|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to brawo za mobilizację 3mam kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() Niech się cieszy, że masz ochotę lepiej!!
|
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem jak to jest, czasami też swojego nie chcę wpuścić ale jest silniejszy poza tym nie lubię sama spać
|
|
|
|
|
#3994 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178] Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]żółciutki słodziutki. a co się ukochiwania tyczy, to dotychczas miałam ochotę, wszystko było w normie, ale ostatnio gdzieś na necie wyczytałam , że przy przodującym łożysku powinno się uważać, więc pościmy. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
przedstawiam Pana Bałwana
![]() tu na zdjęciu ma nos z sopla, potem zastąpiliśmy go marchewką. guziki są z połówek ziemniaków, ale ta wersja się nie sprawdziła, więc teraz Bałwan ma guziki namalowane sprayem. przystojniak, no nie?
|
|
|
|
#3996 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, Ty bywasz w Wawie jak się nie mylę? to daj znać jak się będziesz wybierała to na brzuszkowy soczek gdzieś skoczymy Cytat:
wolę nie ryzykować Cytat:
ja do dziś pamiętam piękne błękitne oczy anestezjologa co mnie do cc usypiał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
cudny jest
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A często bywam w Wawie ale raczej takie 'spontany' wole przejechać 60 km ze świadomością ze na bank coś kupię, niz mam wyjśc u siebie do tych sklepów.. ![]() Ale jak bede wiedziała że jade to dam znać ![]() A dziś byłam właśnie na koktajlu bananowo-truskawkowym
|
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jak będziesz miała zaplanowany spontan to daj znać ![]() a jak nie zaplanowany to wyślę Ci na pw telefon i dasz znać
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Silpe mam identyczną wyprawkę z h&m w króliczki
![]() Margo ale cudny bałwan!! ![]() laktator kupuje obowiązkowo! Wcześniej miałam Avent Isis, ale teraz chyba jakiś inny sobie sprawię bo ten mnie denerwował najchętniej bym kupiła medela elektryczny: http://allegro.pl/item878195559_mede...ocja_1581.htmltylko jeśli bym miała karmić piersią dziecko tak krótko jak poprzednim razem, to nie wiem czy ma sens tyle kasy wydać. Zastanowię się jeszcze. Ogólnie przy tym ręcznym ręka mi odpadała... Farbowanie włosów- normalnie farbuje, pierwszy raz u fryzjera na początku drugiego trymestru, ale jeszcze pewnie z raz będę musiała w okolicy Wielkanocy
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-01-19 o 22:46 |
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Ale się dziś wkurzyłam
...Kadrowa z mojej byłej pracy przez dwa miesiące nie mogła wypisać jednego świstka Z-3, więc wysłała wszystkie papiery, łącznie ze zwolnieniami do głównej siedziby firmy, żeby tam to załatwili. Papiery "siedziały" tam miesiąc...Po moich kilkakrotnych interwencjach kierownik zajął sie sprawą i w ciągu niespełna tygodnia upragniony świstek dostałam ale zaginęła cała reszta- wszystkie zwolnienia(4-5 sztuk, od października) i druk zusowski o niepobieraniu pieniążkow z żadnego źródła czyli, że jestem bez żadnych dochodów...i znowu nie wiadomo jak długo będę czekała na jakiekolwiek pieniążki...jak na razie to "tylko" 3 miesiące... I tu wymyśliłam coś ale potrzebuję pomocy KROPKI- czy ZUS uzna kserokopie zwolnień? Bo moja klinika jest gotowa mi udostępnić duplikaty bądź też kserokopie zwolnień w ciągu kilku dni i wtedy mogłabym z kompletem papierów udać się do ZUSu i uruchomić procedurę wypłaty pieniędzy...KROPUŚ- HELP... Jak to jest? Wezmą mi pod uwagę kserówki? Czy koniecznie muszą być oryginały zwolnień?
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Witam po wieczornej kąpieli
![]() Podczas smarowania powierzchni rozstępowo-podatnej przyszło mi do głowy pytanie... Jak często, gdzie i czym smarujecie się przeciwko tym paskudnym czerwonym pręgom zwanymi rozstępami? ![]() Ja zaczęłam Mustelę, dośc droga (u mnie 125 zł za 200ml kremu ), niezbyt wydajna(byc może to kwestia tego, ze smaruję nie tylko brzuch, ale także piersi, boczki, dolną częśc pleców, biodra i uda... dwa razy dziennie) lecz mam nadzieję SKUTECZNA!!!![]() Jak to jest u Was? Pozdrawiam serdecznie wieczorową porą, buziaki na dobranoc
|
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
czesc Dziewuszki
ale sie rozpisalyscie...![]() tyle tematow poszlo w ruch. Przede wszystkim piekne ciuszki pokupowalyscie. ja nic jeszcze nie mam dla mojego Niunia Co do terminu porodu, zaczelam 23 tydzien (czyli 21 od zaplodnienia). Tak mi wyliczyl lekarz i tak wyszlo na usg. Malusio daje mi dzisiaj popalic od rana, kopie, wierci sie, przewraca. Mala wiercipietka. Co do bzykanka -ech, ciezko z tym czasem. Jak mnie cos napadnie to zjadlabym mezusia a czasem to reka i noga ruszyc mi sie nie chce, hihi Co zrobic ![]() Jesli chodzi o cc czy sn to ja jestem za tym drugim (zobaczymy jak bede spiewac na porodowce). Tu nie mam za duzego wyboru - bo na cc sie nie zgadzaja i juz, nawet jak dzidzia jest ulozona posladkowo , poki co nie nastawiam sie za bardzo. Musze to przejsc i juz, weszlo, wiec i musi wyjsc Trzymajcie sie, milego kolejnego dnia ciazy!!! zadnych dolegliwosci, kopow Maluszka jak najwiecej i udanych zakupow. pozdrowionka ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- Cytat:
ja tez smaruje sie mustela (jestemz niej bardzo zadowolona, zobaczymy czy przyniesie rezultaty pozdrowionka |
|
|
|
|
#4003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek widzę, że przeczucia zawodzą w tym wątku tylko w jedną stronę. Chyba większość z nas chciała dziewczynki. ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
W lutym miałam kupić Clarenę, ale teraz dumam czy kupować, bo cena nie mała (choć przy Musteli to jak darmo), a wydatki biegną do mnie jak dzikie konie... rozliczenie prądu dostałam takie, że kopytami strzeliłam... ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
A propos oczu anestezjologa... Przed dwoma laty robiłam kolonoskopię. Gdy mnie do niej przygotowywali z operacji przyjechała kobieta... płakała histerycznie, w jakimś szoku była, w ogóle jeden wielki młyn. Pytam pielęgniarki czy coś się stało, czy tylko reakcja na narkozę, czy w czymś jej można pomóc, a pigułka do mnie mówi próbując powstrzymać śmiech, że babka się obudziła po narkozie, anestezjolog się nad nią pochylił, a ta w krzyk... chciała im z łóżka uciekać w panice. Anestezjolog normalny facet, przystojny, niczego sobie, tyle że... czarny. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Kochana, Ty nic od nich nie dostajesz. Oni mają zasrany obowiązek L4 od Ciebie wziąć i razem z Z-3 do ZUSu wysłać. Ty leżysz i czekasz na kasę. To sprawa zakładu, nie Twoja. Aż się wnerwiłam... Co za oszołomy. Słuchaj, jeśli chcesz to sama załatwiać, musisz się udać do lekarza po odpisy z L4, lekarze to normalnie wydają, bo L4 jest drukiem ścisłego zarachowania, nie wydaje się go drugi raz. Z tymi odpisami oraz z Z-3 możesz jechać do ZUS i załatwić sprawę papierologii na miejscu. ZUS jest pomocny w tych sprawach. ZUS ma 1 egz. każdego Twojego L4 - to jest druk wydawany w 3 egz. w tym jeden dla Ciebie, drugi dla lekarza, trzeci dla ZUS właśnie. Więc odpis im starczy. Ksero nie honorują, zresztą nie tylko oni, żaden urząd. |
|||||
|
|
|
#4004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę" ![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]zolty setwrek jest sliczny. Odziany manekin rowniez ![]() Cuda dziergasz kochana ![]() Ja farbuje. Pierwsze farbowanie mialam w 3 miesiacu bodajze. Cytat:
![]() Witam i milego dnia zycze. Dzisiaj kolejny dzien z serii - nic mi sie nie chce. Przespalabym go chetnie. Lenia mam.
|
|
#4005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z tymi babami już nie mam siły, one to chyba złośliwie robią normalnie... najpierw moja umowa, potem druki RMUA, które dostaję raz na 3, 4 miesiące i doprosić się ich nie mogę a w szpitalu ostatnio chcieli aktualne, teraz to zwolnienie.... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4006 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też jakoś dajemy radę, ale mówiąc szczerze to u mnie ochota praktycznie zerowa, a i mąż też coś odpuścił ostatnio....hmm... ciekawe czemu ![]() ![]() Cytat:
A mnie się nic nie chce, tym bardziej, że nie pracuję i większość czasu i tak w chałupie siedzę. Ale muszę się wziąć za siebie w końcu...Cytat:
a u mnie odwrotnie na początku bardziej mi się chciałao, ale nie mogłam, a teraz niby nie ma przeciwskazań, ale mi się nie chce wcale, to się zmuszać nie będę ![]() A małż milutki Mój ma często bardzo podobne żarty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zatłukła bym!Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatni post jaki Wam napisałam był o nisko osadzonym łożysku właśnie i na ostatnim usg wyszło że łożysko bardzo szybko sie podniosło i jest w bezpiecznej odległości. Nie musze juz leżec ale na L4 zostaje juz do końca ciązy. Na badaniu potwierdziło sie ze napewno chłopak i ogólnie jest ok My jeszcze nic nie kupiliśmy dla dziecka, równiez z tego wzgledu że mamy obiecane duzo ciuszków od 2 małżeństw z naszej rodziny które mają juz rocznych chłopaków. Powoli sie rozglądamy i zbieramy opinie. Co do smarowania brzucha to ja od początku używam Pharmaceris na rozstępy za ok 32 zł i jestem zadowolona. Ma neutralny zapach, szybko sie wchłania i stosuje na brzuch, boczki, posladki, uda i piersi. Nic mnie do tej pory nie swędzi.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44243.png Edytowane przez pearl4 Czas edycji: 2010-01-20 o 10:05 |
|
|
|
|
#4008 | |||||
|
Organizatorka
|
Cytat:
Mam ten sam pled-kocyk nie wiem jak to nazwać tylko w wersji chłopięcej ![]() Cytat:
i ciasne drzwi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na nogi to juz leci co popadnie cos na cellulit ![]() I jeszcze na zmianę z rossmanem dostałam od siostry balsam Palmers dla kobiet w ciąży miał dobre opinie na KWC. Oczywiście nie zawsze chce mi się tym wszystkim maziać więc jak mam lenia to pod prysznicem wcieram na mokro oliwke z rossmana w cale ciało i jest gites
|
|||||
|
|
|
#4009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA również chodze do lekarza który przyjmuje w szpitalu porody ale nie przyjmuje na kase chorych tylko prywatnie wiec tez mam problem z głowy. no i prawdopodobnie musze sie jeszcze dowiedziec pracuje na połoznictwie moja była sasiadka ![]() chyba dam rade urodzić naturalnie az taka ciamcia ze mnie nie jest ale tez niewaidomo jaki to bedzie ból ile wytrzymam tyle wytrzymam najwyzej potem bede wołała pomocy heheh moja też rozbrykana codziennie nawet do 8 godz raczy mnie kopniakami i szczypaniem a to co wystawało okazało sie pupą a nie głową ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Ciuszki ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16570178]Na mojego manekina ciotka woła "twój wielbiciel stracił dla ciebie głowę" ![]() Fotki masakra, robione w warunkach polowych Ciekawa jestem, jaki rozmiar sweterka mi wyszedł [/QUOTE]Jesioo super ja dostalam od znajomej 2 sewterki jeden robiony maszynowo i tzn przemysłowo ale drugi robiony na drutach hmm chyba potem sprawdze i wkleje wiec twój sweterek jest napewno boski Pamietam jak byłam mała miałam taka sukienke biało czerwoną i chyba strasznie w niej lubiałam chodzić bo duzo zdiec w niej mam mialam wtedy chyba jakies 4 lata jak znajde wstawie
|
|
#4012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Ja do wózka tez niezdecydowana i pewno w ostatnim momencie kupie taki który bedzie najmniej sie sprawdzał co do farbowania pytałam fryzjerki powiedziala ze przez 1 trzy miesiace lepiej nie potem juz mozna teraz sa takie farby ze nie narobią szkód bo nie maja tych szkodliwych skladników zreszta jakbysmy tak na wszystko patrzyli musielibyśmy zostać na samej wodzie chociaz i ta daje wiele do zyczenia ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
ehehe moj to juz mi mówi grubasku ja mu sie odwdzieczam bo sam ze mna w ciazy przytył ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
no i ze ty sie dobrze czujesz Dziewczyny nie wiecie co u enigmy dawno sie nie odzywała albo ja slepa jestem
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Mamusie
![]() Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie-nie odzywalam sie chyba od Swiat!! Bardzo przepraszam i obiecuje wkrotce nadrobic zaleglosci ![]() Mi przeziebienie nie przechodzilo i przylecialam do Polski porobic badania,isc do lekarza. Teraz jest juz lepiej. W sobote wracam do Irlandii,takze w przyszlym tygodniu porobie zdjecia,bo mase ciuszkow pokupowalam. Nawet dla siebie Zrobie w koncu zdjecie brzuszka. No i mam nowiny ![]() Wyciagnelam od lekarza sila,zeby powiedzial! Takie mialam przeczucie. Takze pewno Mikolaj bedzie ![]() Mezulek chcial dziewczynke,ale teraz juz przetrawil i cieszy sie z syna. Mialam zabawna sytuacje u gina. Bo mowi mi ze chlopak bedzie,bo widzi moszne i siusiaka,a ja na to go pytam czy jest jakas szansa na to,ze jednak dziewczynka bedzie.Na co mi odpowiedzial-no chyba,ze baba z jajami ![]() Dobra kochane,milego dnia Wam zycze.Ja uciekam do dentysty,bo mi ma z zabkiem robic i to bez znieczulenia-strasznie sie boje |
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to gratuluje ![]() Mój Tż już tego samego wieczora sie przestawił. Jak gin powiedział ze dziewczynka, to się dopytywał czy napewno, że może jednak chłopak itp Bo strasznie chciał chłopaka.. Ale wieczorem jak spotkaliśmy się ze znajomymi i zaczęli gadac ze super że dziewczynka, bo u nas jest ich mało, że bedzie oczkiem w głowie tatusia i że taka duma dla ojca miec córę, to się przestawił I śmieje się ze jest lepszy od swojego taty bo chcieli dziewczynkę a tu 3 chłopakow a on za pierwszym razem ma dziewczynkę ![]() Ja smaruję brzuch zwykłą oliwką
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Pearl, Malou, gratulacje chlopczykow
dziewczyny ale akcja mi sie przydarzyla wlasnie. Siedze sobie w robocie, w cyckach mi ciasno i ciasno wiec sie wyprostowalam, naciagnelam i ...pekl mi stanik z przodu. Boooze jak obciach ![]() Stanik byl dobry, nawet wydawal mi sie za duzy. Prawie nowka. I siedze bez teraz ![]() I maz mnie rozbawil, powiedzial, ze ogladal u kumpla w samochodzie easofix i chyba tez zamatuje w swoim, wogole rozgadal sie jak to bedzie fajnie i rozowo z dzieckiem wiec powiedzialam, ze owszem ale musze jeszcze je wypchac z siebie a on na to: napewno szybko ci pojdzie, to juz przyjemnosc
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faceci to maja wyobraznie
|
|
#4020 | |
|
Raczkowanie
|
też ładnieCytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

a co jak sama wskakuję?
Do porodu może się wyrobię. 

....Na samym początku powiedziałam mu,że zależy nam na tym żeby poznać płeć dziecka.Zaczął sprawdzać wszystko i już kończył i wtedy zapytaliśmy go o płeć,a on na to że zapomniał 

), niezbyt wydajna(byc może to kwestia tego, ze smaruję nie tylko brzuch, ale także piersi, boczki, dolną częśc pleców, biodra i uda... dwa razy dziennie) lecz mam nadzieję SKUTECZNA!!!

, poki co nie nastawiam sie za bardzo. Musze to przejsc i juz, weszlo, wiec i musi wyjsc