Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 14:37   #3961
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
i co przyjmuje się, że takie zlecenie to jest pic na wodę??? bo lekarz prywatny??? tylko w takim wypadku musi się liczyć również z tym, że jak zmieni decyzję prowadzącego i jego zlecenie na cc, a kobiecie coś się stanie przy porodzie sn to będzie pociągnięty do odpowiedzialności i przynajmniej ja ubiegałabym się o odszkodowanie zarówno od niego jako osoby jak i od szpitala...
I pewnie się z tym liczy...

Wiesz... żaden lekarz nie chce być traktowany jak murzyn od brudnej roboty, gdy kasę bierze kto inny...

Nie że ich tłumaczę, ale tak to widzą i mają jakiś tam mały odsetek racji w tym swoim oburzeniu. A przynajmniej ja to w jakimś stopniu rozumiem.

Choć są przypadki mega skrajne. Jak u mojej koleżanki. Miała wskazanie do CC przy drugim dziecku, ze względu na bardzo ciężki pierwszy poród, też w końcu zakończony CC. Lekarz powiedział NIE. Rodziła sn. Poród kleszczowy, dziecko - warzywo, a ona 48h była nieprzytomna takiego krwotoku dostała. Sprawa tego lekarza była w programie Uwaga, kilka pacjentem go pozwało.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
ja o tej dziewczynie w sensie bardziej ironicznym....bo to taka skrajna opinia...
Rozumiem.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 14:51   #3962
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
I pewnie się z tym liczy...

Wiesz... żaden lekarz nie chce być traktowany jak murzyn od brudnej roboty, gdy kasę bierze kto inny...

Nie że ich tłumaczę, ale tak to widzą i mają jakiś tam mały odsetek racji w tym swoim oburzeniu. A przynajmniej ja to w jakimś stopniu rozumiem.

Choć są przypadki mega skrajne. Jak u mojej koleżanki. Miała wskazanie do CC przy drugim dziecku, ze względu na bardzo ciężki pierwszy poród, też w końcu zakończony CC. Lekarz powiedział NIE. Rodziła sn. Poród kleszczowy, dziecko - warzywo, a ona 48h była nieprzytomna takiego krwotoku dostała. Sprawa tego lekarza była w programie Uwaga, kilka pacjentem go pozwało.[COLOR="Silver"]

Rozumiem.
i o tym właśnie mówię, lekarz, który widzi mnie pierwszy raz w życiu nie jest w stanie ocenić mojego stanu zdrowia... jeśli mam całą kartę, z której wynika że cc jest wskazana to powinni je zrobić...
większość lekarzy nawet jeśli ciążę prowadzi prywatnie, to jednak pracuje w szpitalu i robi swoim pacjentkom cc, mój ma umowę ze szpitalem i z tego co wiem jego wskazań nikt nie podważa, nawet jeśli sam nie tnie... generalnie jest bardzo szanowanym i jednym z najlepszych specjalistów położników....

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 14:55   #3963
kropka75
Zakorzenienie

Mnie się wydaje, że w miarę kumaty lekarz, jeśli dok. med. pacjentki jest kompletna i wskazanie jasno z niej wynika, nie robi takich cyrków.

Mam kilka koleżanek, które miały wskazanie do CC i jeden taki przypadek chory znam. Ten powyższy właśnie. Ale to lekarz kretyn generalnie był.

Stary 2010-01-19, 15:05   #3964
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Mnie się wydaje, że w miarę kumaty lekarz, jeśli dok. med. pacjentki jest kompletna i wskazanie jasno z niej wynika, nie robi takich cyrków.

Mam kilka koleżanek, które miały wskazanie do CC i jeden taki przypadek chory znam. Ten powyższy właśnie. Ale to lekarz kretyn generalnie był.
u nas z takich akcji słynie szpital na karowej...
zobaczymy jak będzie, najwyżej będę wzywać swojego gina do szpitala

Bruno już w domku
Stary 2010-01-19, 15:30   #3965
Silpe
Zadomowienie

Witajcie widze , ze sie o porodach rozgadalyscie ?
Lekarz ktory teraz mnie prowadzi pracuje tez w szpitalu w ktorym chce rodzic wiec mam problem z glowy , chyba ze bedzie mial urlop
Juz kiedys sobie myslalam o tym jak to bedzie i ja sie decyduje na porod naturalny bez znieczulenia , nie mam sklonnosci sadomasochistycznych ale naczytalam sie o tych znieczuleniach i dziekuje , mysle ze dam rade . No i moj maz juz przemysla temat porodu wspolnego , ja go nie namawiam powiedzialam mu tylko , ze bylo by milo gdyby byl ze mna a ja miala bym w nim oparcie no i nawrzeszczec by bylo na kogo, narazie sie zastanawia bo jedni mu odradzali a inni teraz polecaja , zreszta ja mu powiedzialam , ze nie chce zeby mi miedzy nogi patrzyl jak sie maly bvedzie rodzil tylko zeby byl ze mna .

Wiecie co maly mi nie daje od wczoraj spokoju , pakuje mamusie ile wejdzie wzielam sie wczoraj wieczorem za prasowanie i nie dokonczylam , maly tak szalal , ze czulam jak by mi ktos olowiu do brzucha nakladl , umyslal sobie siedziec na moim pecherzu i prezyl sie az milo co chwile taka pileczka (glowka?) wystawala mi z roznych stron tak sie wiercil- chociaz tak po 2 godzinach juz mile to nie bylo
Za to , ze taki nie dobry chlopak kupilam mu dzis pare zeczy
To sie pochwale
Na fotce 1 i 2 jest ten sam komplecik z H&M za cale 9 euro (wyprzedazy cd) tylko z przodu i z tylu , nie rozpinalam go , w sumie az 6 ciuszkow
Fotka 3 jak widac - czapeczki i ochronki na lapki
fotka 4 komplecik z C&A
Fotka 5 bodziaki tez z C&A

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:37   #3966
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
To sie pochwale
Na fotce 1 i 2 jest ten sam komplecik z H&M za cale 9 euro (wyprzedazy cd) tylko z przodu i z tylu , nie rozpinalam go , w sumie az 6 ciuszkow
fotka 4 komplecik z C&A
bardzo ładne, takie delikatne. zakochałam się w tej żabce z C&A.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:00   #3967
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

[QUOTE=Silpe;16565433]

Wiecie co maly mi nie daje od wczoraj spokoju , pakuje mamusie ile wejdzie wzielam sie wczoraj wieczorem za prasowanie i nie dokonczylam , maly tak szalal , ze czulam jak by mi ktos olowiu do brzucha nakladl , umyslal sobie siedziec na moim pecherzu i prezyl sie az milo co chwile taka pileczka (glowka?) wystawala mi z roznych stron tak sie wiercil- chociaz tak po 2 godzinach juz mile to nie bylo
To sie pochwale
fotka 4 komplecik z C&A

Bardzo ładne ciuszki.Ja zaczynam zakupowe szaleństwo po badaniu połówkowym czyli tak za 2 tyg.
Moje malenstwo zaczyna coraz bardziej brykać!Jego ruchy są coraz bardziej intensywne.Wczoraj od 23 do 24 ciągle brykał i nie dał mamusi spać.
Jezeli chodzi o poród to u mnie jak narazie będzie siłami natury.Chodzę prywatnie do gina i on uważa CC za ostateczność.Jego zdaniem lepiej rodzić naturalnie jeśli nie ma przeciwskazań.
Czytałam wasze obliczenia co do tego, który to tydzień i już zwariowałam.Pierw szy dzień ostatniej @23 września,wg kalkulatora ciążowego i mojego gina jestem prawie w 18 tyg ciąży.Moje cykle trwały nawet 35 dni.Przepraszam ale coś poknociłam z twoim postem:/

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:00   #3968
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli pytasz o TO, to też mija... Był nawet taki dowcip, że można to... rozchodzić.
Szklankę wody \zamiast też można

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1655978 3]

wczoraj mieliśmy usg
[/QUOTE]

Super, że jest dobrze

Cytat:
Przypomniało mi się... kiedyś tak szukałam czegoś o porodach i natknęłam się na fajny komentarz. Kobieta pisała, że miała pierwszy poród sn, drugi CC, oba ciężkie bardzo, a jej podsumowanie na koniec brzmiało mniej więcej "ogólnie nie polecam rodzenia".
Cudo Dlatego ja wcale nie myślę o porodzie, bo tak naprawdę - po co? Co, stresować się mam tyle czasu? Nie chce mi się A może okaże się, że to co w szkole dzieci mówią, to prawda, i bocian przynosi?

Cytat:

Teraz jeszcze mamy komfort, środki przeciwbólowe, męża obok, specjalistów... A nasze babcie miały często po 5-9 dziecisków i rodziły bez znieczulenia, basenów, masaży i prysznica, często same albo z sąsiadką... Nie przeszkadzało im to mieć kolejnych dzieci...

Ale nie ma co namawiać. Niech każdy robi jak uważa, mamy wybór jakiś zawsze.
No niby tak, ale... one tak naprawdę wielkiego wyboru nie miały

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
a o porodach póki co nie czytam i nie oglądam bo się tylko nakręce....
OOO no właśnie.

Cytat:
To sie pochwale
fotka 4 komplecik z C&A
Genialne te ciuszki - muszę koniecznie do C&A podejść Ale te hm też świetne, motyw zajączka boski

Dziewczyny, jak tam wasze seksualne potrzeby na tym etapie? Mnie się coś odblokowało.

Dorwałam aparat, zaraz porobię fotki i się chwalić będę (rany boskie, córka mi na chwalidupkę wyrośnie ). Ciuszkami kupnymi nie, bo na razie popakowane remontowo jeszcze dalej, ale dziergadełkami ostatnimi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:07   #3969
cate_
Zadomowienie

Dzień dobry

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1655978 3]

wczoraj mieliśmy usg
wszystko oki, maleństwo waży 328 gram. tylko nie chciało płci ujawnić... niby się wystawiało, ale pani doktor stwierdziła, że nie będzie zgadywać, bo za mało widać. ale za to na monitorku pięknie było widać buziaczek, otwierało i zamykało dziubek jak rybka. zdjęć nawet nie pokażę, bo niestety wyszły nie za ciekawe.

chcielibyśmy się wybrać na 4d, ale nie wiem czy jest sens. domyślam się, że łatwiej będzie określić pleć, niż na takim normalnym, ale co poza tym? lekarz będzie tam sprawdzał jak wyglądają narządy? była któraś? wybieracie się?[/QUOTE]
Gratulacje dla zdrowej dzidzi

USG 4d to tylko taki bajer wszystkie pomiary dziecka i tak mam wykonywane w 2d
Cytat:
fotka 4 komplecik z C&A
Ciuszki super też byłam dzisiaj na zakupach ale w Gdańsku to już chyba wszystko ładne wykupili bo nic mi w oko nie wpadło dla dziecka. Za to dla siebie kupiłam koszulę i bluzeczkę do legginsów
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:34   #3970
margo80
Zakorzenienie

a my dostaliśmy dziś karuzelkę z All. jest fantastyczna, nie wygląda wcale na używaną. Lea - dzięki raz jeszcze, że ją poleciłaś

małz poszedł dziś odśnieżać przed domem. nagle patrzę, a on toczy wielką kulę. ubrałam się ciepło, dołączyłam do niego i stworzyliśmy Pana Bałwana. będą fotki, ale później, bo mam je na drugim kompie. w każdym razie każdy kto przejeżdża bądź przechodzi koło naszego domu, zatrzymuje się i podziwia, robią fotki itp

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:35   #3971
Konto usunięte

Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę"
Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:39   #3972
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ciuszki super też byłam dzisiaj na zakupach ale w Gdańsku to już chyba wszystko ładne wykupili bo nic mi w oko nie wpadło dla dziecka. Za to dla siebie kupiłam koszulę i bluzeczkę do legginsów
Cate, przejdź się do ALFY na Przymorzu- tam w Smyku i w 5-10-15 jest mnóstwo ciuszków wyprzedażowych, cudnych i słodkich...w Wójciku też są ale już droższe...Byłam w niedzielę więc pewnie jeszcze wszystkiego nie wykupiono. Sama nic nie kupiłam jeszcze bo miałam mocno ograniczony budżet. W Realu jest też sporo fajnych ubranek wyprzedażowych...Boskie bluzeczki po 7 zł na przykład...

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:44   #3973
kardashi
Zakorzenienie

Witam Mamuśki

Ja dziś wybrałam sie na zakupki Jakoś szczególnego nic nie kupiłam.. Same resztki z wyprzedaży a nowych kolekcji jeszcze brak. i same szmatki pozostawały. ale coś wygrzebałam koszula i sweterek dla mnie
Reszta dla dzidka

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:46   #3974
Silpe
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16569333]Szklankę wody \zamiast też można

Dziewczyny, jak tam wasze seksualne potrzeby na tym etapie? Mnie się coś odblokowało.
i [/QUOTE]
Moje potrzeby hmm jakie potrzeby< ?? totalna blokada moj mez nigdy nie musial mnie zmuszac do tych spraw - ja nato jak na lato az nastal czas ciazy i pach - z czym to sie je Naturalnie jak juz moj sie za mnie wezmie to nie nazekam a le tak na co dzien nie potrzebuje
tym bardziej , ze niedawno podczas bzykanka moje dziecie tez sie rozbrykalo i nie moglam sie skupic jak czulam ta latajaca pileczeke w brzuchu - a na koniec dostalam jeszcze kopa I jak tu myslec o bzykanku

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:56   #3975
kees26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki

Ja dziś wybrałam sie na zakupki Jakoś szczególnego nic nie kupiłam.. Same resztki z wyprzedaży a nowych kolekcji jeszcze brak. i same szmatki pozostawały. ale coś wygrzebałam koszula i sweterek dla mnie
Reszta dla dzidka
Kardas, trzecia fotka, ten komplecik - chciałam go kupić w Smyku kilka dni temu (był bodajze za 20 zł), ale zrezygnowałam ze względu na zapięcie z tyłu...a traz jak zobaczyłam to zdjęcie to załuję
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:59   #3976
Konto usunięte

Kard, te słoniowe śpiochy też mam A te różowe z foczkami chciałam kupić, ale pozwoliłam zdecydować siostrzenicy męża 9letniej, a jej do gustu nie przypadły... No nic, może jeszcze kupię
Stary 2010-01-19, 19:03   #3977
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Kardas, trzecia fotka, ten komplecik - chciałam go kupić w Smyku kilka dni temu (był bodajze za 20 zł), ale zrezygnowałam ze względu na zapięcie z tyłu...a traz jak zobaczyłam to zdjęcie to załuję
A no 20zl Mi się strasznie spodobał ten komplecik. na lato akurat Tylko ja kupiłam jeszcze pod spód zwykłe białe body na ramiączka co by nie było za chłodno tak, bo to cieniuteńkie jest
A kupiłam to bo tej koszuleczki w Zarze nie było A to takie podobne

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570830]Kard, te słoniowe śpiochy też mam A te różowe z foczkami chciałam kupić, ale pozwoliłam zdecydować siostrzenicy męża 9letniej, a jej do gustu nie przypadły... No nic, może jeszcze kupię [/QUOTE]

A to były jedyne różowe śpiochy w 5-10-15 więc wzięłam. Jakoś ogólnie w tym 5-10-15 to nic nie ma..

Stary 2010-01-19, 19:04   #3978
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę"
Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]

proszę jaka zdolna dziewczynka

Cytat:
Witam Mamuśki

Reszta dla dzidka
kocyk z 5 10 15 ??? mam takie dwa tyko inne wzorki

Cytat:
Moje potrzeby hmm jakie potrzeby< ?? totalna blokada moj mez nigdy nie musial mnie zmuszac do tych spraw - ja nato jak na lato az nastal czas ciazy i pach - z czym to sie je Naturalnie jak juz moj sie za mnie wezmie to nie nazekam a le tak na co dzien nie potrzebuje
tym bardziej , ze niedawno podczas bzykanka moje dziecie tez sie rozbrykalo i nie moglam sie skupic jak czulam ta latajaca pileczeke w brzuchu - a na koniec dostalam jeszcze kopa I jak tu myslec o bzykanku
a u nas abstynencja praktycznie od początku.... prawie 7 miesięcy... ale ciąża zagrożona więc nikt nie marudzi.... zresztą radzimy sobie jakoś...

Bruno już w domku
Stary 2010-01-19, 19:21   #3979
cate_
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę"
Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]
Sweterek super będziemy zamowienia na takie składać
Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
Cate, przejdź się do ALFY na Przymorzu- tam w Smyku i w 5-10-15 jest mnóstwo ciuszków wyprzedażowych, cudnych i słodkich...w Wójciku też są ale już droższe...Byłam w niedzielę więc pewnie jeszcze wszystkiego nie wykupiono. Sama nic nie kupiłam jeszcze bo miałam mocno ograniczony budżet. W Realu jest też sporo fajnych ubranek wyprzedażowych...Boskie bluzeczki po 7 zł na przykład...
Tam właśnie nie dotarłam, bo po wycieczce po Ikei i całej Matarni już nie miałam na nic siły a jeszcze chciałam wózek wybrać. Może w niedzielę się uda
Cytat:
Witam Mamuśki

Reszta dla dzidka
Komplecik w kwiatki ale chłopcu nie ubiorę
Stary 2010-01-19, 19:22   #3980
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

kocyk z 5 10 15 ??? mam takie dwa tyko inne wzorki

taak. 5 10 15 a byly takie jak te Twoje.
a wlasnie.. spotkalam dzis w ch taka dziewczynę podobną do Ciebie i tak sie na nią patrzyłam, i czy ma brzuszek chociaż trochę ale niee..

Stary 2010-01-19, 19:33   #3981
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16569333]
No niby tak, ale... one tak naprawdę wielkiego wyboru nie miały
[/QUOTE]
A tam nie miały, mogła je głowa boleć cały czas.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
małz poszedł dziś odśnieżać przed domem. nagle patrzę, a on toczy wielką kulę. ubrałam się ciepło, dołączyłam do niego i stworzyliśmy Pana Bałwana. będą fotki, ale później, bo mam je na drugim kompie. w każdym razie każdy kto przejeżdża bądź przechodzi koło naszego domu, zatrzymuje się i podziwia, robią fotki itp

Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE] Fajny Ci wyszedł ten cwiter na manekinie.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Witam Mamuśki

Reszta dla dzidka
Ta druga bluzeczka mi się podoba, bardzo ładna.

Cytat:
a u nas abstynencja praktycznie od początku.... prawie 7 miesięcy... ale ciąża zagrożona więc nikt nie marudzi.... zresztą radzimy sobie jakoś...
A pewnie, że można. My uskuteczniamy miziactwo zamiast seksu, ze względu na szyjkę i też żyjemy. I nie narzekamy nawet.
Szkoda tylko, że czas bezwzględnej antykoncepcji taki zmarnowany.

Stary 2010-01-19, 19:39   #3982
ellai
Raczkowanie

Cytat:
To sie pochwale
fotka 4 komplecik z C&A
Przesłodkie te ciuszki, a szczególnie ta żabcia Gratuluje zakupów

Kurcze!! Zdolniacha z ciebie Cudeńka

Cytat:
Witam Mamuśki

Reszta dla dzidka
Widzę, że u ciebie też dzisiaj zakupowe szaleństwo Ładniutkie rzeczy

A ja dzisiaj wybrałam się na przegląd różnych akcesorió dla MAleństwa, no i wózeczków... No i im więcej oglądam te wózki tym bardziej głupieję Ciężko się tak ostatecznie zdecydować na jakiś.

A tak z innej beczki... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Wcześniej myślałam, żę to niebezpieczne dla Dzidzi i kategorycznie zabronione. Potem czytałam różne opinie na ten temat, że po 3 miesiącu można, albo że po 25 tygodniu itp. TAk więc w końcu spytałam mojego lekarza co o tym myśli... Mówi że nie ma żadnych przeciwskazań po 3 miesiącu, jeśli też na opakowaniu nie ma takiego zastrzeżenia i jeżeli farba nie ejst kupiona z jakiegoś podejrzanego np.chińskiego źródła Ostatnio bardzo mnie kusi żeby zrobic coś z włoskami - tym bardziej, że już odrosty takie brzydkie mam, więc chyba się skuszę na jakiś kolorek - właśnie JAKIŚ Mam dylematy i ciężko mi się zdecydować
Stary 2010-01-19, 19:44   #3983
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Przesłodkie te ciuszki, a szczególnie ta żabcia Gratuluje zakupów

Kurcze!! Zdolniacha z ciebie Cudeńka

Widzę, że u ciebie też dzisiaj zakupowe szaleństwo Ładniutkie rzeczy

A ja dzisiaj wybrałam się na przegląd różnych akcesorió dla MAleństwa, no i wózeczków... No i im więcej oglądam te wózki tym bardziej głupieję Ciężko się tak ostatecznie zdecydować na jakiś.

A tak z innej beczki... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży? Wcześniej myślałam, żę to niebezpieczne dla Dzidzi i kategorycznie zabronione. Potem czytałam różne opinie na ten temat, że po 3 miesiącu można, albo że po 25 tygodniu itp. TAk więc w końcu spytałam mojego lekarza co o tym myśli... Mówi że nie ma żadnych przeciwskazań po 3 miesiącu, jeśli też na opakowaniu nie ma takiego zastrzeżenia i jeżeli farba nie ejst kupiona z jakiegoś podejrzanego np.chińskiego źródła Ostatnio bardzo mnie kusi żeby zrobic coś z włoskami - tym bardziej, że już odrosty takie brzydkie mam, więc chyba się skuszę na jakiś kolorek - właśnie JAKIŚ Mam dylematy i ciężko mi się zdecydować
Ja farbuje. normalnie.. w piątek farbowałam wlasnie ostatni raz

Stary 2010-01-19, 19:46   #3984
kasiaaX
Rozeznanie

Witam mamusie wszystkie
Śliczne ubranka , macie i gratki dla ciebie Szaja za super produkcję sweterków, zdolniacha
Ja tez powolutku zaczynam wyprawkę kompletować, ale do pełnej listy mi daleko jeszcze...ech. Ach i pytanko -czy kupujecie teraz laktator?jesli tak to jaki?
Co do "przytulania" też rzadko mam ochotę, ale trudno, mąż musi ścierpieć...
a teraz wracam nadrabiać zaległości...Pozdrawiam
Stary 2010-01-19, 19:47   #3985
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellai Pokaż wiadomość
Ja sobie umyśliłam farbować po 3 miesiącu, kupiłam farbę i tak leży... Nie mogę się zabrać. A już 6 mc mi się zaczął. Do porodu może się wyrobię.

Stary 2010-01-19, 19:52   #3986
Konto usunięte

Dziękuję w imieniu swetrzysk

Ja zafarbowałam w okolicach 3 miesiąca, znów muszę. Nie boję się, ale strasznie mi się nie chce

Laktatora na razie nie kupię, zdążę w razie konieczności.
Stary 2010-01-19, 20:19   #3987
margo80
Zakorzenienie

Silpe, Szaja, Kardashi - super ciuszki

co do przytulanek - teraz mam ochotę, na początku ciąży nie miałam wcale ale usłyszeć od małża tuż po "hm.. coraz więcej ważysz" - nikomu nie życzę

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:25   #3988
cate_
Zadomowienie

Cytat:
co do przytulanek - teraz mam ochotę, na początku ciąży nie miałam wcale ale usłyszeć od małża tuż po "hm.. coraz więcej ważysz" - nikomu nie życzę
Do łóżka bym go więcej nie wpuściła
Stary 2010-01-19, 20:33   #3989
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Milusi... W ucho go palnij następnym razem.

Stary 2010-01-19, 20:34   #3990
Jola00
Zadomowienie

Witam kochane,dziękuję za kciuki

Moje maleństwo zdrowe jest Wszystkie narządy i kręgosłup wyglądają bardzo ładnie. Ale pan co robił nam usg okropnie mnie wkurzył ....Na samym początku powiedziałam mu,że zależy nam na tym żeby poznać płeć dziecka.Zaczął sprawdzać wszystko i już kończył i wtedy zapytaliśmy go o płeć,a on na to że zapomniał No i próbował jeszcze podejrzeć,ale dziecko nogi złączyło...Ale facet stwierdził,że widział ptaszka,ale na 100% nie powie.....
I to było już ostatnie usg,ponieważ problemów żadnych nie ma....
Teraz więc nie mam wyboru i muszę zainwestować w płatne usg które mogę sobie zrobić pomiędzy 26 a 30 tc
Z tego co ten facet mówił,jeśli wersja z ptaszkiem się potwierdzi,to jednak moje przeczucia mnie zawiodły....

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości