![]() |
#2071 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
![]()
![]() |
#2072 |
Zadomowienie
|
Trade- film o handlu kobietami i dziecmi, wywozeniu ich z przez Meksyk do USA. Tematyka poruszana wielokrotnie, ujeta tendencyjnie, calosc dosc przewidywalna, ale wypadlo nienajgorzej- 6/10.
Porozmawiaj z nia- kolejne bardzo dobre dzielo P. Almodovara. Opowiesc o milosci, przyjazni i co sugeruje koncowka- przeznaczeniu, utrzymana w fajnym klimacie, charakterystycznym dla tego rezysera, co mi sie jeszcze podoba- w przeciwienstwie do innych filmow trudno tu przewidziec rozwoj wydarzen, a zaden z bohaterow nie jest jednoznacznie zly ani dobry- 9/10 Otworz oczy- swietny film z mloda P.Cruz. Rewelacyjny scenariusz, naprawde wciagajaca i zaskakujaca historia- 9/10. |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Candy- film opowiada o parze narkomanów.
Film podzielony na 3 części niebo, ziemia, piekło. Uważam, że część piekło powinna się zacząć ciut wcześniej ( już w trakcie ciąży, odwyku poronienia). Ale ogólnie bardzo dobry film. Jeden z tych dzięki którym nie ma się ochoty na przygody z narkotykami. Plus za sountrack, który bardzo mi przypadł do gustu ![]() 9/10
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Parnassus - wreszcie wybrałam się do kina, obstawiając ze przy Deppie, Farrelu, Lawie, Ledgerze i Lambercie sie zawiesc nie moge, zwlaszcza ze calosci dyrygowal Gilliam. Film jest magiczny, oczarowywuje widza, który jesli tylko chce, moze znaleźć coś dla siebie. Np typowy humor Gilliama, czy popisowe aktorstwo głównej czwórki. Może znaleźć magie, szalenstwo, piekne obrazy, drobny posmak "Fabryki czekolady", swietną postac szatana. Lubie takie filmy, filmy który zaszywaja sie gdzies w podswiadomosci, ktore mają w sobie swiat, który wciąga. Fabuła mogłaby być troche głębsza, gdyz mimo ze płytka nie była to mialam nadzieje na wiekszą ucztę metnalną. A tak - głównie dla oka. Muzyki brak. Podobał mi sie bardzo, nie oceniam bo wiele ludzi go zwyczajnie nie zrozumie.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Weronika postanawia umrzeć – na podstawie książki Paulo Coelho, którą czytałam dawno temu i już jej tak dokładnie nie pamiętam więc nie miałam porównania. Film trochę przynudza i bywają w nim sceny, podczas których odpływałam myślami w innym kierunku. Podobała mi się tylko końcówka, bo lubię happy endy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Film jest wart obejrzenia. Żeby zobaczyć świat człowieka, który nie rozumie co czują inni ludzie. A może też przez ten jaskrawy przykład zastanowić się nad tym, że każdy z nas jest inni - inaczej odczuwa, a jednak pewne pragnienia - bliskości, miłości są wspólne 9/10 Prawo zemsty Żona i córka Clyde'a Sheltona zostają zamordowane podczas napadu. Pomimo, że Clyde widział całe zajście, a mordercy zostają schwytani szanse na ich skazanie nie są wielkie. Prokurator prowadzący sprawę zawiera układ z oskarżonymi- jeden z nich idzie do wiezienia tylko na kilka lat. Clyde szuka zemsty - nie tylko na zabójcach, ale też chce naprawić system sprawiedliwości. Dobry, wciągający film,realność bardzo mała, można by się czepiać kilku elemntów (np, ten tunel pod więzieniem), ale i tak zmusza do przemyśleń. Mocne zakończenie. 8,5/10 Following Zdecydowanie nie pierwszy raz, więc cieżko mi napisać, że zaskakujący, ![]() ![]() Bill lubi chodzić po mieście i obserwować. Wybiera sobie jednego człowieka, z pozoru zwykłego, i śledzi go. Tym razem mężczyzna okazuje się włamywaczem, ale w pewien sposób wyjątkowym. Poźniej robi się coraz bardziej skomplikowanie. Film jest w typie Memento, wystarczy spojrzeć na reżysera, więc wszystkim miłośnikom polecam. Ja uwielbiam. 10/10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
ja naprawde nie wiem czego takiego głębokiego a Parnassusie nie zrozumiałam?
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- AWIA - jeśli ci chodzi o wybory odwieczne miedzy dobrem a złem to naprawde nie widze w tym głębi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zadomowienie
|
Krwawy diament- Afryka, wojny domowe, rebelianci i oczywiscie diamenty. Tematyka ciekawa, film calkiem dobry, ale wszystko niemilosiernie przewidywalne- 7/10.
Eurotrip- ja rozumiem, ze komedia, ze amerykanska, ale czy to musi byc naprawde takie glupie? Dla nastolatkow, najlepiej takich, ktorzy nic nie wiedza o Europie -1/10. Diabeł ubiera sie u Prady- opowiesc o zwyczajnej dziewczynie, ktora poprzez nowa prace trafia do swiata wielkiej mody. Oczywiscie jak to w komedii romantycznej, komplikuje jej to zycie uczuciowe i towarzyskie. Generalnie nic ciekawego, ale te ubrania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
Na pewno nie dla osób, które nigdy nie słyszały o czymś takim jak satyra.
#2081 |
Rozeznanie
|
Sherlock Holmes - oglądany świeżo w nowym roku, jeszcze po imprezie sylwestrowej
![]() Rozrywkowy, trochę zawadiacki, z efektami niezły - ogólnie polecam, ale bez większej głębi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie skończyłam oglądać Ten Inch Hero i mimo, że raczej nie preferuje komedii romantycznych z elementami dramatu, to ten film oceniłam naprawdę wysoko 8/10. Polecam.
Edytowane przez Dorotka... Czas edycji: 2010-01-20 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, Eurotrip to jedna z najlepszych komedii, a taki staroć
![]()
#2085 |
Rozeznanie
|
Wcześniej oglądałam Prawo Zemsty i tak jak alkaxy również oceniłam go na 8/10, uważam , że to jeden z lepszych thrillerów jakie wyszły ostatnio, mimo, że z końcówką poszli na łatwiznę
Beyond and Reasonable Doubt z 2009 też w miarę dobry thriller. No i na końcu The Box z Cameron Diaz niestety film mocno poniżej oczekiwań, mimo, że zapowiadał się naprawdę dobrze, mnie nie powalił ;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Staroć?? To jak nazwac filmy sprzed 10 lat albo- o zgrozo 50? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobne odczucia co ty, po zwiastunach spodziewałam się naprawdę dobrego filmu, ale niestety się rozczarowałam. Tak jak piszesz film nie powala. Do kochającej się biednej rodziny przychodzi paczka, w której znajduje się pudełko. Okazuje się, że za wciśnięcie czerwonego guzika mogą dostać milion $, ale warunek jest taki, że ktoś kogo nie znają umrze. Decydują się na to a potem (oprócz śmierci jakiejś osoby) następują konsekwencje wciśnięcia guzika, o których wcale nie byli informowani. Otaczają ich jacyś jakby zahipnotyzowani ludzie, muszą dokonywać dziwnych wyborów "drzwi", którymi przejdą do piekła albo do czyśćca. W trakcie filmu wysłannik pudełka z czerwonym przyciskiem tłumaczy, że jeśli jeszcze jakaś określona ilość rodzin wciśnie przycisk to trzeba będzie zniszczyć ludzkość. Jedynym ratunkiem dla ludzkości jest to żeby nie naciskać guzika.Na końcu okazuje się, że ich syn traci wzrok i słuch i żeby mógł odzyskać zmysły ojciec musi zabić matkę albo będą żyli dalej z niepełnosprawnym dzieckiem. W efekcie mąż zabija żonę, syn odzyskuje sprawność a w innym mieście jakaś kolejna kobieta naciska czerwony przycisk. Pomysł fajny ale według mnie źle zrealizowany. 03/10. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zakorzenienie
|
Bez kitu, film z 2004 to "staroc"
![]() Mi akurat Eurotrip sie podobal, ale rozumiem, ze mogl komus nie podejsc, nie kloccie sie, nie ma o co ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Rozeznanie
|
No ja też uważam , że Eurotrip już jest stary ;0 mamy 2010 rok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
staroc?
![]() a ja wlasnie obejrzalam "Ich noce" z 1934 roku i uwazam, ze to najlepsza komedia romantyczna jaka kiedykolwiek widzialam! fantastyczne dialogi, super aktorzy, no cud miod. Polecam tym, ktorzy lubia takie "starocie" ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
Sherlock Holmes – świetny Robert Downey Jr.!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam też dodać że w końcu Guy Richie po "Przekręcie" nakręcił dobry film (chyba rozwód z Madonną mu pomógł w inwencji twórczej ![]() Daje mu ocene 9/10 ![]() Muszę w końcu obejrzeć "Prawo zemsty" od dawna mam ściagnięte na kompie ale póki co nie mam jakoś nastroju na ogladanie, bardziej ciągnie mnie do ksiązek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
Mi sie tak srednio podobał Sherlok. Juz bardziej jezeli chodzi o Ritchiego to wolałam Rock'n'rolla. Sherlok to tylko dla Jud'a
![]() Wczoraj City Island, nowa "komedia" , ktora nie jest do konca komedia. Andy Garcia przegenialny no i generalnie cosnowego. polecam tym ktorzy chca cos niekonwencjonalnego. ogolnie pozytywne wrazenie 9/10 http://www.filmweb.pl/f488603/City+Island,2009 |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
Księżniczka i żaba - 8/10, opowieśc o Tianie, która ciężko pracuje aby uzbierać pieniądze na otwarcie wymarzonej restauracji. Pewnego dnia jej życie zmienia się gdy poznaje żabe mówiącą ludzkim głosem, która uważa się za księcia. Bardzo fajna bajka, momentami śmieszna i taka zaczarowana
![]()
![]() |
#2099 |
Zadomowienie
|
W chmurach - jeden z tych nowych, ciepło-gorzko-smutnych filmów, tym razem o tym, żeby uważać, żeby nie przegapić w życiu czegoś ważnego, o tym jak to jest kiedy okazuje się, że jest już za późno - kiedy cały świat pobiegł gdzieś do przodu, jest szczęśliwy, szczęśliwy bez ciebie, a ty zostajesz sam, trzymając w ręku spełnienie swoich marzeń, którym masz ochotę strzelić sobie w łeb, gdyby tylko mogło strzelać - i paru innych rzeczach, z ładnymi zdjęciami i dobrze dobraną indie-folkową muzyką. +8/10
Prawo zemsty - Hays żyje i ma się dobrze, a ja po raz kolejny zawiodłem się na filmie o zemście, który zamiast skopać mi tyłek, skopał mi twarz a potem na mnie usiadł i nie chciał wstać. To mógł być wielki film, przynajmniej dla mnie, ale komuś zabrakło jaj, żeby powiedzieć poprawności politycznej to, co wujek Staszek lubi mówić najbardziej. Przez pierwszą godzinę to był film na 8, co najmniej 8 - był dużo lepszy niż się spodziewałem, a scena ze współwięźniem, łał, na takie rzeczy w scenariuszu mało kto sobie pozwala - ale od pierwszego poślizgnięcia przy egzekucji na cmentarzu już czułem, że nagle pan Zły zacznie popełniać coraz głupsze błędy (leżąca na wierzchu notatka z harmonogramem dnia, czy cokolwiek to było, bije wszystko), a pan Dobry okaże się jednym z tych których nienawidzę w filmach - nieomylnym geniuszem dedukcji, który zawsze znajdzie w ostatniej chwili cudowne rozwiązanie i uratuje świat, hal-le-lu-jah! -6/10
#2100 |
Zadomowienie
|
Edward Nożycoręki - o dziwo, nie miałam do tej pory okazji obejrzeć tego filmu i cieszę się, ze w końcu obejrzałam.
![]() 9/10. Love Actually - i kolejny, trochę starszy film, bodajże z 2003 roku. No, obsada tutaj niezła, trzeba przyznać. A sam film całkiem przyjemny, miło się ogląda, mimo, że trwa dwie godziny - nie odczuwa się tego wcale. ![]() 8/10.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.