|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() A jesli chodzi o gatki to polecam- są bardzo wygodne- a że u nas były w H&M na wyprzedarzy po 10 zł to kupiłam kilka sztuk- bo na prawdę sa milutkie a guma jest bardzo luźna i daje 100% komfortu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Może się zachłysnął? Za szybko mu leciało czy jak? Ale żeby się tak zdenerwował , że aż się zaniósł? A wszędzie chwalą to ustrojstwo ![]()
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
joł joł
![]() Cytat:
![]() szkoda ![]() ![]() ![]() witaj kochana ![]() ![]() Omg! chyba faktycznie ta dieta skuteczna ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas nocka standard, po kapaniu spanie od 21.30 i pobudka o 1, 4 i 6.30. tylko z rana coś Ola marudna znowu. aktualnie śpią sobie z Tż-tem tuż obok już prawie 2 godz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
nie mowie ze jest zle
bede probowac - moze byl zbyt glodny bo minelo 3,5 godziny od poprzedniego karmienia zobacze - najwyzej bedzie jak bylo dla mnie wazne ze jemu nic nie jest - teraz siedzi w lezaczku i bawi sie zabawkami |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Osobiście polecałabym dietę rozdzielną, czyli albo białka z warzywami, albo węglowodany z warzywami. Chudnie się trochę wolniej, ale efekt jest trwały i dostarcza się wszystko to co konieczne. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak chcesz, to poproszę moją mamę o jej dietę, na której chudła średnio 1 kg w tydzień, a można tam było jeść prawie wszystko z wyjątkiem ziemniaków, ryżu, makaronów i białego pieczywa, za to pełnoziarniste (typu wasa) tak. A tak w ogóle to dzień dobry. U nas nocka była wspaniała. Mała spała pięknie do prawie 6 rano. Jedynie ja sama się obudziłam o 4, bo moje piersi już piszczały od ilości mleka. A teraz zezuje na swoje rączki i od czasu do czasu je liże, albo obie czynności robi jednocześnie ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-01-20 o 12:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
A, i dzięki Malinko za odpowiedź, muszę się do h&m wybrać.
Moze się załapię jeszcze na jakieś wyprzedaże ![]()
#129 |
Zadomowienie
|
dziękujemy za komplementy
![]() Lenke to mi zle w szpitalu zmierzyli! chyba sie spieszyli ![]() ![]() ![]() ale faktycznie ma dłuuugasne nogi, smiejemy się z TZ ze będzie modelka! wyjscie z rozmiarowej sytuacji jest takie że dół na 62 góra na 56 ![]() my od poniedziałku mamy skończone 4 tyg co oznacza rozpoczecie pierwszego skoku rozwojowego... i rozpoczał się książkowo marudzenie wiszenie na cycku marudzenie wiszenie na cycku wiszenie na cycku marudzenie czasami tylko odwracam małej uwage obrazkami z black&white book - niesamowite jak to działa! pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak manewry smoczkowe w końcu przyniosły efekty ![]() Jak piszczą Twoje piersi ? ![]() Jak trąbka czy bardziej tak jak mała myszka ? ![]() Co do diety to mi się przypomniało, że South Beach dobra jest i różnorodna, tylko nie wiem jak ona się ma do karmienia. A wiecie co, najlepsza jest dieta MŻ ![]() Dobra, idę bo Filuś jeść woła.
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() s.asz@o2.pl czekam z niecierpliwoscia ![]() Cytat:
tez musze sie do h&m wybrc na zakupy.. ![]() a moj pampuszek wlasnie szaleje na macie ale to fajnie wyglda ![]()
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny karmiace piersia:
Cytat:
Malinko on jest kochany ![]() moj mlody tez raczke cmokta ![]() wczoraj nie bylo kupy i dzis mam marude mala ![]() Simpatico pamietam ze pytalas o ten egzamin. nawet odpisywalam i zawiesil mi sie wizaz przy wysylaniu. dlatego juz sobie dalam spokoj a potem mi sie zapomnialo. to bylo moje 3 podejscie a Tomek tez ma kilka par spodni na szerokiej gumce z h&m i bardzo je lubimy ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-20 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Tak oglądam i oglądam i napatrzeć sie nie mogę
![]() Wrzucam i ja zdjęcie swojej Magdalenki - fotka jest sprzed tygodnia - 4 dni przed ukończeniem miesiąca... Trzyma tu kciuki za wszystkie problemiki (te duże i te mniejsze) koleżanek i kolegów wizażowych ![]() A i my mamy problem ![]() Madzia ponad tydzień temu zaczęła mieć katar i psikać, poza tym nie miała żadnych innnych objawów. Lekarz przypisał Ospamox (twierdząc, że nie ma co ryzykować zakażenia bakteryjnego) - choć ja byłam przeciwna. W niedzielę skończyła przyjmować antybiotyk. Cały czas nawilżałam nosek marimerem i oczyszczałam za pomocą Fridy. Dziś w nocy zaczęła mocniej "charczeć" w nosku i miała gęstą ciemną wydzielinę. Przy próbach wyciągnięcia za pomocą Fridy pojawiła się też smużka krwi. Bardzo się przestraszyłam. Nadal nie ma żadnych innych objawów - nie jest nawet marudna. Pewnie zbyt mocno oczyszczałam nosek i stąd ta krew, choć tylko odrobina - to i tak bardzo sie przestraszyłam... Nie wiem co o tym sądzić... ech ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-01-20 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Hello Kochane
![]() Ale od wczoraj naskrobałyście ![]() Zanim to nadrobię to mam do Was pytanko. Kiedy najlepiej przebić dziecku uszka?? Myślicie, że trzy miesiące to w sam raz?? Kupiłam już małej kolczyki i nie wiem co mam robić... Ps. Czy wy wiecie, że wszystkie dzieciaczki mamuś listopadowo-grudniowych są najpiękniejsze na całym świecie!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
dzieciaczki cudne!
kropko jak egzamin? to dzisiaj? a z dietą to ja zacznę ale pewnie za jakieś 2 miesiące bo tak jak napisała kropka teraz się tego nie zaleca. a może dzięki karmieniu sama spadnę trochę z wagi. Poza tym w ogóle nie wiem ile ważę bo nie mam wagi w domu ale jeszcze nie mieszczę się w moje najmniejsze ulubione jeansy |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Agusia wysłane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Samanthhha ja też mogę prosić o tą książkę ?
![]() ![]() ![]() kluseczka86@o2.pl Ja chciałabym stracić jakieś 20kg bo teraz moja waga jest straszna ![]() A co do ślinienia to jak nosze Adika to ślina mi zawsze płynie po ręce, no i lizanie wszystkiego też jest na porządku dziennym, tylko taty jakoś nie lubi lizać jak ma gołą klatę bo go te włosiska wnerwiają ![]() Dziewczyny, któraś z Was kiedyś pisała, że zamierza podać dziecku Bebilon Comfort i zastanawiam się jak wrażenia, bo Adikowi niby zaparacia minęły ale za to robi kupkę co 3-4 dni, bardzo śmierdząca i oliwkowo zieloną. Czytałam, że ten kolor to niby od dużej ilości żelaza ale sama nie wiem. Muszę zapytać pediatry. No i walczymy jeszcze z ropiejącym oczkiem, bo juz było lepiej ale Adik akurat nauczył sie trzeć oczka no i od nowa zaklejone ![]() Tarasia ja się mieszczę w najmniejsze jeansy ale bardzo ładnie z nich wypływam ![]() Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2010-01-20 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko:
Jak sciagancie pokarm i podajecie np. za 10 min to podgrzewacie? ![]() bylismy na usg bioderek i lekarza nie bylo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo maaatko, błagam, nie rób tego! Masz tak śliczne dziecko, a wg mnie kolczyki u tak małej dzidzi wygladają tak pretensjonalnie... Moim zdaniem komunia to czas na przebicie uszu ![]() a co do diety - nie prawda, że tej przy karmieniu nie wolno stosować, nalezy ją po prpstu lekko dostosować do potrzeb kobiety karmiącej. Ja np. jem: śniadanie: dwie kromki chleba fitness (schulstad) + twarozek + warzywko, albo jajkka,kanapki z chudą wędliną, parowki cielęce itd. drugie śniadanie: jogurt, lub mleko z płatkami, owocowy shake obiad: mięso (lub ryba) pieczone, garstka ryżu, warzywa i pozniej to co na śniadanie np. Przez pierwsze 7 dni tylko maxymalnie ograniczasz węglowodany, później je powoli włączasz do diety. Domi- ja zawsze podgrzewam. Odciąganie troszkę trwa, więc mleko robi się zimne. Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-01-20 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mój synek ma oryginalnie dziurkę w uszku jak po kolczyku i to w tym samym, które mój Tż ma przebite ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też ze swoich wypływam ![]() ![]() Mam 5 kilo do zrzucenia. Tak jak poprzednim razem. Udało mi się w miesiąc ![]() Wiecie co - właśnie przebierałam Iwa no i co się stało? Zostałam osikana 3 RAZY!!! Po czym powiedziałam mojemu Misiowi że uroczo by było jakby jeszcze kupkę zasadził na co on zrobił oczy jak pięć złoty iiii... powiedział yyyyyyyyyyyyyy i zaczął cisnąć kupę ![]() ![]() ![]() Kochany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o maly strzepek krwi z noska to u nas tez sie pojawil jk maly mial katar i wyciagalam mu frida.. ale tylko rz i juz wiecej sie nie pojawil ![]()
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Olaliciois Ty ogólnie masz na myśli te diete proteinową Dukana?
![]() Tylko że ją urozmaicasz tak? Ide sobie, zajrze potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do noska, to może jej jakieś naczynko pękło po prostu jak pociągnęłaś? Nam przecież też się takie rzeczy zdarzają, a tym bardziej mołym delikatnym noskom. Cytat:
Ja miałam 12 lat jak się uparłam, że chcę nosić kolczyki i dopiero wtedy uszy przebiłam. Cytat:
![]() Oczka ja przemywam solą fizjologiczną, bo często ma ropkę w kącikach, młody drze się przy tym strasznie. W ogóle jak mu coś robię przy twarzy, nosie, uszkach to od razu humor mu się psuje. Prawdziwy facet ![]() A może gdyby tak zrezygnować ze słodyczy i tych bułeczek, co to je TŻ przynosi przynosi rano, to może by się dało schudnąć ![]() Sam posyłam maila na PW.
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, mój tż był ściśle na niej, ale ja ze względu na karmienie ją urozmaicam.. Ale kilogramy i tak spadają ,więc chyba działa ![]() Jest na niej (takiej jak moja dokladnie ) tez moja babcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dla mnie też najgorsze są słodycze a wśród nich czekolada, normalnie nie potrafię się jej oprzeć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
co do czekolady - wczoraj zjdłam swoje pierwsze 3 okienka od czasu karmienia i uczulenia nie było to chyba dziś też mogę sobie pozwolic na kolejne 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też tak właśnie pomyślałam, że uszkodziłam jakieś naczynko... ale jak już wyżej napisałam martwi mnie to, że zamiast jej przechodzić to wydzielina robi się zielona i blokuje nosek... (mimo podawania antybiotyku) Co do przekłuwania uszu takim maluszkom, też jestem przeciwna. Najbardziej chyba bałabym się,że o coś zaczepi i zrobi sobie krzywdę... Mam znajomą, która przekuła uszka 6-miesięcznemu dziecku. Według mnie dziewczynka wyglądała trochę dziwnie z błyskotkami w uszkach, ale każdy robi jak uważa... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.