Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 19:39   #3181
_Remedios
Zadomowienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
a dostałaś maila,że zamówienie zostało zrealizowane??
dostałam, że paczka została wysłana 05.01. wszystko inne do mnie dociera normalnie i nigdy nie miałam problemów z pocztą a zamawiam(łam) bardzo dużo...

awiza nie ma, poza tym u mnie zawsze ktoś jest w domu, żeby odebrać i listonosze są zaprzyjaźnieni z rodziną...

Edytowane przez _Remedios
Czas edycji: 2010-01-19 o 19:40
_Remedios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:42   #3182
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
eee... NIE
bo mi się @ spóźnia O!
jesteś niedobra to chociaż kostke

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że
się pochwalę, jak przyjdzie
oki

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Dziewczyny kciukajcie jutro za mnie tak koło 14. Chociaz nie liczę, ze zdam. Przed ostatnim kołem miałam poczucie, że wiem więcej i ledwo co zaliczyłam, a pytania były raczej podstawowe, bo układane przez doktoranki. A teraz mam duże braki i pytania będę gorsze, bo układane przez profesora, także na chłopski rozum nie zdam Nawet nie wiem czy mam się jeszcze tego uczyć, czy już olać... masakra, czuję się jak gówno po tych pięciu bitych dniach, ani chwili dla siebie i dla tżta
będziemy trzymać kciuki nie myśl,że nie zdasz przez 5 dni napewno się czegoś nauczyłaś ja na Twoim miejscu jeszcze bym się troche pouczyła i jutro wstała wcześnie rano i też przypomnieć sobie materiał będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
dostałam, że paczka została wysłana 05.01. wszystko inne do mnie dociera normalnie i nigdy nie miałam problemów z pocztą a zamawiam(łam) bardzo dużo...

awiza nie ma, poza tym u mnie zawsze ktoś jest w domu, żeby odebrać i listonosze są zaprzyjaźnieni z rodziną...
może przez te drogi zasnieżone kłopot jest z dowiezieniem...a może napisz maila tam skąd zamawiałaś czemu jeszcze nie dostałaś paczki ?
Stary 2010-01-19, 19:55   #3183
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Bry wieczór

Mama mnie wyciągnęła do galerii, nie wiedziałam, że wyprzedaże jeszcze są, myślałam, ze po świętach się kończą
Stary 2010-01-19, 19:59   #3184
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Bry wieczór

Mama mnie wyciągnęła do galerii, nie wiedziałam, że wyprzedaże jeszcze są, myślałam, ze po świętach się kończą
i co upolowałaś...?

madzia mój TŻ się wkurzył i stwierdził, że się tym zajmie bo ma w tym wprawę. mam nadzieje, że zakończy się to tak jak w jego przypadkach
Stary 2010-01-19, 20:00   #3185
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Też bym sobie jakiegoś ciuszka kupiła, ale wszystkie oszczędności wydaję na minerały

Do 20 lutego mam bon z Orsay'a na 50zł, to pewnie na coś się skuszę
Stary 2010-01-19, 20:14   #3186
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
i co upolowałaś...?

madzia mój TŻ się wkurzył i stwierdził, że się tym zajmie bo ma w tym wprawę. mam nadzieje, że zakończy się to tak jak w jego przypadkach
Pokupiłam sobie takie najpotrzebniejsze rzeczy, waciki podkład, lakier do paznokci spodnie i wisiorek z kolczykami, chociaż nie wiem czy to założę kiedyś

Agatko
Ty te minerały, gdzieś na necie zamawiasz, czy allegro, gdzie mogła bym próbki dostać? Bo kusicie strasznie
Stary 2010-01-19, 20:19   #3187
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Pokupiłam sobie takie najpotrzebniejsze rzeczy, waciki podkład, lakier do paznokci spodnie i wisiorek z kolczykami, chociaż nie wiem czy to założę kiedyś

Agatko
Ty te minerały, gdzieś na necie zamawiasz, czy allegro, gdzie mogła bym próbki dostać? Bo kusicie strasznie
Basiu, no na necie ze stron np.: www.aromaleigh.com , www.everydayminerals.com , www.pureluxecosmetics.com , www.madminerals.org - i tak dalej

Jak potrzebuję coś drobnego, że nie opłaca mi się samej zamawiać - to na zbiorowych obecnie oczekuję EGM i Lumiere zbiorowego
I kilka prywatnych

A co bys chciała popróbować? W razie czego zapraszam do siebie, troszku się uzbierało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 20:35   #3188
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

to oby wszystko się wyjaśniło bo faktycznie długo czekasz

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

Do 20 lutego mam bon z Orsay'a na 50zł, to pewnie na coś się skuszę
ale fajnie
Stary 2010-01-19, 20:37   #3189
justyna_dt
Zakorzenienie

Bry
Ja też miałam akcję z wysyłanymi ciuchami... Pisałam Wam wczoraj, że dostałam nie te spodnie, co wylicytowałam i wszystko przyszło w 1 paczce, choć przesyłka była zapłacona x 2. Napisałam maila do sprzedawcy, w którym wyraziłam swoje niezadowolenie. Oczekiwałam ataku, bo w sumie to najczęstsza reakcja sprzedających w chwili, gdy się im wytknie błędy czy oszustwa. Zostałam baaaardzo mile zaskoczona, aż Wam przekleję wiadomość zwrotną:
"witam przepraszam za zaistniala sytuacje
w ramach rekompensaty prosze zostawic sobie spodnie
a jutro przesle Panoi prawidlowy model
pozdrawiam Monika "

Czyli jednak się da.

Dzisiaj zajęcia, masaże i kurs tańca za mną. TŻ zestresowany, ale się wkręcił i dobrze sobie radzi jak na początkującego tylko ja sobie w brodę pluję, bo jestem w stosunku do niego strasznie wymagająca z tego względu, że umiem tańczyć, wiem o tym, chciałabym przestać, ale nie potrafię jak go poprawiam, to robię to w dobrej wierze, chcę, żeby nabrał pewnych nawyków (rama, lekki krok, nie garbić się itp.), on dzielnie to znosi, korzysta z tych rad, ale widzę, że mu mieszam w głowie, on się gubi, myli i mi tak głupio
Teraz mnie czeka pisanie prac. Jutro mam referat na temat książki, której nie przeczytałam... szok. Nie wiem, jak ja to zrobię

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 20:37   #3190
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu, no na necie ze stron np.: www.aromaleigh.com , www.everydayminerals.com , www.pureluxecosmetics.com , www.madminerals.org - i tak dalej

Jak potrzebuję coś drobnego, że nie opłaca mi się samej zamawiać - to na zbiorowych obecnie oczekuję EGM i Lumiere zbiorowego
I kilka prywatnych

A co bys chciała popróbować? W razie czego zapraszam do siebie, troszku się uzbierało
No to raczej z tych stron się za dużo nie dowiem (nie wiem z czego sie śmieję, z własnej.. hmm.. głupoty?) W każdym bądź razie raczej nic nie zrozumiem
A chciała bym może podkład jakiś spróbować
Stary 2010-01-19, 20:42   #3191
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
wystarczy że człowiek napisze jedno kontrowersyjne słowo a już zostaje posądzony z dla niego seks to rżnięcie które w dodatku trzeba porzycić dla Boga

no to ja współczuje tym co to chcą porzucić owe "rżnięcie"....

seks to jest wspaniały dar Pana Boga no ale ja pewno jestem za mało uświadomiona i niedojrzała jako że pewnie nic nie wiem na temat seksu aczkolwiek wiem napewno że trzeba odtąd uważać na słowa.

No a dobre rady nie zawsze są takie dobre... często narzeczni nie wiedzą jaki mają kolor oczu nie wiedzą o sobie tyle ile wiedzą Ci narzeczeni którzy ze współżyciem czekali do ślubu. W poradniach małżeńskich można spotkać ludzi tak dziwnych że aż smutno... księża którzy mówia beznadziejne kazania się zdarzają ale są tacy którzy mówią do rzeczy.

Po za tym ja uważam że zawsze łatwiej jest iść z górki niż pod górkę. Po co czekać do ślubu jak to jest a) niemodne b) przereklamowane c) trzeba będzię się powstrzymywać i ograniczać a tego nie chcemy d) no przecież się koooochamy bardzo mocno i takie tam

a ślub kościelny to nie są żarty... potem taki Pan Iksiński ma kłopot że on nie może dostać "rozwodu" jak po 10 latach Pani Iksińska okazała się marudzącą zołzą...
skoro w tym samym poście stwierdziłaś, że musisz uważać na słowa, to się doczepię
masz jakieś dowody na to, że "narzeczeni, którzy ze współżyciem czekali do ślubu" wiedzą o sobie więcej, niż ci, którzy z tym nie czekali? dowody, czyli jakieś badania, przynajmniej obiektywne statystyki, a nie "słyszałam", "koleżanka mi mówiła" itp. bo na zasadzie "wszystkie moje koleżanki..." ja mogę napisać, że każda sypiająca ze swoim facetem dziewczyna, która się wypowiedziała, stwierdziła, że wie on, jaki jego ukochana ma kolor włosów.
Skąd wniosek, że ci "dziwni ludzie" współżyli ze sobą bez ślubu? Nie ma "dziwnych" wśród niewspółżyjących?
Jeśli ktoś nie czeka z seksem, bo wpisuje się w ramach wypisanych przez Ciebie literek od a do c, to mu współczuję, ale jest masa par, które robią to z tego ostatniego powodu. I uwierz mi, nietrudno jest wyczuć ironię w tej użytej przez Ciebie ikonce: "" - ja nie poczułam si urażona, choć wnioskuję, że miałaś na celu dopiec tym nieczekającym do ślubu.
można zamieszkać ze sobą przed ślubem, by to ryzyko zminimalizować - OK, to niezgodne z KKK. No to można się nie pobierać po 5 miesiącach znajomości. Odpowiednio długi czas oczekiwania też to minimalizuje. No ale moim zdaniem to, jaki ktoś się okaże za 10, 15, 40 lat jest nie do przewidzenia. A poza wszystkim nie widzę związku między seksem przed ślubem a rozwodem - może mi go przedstawisz (znów proszę o dowody)?
Cytat:
Dziewczyny kciukajcie jutro za mnie tak koło 14. Chociaz nie liczę, ze zdam. Przed ostatnim kołem miałam poczucie, że wiem więcej i ledwo co zaliczyłam, a pytania były raczej podstawowe, bo układane przez doktoranki. A teraz mam duże braki i pytania będę gorsze, bo układane przez profesora, także na chłopski rozum nie zdam Nawet nie wiem czy mam się jeszcze tego uczyć, czy już olać... masakra, czuję się jak gówno po tych pięciu bitych dniach, ani chwili dla siebie i dla tżta
Kciuk, kciuk, kciukam dasz radę, spokojnie
a potem sobie z narzeczonym odbijecie aż miło )

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Bry
Ja też miałam akcję z wysyłanymi ciuchami... Pisałam Wam wczoraj, że dostałam nie te spodnie, co wylicytowałam i wszystko przyszło w 1 paczce, choć przesyłka była zapłacona x 2. Napisałam maila do sprzedawcy, w którym wyraziłam swoje niezadowolenie. Oczekiwałam ataku, bo w sumie to najczęstsza reakcja sprzedających w chwili, gdy się im wytknie błędy czy oszustwa. Zostałam baaaardzo mile zaskoczona, aż Wam przekleję wiadomość zwrotną:
pozdrawiam Monika "

Czyli jednak się da.
a fajne te gacie, co Ci zostawili? bardzo łądnie się zachowali. Mogli prosić o odesłanie, i to na Twój koszt nawet. Super
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 20:42   #3192
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
pozdrawiam Monika "

Czyli jednak się da.

Dzisiaj zajęcia, masaże i kurs tańca za mną. TŻ zestresowany, ale się wkręcił i dobrze sobie radzi jak na początkującego tylko ja sobie w brodę pluję, bo jestem w stosunku do niego strasznie wymagająca z tego względu, że umiem tańczyć, wiem o tym, chciałabym przestać, ale nie potrafię jak go poprawiam, to robię to w dobrej wierze, chcę, żeby nabrał pewnych nawyków (rama, lekki krok, nie garbić się itp.), on dzielnie to znosi, korzysta z tych rad, ale widzę, że mu mieszam w głowie, on się gubi, myli i mi tak głupio
Teraz mnie czeka pisanie prac. Jutro mam referat na temat książki, której nie przeczytałam... szok. Nie wiem, jak ja to zrobię
Fajnie postąpiła będziesz miała pare spodni za darmo
A co do tańca Tż to nie krytykuj go bo on się pewnie stara dla Ciebie z czasem będzie miał wprawe
A nie ma jakiegoś streszczenia w necie tej książki z której masz referat zrobić??
Stary 2010-01-19, 20:50   #3193
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
No to raczej z tych stron się za dużo nie dowiem (nie wiem z czego sie śmieję, z własnej.. hmm.. głupoty?) W każdym bądź razie raczej nic nie zrozumiem
A chciała bym może podkład jakiś spróbować
Podkłady to mam głównie EDM, najjaśniejsze i Aromaleigh 3 najjaśniejsze odcienie - jeśli Cię to interesuje, to zapraszam

Każda firma zazwyczaj ma sample np. EDM obecnie ma zestawy Try me Free (płacisz tylko za wysyłkę), w Lumiere możesz wybrać sobie 5 odcieni za 0,01$ zazwyczaj jednak firmy mają płatne próbki, ale są to koszty w granicach 0,75-1,5$ za próbkę (sample) - a takowa starcza spokojnie na kilka testów. W przypadku EDM sample mają po 1g - to sporo. Mi starczyło na MIESIĄC testowania (prawie codziennie)
Zazwyczaj jednak sample podkładów mają objętość 1/4 - 1/2 łyżki to naprawdę niemało, chociaż się tak wydaje

A płacisz albo przez kartę kredytową, ale e-kartę mBanku albo PayPala ja mam PP

A próbko wybierasz wiadomo - zależnie od swojego typu. Najważniejsze to po kolei stwierdzić:
a) czy jesteś typem kolorystycznym zimnym, czy ciepłym? Może neutralnym?
b) jak mocnego krycia potrzebujesz? od tego zależy wybór formuły... niektóre kryją mocno, a inne ledwie wygładzają skórę
c) mniej więcej określić swoje podtony skóry - różowe, żółte, oliwkowe, neutralne?

I na podstawie tych typów wybierać sample na Wizażu jest sporo swatchy, które to ułatwiają chociaż na każdej skórze inaczej wygląda dany kolor (przykład: cień Bedtime Story na mojej chłodno-neutralnej, bardzo jasnej skórze wygląda tak jak na stronie EDM - czyli to taka rozbielona lilia, fioletowawa.... na żółtawej, ciemniejszej skórze Cathy ten sam cień daje ledwie szarawą smużkę koloru )

umm... nie wiem, co jeszcze mogłabym napisać jak chcesz - to pytaj
Stary 2010-01-19, 20:52   #3194
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Podkłady to mam głównie EDM, najjaśniejsze i Aromaleigh 3 najjaśniejsze odcienie - jeśli Cię to interesuje, to zapraszam
ja też i jestem z nich mega zadowolona
Stary 2010-01-19, 20:55   #3195
justyna_dt
Zakorzenienie

Ano fajnie no nie wiem, jakby mi kazała odsyłać i jeszcze za przesyłkę płacić, to bym sprawę zgłosiła do Allegro. A spodnie http://allegro.pl/item884994668_r_ma...nowy_mode.html te, nie podobają mi się zbytnio, no ale coś się wymyśli

Za wcześnie chyba pochwaliłam TŻa, zaczął jakieś głupie aluzje snuć, no i w efekcie się strasznie obruszył, jak zażartowałam, że jęczy... Jakiś się wrażliwy zrobił :/ no ale napisał niby, że miał długi dzień itp. Heh...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Ja też! uwielbiam je
Madzia, chyba nie ma takiego streszczenia, zaraz będę czegoś na necie szukać. Problem w tym, że mam w omówieniu zrobić nie tylko streszczenie, ale i w ogóle omówienie różnych zagadnień...

Stary 2010-01-19, 20:57   #3196
najfajniejsza
Zakorzenienie

justyna, no takie średnie te gacie, ale nosiłabym pewnie czasem, wszak za darmo

podkłady z EDM rządzą też używam i baaaaaaardzo mi dobrze na cerę działają
Stary 2010-01-19, 20:59   #3197
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Ja w sumie też, ale musze rozjaśniac
No i nie podoba mi się za bardzo polityka firmy, więc jeśli znajdę odpowiednik w innej firmie, to przestanę się tam zaopatrywać (inna sprawa, że mam już prawie wszystko, co chciałam ) - lecą do mnie próbki EGM, Lumiere.
Z Aromaleigh jestem zadowolona (formuła Voile), ale nie trafiłam w odcień. Jasnością dobry, ale za dużo różowego w nim będę próbować dalej przy okazji jakiegoś zamówienia z Aromaleigh... (czaję się na Nocturne'a, ale drogi troszku...)
Stary 2010-01-19, 21:04   #3198
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Ja w sumie też, ale musze rozjaśniac
No i nie podoba mi się za bardzo polityka firmy, więc jeśli znajdę odpowiednik w innej firmie, to przestanę się tam zaopatrywać (inna sprawa, że mam już prawie wszystko, co chciałam ) - lecą do mnie próbki EGM, Lumiere.
Z Aromaleigh jestem zadowolona (formuła Voile), ale nie trafiłam w odcień. Jasnością dobry, ale za dużo różowego w nim będę próbować dalej przy okazji jakiegoś zamówienia z Aromaleigh... (czaję się na Nocturne'a, ale drogi troszku...)
rozwiń może co z tą polityką firmy? bom ciekawa
Stary 2010-01-19, 21:11   #3199
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
rozwiń może co z tą polityką firmy? bom ciekawa
Zaczęli podpadać od jakiegoś czasu
Zmianę zasad zakupów - czyli przymusowe Try Me Free, a nie do wyboru 5 sampli, wywalenie małych pędzli i pomadek z zakupów zniżkowych - przeżyję, bo w końcu chcą zarabiać....
Ale..
Zmienili skład kosmetyków (nie wiadomo dokładnie ilu) i np. w necie pojawiły się sygnały, że niektórych uczuliło. Jedna z dziewczyn zrobiła nawet specjalne badania dermatologicznie i ma papier na to, że nowa formuła jej podkładu jej zaszkodziła (poprzednia formuła nie robiła krzywdy). EDM nie raczyło powiadomić o zmianie składu, a co więcej - wypiera się jakiejkolwiek odpowiedzialności! Utrzymują, że ich produkty są super, ach, och, idealne.

Zamknęli forum, jak zaczęły klubowiczki pisać o nieprzyjemnych sprawach - czyli nieodpisywanie na maile dot.zaginionych paczek, jazdy ze składem, jeansowa kolekcja Cariny (pierońsko droga) - więc forum zamknięto, wcześniej kilka razy upominając dziewczyny, że forum jest do dzielenia się MIŁYMI wrażeniami, dla pochwał i zachwytów - ogólnie Carina usiłuje siać miłość i radość wszem i wobec

No i olewanie klienta. Potrafią odpisać na maila, że jeden przypadek nic dla nich nie znaczy i nie będą się przejmować jednym klientem, bo mają ich setki i mieć będą. Więc niezadowolonym dziękują. Tak chamskiego i olewawczego stosunku do klienta dawno nie widziałam dlatego ostatnio ograniczyłam zakupy z EDM....

Planuję jedynie uzupełnić kolekcję cieni, zamówić biga korektora jednego i może jeden pędzel. To wszystko, co chciałabym jeszcze od EDM, a podkład mam nadzieję, że dobiorę sobie w innej firmie tak z czysto ideologicznych powodów... Po prostu nie lubię uczucia bycia nikim, kiedy wydaję moje ciężko zarobione pieniądze i pozwalam komuś na tym zarobić.
Stary 2010-01-19, 21:11   #3200
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
zgadzam sie, ze ksieza powinni mowic jakies bardziej optymistyczne kazania z reszta my chcemy naszego znajmoego ksiedza, co by nam od serca cospowiedział, bo nas oboje zna
wczoraj jak byłam u spowiedzi to pierwsze pytanie jak juz pisałąm było o zareczyny, a kolejne, zeby pięknie przygotować sie do małzenstwa i poznawać siebie, bo to jest wazny czas przed slubem
co do sanrioo to rzeczywiscie rzniecie nie jest za miłym słowem, ale jej raczej chodziło pewnie o osoby, ktore na codzien maja mało wspolnego z kosciolem, a potem nagle chca miec slub koscielny.
nasz znajomy ksiadz opowiadał nam przypadek, ze przyszła do nich para prosic o slub. i sie pytaja ile trwa msza. no i on mowi ze 45min. przychodza w poniedziałek po slubie z reklamacja, ze ma im oddac kase- 800zł. ksiadz sie pyta za co skoro za slub placili 300zł i w ogole dlaczego reklamacja. okazało sie, ze mieli pretensje, ze msza trwałą 10 min krocej (trwała krocej, bo nikt nie był prawie u komunii, nawet rodzice pary młodej). no i przez to, ze msza trwała krocej, oni przyjechali za wczesnie na sale i skrzypaczka nie byłą jeszcze gotowa, a miała im robic tło muzyczne przy skladaniu zyczen... i ze cos tam jeszcze nie było gotowe. nomalnie rece opadaja na takich ludzi. ksiadz oczywiscie pieniadze oddał i powiedział, czy zastanowili sie po co był im ten slub koscielny.
co za ludzie..... to jest nie do uwierzenia że tak można!

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Witam...coś mi tak dzisiaj smutno...

Na razie się nie udzielam, muszę duuużo dzisiaj zrobić. Ale co jakiś czas zajrzę do Was
czemu Ci smutno?

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
mnie też zabolało słowo "rżnięcie" ale myślę, że sanrioo nie chodziło konkretnie o nas, tylko o ludzi którzy robią to z bylekim i bylegdzie a potem nagle chcą przysięgać przed Bogiem.

crozee bo ta para chciała mieć show a nie ślub... Moim zdaniem fajnie mieć wszystko dopracowane, ale jeżeli w dniu ślubu coś nie wypali, to trzeba to po prostu olać i nie przejmować się drobiazgami, bo wtedy ten jeden z najpiękniejszych dzni w życiu można może przeobrazić się w jakies piekiełko.
zgaszam się! to była pokazówka! jasne że łądnie jak wszystko się ułoży na tip top ale moim zdaniem trudno o 100% planu przy takim stresie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostałam przesyłkę z jedzeniem od mamusi i w tym były 3 czekolady
chlip chlip....ale Ci dobrze! wstretna kusicielka

Cytat:
Napisane przez majorka88 Pokaż wiadomość
napisałam pracę z arteterapi trochę nad odczepnego,ale zawsze coś:P

kupiłam sobi deser "serduszko" i czekoladę

jeszcze tylko jedna praca o zabawach dydaktycznych i mam done
gratuluję! i trzymam kciuki za następną

Cytat:
zdasz zdolna jesteś

Cytat:
Bry
pozdrawiam Monika "

Czyli jednak się da.
wow! bardzi miło z ich strony! ja też czekam na przesyłkę z allegro z żelami....

a te podkłady EDM to chyba muszę gdzieś dorwać skoro tak wychwalacie nie tłuści się po nich buzia cały dzień??
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:15   #3201
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:

Każda firma zazwyczaj ma sample np. EDM obecnie ma zestawy Try me Free (płacisz tylko za wysyłkę), w Lumiere możesz wybrać sobie 5 odcieni za 0,01$ zazwyczaj jednak firmy mają płatne próbki, ale są to koszty w granicach 0,75-1,5$ za próbkę (sample) - a takowa starcza spokojnie na kilka testów. W przypadku EDM sample mają po 1g - to sporo. Mi starczyło na MIESIĄC testowania (prawie codziennie)
Zazwyczaj jednak sample podkładów mają objętość 1/4 - 1/2 łyżki to naprawdę niemało, chociaż się tak wydaje

A płacisz albo przez kartę kredytową, ale e-kartę mBanku albo PayPala ja mam PP

A próbko wybierasz wiadomo - zależnie od swojego typu. Najważniejsze to po kolei stwierdzić:
a) czy jesteś typem kolorystycznym zimnym, czy ciepłym? Może neutralnym?
b) jak mocnego krycia potrzebujesz? od tego zależy wybór formuły... niektóre kryją mocno, a inne ledwie wygładzają skórę
c) mniej więcej określić swoje podtony skóry - różowe, żółte, oliwkowe, neutralne?

I na podstawie tych typów wybierać sample na Wizażu jest sporo swatchy, które to ułatwiają chociaż na każdej skórze inaczej wygląda dany kolor (przykład: cień Bedtime Story na mojej chłodno-neutralnej, bardzo jasnej skórze wygląda tak jak na stronie EDM - czyli to taka rozbielona lilia, fioletowawa.... na żółtawej, ciemniejszej skórze Cathy ten sam cień daje ledwie szarawą smużkę koloru )

umm... nie wiem, co jeszcze mogłabym napisać jak chcesz - to pytaj
Dzięki, troszkę mi rozjaśniłaś sytuację poczytam więcej na wizażu Ale kiedyś jakby co, to wiem do kogo się zwrócić
Stary 2010-01-19, 21:17   #3202
najfajniejsza
Zakorzenienie

ja ostatni podkłąd z EDM kupiłam na allegro i jestem zadowolona (zawsze mam ten sam, jest idealny dla mnie: Linen, intensive), ale po tym, co Insane napisała, to chyba z nich zrezygnuję, choć z bólem serca, bo mi tak dobrze z tym pudrem... Ale chamstwa nie zniosę...
Stary 2010-01-19, 21:17   #3203
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Dzięki, troszkę mi rozjaśniłaś sytuację poczytam więcej na wizażu Ale kiedyś jakby co, to wiem do kogo się zwrócić
Jakbyś chciała potestować, to zapraszam
Ja tam się w minerały tak wciągnęłam, że moimi obecnymi nie-mineralnymi kosmetykami są.... tusze do rzęs

Nawet cieni niemineralnych już nie ruszam, aż mi ich żal czasem..
Stary 2010-01-19, 21:18   #3204
justyna_dt
Zakorzenienie

Frezyjko, no mi się tłuści, ale siłą rzeczy - bo taką mam cerę. Sam podkład nie wpływa na to. Ja je naprawdę polecam, fajnie kryją, buzia jest ładna, gładka i świeża, no i mają tyle odcieni (a i można sobie wymieszać), że nie ma problemu z wyborem
Ja do EDM nie jestem uprzedzona, ale kupuję na Allegro, więc to tak się rozchodzi po kościach. Póki mnie nic nie uczuli, to to jedyne, co wchodzi w grę.

Stary 2010-01-19, 21:23   #3205
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ja ostatni podkłąd z EDM kupiłam na allegro i jestem zadowolona (zawsze mam ten sam, jest idealny dla mnie: Linen, intensive), ale po tym, co Insane napisała, to chyba z nich zrezygnuję, choć z bólem serca, bo mi tak dobrze z tym pudrem... Ale chamstwa nie zniosę...
Wiesz... Mają dobre produkty i czytelna stronę (to dla mnie baaardzo ważne). Znam osoby, które choćby chciały, to nie zrezygnują, bo tylko formuła EDM im odpowiada (każda firma ma własny skład, więc mimo podobnych składników, są one w różnych proporcjach, etc. - to daje różne formuły i składy w każdej z firm) - i po prostu żaden inny podkład tak dobrze im nie leży, jak EDM... No i co tu zrobić?

Ja mam nadzieję, że coś tam sobie znajdę z innej firmy akurat mam zapas mojego podkładu (noo... jednego biga w zasadzie), więc starczy mi na jakieś pół roku minimum. Awaryjnie jeszcze big Sandy Fair się nada

A Linen też strzeliłam od razu biga, ale szczerze mówiąc - jeszcze nie otworzyłam skoro Fair Neutral rozjaśniam Ghostem Aromaleigh - to boję się, że Linen będzie dla mnie za różowy i za ciemny
Więc jakby co - to poratuję Cię bigiem

(poza tym, to jestem głupie babsko! mam np. masę kosmetyków niemineralnych - dobrych, np. paletka CS zamówiona ledwie w wakacje zeszłego roku i leży to tak wszystko.... To samo z nietrafionym podkładem, czy dużo za ciemnym różem (mineralnym już) - i tak tego nie zużyję ale sobie leży.... Bo jestem jak ten chomik. Cieszy mnie sam widok kolorowych rzeczy i w ogóle, to na pamiatkę. Do kolekcji, prawie jak znaczki. Jezuuu, jakie to głupie.... Kiedyś się przemogę... Na wymiankę pójdzie albo porozdaję... tak się wyżaliłam )
Stary 2010-01-19, 21:27   #3206
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Ano fajnie no nie wiem, jakby mi kazała odsyłać i jeszcze za przesyłkę płacić, to bym sprawę zgłosiła do Allegro. A spodnie http://allegro.pl/item884994668_r_ma...nowy_mode.html te, nie podobają mi się zbytnio, no ale coś się wymyśli

Za wcześnie chyba pochwaliłam TŻa, zaczął jakieś głupie aluzje snuć, no i w efekcie się strasznie obruszył, jak zażartowałam, że jęczy... Jakiś się wrażliwy zrobił :/ no ale napisał niby, że miał długi dzień itp. Heh...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ja też! uwielbiam je
Madzia, chyba nie ma takiego streszczenia, zaraz będę czegoś na necie szukać. Problem w tym, że mam w omówieniu zrobić nie tylko streszczenie, ale i w ogóle omówienie różnych zagadnień...
mi coś w tych spodniach nie pasuje przy kroczu tak jakby były mocno wycięte
Oj współczuje Ci z tym omawianiem...i co zrobisz jak nic nie znajdziesz?

Uciekam spać Dobranoc

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-01-19 o 21:36
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:30   #3207
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
wystarczy że człowiek napisze jedno kontrowersyjne słowo a już zostaje posądzony z dla niego seks to rżnięcie które w dodatku trzeba porzycić dla Boga

no to ja współczuje tym co to chcą porzucić owe "rżnięcie"....

seks to jest wspaniały dar Pana Boga no ale ja pewno jestem za mało uświadomiona i niedojrzała jako że pewnie nic nie wiem na temat seksu aczkolwiek wiem napewno że trzeba odtąd uważać na słowa.

No a dobre rady nie zawsze są takie dobre... często narzeczni nie wiedzą jaki mają kolor oczu nie wiedzą o sobie tyle ile wiedzą Ci narzeczeni którzy ze współżyciem czekali do ślubu. W poradniach małżeńskich można spotkać ludzi tak dziwnych że aż smutno... księża którzy mówia beznadziejne kazania się zdarzają ale są tacy którzy mówią do rzeczy.

Po za tym ja uważam że zawsze łatwiej jest iść z górki niż pod górkę. Po co czekać do ślubu jak to jest a) niemodne b) przereklamowane c) trzeba będzię się powstrzymywać i ograniczać a tego nie chcemy d) no przecież się koooochamy bardzo mocno i takie tam

a ślub kościelny to nie są żarty... potem taki Pan Iksiński ma kłopot że on nie może dostać "rozwodu" jak po 10 latach Pani Iksińska okazała się marudzącą zołzą...
Hmm wiesz co...my długo czekaliśmy i poznaliśmy się baaaaaardzo dobrze. A jednak do ślubu nie czekaliśmy.Jesteśmy przez to gorsi?Ważne,że wiedzieliśmy,że chcemy z sobą spędzić życie i że w razie czego jesteśmy gotowi na bejbi.
Nie było to ani nieprzemyślane,ani niedojrzałe,ani nie wynikało z czystej chęci seksu- po prostu chęć bliskości spowodowana miłością.
Nie można z góry zakładać,że są 3 typy zachowań,bo prawda jest taka,że ilu ludzi-tyle sposobów na życie.

Justynko a jak tam te ciuszki?Dobre są na Ciebie?
Ja kiedyś kupiłam piękną jedwabną bluzkę z VS. OCH CUUUDNA. Na ramiączkach i z koronką na górze-trochę halkowata,ale ja takie uwielbiam pod cienkie sweterki. I co?Za mała w biuście

A co do EDM to z cieni i różów ( róży??? Justyś pomóż jaka jest poprawna forma ) jestem bardzo zadowolona. Z pudru Kaolin też. Ale z bazy niezbyt.Nooo może jakbym ją na sucho dawała to tak.Ale dla mnie jest za ciężka. Ja lubię lekkie ale w miarę kryjące podkłady.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 21:33   #3208
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A co do EDM to z cieni i różów ( róży??? Justyś pomóż jaka jest poprawna forma ) jestem bardzo zadowolona. Z pudru Kaolin też. Ale z bazy niezbyt.Nooo może jakbym ją na sucho dawała to tak.Ale dla mnie jest za ciężka. Ja lubię lekkie ale w miarę kryjące podkłady.
róży, chyba
Ja też cienie i róże uwielbiam i na szczęście starczą mi do końca życia

A może formuły innej powinnaś spróbować? To chyba zależy od cery.
Ja dużego krycia nie potrzebuję, a intensive mi krzywdy nie robi (innych nie próbowałam nawet, bo skoro ta jest ok....) - nakładam jedną, cieniutką warstwę i jest ok raz na ruski rok jak mi się coś podzieje z pyskiem, to dwie cienkie warstwy i mogę przed kamerę się pchać
Stary 2010-01-19, 21:37   #3209
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz... Mają dobre produkty i czytelna stronę (to dla mnie baaardzo ważne). Znam osoby, które choćby chciały, to nie zrezygnują, bo tylko formuła EDM im odpowiada (każda firma ma własny skład, więc mimo podobnych składników, są one w różnych proporcjach, etc. - to daje różne formuły i składy w każdej z firm) - i po prostu żaden inny podkład tak dobrze im nie leży, jak EDM... No i co tu zrobić?

Ja mam nadzieję, że coś tam sobie znajdę z innej firmy akurat mam zapas mojego podkładu (noo... jednego biga w zasadzie), więc starczy mi na jakieś pół roku minimum. Awaryjnie jeszcze big Sandy Fair się nada

A Linen też strzeliłam od razu biga, ale szczerze mówiąc - jeszcze nie otworzyłam skoro Fair Neutral rozjaśniam Ghostem Aromaleigh - to boję się, że Linen będzie dla mnie za różowy i za ciemny
Więc jakby co - to poratuję Cię bigiem

(poza tym, to jestem głupie babsko! mam np. masę kosmetyków niemineralnych - dobrych, np. paletka CS zamówiona ledwie w wakacje zeszłego roku i leży to tak wszystko.... To samo z nietrafionym podkładem, czy dużo za ciemnym różem (mineralnym już) - i tak tego nie zużyję ale sobie leży.... Bo jestem jak ten chomik. Cieszy mnie sam widok kolorowych rzeczy i w ogóle, to na pamiatkę. Do kolekcji, prawie jak znaczki. Jezuuu, jakie to głupie.... Kiedyś się przemogę... Na wymiankę pójdzie albo porozdaję... tak się wyżaliłam )
ja właśnie linena kupiłam teraz niedawno, ledwie ruszony ale uwielbiam go, jest blady i na mojej skórze wygląda super, wcale nie różowo!
a za to w fair neutral wyglądałam jakbym się marchewki najadła na szczęście to był sample i machnęłam go siostrze.
TZN. JAK MASZ WYRZUCIĆ, TO BIORĘ! ;D zwlaszcza intensiva, ale żadną formułą nie pogardzę
tęsknię jeszcze za korektorem i różem, ale niestety... muszę się pocieszyć niemineralnymi, bo kasy mi żal

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
co prawda nie jestem Justyna, ale wiem różÓW

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-01-19 o 21:39
Stary 2010-01-19, 21:39   #3210
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
ja właśnie linena kupiłam teraz niedawno, ledwie ruszony ale uwielbiam go, jest blady i na mojej skórze wygląda super, wcale nie różowo!
a za to w fair neutral wyglądałam jakbym się marchewki najadła na szczęście to był sample i machnęłam go siostrze.
tęsknię jeszcze za korektorem i różem, ale niestety... muszę się pocieszyć niemineralnymi, bo kasy mi żal
Ja generalnie mam troche problem z określeniem, czy jestem bardziej neutralna, czy chłodna, bo z Fair Neutral wyglądam szarawo (mieszkam więc z Ghostem, dla rozjaśnienia i zlikwidowania takiego efektu ), a w Sandy Fair tak... bardzo, bardzo zimno, że aż przeźroczyście/chorobowo/sinawo

Za to na Aromaleigh Alabaster przebijał mi za bardzo róż, więc chyba powinnam takich unikać. Sama nie wiem

I nasłuchałam się, że Linen lubi ciemnieć. I dlatego się boję
Tak samo jak zamówiłam sampla Ivory i nawet nie otworzyłam. Boję się

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2010-01-19 o 21:40
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości