![]() |
#931 | |
never say no to panda
|
Dot.: Atomizery, atomizery, atomizery i inne akcesoria perfumeryjne
Cytat:
nie, nie pytam złośliwie, po prostu te atomki 5ml są wykonanie dość niechlujnie i bywa tak, że 5ml zapełnia atomek po sam gwint, a bywa i tak, że do 2/3 wysokości :/ wygląda to dziwnie, właśnie jak ubytek 0,5-1ml, więc może stąd się brak wziął? ![]() ja raczej staram się zwracać kasiorę, bo jako Organizatorka czuję się odpowiedzialna za poprawny przebieg całej akcji, chociaż nie zawsze Dziewczyny się przyznają do ubytków ![]() *edit - nie, na Bałutach, a konkretnie Żubardź ![]() jak paczki lecą przez pocztę na Lnianej albo Zgierskiej - to zawsze jest zabawa w latanie i odbieranie na miejscu (czasem zdarza się to na poczcie na Limanowskiego - ale tam już pogadałam z kierownikiem i od tej pory listonoszowi "się chce" ![]() ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-16 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W obecnych rozbiórkach, postanowiłam, a w jednej nawet wstawiłam już, zdjęcie atomków po napełnieniu, żeby nie było potem wątpliwości jak były napełnione przed wysłaniem, żeby było widać, że są pełne i ewentualnie łatwiej było dziewczynom zweryfikować czy coś uleciało czy nie. Ja również w tej feralnej rozbiórce dałam dziewczynom wybór zwrotu pieniędzy lub mililitrów przy kolejnym zakupowaniu ![]() edit: Do mnie paczki zawsze dochodzą, bo są z Poczty Głównej na Włókniarzy, listonosz przyjeżdża czasem nawet 2 razy dziennie! Natomiast z osiedlowej poczty, skąd dostaję listy polecone etc, od której jest dosłownie 1 przystanek, pan listonosz nic nie nosi, co więcej - rozmawiałam z pseudokierownikiem poczty na co usłyszałam: "no ale on nie ma gdzie tego chować..", "bo te listy nie mieszczą się do skrzynki i on dlatego ich nie nosi"... ( z góry zakładając, że nie będzie mnie w domu!!), z czego wynika, że ze strony kierownictwa jest tam pełna akceptacja dla działań a dokładnie bezczynności pana "awizonosza" ![]() Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-01-16 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
BAN stały
|
Ja mierzyłam objętość dwóch piątek i wyszło mi trochę mniej niż po sam gwint
![]() Także nie masz się czym przejmować ![]() ![]() 10-tki i 22-ki są o wiele solidniejsze ![]() Cbr, odebrałaś paczuche? ![]() Virtual dostała pake, Asia się nie dozywa, muszę do niej PW napisać... |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() PS. Aeronauto, jak tam zużyłaś już Diamenty i Cinemę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Diamonds i Cinemę używam czasami, ale do zużycia jeszcze duuużo im brakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
BAN stały
|
Ja zawsze oklejam atomki folią bąbelkową i staram się mocno ściskać taśmą, ale może warto także okleić nią atomek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
never say no to panda
|
jejkuś, tak, zapomniałam wczoraj napisać, a dziś już zapomniałam
![]() wszystko całe i zdrowe, dziękuję ślicznie (tylko dalej mi mało tych atomków ![]() generalnie napełnialność 5tek zależy od rzutu atomkowego, bo partie są mniej więcej równe ale dalej utrzymuję, że pojemność 5tek jest zmienna (a napełniam dokładnie - wg wskazań strzykawy) Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
never say no to panda
|
nie, nie, ja mam jakieś nienormalne zapotrzebowanie
![]() bo po podliczeniu tych, które będą zajęte w najbliższej przyszłości, zostało mi 2 x 22ml wolne (a mam ich naprawdę sporo :/) chyba muszę w najbliższym rzucie zrobić jakieś większe zapasy ![]()
![]() |
#943 |
BAN stały
|
Bo już się wystraszyłam, że włożyłam za mało
![]() Ładnie mi stracha narobiłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. każdą pojemność atomizera sprawdzasz strzykawką? Czy strzykawką rozlewasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje rozlewanie do atomków wygląda ostatnio tak: strzykawą rozlewam (odlewam odpowiednią ilość do strzykawy z zatkanym wylotem ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-01-16 o 18:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co piszesz poniżej, to nie ma znaczenia, gdzie jest tłok, tylko menisk płynu w strzykawce ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |||
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
inna sprawa przy używaniu strzykawy jako lejka - wtedy owszem, decyduje menisk ![]() Cytat:
![]() Ivy - gorąca prośba, tak z czystej ciekawości, odmierz kiedyś (przy okazji) cylindrem miarowym taką strzykawę, czy się rzeczywiście mililitraż zgadza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więcej zmierzę nawet pipetą miarową ![]() Tylko zielonego pojęcia nie mam jakie strzykawki mam sprawdzić... 5ml i co 10ml chyba też przydałoby się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() ja na ogól odmierzam 10ml, ale czasem nie ma w aptece (ostatnio nawet dość często :/), więc zakupuję 20ml (baaardzo rzadko 5ml) aha, weź jeszcze pod uwagę, że w samym wylocie strzykawy siedzi jakaś ostatnia kropla zawsze (+ to, co osadza się na ściankach) - ja tłokiem przepycham krople naściankowe, a potem tłok wyjmuję i wytrząsam to to w wylocie i chyba trochę też zależy od firmy produkującej strzykawy... bo niestety się cholery różnią zarówno skalą, jak i budową (raz np. miałam takie dziadowe strzykawy, których tłok musiałam z całej pary wyciągać, bo aż rozpychał ścianki plastikowego cylindra :/) strasznie jestem ciekawa, jak wypadną wyniki (bo też mnie nieraz zastanawiało, czy aby na pewno 5ml to rzeczywiste 5ml ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Ja szczerze mówiąc też jestem ciekawa... zobaczymy jakie się trafią wiadomo oczywiście, że im większe pojemności, tym mniejsza dokładność
OT: Świetny masz podpis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja odmierzam tylko strzykawkami (10 ml) i nawet mi do glowy nie przyszlo, ze moga cos niedokladnie odmierzyc
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
Ja również odmierzam strzykawkami, zawsze daję nieco wiecej ( menisk wypukły, pamiętam z licealnej fizyki
![]() Ogólnie przepsikując perfumy w piątek zauważyłam że stare piątki są strasznie krzywuśne.. Niech wrócą nowe piątki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
BAN stały
|
Dziewczyny, bez przesady
![]() ![]() ![]() Poza tym, ja też zawsze staram się nalewać troszkę więcej niż 5 ml wskazane przez strzykawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym ja jako przyszły geodeta muszę być dokładna w każdej dziedzinie życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
BAN stały
|
Właśnie dostałam PW od asi_102, że atomki odebrała w piątek
![]() Moją misję atomkową ogłaszam za szczęśliwie zakończoną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. strzykawka 5ml okazała się dość dokładna - brakuje 1/3ml do 5ml 2. strzykawka 10ml - najmniej dokładna, brakuje prawie 1ml ![]() 3. strzykawka 20ml - również okazała się w miarę dokładna, prawie nic nie brakuje. Mierzyłam 2 cylindrami i 1 pipetą, wyniki były powtarzalne. 5ml i 10ml były z Polfy (takie z niebieskim tłokiem). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
never say no to panda
|
Cytat:
myślałam, że najmniej dokładna okaże się 20tka, potem 5ml, a na końcu 10ml w takim razie rozlewać będę już tylko 20ml (zresztą aktualnie tylko takie mam ![]() dzięki, Ivy, zaspokoiłaś moją ciekawość ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji - wczesniej pisałaś, że po przelaniu zawartości strzykawki do atomka, zakładasz tłok strzykawki i tym tłokiem przepychasz kropelki ze ścianek do ujścia strzykawki. I to jeszcze tej o poj. 20 ml. U mnie w takich dużych strzykawkach tłok chodzi tak ciężko, że przy próbie zbierania naściennych kropli tłokiem, po jego naciśnięciu całość wystrzeliwuje pod ogromnym ciśnieniem - więc nie próbowałam robić tego w taki sposób (ciśnienie powietrza wymiotłoby zawartość atomka)...
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-01-20 o 04:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i wtedy idzie już bez problemu - tłok przepycha tylko tę resztkę płynu, która osadziła się na ściankach
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wiem, że trzeba opróznić strzykawkę (do tej pory traktowałam ją jak lejek, a na końcu nabierałam jeszcze zawartość atomka do strzykawki celem odmierzenia właściwej liczby mililitrów). Tylko jak wkładam tłok do pustej strzykawki (wykorzystanej wczesniej jako ten lejek) to po na ciśnięciu tłoka wytwarza się niesamowite ciśnienie. A jak próbuję go naciskać wolniej, to w ogóle nie da się ruszyć, bo strasznie ciężko chodzi - to znaczy ten tłok. Nie wiem, może korzystasz ze strzykawek jakiejś konkretnej firmy... Bo ja do tej pory za każdym razem mam inną (mimo, że zawsze 20 ml, bo najwygodniej się do niej psika)...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.