|
|
#2311 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
I ten sernik....ah! troszkę wiecej warzyw, owocow i nnkt, ale czlowiek nie maszyna, nie zawsze zje wszyskto w odpowiednich proporcjach
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
R/U.
Śniadanie: 2 placki owsiane (5 łyżek płatków owsianych, 1 jajko, 2 łyżki słonecznika, łyżka miodu, cynamon) z dużym, potartym jabłkiem 30 minut spaceru II śniadanie: baton zbożowy Big Corny z orzechami, 3 mandarynki 40 minut spaceru Obiad: talerz kapuśniaku z ziemniakami i zasmażką (masło+mąka) Podwieczorek: miseczka sałatki (pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, cebula), 2 małe kromki pełnoziarnistego chleba z pasztetem sojowym pieczarkowym 30 minut ćwiczeń (skakanka, hula hop, ćwiczenia na mięśnie brzucha) Kolacja: 150g serka wiejskiego z ogórkiem kiszonym, cebulą, czoskiem i przyprawami, wafel ryżowy Proszę o ocenę.
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
U/P
I owsianka 4 łyzki owsianyh, szklanka mleka 2%, garsc bakalii, kawa z mlekiem II activia z musli + mandarynka i dwie lyzki musli III 200g warzyw na patelnie z ziemniakami, plaster pieczeni z indyka, salatka z ogorkow ze sloika IV bulka drozdzowa i pasek czekolady mlecznej V dwie bulki(60g) czyli 4 czesci: 2x serek turek ze szczypiorkiem i mnostwo warzy: salata, ogorek, pomidor, papryka, szczypiorek, 2x maslo, wedlina i te same warzywka, kawa z mlekiem i cukrem Proszę o ocenke
|
|
|
|
#2314 |
|
BAN stały
|
dzisiejsze U (pt.kocham awocado
sniadanie - dwie ogromne,ciężkie,pełne ziaren przeróżnych kromki eko razowca z sałatą, awocado, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorkiem i natką. owsianka z 4 łyżek z bananem i 2 pomarańczami posypana masa sezamu,cynamonu i orzechów laskowych+garść eko mieszanki studenckiej (głównie rodzynki) 2 sniadanie - taka ogromna kromka jw złożona na pół z tym co wyżej 3 sniadanie - to samo +jabłuszko wielkie obiad - makaron orkiszowy, domowe kotleciki z soczewicy, sałatka z pomidorka, awocado, ogórka, natki, rzodkiewki, słonecznika i dyni kolacja - micha sałatki z obiadu+4 marchewki do pochrupania. i jak? |
|
|
|
#2315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
Uu:
śń: 2 podwójne tosty z masłem, serem żółtym, szynką drobiową i keczupem + jogurt leśny "polskie smaki" z 2 łyżeczkami otrąb gran.śliwkowych + herbata z cytrą IIśń: jabłko + kanapka z 2 kromek razowca z masłęm, "przysmakiem z indyka" (takie mięsko w galaretce ) papryką i sałatąob: ok. 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, pulpet z mielonego indyczego, surówka wiosenna (kupna jakaś) + herbata zielona podw: musli jesienne- lubella 50g. z 1/2 kostki twarogu półtłustego kol: właśnie zajadam sobie-bułke żytnia-pół z masłem, szynką z indyka, pomidorem i sałatą; pół z masłęm, camembertem, papryką czerw. i sałatą+ herbata zielona Chyba dzisiaj o niczym nie zapomniałam (przynajmniej tak mi się wydaje-skleroza ). Kłaniam się po ocenke
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
R/U
śniadanie: omlet z dwóch jaj z dżemem truskawkowym, kawa z mlekiem i cukrem obiad: makaron pełnoziarnisty z białym serem podwieczorek: jabłko, dwa skrzydełka z kurczaka kolacja: jajecznica |
|
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
No i moje zaparciowe P (spodni nie moglam dopiac dzisiaj...)
1. kawa z mlekiem i cukrem placek owsiany z jajka, budyniu, 4 lyzek platkow z 100g serka ziarnistego, 2 lych truskawek (taki dzem domowy, ale truskawki byly cale), lyzka cukru, garscia mieszanki stud z zurawina usmazony na masle (strasznie tlusty wyszedl), 2 cukierki o smaku coli 2. jablko, drozdzowka z jablkiem, actiwia sliwkowa do picia 3. 2 krokiety (1 z kapusta, 1 z grzybami) z sosem z paryki, ketchupu, majonezu, mala paczka laysow paprykowych, mandarynka 4. ok 150g jogurtu, 3 lyzki musli, jablko, ok 100g mieszanki stud 5. 2 kromki przypieczone z maslem czosnkowym, musztarda camembertem (cs kolo tego hehe), ogorkem swiezym i parowka na zagryche hehe o i capucino z cukrem i jak? |
|
|
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
monotonne Pee.
Śn. standardowa duża grahamka, pół grubo posmarowane osełką, serkiem homo naturalnym i żurawiną, pół z masłem, polędwicą indyczą, chrzanem, pomidorem, cebulą dymką i szczypiorem; kawa z mlekiem, grucha II Śn. rogal razowy z nadzieniem różanym; sałatka z połowy torebki brązowego ryżu, kurczaka gotowanego w ziołach, kukurydzy, pomidora, ogórka, musztardy; herbata zielona Ob: na mieście - gulasz wołowy (dużoo mięsa !) z kaszą jęczmienną i żółtym serem, bukiet surówek - czerwona kapusta z czymś [?], marchew i seler, ogórek zielony z ziołami (porcja bardzo, bardzo solidna) D: sok marchwiowy jednodniowy, lu go niebieskie godzina łażenia po sklepach. Pod: talerz barszczu czerwonego z kilkoma całymi buraczkami i pietruchą, 3 duże podpieczone paszteciki z kapustą i grzybami; jabłko spaceer po śniegu, jakieś 40 minut. Kol. zaraz będzie - 3 kromki razowca z masłem, dwie z polędwicą z indyka, żółtym serem, zapieczony z ketchupem i majonezem, jedna z resztą serka homo ze śniadania, stłuczonymi orzechami włoskimi i żurawiną; zielona herbata po: wpadną marchewki do nauki, kupiłam tez paluszki z sezamem, więc możee ![]() i jeszcze było jakieś 1,5 wody i chyba z 5 listków gumy do żucia xD
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mnie zlinczować za to, że nie jem według zasad, ale i tak wkleję jadło
R po mojemu :Ś -> 2 kromki chrupkiego razowego pełnoziarnistego z serkiem żółtym light, wędliną i keczupem, jogurt Jogobella light Na uczelni -> jabłko (120g) II Ś -> 2,5 łyżki błonnika granulowanego z żurawiną z trzema łyżkami jogurtu naturalnego, jabłko Ob -> 1/2 woreczka kaszy gryczanej z jogurtem naturalnym i przyprawami, buraczki z cebulą , oliwą, octem i przyprawami(ogromna porcja), gorący kubek-pomidorowa K-> sernik dietetyczny (twaróg, jajka, kawa rozpuszczalna, otręby owsiane, proszek do pieczenia, słodzik)
|
#2321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale szczerze mowiac jakos tak niby na luzie,ale śmieciowo, na P można jeść tego typu rzeczy ale nie zapominaj o wartościowych posiłkach, bo organizm do odbudowy potrzebuje duzo bialka. No i zdecydowanie za mało,bo jak obie wiemy chudniesz na tym a nie tyjesz. Wyrak- trening tak intensywny,ze mam mroczki przed oczami ![]() czyli zostawic same interwaly a reszte cwiczen na pozniejsza pore albo inny dzien? aa i jeszcze, ile razy w tyg. interwaly? ja robie tak; 2x trg, 1 dzien wony, 2xtrg i tak w kolo
|
|
|
#2322 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aż się zakrztusilam kanapka :d :d:d:d::dd |
|
|
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
Nudzi mi się i czekam na film więc wstawie,
U; Śn: musli z kandyzowanymi owocami, rodzynkami i płatkami kokosa z jogo gruszkowym; kawa z mlekiem II: duża grahamka z masłem, szynką drobiową, serem żółtym i awokado ; 2-3 mandarynki O: micha gęstego żurku z kiełbasą, jajkiem, marchewką itp., duża kromka orkiszowego z masłem Po: 2 jabłka, kilka herbatników; kawa z mlekiem ![]() K: kromka razowca z masłem i wędzoną makrelą, 2 ogórki kiszone; serek wiejski i jak dojdę do kuchni to może zrobie sobie herbate z sokiem malinowym albo kakao
|
#2325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak cos to PW.
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
Ś: grahamka: * pół z masłem, sałatą pekińską, wędliną-"schab po grecku" i ogórkiem konserwowym * pół z masłem, serkiem almette śmietankowym i pomidorem. kawa z mlekiem kawał sernika robionego przeze mnie- spód: kruche jasne ciasto, masa serowa: zebra- czyli biała i czarna, piana bezowa z białek, na to kruche ciasto kruszonkowate- czarne i białe, na to polewa czekoladowa)wysokość 11cm, zawsze ciasta mi tak wychodzę- trzeba się trochę pochwalić- pychota; IIŚ: cały twarożek z łyżką dżemu wiśniowego+ 2 łyżki otrąb pszennych granulowanych żurawinowych; kawa inka z mlekiem O: ziemniaczki z natką pietruszki; klops gotowany, buraczki zasmażane na ciepło; ogórek konserwowy P: „jogurt actiregularis musli”+ łycha pestek dyni; 1kiwi; kawa z mlekiem K: mała bułeczka sojowa: * pół z masłem, sałatą pekińską, wędliną-"schab po grecku" i ogórkiem konserwowym * pół z masłem, serkiem almette śmietankowym i pomidorem. galaretka z kurczak tzw. galat mojej mamy skropiony cytrynką; i jak? __________________
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
R
śniadanie: owsianka: 5 łyżek owsianych, pół banana, łyżka rodzynek, 5łyżek kukurydzinych, łyżka muesli 2śniadanie: kroma ciemnego z wędliną +kapusta pekińska keczup ;p wafel ryżowy,jabłko obiad: talerz barszczu białego, 200 gram warzyw "mieszanki" 100 gram bigosu:p podwieczorek: 2 mandarynki, 2 kroomy ciemnego chleba 2 jajka gotowane, sałata lodowa, papryka zielona, 4 orzechy włoskie kolacja: 200 g kefiru, 120 g jagód, łyżka otrąb, łyżka muesli błagam o ocenke )) bede wdzieczna
Edytowane przez nuska111 Czas edycji: 2010-01-19 o 23:04 |
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
U
I(8.00): owsianka z 3 lyżek na wodzie, z łyżką otrąb, gruszką i orzechem włoskim, herbatka II(11.30): kanapka z dwóch kromek chleba na zakwasie z masłem i szynką, herbata czerwona III(14.30): mała sałatka z SaladStory: sałata, pieczone ziemniaczki, pomidor, ogórek, kiełki, brokuły, grillowana pierś kurczaka, sos z jogurtu nat, herbata czerwona IV(16.00): jabłko, kawa z mlekiem z automatu V(19.00): jogurt nat z łyżką otrębów, marchewka, mięta i jak? ile tu może być kalorii? bardzo mi zależy na opinii osób odżywiających się 'normalnie' |
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2330 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
ŚN - zjedz całgo banana; 2ŚN - lepiej zastąp ten wafel drugą kromką razowca i więcej wędliny dawaj; OB - jeśli było tam jakieś mięsko w zupie to ok, jeśli nie to dorzuć coś białkowego; PODW - ok, K - zastąpiłabym kefir homo naturalnym
|
|
#2331 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty masz zamiar kiedykolwiek wziąść się w garść?? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-20 o 09:27 |
||
|
|
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
wow, wróciłam. znowu...
![]() troszkę wybrakowane U: I. jajecznica(2 jaja) z: pieczarkami, pomidorem, cebulą i czosnkiem + pół bułki z masłem i szynką szwardzwaldzką do tego: kawa Milka czekoladowa i Princessa wefelek karmelowy II. drugie pół bułki z masłem orzechowym, micha sałatki owocowej(pomelo, winogrona, ananas itp) III. kasza z gulaszem(mięso, papryka itp), marchewka gotowana 1 dość duże jabłko IV.micha płatków corn flakes z mlekiem 2% + garść orzechów włoskich, migdałów, laskowych, łycha miodu bez rewelacji..
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
R
moje wczorajsze grzeszne nieco: I bułka sojowa + łosoś + 4plastry polędwicy + pomidor + ogórek kiszony II trochę orzechów włoskich i migdałów, porcja potrawki z poprzedniego dnia (kurczak, wędlina, pomidory, fasola, kukurydza itp) III pizza (własnej roboty, z mąki przennej i żytniej pół na pół, z wędliną i warzywami) IV sałatki (kupne niestety, kukurydza, kurczka, jajko; tuńczyk, sałata, cebula, jajko) i dzisiejsze planowane: I kawałek pizzy wczorajszej II bułka razowa z ziarnami + makrela wędzona + ogórek kiszony III jajecznica (pomidor, cebula, wedlina jesli znajde w lodówce TŻa) IV tortilla z kurczakiem i warzywami (fasola zmiksowana na pastę, kurak smażony na olwiwie, ogórek, pomidor, kukurydza) V tuńczyk + serek + marchewka
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
R
1śń: owsienka tj troche wody ,jabłko ,100 g chudego twarogu ,cynamon ,2lyzki zarodkow pszennych ,lyzka otrebow ,pol lyzeczki słodziku :ślina: 2 sń: bułka sojowa 2 plastry wedzonej piersi z indyka ,2 plastry pomidora ,plasterek sera żołtego ![]() pare prazynek obiad: pol torebki ryzu brązowego jajko sadzone ,surowka żydowska (niestety ma cukier ,ale musze ja zjesc) podwieczorek: serek homo naturalny i orzechy laskowe kolacja :wiesniak i moze jajo na twardo ![]() Wiem ,że nie jest idealnie ,ale ciezko mi to dietowanie idzie ,zwlaszcza przez nauke ,ktorej mam b.duzo teraz
|
#2336 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej dziewczyny, a jakbyscie ocenily moj sposob odzywiania, dzisiaj przykladowo wyglada tak:
U/R * 2 kromki (biale niestety bo nie bylo razowca, ale zwykle jest ) z pomidorem i serem włoskim (180 kcal na 100 g)* śniadanie było późno więc potem od razu obiad: z 2,5 ziemniaka, mały schabowy bez panierki, kapusta * planuje na podwieczorem muesli Fitella (50 g ma opakowanie - 210 kcal) ze szklanka mleka 2% * na kolacje jeszcze nie mam pomyslu, staram sie nie jest kromek ale zdarza sie ze kolacja wyglada podobnie do sniadania, ale dzis wyjatkowo bedzie salatka z lososia (bez zadnych majonezow itp oczywiscie ) bardzo prosze o ocene, jakos nigdy nie slyszalam ocen ludzi z zewnatrz jak sie odzywiam. Moi rowiesnicy (mam 19 lat) mowia ze jem za duzo jak na siebie (mam tylko 159 cm ((), a np mama ze duzo za malo:P
03.10.2015 żona 22.02.2016 Hania 19.04.2017 Agatka Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-01-20 o 15:23 |
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
P
1. pozne sniadanie 8.30 placek owsiany: jajko, łyżka kaszy mannej, łyzka cukru, smazone na maśle nadzienie: ok 50g serka ziarnistego, łycha truskawek z dzemem, garsc mieszanki stud z zurawiną kawa mlekiem 2. na uczelni: 11.00 batonik musli wisniowy 3. obiad+deser 13.00 krokiet kapusta z sosem z ketchupu, przypraw i majonezu duża łycha fasolki szparagowej z dodatkami (ze słoika) 50g serka ziarnistego z ketchupem jabłko, pasek czeklady gorzkiej migdałowej, kilka lilastarsow 4. podwieczorek 16.00 budyn z mieszanka studencka i gruszka 5. 19.00 smazone pieczraki z jajkiem 2x, serkiem topionym, 2x chleb z maslem i ketchupem, jablko 6. 21.30 w pociagu kilka lilstarsow, sok marchwiowo-bananowy, jablko, garsc mieszanki stud prosze o ocene |
|
|
|
#2338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obiad jakis dziwny i maly bo tylko jeden krokiet. Chociaz na ocenie sie nie znam za bardzo, jednak mi to pod U podchodzi. |
|
|
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U:
I Śn.: dwie kromki razowca z masłem, ok 100g twarogu półtłustego, dżem truskawkowy, herbata. II Śn.: kanapka (dwie kromki razowca, masło śmietankowe, trzy plastry szynki konserwowej, duży kawałek czerwonej papryki) + delicja, herbata i duuużo chrupek kukurydzianych (Flipsy czy coś takiego) Obiad: 1,5 talerza zupy jarzynowej z ogromną ilością warzyw (kalafior, fasolka szparagowa, groszek, marchewka, seler, ziemniaki, brukselka...) aż taka mocno gęsta była + mięso z gotowanego żeberka. Jakiś czas po obiedzie dwie garście orzechów arachidowych i kubek gorącej herbaty. Podwieczorek: (już się chłodzi w lodówce ) sałatka owocowa (brzoskwinie z puszki, pomarańcza, banan, kiwi, kawałki suszonej moreli, odrobina cukru waniliowego i soku z cytryny) ![]() Kolacja: (planuję) dwie kanapki z razowca z masłem, polędwicą, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i papryką. Bardzo proszę o ocenę
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

I ten sernik....ah!

) papryką i sałatą
). Kłaniam się po ocenke 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ŚN - zjedz całgo banana; 2ŚN - lepiej zastąp ten wafel drugą kromką razowca i więcej wędliny dawaj; OB - jeśli było tam jakieś mięsko w zupie to ok, jeśli nie to dorzuć coś białkowego; PODW - ok, K - zastąpiłabym kefir homo naturalnym
((), a np mama ze duzo za malo:P