|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Ja może się skuszę na to molestowanie, ale teraz tak mnie wszystko boli że nie wiem co lepsze - większy ból czy może jednak pochodzić jeszcze trochę w ciąży
![]()
![]() |
#2042 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Brzusiolinki!
![]() Nika85GRATULACJE! Kasiorekzeta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (może i Maleństwo "odgórnie"też dostanie tytuł mgr ![]()
#2043 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A historyjka fajna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to faktycznie! Ja sama sie wystarszyłam dzis w nocy bo jak szłam do wc to po drodze mi się kichło i... usikałam sobie gacie. Myślę WODY CZY SIURKI? BYŁ CHLUPOT CZY NIE? Niech się to już skończy bo na zawał odjadę ![]()
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to wogule jakaś inna jestem ![]() Cytat:
lecę bo mąż przyszedł na herbatkę ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zadomowienie
|
jejku ale cichutko jakos....juz drugi dzien cos nam nei idzie pisanie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój gin "zaglądnął"do mnie ostatnio na Starym Roku i powiedział TU WSZYSTKO W PORZĄDKU MAMY I tyle wiem... Chociaż Wam powiem że wole NIE WIEDZIEĆ za dużo-to jeszcze gorsze jak wiedzieć za mało. Patinko ![]() Moje Dzieciątko z kolei kopie i wierzga jak oszalałe-gdziś czytałam że w 9tym mieś dziecko ma mało miejsca,jest"leniwe"... Sratatata ![]() Moje wykracza poza normy książkowe ![]()
![]() |
#2049 |
Zadomowienie
|
ja tez mam ochote a moj maz to juz calkiem, chodzi za mna i wszystko mu sie erotycznie kojarzy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Raczkowanie
|
Też sie potem chichrałam ale najgorzej było w tych mokrych gaciach wrócić do pokoju,do szfy po nową garderobę
![]() ![]() ![]() Mąż sie przebudził i patrzył na mnie jak na ufo ![]() Sunęłam ściskajać nogi jak GejszaNietutejsza ![]() No tak już na tej"końcówce":wypatruje człowiek CZEGOKOLWIEK jak pierwszej jaskółki na wiosnę... ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Jutro Dzień Babci,pojutrze Dziadka. Pasuje skoczyć jutro do Teściowej z Młodym-bo niech se wybije z głowy że kolejny weekend tam spędzę ![]() Mam dla Niej żonkilka w doniczce z przypinka DLA BABCI,dla Dziadzia wode po goleniu a dla obojga(jak w tamtym roku)fotkę Karola w fajnej ramce. Kupujemy zawsze jednakowe prezenty jednym i drugim Dziadkom-żeby nikt się gorszy nie czuł czy bardziej wyróżniony. Pozatym chcę żeby mój Syn"zakodował"że trzeba Święta obchodzić. Bo nie liczy się toCO dajesz ale FAKT IZ SIĘ PAMIĘTA. ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- zmykam! ![]() ![]() Proszę tam kolejeczkę trzymać i się rozpakowywać! ![]() Trzymajcie się cieplutko!
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj miałam pracowity dzień w pracy, nawet nie miałam czasu na Wizaż ![]() Już mam dość pracy, ciężko mi usiedzieć :/ Jutro z raa idę na wizytę i mam nadzieję dostać zwolnienie na przynajmniej 2 tyg. Pewnie będzie KTG znowu robił, ciekawa jestem czy znów pokaże skurcze.
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po sobie zauważyłam że jak mi np podawał długość szyjki w mm to od razu sprawdzałam jaka jest "norma" i się nakręcałam.. A jak raz powiedział mi tylko że jest ok to jakoś inaczej... ![]() no ale co z tego jak ja zawsze się dopytuje żeby mi dokładnie wszystko powiedział.. ![]()
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma urodziła dzidziusia w 8 mies., który ważył zaledwie 1300g... i przez te 8 mies. lekarka nie zauważyła, że dziecko ma nie takie parametry jakie powinno... wg niej wszystko bylo OK. A jakby podała te dane znajomej, to pewnie by sobie gdzieś choćby w necie sprawdziła i może doszła by do tego, że coś jest jednak nie tak z dzieckiem i mogłaby nawet pójść do innego lekarza na konsultację. Dlatego ja tam wolę wszystko wiedzieć, nawet jakbym miała się pomartwić i postresować.
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
hej laski wklejam link jak trzymac i podnosic malenstwa fajnie jest opisane i pokazane
http://www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez tylko słysze że wszystko w porządku. Z jednej strony może i dobrze bo za dużo nie rozmyślam i nie szukam po necie. Na KTG coś mi się wydaje że też jakoś specjalnie nie bedzie mnie kierował. Trzeba się trzymać tego co mówi lekarz, że wszystko w porządku- to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() no to teraz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kwiatek w doniczce był ostatnio, więc co teraz..... pewnie standardowo jakieś czekoladki. Nie mam pomysłu.... ![]() Ostatnio myślałam żeby zrobić drzewno genologiczne z całą rodzinką, ale to pewnie zostawię na 57 rocznice ślubu dziadków za miesiąc. ----------------------------- Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. Póki co to chyba wszystko w porządku ze mną. Jedynie zastanawiam się bo ostatnio coraz częściej budzę się cała mokra w nocy. Czy Wy też tak macie?? ostatnio nawet prześcieradło było mokre. Raczej to wody płodowe nie są bo to tak co jakis czas, z drugiej strony to tez nie wiem czy aż tak mogłabym się pocić co kilka dni ![]() Siuśki to też z pewnością nie są bo byłoby je czuć. Już sama nie wiem co to ![]()
![]() |
#2057 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do łyżeczkowania,to ja się zastanawiam w imię czego w niektórych szpitalach robią to na żywca a nie w narkozie???Miałam okazje na usznie słyszeć wrzaski dziewczyny która po porodzie była łyżeczkowana i myślałam,że w rzeźni jestem ![]() Moja koleżanka tego na sobie doświadczyła i prawie nie przekręciła się na drugi świat ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale myślę,że popuszczenie siusiu to chyba co innego niż wody.Mnie też się czasami zdarza kichnąć i troszkę poleci w majty,ale ja czuję że to jest to ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
dzien doberek dziewczynki...
Nie mam weny do pisania. Byli u mnie przez 3 dni rodzice. Adas dal babci kwiatki na dzien babci. I dalismy rodzicom bilety do kina z tej wlasnie okazji ![]() Do drugich dziadkow idziemy z Adasiem na weekend. Moj synek zostaje juz codziennie w przedszkolu na 4 godz. Maz zawozi, ja odbieram. Placze przy zaprowadzaniu, ale pozniej nie jest zle. Jak ja po niego przychodze, to nie chce jeszcze wracac ![]() Bylam dzis u hematologa, jak sie okazalo ostatni raz. Gosciu jak zwykle nie dal mi zadnego oswiadczenia odnosnie porodu itd... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
wiecie, z ta wiedza lub niewiedzą dokładnych parametrów zalezy chyba od charakteru
![]() ![]() azzis idealnie napisała dlaczego warto znać wszystkie pomiary. Lekarze tez ludzie i się mylą a my możemy ich czasem przypilnowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nalot zaliczony. Teściu wkurzył mnie 2 razy, może jutro urodzę ![]()
![]() |
#2062 |
Rozeznanie
|
Pospałam i wstałam jak nowo narodzona
![]() Ale przez ten czas żadna się nie rozpakowała...no wiecie co..... ![]() zgadzam się z Kancią, że czasem lepiej wiedzieć mniej, niż potem siedzieć i statystykę przeglądać i wariować, bo główka pół centymetra mniejsza od średniej statystycznej ![]() Celka może lepiej jak zrobią w szpitalu to bardziej aktualne bedą i zadecydują co i jak na bieżąco ... ![]() A Wy tak o tym łyżeczkowaniu cholercia, a ja nawet wczesniej o tym nie myślałam....a i ciekawe jesli już będa musieli łyżeczkować, to co znieczulenie wtedy za darmo czy też płacić trzeba....hmmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze ze nie tylko ja jestem taka zmeczona.. strasznie senna ledwo sie 3mam ehhh ide za chwilke robic zapiekanki wiec sie najem moze bedzie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Rozeznanie
|
Chciałam napisać, że z Patką się zgadzam....ale i z Kancią tez...a co tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
jakoś nie mam weny do pisania , w jelitach mnie kręci ( już myślałam że to na biegunkę a tu d**a pusta)
![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
no tak malo postów, ze normalnie się nudze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Wy tu o łyżeczkowaniu a mi to do głowy nawet nie przyszło
![]() ![]() A ja spakowałam dziś torbę do szpitala ![]() I jeszcze pytanko: na liście ze szpitala mam napisane żeby wziąć rożek lub kocyk - mamuśki co lepsze? i czy rożek to z usztywnieniem czy bez?? __________ No i załączam dzisiejsze porównanie brzuszkowe ![]()
#2068 |
Rozeznanie
|
ale jesteśmy leniwce pospolite....
![]() Youyou ja miałam spakowany pierwotnie kocyk, ale zamieniłam go na rożek, z prostej przyczyny - myślę, że bedzie mi się lepiej córcie w rożku na poczatku trzymało, bo w kocyku to zaraz mi sie wysunie itp.....poza tym rożek jest sztywniejszy i może Mała nie dozna szoku, że ma tyle miejsca.....jakby co to TŻ zawsze może dowieźć..... ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Youyou ale masz już piekny duzy brzunio ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zakorzenienie
|
sensuel ja tez troche sie boje jak malego bede podnosic i trzymac no ale naucze sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Chyba lepiej rożek niż kocyk bo rożki można zapiąć - tzn te co mam przynajmniej mają albo sznurki albo te przylepce i będą stabilniejsze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.