|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II
a braniborska top gdzie ?? bo ja chcialam do tego na bielany jechac bo podrodze
|
#3482 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lub na bielanach moza tam na rondzie kierowac sie jak na lotnisko przez ul graniczną koło factory i castoramy i carfura i tamtedy dojechac, ja jezdze własnie jak na lotnisko bo miasto zawsze zakorkowane dokładniej ci nie wytłumacze bo kieruje tz ja bym sie zgubiła ![]() od bielan do askota jak nie ma korków max 10 minut http://www.askot.pl/kontakt.php tam jest mapka
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2010-01-20 o 17:00 |
|
|
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
Miałam taki dylemat dobrych kilka miesięcy. Tzn w przypadku gdyby miał być chłopak. Bo imię dla dziewczynki szybko mi wpadło do głowy. A że będzie dziewczynka to problem się rozwiązał. Tż nie był przekonany do imienia ale już się przyzwyczaił i chyba mu się spodobało tylko świruje i się nie chce przyznać
![]() Poza tym on daje od siebie nazwisko więc niech imię będzie po mojemu przynajmniej. No i wszyscy będziemy na "M" ![]() Tża propozycja to Emilia a siostry Tża Zuzanna (wiem, że jest teraz szał ale mnie się strasznie nie podoba). Ale nic nie przebije Matyldy Nawet "nieteściowej" się bardzo podoba a wydawało mi się że jej do gustu nie przypadnie (co akurat mnie mało interesuje bo decyduje ja). Dajecie drugie imię? My zdecydowaliśmy, że nie. Żadne z nas nie ma drugiego więc możemy kontynuować tą tradycję
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny!!
Szwagierka (którą dzisiaj wspominałam) właśnie urodziła SYNKA I tu ważna wiadomość dla kobitek pierwszych w kolejności: termin miała na 14 lutego A tu siłami natury, na życzenie syna wydała Go na świat
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka
nie będę palcem pokazywać, kto mi tu mówił, że to nie boli...ja wszystkich świętych ujrzałam i wydusiłam tylko z siebie "ja pier.....le, ale boli, kur....a", a lekarz popatrzył na mnie zszokowany i powiedział, że ma nadzieję, że nie będzie miał dyżuru jak ja trafię na porodówkę ja sobie tego poprostu nie WYOBRAŻAM!!!
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
O jejq ale ja mam dzis dzien....
ciagle w pizamie, jakos sie zle czuje, ale poprosilam tz zeby kupil mi PEPSI i czekolade z bakaliami i orzeszkami i jeszcze przyniosl paczki i emenemsy A ja dzis spie i zagladam do was na zmiane.... ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- i dupa jedna czekolada przeterminowana Tz sie wkurzyl i poszedl opr sprzedawce;p ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- na szczescie pociesze sie paczkami:P i emenemsami:P
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam.
Tętno malucha skacze, ale mówią, że jest ok. Nie ok jest to, że mam skurcze porodowe Serio - chcieli mnie położyć na porodówce, ale zgodzili się, żebym wróciła do domu, leżała - dostałam zastrzyk w tyłek i tabletki. Szyjka ma już 1 cm, skurcze typowo porodowe - w czasie zapisu ktg było ich kilka. Lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży normalne by było z 3-5 na dzień, a ja ich miałam znacznie więcej w czasie jednego ktg. Rano mam być na kontroli - chyba, że urodzę wcześniej To się młodzież pcha na świat... ale kamień z serca, że z nim dobrze Jest duży i lekarz mówi, że da sobie radę.A torby nie mam spakowanej oczywiście. Miałam dopiero robić zakupy... Dla siebie większość rzeczy owszem, ale Igor będzie goły i wesoły ![]() To się porobiło...
|
#3489 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż szwagierka była w skończonym 36tc i takie buty że małego ma już przy sobie - normalna akcja porodowa Ma 48cm i 2700g ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Bo owszem, przyjemne to to nie było, ale (chyba Cię nie pocieszę) do bóli porodowych to baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaardzo daleko
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
megi czyli czekamy teraz jak naszpilkach na jakies wiesci
![]() dobrze zeby malenstwo jeszcze posiedzialo ale jak on chce do mamusi to co ? ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- napilam sie pepsi i chyba mi to bylo potrzebne
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja osobiscie tez bym chciała szybciej urodzic oczywiscie tak 'zdrowo' szybciej czyli ze 2 - 3 tygodnie przed terminem tak rach ciach i duzo mniej stresu by było no ale niewazne jak byle by szczesliwy finał był czyli megi porywa sie na 2 miejsce na liscie
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
juz niedługo bedziemy ogladac zdjecia maluszka
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Zdjecie mojego brzusia z zeszlego tygodnia
![]() a drugie zdj to rajstopki ktore kupilam dla siebie i kolezanki. Kolezanka juz ma ponad 2 miesieczna dziewczynke, nazwala ja Mariola po swojej mamie ,no moja postanowiona juz ze Gabrysia i sie smiejemy ze bedzie jak w tym kabarecie ze Mariolka dzwoni do Gabryski "Helooooołłłł" ![]() ![]() ![]() A rajstopki z biedronki na wyprzedazy po 3 zl za 2 pary!!! takze leccie do biedronek,moze i u Was beda, bo ja widzialam u siebie juz w dwoch biedronkach
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne brzucho
![]() Ja chyba z kupna rajstopek zrezygnuje ale rowniez widzialam je u mnie w biedronce takze u was pewnie tez sa![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- dostalam propozycje odkupienia używanego laktatora za 45 zł avent isis co o tym myslicie?
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
ktoras z was poszukiwala pokrowca na fotrelik znalazlam taki
http://www.allegro.pl/item891436990_...x.html#gallery http://www.allegro.pl/item892693372_...o.html#gallery
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
joanna bardzo ładny i zgrabny brzuszek i jaka wesoła mina
![]() darusia gdyby mi jakaś moja znajoma zaproponowała to pewnie bym kupiła a wiadomo pożądnie umyć trzeba i nowy i uzywany a zawsze to połowa ceny
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2010-01-20 o 18:55 |
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj bylam w biedronce ale tylko po sok bananowy i szybko wyszlam nawet nie ogladalam niczego <ryczy> a moglam kupic takie rajtki dla niuni kurcza 3 zlote za 2 pary to jak za darmo jejcia jedna czekolada albo dwa batony a tu rajty na kilka tygodni
jutro popedze do biedrony bo dzisiaj juz zaciemno i sama sie bojam jezdzic jak ciemno Darusia za taka cene to sie cyba oplaca ja mam laktatory ale jeden chyba oddam siostrze bo u nich drogie a po co mi dwa no chyba ze gdzies dokupie jakis tanszy to jej wtedy przesle
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie wlasnie zgodzilam
takze kolejny zakup z głowy
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia w aptece jest taki specjalny plyn do dezynfekcji mozna go kupic i wymoczyc wszystkie czesc jest nieszkodliwy a oczyszcza ladnie z bakterii
zapomnialam napisac Joann sliczny brzusio ![]() to i ja pedze po aparata i wkleje swojego malego balonika
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
hehe moj juz nie jest maly, jak gdzies ide najpierw widac brzuch pozniej cala reszte:P
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- jutro pojde i powiem pani w aptece ze ptrzebuje takiego bajeru ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- izumi czy tobie chodzilo o taki kombinezonik http://allegro.pl/item881834275_slic...szkami_hm.html misia z uszkami i ogonkiem? ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- http://allegro.pl/item887445078_cudo...okee_nowy.html <=== tez fajna żyrafka ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- http://allegro.pl/item887445078_cudo...okee_nowy.html <=== tez fajna żyrafka
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
to moja pileczka
na pozostalych zdjeciach kolejna sciana z motylkami < jeszcze nie skonczonymi i nasz cielak w swoim pokoju na swoim fotelu hehe znalazlam go na strychu i staszczylam do jego pokoju by mial wygodnie do spania bo inne poslania ciagle psulslyszalyscie o tym ze na Haiti kilkutygodniowa dziweczynke wyciagneli z pod gruzow wytrzmala pod zgliszczami kilka dni i nic jej nie jest ![]() a i jeszcze nasze ostatnie nabytki ciuszkowe
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
jaki sliczny cielak!!!.....no normlanie boski....a kolorki tak jak u mojej
![]() a brzusio jaki okraglutki sliczne
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
NO TO BRAWA DLA MALUSZKA!!!
tez mam takiego cielaka ale moj jeszcze do tego jest ŁACIATY!! ![]() śliczne brzucho i ściana tez i w ogole ciuszki i wszystko fajne;p
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
drcron bardzo, bardzo dziękuję za linki do allegro z pokrowcami bo to ja ich poszukiwałam
Brzusio śliczny i wcale nie mały Piękna piłeczka i piękny cielak
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
heheh nie dosc ze zgromadzenie ciezarowek to i milosniczek cialakow na tym forum
tylko moj cielak zostal z rodzicami....a do naszego malego mieszkanka to jedynie yorka mozemy sobie wziac....
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
moj to nie dosc ze ma swoje wyro to jeszcze pokoj, ale od sierpnia musi sie nim dzielic z kotem
Na szczescie sie zgadzaja, a myslelismy ze opcja kota moze sie skonczyc szybkim pogrzebem, a tu Marian tak sobie Borsa wychowal ze szkoda gadac;D---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ten moj brzuch do waszych mi sie taki falkowaty wydaje:P no ale coz, nie mozna miec wszystkiego;p
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
heheh a moja jest tak rozpieszczona przez mojego ojca ze nie pogodzilaby sie z innym zwierzeciem w domu....my ja przygarnelismy jak miala 1,5 roku....wczesniej mieszka jeszcze z 2 jamnikami i 3 dzieci....i czasu dla niej nie mieli i zdecydowali sie oddac....u nas nie miala stycznosi z dziecmi i zawsze byla obawa jak teraz bedzie sie zachowywac....bo moja mama opiekuje sie teraz 1,5 roczna dziewczynka i ma taka cierpliwosc do niej tak jej pilnuje jak ida na spacer...masakra...ale to dlatego ze sie wkupila w jej laski caly czas ja czyms dokarmia...
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co...ale tak sie mowi uwaga na psa, jak u mnie byla kuzynka z Londynu ze swoja corcia 4 miesieczna to moj pies jej tak pilnowal, jak tylko zaplakala czy cos od razu przylatywal do nas i lecial do malej do pokoju dawal tym samym znac ze cos jest nie tak takze ja tez jestem spokojna o naszego krasnala i psa
kot bedzie chyba musial sie oograniczyc, niestety
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Darusiaaaa - przez Ciebie mój TŻ musiał lecieć do sklepu
Zeżarłam paczkę M&Msów i popiłam Colą - ale mi dobrze Teraz bym pizze serową zjadła... Taką z niebieskim pleśniaczkem, mniam - ale wczoraj jedliśmy, więc pewnie dopiero w weekend następną zrobimy.My się chyba nigdy nie wybierzemy imienia dla córy. Ostatnio się wkurzyłam i powiedziałam, że jak nic nie wybierzemy, to będzie Daria Nadia (obecna jest Nadia Daria) Dla chłopca imię mam - Dariusz. Brzuszki macie śliczne - takie okrągłe. Mój jest strasznie kanciasty.
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
to moja cielaczka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

nie będę palcem pokazywać, kto mi tu mówił, że to nie boli...ja wszystkich świętych ujrzałam i wydusiłam tylko z siebie "ja pier.....le, ale boli, kur....a", a lekarz popatrzył na mnie zszokowany i powiedział, że ma nadzieję, że nie będzie miał dyżuru jak ja trafię na porodówkę

Brzusio śliczny i wcale nie mały