Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 14:44   #391
elianka
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 4

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Ja bym ich w tym sklepie pozabijała Kupujmy buty i oprawiajmy je w ramki!

Właśnie dlatego kupuje tanie buty. Jak się rozwala, to wywalam i kupuje nowe i się nie wkurzam, ze dałam za nie 500 zł - każda parę potrafię zamordowac tak samo
Stary 2010-01-19, 14:51   #392
babeczka83
Raczkowanie

Witam. Pozwólcie, że i ja dołączę
Jestem pełna podziwu widząc waszą wytrwałość. Chcę zrzucić 5kg, na pewno niektóre z Was powiedzą, że to mało, jednak dla mnie to ogromny problem. Próbuję je zrzucić od maja ubiegło roku i nic Postawiłam na sport, intensywnie gimnastykuję się w domu i biegam (a raczej biegałam, bo teraz zawiesiłam działalność ze względu na śnieg i paskudną pogodę). Postawiłam na warzywa, mięsa praktycznie nie jadam, czasami kurczaka (jakieś 2-3 razy w miesiącu). Ale jak wiadomo w lecie tyle pokus Jadłam lody bez opamiętania z myślą, że przecież i tak to "wybiegam" i "wypływam" na basenie. Myliłam się. Jedynie nabrałam kondycji, wyrzeźbiłam mięśnie, ale tłuszcz na brzuchu został, a waga stoi w miejscu
Przeczytałam książki i mam nadzieję, że mi to pomoże Mam 27lat, 164cm wzrostu, waga 56kg. Podobno prawidłowa, ale naprawdę wyglądam niedobrze, szczególnie ten obwisły brzuch. Mimo, że jestem niska, nie jestem drobnej budowy ciała, mam "grube kości", szerokie barki, grube ramiona, masywne uda. Dopiero przy wadze 52-51kg wyglądam proporcjonalnie, chociaż według tabel jest to niedowaga Przy takiej wadze czuję się najlepiej i naprawdę nie wyglądam szczupło (może przez te niewielkie mięśnie?). Wymarzoną wagę utrzymywałam bez probemu do 2004 roku, lekarz ważąc mnie był bardzo zdziwiony i powiedział, że "bardzo zdrowo wyglądam ". Zrobiłam test i wklejam tabelkę, jednak nie wierzę, że zrzucę tyle kg do 23 lutego cały czas jedząc

Ważę się rano.

Faza uderzeniowa:
1 dzień: Wczoraj 56kg
2 : 54,5
Stary 2010-01-19, 14:57   #393
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez babeczka83 Pokaż wiadomość
Witam. Pozwólcie, że i ja dołączę
Jestem pełna podziwu widząc waszą wytrwałość. Chcę zrzucić 5kg, na pewno niektóre z Was powiedzą, że to mało, jednak dla mnie to ogromny problem. Próbuję je zrzucić od maja ubiegło roku i nic Postawiłam na sport, intensywnie gimnastykuję się w domu i biegam (a raczej biegałam, bo teraz zawiesiłam działalność ze względu na śnieg i paskudną pogodę). Postawiłam na warzywa, mięsa praktycznie nie jadam, czasami kurczaka (jakieś 2-3 razy w miesiącu). Ale jak wiadomo w lecie tyle pokus Jadłam lody bez opamiętania z myślą, że przecież i tak to "wybiegam" i "wypływam" na basenie. Myliłam się. Jedynie nabrałam kondycji, wyrzeźbiłam mięśnie, ale tłuszcz na brzuchu został, a waga stoi w miejscu
Przeczytałam książki i mam nadzieję, że mi to pomoże Mam 27lat, 164cm wzrostu, waga 56kg. Podobno prawidłowa, ale naprawdę wyglądam niedobrze, szczególnie ten obwisły brzuch. Mimo, że jestem niska, nie jestem drobnej budowy ciała, mam "grube kości", szerokie barki, grube ramiona, masywne uda. Dopiero przy wadze 52-51kg wyglądam proporcjonalnie, chociaż według tabel jest to niedowaga Przy takiej wadze czuję się najlepiej i naprawdę nie wyglądam szczupło (może przez te niewielkie mięśnie?). Wymarzoną wagę utrzymywałam bez probemu do 2004 roku, lekarz ważąc mnie był bardzo zdziwiony i powiedział, że "bardzo zdrowo wyglądam ". Zrobiłam test i wklejam tabelkę, jednak nie wierzę, że zrzucę tyle kg do 23 lutego cały czas jedząc

Ważę się rano.

Faza uderzeniowa:
1 dzień: Wczoraj 56kg
2 : 54,5
Mając tyle do zrzucenia, to system 1/1 zrób. I uwierz, że dasz radę, bo to naprawdę skuteczna dieta Kg na tydzień to powinna być norma Tylko musisz się do mięska przekonać

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:24   #394
_shrek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
Oczywiscie ze witamy rodzynka szkoda ze tylko jeden kolega sie ujawnil bo przypuszczam ze wiecej mezczyzn czytajacych jest ten watek .Miłego dnia

Serwus !!!

Facetów czytających z wypiekami na twarzy to forum jest z pewnością bardzo wielu, ale tak jakoś kanciasto wcinać się w Waszą pasjonującą dyskusję. Fajne jest to, że grzejecie postami jak z karabinu maszynowego, a większość z nich jest niezwykle cenna dla nowych amatorów dukania. Jak tutaj wstrzelić z wątkiem skoro ledwo można nadążyć z czytaniem ?
Jako facet chylę przed wami czółko. Nawet pikanteria bezinteresownych często uszczypliwości ma swój urok.
Doktorek byłby z Was naprawdę dumny.

Dukam od 4.01.2010 - 124,2kg, dzisiaj rano 116,8kg. Cel to 99kg ( co przy wzroście 186cm powinno dać przyzwoitą całość)

Książkę przeczytałem, forum także od deski do deski, rozróżniam skrobię od mąki, więcej grzechów nie pamiętam i na razie nie mam głupich pytań........
Ale tylko na razie !!!

No to na razie

Edytowane przez _shrek_
Czas edycji: 2010-01-19 o 15:29
_shrek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:26   #395
Marta 33
Rozeznanie

Serwus serwus !!

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:32   #396
IneczkaM
Przyczajenie

Cytat:
Kg na tydzień to powinna być norma
a mi od półtora tygodnia ani pół kg nie spadło
IneczkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:34   #397
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IneczkaM Pokaż wiadomość
a mi od półtora tygodnia ani pół kg nie spadło

bo przestoje też sie zdarzają

Stary 2010-01-19, 15:38   #398
kasiaczek1916
Przyczajenie

GG do kasiaczek1916

joł wszystkim "dukającym"

ale fajnie, ze nas coraz więcej

Berlinianka- walcz o te buty- ja prawie pół roku użerałam się z pewnym sklepem, ale oddali mi kasę ( chyba mieli mnie już dość :P)

słuchajcie DZIEWCZĘTA, tam trochę z innej beczki- w poniedziałek mam rozmowę o pracę- dodam, że moją pierwszą- co byście na moim miejscu założyły- szarą princeskę z białą bluzką, czy ciemno-śliwkową garsonkę ( tzn. marynarka a na dół bądź spódnica bądź spodnie)... przypomnę tylko, że mam dość spory biust, a nie chcę przyszłego pracodawcy nim storpedować

mam ochotę na sałatkę z czosnkiem, ale o 18 mam spotkanie z kumpelą i muszę czekać do kolacji ech....

17.01 II faza
1,64 i 70 kg

jest 66 kg (stan na 22.02.10)

cel- rozmiar 36/38
waga 54-56...
wg doktorka 29.04.2010 będzie56,4 kg
kasiaczek1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:39   #399
IneczkaM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
bo przestoje też sie zdarzają
Ale tak długo? Przez pierwsze 5 dni ubyło 3 kg a później nic
IneczkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:42   #400
Marta 33
Rozeznanie

to nie jest długo cierpliwości albo zmień system .. moze pomoże?

zastanawiam się jedynie czy częste zmiany systemu mają jakichś wpływ na chudnięcie? Ale w tej kwestii proszę o wypowiedź weteranki

Edytowane przez Marta 33
Czas edycji: 2010-01-19 o 15:45
Stary 2010-01-19, 15:45   #401
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

shrek bo my to takie fajne babki jestesmy, facetow nam trzeba bo testosteron nam niebezpiecznie wysoko skacze

to pewnie jedyna dieta na jaka faceci sa w stanie sie zdecydowac, bo gdzie im liczenie kalorii i dokladanie po listu salaty. A tak miesko na okraglo.

Probuje brata namowic. Jako ze w przyrodzie nic nei ginie to moje zrzucone kilogramy jakims cudem znalazly droge przez pol Europy do jego brzusia. stwierdzil ze dieta mu sie podoba tylko chcialby sie upewnic ze piwo to tez pod bialko podpada

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:47   #402
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IneczkaM Pokaż wiadomość
Ale tak długo? Przez pierwsze 5 dni ubyło 3 kg a później nic

zastoje moga trwac nawet do miesiaca ze nic ci nie ubedzie.a nawet wiecej.
wiec 1,5 tyg to pikuś

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

witaj shrek
milo tu jakiegos faceta poczytac

moj kuzyn tez na diecie,ale on tylko podczytuje forum jakos sie nie udziela a szkoda bo 18 kg juz stracil wiec tez ma byc z czego dumny

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:52   #403
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

kasiaczek ja bym poszla w garsonce. bardziej profesjonalnie sie wyglada i tak jakos schludniej. a co to za praca?

w przypadku zastoju nalezy odstawic wszelkie dodatki spoza podstawowej listy (skrobia, kakao itd), slodzik, i wprowadzic 30min ruchu dziennie. Waga powinna ruszyc

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2010-01-19 o 15:55
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:00   #404
Didier
Rozeznanie

_shrek_ witaj swietna prezentacja
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:15   #405
Berlinianka
Zadomowienie

Dwóch panów się ujawniło, proszę, proszę
Witam Was i ja

Co do butów, po popłakaniu się z nerwów napisałam odwołanie, jutro wyślę. Czy może lepiej zanieść osobiście i poprosić o pieczątkę sklepu na kopii, że dostali to w takiej a nie innej formie?
Cała głupia jestem, rzeczoznawca mówiła, że mogę nie mieć szans, ale ja się tak łatwo nie dam

Wiedziałam, że jak się tak fajnie dzień zaczął, to nie mogło tak być cały czas. Która mi sprzed komputera czaruje z zazdrości o te -0,6?

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-19, 16:15   #406
Kitty2010
Przyczajenie

ulala, ale sie dlugo nie odzywalam w koncu i jakis rodzynek sie u nas pojawil. ja juz drugi tydzien na PW jestem, i schudlam 2 kg nie jest zle, ale licze na więcej kurcze, ale mialam wczoraj ochote na cos slodkiego, chyba cukrow mi brakuje na szczescie wynalazlam jakis przepis w przepisowni na bardzo czekoladowe ciasteczka i je zrobilam, bo juz nie moglam wytrzymac

kochani, może macie pomysł na pozbycie się strasznych fałd na brzuchu po urodzeniu dziecka, moja kumpela ma wlasnie z tym problem, jest dość szczupła ale męczy ją ten brzuch... podeslijcie jakies pomysły będę wdzięczna.

Edytowane przez Kitty2010
Czas edycji: 2010-01-19 o 16:21
Kitty2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:19   #407
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Dwóch panów się ujawniło, proszę, proszę
Witam Was i ja

Co do butów, po popłakaniu się z nerwów napisałam odwołanie, jutro wyślę. Czy może lepiej zanieść osobiście i poprosić o pieczątkę sklepu na kopii, że dostali to w takiej a nie innej formie?
Cała głupia jestem, rzeczoznawca mówiła, że mogę nie mieć szans, ale ja się tak łatwo nie dam

Wiedziałam, że jak się tak fajnie dzień zaczął, to nie mogło tak być cały czas. Która mi sprzed komputera czaruje z zazdrości o te -0,6?

ja nie

jezeli nie chcesz tam isc to wyslij za potwierdzeniem odbioru albo chociaz poleconym
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:20   #408
fotoreporterka
Raczkowanie

Podczas wczorajszej kolekcji pożegnalnej:
Cioctka nr 1:
Aleś Ty schudła!Starczy już

Kuzynka super fajna:
Ejj, nie zniknij!

Ciotka wiecznie zazdrosna:
No w końcu wyglądasz jak kobieta...

Hehheh.. zawsze trzeba dostać kubeł zimnej wody na głowę Uwielbiam mieścić się w ubrania numer 38 I mam nadzieję, że tych rozmiar 40-42 już nie założę

Dieta musiała pójść na 5 dni w kąt. I nie dało rady inaczej. Ale dziś wracam pokornie. W końcu zaczynam etap walki o ostatnie 2-3 kg

Mam nadzieję, że do 8 marca się ich pozbędę

5 X -22 XII z 65 na 55kg

22 II 2010-59kg

Do Wielkanocy ma być 55-54kg
fotoreporterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:26   #409
endorfinka78
Przyczajenie

Berlinianka najlepiej zanies niech ci podpisza kopie, ze odebrali. Ewentualnie wyslij za potwierdzeniem jesli nie chce Ci sie osobiscie popylac. Bedziesz miala dowod ze wyslalas.
będzie: 70
-13 cm łącznie w obwodzie
endorfinka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:46   #410
lastchance
Przyczajenie

Witam Szanowne Dukanki i Szanownych Dukanów Cieszę się, że jest nas tu coraz więcej... ja już po pracy relaksuję się czytając forum... Narazie cały czas jestem w szoku porannym ważeniem... Zobaczymy jak będzie jutro!
Nie wiem tylko, czy nie jem trochę za dużo...
bo np. dziś : śniadanko : omlet z 2 jajek, 2 łyżek otrębów owsianych, 4 tabletek słodzika i szczypty cynamonu; omlet polałam serkiem piatnicy 3% z 1 tabletką słodzika obiad: serek piatnica 3%, kawałek wędzonego łososia, jogurt naturalny zott z tabletką słodzika i jajko na twardo...
Wiem, ze niby mozna jesc bez ograniczen, oby dozwolone produkty... no ale mimo wszystko dziwnie mi tak, ze mozna jesc i sie bedie chudlo na kolacyjke pewnie jakis serek ze slodzikiem wszamie jeszcze...
postanowilam sie trzymac zalecen dukana i jesc 3 posilki dziennie w miedzyczasie duzo pije... no zobaczymy jak to bedzie...
pozdrowionka
lastchance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:49   #411
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lastchance Pokaż wiadomość
Witam Szanowne Dukanki i Szanownych Dukanów Cieszę się, że jest nas tu coraz więcej... ja już po pracy relaksuję się czytając forum... Narazie cały czas jestem w szoku porannym ważeniem... Zobaczymy jak będzie jutro!
Nie wiem tylko, czy nie jem trochę za dużo...
bo np. dziś : śniadanko : omlet z 2 jajek, 2 łyżek otrębów owsianych, 4 tabletek słodzika i szczypty cynamonu; omlet polałam serkiem piatnicy 3% z 1 tabletką słodzika obiad: serek piatnica 3%, kawałek wędzonego łososia, jogurt naturalny zott z tabletką słodzika i jajko na twardo...
Wiem, ze niby mozna jesc bez ograniczen, oby dozwolone produkty... no ale mimo wszystko dziwnie mi tak, ze mozna jesc i sie bedie chudlo na kolacyjke pewnie jakis serek ze slodzikiem wszamie jeszcze...
postanowilam sie trzymac zalecen dukana i jesc 3 posilki dziennie w miedzyczasie duzo pije... no zobaczymy jak to bedzie...
pozdrowionka
Zapewniam Cię, jesz mniej ode mnie A zobacz, chudnę

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-19, 16:49   #412
elianka
Zakorzenienie

lastchance- patrz, czy nabiału nie za dużo, bo niektórzy )np ja) mają od tego zastoje, po drugie, Dukan zaleca 5 posiłków dziennie, a nie trzy
Stary 2010-01-19, 16:58   #413
e_di
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kitty2010 Pokaż wiadomość
kochani, może macie pomysł na pozbycie się strasznych fałd na brzuchu po urodzeniu dziecka, moja kumpela ma wlasnie z tym problem, jest dość szczupła ale męczy ją ten brzuch... podeslijcie jakies pomysły będę wdzięczna.
proponuję ćwiczenia - 6 weidera, przynosi super efekty, tyle, że trzeba miec dużo zaparcia i motywacji by ćwiczyć
mozna zrobić zdjęcia swojego brzucha i dla porównań by się motywować co tydzień robic ponownie, jak się wpisze w google jest tam rysunek jak ćwiczyć, na yotube filny i zdjęcia efektów również
e_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:05   #414
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_di Pokaż wiadomość
proponuję ćwiczenia - 6 weidera, przynosi super efekty, tyle, że trzeba miec dużo zaparcia i motywacji by ćwiczyć
mozna zrobić zdjęcia swojego brzucha i dla porównań by się motywować co tydzień robic ponownie, jak się wpisze w google jest tam rysunek jak ćwiczyć, na yotube filny i zdjęcia efektów również
Tak, to ćwiczenie pomaga, ale samozaparcie to za mało. Tu trzeba stalowej silnej woli
Ja ze swojej strony mogę polecić hula-hop Jako uzupełnienie innych ćwiczeń. "Suplement ćwiczeń" Fałdy same w sobie nie znikną, ale pomogą ujędrnić skórę i poprawić wcięcie w talii. Ja napełniłam swoje kółko kaszą gryczaną. Naprawdę fajna sprawa.

Ile to jeszcze dni

Edytowane przez Berlinianka
Czas edycji: 2010-01-19 o 17:07
Stary 2010-01-19, 17:08   #415
elianka
Zakorzenienie

ja swoje napełniłam grubą sola. czasem tak się wczuwam, że mam siniaki w talii. Ja zaczęłam nosić w domu pas gumowy, żeby wodę wytracać z brzucha faktycznie centymetrów ubywa, zastanawiam się nad spodenkami....
Stary 2010-01-19, 17:10   #416
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
ja swoje napełniłam grubą sola. czasem tak się wczuwam, że mam siniaki w talii. Ja zaczęłam nosić w domu pas gumowy, żeby wodę wytracać z brzucha faktycznie centymetrów ubywa, zastanawiam się nad spodenkami....
No ja miałam na początku siniaki na kościach miednicy Bo to chyba jest miednica... Ale szybko zaczaiłam jak kręcić, by potem nie cierpieć
I teraz czasem sobie kręcę przed telewizorem ok. 40 minut i mama płacze, że jak ja tak mogę, że mi to nie spada...?

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-19, 17:11   #417
lastchance
Przyczajenie

Cytuję za Dukanem (zielona książka)
"Trzy posiłki dziennie. Choć główną zasadą, na której opiera się moja metoda, jest możliwość spożywania dozwolonych produktów bez żadnych ograniczeń ilosciowych, ważne jest, by zachować normalny rytm trzech podstawowych posiłków dziennie."
Ja naprawdę czytałam tę ksiązkę
lastchance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:13   #418
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lastchance Pokaż wiadomość
Cytuję za Dukanem (zielona książka)
"Trzy posiłki dziennie. Choć główną zasadą, na której opiera się moja metoda, jest możliwość spożywania dozwolonych produktów bez żadnych ograniczeń ilosciowych, ważne jest, by zachować normalny rytm trzech podstawowych posiłków dziennie."
Ja naprawdę czytałam tę ksiązkę
No tak, wiesz, one mają starą książkę i tu nas pouczają

Bakłażany się mi pieką z mięsem mielonym, papryką i pieczarkami, komu leci ślinka?

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-19, 17:16   #419
elianka
Zakorzenienie

ja mam nowa zieloną książkę. Trzy posiłki i dwie przegryzki, jadłospis tez jest na pięć posiłków, a obiad i kolacja wg. Dukana to wyżerka z trzech dań (z deserem).
Stary 2010-01-19, 17:16   #420
Mo_Nika
szamanka

W końcu doczytałam... jeden dzień = 4 strony
Jak miło, że i mężczyźni do nas dołączają, hehe

Wczoraj nawet bardzo nie nagrzeszyłam, tylko jedna mała lampka wina sama byłam w szoku, że nie ciągnęło mnie aż tak bardzo do alkoholu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości