|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Cytat:
![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I za ile kupiłaś? Wybrałaś opcję z komisem?
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po za tym co do tego że jeśli już raz sie zrobiło to po co czekać... napewno warto zaczynać czekanie od nowa bo ono uczy wielu rzeczy. Pewnie nie raż każdemu się zdarzy na coś czekać a jak będzie niecierpliwy to wiele rzeczy może się nie udać. Po każdej spowiedzi ma się czystą kartę co nie znaczy że grzechy zostają zapomniane. No i można na nowo się starać szczególnie jeśli komuś zależy na "realcji" z kościołem z Bogiem ![]() ![]() a ja dziś zaliczyłam kolosa w 3terminie i dostałam zaliczenie ![]() ![]() ![]() Życzę wam pozdawania wszytskich egzaminów ![]() Ins fajnie że z TŻtem lepiej ![]() i w ogóle tęskno mi za wami.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() zdjec nie mam bo mama z siostra nie pozwolily mi zrobic... ![]() ![]() za dobrze mnie znaja ![]() ![]() wiec już nie nalegałam na fotki chociaz mozna bylo zrobic po wplaceniu zaliczki ![]() opcje wzielam narazie z komisem bo i tak i tak musze wplacic przed odbiorem 2700 wiec w razie czego mam zaznaczone ze moge oddac a gdybym kupila bez zaznaczania ze w komis pozniej chce ja oddac to szefowa moglaby sie na to nie zgodzic... dzisiaj wyglądam tak: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Maya, faaaaajnie
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- ała, z samym określeniem się nie zgodzę. No nie wiem - dla mnie osobiście takie określenia są przykre. To że nie mam ślubu z kimś kogo kocham nie znaczy, że się z nim "rżnę"...
#3127 |
Zakorzenienie
|
Maya w którym salonie kupiłaś?
![]() Suknia jest cudowna, dobry wybór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz nie mieć ślubu mi to nie przeszkadza i nie uważam że "rżniesz" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Sanrioo, wiem, wiem. Ja po prostu przewrażliwiona jestem na tym p-kcie
![]()
#3131 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() na Głębokiej, tam są dwa koło siebie ja kupiłam w Reginie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
Heh, a mnie zawsze rozbrajały (nie zawsze pozytywnie) teksty Pawulkiewicza. Czasem to takie... naciągane, ale ciekawie się słucha.
"CZYTANIE Z OCZU Kiedy udzielam ślubów, mówię do młodych: Stańcie do siebie twarzam, podajcie sobie ręce i powtarzajcie za mną słowa przysięgi małżeńskiej. I tu odkrycie: na 10 par, 7 nie patrzy sobie w oczy. Na mnie, na księdza, patrzą, chociaż nie mnie przysięgają, tylko sobie. Znajomy starszy ksiądz powiedział: "Nie dziw się, oni się pierwszy raz z tak bliska widzą, kiedy jest jasno, więc się czują nieswojo". Szkoda, bo narzeczeństwo jest po to, by nauczyć się patrzeć w oczy i czytać z oczu. Przychodzą tacy zakocham do kancelarii, więc pytam, czy się kochają. "Na zabój!" - mówią. "To niech się pan odwróci i powie, jaki kolor oczu ma pańska dziewczyna" - nakazuję. On na to: „Kolor oczu? Gośka, jaki ty masz kolor oczu?"." 1. Czy to, że patrzą na księdza nie jest oznaka, ze starają się nie pomylić? ![]() 2. A niektózy mówią, że tylko zakochani nie wiedzą ![]() Ale to taki offtop. A co do rżnięcia, nie cierpię jak kościół i wierni używają az za często takich określeń. Tak naprawdę większość ludzi biorących ślub kościelny czuje jego ważność, więc to trochę niefajnie tak sobie strzelać hasłem i generalizować. Tak, jakby wierzących określić: "A, wszyscy to mohery Rydzyka!" Ola, no fakt, z 3 warunkami to ciężko ciągnąć... Ale przecież biochemię masz teraz zdać, więc zawsze to farmakologia wskoczyłaby na jej miejsce i byłoby dalej 2 ![]() ![]()
#3133 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem tak apropos tej wypowiedzi księdza
![]() W 7/10 ślubów na jakie chadzam ![]() I właśnie spytałam tż - wie jaki mam kolor oczu ![]()
#3134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
może z tym kolorem oczu to nie są pewni jak kobieta ma takie nijakie - szarozielone itd. , w każdym razie przykro się czyta o tym, że dla kogoś seks to zwykłe rżnięcie i że trzeba je porzucić dla Boga
jestem zmęczona strasznie i w ogóle facet od ćwiczeń, który wiecznie nie przychodził albo zmieniał terminy i przez to byłam 2 razy u niego jeszcze do mnie miał pretensje o to i muszę mu oddać mnóstwo prac dodatkowych ![]() ![]() Pozytywnym aspektem jest że miałam ze sobą aparat cyfrowy i zrobiłam zdjęcie testu z łaciny, który będę pisać za tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gwizdak, to też mnie dziwi. W kółko przed ślubem się słyszy, że małżeństwo to cudowny sakrament. Na naukach przedmałżeńskich w większości parafii (bo z tego co zdążyłam zauważyć, nie we wszystkich parafiach tak jest) uczą o kalendarzyku, o seksie, a o tym już zapominają wspomnieć... I fajnie, jak człowiek przeświadczony, jaką to cudowną robi rzecz, nagle dowiaduje się, że popełnia zbrodnię wobec swojego pięknego prostego życia ![]() Nie no, śmieję, ale faktycznie, jest to podcinanie skrzydeł, bo przecież tyle dobrych małżeństw jest wokół nas. Przed ślubem też nie jest nigdy idealnie, ale przecież może być mimo wszystko cudownie po ślubie . A co do wyrzeczeń i poświęceń... Niektórzy może nawet nie zauważą większości,albo nie będzie to dla nich problemem. Skoro kochają, to robią coś "automatycznie", odruchowo, nie z bólem serca. Ajjj się rozgaduję i rozwijam temat xD
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-01-19 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Gwizdak;16563627]Maya, faaaaajnie ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- ała, z samym określeniem się nie zgodzę. No nie wiem - dla mnie osobiście takie określenia są przykre. To że nie mam ślubu z kimś kogo kocham nie znaczy, że się z nim "rżnę"...[/QUOTE] No właśnie... Sanrioo i dlaczego uważasz,że dla kogoś kto sypia przed ślubem -ślub w KK nie jest sakramentem???Dlatego,że będąc katolikiem trzeba w 100% postępować tak jak nakazuje Kościół?A kto właściwie tak robi? Maya to suuper ![]() Zazdroszczę Ci,bo ja pewnie będę mieć niezłe problemy ze znalezieniem ![]()
![]() |
#3139 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudownie! Szkoda tylko, że mama nie pozwoliła Ci się obficić ![]() Cytat:
Cytat:
Spoko, zawsze skończenie tego kierunku było moim marzeniem i jestem zdania, że marzenia trzeba spełniac. Ale niekoniecznie każdy jest w stanie temu podołać. A według mnie... nawet marzenia nie są warte aż takich nerwów. Ale zobaczymy co będzie. Może pani humorzasta wpisze nam wszystkim =3 i będziemy szczęśliwi. Cytat:
Cytat:
Ale on w ogóle jest dziwny bo potrafił odróżnić kolor włosów kasztanowy od miedzianego brązu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Mój też wie, jaki mam kolor oczu - powiedziałby pewnie, że mam niebieskie heh
![]() ![]() ![]() Za dzieciaka miałam błękitne, takie idealne, książkowe... Szkoda, że już nie mam takich ![]() Ja bardzo szanuję wstrzymywanie się ze współżyciem do ślubu, chociaż naszego seksu nie postrzegam w kategorii grzechu ciężkiego (choć przecież jestem tego świadoma) - nie jest tak, że seks przesłania nam bycie ze sobą, a raczej jest dodatkiem do całego naszego bycia razem i zdarza się kilka dni pod rząd, a zdarza się raz na 1-2 miesiące, no i tak to po prostu jest. A do ślubu obydwoje podchodzimy bardzo poważnie, nie chcemy (nie uznajemy) innego, niż Kościelny i ma on dla nas bardzo dużą wagę ![]()
#3141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wczoraj jak byłam u spowiedzi to pierwsze pytanie jak juz pisałąm było o zareczyny, a kolejne, zeby pięknie przygotować sie do małzenstwa i poznawać siebie, bo to jest wazny czas przed slubem ![]() co do sanrioo to rzeczywiscie rzniecie nie jest za miłym słowem, ale jej raczej chodziło pewnie o osoby, ktore na codzien maja mało wspolnego z kosciolem, a potem nagle chca miec slub koscielny. nasz znajomy ksiadz opowiadał nam przypadek, ze przyszła do nich para prosic o slub. i sie pytaja ile trwa msza. no i on mowi ze 45min. przychodza w poniedziałek po slubie z reklamacja, ze ma im oddac kase- 800zł. ksiadz sie pyta za co skoro za slub placili 300zł i w ogole dlaczego reklamacja. okazało sie, ze mieli pretensje, ze msza trwałą 10 min krocej (trwała krocej, bo nikt nie był prawie u komunii, nawet rodzice pary młodej). no i przez to, ze msza trwała krocej, oni przyjechali za wczesnie na sale i skrzypaczka nie byłą jeszcze gotowa, a miała im robic tło muzyczne przy skladaniu zyczen... i ze cos tam jeszcze nie było gotowe. nomalnie rece opadaja na takich ludzi. ksiadz oczywiscie pieniadze oddał i powiedział, czy zastanowili sie po co był im ten slub koscielny.
![]() |
#3142 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() mój wie jaki mam kolor oczu ![]() wróciłam po 16 do domu od teściowej, wzięłam dywan i chyba z pół godziny trzepałam na śniegu (odwrócony górą na śnieg), właśnie go położyłam na zmiecioną i umytą podłogę i wygląda jakby dopiero wrócił z pralni ![]() muszę zacząć pisać 2 prace semestralne, a nie chce mi się jak cholera...zmuście mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Witam...coś mi tak dzisiaj smutno...
Na razie się nie udzielam, muszę duuużo dzisiaj zrobić. Ale co jakiś czas zajrzę do Was ![]() Maya, sukienka jest prześliczna, jak na razie najpiękniejsza jaką do tej pory widziałam, bardzo w moim typie ![]() ![]() majorka, natychmiast do nauki! ale już ![]() ![]() ![]()
MY ![]() Zaręczeni! ![]() Nasz ślubik ![]() Karinka ![]() Maleństwo ![]() "Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..." Edytowane przez Gleniusia Czas edycji: 2010-01-19 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
mnie też zabolało słowo "rżnięcie" ale myślę, że sanrioo nie chodziło konkretnie o nas, tylko o ludzi którzy robią to z bylekim i bylegdzie a potem nagle chcą przysięgać przed Bogiem.
crozee bo ta para chciała mieć show a nie ślub... Moim zdaniem fajnie mieć wszystko dopracowane, ale jeżeli w dniu ślubu coś nie wypali, to trzeba to po prostu olać i nie przejmować się drobiazgami, bo wtedy ten jeden z najpiękniejszych dzni w życiu można może przeobrazić się w jakies piekiełko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
jestem taka zawalona pracami ;( właśnie kończę jedną i M. narobił mi nadzieję że zrobi za mnie streszczenie a po kilku zdaniach przeczytanych stwierdził że mu się nie chce i będę znowu nie spać po nocy żeby jakieś gówna robić ;( wiem, że nie musi tego robić ale mi przykro że miałam nadzieję przez chwilę a teraz znowu się czuję zawalona robotą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że o tym jak trudno bywa w małżeństwie i ile to wyrzeczeń księża powinni mówić na kursach przed małżeńskich. Przeczytałam kiedyś zdanie, że po dobrym kursie to jakaś para powinna zrezygnować ze ślubu. Bo chodzi o to by brać ślub będąc dojrzałym do tej decyzji i z pełną świadomością, że to nie tylko dobre chwile będą potem. A podczas ceremonii to ksiądz powinien mówić na kazaniu o miłości i szczęściu bo to ma być radosna chwila.
Sprawdziłam, TŻ wie jakie mam oczy i zdziwił się, że mu takie łatwe pytania zadaję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
biczowanie to nawet przyjemne:P
ale z siekierą proszę za mną nie lata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co czujesz ,że źle Ci poszło?? Może akurat zaliczysz ![]() Cytat:
![]() też pomyślałam tak jak Gwizdaczek ,że chodzi o myszki do laptopa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sanrioo;16563413]
a ja dziś zaliczyłam kolosa w 3terminie i dostałam zaliczenie ![]() ![]() ![]() QUOTE] gratuluje zaliczenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Tż też wie,jaki mam kolor oczu ![]() ![]() Wrociłam z uczelni i jestem zła bo okazało się,że koło z fizjoterapii miało być w formie testu ale koleś powiedział,że ustnie nas odpyta ![]() ![]() no i z Tż nie za dobrze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.