Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 16:34   #1861
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez angel 310 Pokaż wiadomość
faktycznie, dziś przesyłka dotarła
flaszeczka(typowa kostka) jest z ciemnobrązowego szkła, napis Gucci jest na złotej blaszce, na takim złotym postumenciku stoi,wygląda pięknie
zanim kupiłam zapytałam o co biega z tą limitowanką, odp dostałam po jakiejś godzinie
Dzięki za odpowiedź . Daj fotkę na wątek zdobyczny bo jestem strasznie ciekawa tej pięknej flaszeczki .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 19:11   #1862
cerveza
Zakorzenienie

Zamówiłam dziś sobie Gucci II i Tżtowi Givenchy Play w El nino, wpłaciłam im należne na konto i czekam. jak przesyłka dojdzie, dam znać czy wszystko ok
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 20:27   #1863
Baska1979
Raczkowanie

Ja kupiłam Calvina Kleina Secrte Obssesion 100ml i nie mogę się doczekać, jak to pachnie Dałam tylko stówkę, bo mój chłopak wylicytował go na geloo. Siedział i klikał - tak mi zależało ;D Jeszcze nie wiem, jak pachnie, ale czytałam na forach, że wiele osób poleca ten zapach, więc się skusiłam.
Baska1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:58   #1864
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez swirrruska Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kochane czy perfumy Juicy Couture na perfumy-perfumeria.pl są oryginalne? Czy moze polecacie moze inny internetowy sklep?
Ta perfumeria jest w polecanych, wiec wszystko powinno byc ok Zerknij jeszcze na e-glamour, bo to wlasciwie jedno i to samo, a czasami ceny moga sie roznic.
Wiem, ze ktoras z wizazanek skarzyla sie chyba na kod zerwany z opakowania. Ale perfumy byly ok.

Mam pytanie odnosnie perfumerii Henri. Kojarzy ja ktos? Nadal poszukuje w dobrej cenie AA Herba Fresca. Tago mago mnie olewa, nie odpowiada na maile to szukam innej perfumerii. W Ceneo czy Skapiec juz nie pamietam gdzie, pokazalo mi wlasnie ta perfumerie. Ma 15 pozytywnym opinii, zadnych negatywnych. No, ale nie slyszalam o niej.
Tu jest link: http://www.henri.pl/index.php Przeswietle ja na swoj rozum, ale wasza opinia bedzie mi pomocna
Stary 2010-01-19, 17:15   #1865
kaemka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnosnie perfumerii Henri. Kojarzy ja ktos? Nadal poszukuje w dobrej cenie AA Herba Fresca. Tago mago mnie olewa, nie odpowiada na maile to szukam innej perfumerii. W Ceneo czy Skapiec juz nie pamietam gdzie, pokazalo mi wlasnie ta perfumerie. Ma 15 pozytywnym opinii, zadnych negatywnych. No, ale nie slyszalam o niej.
Tu jest link: http://www.henri.pl/index.php Przeswietle ja na swoj rozum, ale wasza opinia bedzie mi pomocna
Nie znam jej i nie kupowałam tam nic, ale wygląda dobrze od strony organizacyjnej: są podane numery KRS, NIP i Regon, telefon także stacjonarny, zdjęcia sklepu. Mieszkam 10 km od Radzymina, ale rzadko tam bywam, więc nie znam tego miejsca, wiem jednak, że w Radzyminie jest taka ulica, jak podana na stronie.
Stary 2010-01-19, 19:49   #1866
daqmar
Raczkowanie

Witajcie specjalistki zakupowe
Właśnie kliknęłam Flowerbombke EDT w perfumerii Dolce. Wcześniej zamawiałam w iperfumy, ale niestety nie mieli akurat tego zapachu. Mam nadzieje, że wszystko będzie w porządku, bo wypowiadacie się o niej raczej pozytywnie. Jak otrzymam paczkę dam znać
daqmar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 19:58   #1867
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez kaemka Pokaż wiadomość
Nie znam jej i nie kupowałam tam nic, ale wygląda dobrze od strony organizacyjnej: są podane numery KRS, NIP i Regon, telefon także stacjonarny, zdjęcia sklepu. Mieszkam 10 km od Radzymina, ale rzadko tam bywam, więc nie znam tego miejsca, wiem jednak, że w Radzyminie jest taka ulica, jak podana na stronie.
Dzieki za odpowiedz ja wlasnie sprawdzilam ta perfumerie w krs i faktycznie jest tak jak podaja. Przeszukujac tez nasze forum znalazlam jedna wypowiedz dziewczyny, ze kupowala tam i wszystko bylo w porzadku. Tylko probek nie daja ale mniejsza o to.
Prawdopodobnie w niej bede zamawiac, wiec dam znac jak mi poszlo
Stary 2010-01-19, 20:22   #1868
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz ja wlasnie sprawdzilam ta perfumerie w krs i faktycznie jest tak jak podaja. Przeszukujac tez nasze forum znalazlam jedna wypowiedz dziewczyny, ze kupowala tam i wszystko bylo w porzadku. Tylko probek nie daja ale mniejsza o to.
Prawdopodobnie w niej bede zamawiac, wiec dam znac jak mi poszlo
zerknelam na te strone...ale ceny bez rewelacji...a jak kliknelam promocje to wyskoczylo mnostwo stron...ale zeby to byly ceny promocyjne...to nie powiem...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 08:50   #1869
zania
Matka buldoga

Madziu wiem, ze ceny bez rewelacji, ale oni maja AA Herba Fresca, ktorych nigdzie nie moge dostac. Poza Pedetem, ale on jest drozszy.
Stary 2010-01-20, 12:32   #1870
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Madziu wiem, ze ceny bez rewelacji, ale oni maja AA Herba Fresca, ktorych nigdzie nie moge dostac. Poza Pedetem, ale on jest drozszy.
zaniu, a to nie lepiej HF na allegro? u kalaapsa (sprawdzony) --> http://allegro.pl/item884776049_oryg...ba_fresca.html
Stary 2010-01-20, 12:32   #1871
cerveza
Zakorzenienie

Hm przelałam w poniedziałek pieniądze do Elnino, we wtorek o 14.00 dostałam maila, że przesyła została nadana do kuriera DPD, dostałam numer tej przesyłki, żeby sprawdzić na stronie DPD jaki jest jej status. Teraz próbowałam ją wprowadzić do ich systemu i wyskakuje, że "numer jest nieprawidłowy". To normalne? bo nie wiem, czy czekać jeszcze 1-2 dni czy może do nich zadzwonić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 13:10   #1872
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:
Ta perfumeria jest w polecanych, wiec wszystko powinno byc ok Zerknij jeszcze na e-glamour, bo to wlasciwie jedno i to samo, a czasami ceny moga sie roznic.
Wiem, ze ktoras z wizazanek skarzyla sie chyba na kod zerwany z opakowania. Ale perfumy byly ok.

Tagomago tak ma - pisane o tym było.Myślałam, że po remoncie itp. coś drgnie na korzyść ale niestety. henri.pl nie znam zupełnie.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Hm przelałam w poniedziałek pieniądze do Elnino, we wtorek o 14.00 dostałam maila, że przesyła została nadana do kuriera DPD, dostałam numer tej przesyłki, żeby sprawdzić na stronie DPD jaki jest jej status. Teraz próbowałam ją wprowadzić do ich systemu i wyskakuje, że "numer jest nieprawidłowy". To normalne? bo nie wiem, czy czekać jeszcze 1-2 dni czy może do nich zadzwonić.

Dzwonić i męczyć.
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:14   #1873
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
To normalne. Ja zamawiałam u nich w nocy koło 1.00, dstałam też takiego maila z numerami, na stronie DPD dopiero rano nast. dnia było wszystko wprowadzone i przed południem już był u mnie kurier z perfumami .
------------------------------------------------
Nie doczytałam kiedy zamawiałaś, dziś już powinno być wszystko wprowadzone na stronie DPD i dziś powinnaś dostać przesyłkę, poczekaj do jutra i dzwoń .

Edytowane przez Asiuuuuula
Czas edycji: 2010-01-20 o 13:16
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:21   #1874
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
Dzwonić i męczyć.
żeby jeszcze ktoś odbierał nic, poczekam do jutra.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
To normalne. Ja zamawiałam u nich w nocy koło 1.00, dstałam też takiego maila z numerami, na stronie DPD dopiero rano nast. dnia było wszystko wprowadzone i przed południem już był u mnie kurier z perfumami .
------------------------------------------------
Nie doczytałam kiedy zamawiałaś, dziś już powinno być wszystko wprowadzone na stronie DPD i dziś powinnaś dostać przesyłkę, poczekaj do jutra i dzwoń .
no właśnie, już minęło tyle czasu, że przesyłka powinna być widoczna mogłam nie przelewać, tylko wziąc za pobraniem, byłoby bezpieczniej.
Stary 2010-01-20, 19:21   #1875
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
zaniu, a to nie lepiej HF na allegro? u kalaapsa (sprawdzony) --> http://allegro.pl/item884776049_oryg...ba_fresca.html
Ale ja chcialam z pudelkiem, bo to dla Mamy Gdyby bylo dla mnie to pewnie ze bym wziela, ale jak dla Mamy to musze miec wszystko cacy

Cytat:
Spoko loko, nie masz sie czego obawiac. Wiem, jak dzialaja kurierzy Nie to zebym tam pracowala ale juz chyba wszystkich przetestowalam. Jak zamawialam tv to najpierw w nerwach czekalam az mi podadza numer listu przewozowego, a potem co chwile klikalam na stronie zeby monitorowac przesylke, ktorej oczywiscie jakos ich system nie wyszukiwal. Im troche schodzi zanim wbija te numery w swoje komputerki
Zazwyczaj mialam tak, ze np rano udalo mi sie znalezc moja przesylke na ich stronie, a za 3 h przychodzil juz do mnie kurier.
Takze mysle, ze wszystko bedzie dobrze

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Tak jeszcze obliczam, skoro we wtorek o 14 napisali, ze poszlo to juz kurierem, a kurier dostarcza przesylki w ciagu 1-2 dni (zalezy to od spedytora) to jutro czyli w czwartek powinnas paczke miec. U mnie byli w godzinach 8-11. Wiec np jesli do godziny 14 nie bedziesz nic miec to zacznij dzwonic.
Raz u mnie gosciu byl po poludniu o 16, ale to byl wyjatek.
Stary 2010-01-21, 07:02   #1876
Ancze
Przyczajenie

Hej kobietki nie wiem czy już nie było czasem a jak było to tylko kolejna zadowolona klientka.
Ze szczerościa moge polecić porfumerie http://www.jastinet.pl/ZAPACHY_DLA_K...3-default.html. BYłam osobiście ceny bardzo przystępne perfumy oryginalne a pragnę wspomnieć że jestem bardzo wymagająca i na podróbach ( a szczególnie w takich samych opakowaniach znam sie w szczegolności)
Ancze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 09:44   #1877
cerveza
Zakorzenienie

Przesyłka z el Nino właśnie przyszła. Co do Givenchy Play nie mam zastrzeżeń, opakowanie jest wykonane perfekcyjnie, perfumy są klarowne.

Jeśli chodzi o Gucci to widzę w nim małe paproszki to jest tester, czy to ma jakieś znaczenie? wklejam fotki
Stary 2010-01-21, 11:10   #1878
deszczyk5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beliczek Pokaż wiadomość
Czy perfumerie internetowe dodają do zakupów próbki albo gratisy?
to zależy ale np na www.earoma.pl, dodali za każdym razem tzn do 3 zamówień (oddzielnych zamówień)
deszczyk5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:20   #1879
cerveza
Zakorzenienie

ODWOŁUJĘ WSZYSTKO CO NAPISAŁAM PONIŻEJ :

W tym momencie, po testach, pływających drobinkach i nierównym opakowaniu mam pewność, że Gucci, które dostałam z perfumy-perfumeria.pl to PODRÓBKA!
Zapach nie utrzymał się nawet 30 minut na skórze!!
Zadzwoniłam do nich z OPRem, co to ma znaczyć, że to jest w Czechach, to trochę przerywało, gość coś wydukał, że oni je przelewają skądś i kazał napisać maila. Napisałam maila, postraszyłam policją - zobaczymy.

W każdym razie skłaniam się ku temu, że EL NINO CZYLI PERFUMY-PERFUMERIA.PL TO OSZUŚCI! może część zapachów jakie wysyłają to oryginały, ale co za bezczelność, żeby nowemu klientowi wciskać na dzień dobry podróbkę?
========================= ========================= ===========

I PRZEPRASZAM FIRMĘ EL NINO ZA PRÓBĘ PUBLICZNEGO POMÓWIENIA. PERFUMY PRZEZ NICH SPRZEDAWANE SĄ W 100% ORYGINALNE!

Edytowane przez cerveza
Czas edycji: 2010-01-21 o 15:51 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 11:30   #1880
MagKoni
BAN stały

Bardzo dziwne rzeczy piszesz, bo ja robię w El Nino regularnie zakupy i żadnej podróby nigdy nie dostałam.

A kupiłam, m.in
Calvin Klein Secret Obssesion,
Calvin Klein, CK IN2U her
Biotherm balsam
Lancome cienie
Calvin Klein Balsam 2 sztuki
Calvin Klein Żel pod prysznic
Kenzo Amour Indiana Holi 50 ml
MagKoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 11:37   #1881
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagKoni Pokaż wiadomość
Bardzo dziwne rzeczy piszesz, bo ja robię w El Nino regularnie zakupy i żadnej podróby nigdy nie dostałam.

A kupiłam, m.in
Calvin Klein Secret Obssesion,
Calvin Klein, CK IN2U her
Biotherm balsam
Lancome cienie
Calvin Klein Balsam 2 sztuki
Calvin Klein Żel pod prysznic
Kenzo Amour Indiana Holi 50 ml
MagKoni jakie dziwne rzeczy? jeśli jesteś z Wrocławia, jestem skłonna Ci pokazać podróbkę, jaką otrzymałam

czy oryginał :
- ma drobinki, śmieci? NIE
- przestaje pachnieć po 30 min? NIE
- jest płaski, nie rozwija się? NIE
- ma nieregularny kształt butelki? NIE

Niestety to co dostałam posiada wszystkie te cechy, w związku z tym, nie może być to pełnowartościowy, oryginalny produkt. Też się zdziwiłam, tym bardziej, że tyle dobrego piszecie o tym sklepie.
Stary 2010-01-21, 11:38   #1882
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez deszczyk5 Pokaż wiadomość
to zależy ale np na www.earoma.pl, dodali za każdym razem tzn do 3 zamówień (oddzielnych zamówień)
Pierwszy post i od razu pochwalny dla tej perfumerii??
Cos mi tu smierdzi
Stary 2010-01-21, 11:56   #1883
elnino
Przyczajenie

Witam

Nigdy nie zabieramy głosu na forach, ale Pani wypowiedź to publiczne pomówienie i zniesławienie naszej firmy. Jestem pracownikiem firmy El Nino parfum s.r.o i rozmawiałem z Panią przez telefon. Bezczelnie Pani kłamie i obraża nas.

"Zadzwoniłam do nich z OPRem, co to ma znaczyć, że to jest w Czechach, to trochę przerywało, gość coś wydukał, że oni je przelewają skądś i kazał napisać maila."

Za takie pomówienie możemy Pani wytoczyć sprawę w sądzie. Powiedziałem Pani , że proszę o wysłanie e-maila ponieważ mamy problem z telefonami. Nasza firma mieści się w Czechach i dla klientów z Polski wykupiliśmy telefony w Polsce przez tzw. woip czyli telefonia internetowa, żeby klienci nie musieli płacić za rozmowy międzynarodowe. Jeśli są problemy z internetem, to nasze telefony przestają działać. Bezczelnie Pani pisze kłamiąc, że ktoś Pani powiedział , że perfumy są przelewane. Mamy możliwość odtworzyć tą rozmowe i wykorzystamy tą opcje jeśli nie przestanie Pani kłamać i nas oczerniać.

Koleżanka Pani odpisała , że jeśli produkt posiada wadę fabryczną to należy do nas zgłosić reklamacje i sprawdzimy ten produkt. Testery nie przechodzą kontroli jakości w fabryce, ponieważ są to produkty demonstracyjne nie na sprzedaż.

Pozdrawiamy
Elnino

Cytat:
W tym momencie, po testach, pływających drobinkach i nierównym opakowaniu mam pewność, że Gucci, które dostałam z perfumy-perfumeria.pl to PODRÓBKA!
Zadzwoniłam do nich z OPRem, co to ma znaczyć, że to jest w Czechach, to trochę przerywało, gość coś wydukał, że oni je przelewają skądś i kazał napisać maila. Napisałam maila, postraszyłam policją - zobaczymy.

W każdym razie skłaniam się ku temu, że EL NINO CZYLI PERFUMY-PERFUMERIA.PL TO OSZUŚCI!! może część zapachów jakie wysyłają to oryginały, ale co za bezczelność, żeby nowemu klientowi wciskać na dzień dobry podróbkę?
elnino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:13   #1884
MeryJane
Zadomowienie

Cytat:

W każdym razie skłaniam się ku temu, że EL NINO CZYLI PERFUMY-PERFUMERIA.PL TO OSZUŚCI!! może część zapachów jakie wysyłają to oryginały, ale co za bezczelność, żeby nowemu klientowi wciskać na dzień dobry podróbkę?
Strasznie Ci współczuję i rozumiem wściekłość.
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

Edytowane przez MeryJane
Czas edycji: 2010-01-21 o 12:18
MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:13   #1885
deszczyk5
Przyczajenie

Cytat:
Cos mi tu smierdzi
??? a cóż tu może brzydko pachnieć moja droga Brzydulo ???? szukałem konkretnych zapachów, posłużyłem się skapcem i już zadziałało , hmmm czy coś tu jest nie tak??? pozdrawiam
deszczyk5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:15   #1886
La bamba
Zadomowienie

GG do La bamba

Cytat:
Cos mi tu smierdzi
Ja też zwróciłam na to uwagę,nie oceniam od razu że ktoś to robi specjalnie ale takie dziwne odczucie mnie ogarnęło.

Edytowane przez La bamba
Czas edycji: 2010-01-21 o 12:18
La bamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 12:33   #1887
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez ania*aneczka Pokaż wiadomość
Czy któraś z was kupowała na Pachniemy.pl (http://pachniemy.pl/) i mogłaby polecić tę perfumerię?
podbijam pytanie. ktos cos wie?

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

a w temacie - zamawialam na poczatku stycznia w el nino i bylo ok (chyba... bo teraz juz mnie w paranoje wpedzacie... ide omacac butelke jeszcze raz) :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-21, 13:06   #1888
zania
Matka buldoga

Rzucilam haslo "paprochy" do wyszukiwarki i z tego co przeczytalam, to paprochy w niektorych flaszkach zdarzaja sie. Tak bylo w przypadku Absyntu oraz Theorema Esprit.
Wiec moze w "Guciu" tez sa paproszki
Stary 2010-01-21, 14:59   #1889
polkadxdx
Zadomowienie

Ja dwa dni temu odebrałam Lolę Midnight z El Nino i jest jak najbardziej ok .
Stary 2010-01-21, 15:46   #1890
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:

W każdym razie skłaniam się ku temu, że
Cytat:
EL NINO CZYLI PERFUMY-PERFUMERIA.PL TO OSZUŚCI!! może część zapachów jakie wysyłają to oryginały, ale co za bezczelność, żeby nowemu klientowi wciskać na dzień dobry podróbkę?

Chciałam odwołać w tym momencie wszystkie słowa, które powyżej napisałam oraz PRZEPROSIĆ perfumerię EL NINO za próbę publicznego pomówienia.

Zareagowałam zbyt gwałtownie, wysnuwając pochopne wnioski i pisząc je na forum, zamiast najpierw wyjaśnić sprawę z firmą.
Tak jak pisałam, produkt jest wadliwy, ale nie oznacza to, że jest podróbką - najprawdopodobniej ma wadę fabryczną, która czasami może wystąpić, nawet jeśli produkuje je firma powszechnie ceniona, jaką jest Gucci.

Kontaktowałam się telefonicznie ponownie, ponieważ za pierwszym razem zakłócenia nie pozwoliły na konwersację i wyjaśniłam sprawę. Paczkę odeślę do firmy i po sprawdzeniu jakości wody perfumowanej Gucci II EDP zostaną mi zwrócone koszty bądź produkt będzie wymieniony na nowy/inny.

Chciałam pochwalić obsługę, jest miła, cierpliwa, a kontakt z nią jest bardzo dobry.

I tak jak pisałam wcześniej, Givenchy Play, które kupiłam TŻtowi są jak najbardziej klarowne i w 100% oryginalne, trzymają się już od rana na jego skórze.

Jeszcze raz przepraszam i polecam zakupy w
www.perfumy-perfumeria.pl, jest to firma zaopatrująca m.in. Rossmanna, stąd pewność, że nie sprzedają podróbek.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez alw Pokaż wiadomość
Kurcze a ja wlasnie dzis zamowilam u nich Flowerbomb,mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok,a moze zrezygnowac z zakupu,sama juz nie wiem
Możesz spokojnie zamawiać - są na 100% oryginalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości