszcze dużo czasu. Na razie odpoczywam bo ciągle chce mi się spać i ostatnio mam smaki na jogurty, pomarańcze i marchewkę kilogramami mogę wcinać.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:28   #3650
Alguien
Zadomowienie

Cytat:

Alguien a TY nie miałaś w styczniu przylecieć do Polski. Tak mi sie jakoś przypomina, że Twój mąż nie dostał urlopu na świeta i w styczniu mieliście odwiedzić PL.
Zgadzam sie. Niepotrzebnie mowila takie historie kobiecie w ciazy...

Dobrze pamietasz Mielismy przyjechac w styczniu, ale mam jutro bardzo wazna rozmowe w urzedzie, ktorej nie mozna przelozyc. Od tego zalezy moj byt tutaj, takze mozemy sie wybrac dopiero po tym. Oby tylko poszlo wszystko dobrze, to bedziemy w lutym w pl
Stary 2010-01-18, 20:33   #3651
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A może bardzo ludzko, jeśli to zdarzyło się jej dziś to rozumiem, że mogła chcieć komukolwiek o tym powiedzieć,
żeby nie czuć tego ciężaru. Smutna historia rzeczywiście, ale cóż nie ma co brać jej do siebie, przy chorobach genetycznych i tak nie mamy wpływu na to, co się dzieje, a przynajmniej nie taki jaki chciałoby się mieć. Mój gin mówił, że podwyższona wartość przeziernosci karkowej może prognozować wystąpienie chorób serca, może tu serduszko było za słabe już.
To mogła powiedzieć o tym mężowi, facetowi, przyjaciółce albo pacjentce która nie jest w ciąży. MNie takie historie dołują. Ciagle teraz o tym mysle. To zupełnie niepotrzebny stres.

Alguien to powodzenia jutro A do Polski pewnie zawitasz szybko. Podziwiam jak możesz latać taka odległość samolotem. Ja się panicznie boje. Nawet mój TŻ chciał mnie zabrać na pare dni do Londynu w marcu, ale boje się , że ten mój stres zaszkodzi dziecku.
Stary 2010-01-18, 20:33   #3652
bassienkaw
Zakorzenienie

Kto chce kto chce?
Ja dzisiaj w pracy mialam problem by dostac się na wizaż. Nie wiem czemu, ale cały dzień wejść nie mogłam, a napisałyście tak dużo, że nie dam rady nadrobić
Ja dziś spokojnie, leniwie, muszę jeszcze natrzeć Damianowi kuraka na jutro. Łucja jeszce się bawi, ale zaraz ją kładę. Nagadałam się z koleżanką, ma dla mnie trochę ciuchów ciążowych, druga znajoma też ma trochę, może nie będzie trzeba za wiele kupować. Ale się cieszę
Poza tym jeśli się okaże, że będziemy mieć syna to super, bo znajoma mi wczoraj powiedziała, że po swoim synku ma 10 kartonów rzeczy, od urodzenia, do teraz... więc może mi pożyczyć, zreszta ugadamy się jeszcze jak już będzie wiadomo co
Więc ile wydatków mniej...
a dla dziewczynki sama mam w kartonach pochowane

A tak wogóle to ciasteczka na załączonym obrazku przepyszne i robi się je ekspresem

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:37   #3653
bajka1807
Zakorzenienie

wam to gin przynajmniej cos mowil, bo ten u ktorego dzisiaj ja bylam, to prawie w ogole nic nie gadal, tylko tyle ze jest wszystko dobrze i moze z raz sie usmiechnal. pomijam fakt ze ledwo go slyszalam bo chyba ma cos ze strunami glosowymi.

a to moje dzieciatko, jakosc kiepska, bo musialam telefonem zdjecie robic:/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:37   #3654
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

bassienkaw podaj przepis bo smaka narobiłaś, wyglądają świetnie
Stary 2010-01-18, 20:38   #3655
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kto chce kto chce?
Ja dzisiaj w pracy mialam problem by dostac się na wizaż. Nie wiem czemu, ale cały dzień wejść nie mogłam, a napisałyście tak dużo, że nie dam rady nadrobić
Ja dziś spokojnie, leniwie, muszę jeszcze natrzeć Damianowi kuraka na jutro. Łucja jeszce się bawi, ale zaraz ją kładę. Nagadałam się z koleżanką, ma dla mnie trochę ciuchów ciążowych, druga znajoma też ma trochę, może nie będzie trzeba za wiele kupować. Ale się cieszę
Poza tym jeśli się okaże, że będziemy mieć syna to super, bo znajoma mi wczoraj powiedziała, że po swoim synku ma 10 kartonów rzeczy, od urodzenia, do teraz... więc może mi pożyczyć, zreszta ugadamy się jeszcze jak już będzie wiadomo co
Więc ile wydatków mniej...
a dla dziewczynki sama mam w kartonach pochowane

A tak wogóle to ciasteczka na załączonym obrazku przepyszne i robi się je ekspresem
JA właśnie sie muszę mojej kuzynki spytać, czy nie ma jakis spodni do odsprzedania. Zawsze to taniej niz w sklepie.
Ciasteczka wyglądają pysznie. Proszę o przepis!!!
Stary 2010-01-18, 20:40   #3656
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Alguien to powodzenia jutro A do Polski pewnie zawitasz szybko. Podziwiam jak możesz latać taka odległość samolotem. Ja się panicznie boje. Nawet mój TŻ chciał mnie zabrać na pare dni do Londynu w marcu, ale boje się , że ten mój stres zaszkodzi dziecku.
kciuki sie jutro przydadza
A co do latania, to nie mam wyboru...jesli chce zobaczyc sie z rodzinka i znajomymi, to tylko samolot. Na szczescie nie mam leku latania, takze generalnie zawsze jest ok
Stary 2010-01-18, 20:40   #3657
bassienkaw
Zakorzenienie

Są przepyszne.... jak szybko sie robi, tak szybko znikaja... jak jest w domu wiecej łasuchów, proponuje robic z podwójnej porcji. Nastepnym razem dodam jeszcze soku z cytryny... albo aromatu jakiegos,ale akurat w domu nie miałam

1,5szkl mąki
2 jajka (ja dziś dałam jedno bo tak w przepisie miałam, ale jedna dziewczyna w komentarzach gdzie znalazłam przepis zalecała dodać jeszcze jedno)
10dag masła
1/2 szkl cukru pudru
1 łyżeczka kopiasta proszku

Wszystko razem wymieszać, masło posiekać, zagnieść ciacho. Podzielić na dwie części, do jednej dodać z 1,5 łyżki kakao, dodawałam na oko.
Rozwałkować jasne ciasto, rozwałkować osobno ciemne ciasto, mniej więcej na taki sam placek. Delikatnie by się nie rozleciało.
Jasne ciasto, na to ciemne ciasto, zwinąć w rulon. Ciąć na kawałeczki, dognieść, układać na blasze

Ok 10 min w temp 180 stopni

Co do ciuchow ciazowych, no to ja sie ciesze,ze sa osoby ktore chca mi pozyczyc rzeczy mam tez troche swoich rzeczy, ktore na ciaze tez beda super. Wiec przezyjemy jakos

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:40   #3658
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

bajka1807 śliczna dzidzia ja dopiero 15 lutego idę na usg i już się nie mogę doczekać jak zobaczę swoją kruszynę, bo ostatnio widziałam jak była jeszcze fasolką.
Stary 2010-01-18, 20:44   #3659
aniaa22
Zakorzenienie

bajka ale cudo male i jak buzke widac
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:44   #3660
entertete
Rozeznanie

Cytat:
To mogła powiedzieć o tym mężowi, facetowi, przyjaciółce albo pacjentce która nie jest w ciąży. MNie takie historie dołują. Ciagle teraz o tym mysle. To zupełnie niepotrzebny stres.
Może mogła, ale tak myśląc, może my nie musiałybyśmy się o tej historii dowiadywać. Próbuję tylko zrozumieć potrzebę powiedzenia tego, bo uważam, że to ludzkie.
Trzeba podejść do tego zdroworozsądkowo, choć czasem to trudne. Śmierć będzie, ale czy przez to mamy myśleć, że jutro (w tym miesiącu, roku) na pewno umrzemy? No nie, po prostu żyjemy dalej i już, inaczej się nie da. No ale może już dajmy spokój, bo może za poważnie się robi.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-01-18 o 20:46
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości