|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
![]() ![]() Ps ... mi się dziś zrobiło przykro, bo ... z przyszłym teściem kontakty mi się popsuły już 3tyg temu... Dziś zadzwonił Kościelny z pytaniem czy przyjmujemy kolędę, a tata TŻta... powiedział nie... Zawsze przyjmował. Eh. Poczułam, że to przez to, że tu mieszkam... Bo teść jest religijną osobą, przy wprowadzce mojej do TŻta powiedział, że jesteśmy dorośli i sami decydujemy, jego zdanie jest niezmienne w tych sprawach. Odczułam to jako taki cios porządny... Ale TŻcik kochany powiedział, że to z nim jestem a nie z jego tatą i mam się nie przejmować.
![]() |
#3962 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cześć wam wszystkim.bardzo dawno mnie nie było i mam dużo zaległości.wczoraj byłam na usg i widziałam swoje maleństwo wszystko jest ok serduszko bije bardzo się cieszę ale jedno nie daje mi spokoju lekarz który robił mi usg ogólnie powiedział że jest dobrze ale jakieś duże to dzieciątko jest jak na swój wiek .zapytałam co to znaczy a on coś poszeptał pod nosem i powiedział że już nic nie wiem może sieję panikę ale..................
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
Kasiu super że mama tak zareagowała, na pewno bedziesz miała w niej oparcie
![]() ![]() Lady dobrze mówi twój tż i dobrze że cie wspiera , a z teściem to może pogadaj? alebo za jakiś czas mu przejdzie i bedzie ok ![]() magdusia na pewno z maleństwem wszystko ok, a ten lekarz to powinien sie zastanowić co wogóle gada a ni straszyć pacjentki, a tak swoją drogą to dopytałaś co miał na mysli? ja bym na twoim miejscu poszła jeszcze do innego tak dla swiętego spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asiu co do osobistego wręczania zaproszeń to się z Tobą w pełni zgadzam, my z tż rozwieźliśmy osobiście wszystkie zaproszenia, nawet do mojej siostry ciotecznej co nie mam z nią dobrych kontaktów, ale umówiłyśmy się w kawiarni, bo do domu by nas nie zaporsiła przez jej mamę... i wręczyliśmy, a ona brała ślub tydzień po nas i zamiast też nam wręczyć to wysłała, byłam w mega szoku po prostu mi by było wstyd na jej miejscu ale... no i po za tym do końca mi nie poiedziałą czy będzie czy nie i wkońcu nie przyszła. Tak się zdenerwowałam i oczywiście my też nie poszliśmy. A co do tekstów o pieniądzach to my z tż umieściliśmy coś takiego: Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy, Będą tańce, pląsy bale i jedzenia stosy całe. Więc się nasi mili stawcie, o prezenty się nie martwcie, By nie stawiać ich na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie Chcieliśmy dać do zrozumienia że potrzebujemy kasy, zwłaszcza że tą kase chceiliśmy przeznaczyć na wpłatę na mieszkanie i bardzo nam na zależało żeby uzbierać wymaganą zaliczkę. Po za tym, my z tż mieszkaliśmy już 3 lata sami i mieliśmy wszystko, a z zaproszonych osób było sporo strszych cioć i baliśmy się trochę że kupią nam czajnik lub toster, woeleliśmy nie ryzykować. Dlatego ja uważam że czasami delikatna aluzja nie jest zła ![]() A jak tam u was kochane? Jak się czujecie? Dużo pracy, nauki? Ja dziś znowu w pracy, mój firmowy komputer się popsuł i mi informatyk zabrał ![]() Kochane moje mam pytanie do tych zafasolkowanych, jak to jest z tymi ruchami dziecka na samym początku, jak to się odczuwa? Ja zwłaszcza wieczrem jak już się położę albo odpoczywam czuje w podbrzuszu takie dziwne coś, nie ciągnięcie ale tak dziwnie nawet nie wiem jak to opisać ![]() U mnie to ponad 15 tyg. czy to możliwe żebym coś czuła, zwłaszcza że to pierwsza ciąża? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
A mnie się właśnie @ rozkręca, a już miałam nadzieję.
![]() Załamałam się, chyba nigdy nie dane będzie mi mieć dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
BAN stały
|
Czesc dziewczynki
![]() Scio, nie zalamuj sie ... Wiem ze to dolujace, ale uwierz- bedzie Ci dane ![]() ![]() ![]() Latko, kochanie, wydaje mi sie ze jak na pierwsza ciaze to troche za wczesnie, ale wszystko mozliwe ![]() Wczoraj mi sie tak fajnie cieplutko na serduchu zrobilo ... Rozmawialismy z TZ o mojej szkole, ja wyliczalam ile jeszcze bede musiala podrozowac, no i wyszlo ze wlasciwie rok, bo ost semestr nie mam normalnych zajec tylko pisze prace.... No i on skomentowal ze jeszcze tylko rok bede z nim cwiczyla, co mnie zdziwilo i takim ostrym glosem odpowiedzialam : Niby dlaczego?? A on do mnie : No jak, z brzusiem???? Poza tym codziennie prawie slysze, jak TZ wychodzi do pracy, ze idzie zarobic na np lozeczko, rowerek itd ![]() Boje sie, bo on naprawde mysli ze zajsc w ciaze to raz sie bzyknac i juz .... A ja juz sie martwie jak to bedzie .... Ach jakos to bedzie nie? Dzisiaj czeka mnie ciezkie przedpoludnie ... Musze skoczyc do salonu po jeszcze jeden podpis, posprzatac, poprasowac i sie spakowac .... Tak mi sie nie chce .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Witam z samego ranka
![]() Dzisiaj czeka mnie wizyta u gina, zobaczymy co mi powie odnośnie tych dziwnych plamień, 33dc a tu @ nadal brak... ![]()
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maggie, siostro, nawet męża o tym samym imieniu mamy. Mój Mariuszos też wczoraj miał imieninki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() A ja obudziłam sie trochę z wisielczym humorem,bo sama w domku,ale mam nadzieje,ze mi przejdzie. latkoo Co do pierwszych ruchów,to ja je poczułam jakoś koło 19 tyg(też pierwsza ciąża).A objaw ciężki trochę do opisania,ale to nie było rwanie.Takie jakby bulgotanie pojedyńcze.Troche tak jakby gazy sie zbierały w brzuchu( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!!
![]() Ja tylko leżę, bo od 2 dni ten cholerny polip znowu daje o sobie znać. W II trymestrze śluzówak jest jeszcze bardziej wrażliwa i podatna na krwawienia a ja jak widac mam do tego straszne predyspozycje. Karolinko nie jest za wcześnie na odczuwanie pierwszych ruchów!!! W literaturze pisze, że kobieta może je czuć już od 14 tygodnia, ale granica jest płynna , bo niektóre czują juz w 14 a niektóre dopiero w 26 tygodniu. Te pierwsze ruchy jak mówi Giovi, to takie bulgotanie, jakby ktoś przez cieniutką rurkę puszczał bąbelki w wodzie. Moja dzidzia juz tak od tygodnia bąbelkuje ( a jutro zacznę 15 tydzień), a dzisiaj w nocy coś tam buszowała, nawet ciężko to opisać ![]() Sciskam Was mocno i życzę miłego dnia ![]()
#3974 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() zerwałam sie na godzine z pracy(TŻ też ![]() Co do USG piersi mam termin na USG dopiero 10lutego, ale pani w rejestracji polecila mi zebym poszla dzisiaj i powiedziala, ze pilna sprawa. Więc powoli wszystko sie wyjasni... acha i w innej przychodni zapisalam sie do tamtego ginka, do ktorego chcialam isc- na 29.01 (co inna przychodnia wyznaczyla mi na kwiecien dopiero), pojde i tak... podpytac o to samo co pytalam dzisiaj tego. Z reszta bede juz miala wynik prolaktyny, mam nadzieje, że uda mi sie zrobić USG piersi dzis... to bede tez miala akurat zdjecie USG. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- jak ja jestem to nikogo nie ma! foch! Maggus chociaz Ty sie odezwij ![]()
#3975 |
Zakorzenienie
|
Lady MK
To ja się zapytam. Dużo za tą prolaktyne płaciłaś? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
25zł. Rach ciach i po bólu...
Czytam, że nadpotliwość jest oznaką zbyt wysokiego poziomu prolaktyny. Hm... może nie powinnam czytać, tylko spokojnie poczekać na wyniki. Ginekolog powiedzial takze, że zaburzenia miesiączki u mnie mogą być spowodowane tą zmianą na piersi(a dokładnie na węźle chłonnym pachowym) ... Maggie dzięki ![]()
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gadajcie a ja wszysciutko nadrobie ![]() Aa2 cos tu cicho, wiec chyba nadszedl czas na sprawdzenie obecnosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam mętlik w głowie. W pon będe mieć cyto hormony, zrobie ja na NFZ, ale moja internistka poleciła mi innego gina, ale ten przyjmuje tylko prywatnie. I teraz nie wiem co mam zrobić iść do tego drugiego gina teraz czy po wynikach z cyto. Chyba do poniedziałku się wstrzymam. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem dlaczego, ale ... zawsze jak mam jakies pobranie krwi to patrze jak mi igłę wbijają;> stresuje się, ale patrze, bo potem i tak wychodzi, że nic nie czuć. Macie też tak? Moja mama np się boi igieł jak nie wiem co... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- ps nie przestajemy wierzyć, nie smuć się ![]()
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Oj ostatnio malo dziewczyn sie udziela ![]() Ja dzisiaj padam na twarz. Po rozmowie z mama i tych emocjach zostalo mi w glowie tyle mysli ze nie moglam od tego wszystkiego usnac. Tz tez nie spal biedak, wiadomo przechodzimy przez to razem i pewnie on jeszcze bardziej czasami przezywa to wszystko niz ja... Dzisiaj po powrocie do domu pewnie od razu wyladujemy w poscieli i bedziemy sobie spac spac spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
gr mnie nikt nie czyta i nikt mi nie odpowiada...
![]()
#3983 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() to znowu ja ![]() maggi masz rację chyba trzeba sprawzić obecność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
Ja ci odpowiem
![]() Co do igieł to ja nigdy problemu nie miałam, dopóki nie poszlam oddac krwi bedac w ciąży, tak sie zestresowałam że pielęgniarka nie mogła wbic sie do żyły... ![]()
#3985 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o kochana ja czytam wszystko ![]() tylko czasem sie nie znam więc nie pisze, ale obiecuje poprawe zaraz zacznę sie edukować tak zeby na każdy temat cośik wiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
nawet o igłach nie wspominaj ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
ok, no to prosze mi teraz sie wytłumaczyć gdzie sie podziewacie:
![]() ![]() Sas -ostatnio coś tu mało z nami , ale wspominała że dużo nauki i tylko to ją usoprawiedliwi bo jak nie to ![]() Motylek - od wczoraj coś mi znikneła Metropolitan -hm tez jej już od paru dni nie widzę ![]() Carol- usprawiedliwiona, ma dbać o dzidziulę!!! ![]() Niunia i Pepus -też coś sie ostatnio opierniczają ![]() Marlenka- no właśnie zawsze była a teraz kochana kdzie jesteś??? juz nie wspomnę że nie widać ostatnio też: Stara panna,Niutek (która nie dała znać co z jej @ miała mieć 5.01 i nawet nie wiemy czy mioże tam sie fasoleczka nie zrobiła!!), Agnieszka1980 (no tez @ 17.01-i tu tez jest moze fasola a my nie wiemy !!!) no i jeszcze Hnjah, Jaszczka jak kogoś pominełam to.... sie nie cieszcie bo mogę tez wykukać że nas zostawiłyście ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki ja tylko na chwilę w sumie... Madzia ale laska z ciebie
![]() ![]() powiem wam coś ale nie krzyczcie na mnie, bo coraz bardziej się nakręcam... wczoraj wstaliśmy z tz dość późno (na razie ma wolne bo za zimno na prace budowlane) czyli około 10.30, poszliśmy na zakupy, później obiad a już o 17.30 ja w kime... i to tak ładnie ponad godzinkę spałam... tz się ze mnie śmiał, że jak on jest to ja śpię ale nie mogłam głowy utrzymać normalnie... i dziś znów te kujące bóle w podbrzuszu, raz z jedne a raz z drugiej strony... ale siski nie bolące...i tylko to mi jakoś nie daje spokoju... jejku jak ja bym już chciała wiedzieć a to jeszcze do poniedziałki czekać trzeba... ![]() Lady jeśli chodzi o igły to przy pobraniu zawsze odwracam wzrok, zaciskam oczy i choć wiem, że to ni eboli to nie mogę się powstrzymać żeby tak nie zrobić;P KasiaD super reakcja mamy ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Zadomowienie
|
ja sie melduje dziewczynki z drugim dniem zalewajacego mnie@
![]() ![]() ![]() ![]()
WAGA 84 KG. ![]() ![]() ---------WZROST 168 cm.------- ![]() [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku ![]() 21.luty - |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
motylku ja przy takich objawach bym nie wytrzymała i na pewno zrobiła teścior
![]() ![]() u mnie sie raczej nie udało bo zero jakichkolwiek znaków, czy zmęczona jestem to nie wim bo i tak siedze w domku i nic nie robie, czasem sprzątam ![]() ![]() a jeszcze mam pytanie do zafasolkowanych, czy miały zaparcia? bo ja w pierwszej ciąży to wręcz odwrotnie, dlatego pytam czy miałyście bo może jest tak że zamiast zaparc jets np biegunka albo coś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.