Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 14:23   #3691
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
no właśnie widziałam że coś tam moja mama wycina i muszę się przyjrzeć co to dokładnie jest... właśnie ja umiem robić i lubię różne zapiekanki a moja teściowa nie robi tego wcale
A moze na początek gotuj z mamą, podpytaj jeśli czegoś nie wiesz, spisuj jej sprawdzone przepisy i podglądaj jak ona to robi

Ja wydaje mi się, ze umiem gotować, zawsze wszystkim smakuje, a gotuję takie podstawowe potrawy i te bardziej wymyślne. Lubię też wymyślać sama, a nie z przepisów A umiem, bo od dawna gotuje w domu, jak chodziłam do szkoły, to mama mi coś tam podszykowała, a ja juz dokańczałam jak przychodziłam do domu pierwsza, odkąd studiuję i jestem cały tydzień w domu to codziennie praktycznie gotuję.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:51   #3692
Iwona 25
Zakorzenienie

hej dziewczyny
wyrzucili mnie z pracy....szok, po roku czasu,przez życzliwo-kłamliwą stara ku...ę, po prostu kłamczucha była i tyle, no i ja nie jestem czopem ani lachociągiem więc dlatego wyleciałam
może i dobrze,bo zarabiałam psie pieniądze 1000zł ona "zlecała" mi swoje rzeczy od szefa,a pózniej jak już wykonałam odnosiła do szefa i tak przez rok czasu,
oczywiście ludzie z firmy wiedzieli,ze ma romans i nadal wiedzą,ale każdy udaje że nie wie- ja rzecz jasna na końcu się dowiedziałam
-robiłam jakby 2 etaty, bo jej zadaniem było robienie laski i nic poza tym,siedziała na naszej klasie pudelkach itp.
-poza tym nieskromnie dodam,że ludzie obcy i nasi lubili mnie, jestem zdecydowanie "przyjemniejsza"dla oka zazdrościła mi tez wykształcenia,więc pewnie za wyskie kwalifikacje miałam
NO SORKI LASKI MUSIAłAM TO WYGARNąć Z SIEBIE
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 14:53   #3693
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
O kurde, powinnaś dostać. TŻ wysyłał w zeszłym tygodniu poleconym.
A czy dostałam od Ciebie to nie wiem, bo u Rodziców będę dopiero w weekend.
Może dziś dostanę?

Temat gotowania
Gdy nie pracowałam to gotowałam obiady kiedyś pokusiła się nawet o zrobienie placków po węgiersku – pyszne wyszły, ale strasznie dużo czasu pochłania ich zrobienie.

Zup mało umiem – krupnik, pieczarkowa, pomidorowa (ta mi najlepiej wychodzi ), jarzynowa, ziemniaczana z kminkiem i to chyba tyle, ale ja nie przepadam za zupami więc nic dziwnego. O wiele bardziej lubię robić drugie dania, eksperymentować tez lubię, ale nieraz się przejechałam na przepisach z netu – ja nie wiem kto je wymyśla Często są to potrawy niejadalne, choć wcale nie jakies wyszukane czy skomplikowane. Mimo eksperymentów, wolę tradycyjną kuchnię, bez jakiś egzotycznych dodatków czy w „dziwnych” zestawieniach (np. polecany w wątku NK makaron z łososiem ).
Można też znaleźć coś naprawdę ciekawego i dobrego - np. na Wielkanoc zrobiłam pyszny sos rzodkiewkowo-rzeżuchowy do jajek
Na studiach nauczyłam się jeść szpinak Tzn nie tyle nauczyłam, co po prostu zjadlam pierwszy raz. Makaron ze szpinakiem i śmietana czy naleśniki z takim samym „sosem” szpinakowym, na to ser … mmm
Gdy byłam z Ex, często robilam różne słodkości, bo on lasuch taki … Robiłam więc ciasteczka, muffinki, łom itp. Obecny nie przepada za słodyczami, w ogóle mało je, więc nie mam motywacji

Kupiłam w Lidlu ... suszone truskawki Pewnie mnóstwo paskudztw tam jest, ale sa pyszne

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-20 o 14:57
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:25   #3694
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
widzę że jest temat gotowania , ja też jak mieszkałam z rodzicami nie umiałam nawet rosołu ugotować , ale jak zamieszkałam z ( wtedy jeszcze chłopakiem dziś już mężem) to musiałam zacząć gotować , wiadomo jak to początki trudne ale człowiek uczy się na błędach raz Ci coś nie wyjdzie nie przejmuj się następnym razem będzie lepiej, robię rożne mięska z sosami , zupki i takie tam nie boję się już nawet robić rzeczy których nigdy nie gotowałam a dziś to nawet za gołąbki się wzięłam ( zawsze były dla mnie rzeczą niewykonalną)właśnie już się duszą w garnku zobaczymy czy będą dobre.
mam nadzieję że i ze mną będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
To ja też poproszę o namiar
no nie wiem czy Tobie powinnam dawać
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A moze na początek gotuj z mamą, podpytaj jeśli czegoś nie wiesz, spisuj jej sprawdzone przepisy i podglądaj jak ona to robi

Ja wydaje mi się, ze umiem gotować, zawsze wszystkim smakuje, a gotuję takie podstawowe potrawy i te bardziej wymyślne. Lubię też wymyślać sama, a nie z przepisów A umiem, bo od dawna gotuje w domu, jak chodziłam do szkoły, to mama mi coś tam podszykowała, a ja juz dokańczałam jak przychodziłam do domu pierwsza, odkąd studiuję i jestem cały tydzień w domu to codziennie praktycznie gotuję.
często gotuję wspólnie z mamą ale nie zawsze jest to możliwe... ja pracuję na 2 zmiany a ona tylko na popołudnie, najczęściej jak ja przychodzę z pracy to ona wychodzi i jedzenie jest gotowe a jak nie to daje mi wskazówki jak to dokończyć myślę że dam sobie radę
tak w ogóle to wywaliłam czarny lakier do zdobień i biały lakier editt - był stary jak świat
Stary 2010-01-20, 15:29   #3695
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, a ja robię postępy, bo poszłam dziś do Natury po prezent dla babci TŻta (dla moich już mam) i kupiłam tylko za 22,90 zestaw Eveline: krem- koncentrat na dzień intensywnie liftingujący spf15 60+ ; krem-koncentrat intensywnie wygładzajacy okolice oczu i ust- seria super Lifting Precyzja lasera i do tego śliczna złota duża kosmetyczka!Do domu dokupiłam jeszcze mydła Dove a dla siebie nic! Dostałam za to jeszcze spore zamówienie z avonu od cioci, zamawiam w piątek, sobie wezmę chyba tylko żel do mycia twarzy liiv Botanicals za 6,90 i tyle i będę mogła sobie kupić soczewki i płyny na pół roku
jesteś wielka!a za prezent dla babci zostaw sobie paragon i weź udział w konkursie Eveline na ich stronie
Cytat:
aaa czyli przynoszę do domu udka, myję, ewentualnie wycinam nadmiar tłuszczu i dalej już mniej więcej wiem .
tak z piersi wycinamy ewentualnie płucka i kość jeśli pozostały, z całego kurczaka kuper, ewentualnie tłuszcz gdy jest nadmiar kurczaki kupowane w sklepie są raczej już obrobione pracowałam 1,5 roku w zakładzie drobiarskim więc co nieco na temat ptactwa jadalnego wiem
Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
a dziś to nawet za gołąbki się wzięłam ( zawsze były dla mnie rzeczą niewykonalną)właśnie już się duszą w garnku zobaczymy czy będą dobre.
kocham gołąbki!
Cytat:
Przygotowałam sobie dzisiaj już torbę którą zabiorę na porodówkę. Rzeczy Bąbelka i swoje...Kupiłam już nawet "jednorazowe majtki porodowe"
how sweet
Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wyrzucili mnie z pracy....szok, po roku czasu,przez życzliwo-kłamliwą stara ku...ę, po prostu kłamczucha była i tyle, no i ja nie jestem czopem ani lachociągiem więc dlatego wyleciałam
może i dobrze,bo zarabiałam psie pieniądze 1000zł ona "zlecała" mi swoje rzeczy od szefa,a pózniej jak już wykonałam odnosiła do szefa i tak przez rok czasu,
oczywiście ludzie z firmy wiedzieli,ze ma romans i nadal wiedzą,ale każdy udaje że nie wie- ja rzecz jasna na końcu się dowiedziałam
-robiłam jakby 2 etaty, bo jej zadaniem było robienie laski i nic poza tym,siedziała na naszej klasie pudelkach itp.
-poza tym nieskromnie dodam,że ludzie obcy i nasi lubili mnie, jestem zdecydowanie "przyjemniejsza"dla oka zazdrościła mi tez wykształcenia,więc pewnie za wyskie kwalifikacje miałam
współczuje Iwona25 mam nadzieję że szybko coś znajdziesz. Tak to jest gdy się jest "dobrym pracownikiem". Ochydna sprawa
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zup mało umiem – krupnik, pieczarkowa, pomidorowa (ta mi najlepiej wychodzi ), jarzynowa, ziemniaczana z kminkiem i to chyba tyle, ale ja nie przepadam za zupami więc nic dziwnego. O wiele bardziej lubię robić drugie dania, eksperymentować tez lubię, ale nieraz się przejechałam na przepisach z netu – ja nie wiem kto je wymyśla Często są to potrawy niejadalne, choć wcale nie jakies wyszukane czy skomplikowane. Mimo eksperymentów, wolę tradycyjną kuchnię, bez jakiś egzotycznych dodatków czy w „dziwnych” zestawieniach (np. polecany w wątku NK makaron z łososiem ).
Można też znaleźć coś naprawdę ciekawego i dobrego - np. na Wielkanoc zrobiłam pyszny sos rzodkiewkowo-rzeżuchowy do jajek
Na studiach nauczyłam się jeść szpinak Tzn nie tyle nauczyłam, co po prostu zjadlam pierwszy raz. Makaron ze szpinakiem i śmietana czy naleśniki z takim samym „sosem” szpinakowym, na to ser … mmm

Kupiłam w Lidlu ... suszone truskawki Pewnie mnóstwo paskudztw tam jest, ale sa pyszne
Masz racje, lepiej korzystać z książek z przepisami niż z netu, już parę razy też się nacięłam. A szpinak też uwielbiam, jem od dziecka, a w szczególności doprawiony z cebulką, czosnkiem i kolorowym pieprzem
Czasem trzeba zjeść takie chemiczne przysmaki
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:37   #3696
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
Wiesz...zawsze szkoda pracy (bo choć kasa marna to zawsze jakaś tam jest) ale może i lepiej że się tak stało!!! I ile tak można na 2 etety jechać??? Niech by ci za ten 2gi etat płacili to byłoby ok a tak? Siedzisz, robisz jak wół i i taka jest wdzięczność!!
Znajdziesz na pewno lepszą pracę

Cytat:

no nie wiem czy Tobie powinnam dawać
hahaha....wiem Może lepiej nie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
how sweet
nooo kurcze...chciałabym by było już po!!
Jutro wizyta u gina...zobaczymy co powie!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 15:42   #3697
Hosenka*
Zakorzenienie

Nynka, przypomniałaś mi swoim postem, że wyrzucilam wczoraj 2 „specyfiki” z Mazideł: cromollient i ekstrakt z rozmarynu (prawie cała buteleczka …) – były po terminie ważności, a w najbliższym czasie bym ich nie zużyła (uzywałam do olejku do mycia twarzy, ale nie mam olejow z których mogłabym zrobić no i muszę pozużycwać sklepowe).
Znudziły mi się te wszystkie smarowidła (oprócz hydrolatów). Już nie będę robiła takich hurtowych zakupów – oleje są prawie takie same, różnią się jedynie wchłanialnościa, bo różnego wpływu na skórrę nie zauważyłam.
W lodówce może stać awaryjna malutka buteleczka 1 olejku i wystarczy

Edyta: na pewno znajdziesz nową, lepszą pracę <przytul>

Instagram

Stary 2010-01-20, 16:36   #3698
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:

tak z piersi wycinamy ewentualnie płucka i kość jeśli pozostały, z całego kurczaka kuper, ewentualnie tłuszcz gdy jest nadmiar kurczaki kupowane w sklepie są raczej już obrobione pracowałam 1,5 roku w zakładzie drobiarskim więc co nieco na temat ptactwa jadalnego wiem
to jesteś tutaj ekspertem w tej sprawie
Stary 2010-01-20, 16:49   #3699
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Zużyłam peeling Nettete Vegetale Yves Rocher 75 ml
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 16:53   #3700
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Iwona skoro praca do bani była i harowałaś jak wół za dwoje, to może nawet lepiej się stało. Szkoda zdrowia i nerwów na takich ludzi. trzymam kciuki, żebyś znalazła nową, lepszą.

Cytat:
jesteś wielka!a za prezent dla babci zostaw sobie paragon i weź udział w konkursie Eveline na ich stronie
O, dziękuję, dla takich słów warto wytrwać w odwyku
zobaczę co to za konkurs Eveline
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:01   #3701
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
nooo kurcze...chciałabym by było już po!!
Jutro wizyta u gina...zobaczymy co powie!
Będziesz nam potem musiała pokazać swoja dzidzię a na kiedy masz termin? TŻta bratowa ma na koniec stycznia i tez juz nie może sie doczekać rozwiązania
Cytat:
Nynka, przypomniałaś mi swoim postem, że wyrzucilam wczoraj 2 „specyfiki” z Mazideł: cromollient i ekstrakt z rozmarynu (prawie cała buteleczka …) – były po terminie ważności, a w najbliższym czasie bym ich nie zużyła (uzywałam do olejku do mycia twarzy, ale nie mam olejow z których mogłabym zrobić no i muszę pozużycwać sklepowe).
Znudziły mi się te wszystkie smarowidła (oprócz hydrolatów). Już nie będę robiła takich hurtowych zakupów – oleje są prawie takie same, różnią się jedynie wchłanialnościa, bo różnego wpływu na skórrę nie zauważyłam.
W lodówce może stać awaryjna malutka buteleczka 1 olejku i wystarczy
Hosenko a jaki termin ważności ma ekstrakt z rozmarynu? Bo chciałam ukręcić sobie serum oczyszczające i się zastanawiam czy warto czy nie lepiej znów zamówić lemona z BU
Też dochodzę teraz do wniosku że 2 oleje by mi w zupełności starczyły, bo niepotrzebnie się marnują, ale Ty to tego miałaś niezłą hurtownie
Cytat:
to jesteś tutaj ekspertem w tej sprawie
nie wspominam dobrze tego okresu najgorsze jest trybowanie i odpipianie, na szczęście z sklepach już jest wszystko gotowe
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Zużyłam peeling Nettete Vegetale Yves Rocher 75 ml
lepszy jest niż peeling morelowy St. Ives?
w ogóle odkąd założyłam kartę stałego klienta w YR i wpisałam swojego meila (a miałam już newslettera) przestały do mnie przychodzić jakiekolwiek wiadomości od YR
Stary 2010-01-20, 17:07   #3702
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Będziesz nam potem musiała pokazać swoja dzidzię a na kiedy masz termin? TŻta bratowa ma na koniec stycznia i tez juz nie może sie doczekać rozwiązania

Hosenko a jaki termin ważności ma ekstrakt z rozmarynu? Bo chciałam ukręcić sobie serum oczyszczające i się zastanawiam czy warto czy nie lepiej znów zamówić lemona z BU
Też dochodzę teraz do wniosku że 2 oleje by mi w zupełności starczyły, bo niepotrzebnie się marnują, ale Ty to tego miałaś niezłą hurtownie

nie wspominam dobrze tego okresu najgorsze jest trybowanie i odpipianie, na szczęście z sklepach już jest wszystko gotowe

lepszy jest niż peeling morelowy St. Ives?
w ogóle odkąd założyłam kartę stałego klienta w YR i wpisałam swojego meila (a miałam już newslettera) przestały do mnie przychodzić jakiekolwiek wiadomości od YR
Termin mam na 11 lutego (wg starej metody obliczeń) , wg usg zawsze wychodził termin 8 luty..Tak czy inaczej jeszcze 3 tygodnie

A dzidzią oczywiście że się pochwalę

Stary 2010-01-20, 17:26   #3703
zetafon
Zakorzenienie

sweet jelly a moge zapytac co to są majtki porodowe?? nigdy o czyms takim nie slyszalam.kurcze,ostatnio coraz wiecej dowiaduje sie o fizjologicznej stronie porodu i mi sie coraz mniej chce zostać matką
Iwona nie przejmuj sie.ja zostalam zwolniona po 1,5 miesiaca bo tak naprawde bylam mojemu szefowi potrzebna tylko na sezon,a poza tym nie zwierzalam sie mojej menadzerce i lakom z pokoju co robie z moim facetem.nie bylam w ,,ich typie" i pewnie podpusicly jeszcze szefa.z perspektywy czasu nie żałuje ze tak sie stalo.sama do tej pory szukam pracy,ale przynajmniej mam mniej stresu przez te lampucary. nie martw sie i glowa do góry.a tamta mimo że ,,ciągnie"szefowi to w pracy bez odwalania za nia roboty długo nie pociagnie. mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi za takie wyrazenia.
loverynko a jakie podkłady do modelowania kupilas? ja tylko rzucilam tak liczbe cieni na 150,ale pewnie z paleta z NYX dobije juz do 200

shpilcia a co to jest pipowanie??

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 17:40   #3704
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
sweet jelly a moge zapytac co to są majtki porodowe?? nigdy o czyms takim nie slyszalam.kurcze,ostatnio coraz wiecej dowiaduje sie o fizjologicznej stronie porodu i mi sie coraz mniej chce zostać matką
Iwona nie przejmuj sie.ja zostalam zwolniona po 1,5 miesiaca bo tak naprawde bylam mojemu szefowi potrzebna tylko na sezon,a poza tym nie zwierzalam sie mojej menadzerce i lakom z pokoju co robie z moim facetem.nie bylam w ,,ich typie" i pewnie podpusicly jeszcze szefa.z perspektywy czasu nie żałuje ze tak sie stalo.sama do tej pory szukam pracy,ale przynajmniej mam mniej stresu przez te lampucary. nie martw sie i glowa do góry.a tamta mimo że ,,ciągnie"szefowi to w pracy bez odwalania za nia roboty długo nie pociagnie. mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi za takie wyrazenia.
loverynko a jakie podkłady do modelowania kupilas? ja tylko rzucilam tak liczbe cieni na 150,ale pewnie z paleta z NYX dobije juz do 200

To takie 1 razowe majtki ..ze specjalnego przewiewnego materiału.Nosi się je w szpitalu po porodzie..ale można i w domu przez pierwsze kilka dni.Są one od razu z "podpaską".Bo pewno wiesz..że po porodzie ma się dosyć silne krwawienie..takie coś jak miesiączka. A te majtki przydają się w szpitalu...Nosisz i wywalasz..a do tego są przewiewne i lepiej wszystko się goi

Ja nie chce zniechęcać do macierzyństwa. Widok mojego maleństwa po raz pierwszy na usg...takiej maleńkiej fasoleczki...Był dotychczas najpiękniejszym widokiem i przeżyciem jakie miałam

Tak samo jak mój bąbelek kopie mamusie w brzusio...Padam wtedy ze szczęścia...Miłość do bąbelka jest już tak mocna w ciąży że przestaniesz o fizjologicznej stronie porodu myśleć

Stary 2010-01-20, 17:46   #3705
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Termin mam na 11 lutego (wg starej metody obliczeń) , wg usg zawsze wychodził termin 8 luty..Tak czy inaczej jeszcze 3 tygodnie

Szybko Ci zleci ten czas już niedługo będziesz ja trzymała w ramionach a raczej przy cycku
Cytat:
kurcze,ostatnio coraz wiecej dowiaduje sie o fizjologicznej stronie porodu i mi sie coraz mniej chce zostać matką

Mnie tez jakoś nie ciągnie to macierzyństwa przyjdzie na to pora

odpipianie to inaczej odpierzanie- usuwanie głównie z filetów oraz z całych tuszek (głownie na eksport- bo muszą być czyste ,przeważnie kaczych i gęsi) pip, czyli piór i lotek- straszna mordęga. ja tam uciekałam od odpipiania nawet na chłodnie

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Ja nie chce zniechęcać do macierzyństwa. Widok mojego maleństwa po raz pierwszy na usg...takiej maleńkiej fasoleczki...Był dotychczas najpiękniejszym widokiem i przeżyciem jakie miałam

Tak samo jak mój bąbelek kopie mamusie w brzusio...Padam wtedy ze szczęścia...Miłość do bąbelka jest już tak mocna w ciąży że przestaniesz o fizjologicznej stronie porodu myśleć
to musi być wspaniałe uczucie
Stary 2010-01-20, 17:47   #3706
zetafon
Zakorzenienie

dzieki za doinformowanie mnie mysle ze masz racje z tym ze milosc do dziecka przyslania reszte nieprzyjemnosci. narazie postaram sie nie myslec o tym co nie jest za fajne...

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-01-20, 17:52   #3707
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez jakoś nie ciągnie to macierzyństwa przyjdzie na to pora
a ja mam takie napady chęci na dzidziusia ale szybko mi to przechodzi bo jednak najpierw wolę zostać żoną a to jeszcze trochę czasu minie... mogę na razie nacieszyć się bobasami znajomych lub rodziny, choć pamiętam że jak mój 7 letni brat był niemowlęciem to wielka radochę sprawiało mi opiekowanie się nim
Stary 2010-01-20, 18:14   #3708
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Do końca 2009, zuzyte naprawde niewiele - buteleczka ma 10ml, a ja do olejku do mycia twarzy uzywałam ok 2-3 kropelki (zrobiłam może z 4-5 porcji olejku? )
Cromollient też do końca 2009 - tego mam ciut wiecej niz poł buteleczki 20g
Używałam tych 2 rzeczy do olejku do mycia twarzy wg przepisu na mazidłach, oprócz olejku, rozmarynu i cromoleintu nic już nie potrzeba.

Cytat:

Instagram

Stary 2010-01-20, 18:19   #3709
nynka87
Zakorzenienie

któraś z Was używa jedwabiu wax??
Stary 2010-01-20, 18:54   #3710
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, a ja robię postępy, bo poszłam dziś do Natury po prezent dla babci TŻta (dla moich już mam) i kupiłam tylko za 22,90 zestaw Eveline: krem- koncentrat na dzień intensywnie liftingujący spf15 60+ ; krem-koncentrat intensywnie wygładzajacy okolice oczu i ust- seria super Lifting Precyzja lasera i do tego śliczna złota duża kosmetyczka!Do domu dokupiłam jeszcze mydła Dove a dla siebie nic! Dostałam za to jeszcze spore zamówienie z avonu od cioci, zamawiam w piątek, sobie wezmę chyba tylko żel do mycia twarzy liiv Botanicals za 6,90 i tyle i będę mogła sobie kupić soczewki i płyny na pół roku
Brawo, jestem z Ciebie dumna Jak ja lubię czytać o takich sukcesach, to sprawia, że sama mam ochotę się bardziej postarać

Cytat:
hej dziewczyny
Dziewczyny mają rację - nie ma co żałować. Pieniądze nieduże, pracy od groma i do tego robią Ci za plecami. Na pewno znajdziesz lepszą, gdzie Cię docenią

Cytat:
Gdy byłam z Ex, często robilam różne słodkości, bo on lasuch taki … Robiłam więc ciasteczka, muffinki, łom itp. Obecny nie przepada za słodyczami, w ogóle mało je, więc nie mam motywacji

Pierwsze słyszę o takich truskawkach

nynka - pewnie Cię pocieszę stwierdzeniem, że w kuchni potrafię mniej od Ciebie Sklecę jedynie kotlety z piersi kurczaka, naleśniki i placki oraz dania typu warzywa z patelni własnej roboty A do kurczaka w całości to się nawet nie przymierzałam
Inna sprawa, że nie mam takiej potrzeby. Gdy wracam z pracy to obiadek kończy dochodzić

Cytat:
kocham gołąbki!
Właśnie zjadłam jednego

Postanowiłam na razie zrezygnować z zamawiania cieni z avonowego 02. Nie są mi w zasadzie potrzebne, zresztą trochę pieniędzy władowałam w Ziaję z allegro, to trzeba zacisnąć pasa gdzie indziej Zobaczymy, czy nadal będę taka twarda, gdy Hosenka zacznie się swoimi zachwycać

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:06   #3711
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Zobaczymy, czy nadal będę taka twarda, gdy Hosenka zacznie się swoimi zachwycać

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-01-20 o 19:08
Stary 2010-01-20, 19:06   #3712
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość

nynka - pewnie Cię pocieszę stwierdzeniem, że w kuchni potrafię mniej od Ciebie Sklecę jedynie kotlety z piersi kurczaka, naleśniki i placki oraz dania typu warzywa z patelni własnej roboty A do kurczaka w całości to się nawet nie przymierzałam
Inna sprawa, że nie mam takiej potrzeby. Gdy wracam z pracy to obiadek kończy dochodzić
no właśnie ja też nie muszę gotować bo mama o mnie dba ale będę powoli się uczyć
Stary 2010-01-20, 19:25   #3713
Koshatka
Zakorzenienie

Iwona A czym "podpadłaś"? Zbuntowałaś się i nie chciałaś za nią odwalać roboty, bo inaczej pewnie by Cię trzymała pazurami w robocie.

Cytat:
Jadłam. Jak dla mnie obrzydlistwo.

Cytat:
A ja mogę sobie spokojnie czytać o porodach bo i tak jakby co będę mieć cesarkę.

Cytat:
odpipianie to inaczej odpierzanie- usuwanie głównie z filetów oraz z całych tuszek (głownie na eksport- bo muszą być czyste ,przeważnie kaczych i gęsi) pip, czyli piór i lotek- straszna mordęga. ja tam uciekałam od odpipiania nawet na chłodnie
A ja całe dzieciństwo i czasy nastoletnie skubałam kurczaki ręcznie u babci na wsi. Tylko od patroszenia uciekałam najdalej jak mogłam.
No i umiem pięknie "rozebrać" kuraka na części.
Stary 2010-01-20, 19:36   #3714
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
A ja mogę sobie spokojnie czytać o porodach bo i tak jakby co będę mieć cesarkę.
a dlaczego??
Stary 2010-01-20, 19:37   #3715
zetafon
Zakorzenienie

ja wczoraj mialam cos zrobic z piersia z kurczaka,ale jak mialam wyciac jakąś chrząstkę to stwierdzilam ze lepiej zrobie sobie frytki i poczekalam na TŻta.

moja kuzynka miala cesarke i powiedziala ze jakby dala rade to wolałaby urodzic normalnie.meczyla sie kilka godzin po czym sie nad nia zlitowali i zrobili cesarskie.no ale mówi ze dluzej do siebie dochodzila niz reszta babek na sali. gdzies slyszalam ze jak sie rodzi naturalnie to szybciej spada brzuch no i nie ma zrostów po cięciu które są bolesne.ja tam sie nie bede wymadrzac co lepsze bo sie nie znam.zależy co by bylo lepsze dla dziecka. na szczescie dla mnie na ból jestem odporna,no ale wiem ze rodzenie to nie to samo co inne bóle.

od 01.11.2010 oszczędzam

Edytowane przez zetafon
Czas edycji: 2010-01-20 o 19:40
Stary 2010-01-20, 19:40   #3716
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego??
Wada wzroku. Albo cesarka albo b. wysokie ryzyko odklejenia siatkówki przy naturalnym porodzie więc raczej nie mam wyboru.
Stary 2010-01-20, 19:42   #3717
zetafon
Zakorzenienie

Cytat:
Wada wzroku. Albo cesarka albo b. wysokie ryzyko odklejenia siatkówki przy naturalnym porodzie więc raczej nie mam wyboru.
ojej...a jaką masz wade? ja mam astygmatyzm i na jednym oku -2 a na drugim -1
to lepiej być widzącą matką,ja bym się nie zastanawiala.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-01-20, 19:46   #3718
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Też uważam że lepiej widzieć To nie ma u mnie związku z wielkością wady wzroku tylko z budową oka bo nawet z dużą ujemną wartością wady można rodzić naturalnie gdy tylko siatkówka jest mocna.
Stary 2010-01-20, 19:47   #3719
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Też jestem ciekawa. Sama noszę -5,5 i -5,0

Spóźniłam się

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-20, 19:54   #3720
zetafon
Zakorzenienie

wiecie co,wkurzylam sie bo dbając o moj tyłek masowalam sie oliwką rebuild i co?? mega wysyp i nie moge w tym tyg isc na basen.dostałam jakiegos uczulenia.smaruje sie alantalem,hydrolatem rumiankowym i schodzi,ale zostala mi pełna butla i nie wiem co z tym zrobic.
któras z was pisala o tym ze ją wysypuje bo eveline push up. mnie tez wysypywalo wiec zmienilam na ziaje rebuild do biustu i jest ok.

od 01.11.2010 oszczędzam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości