|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
Wiesz... żaden lekarz nie chce być traktowany jak murzyn od brudnej roboty, gdy kasę bierze kto inny... Nie że ich tłumaczę, ale tak to widzą i mają jakiś tam mały odsetek racji w tym swoim oburzeniu. A przynajmniej ja to w jakimś stopniu rozumiem. Choć są przypadki mega skrajne. Jak u mojej koleżanki. Miała wskazanie do CC przy drugim dziecku, ze względu na bardzo ciężki pierwszy poród, też w końcu zakończony CC. Lekarz powiedział NIE. Rodziła sn. Poród kleszczowy, dziecko - warzywo, a ona 48h była nieprzytomna takiego krwotoku dostała. Sprawa tego lekarza była w programie Uwaga, kilka pacjentem go pozwało. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
większość lekarzy nawet jeśli ciążę prowadzi prywatnie, to jednak pracuje w szpitalu i robi swoim pacjentkom cc, mój ma umowę ze szpitalem i z tego co wiem jego wskazań nikt nie podważa, nawet jeśli sam nie tnie... generalnie jest bardzo szanowanym i jednym z najlepszych specjalistów położników....
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że w miarę kumaty lekarz, jeśli dok. med. pacjentki jest kompletna i wskazanie jasno z niej wynika, nie robi takich cyrków.
Mam kilka koleżanek, które miały wskazanie do CC i jeden taki przypadek chory znam. Ten powyższy właśnie. Ale to lekarz kretyn generalnie był.
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy jak będzie, najwyżej będę wzywać swojego gina do szpitala
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
widze , ze sie o porodach rozgadalyscie ? Lekarz ktory teraz mnie prowadzi pracuje tez w szpitalu w ktorym chce rodzic wiec mam problem z glowy , chyba ze bedzie mial urlop ![]() Juz kiedys sobie myslalam o tym jak to bedzie i ja sie decyduje na porod naturalny bez znieczulenia , nie mam sklonnosci sadomasochistycznych ale naczytalam sie o tych znieczuleniach i dziekuje , mysle ze dam rade . No i moj maz juz przemysla temat porodu wspolnego , ja go nie namawiam powiedzialam mu tylko , ze bylo by milo gdyby byl ze mna a ja miala bym w nim oparcie no i nawrzeszczec by bylo na kogo , narazie sie zastanawia bo jedni mu odradzali a inni teraz polecaja , zreszta ja mu powiedzialam , ze nie chce zeby mi miedzy nogi patrzyl jak sie maly bvedzie rodzil tylko zeby byl ze mna .Wiecie co maly mi nie daje od wczoraj spokoju , pakuje mamusie ile wejdzie wzielam sie wczoraj wieczorem za prasowanie i nie dokonczylam , maly tak szalal , ze czulam jak by mi ktos olowiu do brzucha nakladl , umyslal sobie siedziec na moim pecherzu i prezyl sie az milo co chwile taka pileczka (glowka?) wystawala mi z roznych stron tak sie wiercil- chociaz tak po 2 godzinach juz mile to nie bylo ![]() Za to , ze taki nie dobry chlopak kupilam mu dzis pare zeczy To sie pochwale ![]() Na fotce 1 i 2 jest ten sam komplecik z H&M za cale 9 euro (wyprzedazy cd) tylko z przodu i z tylu , nie rozpinalam go , w sumie az 6 ciuszkow Fotka 3 jak widac - czapeczki i ochronki na lapki fotka 4 komplecik z C&A Fotka 5 bodziaki tez z C&A
|
#3966 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Silpe;16565433]
Wiecie co maly mi nie daje od wczoraj spokoju , pakuje mamusie ile wejdzie wzielam sie wczoraj wieczorem za prasowanie i nie dokonczylam , maly tak szalal , ze czulam jak by mi ktos olowiu do brzucha nakladl , umyslal sobie siedziec na moim pecherzu i prezyl sie az milo co chwile taka pileczka (glowka?) wystawala mi z roznych stron tak sie wiercil- chociaz tak po 2 godzinach juz mile to nie bylo ![]() Za to , ze taki nie dobry chlopak kupilam mu dzis pare zeczy To sie pochwale ![]() Na fotce 1 i 2 jest ten sam komplecik z H&M za cale 9 euro (wyprzedazy cd) tylko z przodu i z tylu , nie rozpinalam go , w sumie az 6 ciuszkow Fotka 3 jak widac - czapeczki i ochronki na lapki fotka 4 komplecik z C&A Bardzo ładne ciuszki .Ja zaczynam zakupowe szaleństwo po badaniu połówkowym czyli tak za 2 tyg.![]() Moje malenstwo zaczyna coraz bardziej brykać!Jego ruchy są coraz bardziej intensywne .Jezeli chodzi o poród to u mnie jak narazie będzie siłami natury.Chodzę prywatnie do gina i on uważa CC za ostateczność.Jego zdaniem lepiej rodzić naturalnie jeśli nie ma przeciwskazań. Czytałam wasze obliczenia co do tego, który to tydzień i już zwariowałam
|
#3968 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1655978 3] wczoraj mieliśmy usg [/QUOTE] Super, że jest dobrze ![]() Cytat:
A może okaże się, że to co w szkole dzieci mówią, to prawda, i bocian przynosi? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale te hm też świetne, motyw zajączka boski ![]() Dziewczyny, jak tam wasze seksualne potrzeby na tym etapie? Mnie się coś odblokowało. Dorwałam aparat, zaraz porobię fotki i się chwalić będę (rany boskie, córka mi na chwalidupkę wyrośnie ). Ciuszkami kupnymi nie, bo na razie popakowane remontowo jeszcze dalej, ale dziergadełkami ostatnimi
|
|||||
|
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1655978 3] wczoraj mieliśmy usg wszystko oki, maleństwo waży 328 gram. tylko nie chciało płci ujawnić... niby się wystawiało, ale pani doktor stwierdziła, że nie będzie zgadywać, bo za mało widać. ale za to na monitorku pięknie było widać buziaczek, otwierało i zamykało dziubek jak rybka. zdjęć nawet nie pokażę, bo niestety wyszły nie za ciekawe. chcielibyśmy się wybrać na 4d, ale nie wiem czy jest sens. domyślam się, że łatwiej będzie określić pleć, niż na takim normalnym, ale co poza tym? lekarz będzie tam sprawdzał jak wyglądają narządy? była któraś? wybieracie się?[/QUOTE] Gratulacje dla zdrowej dzidzi ![]() USG 4d to tylko taki bajer wszystkie pomiary dziecka i tak mam wykonywane w 2d Cytat:
|
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
a my dostaliśmy dziś karuzelkę z All. jest fantastyczna, nie wygląda wcale na używaną. Lea - dzięki raz jeszcze, że ją poleciłaś
małz poszedł dziś odśnieżać przed domem. nagle patrzę, a on toczy wielką kulę. ubrałam się ciepło, dołączyłam do niego i stworzyliśmy Pana Bałwana. będą fotki, ale później, bo mam je na drugim kompie. w każdym razie każdy kto przejeżdża bądź przechodzi koło naszego domu, zatrzymuje się i podziwia, robią fotki itp
|
|
|
|
#3971 |
|
Konto usunięte
|
Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę"
![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł
|
|
|
|
#3972 |
|
Raczkowanie
|
Cate, przejdź się do ALFY na Przymorzu- tam w Smyku i w 5-10-15 jest mnóstwo ciuszków wyprzedażowych, cudnych i słodkich...w Wójciku też są ale już droższe...Byłam w niedzielę więc pewnie jeszcze wszystkiego nie wykupiono. Sama nic nie kupiłam jeszcze bo miałam mocno ograniczony budżet. W Realu jest też sporo fajnych ubranek wyprzedażowych...Boskie bluzeczki po 7 zł na przykład...
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamuśki
![]() Ja dziś wybrałam sie na zakupki Jakoś szczególnego nic nie kupiłam.. Same resztki z wyprzedaży a nowych kolekcji jeszcze brak. i same szmatki pozostawały. ale coś wygrzebałam koszula i sweterek dla mnie Reszta dla dzidka
|
|
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16569333]Szklankę wody \zamiast też można
Dziewczyny, jak tam wasze seksualne potrzeby na tym etapie? Mnie się coś odblokowało. i [/QUOTE]Moje potrzeby hmm jakie potrzeby< ?? totalna blokada moj mez nigdy nie musial mnie zmuszac do tych spraw - ja nato jak na lato az nastal czas ciazy i pach - z czym to sie je Naturalnie jak juz moj sie za mnie wezmie to nie nazekam tym bardziej , ze niedawno podczas bzykanka moje dziecie tez sie rozbrykalo i nie moglam sie skupic jak czulam ta latajaca pileczeke w brzuchu - a na koniec dostalam jeszcze kopa I jak tu myslec o bzykanku
|
#3975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 |
|
Konto usunięte
|
Kard, te słoniowe śpiochy też mam
A te różowe z foczkami chciałam kupić, ale pozwoliłam zdecydować siostrzenicy męża 9letniej, a jej do gustu nie przypadły... No nic, może jeszcze kupię
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się strasznie spodobał ten komplecik. na lato akurat ![]() A kupiłam to bo tej koszuleczki w Zarze nie było A to takie podobne ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570830]Kard, te słoniowe śpiochy też mam A te różowe z foczkami chciałam kupić, ale pozwoliłam zdecydować siostrzenicy męża 9letniej, a jej do gustu nie przypadły... No nic, może jeszcze kupię [/QUOTE]A to były jedyne różowe śpiochy w 5-10-15 więc wzięłam. Jakoś ogólnie w tym 5-10-15 to nic nie ma..
|
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę"
![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]proszę jaka zdolna dziewczynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakoś...
|
|
#3979 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę"
![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]Sweterek super Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
taak. 5 10 15
a byly takie jak te Twoje. a wlasnie.. spotkalam dzis w ch taka dziewczynę podobną do Ciebie i tak sie na nią patrzyłam, i czy ma brzuszek chociaż trochę ale niee..
|
|
|
|
#3981 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16569333]
No niby tak, ale... one tak naprawdę wielkiego wyboru nie miały [/QUOTE] A tam nie miały, mogła je głowa boleć cały czas. ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę" ![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE] Fajny Ci wyszedł ten cwiter na manekinie. ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Cytat:
My uskuteczniamy miziactwo zamiast seksu, ze względu na szyjkę i też żyjemy. I nie narzekamy nawet. Szkoda tylko, że czas bezwzględnej antykoncepcji taki zmarnowany.
|
|||
|
|
|
#3982 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje zakupów ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę" ![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]Kurcze!! Zdolniacha z ciebie ![]() CudeńkaCytat:
Ładniutkie rzeczy ![]() A ja dzisiaj wybrałam się na przegląd różnych akcesorió dla MAleństwa, no i wózeczków... No i im więcej oglądam te wózki tym bardziej głupieję Ciężko się tak ostatecznie zdecydować na jakiś.A tak z innej beczki... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Wcześniej myślałam, żę to niebezpieczne dla Dzidzi i kategorycznie zabronione. Potem czytałam różne opinie na ten temat, że po 3 miesiącu można, albo że po 25 tygodniu itp. TAk więc w końcu spytałam mojego lekarza co o tym myśli... Mówi że nie ma żadnych przeciwskazań po 3 miesiącu, jeśli też na opakowaniu nie ma takiego zastrzeżenia i jeżeli farba nie ejst kupiona z jakiegoś podejrzanego np.chińskiego źródła Ostatnio bardzo mnie kusi żeby zrobic coś z włoskami - tym bardziej, że już odrosty takie brzydkie mam, więc chyba się skuszę na jakiś kolorek - właśnie JAKIŚ Mam dylematy i ciężko mi się zdecydować
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie wszystkie
![]() Śliczne ubranka , macie i gratki dla ciebie Szaja za super produkcję sweterków, zdolniacha ![]() Ja tez powolutku zaczynam wyprawkę kompletować, ale do pełnej listy mi daleko jeszcze...ech. Ach i pytanko -czy kupujecie teraz laktator?jesli tak to jaki? Co do "przytulania" też rzadko mam ochotę, ale trudno, mąż musi ścierpieć... a teraz wracam nadrabiać zaległości...Pozdrawiam
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do porodu może się wyrobię.
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję w imieniu swetrzysk
![]() Ja zafarbowałam w okolicach 3 miesiąca, znów muszę. Nie boję się, ale strasznie mi się nie chce ![]() Laktatora na razie nie kupię, zdążę w razie konieczności. |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe, Szaja, Kardashi - super ciuszki
![]() co do przytulanek - teraz mam ochotę, na początku ciąży nie miałam wcale ale usłyszeć od małża tuż po "hm.. coraz więcej ważysz" - nikomu nie życzę |
|
|
|
#3988 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane,dziękuję za kciuki
Moje maleństwo zdrowe jest Wszystkie narządy i kręgosłup wyglądają bardzo ładnie. Ale pan co robił nam usg okropnie mnie wkurzył ....Na samym początku powiedziałam mu,że zależy nam na tym żeby poznać płeć dziecka.Zaczął sprawdzać wszystko i już kończył i wtedy zapytaliśmy go o płeć,a on na to że zapomniał I to było już ostatnie usg,ponieważ problemów żadnych nie ma.... Teraz więc nie mam wyboru i muszę zainwestować w płatne usg które mogę sobie zrobić pomiędzy 26 a 30 tc ![]() Z tego co ten facet mówił,jeśli wersja z ptaszkiem się potwierdzi,to jednak moje przeczucia mnie zawiodły....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

wzielam sie wczoraj wieczorem za prasowanie i nie dokonczylam , maly tak szalal , ze czulam jak by mi ktos olowiu do brzucha nakladl , umyslal sobie siedziec na moim pecherzu i prezyl sie az milo 

moj mez nigdy nie musial mnie zmuszac do tych spraw - ja nato jak na lato
A to takie podobne