2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 17:38   #4081
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
no i własnie nie wiem czy mam iść na ten bal. koszt to 300 zł od pary, dochodzi sukienka bo nie mam i pewnie jakiś fryzjer.. TŻ dzisiaj przez tel, stwierdził że to mój bal i ja mam się zastanowić czy chcę iść, a ja nie wiem
strasznie drogoJa mam co roku bal na uczelni i płacimy 40 zl za osobę. U mnie nikt by na bal za 300 zł nie poszedł

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
A ja... to ja już wiem czemu tak odwlekam to pisanie magisterki... bo manicure też zawsze odwlekam
ja jedno rozudowane zdanie i poszlam zrobic peeling i maseczkę

Cytat:
TŻ własnie dzwonił i się pytał czy ma już kupić kwas foliowy, żeby dzidziuś był zdrowy hehe
fajnie, ze tz Cie tak wspiera Bo chyba ostatnie czego oczekuje kobieta w potencjalnej ciąży to teksty swojego faceta w stylu "tylko nie to". Także fajnego masz facetaKwas foliowy to ja mam w Belissie
Stary 2010-01-19, 17:39   #4082
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
TŻ własnie dzwonił i się pytał czy ma już kupić kwas foliowy, żeby dzidziuś był zdrowy hehe

hmmm chyba mi się zaczął okres na razie bardzo skąpo, zobaczymy jak się rozwinie w czasie.. TŻ jak się dowiedział to taki jakoś troszkę rozczarowany był

a i dowiedziałam się że koleżanka jest w ciązy.. ślubowała chyba 12 września, a na poczatku maja ma termin, i się teraz z dziewczynami smiejemy że poczeli dziecko w noc poslubną
jeśli to było poczęcie w noc poślubną i ślub był 12 wrzesnia to poród powinien być 12 czerwca
Ja jestem majowe dziecko
Stary 2010-01-19, 17:43   #4083
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
fajnie, ze tz Cie tak wspiera Bo chyba ostatnie czego oczekuje kobieta w potencjalnej ciąży to teksty swojego faceta w stylu "tylko nie to". Także fajnego masz facetaKwas foliowy to ja mam w Belissie
ja nawet nie myślę o tym bo to chyba najgorsze co mogłoby mnie teraz spotkać i chyba bym się załamała.....a P. by chyba jakos pokojniej to przyjął, chociaż ani ja ani on nie mamy zamiaru się o tym przekonać przez jakieś 7lat

ale swoją drogą ten czas leci kiedys mówiłam, że dziecko jak będe miała 28 lat, a teraz gdy mam 23 i za 5 lat bym miała latac z wózkiem to....nieeeee poczekam do 30 pewnie jak będę miała bliżej do 30 to też to odsunę w czasie jakoś to jest zbyt wielka zmiana

co do kwasu foliowego to ja biortaki jak w ciąży, ale na paznokcie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2010-01-19 o 17:45
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:57   #4084
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Mojej siostry reakcja byla: no to super, a kiedy bedziesz wiedziala czy to chlopiec, czy dziewczynka? A reakcja mojego brata: OOoooo k...., to cie rodzice zabijaNie ma to jak wsparcie faceta
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 17:57   #4085
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
strasznie drogoJa mam co roku bal na uczelni i płacimy 40 zl za osobę. U mnie nikt by na bal za 300 zł nie poszedł

fajnego masz facetaKwas foliowy to ja mam w Belissie
bo to jest niby bal anbsolutoryjny taki na zakończenie studiów, ale nie wiem czy jest mi do szcześcia potrzebny

no a TŻcik jest kochany i kurczę to takie budujące jest że mnie wspiera, i gdyby coś nam się teraz zdarzyło i bysmy mieli dzieciaczka to by się głupolek nawet cieszył

a coś na włoaski też sobie muszę kupić, a ile płacisz za bellise??

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
jeśli to było poczęcie w noc poślubną i ślub był 12 wrzesnia to poród powinien być 12 czerwca
Ja jestem majowe dziecko
a no faktycznie czyli miesiąc przed slubem zaszła

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja nawet nie myślę o tym bo to chyba najgorsze co mogłoby mnie teraz spotkać i chyba bym się załamała.....a P. by chyba jakos pokojniej to przyjął, chociaż ani ja ani on nie mamy zamiaru się o tym przekonać przez jakieś 7lat

ale swoją drogą ten czas leci kiedys mówiłam, że dziecko jak będe miała 28 lat, a teraz gdy mam 23 i za 5 lat bym miała latac z wózkiem to....nieeeee poczekam do 30 pewnie jak będę miała bliżej do 30 to też to odsunę w czasie jakoś to jest zbyt wielka zmiana

co do kwasu foliowego to ja biortaki jak w ciąży, ale na paznokcie
ja nie zakładam kiedy będzie dziecko, czekam na slub, potem szukam pracy.. pewnie po 1,5 -2 latach będziemy się starać, w wieku 27-28 chciałabym być już w ciązy

woda ja myslę że rodzice by źli nie byli, są bardzo konserwatywni, ale liczą się z tym że jestesmy razem z TZtem prawie 5 lat i że planujemy slub.. co innego gdyby w ciązę zaszła moja 18-letnia siostra, która nie ma stałego chłopaka, to dopiero by doznali szoku.. siostry pewnie mi by troszkę zazdrościły ciązy, przynajmniej ta najsatrsza, bo ona już chce mieć ale czeka do końca roku jak jej przedłużą umowę na czas nieokreslony

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:03
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:03   #4086
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie zakładam kiedy będzie dziecko, czekam na slub, potem szukam pracy.. pewnie po 1,5 -2 latach będziemy się starać, w wieku 27-28 chciałabym być już w ciązy
jesteś hardcorem ja się z P. smieję, że zanim my będziemy chcieli to nas 50-tka zastanie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:10   #4087
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

woda ja myslę że rodzice by źli nie byli, są bardzo konserwatywni, ale liczą się z tym że jestesmy razem z TZtem prawie 5 lat i że planujemy slub.. co innego gdyby w ciązę zaszła moja 18-letnia siostra, która nie ma stałego chłopaka, to dopiero by doznali szoku.. siostry pewnie mi by troszkę zazdrościły ciązy, przynajmniej ta najsatrsza, bo ona już chce mieć ale czeka do końca roku jak jej przedłużą umowę na czas nieokreslony
Moi nawet spoko to przyjeli, nie chcieli tylko mowic mojej babuszce i tak to odciagali i odciagali. Az w koncu im powiedzialam, ze musze jej powiedziec, bo lepiej brzmi "jestem w ciazy" niz "mam dziecko"Powiedzia lam babci w niedziele, a maly urodzil sie w czwartek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:12   #4088
gospella
Wtajemniczenie

ja od kiedy mamy tego szczeniora to sie zastanawiam czy naprawde chcę dzidziusia? bo roboty przy psie sporo a co dopiero przy dziecku, tylko tzcik sie cieszy z pieska, ale dzidzi to nie chce specjalnie
ps nie umiem wkleic fotek do szafy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:14
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:15   #4089
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś hardcorem ja się z P. smieję, że zanim my będziemy chcieli to nas 50-tka zastanie
teraz już wyluzowałam, po moich ostatnich przezyciach,a zobacyzyłam dzieciaczka TŻta siostry i jest słodziutki mój TŻ ma większy instynkt ode mnie.. ja zmieniłam sowje podejście i najpierw chcemy mieć z TZtem własne 4 kąty żeby gdzieś wychowywać potencjalne przyszłe dzieci

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moi nawet spoko to przyjeli, nie chcieli tylko mowic mojej babuszce i tak to odciagali i odciagali. Az w koncu im powiedzialam, ze musze jej powiedziec, bo lepiej brzmi "jestem w ciazy" niz "mam dziecko"Powiedzia lam babci w niedziele, a maly urodzil sie w czwartek
moja kuzynka najbliższa ukrywała przed nami ciąze i przed babcią do 5 miesiąca.. jakoś wszyscy to łagodnie przyjęli, ja się ciesyłam bo kuzynka ma 35 lat, wyszła za mąż jak mała miała 8 miesięcy i od razu były chrzicny małej
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:15   #4090
moniczka2123
Zadomowienie

Talking Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Moj SKARB jest boski chce to ogłosić bo chcialam miec pokoj czerwony w naszym mieszkanku i nasz jednen pokoik taki bedzie KOCHAM CIE M

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:18   #4091
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
1. u nas zyczenia sa na sali
2. młodzi na sale jada pierwsi bo oni prowadza gości-do kościoła z ato przyjezdzaja ostatni
3. witanie chlebem i solą
4. przenoszenie przez próg
5. orkiestra mówi, ze mozna składać zyczenia
6. Rozdawany jest szampan
7. Sto lat i gorzko gorzko dla młodych
8. Idziemy an obiad
9. Po obiedzie 1 taniec
U nas identycznie
Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać jeszcze o to co z gośćmi z innych miast? czy opłacacie im nocleg?
U nas na piętrze sali są pokoje dla gości. Na sierpień ma być gotowych 6 pokoi, w tym nasz małżeński Cała reszta wraca do domu, bo nie ma daleko
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Tak, opłacamy im nocleg poweselny, miejscowym też, bo wesele i ślub są 20 km od naszego miasta. No chyba, że ktoś się uprze i będzie chciał wracać te 20 km do domu i nie będzie go na poprawinach.
Do tego pogrubionego, to trochę chyba nie rozumiem. Jak ktoś z gości się uprze i pojedzie do domu spać, to nie ma wstępu na poprawiny
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A ja Wam pisałam, że będziemy mieli wiejski stół?
Teściowie wymyślili mimo, że mówiono im że to raczej na większą imprezę, ale nie odpuścili i zapowiedzieli, że to mamy gratis od nich
Więc będzie cały udziec kiełbasy, salcesony, smalec, ogóreczki, żurek wiejski z kiełbasą, pierożki ruskie itd.
My chyba też będziemy mieli takie coś (ostatnio wpadło mi do głowy). I tak dostaniemy świnki na mięsko, to może równie dobrze być kiełbaska Najlepsza jest od mojej babci
Cytat:
no to fajnie u nas wiejski stół to bez sensu by był. Bo my ze wsi i 90 % gości też. I wsyztskie salcesonki, kielbaski, ogóreczki jemy na codzieńWięc żadna to atrakcja. Fajne by to było jakby byli goście zza granicy, a tak to u nas nie ma sensu.
My też na wsi mieszkamy, ale wydaje mi się że się spodoba. Moja ciocia tylko na to czeka jak jest świniobicie
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a u mnie w dalszym ciągu są zdania podzielone co do wódy, częśc obstaje przy PT właśnie, a część przy Soplicy/Sobieski
My Sobieski tylko i wyłącznie. Świadkowa potwierdziła nasz wybór i już część jest u mnie w piwnicy Niedługo kupujemy resztę
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki ja dzis mam Zly dzien
do lekarza sie nie załapalam bo bym sie do pracy spóźniła pozniej pokłóciłan sie z TZ o jakas bzdure w pracy tez beznadzieja...mam dosc dzisiejszego dnia...jedna pozytywną rzeczą jest to ze wybralam jaka chce miec suknie i na poprawę humoru kupilam telefon nokia n73 eh...
Będzie dobrze Takie dni też bywają. Jutro będzie lepiej.
Cytat:
U nas na weselach też jest witanie Młodych chlebem,solą i wódką przed salą, potem Młody przenosi Młodą przez próg, potem powitanie przez zespół/dj rodziny i Młodych, sto lat z szampanem i obiad. Po obiedzie 1szy taniec Młodych, tańce gości, w między czasie kawa i ciasto, potem jakiś ciepły posiłek... Potem są podziękwoania dl aRodziców, oczepiny, zabawy weselne, tort i znów tańce. Wesele kończy się przeważnie o 4-5 piosenką "To już jest koniec..."
U nas się kończy pieśnią: "Kiedy ranne wstają zorza"
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Opłacało się w zeszłym tygodniu zakuwać Dostałam dobre oceny z kolokwiów i jestem zwolniona z 2 egzaminów jupi jupi jupi Czyli mam tylko jeden egzamin 29 stycznia i that's all Teraz już mogę byc z wami na bieżąco
Gratulacje Gosia! dla Ciebie.
Ja w tym semestrze mam tylko jeden exam no i pisanie pracy i idzie mi jak krew z nosa
3majcie kciuki, żebym aukcję wygrała. Koniec za 2 godziny.

Dziewczyny z 7 sierpnia, żadna nie świętuje??? Przecież dzisiaj...
dwustudniówka

:pi wo:

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:19
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:21   #4092
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
ja od kiedy mamy tego szczeniora to sie zastanawiam czy naprawde chcę dzidziusia? bo roboty przy psie sporo a co dopiero przy dziecku, tylko tzcik sie cieszy z pieska, ale dzidzi to nie chce specjalnie
Jednak musze w koncu napisac, ze dziecko i pies, to jednak nie jest do konca to samo, bo jeszcze dziewczyny uwierza, ze jestFakt, roboty duzo wiecej przy dziecku, ale za to jaka satysfakcja! Dzisiaj jadlam sobie kiwi i sie troszke dzielilam z malym, nabieralam mu na lyzeczke i on ze smakiem zjadal. Kiwi sie skonczylo, a malemu tak posmakowalo, ze poraczkowal do kuchni i przyniosl...ziemniaka. Biedny myslal, ze to kiwi i ze jeszcze sobie troszke poje
Stary 2010-01-19, 18:23   #4093
kubusewa
Zakorzenienie

Ja teraz mam taki koktail
kwas foliowy (od gina), belissa i capivit
jak do lutego nie bede piekna i powabna kogoś uduszę
ooo dzięki za przypomnienie ze muszę iśćdo miseczki z taletkami..... tak miseczki... czuję się już jak jakiś schorowany emeryt musze sobie szykowac tableteczki do miseczki
Nie wiedziałam, ze kwas działa na paznokcie... to dlatego mi go gin polecił na rok przed slubem - widział chlop te moje ogryski
eeej wiecie ze Polacy wygrywają z Niemcami w szczypiorniaka ??
Stary 2010-01-19, 18:31   #4094
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz już wyluzowałam, po moich ostatnich przezyciach,a zobacyzyłam dzieciaczka TŻta siostry i jest słodziutki mój TŻ ma większy instynkt ode mnie.. ja zmieniłam sowje podejście i najpierw chcemy mieć z TZtem własne 4 kąty żeby gdzieś wychowywać potencjalne przyszłe dzieci

moja kuzynka najbliższa ukrywała przed nami ciąze i przed babcią do 5 miesiąca.. jakoś wszyscy to łagodnie przyjęli, ja się ciesyłam bo kuzynka ma 35 lat, wyszła za mąż jak mała miała 8 miesięcy i od razu były chrzicny małej
my to się z koleżanką śmiejemy, że w naszym wieku to błogosławieństwo a nie wpadka

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

słuchajcie a babci to daje sie zaproszenie?
bo ja co prawda nie mam , ale tz ma
Stary 2010-01-19, 18:34   #4095
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie, że tak

ja już widzę szczęśliwą buźke mojej Babuni i Dziadka

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:37   #4096
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
my to się z koleżanką śmiejemy, że w naszym wieku to błogosławieństwo a nie wpadka

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

jasne, ze tak przeciez oni tez beda goscmi nie wyobrazam sobie nie dac
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:38   #4097
BlackAngel
Adwokat diabła

Aniołku, no nie gadaj

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:39   #4098
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
to super

dobra to teraz przyznać się proszę bez bicia: kto jeszcze nie ma sukni ślubnej??? bo już się pogubiłam
Ja nie mam jeszcze sukni.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:42   #4099
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
my to się z koleżanką śmiejemy, że w naszym wieku to błogosławieństwo a nie wpadka:d

---------- dopisano o 19:31 ---------- poprzedni post napisano o 19:23 ----------

a czemu nie ??? Co babcia to pies ??
Nie dajsz zaproszen tylko swiadkom i rodzicom.. Bo oni niejako są w komitecie organizacyjnym.. Nie wiem jakie jest zdanie innych dziewczyn ale ja swojej babci i babci tz zamierzam dac zaproszenie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:47   #4100
201701300931
Konto usunięte

Ja tam świadkom daję zaproszenia
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:47   #4101
gospella
Wtajemniczenie

dzięki za odpowiedź tak się zastanowilismy, tzcik o niej zapomniał
Stary 2010-01-19, 18:49   #4102
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
dzieki Szanus butki przewiduje wygodne taneczne biale, bo jednak stwierdzilam, ze we wlosach chce bialego storczyka a te ktore sobie kupilam do tanga na wymiar sa baaardzo wygodne, wiec o ile nie wprowadza nowych ladniejszych modeli to do slubu pewnie wyladuje w czyms takim http://www.akces2.com/images/stories...Victoria01.jpg
co do TZa to dzis wymyslilam, ze ok - zgodze sie ewentualnie na muszke, ale biala jak bedziemy za 8 tygodni odbierac garniak to obskoczymy z nim jeszcze raz salony z meska moda slubna i od razu poprzymierzamy rozne opcje
a bukiet też z białych storczyków? piękne są
jeśli te butki są wygodne to super i tak nie będzie ich za bardzo widać z pod sukni a nie wyglądają źle
biała mucha? o z takim rozwiązaniem się jeszcze nie spotkałam masz jakiś przykład?

Black jaką Ty masz suknię? Ty masz już suknię tak w ogóle?
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:50   #4103
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja tam świadkom daję zaproszenia
Ja również daje zaproszenia świadkom.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-01-19 o 19:08
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:51   #4104
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie najgorsze byłoby gdyby nam sie przytrafiło tak, ze na ślub nie wcisnęłabym sie w suknię A tak to pewnie bym nie skakała z radości ale po pierwszym szoku może nawet bym sie ucieszyła. Tż też byłby w szoku, ale wiem, że mogłabym na nim polegaćTo juz nie czasy liceum kiedy ciąża to byłby dramat i szok. Teraz to nawet moi rodzice by pewnie powiedzieli, że spoko loko, bo mam a nie pracuje to by siedziała z bejbem i w ogóle przez ten mój kręgosłup to mama mówi, żebysmy nie odwlekali dziecka. Ale wiecie - po co mi dziecko

Cytat:
Mojej siostry reakcja byla: no to super, a kiedy bedziesz wiedziala czy to chlopiec, czy dziewczynka? A reakcja mojego brata: OOoooo k...., to cie rodzice zabijaNie ma to jak wsparcie faceta
mój brat powiedziałby pewnie macie przeje#% ale w tym sensie, że to taki wyrok na nasz wolny czas, wyjazdy i wolność, bo mój brat ma takie podejście do dzieci jak ja i on chce miec dopiero po 30
ale ile miałas lat?A w ogóle to powiedz jak się poznaliście z Bondem, co robiłas zagramanicą i co powiedział Bond na I'm pregnant i takie tam

Cytat:
a coś na włoaski też sobie muszę kupić, a ile płacisz za bellise??
ok 15 zł za 50 tabletek.

Cytat:
MOj ababcia kiedys do mnie jak byłam młodsza: kochasz M.?
JA mowię: no tak babciu
Babcia: tylko wiesz, żebyście sie tam za bardzo nie kochali

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Moj SKARB jest boski chce to ogłosić bo chcialam miec pokoj czerwony w naszym mieszkanku i nasz jednen pokoik taki bedzie KOCHAM CIE M
jak Ty tak reagujesz również na wieść o tym oc będzie na śniadanie to Twój tz musi miec boskie życie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
U nas się kończy pieśnią: "Kiedy ranne wstają zorza"
a to nie jest kościelna pieśń?

Cytat:
Jednak musze w koncu napisac, ze dziecko i pies, to jednak nie jest do konca to samo, bo jeszcze dziewczyny uwierza, ze jestFakt, roboty duzo wiecej przy dziecku, ale za to jaka satysfakcja! Dzisiaj jadlam sobie kiwi i sie troszke dzielilam z malym, nabieralam mu na lyzeczke i on ze smakiem zjadal. Kiwi sie skonczylo, a malemu tak posmakowalo, ze poraczkowal do kuchni i przyniosl...ziemniaka. Biedny myslal, ze to kiwi i ze jeszcze sobie troszke poje
ej ale wiesz co - nie obraź się, ja tak milczę przy moich kuzynkach, ale Ty jestes spoko laska i nie weźmiesz tego do siebie, bo niektóre mamuśki sa przewrazliwone - zauważam u dzieci zachowania identyczne do zachowania mojego psaRaz mi się wyrwało: ooo widzieliście, piesia tez tak robiTż i mój brat az wstali i sie poszli brechtać tak, żeby ich nikt nie widział

Ale przkeochany ten TWój dzieciaczek Ja jak byłam mała i mi rodzice kupili wate cukrowa jak przyszłam do domu zaczęłam jeśc chusteczki higieniczne i się dziwiłam dlaczego one nie są słodkie

Cytat:
Ja teraz mam taki koktail
kwas foliowy (od gina), belissa i capivit
nie powinnas jeść równoczesnie Belissy i Capivitu, bo mają witamine a a jej przedawkowanie jest groźne dla organizmu. Juz lepiej bierz raz to raz to albo Belissę i beta karoten(jeśli organizm będzie potrzebowal wit. A to przekształci w nia beta karoten, jeśłi nie beta karoten odłoży sie gdzis tam i bedziesz miała ąłdny kolorek i nie przedawkujesz)

Cytat:

oczywiście, że takI rodzicom też, tylko trzeba usunąć formułę "wraz z rodzicami zapraszają"
Stary 2010-01-19, 18:52   #4105
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dajsz zaproszen tylko swiadkom i rodzicom.. Bo oni niejako są w komitecie organizacyjnym.. Nie wiem jakie jest zdanie innych dziewczyn ale ja swojej babci i babci tz zamierzam dac zaproszenie
a rodzice i świadkowie to psy??

14.08.2010
baby
Stary 2010-01-19, 18:54   #4106
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a rodzice i świadkowie to psy??

współorganizatorzy....
Ja swoim nie dajębo i po co
dostana dyplomy najlepszych swiadkow ijeszcze blizej niesprecyzowany prezent dla rodzicow to po kij im jeszcze zaproszenia -- co to jurna na pamiątke
nigdy nie slyszalam o tym aby swiadom czy rodzicom dawac zaproszenia
totak jakby komitet rodizcielski sam sobie wystawil zaproszenie na studiowke

SAMOA, TO JEST KOŚCIELNA PIEŚŃ I NA TYM CAŁY DOWCIP POLEGA. jEST TO COS W RODZAJU BUDZIKA NA WSIACH... WIĘC NA WESELU TO ZNACZY ZE KSIADZ JUZ ODPRAWIA PIERWSZA NIEDZIELNA MSZE.. CZYLI JEDNYM SLOWEM: ROBACZKI CZAS ZWIJAC MANATKI IMPREZA SKOŃCZONA

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-01-19 o 18:56
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:57   #4107
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ja nie mam jeszcze sukni.

mad pocieszyłaś mnie że nie zostałam ostatnia a mierzyłaś już coś, czy może masz coś na oku?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:58   #4108
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja rodzicom i świadkom daje zaproszenie, nie wyobrażam sobie, żeby im nie dać.

Ej dziewczyny posikam sie zaraz - sprawdzam pocztę tż, bo matka miała mu wyslać adresy gości(jeszcze ich nie ma miała wyslać w sobotę dziś dzwonił i rzekomo dzic wieczorem miały być) i...... patrzę a w spamie tz ma maila od OrsayaI rzekomo 2200 punktów i kupon rabatowy na 15%:hahah a:Nie wiem czy ktos sie pomylił czy ktos sobie z niego jaja robi ale ja ten kupon wykorzystam a coNIe mam pojęcia skąd to sie wzięło, ale zabawne to jest, że ktos będzie robił zakupy a ja będe dostawac na maila tz bonySwoja droga mialam nawet założyc sobie tam karte stałego klienta
Stary 2010-01-19, 18:58   #4109
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
no to fajnie u nas wiejski stół to bez sensu by był. Bo my ze wsi i 90 % gości też. I wsyztskie salcesonki, kielbaski, ogóreczki jemy na codzieńWięc żadna to atrakcja. Fajne by to było jakby byli goście zza granicy, a tak to u nas nie ma sensu.
U nas właśnie też i mimo, że rodzice Tż sami na wsi mieszkaja, to właśnie oni chcą żeby ten stół był
Stwierdzili, że na pewno ludzie chętnie skorzystają, a jak zostanie coś to przecież się weźmie i np. zamrozi.

Cytat:
Tosieńka nie płakaj kto ma być to będzie i z tego się trzeba cieszyć (sama ostatnio przeżywałam wiecie jaką sytuację ale tżcik mnie postawił do pionu, i po części wy też i już się tym nie przejmuję)
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Na sam początek duży dla Tosi
Będzie dobrze kobieto, nie zamartwiaj się i ciesz się przygotowaniami (wiem że z tą twoją pracą to ciężko... ) Nie ważne ile osób będzie - nie ważna ilość tylko jakość
Dzięki dziewczyny
Dziś już humor dużo lepszy
Byliśmy z Tż-tem w kinie, kupiliśmy sobie po ciuszku i w sumie dzień zleciał.
A jutro planuję wreszcie do kosmetyczki jakiejś iść

Cytat:
Tośka nei martw się tak, my mamy zapraszanych jakieś 62 osoby (z dziećmi i nami), część odmówi zapewne (np koledzy Tż, bo są w anglii i nie wiemy, czy przyjadą), jak przyjdzie 50 to będzie super!
U nas jakieś 8 par znajomych będzie z Krakowa i im płacimy za noclegi

Cytat:
ostatnimi czasy im częściej jest temat ślubu, tym dziwniej się tż zachowuje. czyżby ogarniał go stres?? ale żeby tak wcześnie
Mój Tż najbardziej nerwowy był jak po zaręczynach chciałam żebyśmy datę jakąś ustalili
Ale jak widać w końcu się udało

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a jakby mi ktoś powiedział : PO CO W OGÓLE SA RĘKAWICZKI POTRZEBNE DO SUKNIE ŚLUBNEJ??
Żeby mi łapki nie zamarzły w drodze do kościoła?

Cytat:
Kurs sie rozpoczal od cza-cha, ale w nastepnym miesiacu jest walc i ja uwazam, ze jesli nie macie duzo czasu, to wlasnie walca sie nauczcie A tak w ogole to sie nie martw, nawet jak pojdziecie na jedna godzinke, to kilka krokow zalapiecie, a potem to juz mozna improwizowac

A ja bede rzucala bukietem swiadkowej, bo moj mi sie jeszcze przyda na sesje zdjeciowa
No musimy chociaż ze dwie lekcje wziąć, bo my w ogóle nie umiemy tańczyć

A bukiet mojej świadkowej zostanie pozostawiony w kościele przy jednym z ołtarzy. Taka u nas tradycja
Pewnie będę rzucała welonem albo podwiązką
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 18:58   #4110
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
współorganizatorzy....
Ja swoim nie dajębo i po co
dostana dyplomy najlepszych swiadkow ijeszcze blizej niesprecyzowany prezent dla rodzicow to po kij im jeszcze zaproszenia -- co to jurna na pamiątke
nigdy nie slyszalam o tym aby swiadom czy rodzicom dawac zaproszenia
totak jakby komitet rodizcielski sam sobie wystawil zaproszenie na studiowke
nie na pamiątke ale jako wyraz szacunku i poważania. O ile z rodzicami jeszcze bym przystała to dla świadkow nie wyobrazam sobie nie dac zaproszenia!

dla nich wlaśnie wg mnie szczególnie się należą bo są nie tylko "zwykłymi" gośćmi ale i osobami na których pomoć możemy bardzo liczyc w tym dniu.

14.08.2010
baby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości