|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
dostałam, że paczka została wysłana 05.01. wszystko inne do mnie dociera normalnie i nigdy nie miałam problemów z pocztą a zamawiam(łam) bardzo dużo...
![]() awiza nie ma, poza tym u mnie zawsze ktoś jest w domu, żeby odebrać i listonosze są zaprzyjaźnieni z rodziną...
Edytowane przez _Remedios Czas edycji: 2010-01-19 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)
jesteś niedobra to chociaż kostke
![]() ![]() ![]() oki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- może przez te drogi zasnieżone kłopot jest z dowiezieniem...a może napisz maila tam skąd zamawiałaś czemu jeszcze nie dostałaś paczki ?
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Mama mnie wyciągnęła do galerii, nie wiedziałam, że wyprzedaże jeszcze są, myślałam, ze po świętach się kończą ![]()
#3184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
madzia mój TŻ się wkurzył i stwierdził, że się tym zajmie bo ma w tym wprawę. mam nadzieje, że zakończy się to tak jak w jego przypadkach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Też bym sobie jakiegoś ciuszka kupiła, ale wszystkie oszczędności wydaję na minerały
![]() Do 20 lutego mam bon z Orsay'a na 50zł, to pewnie na coś się skuszę ![]()
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agatko Ty te minerały, gdzieś na necie zamawiasz, czy allegro, gdzie mogła bym próbki dostać? Bo kusicie strasznie ![]()
![]() |
#3187 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Jak potrzebuję coś drobnego, że nie opłaca mi się samej zamawiać - to na zbiorowych ![]() ![]() I kilka prywatnych ![]() A co bys chciała popróbować? W razie czego zapraszam do siebie, troszku się uzbierało ![]()
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ja też miałam akcję z wysyłanymi ciuchami... Pisałam Wam wczoraj, że dostałam nie te spodnie, co wylicytowałam i wszystko przyszło w 1 paczce, choć przesyłka była zapłacona x 2. Napisałam maila do sprzedawcy, w którym wyraziłam swoje niezadowolenie. Oczekiwałam ataku, bo w sumie to najczęstsza reakcja sprzedających w chwili, gdy się im wytknie błędy czy oszustwa. Zostałam baaaardzo mile zaskoczona, aż Wam przekleję wiadomość zwrotną: "witam przepraszam za zaistniala sytuacje w ramach rekompensaty prosze zostawic sobie spodnie a jutro przesle Panoi prawidlowy model pozdrawiam Monika " ![]() Czyli jednak się da. Dzisiaj zajęcia, masaże i kurs tańca za mną. TŻ zestresowany, ale się wkręcił ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz mnie czeka pisanie prac. Jutro mam referat na temat książki, której nie przeczytałam... szok. Nie wiem, jak ja to zrobię ![]()
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A chciała bym może podkład jakiś spróbować ![]()
![]() |
#3191 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz jakieś dowody na to, że "narzeczeni, którzy ze współżyciem czekali do ślubu" wiedzą o sobie więcej, niż ci, którzy z tym nie czekali? dowody, czyli jakieś badania, przynajmniej obiektywne statystyki, a nie "słyszałam", "koleżanka mi mówiła" itp. bo na zasadzie "wszystkie moje koleżanki..." ja mogę napisać, że każda sypiająca ze swoim facetem dziewczyna, która się wypowiedziała, stwierdziła, że wie on, jaki jego ukochana ma kolor włosów. ![]() Skąd wniosek, że ci "dziwni ludzie" współżyli ze sobą bez ślubu? Nie ma "dziwnych" wśród niewspółżyjących? Jeśli ktoś nie czeka z seksem, bo wpisuje się w ramach wypisanych przez Ciebie literek od a do c, to mu współczuję, ale jest masa par, które robią to z tego ostatniego powodu. I uwierz mi, nietrudno jest wyczuć ironię w tej użytej przez Ciebie ikonce: " ![]() można zamieszkać ze sobą przed ślubem, by to ryzyko zminimalizować - OK, to niezgodne z KKK. No to można się nie pobierać po 5 miesiącach znajomości. Odpowiednio długi czas oczekiwania też to minimalizuje. No ale moim zdaniem to, jaki ktoś się okaże za 10, 15, 40 lat jest nie do przewidzenia. A poza wszystkim nie widzę związku między seksem przed ślubem a rozwodem - może mi go przedstawisz (znów proszę o dowody)? Cytat:
![]() ![]() a potem sobie z narzeczonym odbijecie aż miło ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do tańca Tż ![]() ![]() ![]() A nie ma jakiegoś streszczenia w necie tej książki z której masz referat zrobić??
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Każda firma zazwyczaj ma sample ![]() ![]() ![]() Zazwyczaj jednak sample podkładów mają objętość 1/4 - 1/2 łyżki ![]() ![]() A płacisz albo przez kartę kredytową, ale e-kartę mBanku albo PayPala ![]() ![]() A próbko wybierasz wiadomo - zależnie od swojego typu. Najważniejsze to po kolei stwierdzić: a) czy jesteś typem kolorystycznym zimnym, czy ciepłym? Może neutralnym? b) jak mocnego krycia potrzebujesz? od tego zależy wybór formuły... niektóre kryją mocno, a inne ledwie wygładzają skórę ![]() c) mniej więcej określić swoje podtony skóry - różowe, żółte, oliwkowe, neutralne? I na podstawie tych typów wybierać sample ![]() ![]() ![]() umm... nie wiem, co jeszcze mogłabym napisać ![]() ![]()
![]() |
#3194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Ano fajnie
![]() ![]() Za wcześnie chyba pochwaliłam TŻa, zaczął jakieś głupie aluzje snuć, no i w efekcie się strasznie obruszył, jak zażartowałam, że jęczy... Jakiś się wrażliwy zrobił :/ no ale napisał niby, że miał długi dzień itp. Heh... ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja też! ![]() ![]() Madzia, chyba nie ma takiego streszczenia, zaraz będę czegoś na necie szukać. Problem w tym, że mam w omówieniu zrobić nie tylko streszczenie, ale i w ogóle omówienie różnych zagadnień... ![]()
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
justyna, no takie średnie te gacie, ale nosiłabym pewnie czasem, wszak za darmo
![]() podkłady z EDM rządzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja w sumie też, ale musze rozjaśniac
![]() No i nie podoba mi się za bardzo polityka firmy, więc jeśli znajdę odpowiednik w innej firmie, to przestanę się tam zaopatrywać (inna sprawa, że mam już prawie wszystko, co chciałam ![]() Z Aromaleigh jestem zadowolona (formuła Voile), ale nie trafiłam w odcień. Jasnością dobry, ale za dużo różowego w nim ![]()
#3198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Zaczęli podpadać od jakiegoś czasu
![]() Zmianę zasad zakupów - czyli przymusowe Try Me Free, a nie do wyboru 5 sampli, wywalenie małych pędzli i pomadek z zakupów zniżkowych - przeżyję, bo w końcu chcą zarabiać.... Ale.. Zmienili skład kosmetyków (nie wiadomo dokładnie ilu) i np. w necie pojawiły się sygnały, że niektórych uczuliło. Jedna z dziewczyn zrobiła nawet specjalne badania dermatologicznie i ma papier na to, że nowa formuła jej podkładu jej zaszkodziła (poprzednia formuła nie robiła krzywdy). EDM nie raczyło powiadomić o zmianie składu, a co więcej - wypiera się jakiejkolwiek odpowiedzialności! Utrzymują, że ich produkty są super, ach, och, idealne. Zamknęli forum, jak zaczęły klubowiczki pisać o nieprzyjemnych sprawach - czyli nieodpisywanie na maile dot.zaginionych paczek, jazdy ze składem, jeansowa kolekcja Cariny (pierońsko droga) - więc forum zamknięto, wcześniej kilka razy upominając dziewczyny, że forum jest do dzielenia się MIŁYMI wrażeniami, dla pochwał i zachwytów - ogólnie Carina usiłuje siać miłość i radość wszem i wobec ![]() No i olewanie klienta. Potrafią odpisać na maila, że jeden przypadek nic dla nich nie znaczy i nie będą się przejmować jednym klientem, bo mają ich setki i mieć będą. Więc niezadowolonym dziękują. Tak chamskiego i olewawczego stosunku do klienta dawno nie widziałam ![]() Planuję jedynie uzupełnić kolekcję cieni, zamówić biga korektora jednego i może jeden pędzel. To wszystko, co chciałabym jeszcze od EDM, a podkład mam nadzieję, że dobiorę sobie w innej firmie ![]()
![]() |
#3200 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a te podkłady EDM to chyba muszę gdzieś dorwać skoro tak wychwalacie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
ja ostatni podkłąd z EDM kupiłam na allegro i jestem zadowolona (zawsze mam ten sam, jest idealny dla mnie: Linen, intensive), ale po tym, co Insane napisała, to chyba z nich zrezygnuję, choć z bólem serca, bo mi tak dobrze z tym pudrem... Ale chamstwa nie zniosę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ja tam się w minerały tak wciągnęłam, że moimi obecnymi nie-mineralnymi kosmetykami są.... tusze do rzęs ![]() Nawet cieni niemineralnych już nie ruszam, aż mi ich żal czasem.. ![]()
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
Frezyjko, no mi się tłuści, ale siłą rzeczy - bo taką mam cerę. Sam podkład nie wpływa na to. Ja je naprawdę polecam, fajnie kryją, buzia jest ładna, gładka i świeża, no i mają tyle odcieni (a i można sobie wymieszać), że nie ma problemu z wyborem
![]() Ja do EDM nie jestem uprzedzona, ale kupuję na Allegro, więc to tak się rozchodzi po kościach. Póki mnie nic nie uczuli, to to jedyne, co wchodzi w grę.
![]() |
#3205 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że coś tam sobie znajdę z innej firmy ![]() ![]() A Linen też strzeliłam od razu biga, ale szczerze mówiąc - jeszcze nie otworzyłam ![]() ![]() Więc jakby co - to poratuję Cię bigiem ![]() (poza tym, to jestem głupie babsko! mam np. masę kosmetyków niemineralnych - dobrych, np. paletka CS zamówiona ledwie w wakacje zeszłego roku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj współczuje Ci z tym omawianiem...i co zrobisz jak nic nie znajdziesz? Uciekam spać ![]() ![]()
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-01-19 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było to ani nieprzemyślane,ani niedojrzałe,ani nie wynikało z czystej chęci seksu- po prostu chęć bliskości spowodowana miłością. Nie można z góry zakładać,że są 3 typy zachowań,bo prawda jest taka,że ilu ludzi-tyle sposobów na życie. Justynko a jak tam te ciuszki?Dobre są na Ciebie? Ja kiedyś kupiłam piękną jedwabną bluzkę z VS. OCH CUUUDNA. Na ramiączkach i z koronką na górze-trochę halkowata,ale ja takie uwielbiam pod cienkie sweterki. I co?Za mała w biuście ![]() A co do EDM to z cieni i różów ( róży??? Justyś pomóż jaka jest poprawna forma ![]()
![]() |
#3208 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ja też cienie i róże uwielbiam ![]() ![]() A może formuły innej powinnaś spróbować? To chyba zależy od cery. Ja dużego krycia nie potrzebuję, a intensive mi krzywdy nie robi (innych nie próbowałam nawet, bo skoro ta jest ok....) - nakładam jedną, cieniutką warstwę i jest ok ![]() ![]()
![]() |
#3209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a za to w fair neutral wyglądałam jakbym się marchewki najadła ![]() TZN. JAK MASZ WYRZUCIĆ, TO BIORĘ! ;D zwlaszcza intensiva, ale żadną formułą nie pogardzę ![]() tęsknię jeszcze za korektorem i różem, ale niestety... muszę się pocieszyć niemineralnymi, bo kasy mi żal ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-01-19 o 21:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Za to na Aromaleigh Alabaster przebijał mi za bardzo róż, więc chyba powinnam takich unikać. Sama nie wiem ![]() I nasłuchałam się, że Linen lubi ciemnieć. I dlatego się boję ![]() Tak samo jak zamówiłam sampla Ivory i nawet nie otworzyłam. Boję się ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2010-01-19 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.