Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 13:30   #2011
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez BubiGirl Pokaż wiadomość
A mój TŻ dzisiaj taki numer mi wywinął, że aż go opierdzieliłam....

Wylała mu się woda na stołek w kuchni i jej nie starł, a że stołek koloru białego wody nie było widać, i ja zawsze na nim siadam jak coś przy kuchni robię....więc usiadłam, i nie czułam wogóle, że coś mokrego było.....wstaję i czuję, że cała pupę mam mokrą.....o matko od razu pomyślałam, że mi wody odeszły......lecę do niego i pytam czy mam mokry tyłek czy mi się wydaje.....obnażam się przed nim, żeby sprawdzić czy mi cos leci czy nie.....a on ani mru mru......w końcu zobaczył, że ja spanikowana i powiedział, że na mokrym stołku chyba usiadłam.....
przepraszam ale śmiesznie to musiało wyglądać
no ale swoją drogą to lanie powinien dostać.. jak to tak można wylać coś i nie zmyć

A gdzie jest Kalka ----> rodzi??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:34   #2012
patinka_
Zakorzenienie

ja też bym chciała przed piątkiem to już bym nie musiała do tej ginki iść i się płaszczyć przed nią o to zwolnienie od wtorku:/

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

patrzcie co znalazłam:

"Leżąc w szpitalu i czekając na poród po ściągnięciu pesara, przyszła do obok leżącej pani znajoma położna i powiedziała jej jak ma przyspieszyć poród. Pani owa była już sporo po terminie. Prysznic na stojąco - ciepły i masaż, a raczej lekkie szczypanie u samej góry brzuszka po bokach. Tak na przemian prysznic i szczypanko. Mnie wypisali tegoż dnia do domu o 15, a po trzech prysznicach i owych masowaniach o 3 w nocy bylam w szpitalu a 3: 20 już urodziam - ledwo zdążyłam. Od momentu zaczęcia skurczy w ciągu jednej godziny miałam rozwarcie 8 cm. Poszło ekspresowo. Przy porodzie przy pełnym rozwarciu miałam słabe parte skurcze i położna w identyczny sposób masowała mi przez powłoki brzuszne mecice, czyli brzuszek."

"Ja piałam ten sam problem 11 miesięcy temu.Byłam tydzień po terminie(zaznaczam,że mieszkam w Anglii)położna powiedziała,że jeśli przez następne 3 dni nie urodzę to ona mi wywoła ręcznie.Tak się przeraziłam,że będzie mi grzebać ręką w...że postanowiłam spróbować domowych sposobów.Teściowa,która z zawodu jest pielęgniarką poleciła mi gorącą kąpiel a po niej parę przysiadów.I tak zrobiłam o godzinie 19 wzięłam kąpiel,a potem 10 przysiadów.Położyłam się spać a o 23.30 jak mnie złapały skurcze to musiałam gnać jak na złamanie karku do szpitala mam 10min.drogi.Przed 3.00 już urodziłam.Bolało jak diabli,ale czas był rewelacyjny.Zaznaczam,że przy pierwszym dziecku męczyłam się 16 godzin."
Stary 2010-01-20, 13:36   #2013
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

ehhh...najgorsze to mieć "przeczucie", że urodzi się wcześniej...
ja po pierwszej przenoszonej ciąży teraz totalnie wyloozowałam
co ma to będzie. a nie oszczędzam sie wcale. nadal pracuję, w domu czeka na mnie synek 12kg, który uwielbia po mnie skakać albo pcha mi sie na ręce....
jutro mam wizytę u gina - ciekawa jestem jak moja szyjka się miewa.

na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!!
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:41   #2014
patinka_
Zakorzenienie

noo...tyle,że ja zupełnie nie rozumiem - czop mi wypadł już prawie 2 tygodnie temu /minie w piątek/.... wtedy myślałam,że rozpakuje się w przeciągu tygodnia-a tu dupa:/

dziewczynki-te co mają terminy przede mną-proszę się rozpakowywać!!!!!!!!!!!!! bo jak widzę,że wy dalej w dwupaku to tym bardziej nie wierzę w swoje cudowne rozpakowanie ....gdzie w ogóle Kalka, Madzik, Pantee...?
Stary 2010-01-20, 13:41   #2015
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
patrzcie co znalazłam:

"Leżąc w szpitalu i czekając na poród po ściągnięciu pesara, przyszła do obok leżącej pani znajoma położna i powiedziała jej jak ma przyspieszyć poród. Pani owa była już sporo po terminie. Prysznic na stojąco - ciepły i masaż, a raczej lekkie szczypanie u samej góry brzuszka po bokach. Tak na przemian prysznic i szczypanko. Mnie wypisali tegoż dnia do domu o 15, a po trzech prysznicach i owych masowaniach o 3 w nocy bylam w szpitalu a 3: 20 już urodziam - ledwo zdążyłam. Od momentu zaczęcia skurczy w ciągu jednej godziny miałam rozwarcie 8 cm. Poszło ekspresowo. Przy porodzie przy pełnym rozwarciu miałam słabe parte skurcze i położna w identyczny sposób masowała mi przez powłoki brzuszne mecice, czyli brzuszek."

"Ja piałam ten sam problem 11 miesięcy temu.Byłam tydzień po terminie(zaznaczam,że mieszkam w Anglii)położna powiedziała,że jeśli przez następne 3 dni nie urodzę to ona mi wywoła ręcznie.Tak się przeraziłam,że będzie mi grzebać ręką w...że postanowiłam spróbować domowych sposobów.Teściowa,która z zawodu jest pielęgniarką poleciła mi gorącą kąpiel a po niej parę przysiadów.I tak zrobiłam o godzinie 19 wzięłam kąpiel,a potem 10 przysiadów.Położyłam się spać a o 23.30 jak mnie złapały skurcze to musiałam gnać jak na złamanie karku do szpitala mam 10min.drogi.Przed 3.00 już urodziłam.Bolało jak diabli,ale czas był rewelacyjny.Zaznaczam,że przy pierwszym dziecku męczyłam się 16 godzin."
oooo, trzeba będzie wypróbować

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:45   #2016
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
a to nie będę się z Tobą wymieniać tel, bo ja mam 27.01 więc zbyt bliska data-możemy razem rodzić
no dokładnie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
noo...tyle,że ja zupełnie nie rozumiem - czop mi wypadł już prawie 2 tygodnie temu /minie w piątek/.... wtedy myślałam,że rozpakuje się w przeciągu tygodnia-a tu dupa:/
mi czop wypadł 12.01 czyli tydzień temu i też nic...wcześniej miałam sporo skurczy i już myślałam, że trzeba do szpitala. Teraz cisza...małe skurcze i przeczyszcza mnie tylko.
Stary 2010-01-20, 13:47   #2017
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
dziewczynki-te co mają terminy przede mną-proszę się rozpakowywać!!!!!!!!!!!!! bo jak widzę,że wy dalej w dwupaku to tym bardziej nie wierzę w swoje cudowne rozpakowanie ....gdzie w ogóle Kalka, Madzik, Pantee...?
Już przynajmniej nie masz czopa To już plus

Dominiś - 20.05.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 13:48   #2018
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

Youyou myślę, że moja mina to był lepszy widok niż moja mokra pupa
Patinka dobry tekst kurcze może trzeba spróbować....
Strippi i Patinka Wam chociaż czopy odeszły, a u mnie nic...cisza......

No właśnie co z Kalką? co z Castillą? Z Madzikiem? :conf used:
Stary 2010-01-20, 13:55   #2019
oliviaoO
Rozeznanie

witam
u nas dzisiaj była położna, oczywiście przede wszystkim zajęła się Małą ale mi krocze też sprawdzała i okazało się, że boli mnie jeszcze trochę bo jeden szew mi poszedł za wcześnie i zrobiła się tam jakaś dziurka w każdym razie kazała mi kupić strzykawkę, igłę, sól i sobie tam nastrzykiwać dwa razy dziennie przed 5 dni żeby sie to wypełniło.. pytała mnie czy brałam lusterko i patrzyłam jak to wygląda.. ja chyba nie chcę tego widzieć

a Mała w nocy dziś nareszcie spokojniejsza budziła sie równo co 3h, a w dzień to raz nawet 4h spała i dopiero jadła. W szpitalu zjadała mało bo 30ml teraz ciągnie po 60ml ale jak widać wystarcza jej to tylko, że muszę ją dopajać bo po to chyba przez to ,że jest karmiona sztucznie..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 13:55   #2020
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
a moja ginka mi nawet nie powiedziała jakie mam łożysko-ja nie wiem...wy tu tyle informacji macie od swoich lekarzy-ile wód,stopnie łożysko itd. a moja jak robi USG to tylko mówi,że wszystko w porządku, łożysko ładne..unika medycznych sformułowań-może to i czasami lepiej..może ma taki styl, co by ciężarne nie trapić zbędnymi informacjami-chodzę prywatnie, do tej pory nie czułam się zlewana na wizycie, wręcz przeciwnie...martwi mnie tylko to,że nie wspomniała słowem o KTG a widzę,że wy tu chyba wszystkie już miałyście można to zrobić jakoś na własną rękę?ostatnio dzidzia duużo odpoczywa i śpi..a ja się w tym czasie boję czy wszystko w porządku-parę dni temu nie buszowała długo, więc w nocy jak się położyłam chciałam ją obudzić i się nie dało:/
ja tez nigdy nie mialam KTG, lozysko jakis miesiac temu mialam II/III, jutro mam wizyte wiec moze sie dowiem.

Cytat:
mamuśki czy Wy też jesteście takie senne i ciagle zmęczone? ja kurcze w dzień muszę pospać ze 2 godziny bo padam z nóg, jestem taka oślizgła i niemrawa

A mój TŻ dzisiaj taki numer mi wywinął, że aż go opierdzieliłam....

Wylała mu się woda na stołek w kuchni i jej nie starł, a że stołek koloru białego wody nie było widać, i ja zawsze na nim siadam jak coś przy kuchni robię....więc usiadłam, i nie czułam wogóle, że coś mokrego było.....wstaję i czuję, że cała pupę mam mokrą.....o matko od razu pomyślałam, że mi wody odeszły......lecę do niego i pytam czy mam mokry tyłek czy mi się wydaje.....obnażam się przed nim, żeby sprawdzić czy mi cos leci czy nie.....a on ani mru mru......w końcu zobaczył, że ja spanikowana i powiedział, że na mokrym stołku chyba usiadłam.....
o takkkk, ja tez jestem mega senne i zmeczona. i wlasnei wstalam z drzemki ogolnie to ja caly dzien chodze jakas taka "niewyrazna". moze to organizm kumuluje sily do porodu.....

A tz to ci ladny numer wywinal....ale tez pewnie bym tak zareagowala

KASIOREKZETA GRATULUJE PANI MAGISTER!!!!!

Edytowane przez gosbaj
Czas edycji: 2010-01-20 o 13:58
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:03   #2021
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

mi czop wypadł 12.01 czyli tydzień temu i też nic...wcześniej miałam sporo skurczy i już myślałam, że trzeba do szpitala. Teraz cisza...małe skurcze i przeczyszcza mnie tylko.
a no widzisz...czyli tak samo cisza co u mnie....no przeczyszcza Cię...to jest + ja jakbym miała porządną srakę to przynajmniej bym wiedziała, że to JUŻ niedługo...a tak to lipka:/ w sobotę gnało mnie z 3 razy, ale to nie biegunka więc też duuupa...zresztą jak widać jestem wciąż w dwupaku

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Już przynajmniej nie masz czopa To już plus

no nie mam..ale żaden z tego plus,bo miałam w planach szaleć z Tż a tak to się boję o jakaś infekcję czy coś... a wiecie,że mi ten czop wypadł właśnie po sexie?czyli jednak sex pomaga...polecam-tylko tak jak widać-mi trochu przyspieszył, ale teraz się zatrzymało bo od tamtej pory zero sexu:/

Cytat:

tekst j.w :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 14:06   #2022
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

no nie mam..ale żaden z tego plus,bo miałam w planach szaleć z Tż a tak to się boję o jakaś infekcję czy coś... a wiecie,że mi ten czop wypadł właśnie po sexie?czyli jednak sex pomaga...polecam-tylko tak jak widać-mi trochu przyspieszył, ale teraz się zatrzymało bo od tamtej pory zero sexu:/
ja właśnie różnie słyszałam - jedni mówią że bez czopa też można normalnie się seksić a inni że nie bardzo... Ale mi się zdaje że chyba można.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-20, 14:10   #2023
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie różnie słyszałam - jedni mówią że bez czopa też można normalnie się seksić a inni że nie bardzo... Ale mi się zdaje że chyba można.
no właśnie początkowo też słyszałam i takie i takie opinie..ale jak już u mnie wypadł to zaczęłam więcej szukać i znalazłam jednak więcej opinii na NIE...bo czop się tworzy po to,żeby właśnie chronić dziecko - dlatego często np. pisze,że dzidzi nic nie jest jeśli mamy jakieś bakterie w pochwie czy coś,bo chroni je czop...i że jest zagrożone dopiero właśnie przy porodzie. Wydaje się być logiczne...z drugiejs strony są jeszcze błony płodowe, które pewnie też są jakąś barierą-ale najwidoczniej łatwą do pokonania...
Stary 2010-01-20, 14:21   #2024
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
no właśnie początkowo też słyszałam i takie i takie opinie..ale jak już u mnie wypadł to zaczęłam więcej szukać i znalazłam jednak więcej opinii na NIE...bo czop się tworzy po to,żeby właśnie chronić dziecko - dlatego często np. pisze,że dzidzi nic nie jest jeśli mamy jakieś bakterie w pochwie czy coś,bo chroni je czop...i że jest zagrożone dopiero właśnie przy porodzie. Wydaje się być logiczne...z drugiejs strony są jeszcze błony płodowe, które pewnie też są jakąś barierą-ale najwidoczniej łatwą do pokonania...
hmm... na logikę niby tak, ale o ile kojarzę to własnie jedynie jak przeciekają wody płodowe to trzeba uważać na infekcję bo to może zaszkodzić. A jak worek płodowy jest cały to nie powinno sie nic dziać.

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-20, 14:22   #2025
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

możeci drażnić sutki
ja jak sie wycieram po kąpieli i czasem mocniej poszoryję po piersiach to skurczyki mam murowane ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 14:26   #2026
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

ja czytałam, że po odejściu czopa niestety nie mozna uprawiać seksu....bo ryzyko zakazenia jest większe......

padam, chyba kłade się spac na godzinkę....
Stary 2010-01-20, 14:28   #2027
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
no, ale cisza jak makiem zasiał

Cytat:
a no widzisz...czyli tak samo cisza co u mnie....no przeczyszcza Cię...to jest + ja jakbym miała porządną srakę to przynajmniej bym wiedziała, że to JUŻ niedługo...a tak to lipka:/ w sobotę gnało mnie z 3 razy, ale to nie biegunka więc też duuupa...zresztą jak widać jestem wciąż w dwupaku
no, ale wczesniej miałam sporo objawów, a teraz tooo cichutko

dla brzuchatek - http://www.youtube.com/watch?v=HR-h1...eature=related
Stary 2010-01-20, 14:29   #2028
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

AniaRP drażnienie sutków to jeden ze sposobów na wywołanie porodu...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Strippi cisza przed burzą

coś się dzisiaj nijak czuję
Stary 2010-01-20, 14:34   #2029
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Cytat:
AniaRP drażnienie sutków to jeden ze sposobów na wywołanie porodu...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------
wiem, dlatego to napisałam - dla lasek terminowych oczywiście

Stary 2010-01-20, 14:36   #2030
patinka_
Zakorzenienie

ja już próbowałam:P i lipa, nawet skurczów nie miałam:/
Stary 2010-01-20, 14:41   #2031
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Ja już mam 3 Bita Pysi gotowego. Polecam rewelacja.?
wiem ze rewelka , mi teściowa pierwszy raz zrobiła takie ciacho na urodzinki

a ja miałam robić karpatkę , ale coś mnie nachodzi na sernik na zimno z brzoskwinkami i galaretką
tyle że sernik z tytki
Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Pysiu ja też dlatego zaliczyłam łyżeczkowanie, ale nie chciałam dziewczyn straszyć
no to mnie troszkę nastraszyłaś , bo ja też mam łożycho 2 stopnia , ale co tam ... jak się poród przeżyje to reszte chyba też
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość
.

Niestety okazało się w wymazie, że Maja ma gronkowca w pępuszku
Właśnie wróciliśmy od chirurga, bo miała podwiązywany pępuszek i antybiotyk do smarowania i jakieś okłady. Kontrola za tydzień. Lekarka mówiła, że gruba pępowina. Dobrze, że musimy iść do spzitala
Jest też klocuszkiem, bo w trzy tygodnie przybrała 800 gramów, bez dokarmiania Brzuszek ją boli niestety często.

Spróbuję Was poczytać póki śpi

Trzymam kciuki za dzisiejsze rozpakwoywanie i kraczę kra, kra, kra
trzymam kciuki żeby to paskudstwo szybko się wyniosło

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko na chwilę. Chcę się pochwalić, że już jestem Panią Magister Psychologii Obrona to był pikuś i po co ten stres był

Buziaki
no to gratulacje
oblejemy to soczkiem
Cytat:
przepraszam ,a le nie mogę przestać się śmiać
chciałabym zobaczyć twoją minę
Cytat:
mi powiedziała gina ze wolno , tym bardziej ze bakterie mnie się nie trzymią
z mężem ''ćwiczymy'' codziennie i powiem wam że za pierwszym razem strasznie sie bałam , mąż jeszcze bardziej
ale teraz to już luzik

byłąm na tych zakupach i w końcu kupiłam tylko zywność , po drodzę podjechałam do koleżanki na kawkę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:43   #2032
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Cytat:
ja już próbowałam:P i lipa, nawet skurczów nie miałam:/
ja sama nie próbowałam ale ponoć to trzeba całkiem mocno robić...

Stary 2010-01-20, 14:49   #2033
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Strippi cisza przed burzą
oby oby
Stary 2010-01-20, 14:49   #2034
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez AniaRP Pokaż wiadomość
ja sama nie próbowałam ale ponoć to trzeba całkiem mocno robić...
Też o tym słyszałam - mocno i porządnie trzeba je tarmosić :P

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-20, 14:53   #2035
pysiamn
Zakorzenienie

Rany chyba chora jestem
bo zupelnie mi sie nie chce nawet wizażować....

Oznaczać to może :
a)chorobę
b)zbieram siły na poród

Ulcia :
Łyżeczkowanie da się przezyć też tak mysle ...
Chociaz u mnie był lajcik bo rodziłam bez znieczulenia wprawdzie ale łyżeczkowali mnie po porodzie pod narkozą ...więc jak się obudziłam to było po

Nie ma co się nastawiac ...bo kazdy przypadek jest inny ...

Strippi przepis jest tu :
http://smaczny.wizaz.pl/profil.php

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:55   #2036
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Strippi przepis jest tu :
http://smaczny.wizaz.pl/profil.php
dzięki wielkie
Stary 2010-01-20, 14:56   #2037
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

mi powiedziała gina ze wolno , tym bardziej ze bakterie mnie się nie trzymią
z mężem ''ćwiczymy'' codziennie i powiem wam że za pierwszym razem strasznie sie bałam , mąż jeszcze bardziej
ale teraz to już luzik

poważnie?hm...no to co rusz to inna opinia nie wiem-to może dzisiaj spróbujemy
Stary 2010-01-20, 14:59   #2038
Kancia
Zakorzenienie

taaa 3 godziny to akurat bardzo czasochłonne wywowywanie

co do bzykanka bez czopa ja wole nie sprawdzać, juz raz miałam zakarzenie wewnątrzmaciczne wystarczy mi. Nawet jak sie mały uprze i nie bedzie chciał wyłazić to seksu bez czopa nie bede wykorzystywac. Boje się najnormalniej

Patinka rób przysiady, masuj brzuszek może pomoże
Stary 2010-01-20, 15:06   #2039
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
taaa 3 godziny to akurat bardzo czasochłonne wywowywanie

co do bzykanka bez czopa ja wole nie sprawdzać, juz raz miałam zakarzenie wewnątrzmaciczne wystarczy mi. Nawet jak sie mały uprze i nie bedzie chciał wyłazić to seksu bez czopa nie bede wykorzystywac. Boje się najnormalniej
a może jednak nie będę sprawdzać
Stary 2010-01-20, 15:19   #2040
lila12
Zadomowienie

Dzień dobry Mamuśki i Brzuszki
Jadę dziśna wizytę kontrolną do gina - ciekawe jak tam moja rana, której, tak a propo's, w ogóle nie widać... Mam nadzieję, że dobrze

Ściskam wszystkie serdecznie!
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości