|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz napiszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Ania B.? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tego ciasta się nie piecze ![]()
![]() |
#3483 |
Zakorzenienie
|
Marta napisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak? a to na weekendzie wyprubuje ![]() dziekuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się porodu w ogóle nie boje ![]() A ja zrobiłam Niedzielnego łakomczuszka, na im ieniny małża i małż mega zadowolony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Wtajemniczenie
|
Jedyny problem dla"początkujacych" to żelatyna, musi troche wystygnąć ale nie może byc za zimna,bo się zrobia grudki, trzeba wyczuć odpowiedni moment. W razie czego pytaj
![]() Powodzenia ![]()
#3487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze wyjdzie mi w miare jadalne ![]() napewno dam znac jak mi poszlo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam dziś do "męża" jak widzi sprawę naszego rozwodu i czy ma zamiar się ze mną jakoś dogadać w sprawie tego co mówić podczas rozprawy, żeby wszystko sprawnie poszło. Odpisał, że tak i że ustalimy jakąś wspólną "wersję". Powiem Wam, że nie wiem jak dam radę, bo nie potrafię mu przebaczyć tego co mi zrobił...a teraz mam się z nim ot tak dogadać ! Ale chyba to najlepsze wyjście, bo jak pomyślę, że mam sie z nim szarpać po sądach miesiącami...
![]()
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
juz do was pisalam, ale na zamknietym wątku, hihi, wiec trafilam tutaj, z pomoca zaaaabcia
![]() - potrzebuje porady- odnosnie DJa na wesele. nasze bedzie w czerwcu 2011 r. czy macie kogos do polecenia w krakowie, w rozsadnej cenie ? bardzo bede wdzieczna za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agatko, qcze, ja nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, z jednej strony jestem uparta i chyba bym chciała powalczyc o swoje, z drugiej chciałbym mieć swiety spokój i w końcu zacząć żyć od nowa. Cokolwiek postanowisz, jesteśmy z Tobą ![]()
![]() |
#3491 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze ktos Ci pomoze ![]() Mozesz jeszcze zagladnac do PM z Tarnowa ... ![]() zgadzam sie z Toba ![]() Ja tez bym sie nie umawiala sie na wspolna wersje tylko powiedziala prawde jak bylo ![]() juz pytalam pare razy co z rozwodem Koscielnym zalatwilas juz cos?..
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno wykłocałam się nt. małżeństwa z jedną koleżanką i wyciągnęła mi jakieś dane z katechizmu według których jednym z warunków małżeństwa jest, żeby małżonkowie byli otwarci na przyjęcie potomstwa i jeśli ktoś deklaruje, że nie chce mieć dzieci, to wtedy podobno sakrament jest nieważny? ![]()
![]() |
#3494 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
I ja tez się zgadzam z Rosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
slyszalam nawet ze jesli ksiadz dowie ze sie kobieta nie moze miec dzieci .. to moze rowniez odmowic slubu .. ![]() o kurcze to nie za ciekawie ... czyli ten kto kupil auto bral udzial w napadzie ..?? Kurcze a u mnie okres sie zbliza .. i tak mnie brzuch boli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poogladalm ten filmik (ten ładny) z porodu
![]() ![]() Sam poród wyglada starsznie i tak jak napisalam, ze nawet gorzej na zywo (przynajmniej u mnie) bo u mnie bylo duzo wiecej ludzi i mnie badali. Ale to samo rodzenie juz nie boli i nacinanie (Agatek! ![]() Ale chce jeszcze raz przezyc naturalny poród, tylko, zeby tym razem nie byl po terminie i nie wywolywany... ja jak zwykle przychodze i gadam o porodzie ![]() Agatek pytala mnie czy przesypiam noce. najwzyej wstaje dwa razy ![]() A ja mam w ogoel inny problem:/ bo 5 czerwca mamy slub koscielny i sie teraz zastanawiamy czy nie zrezygnowac z orkiestry i nie zrobic takiego kameralnego na góra 30 osób przyjecia. Co prawda ja bede w bialej sukni i bedziemy miec w tej sali, ktora zarezerwowalismy, ale nie chcemy juz takiego duzego wesela... Poza tym bedziemy razem wychodzic z naszego mieszkania...nie bedzie tak, ze Tz ze swojego a ja ze swojego domu rodzinnego... ale wkur... mnie to, bo u Tz pewnie beda fochy trzaskac czemu nie robimy imprezy, zeby oni mogli sie pobawic...ale teraz mamy male dziecko i wesele tez za swoja kase bedziemy robic:/ nie wiem czy pamietacie, ale na cywilny slub rodzice tz nie przyszli bo sieo brazili ze nie zapraszamy jego rodzenstwa....ale to juz dluga i nieprzykemna historia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
Ania B.?[/QUOTE] niop ![]()
![]() |
#3502 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
absolutnie ![]() ![]() juz to przechodzilismy na slubie cywilbym- tez chcieli, zeby jakas miniimprezka byla- oczywiscie naszym kosztem. A my od poczatku mowilismy, ze zapraszamy tylko swiadkow i naszych rodzicow. A oni chcieli jeszcze brata i siostre Tz mimo, ze źle z nimi zyjemy, bo jak ja juz bylam w ciazy to mnei nei szanowali i doszlo z nimi do awantury raz... jakos u mnie w domu nikt sie nie wkurzal, ze np. moj brat nie jest zaproszony na slub cywilny...Poza tym wtedy Tz ojciec wydzwanial do mojego, zeby nas moj tato przekonal, ze mamy zaprosic Tz rodzenstwo ![]() acha...tesciowie nic nie kupili mojej Niuni...nawet jak przyszli ja zobaczyc (a byli tylko raz i tylko raz tesciowa sama potem) to nie przysniesli nic slodkiego. A podobno do malych dzieci nawet cukier wypada przyniesc ![]() nie, zebym patrzyla na to, ale kurde to male dziecko w koncu, ale tacy z nich dziadkowei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie keidyś koleżanka "uświadomiła" pod tym względem, a pojęcia o tym nie miałam, że: ![]() "Katechizm Kościoła Katolickiego definiuje małżeństwo jako przymierze "przez które mężczyzna i kobieta tworzą ze sobą wspólnotę całego życia, skierowaną ze swej natury na dobro małżonków oraz do zrodzenia i wychowania potomstwa"[1]. " "3. Kiedy — wbrew pozorom — małżeństwo nie zostało zawarte? Zawarcie małżeństwa polega na złożeniu sobie przez nowożeńców przysięgi miłości. Przysięga ta powinna wypływać z dobrowolnie i świadomie podjętej decyzji. Tylko takie bowiem zaangażowanie się jest podniesione przez Boga do rangi sakramentu. Nie może zatem być sakramentem wypowiadanie przysięgi pod przymusem lub nieświadomie. Także poważna choroba psychiczna może być powodem nieważności małżeństwa. Jeśli osoby zawierają małżeństwo, lecz ich zamiary godzą w jego naturę, również jest ono nieważne, np. gdy z góry wykluczają potomstwo, nie chcą sobie dochowywać wierności, nie postanawiają zawierać związku na całe życie (por. kan. 1095-1107). Istnieją również przeszkody powodujące nieważność małżeństwa (por. kan. 1073-1094), np. stała niezdolność do odbywania stosunków seksualnych spowodowana np. przez jakieś schorzenie. Niepłodność, o ile nie wynika z niemożliwości współżycia seksualnego, nie jest przeszkodą małżeńską, np. niepłodność kobiety nie uniemożliwia zawarcia małżeństwa. " I wyszło z tego, że jak osoba twierdzi, że nie chce miec nigdy dzieci, to nie dane jej będzie nigdy wziąć ślubu kościelnego (a nawet, jeśli, to będzie nieważny ![]() To ja się tak nie bawię ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-01-19 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w ogole to ma jutro rozmowe w sprawie pracy ![]() ![]() A w ogole to w jego firmie wszyscy byli bardzo zaskoczeni tym ze go zwolnili i ponoc zrobili afere temu kierownikowi ze jak mogl go zwolnic ![]() Cytat:
![]() A pani dyr juz pokazala swoja klase, takze olej ja cieplym moczem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Angel czekamy na relacje z tego cudnego dnia A ja bylam dzis u ortopedy ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Czy mnie ktoś tu pamięta jeszcze... bo ja Was pamiętam. Przeczytałam ostatnie 10 stron ale nie ukrywam że zszokował mnie post AgatliL!!! Jejku o co chodzi co się stało??? Boże tak właściwie nie mogę rozdrapywać tych spraw ale jestem w ciężkim szoku , że ona pisze o rozwodzie... Wszystkim przyszłym mamom serdeczne gratulacje a tym starającym się pozytywnych efektów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Cie pamietam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
No hej jak mi miło... noo zaginęłam w akcji praca i zmęczenie po ślubie i weselu
![]() Nie miałam podróży poślubnej i już nie będę jej mieć... bo już nie mamy kasy :P A wcześniej moja szefowa nie chciała mi dać wolnego. No cóż takie życie... chociaż teraz dołuje się tą sytuacją,że nigdzie nie byłam... bo ja nigdy nigdzie nie wyjeżdżałam na żadne wakacje itd. myślałam , że zmieni się to chociaż po ślubie... ![]() Poza tym u mnie taka piękna zima i wreszcie jest lodowisko... ale niestety nie mogę na nie iść ![]() Aha nie wiem czy pamiętacie, że umarł mi piesek 1 lipca i nie mogłam się otrząsnąć... teraz mam kotka. Wzięłam sobie taką biedę ze wsi od takich ludzi bo byliśmy tam nad wodą równy tydzień przed ślubem. Teraz kicia ma 7 miesięcy i daje popalić... rozbrykana jest jak nie wiem co!!! Ale i tak zawsze najbardziej na świecie będę kochała mojego pieska... ( to znaczy oprócz rodziców, rodzeństwa męża itd) Pracuję cały czas w tym samym miejscu ... ale to też mnie dołuje bo nie mam żadnej możliwości rozwoju i zarobienia większych pieniędzy. Ale musi być dobrze, wierzę w to i wiem , że będzie leszcze lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.