|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
kancia ja tez mam 3 terminy na 22 stycznia,30 stycznia i 3 lutego
wiec tez nie wiem kiedy mnie zlapie i sie zastanawiam
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się wkurzyłam.W piątek mam ostatnie spotkanie z położną i moja koleżanka,która była jako tłumaczka nie może iść ze mną ze względu na swoje sprawy dość ważne.Chciała załatwić mi dzisiaj tłumacza,ale oni nie mają w karcie zaznaczonego,że ma być
(a miała być) i teraz Wrrrr......
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka nie zazdroszcze ekscesów z lekarką:\naprawdę nawet nie wiem co Ci poradzić... chyba szukanie jakiegoklwiek innego lekarza prywatnie, albo w razie czego od zwykłego lekarza załatwić zwolnienie.
Sensuel ale jak taka sytuacja zmusza nas do myślenia to lepiej się wtedy gada ja tak miałam na targach w Berlinie jak musiałam po angielsku się dogadać... to dziwne ale w stresie lepiej mi to wyszło od lepszych ode mnie koleżanek z grupy. Napewno sobie poradzisz
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-19 o 13:53 |
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
elcia no najfajniejsza jest ta rozbieżnośc
![]() u mnie wg om wychodzi 25.02 akurat okres miałam regularny bo brałam leki. Z USG w 12 tc wychodzi 3.03 ale z powodu kiepskiego obrazu i mozliwosci błedu pomiaru biore ten termin z przymrózeniem oka, tym bardziej, ze na kolejnym usg gdzie dziecko juz było lepiej widac pomiary zgadzaly sie z OM. także myslę, ze u mnie własciwa data to 25.02. Mimo to zaczynam wykurzanie lokatora w okolicach 10.02 |
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
sensuel to widze ze masz tak jak ja tyle ze na wizyty chodze sama nie ma tlumacza no ale dobre jest chociaz to ze w szpitalu sa polskie polozne wiec jak bede lezala to powiem zeby do mnie polka przychodzila
|
|
|
|
#1866 |
|
Rozeznanie
|
Tak to jest z tymi datami. Ja na pierwszej wizycie u ginekologa miałam termin z OM na 25.02, później zmieniłam lekarza i on wyznaczył mi z OM na 28.02, na pierwszym usg w 7 tc jak i drugim usg w 13tc stwierdzono datę porodu na 20.02. Wszystkim mówię datę 28.02. Ale ja psychicznie nastawiam się na poród od połowy lutego, a tak sobie wmawiam, datę 14 lutego, wtedy byśmy mieli najpiękniejsze walentynki z mężem
A tu jest fajna stronka z datami kiedy był półmetek ciąży, czy studniówka, rozpoczęcie II czy III trymestru (z tego wychodzi mi termin porodu na 24.02, więc znowu inaczej) Dlatego to trzeba orientacyjnie http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to lipa... Za wypisanie l4 też każą płacić... Masakra... Ja mam tylko termin 22.01 bo cykle miałam regularne a na usg wychodziła różnica 1-2 dni, więc nie mam za dużych rozbieżności.
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko za ciacho
co do czasu ??? to napradę wydawało mi się że było w moarę szybko...ale z ręką na sercu przyznalam się w komentarzu, że na zegarek nie patrzyałam A jednak udało Ci sięzrobić ![]() Lila za wizytę u ortopedy i koniecznie nam napisz co i jak Za dzisiejsze pozostałe badania i wizyty też ![]() Patinka ja wiem podobnie jak dziewczyny, że normalnie interniska może dac ci L4 ...wszystko jedno jaka ![]() Prywatna czy panstwowa....mozńa iść nawet do lekarza dyżurnego o ile u Ciebie w przychodni coś takiego jest bo u nas tak
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
![]() Ja to wogóle... ![]() Ostatnią miesiączkę miałam 12.05.09, a do poczęcia doszło 7 czerwca... zastanawiam się czy to jest możliwe... owulacja pod sam koniec cyklu... ( w tedy miałam obronę dyplomu, może to ze stresu) ![]() ale posługuję się datą wyznaczoną na usg
Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2010-01-19 o 14:18 |
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
kurcze ale jakas niewyrazna dzisiaj jestem. spac mi sie chce, wstalam o 8 i o dtej pory co chwile sie pokladam, tzn przysypiam przed tv. a ze jestem sama bo maz do 18 w pracy to nudzi mi sie. Ale w sumie to moje ostatnie 9 dni kiedy moge tak bezczynnie polzec przed tv......trzeba korzystac
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w niefajne miejsce, bo z dwóch stron jest droga... Ale tylko aleje są u nas przejezdne, tzn. wózkiem można się poruszać... I tak ciężko się tam przebić... Och, już by ten śnieg stopniał i wyszło by słonko... Nie musiałabym się zastanawiać czy mała nie ma za zimno albo za ciepło... No i by na spacerku nią tak nie rzucało przez to podłoże... Można by do parku jechać... Ale za to pies jest przeszczęśliwy z powodu takich długich spacerków, łapie wariatka za kółka... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Kropka leży sobie obok w kołysce i słodko gaworzy... Gaworzenie jest przerywane czkawką i ulewaniem... Wczoraj o tej porze mięliśmy już masakrę kolkową...
|
|
#1872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1873 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) łaziłam po schodach, przynajmniej poznałam sąsiadów , wykorzystuję tż (już się nie boję o sex pod koniec ciąży, a on nie ma nic przeciwko W czwartek mam mieć kroplóweczkę, a ja bym chciała co by się ruszyło samo Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia!Cytat:
|
||||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk fajną ma Twój piesio zabawe
Mój też wariat to nie wiem co by robił, ale niestety z nim nie dam rady wyjść dodatkowo za duży i ciągnie... wyrywa się itd. bałabym się z wózkiem i z nim iść a nie zawsze mąż będzie w domu żeby z nami się wybrać![]() Wogóle to nie mogę się doczekać weekendu- wtedy myślę będzie spacer pierwszy z prawdziwego zdrazenia ![]() A widac małej lekarstwo pomogło oby tak dalej, bo szkoda cierpienia maleństwa.Kalka spokojnie doczekasz się pewnie niespodziewanie i nagle a gdyby jednak nie to czwartek niedaleko |
|
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane, ja tylko na chwilkę, dzisiaj wróciliśmy do domku (nareszcie
) Nawet nie biorę się teraz za czytanie, zostawię to sobie na wolniejsze chwilę jak już się trochę ogarnę, bo na razie zamęt Zdołałam tylko zauważyć że oprócz mnie rozpakowana już Aldii - GRATULACJEPysia - dzięki za pomoc z listą ja zobaczę jak się zorganizuję z czasem, na razie byłabym Ci wdzięczna za uzupełnianie ![]() Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamuś
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do listy to nie ma sprawy do kiedy sięnie rozpakuje ....nie ma problemu ![]() tak myslałysmy że po powrocie od razu cięzko mieć czas na wszystko ![]() Będziemy cierpliwie czekały ....na relację i fotkę ![]() Malinko ....wow 2 baszki toś ty gospodarna dziewczyna ![]() Mam nadzieję że będzie Wam smakowało.... Jest pyszne wprawdzie jak dlamnie toszkę zbyt słodkie(nie da się za duzo ześć) wolę lżejsze ciasta ...ale raz na jakiś czas można zaszaleć ![]() I na imprezy domowe myslę że jest genialne ![]() aaaa z tym czasem to na pewno dałam za mało....ale już edytowac nie mogę ...ale myślę że na pewno więcej niż 45-50min to nie siedziąłam w kuchni, ale fakt że wszystko miałam przygotowane i ostudzony i ugotowany rano budyń ![]() _________________________ ___ A ja dziś na obiadek miałam KFC domowe ![]() Tylko teraz mam masę garów do zmycia a nie ma ciepłej wody Ani zmywanie, ani pranie a włosy jeszcze chciałam umyć ![]() Mam nadzieję że nie zacznę rodzić ....bo będę jechała z nieswieza głowa bleeeee ![]() też Pyska se zmartwienie znalazła hihihih A co tu tak cicho ???? ![]() Normalnie chyba poszły wszystkie rodzić bezemnie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-19 o 16:06 |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy spacer prawdziwy zaliczony!!!! Bartuś był grzeczny: zero płaczu przy ubieraniu, zero płaczu w wózku, zero smoczka, spał słodko; 30 minut spacerowlaiśmy, było słonko!!!! Alez cudownie!
Teutonia daje radę - jets zaje.....a!!! |
|
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
************************* Ja od dzisiaj jestem na zwolnieniu. Powiem Wam, że chyba to była bardzo dobra decyzja. Wczoraj, jak szłam do pracy - 10 minut piechotą - to w połowie drogi taki mnie dziwny ból złapał na dole, jakby mnie rozrywali w 2 strony i ani w jedną, ani w drugą stronę się ruszyć... Doczłapałam jakoś do szkoły, posiedziałam i mi trochę przeszło. Aczkolwiek cały wczorajszy dzień jakoś kiepsko się czułam. No i cieszę się niezmiernie, że podjęłam decyzję o zwolnieniu.Jak pojechałam wczoraj do szpitala po zwolnienie, to niedługo przed moim przyjazdem urodziło się dziecko z wadą, chyba downem. Ta dziewczyna, co je urodziła, aż zemdlała z tego wszystkiego, bo w ciąży nic nie było wiadomo, że coś nie tak... Jak to usłyszałam, to aż mi się słabo zrobiło. No i od wczorajszego wieczoru siedzi mi to w głowie; spać nie mogłam dzisiaj w nocy, ciągle się przewalałam z boku na bok, normalnie stracha załapałam
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Brzoskwinko
czekamy na relację![]() Lila zazdroszcze słońca chciałabym żeby u nas tak ładnie w weekend było na nasz pierwszy spacer.Kocurazab nie można tak myśleć, zobaczysz, że będzie wszystko dobrze. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-19 o 16:13 |
|
|
|
#1880 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W jednym pojemniku spokojnie mieszczą się 2 rybki. Ja jak robię w tym parowarze obiad, to najadamy się z mężem oboje, a nie walę całych tych pojemników. Są one naprawdę duże, także jak będzie Maluszek, to nawet, jak podrośnie też starczy jedzenia z tego parowaru dla naszej 3 - są 3 pojemniki + taka miseczka do ryżu (ale ten ryż to nie tak łatwo zrobić, ja kiedyś dla wypróbowania trzymałam go z godzinę i się nie uparował do końca, więc dałam spokój i dogotowałam w wodzie ) ale inne potrawy OK.Zdjęcia niestety nie zrobię, bo nie mam sprzętu, dlatego też nie wstawiam i swoich fotek, bo ich po prostu nie mam. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
tak mi się pić chce, a przy okazji WC zaliczam
|
|||
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
BRZOSKWINIA. Witajcie!!!
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że już jesteście w domku Synek słodki ![]() GRATULACJE jeszcze raz! |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Brzoskwinko witamy
super ze juz jestescie. Jak sie ogarniesz to czekamy na relacje i fotki
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinko witamy z powrotem no i czekamy na zdejcia i relacje
|
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Ja już jestem po usg Filip jest zdrowiutki, wszystko jest w porządku, przepływy itdNo i nasz mały klocek waży już 3200g! Duużo Nawet lekarz skomentował, bo tak bada i bada i pyta "Czy to moja pierwsza ciąża?" Ja mówię, że "tak, a coś nie tak?" a on "Nie tylko duże dziecko.." ![]() Powiedział że do terminu porodu spokojnie do 4kg dobije... ciesze się że jest duży itd ale wspominając przejścia np Olivii to zastanawiam się jak takiego klocka urodzę ![]() Wiem że nie ma się co przywiązywać do tych szacunków z usg, błąd na jego sprzęcie jest +/-400g, ale tak czy siak Filip będzie spory ![]() Dlatego też mam taki brzuch wielki ![]() No i jedna tylko rzecz mnie zastanawia, bo jak wyszłam od niego to na tej kartce z wynikami przeczytałam że łożysko III stopnia.. Na badaniu tego nie skomentował i nic nie mówił ale czy to nie za wcześnie na III stopień ??
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.......
Ale miałam dzisiaj dzień.... Wstałam o 5.30 specjalnie, żeby jechać po wyniki wymazu i cytologii a potem do ginki na wizytę..... Wyników nie ma bo się okazuje, że 10 dni się na nie czeka, a nie 7..... Pojechałam do ginki i zostałam potraktowana podobnie jak wczoraj Kamyil..... Ginka mnie nie zbadała "waginalnie"....zmier zyła mi tylko ciśnienie i posłuchała serducha córci.....i się zdziwiła, że nie ma tych wyników...no więc ja sie pytam, a jesli zacznę rodzić w tym tygodniu i nie zdąrzę odebrać to co? To ona, oaza spokoju, oświadczyła, że to powiem, że w czerwcu wyszedł mi paciorkowiec i tyle....i własciwie powiedziała, że jak nie urodzę, to za tydzień żebym z tymi wynikami jeszcze wpadła, a jak urodzę no to zyczy mi powodzenia...... Także nic się nie dowiedziałam, nie wiem jak moja szyjka, nie wiem jak te wyniki a najlepsze jest to, że jak wróciłam do domu po 11...to padłam jak mysz kościelna, i obudziłam się o 12.00 z mega skurczem!!!!! i tak miałam ich w przeciągu godziny z 6!!!!! ale nic więcej się nie wyklarowało z tego, w kazdym bądź razie, mam takie dziwne uczucie w dole brzucha, żaden ból, takie nie wiadomo co No więc równie dobrze mogłam dzisiaj się wyspać i mieć w pupie wizytę bo tylko czas zmarnowałam.....ech.... |
|
|
|
#1889 | ||
|
Zakorzenienie
|
......a rzeczywiście coś mało piszecie bo szybko nadrobiłam
![]() kasiorekzeta co do pytania o zwolnienie to mnie też wczoraj gin zapytał czy piszemy zwolnienie... też mnie to zdziwiło bo jestem na zwiolnieniu od 21tc a ten nagle się pyta czy wypisywać.. jakoś nie wyobrażam sobie żebym miła teraz iść do pracy No i trzymam kciuki za jutrzejsza obronę ![]() kalka oj naczekasz się.. oby coś ruszyło przed czwartkiem ![]() Brzoskwinko witamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ************ A zapomniałam napisać że po badaniu wskoczyłam do Superpharmu i kupiłam nieco kosmetyków i m.in. ten termometr Microlife- był przeceniony ze 159zł na 94zł.. Miałam go kupić na Allegro, a tu są po 99zł +przesyłka więc cena niezła ![]() Kupiłam też osłonki na piersi Aventu, był tylko rozmiar S wiec go wzięlam bo i tak nie wiem jaki ja mam rozmiar... Cycki mam małe wiec może będą dobre...
|
|
#1890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się że Teutonai się sprawdza ...ja też już się nie mogę doczekać spaceku z Pysiolinką w wózeczku Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz załuje że przeczytałam ten akapit Zebcia ma r ację że trzeba mysleć pozytywnie ....ale dla mam, które jeszcze nie urodziły a słyszą lub czytajatakie rzeczy to nie łatwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-19 o 17:36 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

wiec tez nie wiem kiedy mnie zlapie 
(a miała być) i teraz
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jak łożysko nawala, albo dzidzia ma kiepskie tętno,...no nie wiem są różne przypadki:/ poza tym w tej przychodni nawet wypisanie L4 traktują jako normalną wizytę i każą bulić $ :/ naważyłam sobie piwa...

co do czasu ??? to napradę wydawało mi się że było w moarę szybko...ale z ręką na sercu przyznalam się w komentarzu, że na zegarek nie patrzyałam 
i koniecznie nam napisz co i jak 

Pytam, bo z aniedługo my się wybiieramy na pierwszy spacer po werandowaniu i sama nie wiem na ile można sobie pozowlić...

, wykorzystuję tż (już się nie boję o sex pod koniec ciąży, a on nie ma nic przeciwko

ciesze się że jest duży itd ale wspominając przejścia np Olivii to zastanawiam się jak takiego klocka urodzę